utorak, 24. studenoga 2015.

Zabranjuje li Bog Izraelov oslovljavanje Svoje Majke kraljicom Neba?

Ovo je osvrt na članak Elvisa Duspare koji je izašao na njegovom portalu pod naslovom:
"Zašto kršćani ne sudjeluju u “minuti šutnje”?".
Duspara je evidentno moderni katolik koji ima veze s protestantizmom,
vjerojatno pentekostalnog tipa.
Inače je glavni motiv njegovog članka reakcija na reakcije na nedavni pariški pokolj.
Spominjanje francuske revolucije kao velikog zla u članku je sasvim u redu.
Francuska koja je doživjela ovaj teror muhamedanaca je masonska republika koja je nikla na teroru, koja je slavila teror nad onima koji se protive revoluciji.
Francuska trobojnica je simbol toga. Nažalost i naša trobojnica je nastala pod utjecajem iste liberalne revolucije, i gotovo svi koji su pripadali ilirskom pokretu bili su simpatizeri francuske revolucije.
Hrvatska trobojnica je polegnuta francuska zastava, hrvatska republika je iznikla iz ideja francuske republike. Niti jedna niti druga država ne priznaju Krista Kralja.
Kao uostalom i sve druge europske države.
U toj kritici sekularne države većina protestanata se ne bi složili s Dusparom.
Zanimljivo bi bilo vidjeti kakav stav ima Duspara o kršćanskoj državi, kad je već protivnik sekularne države. 

Protestanti ne podnose recimo rimskog cara Konstantina koji je utemeljio kršćansko rimsko carstvo. Istočni shizmatici drže Konstantina svecem.
 

Sad prelazim na stavove koji su ili na granici pravovjerja ili su heretično-blasfemični.
Duspara uporno Boga oslovljava Bogom Izraela.
Naš Gospodin Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek, je dakako Bog Izraelov koji se je objavio Abrahamu, Izaku, Jakovu, Mojsiju i ostalim SZ prorocima.
Međutim, nešto sudbonosno se je dogodilo kad se je isti Bog utjelovio, kad je utemeljio svoju Crkvu odabravši dvanaestericu apostola i kad im je zapovijedio da idu do nakraj svijeta navješćujući Njega i krštenje za oproštenje grijeha. 

Židovi, oni koji su očekivali Mesiju, ubili su Ga kad su vidjeli da On ne navješta Izrael kakvim su ga oni vidjeli, zemaljsko gospodstvo židova nad nežidovima.
Crkva utemeljena na dvanaestorici apostola na čelu s Petrom je novi i vječni Izrael, a oni koji su ubili Krista su djeca Sotone, a ne djeca obećanja koje je dano Abrahamu.
Stoga dragi čitatelju, ako vjeruješ u nezabludivi nauk Crkve, onda si Abrahamovo dijete, pravi Izraelac, a tvoj najveći neprijatelji su, osim demona, oni koji su bili najveći neprijatelji Krista i apostola-Crkve, koji se lažno nazivaju židovima, i koji se nalaze u sinagogama Sotone kako je rekao sveti Ivan evanđelista.
Duspara bi se o ovome trebao razjasniti, jer je poznato kako su većina protestanata cionisti, veliki zagovaratelji talmudističke bliskoistočne države koja se nalazi na mjestu Svete zemlje, i koja se lažno naziva Izraelom. 

Protestanti vjeruju da onaj tko blagoslivlja tu državu, da njega Bog blagoslivlja, onaj tko se toj državi protivi, taj se protivi Bogu Izraelovu i slijedi mu Božja kazna.
U svom bezumlju oni vjeruju kako Isus Krist podržava tu državu u kojoj vladaju oni koji su nasljednici farizeja i koji otvoreno kažu da je Krist zaslužio smrtnu kaznu.
Duspara, vjeruješ li da je Crkva novi i vječni Izrael?


Slijedeće što je manje problematično u njegovom članku je ideja kako kršćani ne smiju sudjelovati u minuti šutnje za pokojne ili poginule. 

Možda je tu Duspara u pravu, možda bi trebali kršćani prekinuti sudjelovanje u tom ateističkom ili agnostičkom obredu koji asocira na vjeru u ništavilo nakon smrti.
Ali je Duspara u krivu kad svoj sud o minuti šutnje govori u ime Boga Izraelova.
Zna se tko može govoriti u ime Boga. To je Crkva, Njegovo mistično tijelo i zna se da Crkva ima svoje nezabludivo učiteljstvo kojem ne pripada niti Duspara niti moja malenkost.
Pišem u svom blogu većinom o vjerskim temama. Ali nikad ne ću svoj osobni stav o prijepornim pitanjima omotati u proročko ruho odnosno reći da su moji stavovi jednaki sa stavovima Boga Izraelovoga.
Takav stav obično imaju protestanti pentekostalci ili njihovi 'katolički' pandani karizmatici, koji svaku svoju ludu ili manje ludu misao nazivaju djelom Duha Svetoga.
Ono što je nedopustivo kod Duspare su njegovi antikatolički stavovi koje izgovara u ime Boga.
Tako je u članku napisao kako je božićno kićenje jelke ne samo poganski običaj, nego je slavljenje poganske božice Ištar u čiju čast su u Skandinaviji stavljali ljudske glave na jelke.
Protestanti su, gdje im je to bilo moguće, zabranjivali slavljenje Božića, dakako onda i kićenje jelki.
Dusparin stav je u ovome radikalniji od mnogih radikalnih protestanata, jer slavljenje Božića putem kićenja jelki, naziva sotonizmom.
Duspara, vjeruješ li da je Božić poganski blagdan?
U svom 'proročkom' bijesu prema kićenju jelki i zabludama katolištva, Duspara je napisao kako su štovatelji demona Ištar, istu pogansku božicu nazivali kraljicom Neba.
Jasna aluzija koju protestanti često rade, katolici se klanjaju Mariji kao Bogu, odnosno radi se o sotonskom poganstvu koje je kao i Božić, poprimilo kršćansko ruho.
Duspara, vjeruješ li da je Marija Bogorodica i da je kraljica Neba i Zemlje?
Izgovaraš li, kad prekidaš minutu šutnje glasnom molitvom "Oče naša", Zdravo Marijo ili tu staješ kao i protestanti?
Kako misliš dobiti blagoslov Boga Izraelovog ako ne štuješ Njegovu presvetu Majku?
Pazi da ti mržnja na Kraljicu Neba i Zemlje ne prijeđe granicu preko koje više nema povratka.
Pročitao sam sućutno tvoj tekst o bolesti tvog sina.
Milost ozdravljenja kao i svaka milost Božja kreće od Boga preko Marijinih ruku do nas.
Protestantska oholost odbija tu majčinsku ruku.
Duspara, obrati se Majci, onda ćeš imati i Sina i bit ćeš posinovljeno dijete Božje.

Amen.

3 komentara:

  1. Hvaljen Isus i Marija! Emile mislim da si malo krivo shvatio gospodina dusparu. Mozda san i ja ali citajuci njegove tekstove nisam dobio dojam da on naziva Boga Bogom izraelovim u smislu drzave izrael nego izricito u smislu duhovnog izraela i istinske pripadnosti narodu od Boga izabranim. A sto se tice Marije Majke Bozje po tom pogledu cini mi se da gospodin duspara ne odbija cascenje Majke Bozije ali odbija njeno stovanje jer kao sto je Isus rekao fatizejima ne nabrajajte u svojim molitvama kao papagaji . Molite se Bogu Ocu molitvom koju cu vas nauciti jer Otac vas zna sta vam treba i prije nego zaistete. Sve u svemu cini mi se da je gospodin duspara jednostavno ono sta i kaze . Fundamentalist koji zivi po onome zapisanone u Rijeci Bozijoj. Mozda sam i ja u krivu,ali neka nas sve vodi Duh Bozji da vidimo ispravno i zivimo na slavu Boga nasega

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo odličan clanak, Duspara svojim tekstovima cesto privlaci novoobracene katolike koji traze nesto radikalnije i zivu vjeru, ali njegove izjave poput one da se moli iskljucivo Ocu u ime Isusovo jasno pokazuju njegov stav o djevici Mariji.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.