četvrtak, 8. listopada 2015.

Neovisnost

Što vam znači 8.listopad, a što 10.travanj? 
Ako ovo čitate nekoliko mjeseci kasnije od dana kad sam ovaj tekst napisao, vrlo je vjerojatno kako ne ćete znati što se slavi na prvi dan, ali isto je tako vrlo vjerojatno da ćete znati što se slavi na drugi dan.
Danas hrvatska država, za koju sam se borio, slavi Dan neovisnosti. 
Zašto je prvi praznik blijed i neprepoznatljiv, a drugi ima gotovo mitski naboj?
Očigledno ima više razloga.
Prvi je što su suvremeni naraštaji Hrvata prilično uklopljeni u revolucionarno-masonsku shemu stvaranja svijeta bez granica, pa im neovisnost narodne države ne znači mnogo kad je ionako ideja da sve narodne države trebaju nestati, a s njima i narodi.
Drugi je što se je isprva, dok je rat za slobodu trajao, slavio 30.svibanj kao dan neovisnosti, a s početkom procesa 'detuđmanizacije', odnosno rashrvaćivanja hrvatske države, se je predložio i prihvatio ovaj dan kojeg teško možemo zapamtiti, jer nas više podsjeća na taj proces, nego na dan kad je u podrumu zasjedao hrvatski državni sabor (i ime sabora su promijenili).
Treći razlog je što su mnogi od nas uvjereni da od hrvatske neovisnosti nije ništa ostalo, a pitanje je koliko je i u početku bilo.
Pa slavljenje neovisnosti nacionalne države izgleda kao vjenčanje na kojem 'mlada s trbuhom' obuče bijelu vjenčanu haljinu koja simbolizira nevinost.
Država kojoj druge države mogu nametnuti volju u mjeri da svoje najviše časnike koji su zaslužni za dobijanje rata koji je bio pitanje opstanka, izruči suđenju nekom međunarodnom, i tobož neovisnom sudu, teško da se može nazvati neovisnom. 
Čitao sam kako se je u NDH general Luburić opako zakačio s Nijemcima, i da je ondašnja njemačka država tražila njegovo izručenje od poglavnika Pavelića. Ovaj je to odbio.
Mislim da smo dovoljno politički zreli, pa da znamo kako međunarodni sud pravde u Haagu nije sud pravde, nego politički sud koji ima za cilj osuditi sve nacionalizme koji su uništili, masonima i ljevičarima nikad prežaljenu jugoslavensku državu.
Ne želim ostati na svakodnevnim jadikovkama nad našom zlom hrvatskom sudbinom, nego postaviti pitanje - jel moguća uopće danas državna neovisnost?
Mislim da nije, zato što niti jedna država nije spremna niti je voljna biti autarkičnom. I sjeverna Koreja ovisi o vanjskoj pomoći, tehnološkoj, a često i u vidu hrane, i ne vjerujem da je potpuno energetski neovisna, jer sigurno uvozi naftu i neke druge sirovine.
Zamislimo da se ipak ta Koreja odluči na potpunu autarkiju. Nema nafte, nema sirovina. Postala bi tada laki plijen za osvajanje. Bez nafte tenkovi stoje, zrakoplovi ne lete, nitko se u današnjem svijetu ne može obraniti bez nafte. Nitko se ne može obraniti ako ne prati sve ubitačniju tehnologiju. 
A to znači da je autarkija nemoguća.
Da bi ostao neovisan-autarkičan, moraš imati tehnologiju i izvore energije koje ne možeš imati ako si autarkičan.
Šah mat.
Mi smo poput ulovljenih muha koje se koprcaju na velikoj svjetskoj mreži.
Tehnologija, tzv. znanost, svjetska trgovina, amerikanizacija koja sustavno uništava sve kulture, sveprisutni egoizam, hedonizam i perverzije,   pornografija, humanizam kao lažna religija, niti su Pauka koji je istkao našu mrežu. 
Uz pomoć ljudi, dakako.
I nadamo se, da je ta mreža dobroćudna, odnosno da ju nije napravio neki zločesti Pauk, nego benigni.
Ali sve nam ukazuje kako su te naše nade bile lažne.
I nije to samo pitanje državne neovisnosti, nego što je važnije, naše osobne neovisnosti od te globalne mreže kojoj je na usluzi i naša hrvatska, tobož neovisna država.
Jeste li pročitali ili čuli vijest proteklih dana kako je A.Merkel zatražila da se socijalne mreže poput facebook-a stave pod kontrolu tako da oni koji pišu politički nepoćudne komentare poput kritike najezde muhamedanaca, po Šeksovom receptu identificiraju, lociraju, i uhite.
'Uhitit' sam metaforički napisao, iako je moguće i stvarno uhićenje, već da se takvima zaprijeti otkazom i oduzimanjem djece. Posljednje je gore nego zatvor.
Ovaj blog, kao i svi ostali, ovisi o 'paukovoj mreži', i pitanje je vremena kad će se stati na kraj i politički nepoćudnim blogovima (a vjerojatno će im takvi blogovi poslužiti da lakše 'identificiraju, lociraju i uhite' svoje neprijatelje).
Mislim da je nepotrebno ulaziti u detalje kako je mreža svugdje oko nas, kako su sve velike svjetske tvrtke pod kontrolom mreže kao i države, da u takvim državama i tvrtkama svi zaposleni moraju biti politički korektni, u suprotnom slijedi otkaz ili eventualno pokajničko prisustvovanje tečajevima politički ispravnog razmišljanja i govora. 
Razmislite samo koliko ovisite od države, od zapošljenja, odgoja i školovanja vaše djece, zdravstvenog, socijalnog i mirovinskog osiguranja, do infrastrukture kao što je elektro-mreža, ili vodovod ili lanci super-marketa bez kojih ne možemo više zamisliti život.

Međutim, u mreži nismo zato što smo letjeli prema Bogu pa smo se zapleli, nego zato što smo letjeli na cvijetove zla (neka mi oprosti Baudelaire na posudbi izraza).
I naši djedovi su još krenuli krivim putem, liberalizam nas nije mogao nikamo dovesti nego do ovog ropstva uz obećanje slobode.
Apsolutne neovisnosti i slobode nema, jer njih posjeduje samo Bog.
A to znači da je jedina prava sloboda biti u službi Dobra. 
Mreža čiji smo zarobljenici nije od Boga,nego od čovjekoubojice od početka, od oca laži.
Masoni najvišeg stupnja ne upravljaju s mrežom, oni su isto zapetljani u mreži vjerujući da im Pauk želi dobro.
Političari koji nam se smješe ili podsmjehuju s divovskih plakata i koji kupuju naše glasove lažnim ili štetnim obećanjima, su samo malo veće muhe u mreži.
U vremenima zla slobodni su uistinu samo oni koji su iza zatvorskih rešetki (ako su proganjani radi pravde).
Ne možemo se osloboditi mreže dok ne budemo spremni biti bez nje.
Ne samo deklarativno. 
Bog nas ne će tada napustiti, štoviše tada ćemo osjećati Njegovu najveću blizinu i pravu slobodu. 
I čudit ćemo se onima koji se koprcaju u mreži iz koje se ne žele osloboditi.
Događaji u Siriji, moguć sraz Rusije s Turskom odnosno s NATO-om čija je nažalost članica i naša neovisna država, i recentna najezda muhamedanaca (koji su mostobran nekome za osvajanje Europe) ukazuju nam kako su na pomolu veliki sukobi koji će se proširiti i do nas.
Zato oslobodimo se mreže čim prije kako bismo spremno dočekali Gospodina.
Amen.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.