petak, 13. listopada 2023.

Izlaz iz digitalnog besmisla i samoće



Ako znate engleski dobro poslušajte o.Trifuna.
Otuđenost mladih ljudi, a i nas starijih, od pravog života je zabrinjavajuća.
Povećani broj samoubojstava mladih, pa i pošast sodomizma i sulude želje da se promijeni spol, demografska katastrofa, urušavanje obitelji, roda, naroda, mentalne bolesti u porastu, djeca nesposobna da ih se upiše u prvi razred, ... i da dalje ne nabrajam.
Kao da je krug Zemaljski već postao Pakao i prije zacarenja Antihrista.
Vidimo da smo robovi moderne tehnologije koja nas čini jadnicima, a ipak se je ne odričemo.
Umjesto da upoznajemo srodne duše oči u oči, gubimo vrijeme na socijalnim internetskim mrežama.
Umjesto da mladići i djevojke budu zreli i traže budućeg supružnika s kojim će osnovati familiju i roditi djecu, oni se gube u bespućima digitalnog kaosa.
Umjesto da čuvaju nevinost za budućeg supružnika, oni nemaju volje niti upoznati se sa suprotnim spolom nego se uništavaju pornografijom koja opet dolazi preko vražje moderne tehnologije.
Umjesto da živimo pravi život, mi smo upali u nepostojeći virtualni svijet crnih ekrana koji su crnji nego što izgledaju.

Izlaz postoji, i kako kaže o.Trifun, i kad mislimo da smo sami u našoj sobi s našim 'pametnim telefonom', nismo sami.
Demon(i) su oko nas radujeći se našem očaju i padanju u depresiju jer nas već vide u Paklu.
Ali tu je i anđeo naš čuvar koji nas ne može čuvati jer nismo spremni njegovu pomoć primiti jer ne znamo što je dobro i što je zlo, pa uzimamo ono što nam daje demon kako bismo lažno izbjegli samoću, a odbijamo ono što nas vodi pravoj slobodi i zagrljaju Božjem.
Bog nas ne može spasiti ako to ne želimo, i ne može zapovijediti anđelu da otjera od nas demone ako smo s demonima tikve sadili makar to i ne znali.

Ne budimo kao Juda Iškariotski koji se je pokajao i požalio za onim što je učinio, pa pao u očaj i na kraju se ubio.
Jer u nevolji nije zavapio iskreno Bogu koji bi mu i izdaju koju je cjelovom izvršio oprostio.
Grižnja savijesti i žaljenje zbog učinjenog ne može nam zaliječiti dušu.
Samo Bog to može.
Ne dozvolimo da se demoni raduju nad našim očajem.
Samo jedan korak srca prema Bogu, ako je iskren i ozbiljan, mjenja sve.
I kao što kaže o.Trifun, odbacimo djetinjarije i štetne fantazije i iluzije (a to znači i maksimalno ograničiti korištenje računala odnosno crnog demonskog zrcala) jer su one carstvo u kojem vlada vrag, kako to kaže slavenska riječ za neprijatelja.
Otvorimo oči, i vidimo stvari onakvima kakve oni jesu.

P.S.
Moderna kemija je smeće, kažu mudriji kemičari.
Alkemičari trljaju ruke.


Kao što sam pisao prije na blogu, "Idoli" su pripadali krugu beogradskih ondašnjih novih intelektualaca koji su izdali "Rečnik tehnologije" koji je bio enigma za jugokomunističke kultur-milicajce.
Nisu u svojem riječniku neprijatelja komunizma imali ludite.
Vjerujem da je i ova pjesma "Plastika" bila nadahnuta istom kritikom modernog društva i tehnologije.

Glas razuma i mira sa židovske strane:


Bloger Desni Protucentar napisao je tekst "U sukobu Izraela i Hamasa, Europa treba čuvati svoja leđa."
Kako je Europa odnosno Zapad postao Sodoma, treba dodati - čuvati leđa i ne saginjati se.
Ustvari 'desni' bloger smatra da smo se mi već identificirali sa Europom-Sodomom pa nam mora biti bliskiji moderni cionistički Izrael koji je isto postao Sodoma (treba vidjeti kako su 'veličanstvene' parade sodomita u Tel Avivu).
U blažoj varijanti bloger kaže kako trebamo birati manje zlo, veće zlo je po njemu muhamedanska šerijatska država.
Treba pak znati da Bog nije spalio sumporom Muhameda i njegove nastavljače, ali jest Sodomu.
Kao i da je Lot morao s kćerima i ženom napustiti Sodomu da spasi život, dok su kršćani opstali pod muhamedanskim šerijatskim državama kao građani drugog reda (što nije loše za vježbanje smirenosti-poniznosti i pokajanja, a vjerojatno je muhamedanstvo bilo kazna kršćanima zbog slabe vjere).
Dakle šerijatska država bez sumnje je naravnija država od modernih zapadnih država.
Mnogi koji se nazivaju desnima su se posve izgubili to jest izgubili su ljestvicu vrijednosti.

Na ovo smo već navikli od domaćih cionista:
Novinarka Starešina: europski rat za opstanak nije kako očuvati šuplje granice Europe, nego kako pomoći Izraelu da svlada Hamas. Što ako se dogodi znači da će se u Europu sliti nove stotine tisuća imigranta. Zato je valjda dobro da su šuplje granice, da se čim više i brže bliskoistočno stanovništvo neprijateljsko prema Izraelu, pogotovo palestinsko, preseli na Zapad.
Planira li možda novinarka V.S. da se preseli u Izrael kad ovaj bude 'čist' od Palestinaca, jer u EU će biti i već jest vruće i nesigurno (doduše i sad je nesigurno u Izraelu, ali oni barem imaju vojsku koju EU nema, zato bi pravi naziv trebao biti EUnuhija)?

Sad nešto opet o dijalektici naše 'starije braće'.
(kažu da je ovo deep fake ).
Poznato je da su se židovi podijelili unatrag par stoljeća na one za koje se može reć da su religiozni (makar naopako jer im je sveta knjiga Talmud često u kombinaciji s okultnom kabalom) i one koji su to prestali biti ili samo glume da su religiozni.
Od ove druge skupine neki su, manjina, htjeli se asimilirati (kao što se je J.Frank krstio i kroatizirao kod nas).
Većina je pak željela zadržati svoj identitet, ali na račun da slabi identitet naroda u kojem se nalaze.
To je jasna logika, ako je domicilni narod jak i ako ima takvog vođu ili kralja, židovi će biti prisiljeni asimilirati se ili getoizirati se ili se maknuti iz takve jake nacionalne države.
To je glavni razlog zašto su većina židova globalisti, bilo bankari i oni iz tog sektora, medija i tako dalje, bilo da su globalistički revolucionari tipa Trockog.
Usput ne zaboravimo da su trockisti vrlo vješti u mjenjaju mode, moderni trockisti su primjerice u SAD poznati pod imenom neoconsi, novi konzervativci koji čine dobar dio američke uprave ili onih iz sjene.
I sad dolazimo do prijeporne točke ili crte sukoba među židovima po pitanju Izraela.
Oni prvi, religiozni, naravno i cionisti, žele jaku bliskoistočnu državu, a da su sve države oko njih slabe, razjedinjene, nefunkcionalne (primjerice Izrael bez ikakve smetnje bombardira u Siriji aerodrome, dok prije izbijanja 'arapskog proljeća' to nije činio bojeći se protubombardiranja).
Također, vrlo je moguće da su ovi spremni žrtvovati svoje za 'više dobro' u tom cilju, da su spremni dozvoliti ono što se je dogodilo nedavno s Hamasovim prodorom i napadom kako bi dobili odobravanje izraelske i mađunarodne javnosti da se istjeraju Palestinci iz Gaze.
Međutim, postoje vrlo moćni židovi koji su spremni odbaciti Izrael jer vide da je nelogično zalagati se za jednu izrazito jaku nacionalnu državu Izrael, i istovremeno se zalagati da se ukinu sve ostale nacionalne države. Nešto dakle slično trockistima.
Soroš je bez sumnje jedan od takvih (evo jedne njegove izjave o tome), nije tajna da je u sukobu s cionistima u Izraelu.
Drugi koji se nalazi u javnosti je glavni savjetnik Svjetskog ekonomskog foruma, notorni globalistički tehnokrat Yuval Noah Harari koji je dao izjavu kako SAD trebaju spriječiti militaristički i diktatorski Izrael.
Ne laje pas radi sela ...
Nacionalistički Izrael postao je smetnja trockistima* u realizaciji globalne tehnokratske revolucije.
Antihrist ne će biti car levantskog Izraela, iako će imati sjedište u Jeruzalemu, nego car čitavog kruga Zemaljskog.
Stoga nas ne trebaju čuditi mirotvorne inicijative židovskih globalnih tehnokrata o miru između Židova i Arapa, pa čak i da se stvore tamo dvije države kako je bilo previđeno u rezoluciji UN iz 1947.
Te države ionako mogu biti samo regije kao što su to i ostale tobož nacionalne države poput RH.
I da se potpunije razumijemo, u Hristovom nebeskom carstvu koje dolazi na Zemlju nakon sloma Antihristovskog carstva, ne će biti nacionalnih ili rasnih podjela, a kamoli nacionalnih država.
Nije loše kad se čovječanstvo ujedinjuje, samo je tu najvažnije pitanje, pod kime se ujedinjuje.
Trenutno ujedinjavanje zbog kojeg eto židovski globalni tehnokrate žele da nestane i nacionalistička država Izrael, vodi do carstva Antihrista.
Zlo koje buja kao u vrijeme Sodome znak je kakvo ujedinjavanje čovječanstva slijedi.
I nemojmo padati u očaj ako smo se borili za nacionalnu državu i vidimo da od nje nema ništa.
I ako pripadamo narodu koji nestaje.
Ako čekamo ili već osjećamo carstvo nebesko, onda pripadamo vječnom carstvu, a ovo prolazno i prijelazno nas ne smije ražalostiti.

* A gdje su trockisti, tamo su i ljevičari gojimi. Tradicionalno ljevičari nakon prvih ratova Arapa i Izraela podržavaju Arape. Kao i uvijek, ljevičari se ne financiraju od članarine, nego ih financiraju bogataši jer im ljevičari odgovaraju u njihovim planovima.

Roosh je objavio da se povlači iz javnog života.
Neka ga Bog čuva i blagoslovi!


Započeo sam tekst s videom o.Trifuna.
Tako ću i završiti:


U ovoj kratkoj pridici starac Trifun govori o svojem iskustvu samoubojstva koje hvala Bogu nije uspio počiniti.
Poruka je - patnja nas u ovom životu sjedinjuje s raspetim Bogočovjekom.
Ako je prihvatimo kao i On, dragovoljno i u ljubavi prema svima.
Na kraju je zaključio - teško na Strašnom Sudu onima koji su promovirali i izglasili ozakonjenje eutanazije.
Eutanazija po svojem grčkom izvorniku znači dobra smrt.
Dobru smrt nije imao Juda Iškariotski.
Dobru smrt nemaju ni oni koji nemaju snage ili hrabrosti počiniti isto što i Juda, pa od države traže da to učini za njih.
Dobru smrt ne će imati niti oni koji nad drugima izvrše 'dobru smrt' ili su bili da se ista legalizira.
Život smo dobili nezasluženo od Boga i naših roditelja i svih predaka, nemamo pravo oduzeti ga pa ma kakov razlog imali.


Broj komentara: 11:

  1. 24. veljače 2022. - 6. listopada 2023.: Europa ugrožena od strašnog Putina, Rusije, hibridni napadi, treba se obraniti, zapadne vrijednosti na udaru, Ukrajiiina na braniku civiljizaaacije i europskih vrijednosti, svaki europski političar koji drži do sebe hodočasti u Ukrajiinu, rukuje se i grli sa Zelenkom, svi Europljani moraju zbiti redove u obrani, u ovoj borbi na život i smrt i zaboraviti sve drugo (to što te bombardiraju LGBT-ideologijom, osiromašuju, uspostavljaju diktaturu, pomiču dob za odlazak u mirovinu - sve sitnice, nasuprot egzistencijaljnoj ugrozi), barbari na vratima itd. itd.

    7. listopada 2023. - nadalje: Europa ugrožena od strašnog Hamasa, Irana, tkoznakogajoš, treba se obraniti, zapadne vrijednosti na udaru, Izrael na braniku civilizaacije i europskih vrijednosti, svaki europski političar koji drži do sebe hodočasti u Izrael, rukuje se i grli s Bibijem, svi Europljani moraju zbiti redove u obrani, u ovoj borbi na život i smrt i zaboraviti sve drugo (to što te bombardiraju LGBT-ideologijom, osiromašuju, uspostavljaju diktaturu, pomiču dob za odlazak u mirovinu - sve sitnice, nasuprot egzistencijaljnoj ugrjozi), barbari na vratima itd. itd. (Putin? tko je to? Rusija? Raša? Đe je to na karti? Ukrajina? Đe je to? Negdje u Južnoj Americi? Znate, nisam dobar u geografiji.)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro si ilustrirao izgubljenost onih koji su se umislili ili samo glume one koji čuvaju tradiciju i kršćanstvo.
      Mora im se priznat da znaju koristiti 'dijalektiku'.

      Izbriši
    2. pa ni rusija ne izrael ne spadaju u europu u uzem smislu. rusi su mongolska baštarda koja je de facto nasljednik zlatne horde, i da prestavlja opasnost za bijelu europu

      Izbriši
    3. Istočni Europljani, ili bolje rečeno oni koji imaju pravoslavnu tradiciju, su otporniji na bolesti Zapada od Zapada.
      Što je i logično kad je Zapad stvorio te bolesti.
      Naravno, ti ćeš kao rimokatolik mislit kako je slavna bila povijest Zapada za vrijeme srednjeg vijeka, renesanse, baroka, prosvjetiteljstva, ali to su sve bile faze u povijesti bolesti Zapada.

      Izbriši
    4. razlika između mene i tebe je u poimanju istoka. ja istok vidim kao prijetnju, al ne zelim nikakav rat niti ubijanje, vec zid i uopce me nije briga za njih. sto se mene tice neka zive kako god hoce.

      vi s druge strane doslovno navijate da rusija okupira europu i u nasilnu zajednicu ukljuci sto vise zemalja. to je razlika.

      zapitaj se bi li sutra potpisao da se digne zid od finske do kavkaza? i neka idu s kinom, brics, sa svum tim shitholima... dakle mi sebi, oni sebi. pa cemo vidit

      Izbriši
    5. Ne, ne navijam da ovakva Rusija okupira Zapad, uključujući nas.
      Ali ako bi Rusija stvarno opet postala pravovjerno pravoslavno carstvo, onda bih želio da nas oslobodi okova Sodome.
      Čak i ovakva Rusija je bolja od sadašnjeg stanja Zapada.
      Zar ti ne želiš da se zabrani javni nemoral, propagiranje sodomije, pedofilije i svih ostalih nastranosti?
      Vjerojatno intuitivno znaš da Zapad ne može sam sebe ozdraviti.
      Eto i Poljska je na posljednjim izborima izabrala prosodomitsko-globalističku opciju.
      Vatikan je tu odavno.
      Koga to vidiš na Zapadu koji će se suprostaviti Zapadu?

      Izbriši
  2. "Bloger Desni Protucentar napisao je tekst "U sukobu Izraela i Hamasa, Europa treba čuvati svoja leđa."

    Znači i oni su isti kao i cijela ostala desnica. Malograđansko političko svrstavanje (priče o nekakvoj "civilizaciji", ne znam gdje oni vide danas civilizaciju, nema je nigdje), primitivna binarna logika (koju su s pravom zamjerili Goranu Andrijaniću) i obrana "svog" sustava (u ovom slučaju klete Europe) unatoč svemu. Zato kršćani danas ne smiju biti desničari, to je pogubno - naravno, niti ljevičari. Desničari će uvijek skočiti u obranu nečega što doživljavaju kao "svoj" politički i društveni sustav (mada taj sustav te desničare ne gleda kao na svoje i s prijezirom se odnosi prema njima), kako god izopačen bio. Izgleda da nema izlaza iz mračnog tunela hrvatskog podaništva i malograđanštine.

    Prvo napadaju ovu eu-sodomu, pa onda je brane kao nekakvu "civilizaciju". Da stvarno drže do svojih načela, shvatili bi da je jedini neprijatelj UNUTRA. Neprijatelj pripada tzv. bijeloj rasi, nosi europsko ime i prezime, odjeven je u odijelo i kravatu. U rh-slučaju neprijatelj (jedini pravi) je plenki-režim. Ali desničari su desničari.

    OdgovoriIzbriši
  3. "Yuval Noah Harari koji je dao izjavu kako SAD trebaju spriječiti militaristički i diktatorski Izrael."

    To je Yuval Noah Harari iz srpnja. Sada Harari pjeva malo drukčiju pjesmu (ali ne ni potpuno drukčiju):

    https://www.lupiga.com/hiperlink/yuval-harari-hamasov-horor-je-i-lekcija-o-cijeni-populizma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, malo je promjenio naglasak, ali ne i glavnu poruku.

      Izbriši
  4. "pa ni rusija ne izrael ne spadaju u europu u uzem smislu. rusi su mongolska baštarda koja je de facto nasljednik zlatne horde, i da prestavlja opasnost za bijelu europu"

    Eto ti vokabulara, dubine misli, smislenosti argumenata, nadasve duhovne utemeljenosti. I pravopisa, naravno. Pravi rvacki desničar. Za obranu sodome spremni! Takva je većina rvacke desnice, oni se na neki način nude ljevici (koja je dominantna, koja je režim) kao neki psi čuvari ovog sistema (koji je lijevi), kao oni koji su spremni obaviti prljave poslove za ljevicu. tj. za režim. Srećom, samo za tipkovnicom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo sam se nećkao pustiti ili ne pustiti taj tekst s obzirom na vrijeđanje Rusa.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.