subota, 1. rujna 2018.

Projekt Velebit

Ovaj tekst ima nakanu uputiti vas na web stranice Projekta Velebit - Udruge za zaštitu nacionalnih interesa.
Naravno, hrvatskih nacionalnih interesa, ali vidjet ćete da oni nisu suprostavljeni npr. srpskim nacionalnim interesima.
Osim tekstova, imaju zanimljive video emisije koje vodi novinar Marko Jurič i komičar Domagoj Pintarić.
Jednu emisiju s vrlo zanimljivom i prevažnom temom o radnom logoru Jasenovac s poznatim autorom istoimene knjige Igorom Vukićem možete pogledati u poveznici:



Zasad idu s dnevnim ritmom - svaki dan nova emisija što je više nego impresivno s obzirom da iza njih ne stoji neka državna institucija ili neki bogati medij.
Zato ako nađete vremena pogledajte ostale emisije te pratite nove.
Projekt Velebit ima potencijal postati najvažnijim izvorom informacija u hrvatskom medijsko-internetskom prostoru.
Mislim da kao inicijator to jest 'spiritus movens' projekta stoji naš australski povratnik Dinko Dedić koji također piše tekstove na portalu.
Osim njega, s tekstovima se pojavljuju i neki drugi, za naše prilike značajni autori.

Napisah da je tema radnog logora Jasenovac prevažna, i dodat ću bez dramatiziranja, za naš opstanak kao naroda i države.
Desetljećima njegovane i uzgajane laži o tom logoru tijekom komunističke Jugoslavije rezultirale su ili u znatnoj mjeri doprinjele pobuni Srba 90-tih koja je završila s tako mnogo žrtava i što je najžalosnije svjedoci smo kako se u Srbiji nastavlja ista propaganda iz vremena komunističke Jugoslavije po kojoj svaka hrvatska država znači pokolj Srba 'kao u Jasenovcu'.
K tome se kao začin ili kao glavno jelo dodaje laž u koju velika većina Srba u Srbiji, svjesno ili nesvjesno vjeruje, Hrvati su nepovijesni narod ( a ustvari su pokatoličeni Srbi ) koji nije nikad imao svoju državu do ili 1941. ili nam ju je Broz poklonio tobož ustavom SFRJ iako je taj zločinac, i k tome nacionalni veleizdajnik ako je kojim slučajem Hrvat, javno izjavio kako će prije Sava teći uzvodno nego što će Hrvati imati svoju državu.
Mislim da je naša hrvatska politička emigracija uvelike pogriješila što je dala financijsku i inu pomoć bivšem Brozovom generalu koji se nije nikad odrekao svoje partizanske prošlosti (koju bi trebalo razsvijetliti odnosno istražiti ima li i on krvi na rukama od zarobljene hrvatske vojske i civila nakon svršetka rata), koji je sproveo 'pomirbu' tako da su bivši komunisti imali stalno u rukama ogromnu većinu ministarstava čak i u ratu, da su oni privatizirali hrvatsku državnu imovinu i zadržali u svojim rukama državne institucije, državne medije, državno školstvo i prosvjetu, bankarstvo i kulturu.
Konačno taj partizanski general je bio glavni zaštitnik lika i (ne)djela Broza i spriječavao je da se njegovo ime skine s poznatog zagrebačkog trga.
I vezano za tu emisiju, on je glavni krivac zato što je posljednji zapovijednik radnog logora Jasenovac Dinko Šakić suđen i osuđen bez valjanih dokaza na 20 godina zatvora 1998.
Također nemoguće je zamisliti da taj partizanski general koji je bio na vlasti s čvrstom rukom u ratu i poraću ukupno 10 godina nije imao spoznaje tko je zapovijedio i izvršio ubojstva pravaških političara, časnika i vojnika u ratu, odnosno da su se ta politički motivirana veleizdajnička ubojstva mogla dogoditi bez znanja i odobrenja predsjednika države koji je imao sve poluge državne vlasti u svojim rukama.
To je istočni grijeh RH, i koliko vidim Projekt Velebit pokušava osloboditi Hrvatsku od tog grijeha, od defetizma da se moramo ispričavati što su se naši preci ili što smo se mi borili za hrvatsku državu, što moramo kao Tuđman suditi Dinka Šakića i osuditi ga bez dokaza 'jer to svijet od nas traži', kako bi opet sa sebe skinuli neku ljagu koju na nas nabacuju oni koji kažu da nas vole kao braću Srbe, jer mi nismo Hrvati kad taj narod ne postoji.
I na kraju treba dodati, koliko god to zvučalo paradoksalno, da je i u srpskom nacionalnom interesu istražiti istinu o radnom logoru Jasenovcu.
Jer onaj tko svijesno ne će razlučiti istinu od laži, taj je već rob laži i kad tad, prije ili kasnije sudarit će se u tunelu laži s vlakom Istine.
Napisah istinu s velikim "I" zato što se tu radi o beskonačnom 'vlaku', o Bogu.
Naoko korisna laž u ovom slučaju u cilju velikosrpskog imperijalizma, dugoročno vodi u smrt cijelog naroda.
I Srbi i Hrvati to kao narodi moraju shvatiti dok imaju vremena, a ono ističe. 

Danas 2.rujna objavljen je nastavak emisije s Igorom Vukićem i sa svjedočenjem dvoje svjedoka koji su bili tijekom drugog velerata u radnom logoru Jasenovac:

 

4 komentara:

  1. Projekt Velebit nije nikakva patriotska ni nacionalistička grupacija. Oni jašu na onom nekom već pomalo zastarjelom "hrvatstvu" koje se svodi na denunciranje Srba, komunista, Jugoslavije. Pa opet malo Srba, pa opet malo komunista, pa opet malo Jugoslavije, pa partizana, orjunaša, četnika, pa malo "istine o Hrvatskoj", "istine o Jasenovcu" i tome slično. A velebitovci ništa ne kažu, ni riječi, protiv euroatlantskih integracija, protiv ropstva Hrvatske u dekadentnoj i zločinačkoj Sodomiji. Štoviše, oni to podržavaju! Pa kakvi su to domoljubi i/ili nacionalisti? Nikakvi. Meni je osobno "otkrivanje istine o Jasenovcu" na trećem ili četvrtom mjestu (ne želim reći da je to potpuno nevažno), dok je goruće pitanje hrvatskog opstanka distanciranje i izlazak iz Imperija Zla u koje su nas uvalili HDZ i SDP, kroz proces koji je počeo 2000. i neke.

    Oni su za porobljenu, euroatlantsku, dekadentnu, sekularnu i pedersku Hrvatsku, prepunu zapadnjačkih perverzija, koja sve više nestaje (i demografski i u srcima ljudi), ili barem nemaju ništa protiv takve "Hrvatske", samo pod uvjetom da se ta i takva Hrvatska distancira od Jugoslavije, Srbije, komunista, Tita i sličnoga (što zapravo pripada prošlosti i više nije toliko relevantno). Još je i činjenica da su ta ekipa oko Projekta Velebit (kao cjelokupna hrvatska tzv. desnica) podržavatelji HDZ-a, stranke koja u svom programu i djelovanju kao osnovnu sastavnicu ima konjušarsku podložnost prema euroatlantskoj Sodomiji, koja je u cijelosti odana ideji nesamostalne Hrvatske kao kolonije bezbožničkog zapada i koja je ultraliberalna, ateistička i globalistička stranka. Ta se stranka kiti hrvatskim znakovljem, koje velebitovci i slični poganski adoriraju, ne gledajući na to tko ili što stoji iza njega. Oni onako reda radi kritiziraju HDZ, ne sviđa im se kao Plenki, ali kada dođu izbori, onda - zna se! I time se zamalo pa hvale.

    A što vrijedi postojanje nekakve Hrvatske koja ima svoju simboliku i mjesto u međunarodnim organizacijama, ako je takva Hrvatska sotonistička i zla, i nije čak ni samostalna (osim u imenu)?

    Torrido

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se kako je prioritet osvještavanje Hrvata i ostalih građana o opasnostima koje dolaze od EU-integracija, samo ja nisam primjetio kako bi ljudi iz tog projekta podržavali euro-atlantske integracije i pripadajuće sotonističko-sodomistićke projekte.
      Možda sam propustio nešto vidjeti što ste vi vidjeli.
      Bilo bi dobro kad biste na te članke ukazali, s time da sam svjestan kako oni publiciraju članke drugih autora koji ne pripadaju "Projektu Velebit".
      Koliko su hrabri i istinoljubivi vidjet će se ako budu propitkivali cjelokupni drugi velerat, a ne samo logor Jasenovac.

      Izbriši
    2. Također nisam siguran da je istinita vaša tvrdnja kako oni podržavaju HDZ.
      Pratim neke druge forume na kojima se pojavljuje netko tko je vrlo dobro informiran i obrazovan, piše za naše prilike neubičajeno i tko kaže da je došao iz australske emigracije i više je nego kritičan prema HDZ.
      Pretpostavljam kako je to Dinko Dedić koji je pokrenuo 'Projekt Velebit'.

      Izbriši
    3. S obzirom da ovo od Torrida kao da je od riječi do riječi pisao Marko Francisković, zanima me misli li Torrido kako je Vatikan čisto zlo i kako bi Hrvatska trebala razvijati nekakvu svoju "crkvu" ili religiju mimo Vatikana?

      Kvatrić

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.