nedjelja, 6. prosinca 2015.

Sveti Nikola, hoće li svetac nokautirati Djeda Mraza kao što je heretika Arija?

Danas je druga nedjelja došašća i blagdan sv.Nikole.
On je veliki svetac, čašćen podjednako na kršćanskom istoku i zapadu.
Božji čovjek i biskup Smirne činio je čudesa za vrijeme života, uskrisivao mrtve, stišao oluje na moru, umnažao žito ... 
Zgoda iz njegovog života kad je potajice donio novac siromašnom ocu čije kćeri se nisu mogle udati budući nisu imale miraz, učinila ga je svecem zaštitnikom siromašnih.  Iz tog je proizašao običaj darivanja djeci darove u cipelicu i čekanja noći da sveti Nikola tajno dođe i ubaci svoj dar. 
Maloj djeci sveti Nikola je obljubljeni svetac.
Neprijatelji Krista Kralja morali su učiniti nešto protiv tog lijepog kršćanskog običaja kako bi djecu, a onda i njihove roditelje odvukli s puta spasenja.
Tako su smislili Djeda Mraza koji na letećim saonicama posjećuje djecu i ubacuje im darove umjesto svetog Nikole. Valjda mu leteće saonice služe da bi bio brži od sveca.
Ta virtualna borba između svetog Nikole i Djeda Mraza metafora je borbe za Krista ili Antikrista. Ovo nisu preteške riječi, jer Gospodin nam je rekao da onaj tko s Njime ne sabire, taj nije s Njim, nego je protiv Njega.
Ne postoji treća pozicija, nego samo dvije, za Krista ili protiv Krista.
Toga su bili svjesni i oni liberali i boljševici koji su izmislili Djeda Mraza.
Ovo pišem zato što mnogi kršćani nisu svjesni te činjenice, oni se ne žele zamjeriti ovom svijetu tako da odbace Djeda Mraza, pa 'slave svetog Nikolu i Djeda Mraza'.
Sveti Nikola je suprotnost mlakim kršćanima, u obrani Krista i pravovjerja on je pokazao revnost koju traži Bog od svojih podanika i koju je najbolje manifestirao Gospodin kad je uzeo bič, isprevrtao stolove i izbacio trgovce iz Hrama.
Naš svetac je tako, na poznatom Nicejskom saboru Crkve kojem je predsjedao kršćanski car Rimskog carstva Konstantin, i na kojem je bilo 318 biskupa od kojih su mnogi nosili ožiljke progona i mučeništva, oduzeo riječ heretiku Ariju tako da ga je šakom udario u lice.
Svetac nije mogao trpjeti kako heretik Arije javno govori da Isus Krist nije Bog.
Naravno da je zbog toga snosio posljedice, jer je car Konstantin dao riječ Ariju prije da obrani svoj stav, pa je tako sveti Nikola narušio red sabora Crkve i čast predsjedavajućeg koji je bio tada najmoćniji čovjek na svijetu.
Svetom Nikoli su nakon 'incidenta' oduzete signije njegovog biskupstva i smješten je u zatvor.
Usput su mu oduzete njegove privatne stvari od čega mu je najmiliji bio rukopis Evanđelja.
Tada se je opet dogodilo čudo. Gospodin i Bogorodica su se Nikoli objavili u zatvoru i dali mu Evanđelje i biskupski palijum.
Bog je pokazao kako mu je drag sveti Nikola i kako je Arije heretik.
Svetac je tako uz oduševljenje kršćana pušten iz zatvora. 
Na ikoni je prikazano kako Gospodin vraća sv.Nikoli Evanđelje, a Bogorodica biskupski palijum.

Moramo naslijedovati revnost svetog Nikole.
Ne smijemo se bojati toga da nas svijet proglasi fundamentalistima, katolibanima, narušiteljima lažnog reda, mira i idile novog svjetskog poretka, pa da zbog toga završimo u progonstvu i zatvoru.
Sve ono što će nam se oduzeti zbog svjedočanstva vjere u Krista, bit će nam stostruko vraćeno od ruke našeg Gospodina i Bogorodice.

Bog je svetost Nikole pokazao tako da je osam stotina godina iz njegovog groba teklo čudesno sveto ulje koje je vraćalo vid slijepima, sluh gluhima, zdravlje bolesnima.
Zašto je ulje prestalo teći?
Vjerujem da je to zbog toga što je svijet ušao, po Božjoj providnosti, u eru povratka u poganstvo, u eru u kojoj će nakon Djeda Mraza doći i Antikrist, eru u kojoj je Sotona pušten s lanca iz Pakla. 

Da se vratimo na naslov.
Hoće li sveti Nikola nokautirati ovaj put Djeda Mraza?
Ne će, to dragi čitatelji morate učiniti vi sami.
Papa Frane je ovih dana u Africi posjetio *džamiju skinuvši pri tome cipele kao i svaki drugi muhamedanac.
Muhamedanci su ustvari sljedbenici Arija. Sveti Nikola, da je na Zemlji, nokautirao bi onog koji pretendira zvati se nasljednikom svetog Petra, a pri tome je sljedbenik Arija i tko zna kojeg sve ne lažnog proroka. 
Bergoglio ne bi dobro prošao, bez obzira što se hvali medijima kako je nekad bio izbacivač u Buenos Airesu.
Ako je Bergoglio za vas nasljednik svetog Petra, onda ne biste ni vi dobro prošli u susretu sa svetim Nikolom.
Živimo u vremenima Djeda Mraza, odnosno Antikrista.
Iskoristimo vrijeme došašća, stvarnog Isusovog drugog dolaska, tako da udarimo šakom u lice Djeda Mraza i sve ono što taj izmišljeni lik predstavlja, kako bismo dobili krunu pobjednika od našeg Gospodina Isusa Krista.
Amen.

* Papa Frane je posjetio džamiju u Banguiju, gradu u kojem je bijesnio teror muhamedanaca nakon kojeg su se kršćani samoorganizirali, uspjeli obraniti i naumili istjerati sve muhamedance. Tako su nekad činili kršćani, jer su znali da se muhamedanci ne zaustavljaju dok ne nametnu dominaciju nad svima. Papa Frane je tim činom stao otvoreno na stranu muhamedanaca i poručio svim novorednim katolicima da se ne smiju suprostavljati muhamedancima.
O tome možete čitati ovdje. 
Također dajem poveznicu na odličan članak jednog drugog hrvatskog blogera koji piše o istom događaju.
Nadam se da će se nezabludivi nauk Crkve sve više prihvatiti među našim pukom.

2 komentara:

  1. Emile, opet u sridu!

    I ja kazem: Amen!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve za veću Božju slavu!
      Sveti Nikola je, kao i svi sveti, bio beskompromisni Kristov vojnik. Takva militantnost koja krasi prave kršćane, uvelike danas nedostaje.
      Molimo sv.Nikolu da nam isprosi od Boga sve ono što nam nedostaje na putu svetosti.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.