ponedjeljak, 26. studenoga 2018.

Kastrati

Sve do ove godine najljepša (općenito ne samo u duhovnom smislu) pjesma mi je bila "Miserere Mei" od Allegrija.
Pjesma je koliko sam informiran naručena od rimskih papa i izvodila se je samo u papinskoj sikstinskoj kapeli (što znači da u vrijeme nastanka nije ju mogao svatko slušati jer sikstinska kapela nije onda bila muzej, što je de facto sada).
Kažu kako je Mozart sa svojim roditeljima bio u posjeti te ju je kao dječak čuo i budući je imao savršeni sluh, zapisao ju je, pa se je počela izvoditi i izvan Vatikana.



Pjesma je kao što ste mogli odslušati uglazbljen Davidov pokornički psalam.
Ako je itko trebao u renesansi se kajati onda su to rimski velikaški pape iz kuća Medici i Borghia.
Možda su djelićem svoje duše imali potrebu za kajanjem, ali su i dalje nastavili po starom.
Možemo zamisliti kako rimski pape nošeni u ondašnjem ručnom bijelom papamobilu, nakon prijama nekih koji im ljube noge kao Kristovim vikarima na Zemlji, odlaze u sikstinsku kapelu odslušati prekrasno napisan i ispjevan pokornički psalam koji vapije za milosrđem Bogu.
I još jedno, pjevaju im dječaci, kao anđeli.
A možda i dječaci u svojim dvadesetim, tridesetim kojima su odrezali testise kako bi zadržali visoke dječačke glasove.
Dakle, u renesansi, poglavito na dvoru 'nezabludivog Kristovog vikara na Zemlji', započinje suluda praksa kastriranja dječaka kako bi stari bludnici uživali u njihovom na silu prekinutom razvoju.
Pedofilija nije zarazila RKC tek u 20. stoljeću.
Ima čak snimaka na starim gramafonskim pločama na kojima pjevaju posljednji kastrati kojih je očito bilo u 19.st., a možda su neki doživjeli i početak prošlog stoljeća.
Bezumno, a nadasve bogohulno je i samo pomisliti (ako se bolje promisli, a treba se) kako je Gospodin Isus Krist birao tako nedostojne ljude za svoje nezabludive zamjenike na Zemlji, radi čijeg su se umjetničkog uživanja (a možda i onog drugog) dječaci kastrirali.
Isto tako je bezumno tvrditi kako ih Gospodin nije birao, ali vi i dalje vjerujete kako su oni Kristovi vikari.
Jer kako ih možete nazivati Kristovim zamjenicima kad sami tvrdite da ih Gospodin nije birao.
To je kao da bi vam susjed, s kojim ste u sudskom sporu, birao vašeg odvjetnika, a ovdje se radi o samom Bogu kojem neraskajani grešnici koji uživaju u kastratima biraju zamjenika koji Ga predstavlja na Zemlji, dok 'naučiteljice Crkve' (Katarina Sienska) takvima poje da su oni 'slatki Krist na Zemlji'.
Ako ste spremni i dalje braniti zabludu papizma nakon svih spoznaja trenutnih i onih povijesnih činjenica, onda ste duhovni kastrat koji 'nema muda' pogledati istini u oči, zato što ste toliko oholi pa ne možete sebi, a onda i drugima, priznati kako ste bili u zabludi.
Vaša je prednost u odnosu na fizičke kastrate što vam 'muda' ne treba nitko prišiti, samo trebate koristiti 'testosteron' zdravog razuma, ono što se u šali i krivo kaže da se nalazi između ušiju. 
Origen je između ostalih heretičkih zastranjenja sam sebe kastrirao.
Nemojte ga slijediti.

Broj komentara: 87:

  1. Renesansni pjevači i stare gramofonske ploče dokazuju pedofiliju u Crkvi. Ha, ha, ha, genijalno!
    Ovo je originalnije od onog ustaše u Jasenovcu koji je cijelu noć svake sekunde priklao po jednog Srbina.

    Ali evo, srećom imaš protestantske izvedbe pa ne moraš podnositi jeretičke kastrate.

    p.s.
    Danijel, evo o ovome sam govorio. Pravoslavac se opsesivno bavi isključivo Katoličkom crkvom.

    Kvatrić

    OdgovoriIzbriši
  2. Ništa novo kod tebe.
    Sam Lucifer može po tebi biti nezabludivim Kristovim vikarom na Zemlji, a ti biš bio u zajedništvu s njim jer ima bijelu kapicu na glavi s adresom u Rimu.
    Dakle Kvatrić po staroj navodi loše argumentira:
    - pravoslavci (moja malenkost) pišu mnogo o zabludi papizma,
    -za dobrim konjem diže se prašina,
    - prema tome RKC (za kojom se diže prašina na mojem blogu) je prava Kristova Crkva jer ja često pišem o zabludama papizma.
    Kad bi logika tako funkcionirala onda bi arijanizam bio prava Kristova Crkva jer je jedno vrijeme bilo više tih heretika nego pravoslavnih, a mnogi pravoslavci su tada najviše pisali o zabludama arijanizma.
    Dakle, kad ne bi RKC dovela u zabludu milijarde ljudi između kojih su moji najbliži i najbolji prijatelji, ja se ne bih te hereze malo ili ništa dotikavao.
    Ako bude moje pisanje bude nekog zabludjelog papistu dovelo do prave vjere, onda Bogu hvala.
    U međuvremenu možeš svoj budalasti argument ponavljati do besvijesti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. K tome ubaciti u obranu zablude papizma ustaše i Jasenovac, je vidljiv znak nedostatka pravog argumenta.

      Izbriši
  3. "Sam Lucifer može po tebi biti nezabludivim Kristovim vikarom na Zemlji..."
    Pa daj konačno primjer Bergogliove zabludivosti.

    "- pravoslavci (moja malenkost) pišu mnogo o zabludi papizma,"
    Ne samo pravoslavci. Već je i svim protestantima, muslimanima, ateistima itd. Katolička crkva kost u grlu. Ne napadate se (ili neznatno) međusobno, ali svi složno napadate KC.

    "-za dobrim konjem diže se prašina,"
    U ovom slučaju je važnije naglasiti, istinitim. Pa pogledaj Hrvatsku, formalno katoličku državu. U njoj su glavna meta napada i izrugivanja katolici. Ne pravoslavci, muslimani (dapače, oni su od svijeta zaštićeni kao bijeli medvjedi), već isključivo katolici.

    "- prema tome RKC (za kojom se diže prašina na mojem blogu) je prava Kristova Crkva jer ja često pišem o zabludama papizma."
    Tako je. Znam mnoge obraćenike (formalne i stvarne), a i sam sam taj, ali ne znam ni jednog koji se u oduševljenju obraćenja bavio napadima na neku drugu vjeru.

    "Kad bi logika tako funkcionirala onda bi arijanizam bio prava Kristova Crkva jer je jedno vrijeme bilo više tih heretika nego pravoslavnih, a mnogi pravoslavci su tada najviše pisali o zabludama arijanizma."
    Arijanizma odavno nema, dok je Katolička crkva još uvijek tu iako se đavao već 2000 godina trudi srušiti ju. I arijanizam je bio samo jedna u nizu hereza koje je on podigao protiv nje.
    Nigdje nisam spomenuo argument većine tako da ne znam što ti to znači. Dapače, vjerni katolici su u ogromnoj manjini.
    Nadalje, arijanizam je bio raširen u 4. stoljeću, a tada pravoslavci nisu bili ni na vidiku. Ali tebi par stoljeća više ili manje (vidi renesansne pjevače) ionako ništa ne znače.

    "Dakle, kad ne bi RKC dovela u zabludu milijarde ljudi..."
    Zanimljivo kako je baš to svim raskolnicima, hereticima i ateistima glavna briga.

    "Ako bude moje pisanje bude nekog zabludjelog papistu dovelo do prave vjere,..."
    Kakva je to prava vjera bez Crkve? U koju crkvu misliš privesti spašene od papizma?

    Kvatrić

    OdgovoriIzbriši
  4. Mi možemo dokazati kako su zapadni kršćanski oci, ali i mnogi rimski pape prvog tisućljeća (ima ih na desetine koji su sveci u Crkvi) bili pravoslavni, to jest svoju vjeru su temeljili na kanonima ekumenskih sabora Crkve, bili su pravovjerni i borci za pravovjerje.
    Dok rimokatolici to jest papisti ne mogu dokazati kako su ti isti vjerovali u papizam, a kamoli da su u to vjerovali brojniji istočni kršćanski oci kojih samo formalno RKC drži svecima i naučiteljima.
    Dakle pojam ortodoksija-pravoslavlje nastala je nakon shizme zapada, a na istoku je ostala ista vjera utvrđena na ekumenskim koncilima.
    Stoga se može i treba reći kako su mnogi rimski pape bili pravoslavci i kao takvi se slave u Crkvi, to jest da su svi kršćani istovremeno pravoslavni katolici (jer ta riječ dolazi od grčkog jezika i označuje sveopćost).

    OdgovoriIzbriši
  5. Možeš izvoditi svakojake jezične i značenjske akrobacije, ali pravoslavci su pravoslavci od 11. stoljeća dok su katolici katolici od Isusa Krista. I funkcionalno i značenjski.
    Pravoslavlje nema hijerarhiju i već nemogućnost da funkcionalno opstaje kao Crkva dokazuje kako je to zabluda i kriva vjera. A i samo značenje pojmova pokazuje isto. Katolička crkva (katolikos=za sve ljude) je sveopća dok je pravoslavlje niz državno-etničkih sekti.
    Ako sam u krivu, zašto se jednostavno ne priljučiš jedinim institucionalnim pravoslavcima u Hrvatskoj?
    Ja da sam u Srbiji ili bilo gdje drugdje na svijetu, kao katolik ne bih imao problema i nedoumica koje ti kao pravoslavac imaš u Hrvatskoj. Čudno za pravu vjeru.

    Kvatrić

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto uvijek isto pitaš iako si dobio odgovor?
      SPC (ali i HPC kako je zamišlja njezin 'arhiepiskop') je heretička zbog hereze ekumenizma, to jest nije Crkva.
      I ne radi se o jezičnim akrobacijama već je RKC jednostavno otpala ne samo radi shizme, nego radi niza hereza koje su anatemizirane na ekumenskim-sveopćim saborima Crkve.
      Evo ove godine je RKC slavila Uskrs prije židovske Pashe i tako je po tko zna koji put pod anatemom prvog Nicejskog sabora Crkve koji je jasno odredio kad se mora slaviti Uskrs.
      Da idem nabrajati druge hereze ne bi mi stalo u jedan komentar.
      Ali tebe to uopće ne tangira, tebi je jedina 'dogma' priznati za svoje vrhunske autoritete stričeke koji vole kastrirane dječake.

      Izbriši
    2. To je više bila konstatacija onoga što je poznato, nego pitanje.

      Dakle, o Katoličkoj crkvi raspravljam sa pravoslavcem bez crkve. Ajde što si KC proglasio heretičkom, ali si takvima proglasio i sve pravoslavne crkve sve dok ti ne odlučiš koja je prava.
      Baš me briga koju ćeš (i hoćeš li uopće) pravoslavnu crkvu proglasiti pravom, ali to samo pokazuje apsurdnost tvojih zapetljancija i što je još važnije, opasnost napuštanja sigurnog sidra nauka Katoličke crkve.
      Od sedevakantizma do pravoslavlja bez crkve. To je stvarno jedinstveno.

      Kad čitam tvoje tekstove i s tobom raspravljam ne mogu se ne sjetiti Elvisa. Sve je to copy paste Elvisovih mudrovanja. Mislim, sadržaj je nešto drugačiji, ali princip potpuno isti. Svi su heretici, svi imaju neku falingu, samo je njegova privatna duhovnost pravovjerna. Dok on brlja po protestantizmu, a ti po pravoslavlju, sve ostalo je isto.
      A što sa onima koji su u nedoumici tj. ako ima onih koje ste uspjeli zaljuljati?
      Pa imaju izbor. Ili slijediti i spašavati se po privatnom Emilovom odnosno Elvisovom nauku ili po nauku Katoličke crkve. Ili da se okrenu nekom trećem mudrijašu.

      Kvatrić

      Izbriši
    3. Ovaj Emil mrzi katoličku crkvu više nego naše vladike. Pusti bre onog bednika kaluđera, će da te lažnim krstom krsti. Nema lepše vere od srpske.

      Jovica

      Izbriši
    4. Osnovna poduka.
      Ako sam katekumen, onda znači da sam našao Kristovu Crkvu.
      Idiotski je stoga stalno ponavljati kako ovdje piše 'pravoslavac bez Crkve'.
      Iako me ne može Kvatrić iznenaditi pa opet ponoviti jednu te istu prožvakanu laž.

      Izbriši
  6. Ha ha ha, e ovo je zbilja super. Principijelna koalicija Kvatric + Jovica. E sad si gotov Emile, jer kad se udruzi bergoljanac i svetosavac e to je sila.

    L



    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iako je vjerojatnije kako je neki rimokatolik tipa Kvatrić uzeo lažno ime Jovica u što sam odmah posumnjao kad se je 'Jovica' prvi put javio.
      Doduše, takva koalicija između lažnih pravoslavaca i Rima, a protiv Kristove Crkve koja je u polukatakombnom stanju je već duže vremena na djelu.

      Izbriši
    2. Da, i ja sam u to posumnjao. Inace, i da nije ta igrica u putanju zaista je najprirodnija moguca koalicija. Prirodno u smislu koalicije malignih mutacija koje radjaju nakaze dok ne izumru u nakaznosti, jer svetosavlje je nastalo tako sto je "sv.Sava" toljagom (a spominje se i sodomijom, u predstavi "sv.Sava" koja je pred 30-ak godina nasilno prekinuta i zabranjena u beogradskom narodnom pozoristu, radjenoj po knjigama nekoliko srpskih akademika) natjerao svoga brata, katolika, prvog srpskog kralja Stefana Prvovencanog da vrati papi krunu, da bi "sv.Sava" osnovao, trgovinom sa carigradskim patrijarhom, svoju svetosavsku "Crkvu", a s druge strane imamo "Novus Ordo Crkvu", koja je mnogo mladja od svetosavske, nastala je nakon 1958.g., nakon tkz. 2VK, koji su organizirali, sazvali i proveli u ne-djelo iluminati/masoni, komunisti/ateisti i pederi/pedofili, koji su bili vec dugo vremena infiltrirani u Crkvu. Sve u svemu ova koalicija je sasvim ocekivana i principijelna u nedjelu i odpadnistvu od krscanstva u oba slucaja od katolicke Crkve!
      Tragicno je to da je Bergoglio priznati papa od vise sljedbi koje sebe nazivaju tradicionalnim katolicima i glavni dokaz za to im je da slave TLM, ali genetska modernisticka greska im je da dok slave misu mole "za papu našega Franju", dakle mole za notornog/nepokajanog multi heretika cime automatski, po vjekovnom nauku Crkve, sebe ekskomuniciraju iz Crkve!

      L

      Izbriši
  7. Emile, napiši nam nešto o homoseksualizmu i pedofiliji Kačavende i ostalih bradonja iz SPC-a koji je simonijom došao do Tomosa (priznanja) od masonskog patrijarha u Carigradu. :)

    Je li Kačavenda nadahnut 'božanskim energijama' raskola ili je jednostavno faličan monstrum koji pršti energijama?


    Danijel

    OdgovoriIzbriši
  8. Emile, napiši nam nešto o pederluku i pedofiliji strahovladike Kačavende i ostalih velikosrpskih bradonja iz sekte SPC-a koja je simonijom došla do Tomosa (priznanja) od masonskog patrijarha u Carigradu. :)

    Je li peder Kačavenda nadahnut 'božanskim energijama' raskola ili je jednostavno faličan monstrum koji pršti pederskim energijama? Možda je kombinacija svih energija u pitanju?


    Danijel

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već sam napisao kako držim da je SPC otpala od Kristove Crkve zbog hereze ekumenizma.
      Logično je očekivati da se tamo onda svašta događa.
      A važno je znati kako u Crkvi u kojoj je glava Krist, a ne tobožnji Njegov nezabludivi vikar na Zemlji s adresom Vatikan bb, nije nemoguće da neki klerici zastrane u takve opačine, ali onda oni budu izbačeni (i patrijarsi su bili izbačeni poput Nestorija).
      Dok u RKC tko može izbaciti onog tko tobož može svakog suditi, a njega nitko?
      Rimski papa Frane može otvoreno početi štovati Lucifera pred kamerama, a nitko ga ne može izbaciti iz rimske stolice.
      Stoga je davno sveti rimski papa Grgur Veliki izjavio da kad bi se neki biskup stavio kao univerzalni biskup iznad svih biskupa da bi isti bio preteča Antikrista.
      I to je to. Oni koji se predstavljaju Kristovim vikarima na Zemlji su Antikristovi, a ne Kristovi.

      Izbriši
    2. Evo citata našeg Kvatrića pod drugom temom:
      "Pričao o Katoličkoj crkvi bez pape jednostavno je sotonska obmana."
      Kolikogod mu se u drugim stvarima opirali (oni koji naginju sedevakantizmu) to je de facto temeljna dogma RKC.
      Zato sam napisao davno na blogu, sedevakantizam izgleda isprva kao rješenje, da vuk bude sit i sve ovce na broju, Bergoglio nije rimski papa kad cijeli svijet vidi kako javno bogohuli i izjavljuje hereze, RKC živi i dalje bez pape, sveta stolica je prazna. A kad će se popuniti ne zna se.
      Međutim, hijerarhija RKC izravno ovisi o 'nezabludivom Kristovom vikaru na Zemlji' stoga Kvatrić s pravom govori kako RKC bez pape ne može postojati.
      Jer bez hijerarhije nema sakramenata, i onda se RKC po ničem ne razlikuje recimo od protestanata anglikanaca.
      Sedevakantizam je dakle slijepa ulica.
      Ne preostaje ništa drugo nego napustiti oholost i priznati kako se pred tisuću godina nije radilo o istočnom raskolu, nego o zapadnom.

      Izbriši
    3. Danijel,
      ne može pisati o pederluku svetosavaca jer ima važnijeg posla, spašavanja zabludjelih katolika od opasnosti papizma.
      Doduše, ako krenu za svojim spasiteljem ne će imati ni crkve, ni mise, ni sakramenata, ali nema veze. Glavno da znaju kako su sad u "Kristovoj crkvi". Je da je nevidljiva, ali ni to nema veze.

      Kvatrić

      Izbriši
    4. Kvatrić, dosta je laganja.
      Kristova Crkva nije nevidljiva, ja nisam katekumen nevidljive Crkve, ja se ne ću krstiti i dobiti druge svete tajne nevidljivo.
      Bolje bi ti bilo da i ti poželiš primiti ih, jer ih nisi dosad primio, budući heretici nemaju blagodati svetih tajni.

      Izbriši
    5. "Već sam napisao kako držim da je SPC otpala od Kristove Crkve zbog hereze ekumenizma."
      To što ti držiš je tvoj privatni nauk i oholost da misliš kako si veći autoritet od Učiteljstva Katoličke crkve.
      Ljudsko mudrovanje. Čisti protestantizam.

      "A važno je znati kako u Crkvi u kojoj je glava Krist, a ne tobožnji Njegov nezabludivi vikar na Zemlji..."
      Opet izmišljaš i podmećeš. Nauk KC nije kako je papa glava Crkve. Te laži katolicima podmećete vi raskolnici i heretici.

      "Stoga je davno sveti rimski papa Grgur Veliki izjavio da kad bi se neki biskup stavio kao univerzalni biskup iznad svih biskupa da bi isti bio preteča Antikrista."
      Gdje to? U kurtoaznom i poniznom odgovoru carigradskom patrijarhu? Opet izmišljaš i recikliraš heretičke interpretacije.
      Evo što Sv. Jeronim kaže:",,Kao što ne slijedim nijednog vođu osim Krista, tako se ne pridružujem u zajedništvo ni s kime osim Vašim blaženstvom (papom Damazom I.), to jest, Petrovom stolicom. Znam da je to stijena na kojoj je sagrađena Crkva. Tko god blaguje Jaganjca izvan ove kuće, svetogrdnik je. Ovo je Noina korablja, i onaj tko se ne bude u njoj nalazio, poginut će kad nadođe poplava.’’
      A što ćemo sa Sv. Augustinom, Sv. Klementom Rimskim, Sv. Ignacijem Antiohijskim, Sv. Irinejem...?

      Kvatrić

      Izbriši
    6. "Sedevakantizam je dakle slijepa ulica.
      Ne preostaje ništa drugo nego napustiti oholost i priznati kako se pred tisuću godina nije radilo o istočnom raskolu, nego o zapadnom."
      Sedevakantizam je hereza. A vi bi željeli da se radilo o zapadnom raskolu, jer onda imate manevarski prostor za ljudska mudrovanja. Ako mu ne paše ovo ili ono, svaki pravoslavac može patrijarha svoje crkve proglasiti heretikom i ma na raspolaganju niz drugih. Ista stvar kao kod protestanata samo što je to kod njih još komotnije.
      I zato svi neprijatelji ne mogu podnijeti papu. On je vrh Crkvene hijerarhije koja onemogućava ohola ljudska mudrovanja.
      Kada to netko i pokuša, ubrzo sve više ljudi takve "dusparologije" prepoznaju kao čisti protestantizam.

      Kvatrić

      Izbriši
    7. Pa gdje onda ideš na misu, ispovijedi, pričest?
      Sad nije konstatacija, već pitanje. Dakle, sad ne govoriš načelno već izričito kažeš kako tvoja crkva nije nevidljiva. Pa koja je to?

      Kvatrić

      Izbriši
    8. @Kvatrić
      To nije moj privatni nauk, to je nauk Kristove Crkve u kojoj postoje episkopi i koja ima svoju sinodu i kojoj ću se, ako Bog da, uskoro krštenjem priključiti.
      Drugo, niti jedan kršćanski otac, bilo istočni ili zapadni, nije vjerovao u papizam - da u Rimu stoluje nezabludivi Kristov vikar na Zemlji.
      Već sam pisao kako su se mnogi kršćanski oci pozivali svojevremeno na Rim, jer su tada ostale patrijarhijske stolice bile pale u krivovjerje (ne kao cjelina, nego je bilo patrijarha heretika poput Nestorija).
      Jednostavno u to vrijeme Rim nije zahvatio papizam, niti zabluda filioque, Rim je bio pravoslavan, ili bolje rečeno pravoslavniji od ostalih patrijahata.
      Međutim, još i prije toga su afrički biskupi koji su spadali pod Rimski patrijahat odbijali kao zabludu da je rimski biskup iznad njih, u časti da, ali nikako u većim pravima i ovlastima.
      I kad bi se kojim slučajem Rim odvratio od krivovjerja i raskolništva, on bi opet dobio ulogu prvog u časti.
      Na kraju, ono o čemu sam pisao i što me je zbunjivalo kao sedevakantista, niti jedan ekumenski sabor Crkve nije sazivao niti otvorio rimski patrijarh, nego kršćanski car.
      I kad bi rimski patrijarh bio nezabludiv Kristov vikar na Zemlji on ni ne bi niti slao svoje legate na sabore niti ih priznavao, jer on bi tada donosio i proglašavao dogme, jer je nezabludiv.
      A dobro znamo kako to nije činio niti sv.Petar navodno prvi rimski nezabludivi papa, nego je zajedno s ostalim apostolima na Jeruzalemskom saboru Crkve poslušao Duha Svetoga (a bio je dotad u zabludi te ga je stoga sv.Pavao ukorio).
      Papizam dakle nema nikakve povijesnog temelja, a temelji se na krivoj intepretaciji Gospodinove rečenice da će na toj vjeri koju je izjavio sv.Petar, da je On sin Boga živoga, sagraditi Crkvu svoju koju vrata paklena ne će nadvladati.
      Nakon te lažne intepretacije slijedile su nove laži, poput filioque ili lažne-falsificirane Konstantinove darovnice rimskom papi koja je trebala opravdati vlasti gladne pape da imaju vlast nad zemaljskom državom, a da tu vlast više nema kršćanski car.

      Izbriši
    9. Kvatrić:
      "Pa gdje onda ideš na misu, ispovijedi, pričest?"
      Katekumen ne može u Crkvi prisustvovati svetoj tajni, zato je od početka bila misa katekumena i misa vjernika.
      Dakle ja napuštam sv.Liturgiju kad počne drugi dio sv.Liturgije.
      Nisam se još ispovijedio, ali prije krštenja hoću, i nakon toga ću dobiti ostale svete tajne.
      Hoćeš li se i ti pridružiti Kristovoj Crkvi koja ima hijerarhiju, episkope, svećenike, monahe-manastire, laike?

      Izbriši
    10. "Drugo, niti jedan kršćanski otac, bilo istočni ili zapadni, nije vjerovao u papizam - da u Rimu stoluje nezabludivi Kristov vikar na Zemlji."
      Nije istina, sve govori drugačije. Sad sam ti naveo nekoliko primjera.

      "Jednostavno u to vrijeme Rim nije zahvatio papizam, niti zabluda filioque, Rim je bio pravoslavan, ili bolje rečeno pravoslavniji od ostalih patrijahata."
      Kao što sam rekao, čista dusparologija. Istu stvar kaže Duspara tj. da je on katolik kao što je bio i Isus. Isto kaže i četnik Miroljub Petrović, da je pravoslavan kao i Isus.
      Kod svih privatnih duhovnika isti princip.

      "Na kraju, ono o čemu sam pisao i što me je zbunjivalo kao sedevakantista, niti jedan ekumenski sabor Crkve nije sazivao niti otvorio rimski patrijarh, nego kršćanski car."
      Pa naravno kad su država i Crkva bile spojene. Isto tako je do nedavno postojala molitva koja se molila na Tradicionalnoj latinskoj misi za cara, ali je ukinuta jer je izgubila smisao s obzirom da više ne postoji niti jedno carstvo niti kraljevstvo.

      "A dobro znamo kako to nije činio niti sv.Petar navodno prvi rimski nezabludivi papa, nego je zajedno s ostalim apostolima na Jeruzalemskom saboru Crkve poslušao Duha Svetoga..."
      I što papa radi drugačije od Sv. Petra?

      "Papizam dakle nema nikakve povijesnog temelja, a temelji se na krivoj intepretaciji Gospodinove rečenice..."
      Ne, ti interpretiraš. Papizam se temelji na zakonu koji je Krist dao, a zakonske odredbe se ne mogu interpretirati.
      Interpretacijama se bave protestanti, pa zato i imaju 40 000 sekti.

      Kvatrić

      Izbriši
    11. Dobro znaš što sam pitao. Nisam te pitao na kojem si dijelu mise prisutan, već u koju crkvu ideš? Srpsku ili makedonsku, crnogorsku (ako takve postoje u Hrvatskoj) ili neku treću.
      Ne razumijem čemu tajnovitost.

      Kvatrić

      Izbriši
    12. Isus je Petru rekao "bježi od mene sotono" iako je Petrova misao bila po ljudski gledano prijateljska, odana Isusu. Petar je i nakon toga griješio, čak je i zanijekao Isusa, a i kasnije, nakon što je Isus uskrsnuo, je pogriješio ALI SE SVAKI PUT POKAJAO I ISPRAVIO POGREŠKU! Dakle Petar nije bio bezgrešan, nezabludiv, ali je bio Isusov po tome što je ispravljao svoje greške javno i mogao je nastaviti svoje poslanje dato mu od Isusa, jer se svaki put ispravljao i poučavao svoju braću u jedinoj Istini, a heretik, neprijatelj Isusa Krista je onaj koji se neće ispraviti, popraviti, javno pokajati i koji diabolično uporno nastavlja svojim heretičnim putem u propast voditi one koji ga slijede.
      To papa ne može biti i to nije Kristova Crkva koja u herezama, bogohulama i diaboličnim nastranostima slijedi "papu".
      Za one koji su pod zakonom (izbora na konklavi), a ne po vjeri u Isusa Krista, za njih je Bergoglio papa, a znamo što je sv. Pavao rekao o onima koji su pod zakonom.
      Tko nezna neka brzo nauči, jer ulja je sve manje.

      M.

      Izbriši
    13. "Dakle Petar nije bio bezgrešan, nezabludiv,..."
      Ni papa nije bezgrešan. Samo što to vi licemjeri i lažovi, podmećete katolicima.
      Što se tiče nezabludivosti, u kojoj je vjerskoj istini Petar zabludio?

      "...jer se svaki put ispravljao i poučavao svoju braću u jedinoj Istini,..."
      Također se Petar nje kurvao, bludničio, itd., ali to ne znači kako nakon njega ne će doći svakakvi slabi ljudi. Petar je bio impulzivan i strašljiv, ali se nakon što je Duh sveti sašao na njega pretvorio u neustrašivog mučenika koji je prkosio Neronu. Takve slučajeve danas baš i ne viđamo.
      Tko zna kakav bi io Bergoglio da uskrsli utjelovljeni Krist provede neko vrijeme s njim. Bergoglio nije dobio milost koju je dobio Petar.
      Kad povlačiš paralele ne budi selektivan.

      "...koji diabolično uporno nastavlja svojim heretičnim putem u propast voditi one koji ga slijede."
      Zato se treba biti poslušan samo u onome što je dobro. Kao što dijete ima pravo ne poslušati oca ukoliko ga ovaj upućuje na krađu. Mada mu time ne prestaje biti otac.
      Isus nas je upozorio:"Duha ne gasite, sve provjeravajte. Dobro zadržite, svake se sjene zla klonite." (1. Solunjanima).

      "To papa ne može biti i to nije Kristova Crkva koja u herezama, bogohulama i diaboličnim nastranostima slijedi "papu"."
      Tko to kaže? Ti? Po čemu si ti autoritet pa da o tvom mišljenju ovisi nečije spasenje?

      "Za one koji su pod zakonom (izbora na konklavi), a ne po vjeri u Isusa Krista, za njih je Bergoglio papa, a znamo što je sv. Pavao rekao o onima koji su pod zakonom."
      Nije rekao katolicima, već židovima. Ništa ne znaš.

      Kvatrić

      Izbriši
    14. E da, jesi li ti ono meni predbacivao koaliciju s Jovicom?
      Koliko vidim ni tebi nisu mrske koalicije s pravoslavcima :)

      Kvatrić

      Izbriši
    15. Ovo ne pišem zbog bezumnoga koji je postavio ovo donje pitanje, nego zbog onih koji čitaju površno da se ne bi opekli tj. bili sprženi, doslovno, zbog neznanja ili još gore podržavanja zlog nauka jednog "pape uništitelja":

      Pitanje bezumnoga: "Što se tiče nezabludivosti, u kojoj je vjerskoj istini Petar zabludio?

      Ja na ovo odgovaram: u vjerskoj istini o Sodomi i Gomori. "Papa uništitelj" štiti, promovira i avancira najveće sotonske zlikovce pod kapom nebeskom - pedofile i pedere - muželožnike.

      Jednom ih je Bog okupao ognjem i opet će, samo što će ta kupka trajati vječno (po nauku Crkve).

      M.

      Izbriši
    16. Abeceda,
      gdje piše da moram slijediti Bergogliovu LGBT ideologiju?
      Poštedi me svojih mudrovanja, jer me ne zanima što ti misliš i čega si se domislio, nego reci gdje to stoji u katoličkom nauku tj. u kojem Crkvenom dokumentu?

      Kvatrić

      Izbriši
  9. Emil i kaluđer

    https://www.youtube.com/watch?v=1X_vFF4Qf34

    Jovica

    OdgovoriIzbriši
  10. Da, i ja sam u to posumnjao da je Jovica = Kvatric. Inace, i da nije ta igrica u pitanju zaista je najprirodnija moguca koalicija. Prirodno u smislu koalicije malignih mutacija koje radjaju nakaze dok ne izumru u nakaznosti, jer svetosavlje je nastalo tako sto je "sv.Sava" toljagom (a spominje se i sodomijom, u predstavi "sv.Sava", koja je pred 30-ak godina nasilno prekinuta i zabranjena u beogradskom narodnom pozoristu, radjenoj po knjigama nekoliko srpskih akademika) natjerao svoga brata, katolika, prvog srpskog kralja Stefana Prvovencanog da vrati papi krunu, da bi "sv.Sava" osnovao, trgovinom sa carigradskim patrijarhom, svoju svetosavsku "Crkvu", a s druge strane imamo "Novus Ordo Crkvu", koja je mnogo mlađa od svetosavske, nastala je nakon 1958.g., nakon tkz. 2VK, koji su organizirali, sazvali i proveli u ne-djelo iluminati/masoni, komunisti/ateisti i pederi/pedofili, koji su bili vec dugo vremena infiltirani u Crkvu. Sve u svemu ova koalicija je sasvim ocekivana i principijelna u nedjelju i odpadnistvu od krscanstva.

    L

    OdgovoriIzbriši
  11. Abeceda,
    projeciraš svoje očaj na mene :)
    Osim toga, za tvoje abeceda komentare se ne mora ništa sumnjati. Iz aviona se vidi da ih piše isti očajnik :)

    Ovo sa svetosavljem ne znam kako će sjesti Emilu. Ipak su i svetosavci dio iste Emilove crkve. Da odbace ekumenizam i etnofiletizam, drugih iedoloških razlika nemaju.

    Kvatrić

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dužan sam odgovor.
      Da, kad srpski pravoslavci odbaci ekumenizam i etnofiletizam onda su oni moja braća u Kristu kojima se radujem.
      Apropos sv.Save ne znam zašto bih vjerovao u neki kazališni komad koji ga je takvog prikazao navodno na temelju pisanja nekih srpskih akademika.
      Otkud možemo znati da su ti srpski akademici pisali istinu?
      Jesu li oni bili pravoslavni vjernici, ili su pripadali jugokomunističkoj eliti koja se je borila protiv 'opijuma za narod'?

      Izbriši
    2. Ovdje je osnovna premisa da je prvi srpski kralj - katolik - Stefan Prvovencani vratio papi krunu, a odmah nakon toga je "sv.Sava" kupio svoju "Crkvu". Kako znamo iz loze Nemanjića svi (osim jednog kraljevića za kojega se znalo da je mentalno bolestan) proglašeni su svetima, a medju njima je dominirala obiteljska "ljubav" da jedni drugima vade oči i skidaju glave zbog vlasti.
      Da li su neki srpski akademici izmislili toljagu i sodomiju "sv.Save", ja to ne mogu dokazati ili odbaciti, ali plodove te njihove "svetosti" znamo iz povjesti brato i oče ubojstva i sakaćenja, a i sodomiti medju njima, koje ne protjeruju iz svojih redova mnogo govore o mogućoj istinitosti navoda iz pozorišne predstave koje dodatno potvrdjuje saznanje da je "sv.Sava" kupio "Tomos" da bi imao svoju Crkvu, jer mu je bilo malo da bude "samo" biskup u katoličkoj Crkvi.

      L

      Izbriši
  12. A Kvatrić napisa i ovo (da i to je moguće u zemlji deliriji): "I što papa radi drugačije od Sv. Petra?

    Ljudi, što odgovoriti ovom "vjerniku"?

    Ništa, jer nekome tko je daltonist ne možeš opisati ljepotu boja ili gluhome opisati divote lijepe glazbe. Zaista to je nemoguća misija.

    M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pusti ti lijepu glazbu i odgovori na pitanje.
      Nije valjda da teološki stručnjak kao ti ne može odgovoriti na jednostavno pitanje.

      Kvatrić

      Izbriši
    2. "Što papa radi drugačije od Sv. Petra?"
      Sv. Petar nikad:
      - nije bio gorila u kurvinjacima (Buenos Airesa),
      - nije bio pajtos vojnoj hunti u Argentini,
      - nije štitio i promovirao pedofile i pedere u Argentini,
      - nije bio pajtos masonima u Argentini,
      - nije financirao gay lobi u Vatikanu sa novcem iz Argentine,
      - nije štitio i štiti i nakon priznanja postojanja pedofila i pedere u njegovoj Novus Ordo sekti od i kada je u Vatikanu,
      - nije bio hvaljen i slavljen od strane masona nakon izbora u Vatikanu,
      - nije pričao sotonske bogohulne viceve o Isusu Kristu (raspetom grešniku i onome koji je postao Djavo),
      - nije pričao sotonske viceve o Presvetom Trojstvu i Bogorodici,
      - nije svojom naukom razbijao svetost braka,
      - nije izdao kršćane u Kini i predao ih komunistima na nemilost i istrebljenje,
      - nije slavio i molio sa svim poznatim hereticima i sotonistima ovog svijeta,
      - ...,
      - nije sakatio i uništavao vjekovni nauk Crkve Kristove uključujući i jedinu molitvu koju nas je Isus naučio "Oče naš",
      - nije živio u istoj kući u Vatikanu sa talmudistom pederima Abrahamom Skorka i častio ga sa katoličkim odličjem (valjda zbog Skorkinog pripovijedanja da oni, talmudisti, još čekaju svoga "Mesiju", jer oni naučavaju da "Isus nije Krist, nego kopile bludnice Mirjam s nekim rimskim vojnikom",
      - nije balavio ruke talmudistima (neću ponoviti što naučava taj sotonski zmijski okot o Isusu Kristu i Bogorodici).

      A L I, ono što sv.Petar jeste uradio, a Kvatrićev "papa uništitelj" nije uradio je da se javno pokajao i gorko zaplakao nakon što je nekoliko puta POGRIJEŠIO, i nikad nije širio hereze i bogohulio.

      Ovo bi trebalo biti dovoljno i jednom Kvatriću da shvati što je njegov "papa uništitelj" radio i radi, a sv. Petar nije radio, medjutim poslije svih "pobožnih" komentara i evidentnog mentalnog i duhovnog stanja koji uporno opetuje, eto ni to nije za očekivati zato ovo nisam ni pisao zbog Kvatrića nego zbog onih pobožnih koji će ovo možda pročitati, a ne znaju mnogo ili malo znaju o ovome (a mislim da su takvi većina).

      M.

      Izbriši
    3. Halo M., ti si bas neki sitnicavac i cjepidlaka.
      Sad te Kvatric elegantno moze, u svom stilu jelte, pitati: a je li to sve bilo "ex cathedra", je li papa Franjo to sve proglasio dogmama?
      I sto ces mu odgovoriti?
      Ako kazes da nije bilo ni ex cathedra ni da nije proglasio dogme Franjo je za njega papa pa da i Luciferu javno na sred Vatikana celiva ruke, da zrtvuje djecu na crnoj misi, da Isusa zaspe smecem jer to nije ex cathedra i nije proglasio dogmu, kao da celivanje ruku talmudistima nije celivanje Lucifera, kao da pedofili ne vrše crnu misu kad siluju dijete, kao da Isusa ne zasipa smecem kad rusi njegov nauk i jedinu molitvu koju nas je On naucio.

      L

      Izbriši
    4. Abeceda,
      kakve veze ovo budalesanje ima sa proglašavanjem vjerskih istina na isti način kao što je to radio Sv. Petar?

      Kvatrić

      Izbriši
    5. Abeceda,
      do sada bar nisi razgovarao sam sa sobom. Još ako sam sebi počneš persirati biti će krajnje ozbiljno. Ako ne za hospitalizaciju, ali za ozbiljno promatranje svakako:)))

      Kvatrić

      Izbriši
    6. Nisam ni očekivao ništa normalnije od tebe Jovice Kvatriću Luciferčiću.

      M.

      Izbriši
    7. Abeceda,
      ozbiljnije nego što je izgledalo. Ne samo da pričaš sam sa sobom, već više ni mene ne propoznaješ.
      Nisam siguran, ali mislim da bi dijagnoza mogla biti dementio senilis nonspecifica.
      Hitno po uputnicu za specijalistu :)

      Kvatrić

      Izbriši
    8. Ha ha ha, našao se tko će pisati dijagnoze.
      Halo M., i ostala abeceda ☺, Jovica Kvatrić Luciferčić nas je "provalio" da smo svi jedan. Pa neka, barem mislimo kao jedan, što je pouka našeg Gospodina da svi budemo kao jedan, a ovaj Jovica Kvatrić Luciferčić divno predstavlja onu luciferiansku novus ordo seclorum doktrinu (sa novčanice od 1 USA dolara: "od mnoštva jedno", tako da se iz Kvatrića javljaju barem tri osobnosti: kvazi tradicionalist, modernist i sotonist, a iz Jovice se javlja bre Jovanče, i to je principijelna koalicija Jovica Kvatrić Luciferčić ��.

      ABC

      Izbriši
    9. Abeceda,
      imam dobru vijest. Izgleda da ipak nije tako ozbiljno kako je prva dijagnoza ukazivala. Naime, čim je pacijent svjestan svog problema šanse za izlječenje su prilično dobre. Svakako je ohrabrujuće što uviđaš kako je u tebi više identiteta koji međusobno komuniciraju. Da si nastavio negirati deluzije bilo bi puno teže :)

      Kvatrić

      Izbriši
    10. Jovica Kvatrić Luciferčić, onda je za tebe to istovremeno loša vijest i tebi nema spasa jer ti ne priznaješ (ili ne shvaćaš) koje sve sumanute i kontradiktorne osobnosti iz tebe vrište i takvome je nemoguće pomoći.
      Mi uživamo u zajedništvu jer se poznajemo i razumijemo, ali kod tebe mahnitaju rogovi u vreći i tu je neprestani kaos, što se i vidi po tvojim komentarima, jer čas jedan čas drugi čas treći podstanar (a svi nenormalni) izbija iz kaosa i uzima riječ. Zanimljivo je pratiti tu kakofoniju.

      ABC ;-)

      Izbriši
    11. Abeceda,
      kako loša vijest kad se ja držim samo onoga što kaže struka?

      Kvatrić

      Izbriši
  13. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  14. Emile kao sto kaze sveti Robert Bellarmino nijedan covjek koji naucava hereze nemozr biti dio Crkve. Automatski otpada od Crkve i kao takvog ga Crkva moze suditi jer vise nije dio Crkve samim svojim otpadom tj. Unaprijed je izbacen iz Crkve. To je vrlo jednostavna doktrina koja sedevakantizam potvrduje kao izpravan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stipe, a koje si ti vjere kad su i katolici i pravoslavni otpali od vjere?

      Jesi li ti Emilove ili Stipine vjere?

      P.

      Izbriši
    2. Neka Stipe sam odgovori.
      A ja ću za sebe.
      Oni koji vjeruju u Gospodina Isusa Krista su pravoslavni katolici.
      Tako je uvijek bilo, jest i bit će.
      Pravoslavan znači pravovjeran i onaj tko pravilno slavi Gospodina Isusa Krista.
      Katolik znači da pripada sveopćoj-sabornoj-katoličkoj Crkvi.
      Oni koji vjeruju u zabludu ekumenizma, a ima ih na zapadu i istoku, nisu pravoslavni katolici.
      A takvi su većina.
      I svjesno ili nesvjesno rade na stvaranju antikristovske svjetske religije što se je najbolje moglo očitovati na sramotnom skupu u Asiziju.
      Dakako da su obilno u tome pomognuti judeomasonerijom, to jest u svjetskim medijima, u međunarodnim organizacijama tipa UN, i financirani od najbogatijih ljudi svijeta.

      Izbriši
    3. Jeste li ti i Elvis počeli koordinirati djelovanje ili samo jedan drugoga nadahnjujete? Svaki drugi komentar je kao da njega slušam.
      On odluči kako pozdrav "Hvaljen Isus" više nema smisla i smisli novi, a ti sad da pojmovi "katolik" i "pravoslavan" nisu valjani pa smisliš novi.

      Okupite još par kolega i možete osnovati udrugu avangardnih promišljatelja i proroka.

      Kvatrić

      Izbriši
    4. Zaszo se pravis pametan? Kakva moja ili Emilova vjera??? Procitaj knjigu svetoga Roberta Bellarmina "De Romano Pontifice" i njegove teze koje iznosi u njima pa se onda kreni bahatit.

      Izbriši
  15. Emile. što misliš o ovom najnovijem bergoljizmu, da se želi mijenjati tekst Očenaša? Ili sam nešto krivo razumio? Ne mogu vjerovati svojim očima i ušima.

    Torrido

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Bogu na Bergogliju.
      Jučer sam saznao kako je rimski papa Frane odlučio izmijeniti molitvu Očenaša koja bi trebala glasiti u dijelu 'i ne napusti nas u napasti'.
      Inače moglo se je prevesti umjesto napast iskušenje, koliko sam upućen u grčki izvornik, odnosno od onih koji ga znaju.
      Međutim, mjenjati molitvu koja se moli već više od tisuću godina (pretpostavljam da je isti smisao bio kad su je naši preci molili po prijevodu sv.Ćirila i sv.Metoda na staroslavenski) je još jedan pokušaj papa Frana da dokaže kako je Crkva nekad bila u zabludi, ili dokazati kako Crkva nikad nije navještala istinu, nego stalno napreduje prema istini.
      Dakle, tipični modernizam.
      Papa Frane nema straha Božjeg čim se usudi tako nešto činiti.
      A ono moje početno zahvaljivanje Bogu je radi toga što će mnogi sada uvidjeti kako je ideja nezabludivog Kristovog vikara na Zemlji potpuna zabluda koja dovodi do katastrofalnih posljedica.

      Izbriši
    2. Usput, rimokatolici tipa 'kvatrić' reći će kako je to papa Frane izveo izvan fleksibilne definicije 'ex cathedra' pa papa Frane i dalje po njima jaše u sedlu.
      Kako sam već pisao, ex cathedra znači 'iz stolice', to jednostavno znači da je papa Frane nastupao kao rimski papa, a ne kao argentinski klaun.
      Kvatrići i njima slični tumače suprotno od samog značenja riječi ex cathedra, po njima rimski papa može javno bogohuliti i nište zato, nije to radio po njihovom ex cathedra, iako je imao bijelu kapicu na glavi i svi su vidjeli da to izgovara ili radi kao rimski papa (a ne već rečeni argentinski klaun).
      I doista, ako netko jest nezabludivi Kristov vikar na Zemlji, i ima vlast svezati na Nebu ono što sveže na Zemlji, onda on može promijeniti molitvu Očenaša kako god mu se prohtje.
      Ako nije molitva Očenaša kanonizirana na nekom ekumenskom saboru Crkve, onda može čak reći kako se ne suprostavlja saborima, nego samo ispravlja grešku staru dvije tisuće godina.
      Eto svašta je moguće kad netko fantazira da ga je Gospodin Isus Krist postavio za nezabludivog zamjenika na Zemlji.
      I nije problem što taj fantazira, nego što u tu fantaziju vjeruju milijuni.

      Izbriši
    3. "Neka nitko u napasti ne rekne: »Bog me napastuje.« Ta Bog ne može biti napastovan na zlo, i ne napastuje nikoga. Nego svakoga napastuje njegova požuda koja ga privlači i mami. Požuda zatim, zatrudnjevši, rađa grijehom, a grijeh izvršen rađa smrću."

      Molim mišljenje vrhunskog "teologa" i katekumena Emila.

      P.

      Izbriši
    4. Pa da imaš dobre volje, a ne da me nazivaš posprdno 'vrhunskim teologom' onda si mogao primjetiti kako sam napomenuo da je originalniji prijevod od grčkog jezika na crkvenoslavenski 'iskušenje', a ne 'napast' (jednostavno treba pogledati originalni prijevod svete solunske braće).
      https://www.youtube.com/watch?v=I3yT2mN8KEY
      Međutim 'nezabludivi Kristov vikar na Zemlji' to ne mjenja odnosno ispravlja, nego izmišlja i dodaje 'ne napusti nas u napasti'.

      Izbriši
    5. "Kvatrići i njima slični tumače suprotno..."
      Upravo se o tome radi i tu se razlikujemo. Za razliku od tebe, Elvisa, Šićka, L. Novosela i raznoraznih drugih pastora, evangeličkih kršćana, mesijanskih židova i kojekakvih drugih mudrijaša, ja ništa ne tumačim. Ja se držim onoga što je protumačilo Učiteljstvo Katoličke crkve, a ne neki samozvani prorok. Kad bih slušao ljudska mudrovanja umišljenih kompleksaša, ne samo da bih odbacio papu već vjerojatno i Krista, jer bih bio totalno sluđen svim mogućim privatnim "istinama".

      Vjerovao ili ne, sad sam tek u tvom komentaru uopće vidio o kojim riječima se radi. Naravno, čuo sam da Bergoglio ima sumanute ideje o mijenjenju Očenaša, ali kako sam oguglao na njegove eskapade nisam imao interesa niti pogledati o kojim se konkretno riječima radi. Jednostavno, njegova budalesanja na dnevnoj bazi me ne zanimaju. Držim se nauka Katoličke crkve i nadam se boljem papi. A ovo Bergogliovo mahnitanje smatram čak i korisnim. S jedne strane, mnogi mlaki katolici će zbog njega otpasti, a s druge, mnogima će ova kušnja biti na korist zbog učvršćivanja u vjeri. Npr. meni je korisno kad se obrušavate na papu smišljajući laži koje nisu katolički nauk, ali ih koristite kao argument za napad. Već to smišljanje laži, podmetanje i mudrovanje je znakovito. A pogotovo puno govore upornost i žestina kojom napadate.
      Dakle, kao što sam već u jednoj raspravi rekao, samo nastavite i odvucite što više mlakonja da nam oslobode crkve kako bi mi Tradicionalistički papisti mogli opet u njih prodrijeti :)

      Kvatrić

      Izbriši
  16. Ti tvrdiš da je 'nezabludivi Kristov vikar na Zemlji' zabludio. OK.

    Da čujemo tvoje nezabludivo Učiteljstvo. Odgovori na pitanje.
    Uzalud tvoje bjesomučno urlikanje protiv pape, jer ljudi nisu nepismeni i služe se internetom i engleskim jezikom.

    P.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Nijedan kad se kuša da ne govori: Bog me kuša; jer se Bog ne može zlom iskušati, i On ne kuša nikoga;"

      Srpski pravoslavni prijevod.

      Hajde, sad izvodi vratolomije.

      P.

      Izbriši
    2. Imaš dakle problema s razumijevanjem napisanog.
      Kušati i napastvovati nije isto, i tu je s pravom, ako je uopće, papa Frane htio ispraviti riječ 'napast' u 'iskušenje'.
      Jer Bog iskušava, đavao napastvuje.
      Prema tome rimokatolici, barem kod nas, krivo izgovaraju Očenaš jer tako izgovorena molitva implicira da nas Bog napastvuje (jer nas dovodi u napast), a ne iskušava.
      Međutim na kraju smo saznali kako papa Frane nije ispravio taj krivi prijevod s originalnog grčkog teksta, nego je dodao svoju inovaciju 'ne napusti nas u napasti'.
      I sad rimokatolici, ako budu slijedili svojeg 'nezabludivog Kristovog vikara na Zemlji', a moraju ako pripadaju RKC, će moliti još više krivo nego prije.
      Ostali tvoji 'argumenti' su jednostavno bedasti, jer nemaju vezu s temom.

      Izbriši
    3. "...a moraju ako pripadaju RKC, će moliti još više krivo nego prije."
      Kao da slušam ljevičarske ateističke jurišnike iz NGO-a kad uče katolike kršćanskom milosrđu i objašnjavaju im što je katolički nauk.
      Ne znaš bi li se smijao ili plakao.

      Kvatrić

      Izbriši
    4. Kad je Duh Sveti vodio Gospodina Isusa Krista u pustinju da Ga napastvuje Đavao, onda se u tome vidi kako Bog može nas kršćane iskušavati tako da nas prepusti đavolskim napastima.
      Međutim, mi moramo moliti Boga da se to ne dogodi, a ne oholo se umišljati kako smo jači od Đavola.
      Molimo iako znamo da će nas Bog iskušati u životu i preko tih iskušenja i đavolskih napasti učvrstiti u vjeri (osim ako smo oholi pa padnemo pod đavolskim napastima).
      Duhovna oholost ili prelest je umišljati kako ne trebamo moliti za to Boga.

      Izbriši
    5. Hajde, vratolomče, evo ti pravoslavno tumačenje Očenaša:

      Како гласи шеста прозба у молитви Господњој?
      „И не уведи нас у искушење."

      Какву жељу изражавамо овом молбом?
      Молимо Бога да се сети наших људских слабости и не шаље на нас тешке напасти ради нашег учвршћења нити да дозволи ђаволу да нас куша у невољи.

      http://www.spc.rs/sr/tumacenje_molitve_gospodnje

      Bog napastuje, a đavao kuša. LOL

      A da se tvoj "kaluđer" i srpske vladike dogovore tko napastuje, a tko kuša ili je to jedno te isto.

      P.

      Izbriši
    6. @P
      Pazi kako se izražavaš jer ćeš biti inače brisan makar se zvao P ili H.
      Dakle, znaš ćirilicu, ali imaš problema s razumijevanjem riječi i na ćirilici i na latinici (tako bi bilo i s glagoljicom i s bilo kojim drugim pismom).
      Niti u tom tekstu ne stoji kako Bog napastvuje, to tvrditi je jednostavno blasfemija.
      Ali vi rimokatolici ste navikli na blasfemije od vašeg 'Nezabludivog', da jednostavno više nemate moći vidjeti evidentnu blasfemiju, vama je normalno Boga uspoređivati s Đavlom.
      Bog dopušta u cilju iskušenja primjerice sv.Joba da istog Đavao napastvuje, ali Bog nije napastvovao Joba, nego ga je iskušavao i tako prepustio đavolskim napastima, i kao što znamo na kraju učvrstio u vjeri tako da Ga je gledao u Lice.
      Tu je stvar posve jasna.
      Stoga vratimo se kastratima koji sada moraju moliti Očenaš 'i ne napusti nas u napastima' što je ustvari korektno, ali eto Gospodin Isus Krist to nije podučio apostole, pa Ga je Njegov nezabludivi zamjenik na Zemlji ispravio.
      Nije li to 'slatki Krist na Zemlji' kako je o rimskom papi pjevala 'mističarka' Katarina Sienska?
      Tko zna koliko će još slatkoća izmisliti do kraja.

      Izbriši
    7. Najlakše je brisati kad ne znaš odgovor.

      "Molimo Boga da se seti naših ljudskih slabosti i ne šalje na nas teške napasti radi našeg učvršćenja niti da dozvoli đavolu da nas kuša u nevolji."

      Ja ću prije vjerovati srpskim vladikama, nego tebi. Sorry, jednostavno imam averziju prema "Kristovoj Crkvi" od dva člana - ti i kaluđer.

      P.

      Izbriši
    8. Gle, Kvatrić i P. ili H. se rado slažu sa srpskim vladikama kad treba opravdati Blasfemija.
      S time da su, ako su, to napisali neki od klerika SPC koji su zabludivi, ali vaš nezabludivi Blasfemio po definiciji to ne može biti.
      Stoga da ne kupujete novu Bibliju, olovku u ruke i izmjeniti tekst Očenaša da bude po najnovijem kanonu.
      Napisah olovku, a ne pero, jer vrlo je moguće da 'nezabludivi' nezabludivo opet nešto doda ili oduzme.
      Zbilja nikad nije dosadno s njim i s vama, uvijek nešto novo i 'bolje'.

      Izbriši
    9. Emil,

      pokušavaš sam sebe nasmijati, ali stvarnost je nemilosrdna: "Kristova Crkva" - ti i kaluđer.

      P.

      Izbriši
    10. Emile,
      ja da se slažem sa čedosima? Ovo je stvarno nesportski.

      Što se mene tiče, Bergoglio može i cijelu novu Bibliju napisati. Sadržaj mi ionako ne će biti poznat osim ako ti nećeš Blasfemiju ovdje pisati recenziju pa ću silom prilika biti prinuđen saznati :)

      Kvatrić

      Izbriši
  17. Jedna stvar je imati različite interpretacije nekog biblijskog teksta, druga stvar je MIJENJATI sam tekst. Bergoglio radi ovo drugo, što je nečuveno u povijesti Crkve. Znam dovoljno grčki jezik (studirao sam ga) i mogu reći da je "ne uvedi nas u napast (ili u iskušenje)" jedini pravi, doslovni prijevod. "Ne napusti nas u napasti" nije biblijski tekst i ako se to nalazi u Očenašu, onda to NIJE onaj Očenaš koji se nalazi u Evanđelju. Može netko reći da je "ne napusti nas u napasti" jedna od mogućih interpretacija te rečenice, dobro, o tom bi se dalo ispravljati, ali to nije i ne može biti tekst Očenaša. Osim ako je Bergoglio naumio mijenjati Evanđelje. Ima nešto dijabolično u tom argentinskom izbacivaču iz diskača.

    Torrido

    OdgovoriIzbriši
  18. "What else can we learn about temptation or ‘peirasmos’ in Greek? In the Scriptures, the word ‘temptation’ only appears 16 times and all in the New Testament. One of course is from today’s passage in James, two are from Jesus’ teaching the Lord’s Prayer, and one is from Jesus’ own temptation in the wilderness."

    Sa stranice GRČKE pravoslavne crkve.

    "Student grčkog" Torrido,

    Obaspi nas svojim poznavanjem grčkog i teologije. Budno slušamo.

    P.

    OdgovoriIzbriši
  19. Evo jedan mini teološki horor, koji izvanredno odražava vjeru jednog "papiste" koji nije dobio dar vjere od Onoga koji je jedino može dati, nego je primio od onoga Lažova, koji ubija vjeru i čovječnost i nema milosrđa čak ni za vjernika pa makar bio mlak u vjeri za kojega treba moliti da što manje ljudi propadne, a ne ga smatrati za nevrijedni otpad.
    Sve dolje citirano je od istog "vjernika":

    "Kad bih slušao ljudska mudrovanja umišljenih kompleksaša, ne samo da bih odbacio papu već vjerojatno i Krista...". - (Kako netko tko je od Krista primio vjeru i u Krista vjeruje može zbog bilo koga i bilo čega odbaciti Krista???)

    "A ovo Bergogliovo mahnitanje smatram čak i korisnim. S jedne strane, mnogi mlaki katolici će zbog njega otpasti,...". - (Dakle smisao postojanja njegovog pape Bergoglia je da vodi Crkvu tako da mlaki vjernici gube vjeru i otpadaju umjesto da ih obraća na vjeru Kristovu, što je Isus naložio sv.Petru, da bi se spasili!!!)

    "...da nam oslobode crkve kako bi mi Tradicionalistički papisti mogli opet u njih prodrijeti :)"
    - (Na ovo ću priložiti dolje njegov komentar kojim se on drugima podsmijava)

    "Ne znaš bi li se smijao ili plakao."

    ABC

    P.s.: Mislim da nije bilo teško prepoznati tko ovakve novo-milosrdne baljezgarije rasipa, a nedvojbeno iz ovih citata izbijaju misli jednog kvazi-tradicionaliste, jednog moderniste i jednog sotoniste!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Abeceda,
      "(Kako netko tko je od Krista primio vjeru i u Krista vjeruje može zbog bilo koga i bilo čega odbaciti Krista???)"
      Na isti način kao što si ju izgubio ti i svi ostali lelujavci od Krista do danas, a koji su se dali zavesti heretičkim mudrovanjima.
      Upravo nas na to sam Krist upozorava:"Pazite da vas tko ne odvuče mudrovanjem i ispraznim zavaravanjem što se oslanja na predaju ljudsku, na "počela svijeta", a ne na Krista." (Kološanima 2,8)
      To što su tebi puna usta Krista ne znači baš ništa. Uostalom, svatko najnapadnije priča o onom što mu fali. Pa tako i svaki heretik.
      Rekao sam već kako su vaša upornost i žestina vrlo znakovite.

      "(Dakle smisao postojanja njegovog pape Bergoglia je da vodi Crkvu tako da mlaki vjernici gube vjeru i otpadaju umjesto da ih obraća na vjeru Kristovu, što je Isus naložio sv.Petru, da bi se spasili!!!)"
      Opet ništa ne razumiješ. Sad ću ti ponovno citirati ključni dio, a ti se koncentriraj. Dakle, ključni dio je "...smatram čak i korisnim." Znači, smisao Božjeg proviđanja lošeg pape lošem narodu, bi između ostalog, mogao biti i u tome da se narod dovede u red i odvoji žito od kukolja.

      "(Na ovo ću priložiti dolje njegov komentar kojim se on drugima podsmijava)"
      Ne znam zašto bi se ti zbog toga smijao ili plakao. Ni modernisti ni Tradicionalisti nisu dio tvoje Crkve tako da ne vidim zašto bi ti to izazivalo bilo kakve emocije.

      Kvatrić

      Izbriši
    2. Mlaki vjernik još nije kukolj novo-milosrdni, ali kad tebe sretne to će sigurno postati.

      Ti si Krista već odbacio zbog tvoga "pape uništitelja" -
      mecene pedofila i pedera i vaš put je ravan i širok u pakao.
      Ja to nikome ne želim, ali izgleda da takvima kao ti ništa ne može otvoriti oči da progledaš.

      ABC

      Izbriši
    3. Abeceda,
      previše se baviš pederima, a premalo Biblijom.
      Sad sam te uputio na poslanicu Kološanima, pa malo proučavaj što Krist govori.

      Kvatrić

      Izbriši
    4. Sa pedofilsko-pederskim apologetom tj. teoretičarem da je pedofilija teoretski nemoguća (što je isto, jer ako negiraš zločin onda podržavaš zločince!!!) nema više zbora jer previše si mi se zgadio Luciferčiću. Moralna i duhovna nakaza koja nema zrno suosjećanja za žrtve te najstrašnije djavolje rabote nego je samo negira potvrdjuje što ti je već rečeno da si ti idiot bez duše, a uz to si vjerovatno od te pedofilsko-pederske fele, jer jedino tako mogu objasniti da tako bezdušno muljaš i bagateliziraš takve sotonske grijehe koji vapiju Bogu za osvetu.
      Neću više da te komentiram, previše si ogadio i ovaj virtualni svijet. Ti nisi vjernik mlake vjere, tvoja vjera je mrtva, a to što pokušavaš da nešto postigneš citiranjem biblije ne znači da si vjernik, jer i Sotona je citiranjem biblije iskušavao Isusa u pustinji.

      ABC

      Izbriši
    5. Kako ne uviđaš moje neizmjerno suosjećanje za sve nesretnike kad imam toliko živaca i za pacijenta kao što si ti?

      A ti onda nemoj čitati Bibliju, nego uzmi neko pedersko štivo, kad si već toliko opterećen dajguzima :)

      Kvatrić

      Izbriši
    6. Daj kvatricu idiote lajavi ne seri vise. Tvoji dajguzi i oni jos gori koji guze djecu su zavladali Crkvom i cijelim svijetom i daj Boze da vas sprzi sto prije da se cijeli svijet oslobodi vaseg djavoljeg govnjivog smrada.

      L

      Izbriši
    7. Abeceda,
      opet ti o sranju, guženju, govnima. Samo o šupku misliš, pederčino pohotna, ha, ha, ha
      Kakav šupački guru, takav i šupački nauk :)))

      Kvatrić

      Izbriši
    8. https://www.youtube.com/watch?v=vVVmC1VcGWI

      Helga (SSPX)

      Izbriši
    9. Samo se ti smij i laj nakazo luciferianska. Nauzivat ces se ognja i sumpora prokleti pedofilski sodomitski manijace. Imat ces cijelu vjecnost da uzivas da te guzi tvoj "papa".

      A potrazit cu te tamo nakazo gdje se skupljati vi "vjernici" na "misi" koji molite za "papu vasega pedofilsko-pederskog zastitnika i unistitelja Franju" da ti vidim facu kad ponovis sto si gore izbljuvao pred tvojim drustvancem i da li taj svecenik podrzava pedofilsko-pederski nauk zbog kojega se ti tako veselo smijes. Vidjet ce mo kako ces se smijati i hoce li te drustvance podrzati. Ne mogu se suociti sa svim monstrumima kao sto si ti, ali tebe cu naci.
      Do skorog vidjenja, nakazo.

      L

      Izbriši
    10. Pa ćeš imati priliku u lice mi ponoviti sve uvrede što si mi ovdje "junački" izgovorio.

      Veselim se susretu.

      Kvatrić

      Izbriši
    11. Nakazo Lucifercicu, sve cu ih zapisati da koju ne zaboravim, a nadam se da ce tu biti i Helga (mada mislim da si ti pored Jovice i Helga), jer vidim da se ta tvoja druzba pretvara u pravo lgbtqsspx drustvance kad "Helga" voli da gleda kako se muski balave.

      L

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.