nedjelja, 27. rujna 2015.

Papolatrija

Obično želim napisati tematske članke, kritizirajući neke stavove, donoseći svoje sudove i doumljivanja.
Ali u ovom slučaju gotovo da i ne trebaju moje riječi, dovoljno je postaviti poveznice.
Evo prve .
Kongresmen Bob Brady je ukrao čašu s vodom iz koje je pijuckao papa Frane dok je govorio u parlamentu SAD-a.
Pio je tu vodu, dao ju je svojoj ženi ali ne tako da je ona sama držala čašu, nego joj je on slijevao u usta kao da ju pričešćuje.
Svoje unuke će poškropiti s tom slinavom vodom smatrajući da će im to dati blagoslov .
Najgore je što je vrlo moguće da je to istina.
Jedan drugi je cmizdrio dok je papa Frane govorio i nakon toga odlučio dati ostavku. I on je kongresmen. Prilično sam siguran da nije nikad plakao dok je čitao ili čuo evanđelje, a sad kao kišna godina zato što je papa Frane spomenuo kako se bla, bla ... sve ono što prosječni masončić političar govori u duhu političke korektnosti, brige za siromahe, beskućnike, izbjeglice, nezaposlene, ugrožene manjine poput sodomita ... koja ne može biti efikasna bez globalne države.
Možda sam propustio nešto budući ne gledam TV. Možda je papa Frane bacio neku magiju pa kongresmeni odjedanput podjetinje. Ili je hipnoza u igri pa djeluju na daljinu preko dalekovidnica.
Ili se je pojavio Antikrist.
Samo ne vjerujem nikako da je to papa Frane. Antikrist će biti jako inteligentan.

Primjer broj tri. 
Stotine tisuća ljudi se je okupilo u Philadelphiji kako bi pozdravili najdražeg gosta (kad nema Tita, može i papa Frane).
Nije važno što idol nije ništa novo rekao što im ne kaže i Obama, niti je jednom spomenuo Isusa Krista, osudio abortuse, sodomiju, javni nemoral, sotonsku ulogu medija, industrije zabave i holivuda pogotovo,
ali koga to više zanima. Bitno je neka bude cirkusa i zabave. A zabavu su planirali i učinili roditelji male bebe koju su obukli da izgleda kao papa.
S očitim ciljem da ih mediji primijete, ili čak, što nije teško za pretpostaviti, uz znanje protokola papa Frana kako bi se odglumila spontanost i još više napuhao lik i djelo papa Frana kao humaniste bez premca koji više voli malu djecu od pedofila.
Eto kako malo treba da roditelji postignu svjetsku slavu uz malu pomoć papa Frana. Nije li to divno!

Primjer broj četiri.
Kako zadnje vrijeme vabim čitatelje na blog pišući komentare na dnevno.hr susrećem se tamo s mnogim vidovima papolatrije. 
Najbolje je ovog citirati, jer je moguće kako će se mnogo toga s facebooka izbrisati zbog 'govora mržnje', a A.Merkel, prijeti kaznenim progonom.
Zar da se već unaprijed radujem zbog progona radi Krista?
Evo teksta nakon moje primjedbe da ako je Woytila bio pravi papa, a ne heretik, zbog toga što je poljubio kuran, da nas je Krist prevario kad je rekao da Crkvu vrata paklena, odnosno heretici ne će nikad nadvladati:
"Ded Miko (to mi je facebook ime) zamolila bi te da ne pljuješ po pokojnom papi. Dragi naš papa Ivan Pavao II je sve vjere pokušavao privući u katoličku crkvu da vjeruju u Isusa i primjerom je dao da se ljube neprijatelji i da nas Isus uči ljubiti druge. Papa nije nikada kršio crkveni nauk i padre Pio je rekao koji je imao nadnaravne moći da će papa Ivan Pavo II - Woytila biti jedan od najboljih poglavara ikada. On je svetac i molim te da ga ne vrijeđaš jer je to najbolja osoba koja je hodala zemljom."

Eto, sad znamo da papolatristi vjeruju kako je papa kuranoljubac bio bolji i od Isusa Krista, i od Njegove Majke, svetog Ivana Krstitelja za kojeg je Gospodin rekao da nema većeg rođenog od žene, svetog Josipa, svetih apostola, mučenika i mučenica, ispovjedalaca i naučitelja Crkve, jednom riječju taj papa je bio superbog, jer je veći od pravoga Boga Isusa Krista.
Teško je to zamisliti, ali najvjerojatnije ta osoba se ne šali niti sprda, ona u to stvarno vjeruje i naziva se katolikinjom.
Još jedno za primijetiti što je vrlo važno, jer to ne piše netko s facebooka, nego novinar Dražen Bušić, koji je vrlo blizak novorednoj Crkvi, možda je i bogosloviju završio.
On je naslovio članak:
"ZNAK OSPORAVANJA:Tko bi želio atentat na Papu Franju?"
Ako smo praktični kršćani onda znamo da upotrijebiti riječi 'znak osporavanja' za neku osobu znači aludirati da je ta osoba Krist, jer starac i prorok Šimun rekao je Majci Božjoj, kad je ona dijete Isusa donijela u Hram prikazati Bogu Ocu, kako će to dijete biti znak osporavanja u Izraelu.
Ne znam jel D.Bušić to piše podsvjesno, svjesno ili nesvijesno, ali iznosi aluziju kako je papa Frane novi Krist, odnosno Antikrist.
Svi papolatristi će ne kraju obožavati i klanjati se Antikristu.
 


Nastavlja se ...

2 komentara:

  1. Što je izvor svega ovoga? Odakle ta ozdravljenja?
    1. https://www.bitno.net/vijesti/probudila-se-iz-kome-molila-sam-s-ivanom-pavlom-ii/
    2. https://www.bitno.net/vjera/ateist-svjedoci-bog-me-ozdravio-po-zagovoru-bl-ivana-pavla-ii/
    3. https://www.bitno.net/vijesti/ozdravljenje-floribeth-diaz-iz-kostarike-drugo-je-cudo-pape-ivana-pavla-ii/
    ... i htpetine drugih ozdravljenja...

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.