utorak, 30. srpnja 2024.

Rimokatolička sova i svjetskopravoslavna sjenica

Carstvo koje nije ujedinjeno propada, rekao nam je Car nad carevima, Bogočovjek, Hristos.
To se događa s ekumenističkim pokretom u kojem sve članice, RKC, Svjetski pravoslavci, monofiziti i protestanti priznaju jedni drugima da su Hristove Crkve.
Međutim nisu ujedinjeni, osim ako ih Antihrist ne ujedini.
Pa tako udaraju jedni druge ispod stola jer se boje da će im druga 'Hristova Crkva' preoteti vjernike, a time i prihode.

Imamo na slijedećem videu jednog RKC svećenika koji postavlja neka prava pitanja prema Svjetskom Pravoslavlju apelirajući rimokatolicima da ne prelaze u 'Pravoslavlje' jer je tamo podjednako loša situacija kao i u RKC:


Što drugo reći nego složiti se s njim da je situacija loša i tamo i vamo (kod RKC sa stajališta tog svećenika).
I više od toga, jer niti RKC niti Svjetsko Pravoslavlje nije Hristova Crkva nego su članice Svjetskog vijeća Crkvi koje čekaju svog 'Godota'.
U međuvremenu se na niskoj razini glođu, a na visokoj, na razini patrijarha ljube.
S time da treba priznati da su svjetski pravoslavci u početnoj prednosti jer imaju tradiciju Crkve prema kojoj vjernici trebaju prekinuti zajedništvo s heretičkom hijerarhijom što je kanonizirano na prvom-drugom (dvokratnom) ekumenskom saboru u Carigradu-Trulu, dok kod rimokatolika toga nije nikad bilo budući su betonirani u papizmu, u herezi da je rimski patrijarh nezabludivi vikar Hristov kojeg nitko ne može suditi, osuditi i smjeniti, a on može svih.
Pa mi je autor videa po tome kontradiktoran kad kaže nekom bivšem rimokatoliku kojem se obraća i koji je prešao u Svjetsko Pravoslavlje - hoćeš li se boriti sad kad si ušao u Moskovski patrijarhat protiv hereza tamo kako što si se i borio unutar RKC?
U RKC ne postoji rješenje osim ubiti heretičkog papu, ili ga neprestano moljakati da odustane od hereza i apostazije, ili reći kako je stolica prazna (što je opet besmisleno jer papizam bez pape ne može postojati).
Ustvari besmislena je i posve luda ideja - boriti ću se protiv heretika priznajući heretičkoj hijerarhiji da su i dalje moji hijerarsi.
To rade papisti rimokatolici i svjetski pravoslavci i onda kao u onoj narodnoj poslovici, rugala se rimokatolička sova svjetskopravoslavnoj sjenici.
Da ima veliku glavu koja je heretična.

P.S.
Mislim da je potrebno objasniti mnogima koji su u zabludi da su 'četiri jahača apokalipse' demoni, te da nam primjerice na otvaranju OI u Parizu najavljuju dolazak Antihrista zbog prikazanog bijelog konja i konjanika.
Ne, Otkrivenje je potpuno jasno, neviđene nesreće posljednjih vremena nisu osveta demona nad ljudima, nego će anđeli izvršavati Božju kaznu nad čovječanstvom kakve još nikad prije nije bilo.
Vrlo je moguće da je i ovo divljanje 'klime' dio početka iste kazne, te da to nema veze ni s ljudima ni s demonima nego je Božja kazna.
Ta mora će od topline presušiti, zar mislite da će to biti zbog ugljičnog dioksida ili chemtrailsa ili zbog ikakve ljudske i demonske aktivnosti?
Ne, nego ljudi će žeti ono što su sijali, bolje rečeno anđeli Božji će žeti.

Još jedna vijest s istog portala.
Osiguravajuće kuće su objavile da imaju 40% više neočekivanih smrti od mladih i zdravih osoba (jer su ih osiguravali).
Znamo da je to posljedica plandemije zbog koje nitko u svijetu još nije odgovarao.
Mislim da je digitalno-elektromagnetska tehnologija, ili veliki stereoptikon kako je pisao Richard M.Weaver u znamenitoj studiji "Ideje imaju posljedice" i koju sad čitam, i na koju se često poziva još jedan znameniti američki južnjak, o.Steven Allen u "Tečaju preživljavanja pravoslavnih", glavni razlog zašto je čovječanstvo došlo u ovaj ponižavajući i robovski položaj tako da se može nekažnjeno dogoditi veliki ili možda najveći zločin, plandemija, a da nitko od planera i izvršitelja zločina nije ni bio u istražnom zatvoru, a kamoli da je dobio zasluženu smrtnu kaznu*.

* Moderni čovjek pak smatra da je smrtna kazna nedopuštena, jer moderni čovjek je tobož milosrdniji od Boga koji je rekao - onaj tko ubije čovjeka, koji je slika Božja, mora biti usmrćen jer je ubio sliku Božju. I životinje, ako hotimično ili nehotimično ubiju čovjeka, zbog istog razloga moraju biti usmrćene.
Toliko Bog cijeni čovjeka, a naši suvremenici lažu sebe ako misle da cijene više čovjeka štiteći tako iz lažnog milosrđa ubojice i ostale teške zločince.
Čovjeka se štiti tako da svaki potencijalni ubojica mora znati da će biti ubijen ako izvrši svoju nakanu.
Tako i najveći zločinci koji su isplanirali plandemiju moraju znati što ih čeka.
Znamo da takvi kontroliraju pravosuđe te ne da se ne boje od ljudske pravde, nego i prijete ili doslovno stavljaju u zatvore i progone one koji javno progovore o njihovim nedjelima.
Božjoj pravdi pak ne će pobjeći, i bili bi sretni kad bi ih samo čekala smrtna kazna.

Danas je Evanđelje Mt 13:24-33 o Hristovoj paraboli o njivi na kojoj je zasijano dobro sjeme, ali neprijatelj vlasnika njive je preko noći došao i posijao korov te je gospodar njive rekao slugama da ne čupaju korov prije žetve da ne bi uz korov iščupali i žito.
Vezano uz temu treba reći da mnogi krivi učitelji i heretici krivo tumače parabolu u smislu da je Hristos rekao kršćanima da moraju ostati pod hijerarhijom heretika u lažnoj Crkvi, a tobož na kraju vremena će Gospod odijeliti kršćane i heretike, žito i korov koji se nalaze u istoj njivi - Crkvi.
Tu laž naučava rimokatolička sova i svjetskopravoslavna sjenica u cilju da zadrži vjernike u lažnoj Crkvi pod svojom vlašću.
Stoga, veliki oprez kršćanima, jer heretici često izigravaju velike svece i naučitelje, često imaju izgled duhovnih staraca, i onda heretički tumače Evanđelje naivnim kršćanima.
Oni su ti koji preko noći siju korov na njivu po đavoljem nadahnuću.
Žetva dakle u Hristovoj paraboli kad se odnosi na naš pojedinačni duhovni život predstavlja pokajanje kad na temelju Božjeg nadahnuća (anđela) i dobre ljudske volje čovjek odluči požnjeti svoj urod, žito - dobra djela, pokajanje i molitve te ih dati Bogu u Njegovu nepropadljivu žitnicu, a spaliti sav korov, sve strasti i zla djela koja su se primila na njegovoj njivi duše a čije sjeme je došlo od oca laži i čovjekoubojice od početka i njegovih slugu, heretika.

Nešto malo o atentatu na Trumpa.


Zašto nisu angažirali američke holivudske glumice koje u filmovima rasturaju sve negativne muškarce, a to su svi koji nisu efeminizirani?
Usput, i Trump je u istoj feminističkoj agendi, lažnjak kao i svi političari.

Jeem je rekao, koliko mu je YT dopuštao, što kršćani trebaju raditi s neprijateljima Božjim, onima koji bogohule (kao što sam i ja pisao mnogo puta na blogu, posljednji tekst "Razbijati idole"):


Drugim riječima, ako licemjerno kažete da ljubite kao kršćani one koji su bogohulili na otvaranju OI, onda niste uopće sljedbenici Hristovi. Ljubiti Božje neprijatelje znači mrziti Boga.
Hristos je zapovijedio da ljubimo svoje osobne neprijatelje, a ne da ljubimo Božje neprijatelje.
Okorjeli heretici su Božji neprijatelji, niti njih ne smijemo ljubiti.
Moramo ih razobličavati i ukazivati drugima da ih se čuvaju jer su neprijatelji njihovih duša.
I moramo znati da je kršćanska država takve heretike odstranjivala iz javnog života i to je bilo dobro (ali ne kao što je činila RKC spaljivajući ih na lomači)
Pri tome moramo tražiti od Boga blagodat po kojem ćemo znati koji je heretik okorjeli, a koji je zaveden i koji se može privesti istini i kojeg ne smijemo mrziti jer sutra već može biti naš brat u Hristu.

Danas 18.srpnja po starom kalendaru (31.7 po gregorijanskom) je blagdan sv.Emilijana, mojeg zaštitnika.


Pisao sam o njemu. Živio u Trakiji, mučenički stradao za vrijeme cara Julijana Odstupnika kad je porušio preko noći poganske idole po gradu Dorostolu u kojem je bio sluga gradonačelniku. 
Sutradan se je prijavio i podnio mučeničku smrt.
Neka nas nadahne da i mi rušimo sve idole čiji smo robovi, kao i da razbijamo idole onima oko nas, a radi njihovog spasenja.

Nekoliko citata od 'svetog' Pajsija Svetogorca kojeg je heretično-ekumenistički carigradski patrijarhat proglasio svetim 2015.g. , a svjetski pravoslavci drže ga velikim svecem i prorokom (čak vjeruju i pozivaju se na njegova etnofiletističko-helenistička proroštva o posljednjim vremenima) te čak kažu poput o.Petera Heersa kako su takvi moderni sveci i kršćanski oci dokaz da se nalaze u pravoj Hristovoj Crkvi:

- 1992.g. carigradski patrijarh je izbacio iz manastira sv.Ilije monahe koji su bili povezani s Ruskom Zagraničnom Crkvom koja tada naravno nije bila u zajedništvu s Moskovskim patrijarhatom i koja je osuđivala ekumenizam. Vladika Philateros svjedoči kako je tada bio na Svetoj Gori , a bio je već 6 godina svećenik. Nagovorili su ga da ode postaviti neko pitanje slavnom Pajsiju, što je on nerado učinio. Pitao ga je neka mu da odgovor od Neba s kojim Pajsije navodno redovito komunicira: "što kaže Bog da li je dobro da on postane svećenik ili ne?"' Pajsije se je okrenuo gore prema Nebu i odgovorio - "Nemoj postati svećenik". A ovaj je bio već šest godina svećenik i nosio je svećeničku skufiju.
Prije toga je Pajsije odgovorio na pitanje nekog drugog čovjeka o protjerivanju monaha zelota koje je učinio carigradski patrijarh rekavši simbolično da je carigradski patrijarhat kao majka dojilja koja ima prehladu, te da nije u redu dijete oduzimati od takve majke i dati je majci koja ima raka, misleći pri tom na antiekumenističku Rusku Zagraničnu Crkvu.
Taj drsko-heretični odgovor isprovocirao je Philaterosa da postavi Pajsiju ono test pitanje o kojem sam prije pisao.

- 'sveti' Pajsije je ovdje izjavio kako Crkva mora uvijek gledati tolerantno na ljude ma kakvi oni bili. 
 "The Church sees everything with tolerance and seeks to help each person, whatever he may have done, however sinful he may be."
Ako je to istina onda Crkva mora s tolerancijom gledati i na Božje neprijatelje kao recimo ove koji su radili blasfemiju s otvaranjem OI. 
Jasno da je to nekršćanski stav, ali je tako blizak modernim kršćanima koji su se umislili da su milosrdniji od Boga pa ljube i tolerantni su na Božje neprijatelje.

You maintain your stand because Elder Paisios said, “Demetrios is misled by the hierarchs around him to do that which he does not want,” and “If we stop commemorating [the Patriarch] we will be outside the Church!” and much more, to which can be applied the words of Saint John Chrysostom, “All their words are foolishness, and the tales of foolish children.” These words of theirs are the fruit of a new theology, which the Phanar used in the notorious Encyclical of 1920 by calling heretics “fellow heirs of the grace of God.”
Dakle Pajsije je naučavao tipično razmišljanje svjetskih pravoslavaca i rimokatolika koji kažu - naš patrijarh-papa nije obaviješten od svojih pomoćnika što se zapravo događa. Tako su titoisti opravdavali J.B.T. - on ne zna što se događa u državi, inače bi se obračunao sa zlom.
Također ako rimokatolici/svjetski pravoslavci prestanu spominjati na misama/liturgijama papu/patrijarha onda otpadaju od Crkve, bez obzira bio papa/patrijarh heretik i apostat.
Potpuno suprotno od naučavanja Crkve i kršćanskih otaca.

- prilikom posjeta Svetoj Gori, carigradski patrijarh i notorni ekumenist Bartolomej dobio je pohvalu od 'svetog' Pajsija:

"God gave us during these difficult times the best Patriarch."
Ne znamo da li Pajsije pogledao na Nebo prije toga i dobio odgovor, ili je izrekao samo svoje heretično mišljenje da je Bog dao u našim vremenima najboljeg patrijarha.
Koji je prije toga nazvao Pajsija istinskim misionarem i pustinjskim učiteljem.
Istinski sveci nisu nikad voljeli, ali često nisu ni doizvoljali da ih netko za života uzdiže u svece i pustinjske učitelje.

- ne sjećam se točno izvora, ali čitao sam pred nekoliko godina (o tome sam već pisao na blogu), dok sam još vjerovao da je Pajsije veliki svetac, kako je vodio uspješnu borbu s demonima te da se je sažalio nad nekim demonom i molio je Boga da se taj demon obrati i pokaje.
Isto tako čitao sam kako je imao u svojoj ćeliji dvije zmije kao kućne ljubimce.
I kad su jednom došli posjetitelji kod njega tražeći od njega 'nebeske' savjete, nisu našli njega nego samo te dvije zmije koje su brže bolje ubili smatrajući da su starcu učinili dobro djelo.
Kad se je vratio starac Pajsije bio je tužan i utučen vidjevši dvije ubijene zmije.
Tada mi se je upalio alarm za duhovnu uzbunu, kako može neki kršćanin, a kamoli svetac moliti za spasenje nekog 'jadnog' demona, kad Crkva jasno naučavao da su demoni nepopravljivi Božji neprijatelji.
Naravno i ta dva puzajuća kućna ljubimca upalila su također alarm.

- pod komentarima Jeemovog videa gore navedenog imamo slijedeći komentar svjetskog pravoslavca:
Saint Paisios says that the devil knows God loves him, but he acts like a sociopath trying to force Gods's hand
Nema razloga ne vjerovati mu da je to stvarno Pajsije rekao ili napisao, budući i ostali grčki modernisti poput Romanidesa naučavaju isto - Bog je ljubav i ne može nikoga mrziti, a to što prokletnike i demone u Paklu muči je Božja ljubav koju oni odbijaju pa ih peče kao jezero ili rijeka ognjena (u što sam i ja nekad vjerovao dok sam pripadao Svjetskom Pravoslavlju).
Kao što sam već pisao na blogu, zašto ih Bog onda ne prestane ljubiti kad kao Sveznajući zna da ih ta ljubav peče ili da ih kao Svemogući uništi pa ne će se više mučiti u Paklu?
Do takvih se sve apsurda i kontradiktornosti dolazi kad se ne vjeruje u kršćanske oce i u doslovne riječi svetog Pisma da Bog zaista mrzi neke ljude kao i demone te da ih svjesno i vječno kažnjava u Paklu.
Pajsije je očito bio ne samo ekumenist, nego i modernist.

Marin Miletić jauka nad prebijenom ženom u boksačkom meču na OI u kojem je navodno (nisam gledao niti mi se to gleda, ali vjerujem da ne laže) prebijena od muškarca koji se deklarira ženom:


Prvo, ako žene misle da su ravnopravne ili jednake s muškarcima onda ne smije biti ženskih i muških sportova, pa bi žene trebale boksati i protiv muškaraca koji se ne deklariraju ženom.
Također trebale bi ići i ginuti u ratovima, ići u rudnike i obavljati ostale opasne i teške poslove koje obavljaju samo muškarci.
Drugo, boks je postao gladijatorski sport kojeg bi trebalo zabraniti bez obzira tko se boksa.
Treće, feministički vitezovi koji se bore na ovaj način za 'prava žena' su veliki dio problema i bez njih feminizam ne bi ni postojao, jer je feminizam laž i treba ju razotkriti u svojoj suštini, a ne glumiti zaštitnika jadnih žena koji se pretvaraju da su muškarci i da mogu činiti isto što i muškarci.
Takozvana rodna ideologija se ne liječi feminizmom, nego istinom.

M.R.Johnson - suprostaviti se herezi kršćanskog pacifizma:


Dakle otkud ta infantilna priča kako je kršćanstvo pacifistička religija, da kršćani moraju ljubiti sve ljude kao što i Bog ljubi, a što nije istina jer Bog ne može ljubiti svoje neprijatelje?
Od krive pretpostavke što je ljubav.
Ne određuje čovjek svojim umom ili svojim iskustvom ili osjetilima što je ljubav, nego Bog je Ljubav.
U Božjoj Objavi, u  poslanicama apostola i posebno u poslanici svetog  Ivana Bogoslova znamo da je Bog ljubav, ali istovremeno znamo iz Knjige Postanka da je Bog ljubio Jakova, a mrzio blizanca mu Ezava dok su još oboje bili u majčinoj utrobi.
Kako to pomiriti?
Tako što moramo korigirati našu krivu pretpostavku i definiciju ljubavi.
Ljubav je ono što je Bog, što Bog želi i što Bog čini, a to podrazumijeva da želi spasenje svih ljudi kako je objavljeno, ali da kao Sveznajući zna ljude koji će odgovoriti na Njegovu ljubav i one koji će je zamrziti, koji će željeti biti svoji bogovi, a to znači da će mrziti pravoga Boga.
Mi zemaljski ljudi, dok još nismo u vječnosti, patimo kad nam netko koga ljubimo jer nam je blizak ne uzvraća ljubav ili nas mrzi i čini zlo.
Bog koji je Ljubav je jedno u Trojici, ljubav podrazumijeva sjedinjavanje kao što su Otac i Sin i Duh Sveti jedan Bog, a ne tri.
Međutim mi ljubimo i one koji se ne žele s nama sjediniti i koji nisu željni sjedinjavanja jer su egoisti, zatvoreni u sebe kao što se je i Satan zatvorio u sebe misleći da je samodostatni Bog (koji opet nije jedan nego Trojica). Ta oholost i egoizam uzrok je svim zlima te je suprotnost ljubavi.
Ljubav bez spoznaje ili bez istine je bolna i tragična, i takva je ljudska ljubav.
Ali nije takva Ljubav, jer Bog ne ljubi one koji nisu dostojni sjedinjavanja s njim, a On to zna jer je Sveznajući te tako Božja ljubav nije strastna i ne izaziva patnju.
Mi ljubimo i mrzimo sa strastima i zato patimo, dok Bog po svojoj definiciji nema strasti jer strasti izazivaju patnju a Bog ne može patiti.
Bog ne može ljubiti Satana kao i one koje je Satan zaveo i odveo na put pobune protiv Boga.
Bog ne može ljubiti one koje će kazniti vječnom kaznom u jezeru ognjenom.
A vidimo u gornjem tekstu kako je više nego problematični suvremeni 'svetac' Svjetskog Pravoslavlja, Pajsije Svetogorac naučavao kako Satan zna da ga Bog ljubi pa da to zloupotrebljava.
Kako Bog može ljubiti nekoga tko se je zatvorio u sebe i ne želi se zbog toga s Bogom sjediniti?
Ali ih ne mogu ljubiti niti anđeli i sveci budući imaju istu volju s Bogom, ne može primjerice majka Jude Išakriotskog, ako je s Bogom, ljubiti svojeg sina koji je u Paklu i koji je jednak s demonima.
Ne može se ljubiti demona ili demonolikog čovjeka jer se s njima nije moguće sjediniti.
Pakao je skup užasnih duša i demona koji svi mrze jedan drugog, i samog sebe, i ne žele se s nikim sjediniti. Pakao nije nipošto ekipa za dobru zabavu nego jeziva i mučna usamljenost.
Naravno da Bog nije pokazivao i stavio do znanja Sotoni niti demonima, niti gore navedenom Ezavu da će se u budućnosti pobuniti protiv Njega te da će postati zli.
Ali je znao i nije zbog toga patio jer Bog ne može trpjeti, biti s nečime uskraćen ili oštećen, izgubiti u bilo čemu svoje savršenstvo.
Zato je i Bog objavio preko Pavla, one koje je Bog predvidio one je i izabrao za sjedinjenje s Njim, jer je znao što će se u budućnosti dogoditi. Nikoga Bog nije izabrao za prokletstvo, samo je predvidio što će s njima biti te je tako moglo biti napisano u Knjizi Postanka da je Bog mrzio Ezava i prije nego što se je ovaj rodio, a ljubio je odnosno izabrao Jakova.

Ovdje bistru vodu Biblije i općenito Objave mute marcionisti koji kažu da je Hristos ukinuo moralne zakone koje je dao Mojsiju te da treba ignorirati Stari zavjet.
Ne da ih nije ukinuo, nego ih je pooštrio. Jer sada više nije grijeh samo činiti zlo, nego i misliti i željeti zlo.
Onda oni koji kažu da Bog nije sudac koji kažnjava zlo, nego da sami sebe ljudi na Strašnom sudu kažnjavaju i po njima sami odlaze u Pakao jer ne mogu podnijeti Boga (što je istina, ali ne žele niti ući u mjesto vječnih muka).
A u Evanđelju jasno stoji da su bili iznenađeni oni koji su završili s lijeve strane Suca pa su Ga pitali - a kada ti to ne učinismo dobro ... da si nas osudio na vječnu kaznu?
K mutikašama se pribrajaju oni koji zloupotrebljavaju istinu da Bog ne mrzi griješnika (dok je u životu i ima nade na spasenje) nego da mrzi grijeh, pa onda zaključuju kako Bog ne može nikad mrziti grješnike.
Kako bi onda slijedeći tu krivu pretpostavku Hristos osudio one koji ne vjeruju u Njega na Pakao?
Sigurno je na taj način Origen promišljao i došao do zaključka - do hereze apokatastaze, na kraju vremena Pakao će biti prazan, i Satan će se na kraju vratiti k Bogu.
Kako će se vratiti k Bogu koga ne može podnijeti, i kako može Bog podnijeti u svojoj blizini zlo kad je to protivno svoj logici i zdravom rasuđivanju?
Štoviše, koliko god se naš pomračeni um i srce bunilo i negodovalo, logično je da je samo vječna kazna dostatna i pravedna okorjeloj i neizmjenjivoj mržnji na vječnog Boga od bića koja je iz ljubavi stvorio na svoju sliku da bi vječno uživali, ako ispravno iskoriste svoju slobodnu volju, u Njegovoj blagodati i u sjedinjenju s Njim.

Stoga ako želimo ostati vjerni Hristu i ne pasti pod đavolove zamke u posljednjim vremenima, moramo biti vrlo oprezni kad nas sirenski pozivaju lažni kršćani na pacifizam, ili kad nas žele implicitno ili manje implicitno uvjeriti da se Boga ne trebamo bojati jer je On 'ljubav', kad On tobož pati ako bilo tko završi u Paklu, pa će najvjerojanije na kraju Pakao biti prazan.
Hristos je eksplicitno rekao da se ne trebamo bojati onog koja nam može ubiti tijelo, nego se trebamo bojati Onog koji nam može ubiti tijelo i dušu baciti u Pakao, a to je Bog.
Strah Božji početak je mudrosti kaže Božja Objava.
Ako nam netko govori ili šapuće na uho ili ubacuje misao da se Boga ne trebamo bojati, znajmo da to radi otac laži i čovjekoubojica od početka ili neki njegov sluga.

Jedna vijest o stanju 'znanosti' u Hrvatskoj i šire.
Institut za etnologiju i fokloristiku podržao je održavanje 'rodnih studija' na Zagrebačkom sveučilištu.
Oni koji 'znanstveno' proučavaju tradiciju naroda složili su se da se gotovo potpuno ukine tradicija naroda.
Jer da su naši preci imali rodne studije, naroda i nas više ne bi bilo.
Ako je u Božjem planu nastanak kršćanskog carstva pred dolazak Antihrista, i ako RH bude dio tog carstva, ovi i slični 'znanstvenici' i inžinjeri ljudskih duša biti će ili prognani ili na optuženičkoj klupi kao za društvo i ćudoređe opasni zločinci i sluge Satanine.

I još jedna vijest iz domaje.
Predsjednički kandidat HDZ i otvoreni cionist, Dragan Primorac, izjavio je kako je kao napredni omladinac bio član komunističke partije i to smatra normalnim kao što je normalno da su građani u to vrijeme imali jugoslavensko državljanstvo.
Mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati političari na vlasti u RH koji nisu ili bili komunisti ili nisu potomci komunista koji razmišljaju kao i taj političar 'suverenist'.
I svi oni odlično su se uklopili u globo-homo elitu.
Antikomunizam koji se je osjećao koncem 80-tih i 90-tih uškopili su lažni domoljubi koje je narod odabrao kao one koji će ostvariti suverenu i neovisnu hrvatsku državu, a pokazalo se je da im je prvenstvena uloga bila zaštititi (Tita i) postojeću komunističku nomenklaturu na vlasti.
I kao što su židovi odabrali Barabu, a ne Hrista, tako su učinili moji sunarodnjaci.
I nije onda nikakvo čudo što živimo u smiješno nesuverenoj državi s kojom upravljaju stranci i koja je uništila svoje primarno gospodarstvo prepuštajući se prostituciji turizma od kojeg možda već više koristi imaju stranci koji polako ili već jesu većinski vlasnici turističkih nekretnina (što će se ubrzati uvođenjem poreza na nekretnine kojeg domaći vlasnici ne će moći plaćati pa će prodavati strancima nekretnine).
Sve duhovne bolesti Zapada koje su nekad kasnile koje desetljeće. sada se šire kod nas promptno kao što je bio slučaj s plandemijom.
Htjeli smo Barabu, biti će nam onda kao i židovima u vrijeme povjesničara Josipa Flavija.

Na međunarodnoj sceni temperatura se je izuzetno podigla nakon izraelskih atentata u Bejrutu, a posebno u Teheranu. 
Iran će sigurno reagirati odmazdom jer je ubijen vođa Hamasa koji je bio pod njihovom zaštitom i nakon posjeta tog čovjeka službenoj inaguraciji novog iranskog predsjednika.
Nekoliko dana prije toga turski predsjednik zaprijetio je Izraelu da će poslati svoju vojsku u Gazu radi zaštite Palestinaca. Po nekim neprovjernim vijestima sirijski predsjednik dozvolio je prolazak turske vojske kroz Siriju.
Zvuči kao priprema scene za velerat jer ako se ovo posljednje dogodi, onda će se sigurno umiješati u rat SAD i letjet će bombe velike razorne snage na sve strane.
Službena RH je sasvim na strani Izraela, pa će to možda spriječiti Iran i Tursku da napadnu Izrael.
Jer znaju da s nama nema šale, nego samo šegačine.

U međuvremenu, u Izraelu se vodi ozbiljna rasprava na razini izraelskog parlamenta je li legitimno sodomizirati palestinske zarobljenike.
Predlažem da se u raspravu uključi HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac.
On kao poznati znanstvenik, pošteni drug komunist i objektivni i nepristrani promatrač će sigurno izreći pravi sud o tom vojno-medicinskom pitanju.

Današnja homilija o.Stevena Allena o pitanju zla i o pravoj hrabrosti.

I za sam kraj ovog već podužeg teksta, dokaz kako nije lako biti svetogorski monah:




srijeda, 24. srpnja 2024.

Razotkrivanje komunizma (i feminizma i olimpizma) uz pomoć Marksa

I dok se postepeno oživljavaju ideje Komunističkog manifesta, kad postaje jasno da su svjetski milijarderi pobornici komunizma u kojem će oni biti 'avantgarda' ili oni koji su jednakiji od jednakih, dobro je pogledati ovaj koristan video o autoru te budalaštine* koja vodi prema kraju svijeta:



* Da, budalaština kao što je sotonizam budalaština, kao što je i Sotona budala koji je zbog svoje beskrajne gordosti ustao protiv Svemogućeg, i koji zna da će njegova pobuna neminovno završiti u vječnom Paklu, a ipak ne odustaje i ne kaje se, i ne traži oprost od Boga što je ustao protiv Njega.
Komunizam je ustvari sličan sotonizmu, Marks je u mladosti pisao sotonističko-prometejsku poeziju čega se nije dotaklo u gornjem videu.

Kritika autora je izvedena s pozicije slobodnog tržišta-kapitalizma (koji je također antikršćanski sustav), i nemogućnosti funkcioniranja komunističkog društva u kojem svako radi (ili ne radi uopće) ono što želi, i svako dobija onoliko koliko želi ili koliko mu treba (a tu je avantgarda-komunisti koji će odrediti koliko kome treba).
Takvo društvo ne može postojati i u takvom društvu se uspostavlja naopaka-dijabolično-sotonistička hijerarhija koja mora koristiti državnu silu, demagogiju, školstvo, prosvjetu** i pranje mozga putem kontrole medija kako bi opstala na vlasti, kako bi ona uživala lažni raj na Zemlji.
Također treba podsjetiti ili reći neupućenima da su izvorni komunisti neprijatelji familije i patrijarhalnog društva (Marks i Engels su to evidentno bili, ovaj prvi je bio veliki licemjer jer je volio buržoaski način života i bezobrazno se nije brinuo o svojoj ženi i djeci, bio je antipatrijarh), da su neprijatelji ćudoređa, da su feministi i pobornici 'slobodnog seksa' i sodomije.
Jasno je da su komunisti morali taktizirati u istočnoeuropskim državama u kojima su dobili vlast zahvaljujući rezultatima drugog velerata (pobjeda globalizma i komunizma, a poraz nacionalnih antikomunističkih država) zato što je tamo tada još vladao patrijarhalizam, pa nisu mogli tako otvoreno ići protiv njega.
Barem ne u početku.

Naivcima koji su 90-tih javno klicali kako je komunizam gotov i da odlazi u povijest (i ja sam tada bio među njima), treba reći kako nam komunizam dolazi od Zapada, i da je kao sotonistička ideja i nastao na Zapadu koji je otpao od Crkve i koji je u sklopu RKC težio stvaranju nemogućeg raja na Zemlji, samo su milenaristi koji su pred tisuću godina bili rimokatolici ili gnostici-bogumili-patareni-katari, sada ateisti i ujedno borci protiv Crkve i kršćanstva kao i 'stari' milenaristi.

** Zato obvezno školstvo sad započinje s predškolskim odgojem i zato su sad uspostavljene diljem globo-homo svijeta državne pravobraniteljice djece koje imaju zadatak oduzimati djecu roditeljima koji ih ne odgajaju globo-homo, a znamo da su još u Komunističkom manifestu i sličnom tekstovima pred skoro dva stoljeća bile predložene mjere da komunistička država odgaja djecu i da se ukine brak.

P.S.
Nije baš novost, ali neka.
Naravno da su rimokatolički svećenici, teolozi i ujedno profesori i članovi senata glasali za.

Matt Walsh snimio je još jedan dokumentarni film o licemjerju ovog svijeta:


Za one koji još misle da su tzv. kanonske PC uistinu pravoslavne:



I za one koji se zanimaju za zapadno-rimsko pravoslavlje i drevni rimski obred koji je dakako stariji od tridentinske latinske mise iz 16 stoljeća:


Slijedi razgovor s C.Gress koja je napisala knjigu "Kraj žene ili kako je uništenje patrijarhalizma uništilo i nas":


Feminizam je više doprinio uspjehu komunizma nego svi štrajkovi, borbe proletera s policijom, pa i svjetski ratovi zajedno.
Kao što je Eva navukla Adama da se pobuni protiv Boga i tako da izgubi poziciju patrijarha i upravljača-gospodara zemaljskog Raja, tako je osam tisuća godina kasnije feminizam uništio ostatke patrijarhalizma te se nalazimo u neredu, anarhiji i destrukciji jer antipatrijarhalno društvo ne može imati blagoslov Boga koji je otac svim očinstvima na Zemlji kako piše apostol Pavao***.
Kad se piramida okrene naopako onda ona ne može imati stabilnu ravnotežu, ili slikovito onda se vrh piramide zabija u zemlju i piramida ulazi ili pada u Podzemlje.
Marks, a mislim još više Engels, shvatili su destruktivnu ulogu žena u rušenju tradicionalnog društva zato je ovaj napisao da su žene najeksploatiranije u društvu te da se trebaju pobuniti.
To Marksa nije međutim smetalo da ima služavku koju nije nikad platio, a jedno vrijeme je imao dvije služavke, jednoj je napravio dijete dok mu je žena bila trudna. 

U onom razgovoru sudjeluju autorica - rimokatolikinja i dva protestanta.
I tu leži također jedan ključni problem.
Protestantizam je nastupio kao revolucionarni pokret koji je uništio hijerarhiju Crkve, znači imao je u sebi klicu egalitarizma i feminizma pa je sasvim logično da se u protestantizmu-anglikanizmu-luteranizmu u naše vrijeme 'zaređuju' svećenice i biskupice.
RKC je pak sa svojim cezaropapizmom negirala samodržanje kršćanskih careva i kraljeva jer je držala da tobožnji vikar Hristov ima vlast nad kršćanskim carevima.
Međutim car ili kralj je vrhovni patrijarh, on je otac naroda, pa negirajući patrijarhalizam caru vrlo se brzo došlo do religioznog osjećaja da je opravdano pobuniti se protiv cara pomazanika ne samo kad papa da nalog da se ruši car, nego i bez tog signala.
Zato je i ideja komunizma i anarhizma bila izraženija kod južnih rimokatolika, Španjolaca, Talijana, Francuza nego sjevernih protestanata.
Negirati samodrživost caru u ime papizma na kraju je rezultirala komunizmom i feminizmom.
Protestanti većinom nisu ni svjesni te veze, oni su apriori antimonarhisti po načelu - između mene i Boga nema posrednika, dovoljno mi je čitati Bibliju, ne trebaju mi svećenici, biskupi, kraljevi.
Dakle, onaj tko ozbiljno razmišlja o ovom aktualnom problemu feminizma koji je uništio Zapad, taj više ne može biti egalitarist i demokrat, nego monarhist.
A takvi su sićušna manjina u društvu da bi se išta promijenilo, pa svijet srlja prema Antihristu, prema svojem kraju.

*** Feministi, a to znači žene i efeminizirani muškarci, unutar moderne RKC ne vole svetog apostola Pavla, pogotovo u njegovoj poslanici Efežanima kad kaže da je muž glava žene kao što je Hristos glava Crkve te da žene moraju biti poslušne mužu kao što je Crkva poslušna Hristu, pa i u drugim poslanicama kad zapovijeda da žene nose pokrivalo na glavi u crkvi te da im ne dopušta javno naučavati u crkvi.

Još jedna autorica, Rachel Wilson, koja je napisala knjigu o okultnim izvorima feminizma:


Zaključih da je to što je ona rekla i napisala najvrijednije pod ovom temom.
Poslušajte je!
I kao što sam slutio, navela je povjesnu činjenicu da žene nisu htjele uvođenje žena u politički život u 19.st. i početkom 20.st., sufragetkinje-feministice su bile glasna manjina podržana opet od ondašnjih soroša-bogataša i koja se je protivila referendumu na kojem bi žene same odlučile da li da imaju pravo glasa na izborima jer su znale da prave žene koje su tada bile većina to ne žele.
Slično i pred nekoliko desetljeća švicarske žene nisu htjele pravo glasa, ali ih nitko nije pitao o tome.
Sad se je situacija promijenila zahvaljujući propagandi medija i politici vladajućih.
Osobno već više od deset godina ne izlazim niti ću izlaziti na izbore, ni lokalne, ni državne, ni europske.
Također sam danas saznao da u carskoj Prusiji koja je bila vrlo socijalna za vrijeme Bismarcka pravo glasa nisu mogli imati oni koji žive od socijalne države što je sasvim naravno.
Onaj tko ne može voditi računa sam o sebi i svojoj obitelji nego se oslanja na pomoć države, jasno da nije sposoban i kvalificiran odlučivati o upravljanju državom izlaskom na izbore.
Ali i sami izbori odnosno demokracija su sotonska prijevara i podvala jer svako normalno društvo-narod je organsko, hijerarhijsko kao i rodovi i familije.
Spartanci su svojevremeno odgovorili Atenjanima na njihovo pitanje zašto ne uvedu demokraciju i izbore - hoćemo nakon što vi u svojim familijama uvedete izbore.
I onda su Atenjani zašutili.
Dok se za naše vrijeme može stvarno reć da je anarhija-demokracija ne samo na razini društva i naroda, nego i u familijama u kojemu muž i otac više nije patrijarh.
I onda se gomila zlo na zlo dok ne dođe do vrhunca kad će se Bogočovjek pojaviti, dahom svojih usta ubiti Antihrista, zauvijek uništiti moć zla i prijevaru demokracije, te suditi živima i mrtvima.
O tome stalno razmišljajmo da bi imali utjehu u ovim antihristovskim vremenima i da bi na kraju bili s Njegove desne-prave strane na Strašnom sudu.


U Srbiji su, koliko sam razumio, prosvjedi protiv otvaranja rudnika litija strane tvrtke Rio Tinto koji će onemogućiti egzistenciju i zdravlje mnogih ljudi.
U Valjevu su prosvjednici tražili od mjesne SPC da se zvoni na uzbunu, ali su odbijeni:


Premda je trebalo prije razgovarati i dogovarati zvonjavu, a ne za vrijeme prosvjeda ući u crkvu i isto tražiti.
Mislim da je RKC u Hrvatskoj i SPC u Srbiji u sličnoj sekularističko-sergijanskoj ulozi.
I prešutno su pristali na parade sodomita i plandemiju, mogu samo izdati jalova objašnjenja da su protiv globo-homo agende, tek tako da zavaraju naivne vjernike.
Ali ne će anatemizirati vladajuće političare i pozvati vjernike na neposluh vlastima.

Rimski car Valentinijan sazvao je II ekumenski sabor Crkve 381. na kojem je potpuno definirano (nicejsko-carigradsko) Vjerovanje ili kako mi pravoslavni kažemo Simbol vjere.
Njegov nasljednik Teodozije Veliki ukinuo je poganstvo u Rimskom carstvu, a 393. g. ukinuo je poganske Olimpijske igre.
Veliki i sveti kršćanski car.
U Ateni 1896.g. novi pogani obnavljaju Olimpijske igre.
Danas se otvaraju u Parizu Olimpijske igre.
U sklopu podrške istom projektu RKC organizira "Svete igre".
Netko će možda reć - nema to veze s poganstvom, sve je tamo vezano samo sa sportom.
Ako su nekad drevne Olimpijske igre imale vezu s poganskim bogovima, to više nije slučaj.
Njima odgovaram, i sletovi za Titin rođendan bili su poganstvo, a pogansko božanstvo je bio komunistički diktator i sam projekt komunizma.
Na otvaranjima, a koliko se sjećam i zatvaranjim (jer više ne gledam TV) suvremenih Olimpijskih igara izvode se 'sletovi' kao za Tita, ali bez Tita.
Autori i izvođači tih sletova šalju okultne ili malo manje okultne poruke onima koji ih gledaju.
Na Olimpijskim igrama u Londonu bila je bizarno prikazana plandemija koja je uslijedila.
Inače svako javno okupljanje s nekim ciljem stavlja sve pojedince u službu tog cilja, makar  pojedinac ni ne znao koji je cilj.
Ne može se biti nazočan na Crnoj misi i biti bez demonskog utjecaja.
S druge strane Olimpijske igre veličaju tijelo i tjelesnost.
Ne kažem da muškarci ne trebaju biti snažni, brzi i vješti, dapače oni imaju obvezu da se trude u tome budući su zaštitnici društva u slučaju rata, i zaštitnici-patrijarsi svojih familija.
Međutim Olimpijske igre i sam moderni sport nema više veze s time.
Nego se tu stvarno radi o obnavljanju poganstva tim više što u igrama sudjeluju i žene koje tako žele imitirati muškarce te tako gube svoju ženstvenost, materinstvo i htjele, ne htjele postaju feministice.
Teodezije Veliki nije pogriješio što je zabranio i ukinuo Olimpijske igre.
Kako ljudsko društvo više nije kršćansko, štoviše protukršćansko je, onda bi bilo čudno da nisu obnovljene poganske igre te da milijunstvo mnoštvo ljudi koji će uskoro slijediti Antihrista, hipnotizirano prati veličanje tjelesnosti i zajedničkog poduhvata ujedinjenog čovječanstva da postanu brzi, snažni, vješti kao bogovi.
Doduše mali ili majušni dio njih, jer debela većina koji prati te igre i općenito sport su sve više ili sve dalje od tog sportskog cilja i nisu više pogodni za vojnu službu.
Što je možda i bio okultni-skriveni cilj sporta.
Napraviti pretorijance(vrhunske sportaše) koji će braniti elitu, a sve ostale debilizirati kako se ne bi mogli pobuniti.

Ništa čudno, namazani muškarac koji želi izgledati kao prostitutka, tzv. draq queen, primio je olimpijsku baklju:



O.Nikodim nije svjestan naravi sporta i olimpijskih igara:


I na kraju teksta razgovor između episkopa Henoka i d.Josepha pred 4 godine u kojem se dotiču Jay Dyera i njegove često nepravoslavne obrane Pravoslavlja, njegovog promoviranja upitnih pravoslavnih akademskih teologa 20.st. i braće Dimmond koji ukazujući na nedostatke argumentacije Jay Dyera generaliziraju da se tu radi o zabludama Pravoslavlja, a ne Jay Dyera:


Bilo je otvaranje OI i mnogi reagiraju na antikršćanski 'slet' na otvaranju.




To je bio, koliko mi se čini, odgovor nekih američkih protestanata.

Fra Mario Knezović je razočaran.
Tkogod pak poznaje narav OI i samog sporta ne može biti razočaran, jer drugačije ne može biti na poganskim OI.


Svako ujedinjavanje čovječanstva mimo Crkve je babilonsko ujedinjavanje, protubožje ujedinjavanje.
Hristos je rekao - došao sam mač donijeti na Zemlju, a ne mir, razdjeljenje u obiteljima i u društvu na one koji prihvaćaju Put, Istinu i Život i one koji su protiv.
Ako se pak čovječanstvo ujedinjava, a da nije u Hristu, kao na primjeru modernog Olimpijskog pokreta, onda je uvijek protiv Hrista (mada je u početku to bilo više skriveno).
Žalosno je da to ne znaju oni koji se deklariraju kršćanima.

OI je obnovio poznati slobodni zidar Pierre de Cubertin.
Kako su kršćani nasjeli i pristali sudjelovati na OI, nije teško odgovoriti.
Jer žele biti od ovog svijeta, jer ne žele da ih ovaj svijet progoni kao što je progonio Hrista, apostole i Crkvu. I time su otpali od Crkve, ogromna većina njih kako je Gospod prorekao - hoće li naći na Zemlji još vjere Sin Čovječji kad se drugi put vrati?
Fra M.Knezovic kao tipični papist kaže da neki oko pape kriju od njega što se događa, inače bi papa osudio slet Satanin u Parizu (jel se pravi bedast i zaboravljiv fra Mario ili stvarno ne zna da se je njegov papa klanjao poganskoj božici Pachamami u samom Vatikanu?).
Fra Mario, prouči povijest Crkve, pa ne ćeš biti razočaran s olimpizmom nego ćeš znati da je to babilonsko poganstvo.

Mitropolit Demetrius dotakao se je u homiliji i 'sleta' na otvaranju OI u Parizu:


Evanđelje jučerašnjeg dana je bilo o dvojici bjesomučnika koje je Bogočovjek oslobodio mnoštva demona koji su Ga molili da ih ne pošalje u Podzemlje nego da uđu u krdo svinja koje je zatim u trku utopilo se u jezeru.
Ne znam kako su kršćanski oci to tumačili, da li su ti demoni natjerali svinje u jezero ili su protivno njihovoj volji svinje završile u jezeru (što mi se čini vjerojatnije), jesu li nakon toga demoni završili u Podzemlju ili su ostali na Zemlji.
U svakom slučaju znamo da ništa nije bilo bez ili Božje zapovijedi ili Božjeg dopuštenja te da Bog dopušta nekim demonima da budu u Podnebesju i na Zemlji kako bi se ljudi iskušali žele li biti Božje sluge ili sluge demona (htjeli ili ne htjeli i demoni služe Bogu odnosno Božjem promislu).
Trećeg nema (to je znao i pjevao Bob Dylan, pa ipak se je podredio demonima).
Sumještani dvoje oslobođenih od demona su tražili od Hrista da ih napusti, premda je oslobodio od demona dvojicu njihovih sugrađana, više su žalili za svinjama-demonima nego što su htjeli da s njima bude Onaj tko je sve stvorio i sve održava i bez kojeg ne bi ni postojali niti bi imali svinje.
O drskosti i ludosti ljudske, tražiti od Bogočovjeka da ih napusti!
Kao da su oni stvorili svijet, kao da je svijet njihov te da su u njemu gospodari!
Teško čovjeku kojeg Bog pohodi i pokaže mu svoju moć i milosrđe, a čovjek Ga odbaci jer ne želi ništa mjenjati u svom životu!

Mnoštvo onih koji prate OI i ostale i slične manifestacije ljudskog ujedinjavanja u pobuni protiv Boga, iako su jasno vidjeli da te igre proslavljaju 'svinje' u ljudskim obličjima koji doduše se još mogu obratiti i pokajati i očisti svoju sliku Boga, ali dok to ne učine moramo im reći istinu, su negdje između ove dvojice koji su bili posjednuti i vlasnika svinja kojima su draže svinje-demoni nego Onaj za kojeg je rečeno - teško čovjeku koji padne u ruke Boga živoga**** .
Demoni su se razmilili kao svinje po svijetu i čekamo kad će doći Dan kad će završiti u jezeru ognjenom. Možda nam se to čini usporeno, ali u odnosu na nekoliko tisuća godina koliko svijet postoji, to je trka ili sunovraćanje.
Neki ljudi, štoviše većina u posljednjim vremenima, su te svinje u koje su ušli demoni i koji silovito trče u svoju propast, u kako napisah, jezero ognjeno u kojem ne prestaje škrgut zubiju.
Budimo budni i oprezni, u stalnoj molitvi i straži nad sobom, jer lako se možemo i mi u suprotnom pretvoriti u svinje.

**** Zato što je Bog dugotrpeljiv ljudi pomisle ili da ne postoji ili da će im oprostiti njihova zlodjela bez pokajanja i traženja oproštaja.
Najčešće misle o sebi da su dobri, da nemaju grijeha pa da ih Bog nema razloga kažnjavati premda samo ignoriranje postojanja Boga i ne davanja Njemu dužne slave i hvale, a kamoli kršenje Njegovih zapovijedi, je veliki grijeh budući svaki čovjek podsvjesno zna kako nije sam sebe stvorio niti je to učinila evolucija u koju vjeruje kao što noj stavlja glavu u pijesak kako ne bi vidio opasnost, u ovom slučaju Boga, te da postoji Stvoritelj kojem će morati položiti račune.
Tako žive bez pokajanja i želje za pobožnim životom pa nastavljaju živjeti kao svinje u blatu ne razmišljajući da su se zaratili s najgorim mogućim neprijateljem koji će ih čitavu vječnost kažnjavati kao što nisu nikad bili kažnjeni u zemaljskom životu jer su postali nepopravljivo zli kao i pobunjeni anđeli.
Tako da se može i treba reći - trostruki jao onima koji se izruguju Bogu, uključujući ove što sudjeluju u sodomitsko-masonskom projektu olimpizma, ali isto tako feminizma, marksizma i svih idelogija koje se bore protiv Boga i koje ne priznaju i ne slave Boga.

A da se tobožnji vikar Hristov na Zemlji brine o antihristovskoj ideji humanizma (umjesto o pokajanju i ponovnom okretanju ljudi prema Bogu) možemo čuti na njegovom redovitom obraćanju rimokatolicima***** na Petrovom trgu jučer.
Kaže - rat je poraz i protivi se duhu bratstva Olimpijade.
Ne, rat nije posljedica nedostatka bratstva među ljudima, a kamoli bratstva Olimpijade, nego je posljedica postojanja zla među ljudima odnosno rezultat je pobune ljudi protiv Boga i želje ljudi da budu bogovi bez Boga.
Olimpizam je nastao u moderno vrijeme od slobodnih zidara koji su na taj način htjeli obnoviti poganstvo i ujediniti čovječanstvo u tom poduhvatu.
Zar su kršćani sudjelovali u Olimpijskim igrama prije nego što ih je kršćanski car Teodozije Veliki zabranio?
Naravno da nisu jer su te igre bile posvećene poganskim bogovima, a sad vidimo da su suvremene OI posvećene svim perverzijama koje nam nameću privremeni gospodari ovog svijeta.
Zašto rimski patrijarh šalje poruku da se kršćani trebaju ujediniti i biti braća s ovima koji ne slave Boga nego mu se izruguju, te tako kršćansku vrlinu bratstva zamjenjuje s idejom antihristovskog lažnog bratstva u kojem nema  mjesta za Boga?
Ljudi su braća zato što su i ako priznaju jedan drugom da su stvoreni na sliku Božju.
Ako ljudsko društvo ne priznaje istinitoga Boga, onda je ljudsko bratstvo samo fraza političara i njima sličnih vjerskih obmanjivača.
Dok među ljudima koji žive u lažnom bratstvu zajedničke solidarnosti u borbi protiv Boga, vlada nered, anarhija, mržnja, zloba, rugoba i ratovi. 
Jednom riječju - smrt, koja je bila zajednički nazivnik otvaranja OI u Parizu.
Samo Bog može uistinu ujediniti ljude koji to iskreno žele i učiniti ih braćom, sinovima Božjim koji uživaju u neizmjernoj slavi i bogatstvu koje se nalazi u Bogu.
Sve ostalo je obmana i samoobmana te put u vječnu propast.

***** Premda se rimski pape ne obraćaju samo rimokatolicima, oni se ponašaju kao da su duhovni vođe cijelog svijeta i redovito šalju poruke svim ljudima svijeta kako učiniti svijet boljim i u skladu s tisućgodišnjom željom RKC da stvori lažni raj na Zemlji koji je uvijek smrdio sumporom i koji se sve više razotkriva i pokazuje kao trk svinja-demona u jezero ognjeno.





srijeda, 10. srpnja 2024.

Razotkrivanje investiture

 Udomaćio se je, jedno tisućljeće skoro, izraz 'kontraverza investiture' kao pojam za povjesni sukob njemačkog cara (ali kasnije i drugih poput francuskih kraljeva) s herezom papizma, krivovjerjem da je rimski papa iznad svih zemaljskih vlasti, pa niti jedan kršćanski vladar nema pravo tražiti svoj pristanak za rukopoloženje biskupa na području njegove carevine-kraljevine.
Posve je jasno da sve do nastanka papizma u 11 stoljeću kršćanski vladari su imali to pravo ili obavezu i nitko im to nije osporavao.
I posve je jasno da je Vatikan potpisao ugovore u 20.st. s mnogim sekularnim državama u kojem daje pravo vlastima da stave veto na imenovanje RKC biskupa.
Onima koji misle da je to samo izuzetak nakon drugog vatikanskog sabora RKC, podsjetit ću da je jugoslavenski kralj dao privolu za rukopoloženje nadbiskupa Stepinca inače ovaj ne bi bio postavljen.
To je jasan dokaz da je papizam zabluda, da nema apostolsku tradiciju, da su rimski pape u 11-tom stoljeću želeći apsolutnu vlast izazvali ne samo raskol u Crkvi, nego su izazvali mnoge ratove i nesreće jer njemački carevi, kasnije i drugi, nisu mogli prihvatiti da ono na što su dotad imali pravo više nemaju (a da im rimski papa postavlja biskupe koji će rovariti protiv njih izazivajući čak oružane pobune).
Papisti su htjeli kazniti cara Henrika IV tako da su izazvali pobunu Saksonaca protiv Henrika što je završilo mnogim ljudskim žrtvama.
Poznata je i ona scena kad se je isti car ponizio pred papom klečeći na snijegu, ali to nije spriječilo papu da i dalje rovari protiv njega.

Rimokatolici će vjerojatno pravdati Hildebranda - papu Grgura VII kojeg drže svecem, da je on štitio prava Crkve, da Crkva ima pravo mjenjati careve i kraljeve, ali da to carevi nemaju nad papama.
Što je dakako laž, višekratno su carevi uhićivali patrijarhe, znači i rimske pape, stavili ih u zatvore i onda izabrali druge.
Pa kako to, kako kršćanski carevi mogu tako nešto činiti?
Trebali bi naučiti da je Izrael bio Božji narod, da vrhovnu vlast u toj SZ Crkvi nije imao vrhovni svećenik, čija dužnost je ionako periodično dolazila na nekog drugog svećenika, nego je tu vlast imao Izraelski car.
Crkva nisu samo kler i pasivni laici, nego je tu i kršćanski car.

Štogod tradicionalni rimokatolici govorili protiv francuske revolucije, ultramontanistima-papistima nije odgovaralo jako francusko kraljevstvo koje je prirodno podržavalo galikanizam koji je branio autonomiju francuskih biskupa, odnosno pravovjerje koje se suprostavlja apsolutnoj vlasti rimskog pape.
Tako da Vatikan nije suze ronio za francuskim kraljem, a rimski papa ugostio je kasnije Napoleona koji se je u Rimu pred papom proglasio carem. Ali nije čekao da mu papa stavi na glavu krunu, nego ju je sam stavio stavljajući tako do znanja svima, a pogotovo papi, da je prošlo vrijeme papizma kad su pape postavljali i micali vladare.

Da, dok postoji kršćanska država kao što je nastala za vrijeme svetog rimskog cara Konstantina, car pripada Crkvi i nije samo figura ili laik, nego ima vlast sazivati ekumenske sabore Crkve, ima posebno mjesto u crkvi i Liturgiji, i svaki patrijarh ili episkop mora dobiti njegovo dopuštenje prije nego što se rukopoloži.
Kršćanski car ili kralj nije strano tijelo u Crkvi, nego je važni dio Crkve, ne postoji u kršćanskom carstvu razdvojenost države i Crkve, nego je to jedno ili simfonija.

Upravo to, razdvojenost Crkve i zemaljske države su papisti počeli naučavati u 11.st. u sklopu tzv. Grgurijanske reforme koja nije nipošto značila vraćanje na nešto staro, nego ulazak u herezu papizma u kojem se rimski papa utvara da ga je Bogočovjek postavio za svog nezabudivog zamjenika te da zbog toga ima vlast nad svim vladarima koji mu moraju poljubiti nogu u znak svoje podložnosti.
U sklopu iste perverzije uvedena je ne samo zabrana oženjenima da se zarede za svećenike, nego su se negdje žena i djeca svećenika prodavali kao roblje (u doljnjem videu se govori o tome).
Oženjene svećenike proganjali su lažno kao nikolajite, kao one koji su incestu sa svojim duhovnim kćerima.
Zašto?
Zato što su tobožnji reformatori stvarali vojničku organizaciju bespogovornih fanatika kojih bi njihova obitelj odvraćala od fanatizma.
I čak su govorili da žena i djeca svećenika samo troše imovinu Crkve, da su samo trošak bez koristi.
I još jedna bizarnost koju sam ovih dana saznao.
Monah Hildebrand, budući papa Grgur VIII, bio je organizacijski zli genije reforme, i podržavao je, dok je bio đakon u Milanu, patarene, polugnostike slične bogumilima tako da su im govorili da mogu slobodno uništiti ili uzeti imovinu oženjenih svećenika*.
Pozivali su ljude da otkažu poslušnost legalnom i legitimnom caru koji nije htio prihvatiti njihove reforme.
Dakle bili su revolucionari.

I razgovor o temi:


Tradicionalni rimokatolici obično smatraju Božjom providnošću što je krakovski nadbiskup stavio veto u ime austrijskog cara (ustvari nasljednika onih njemačkih careva kojima su pape zanijekale pravo veta pred tisuću godina) na izbor masona Rampolle za papu na početku 20.st.
Sazvana je druga konklava na kojoj je izabran Pio X kojeg je RKC proglasila svetim, a tradicionalni rimokatolici drže zaštitnikom tradicije.
Ubrzo je taj isti papa, kao tobožnji Hristov vikar, ukinuo pravo na veto.
Slično kao što je sabor RKC u Konstanzi razriješio trojicu papa, i izabrao četvrtog, da bi taj četvrti objavio kako papu ne može nitko razriješiti, pa ni sabor RKC.
Tradicija u RKC je da nema tradicije.
Nego samo neutaživa strast da se apsolutno vlada nad cijelim krugom Zemaljskim pripremajući put Antihristu.

P.S.
Navedeni Hildebrand dugo je bio na vlasti i oko vlasti u Rimu, a imao je utjecaj daleko dalje od Rima.
Sugovornici na videu, kojima vjerujem (a u prilog idu navedene knjige), tvrde da je baš on bio glavni pokretač i organizator raskola Crkve premda nije bio još papa kad se je formalno raskol dogodio.
Gregorijanska takozvana reforma, čitaj novina bez tradicije, koja je izrodila papizam, uzrok je otpada Zapada od Crkve.

* Vođu patarena, nekog 'viteza', koji je bio posebno okrutan i koji je u jednom sukobu stradao, RKC je proglasila mučenikom.

Zaboravih napomenuti, a što je rečeno u videu i u navedenim poveznicama, Hildebrand se je povezao u svojem paklenskom projektu s jednom, u ono vrijeme poznatom, židovskom bankarskom familijom.
Tako da ništa novo nije bilo tada u početku kao i sada na kraju papizma koji je dogmatski deklarirao pred više od pola stoljeća kako za židove i dalje vrijedi Mojsijev zakon, odnosno da ne moraju prihvatiti Bogočovjeka kao Mesiju da bi se spasili.

Za konac dajem poveznicu na video razgovor s ekskomuniciranim RKC nadbiskupom Viganom koji otvoreno optužuje sadašnji Vatikan da je u apostaziji i u uroti sa Svjetskim ekonomskim forumom, i s onima koji stoje iza tog foruma, protiv čovječanstva (što se je ogledalo u plandemiji).
Nažalost, kako on i dalje vjeruje u papizam, on nema riješenja za nastalu situaciju jer vjeruje u skladu s papizmom, da nitko nema pravo suditi, osuditi i ako treba nasilu maknuti apostatu u apostolskoj stolici sv.Petra i sv.Pavla.
Sve do vremena Hildebranda - Grgura VII, svatko je i u Rimskom patrijarhatu znao da sinoda Crkve ili sam rimski car imaju pravo i obavezu maknuti heretičkog rimskog patrijarha.
Kako više nema niti sinode niti rimskog cara koji bi to učinio, onda moraju rimokatolici sami prekinuti zajedništvo s apostatom i apostatima koji ga podržavaju te potražiti istinsku Crkvu koja se sad nalazi u (polu)katakombama i nema više u posjedu velike i povjesne hramove.


Ipak je čudno da je ovaj razgovor obavljen pred 3 godine, a sad je objavljen (koliko znam).
Pretpostavljam da je to zato što je Vigano ekskomuniciran pa su pale sve ograde i mogućnosti diplomatskog rješenja. 
Dobro je to, samo još nedostaje da se sruši ona posljednja ograda, Hildebrandov papizam nazvan kripto jezikom, kontraverza investiture.

I nakon ljetne pauze pri kojoj sam bio na hodošašću grobu sv.Ivana Bogoslova-Evanđeliste kraj Efesa (vjerujemo da on nije umro nego čeka na mučeničku smrt pred Antihristom) homilija mitropolita Dimitrija pod temom - gubitak pažnje uzrok je svim zlima, odnosno kako se protiv toga boriti:






utorak, 9. srpnja 2024.

Čistoća i nešto o demonskoj obmani revolucije

U prošlom tekstu, nevezano za temu, čitatelj koji stalno piše prosodomitske komentare i koje naravno ne objavljujem, i vrlo je vjerojatno od onih sodomita koji glume žene, postavio je anonimno pitanje kako se osloboditi rukobluda.
Iako sam bio prilično siguran da pitanje nije bilo iskreno i da je od njega, odgovorio sam.
Jutros čitam komentare i vidim njegov, iako bi on volio da mu se kaže njezin: “opet sam te sj…la”.
Ne nisi, iako bih volio da si moj odgovor uzeo ozbiljno, i nije to bio odgovor samo tebi nego svima koji to pitaju.
Zato sam odgovorio i nisam upao u tvoju stupicu, nego želim da se izvučeš iz đavolje stupice u kojoj se nalaziš i misliš da se u njoj osjećaš kao žaba u bari.
Samo što se bara nije pretvorila u jezero ognjeno i onda će ti biti kasno da takva pitanja postavljaš.

Spolna strast i spolno zadovoljstvo je i nije misterija.
Neki kršćanski oci pišu da je spolna naslada dana nakon Adamovog grijeha, jer mnogi ljudi ni ne bi imali djecu i ne bi izvršili Božju zapovijed plodite se i množite i napučite Zemlju bez da im Bog nije dao spolnu nasladu iz koje je nastala spolna strast.
Niti jedna strast nije dobra, pa tako niti spolna.
Ali je Bog dopustio tu strast radi većeg dobra, da se rađaju djeca od kojih će neki postati djeca Božja.
Zato je ista dozvoljena u braku muškarca i žene koji žele u spolnom činu začeti dijete.
Ali također zabranjeno je supružnicima spolno općiti prije Liturgije i u dane posta.
Drugim riječima, ako supružnici žele djecu, ako nisu zatvoreni za novi život, onda im Bog ne računa u grijeh spolno općenje i spolnu nasladu.
Ali ne smiju pri tome postati robovi spolne strasti, ne smiju nipošto perverzno općiti, oralno ili slično.
Svim drugima zabranjeno je spolno općiti.
Pogotovo je veliki grijeh protunaravno spolno se zadovoljavati.

Spolna čistoća velika je krijepost i Hristos je rekao da će takvi Boga gledati (kršćanski oci se slažu o tome da su Adam i Eva prije pada živjeli anđeoskim, djevičanskim životom te da bi se začeće njihove djece dogodilo bez spolne strasti da nisu sagriješili, te da bi Eva rodila bez trudova kao što je Bogorodica rodila Isusa Hrista).
Ne može netko gledati Boga i istovremeno sa spolnom požudom gledati na žensko ili muško tijelo.
Zato je naravno da muž i žena nakon doba fertiliteta prestanu tražiti spolnu nasladu, i ako su kršćani koji žele unići u carstvo Nebesko, onda moraju sve više težiti spolnoj čistoći i djevičanstvu koju su odabrali monasi i monahinje.
Djevičanstvo Hrista radi je veća vrlina nego kršćanski brak.
Konačno i Bog je ustrojio ljudsko tijelo tako da u starosti nestaje spolne požude.
Velika je perverzija i znak robovanja Satani kad starci počnu tražiti “lijekove” da im se ponovno probudi spolna moć, to znači da žele biti vječni robovi đavola.

Istočni grijeh prijenosi se spolnim putem, zato svi Adamovi potomci, osim Bogočovjeka koji nije začet spolnim putem imaju istočni grijeh.
Možda će netko pomisliti, onda djeca začeta u laboratoriju nemaju istočni grijeh.
Ali kako se je došlo do sjemena u laboratoriju nego rukobludom?
I kako će to laboratorijsko dijete biti Božje dijete onakvo kakav je bio Adam kad ga je Bog stvorio?

Problem sa svim strastima je taj što ih se ne možemo osloboditi bez Božje pomoći.
Bog pak ne pomaže ako čovjek nema želje ili volje osloboditi se strasti i to ne zato što se čovjek osjeća jadno nakon nedozvoljenog spolnog odnosa, nego zato što ljubi Boga koji je zapovijedio - ne griješi bludno.
I želja treba biti usrdna, a to znači neprestana, a to opet znači da onaj tko od Bog traži pomoć u nadvladavanju spolne strasti mora voditi svakodnevni molitveni život.
Naravno k tome izbjegavati sve 'bare', one u stvarnom životu i one u virtualno-digitalnom koje ga kao sirene vuku u paklene morske dubine.

Prošlu nedjelju bio je blagdan sv. Ivana Krstitelja, proroka i preteče Hristovog koji reče - nema većeg rođenog od žene do Ivana Krstitelja.
Sv.Ivan je bio djevac i uzor svim monasima i pustinjacima.
Na ovoj dojmljivoj pridici o.Stevena Allena saznao sam da je Ivan bio preteča Hristu i u Podzemlju-Paklu.
Ne zaboravimo da Hrist ponovno dolazi te da Mu trebamo poravniti puteve našeg srca prije toga.
Moramo činiti ono što je tražio sv.Ivan od onih koji je krstio - pokajte se jer približilo se carstvo Nebesko.
Nema spasenja bez svakodnevnog pokajanja koje nas smiruje i čini čistim da primimo Božju blagodat.
Spolna strast je najčešća nečistoća vjerojatno od pamtivijeka (zato što daje veću nasladu nego ostale strasti), a posebno u naše dane kad se ona dijabolično uzdiže kao vrlina i kao pravo svakog čovjeka (čak i djeteta, zato ovo perverzno društvo postavlja dječje pravobraniteljice koje bi se trebale zvati sotonobraniteljice).
Da, čovjek može se umisliti da ima pravo biti nečist i onda takav završi u jezeru ognjenom u kojem će ga između demona mučiti spolna strast koju ne će moći nikad više zadovoljiti.
Čim prije to spoznamo i k tome promijenimo naš život, to je naše spasenje bliže.

P.S.
Iako sam već pisao o ovom pred nekoliko godina, dajem poveznicu na razgovor s D.McGowanom koji je umro koju godinu nakon razgovara u kojem je opisivao neobične događaje u Laurel Canyonu (Kanjonu Lovora), San Franciscu sredinom i koncem 60-tih godina prošlog stoljeća:


Za one neupućene, taj mali dio S.F. bio je epicentar sex, drugs & rock'n roll revolucije 20 stoljeća i tamo su živjeli najpoznatije pop (ali i neke filmske) 'zvijezde' koje su najčešće imale obiteljske veze s tajnim službama SAD.


Stavljam ovo pod kontekst  nereda u Parizu nakon pobjede revolucionarnih stranaka na parlamentarnim izborima koji su slavili na ulicama tako da su njihovi simpatizeri uobičajeno već, krenuli rušiti i paliti i sukobljavati se s policijom.


Kako objasniti činjenicu da tajne službe koje bi trebale djelovati u cilju zaštite države, reda i poretka, djeluju u pozadini suprotno, organizirajući što skriveno što manje skriveno revolucionare, bilo seksualno revolucije, bilo opijatske revolucije, bilo one klasičnije tipa boljševizma?
To je nemoguće protumačiti bez demonskog utjecaja na skrivene lože koje upravljaju s tajnim službama i medijima.
Kao i na demonski utjecaj na ulične (ili muzične) revolucionare.
Jer revolucija stvarno jede svoju djecu, ali revolucionari ne odustaju od nje.
Pa i oni koji vuku poteze iza scene stradaju u revolucijama, iako ne tako često kao revolucionari na ulicama.
Demoni obećavaju posrnulim ljudima ono za čim njihovo srce žudi, za moći i slavom, za zadovoljavanjem svih njihovih strasti.
I ubrzo se pokaže da je nastao pakao ili da su osobno upali u pakao, a ne raj koji su očekivali.
I ista priča koja je bila s prijevarom Zmije u Vrtu neprestano se ponavlja, a oni koji se smatraju mudrima i lukavima uvijek na nju nasjedaju.
Tako su mladi 60-tih povjerovali da će živjeti Raj na Zemlji ako se predaju 'ljubavi', čitaj nekontroliranom bludu, drogama i primitivnoj, ali primamljivoj muzici, a zaborave na obavezu da njihov naraštaj mora zasnovati stabilne obitelji i postaviti novi naraštaj na noge.
Tako su i mladi u našem vremenu povjerovali da će živjeti Raj na Zemlji kad nestanu državne granice, kad nestanu narodi i rase, kad se odreknu svojih predaka i vjere i kad se prepuste sličnom demonskom ozračju kao oni pred pedeset godina.
Nesumnjivo u tom antihristovskom ozračju živimo bilo da smo ovdje u RH ili da smo prošli vikend bili u Parizu.
Zlo je primaljivo i naoko lijepo kako je opisan zabranjeni plod stabla spoznaje dobra i zla, ali je smrtonosno.
Živimo u ovom svijetu, ali ne kao da mu pripadamo, nego se borimo protiv njega.
Ne revolucionarno na ulicama s kamenjem i šipkama u rukama, nego znakom krsta i odbijanjem svih đavoljih ponuda i obmana, a ako dođe do toga da budemo prisiljavani da se priklonimo ovom svijetu i njegovom princu, onda uz Božju pomoć prihvatimo mučeništvo.

srijeda, 3. srpnja 2024.

Razbijati idole

Imamo niz svetaca i mučenika koji su otišli u mučeništvo zato što su porazbijali idole.
Sveti Emil-Emilijan iz Trakije tako je po noći došao u grad u kojem je sutradan trebalo biti slavlje budući se nitko nije prijavio da je kršćanin, niti je itko nekog prijavio kao kršćanina, pa je sudac koji je došao u grad vršiti istragu organizirao slavlje.
Emilijan je uzeo malj i porazbijao sve poganske idole - kipove.
Drugi dan su vidjevši porazbijane kipove pogani optužili nekog čovjeka da je to učinio, a svetac se je ubrzo predao razmišljajući - koja mi korist i nagrada od Hrista ako sam porazbijao idole i nitko to nije vidio, i sad će mučiti i ubiti čovjeka koji to nije učinio.
Hrabro je pred sucem i poganima svjedočio vjeru i izrugao poganstvo te je na kraju mučenički umro.

Ne baš slično, a zasad bez mučeništva se je dogodilo u Linzu, u Austriji.
Kip nije bio u poganskom hramu, nego u rimokatoličkoj katedrali (a možda sve to više postaje isto), i nije bio kip nekoj poganskoj božici ili bogu, nego je bio odvratno ruganje Bogorodici.
Glavu tom blasfemičnom kipu odrezao je (zasad anonimni) rimokatolik tako da je ostao i dalje pornografski prikaz, ali bez glave pa se ne vidi o kome se radi.
Prije toga je neuspješno htio porazgovarati s biskupom (anonimac je ostavio poruke na socijalnim mrežama o tome) koji ga nije htio niti saslušati.
Katedralni svećenik izjasnio se je pohvalno o tom blasfemičnom i pornografskom (ne)djelu.
Čovjek koji je otpilio glavu kipu javno je poručio da smatra biskupa i svećenika sotonistima i masonima.
U svakom slučaju pohvalno je to što je učinio.
Bilo bi bolje da nije ostao anoniman, i još bolje da je shvatio kako skulpture općenito ne smiju biti u crkvama te da se je dogodio zapadni, a ne istočni raskol Crkve.

U kojom smo to antihristovskoj fazi kad se to događa?
S povijesne perspektive Rimski patrijarhat je otpadom od Crkve napustio kanonski određeno ukrašavanje crkvi samo s ikonama, i to u jasno definiranom ikonografskom plošnom stilu koji naglašava duhovnu stvarnost, a ne materijalna tijela.
Tako su u rimokatoličke crkve ušli kipovi koji su po svojoj definiciji materijalni, trodimenzionalni, strastveni-čuvstveni, uostalom zato su i poganski idoli bili kipovi.
I 'pobožne' slike koje su kasnije rađene, pogotovo od renesanse nadalje su bile takve. 
Zato se ovo, instalacija pornografskog kipa u rimokatoličkoj katedrali, može smatrati kao dokaz kako je RKC krenula u krivom smjeru glede crkvene likovne umjetnosti skoro već jedan milenij.
Nije samo nedolično ovo što je izloženo i djelomično uništeno, nego je nedolično Bogočovjeka, Bogorodicu, svece i anđele, prikazivati trodimenzionalno i tjelesno, i na slici, a pogotovo kao kipove.

Međutim jasno je kako je 'umjetnica' izradom i izlaganjem pornografskog kipa htjela narugati se Bogorodici, a lokalni idioti, katedralni svećenik i biskup možda i nisu sotonisti i masoni, ali su oni koji žele biti u društvu i u dobrim odnosima sa suvremenim 'umjetnicima', i koji (biskup i svećenik) se možda samo-opravdavaju - Bogorodica je ipak bila samo žena koja je rodila dijete, pa ako pustimo ovo u katedrali, onda ćemo našim rimokatolicima ukazati da od Marije (mislim da takvi rijetko joj se obraćaju kao Bogorodici) ne smiju raditi božicu. Ili su smislili neko drugo idiotsko opravdanje. 
Ali nikad se ne zna, možda su stvarno sotonisti. 
U svakom slučaju pripadaju RKC koja je sve udaljenija od Crkve, a sve bliža gospodarima ovog svijeta ili bolje rečenu privremenom princu ovog kataklizmičkog svijeta koji se bliži kraju.

Jesmo li došli u vrijeme kad ćemo, ako osluškujemo Duha Svetoga i našeg anđela čuvara, otići s maljem u muzeje ili lažne katedrale ili bilo koja druga mjesta na kojima se bogohuli ili se ljudi klanjaju bilo kojim idolima, svjesni da ćemo zbog toga biti mučeni, a biti mučenikom znači biti svjedokom preko svoje krvi vjeri u Hrista?
Sveti Gavrilo-Gabrijel Gruzijski je tako pred više od pola stoljeća zapalio slike komunističkih prvaka i 'apostola' koje su bili pripremljene za 'prvomajsko slavlje' na javnom trgu.
I mnogo je trpio, i tjelesno i duševno zbog toga, vjerojatno bi ga i ubili da nisu dijagnosticirali da je mentalno poremećen.

Nitko ne može u pravoj vjeri i motivu razbijati idole-kipove ako nije prije toga srce očistio od bilo kojih svojih idola.
Idoli su sve ono što nam zamjenjuje (dakako lažno) Boga.
Od raznih vrsta strasti do stvarnih osoba koje idoliziramo i na bilo koji način im se klanjamo.
Najplastičniji primjer je klanjanje pop i filmskim zvijezdama koje je započelo sredinom prošlog stoljeća, negdje i ranije.
Može biti to klanjanje nekim filozofima, povjesnim slavnim osobama, nekom sportskom klubu, nekoj ideologiji, modi, svojem mužu, ženi, djeci, domovini, svećeniku, episkopu, ..., pa čak i nekom svecu ako mu se klanjamo kao Bogu, a ne kao nekom u kojem se je proslavio Bog budući je svetac uskladio svoju volju s Božjom.

Tek kad se oslobodimo navedenih idola, moguće je da pokažemo i osvjedočimo drugima kako smo spremni umrijeti radi prave vjere u Bogočovjeka, razbijajući njihove idole, i ne iz mržnje prema njima, nego štoviše iz ljubavi  da se i oni oslobode od idola, od ropstva Sotoni.
Imajmo to na pameti jer vrijeme se ubrzava više nego što smo mislili.

P.S.
Nekad su ovakve 'umjetničke' provokacije u pravilu radili muškarci, znate, oni koji ne menstruiraju, modernim i politički korektnim rječnikom rečeno.
Sad se sve više žene uključuju u antikršćanske provokacije (kao ova kiparica i 'izvršna umjetnica'):

Izvršna umjetnica Theresa Limberger, koja je kip vjerojatno izradila prema uputama umjetnice Esther Strauß, željela bi da se kip restaurira “kao nov” i ponovno postavi. “Netolerancija, zaostalost i nedostatak prosvijećenosti u Katoličkoj crkvi su zastrašujući”, citirao je ORF kiparicu. Ova distancirana izjava i opća uvreda sugerira da umjetnica ima malo ili nimalo veze s ovom katoličkom crkvom.

(ima veze barem s biskupom i katedralnim svećenikom, a ne bi se iznenadio da ima veze i s Pachamama papom, barem preko zajedničkih prijatelja) 


Pisao sam u prethodnim tekstovima kako je talijanska antifašistica i učiteljica, čekićem u Mađarskoj skoro ubila čovjeka koji joj je izgledao kao fašist, a sad je parlamentarka u EU babilonskoj kuli.
Hoće li i svece rušitelje idola zamijeniti žene?
Ne će, prilično sam siguran, kao što ih nije bilo u prvo vrijeme Crkve.
Ove muškobanjaste postavljaju idole, a ne da ih ruše.
Dok one stvarno ženstvene znaju da je to 'posao' pravih muškaraca.
Pitanje je samo koliko ih još ima. 
I jednih i drugih.
Možda će se prepoznati po tome što nisu tetovirani.
Ili barem žale što su se tetovirali.

U skladu s onim - slika je vrijednija od tisuću riječi, a u kontekstu gornjih 'umjetnica' i globo-homo svjetonazora, evo slika koje je o sebi stavila voditeljica "Rodnih studija" na Filozofskom fakultetu u Zagrebu:


U sadašnjem svijetu mogla bi zamijeniti Bidena na izborima u SAD, ali i papa Franju u Rimu i biti nevjesta Antihrista.
A budući se hvali da je 'anarhistica' i tobož skeptična prema vladajućima kojima, vjerojatno i onim poznatim bankerskim milijarderima, može zahvaliti na svojoj velelebnoj karijeri, ali se je ipak pelcovala,
I ništa od tako obećavajuće, svjetle i globo-homo, kapitalističko-komunističko-anarhističko-antifašističke budućnosti.

I da ne zaboravimo, i nas čeka skori kraj zemaljskog života.
Pripremimo se za vječnost dok još možemo.

* Ako nestane poveznica, radi se o 'pošasti' u kojoj se ljudi ruše pred kamerama. SZO i vlada RH, zajedno sa Hrvatskim državnim saborom, liječničkim komorama, novinarskim udrugama i svima koji žive na grbači državnih proračuna u svim državama svijeta i na proračunima svjetskih milijardera svijeta i ostalih krvopija, jamči da to nema veze s pelcovanjem.

Staljin, Lenjin, Marks, Engels, Mao, Tito, Che ... su bili i jesu još uvijek idoli mnogima.
Na žalost u modernoj Rusiji vladajući pokušavaju izjednačiti, ili ako ne baš potpuno izjednačiti nego staviti zajedno komunističko-sovjetske idole i Bogočovjeka.
To se najbolje ogleda u pred nekoliko godina otvorenoj velikoj crkvi u Moskvi u sklopu, čini mi se, ruskog ministarstva obrane, naravno uz služenje Moskovskog patrijarhata.
U istoj se nalaze simboli-znakovi komunizma.
To je gore nego da se je otvorila na istom mjestu sotonska crkva.
To je gore od onog pornografskog i blasfemičnog što se je dogodilo u RKC katedrali u Linzu.
Jer u sotonističkom hramu nema prijevare, tko god uđe zna da će naći simbole sotonizma i duh Sotone.
Kudi kamo je veća prijevara kad izvana i iznutra većinom hram izgleda kao da je kršćanski sa kršćanskom ikonografijom i simbolima, sa ikonama Hrista, Bogorodice i svetaca, ali se na nekim ne toliko upadljivim, ali opet uočljivim detaljima, nalaze simboli i idoli komunizma, otvorene i antikršćanske ideologije.
Bogočovjek je rekao - kad ne biš bio mlak, nego vruć ili hladan, ne bih te izbacio iz usta svojih.
Dakle gori su ovi što zajedno slave Hrista i Staljina, nego oni koji mrze Hrista i slave Staljina, ili gori su oni koji slave Hrista i Antihrista, nego oni koji slave samo Antihrista.


U najvažijem pitanju našeg smisla i vječnog života nema trećeg odgovora i trećeg mjesta.
Ili potpuno Božji, ili protiv Boga.
Ili Raj ili Pakao.
Ili klanjanje Bogu, ili klanjanje idolima.
Trećeg nema.
Tako da je ona katedrala antikršćanska, makar u njoj 99% svih likova na ikonama bili kršćani, a samo 1% komunisti.
Ili kakve je valjde Rusima što je zabranjeno u državi globo**-homo propaganda, kad nije zabranjena komunističko-sovjetska koja je također antikršćanska.

Evo videa na YT u kojem svjetski pravoslavci veličaju ovu moskovsku vojnu katedralu:


Ne znam kako to opisati riječima, ali reći ću da i prije nego što sam saznao da se u njoj nalaze simboli komunizma, osjetio sam neku hladnoću oko srca dok sam promatrao njezinu arhitekturu i izgled.
Ili slično kako su neki umjetnici prikazivali razliku između Hrista i Antihrista, vrlo sliče, ali su suštinski suprotni i to se osjeća kod onih koji ih gledaju.
Kao što se vidi iz priloženog, 'sovjeti' su odbacili kanone Crkve o zabrani skulptura te se iznad oltara nalazi veliki kip Hristov koji podsjeća na sličan kip koji se nalazi u zmijolikoj dvorani u Vatikanu.



Evo zašto je zmijolika Hala pape Pavla VI:





Znam da se arhitekt katedrale može opravdati da je koristio ovu SMB, sivo-maslinastu boju budući je to boja suvremenih vojnih uniformi.
Čak ako uzmemo i to obzir, a ne bi smjeli, zar je ruska vojska oduvijek nosila takvu boju ili je to od modernijih, sovjetsko-komunističkih vremena?
Zar je ovo katedrala sovjetske, a ne ruske vojske?
Naravno da je stvarno problematična takva boja i ugođaj koji se može usporediti s djelima 'gotskih' pisaca poput E.A.Poa.
Ne znam niti za jednu pravoslavnu crkvu koja ima ovakav ugođaj boja i darkerske atmosfere.
Kad uđem u pravu pravoslavnu crkvu uvijek me zagrije oko srca njezina nutrina i ikone.
Ova pak smrzava, a i zna se zašto i to nema veze s ruskom hladnijom klimom.
Nego s klanjanjem idolima sovjetizma-komunizma i bilo bi iznenađujuće da je drugačije.

** Koliko sam čitao, u modernoj Rusiji se proganjaju ruski nacionalisti, budući vladajući gledaju na Rusiju kao na malo manji SSSR, konglomerat raznih naroda i religija kojih ujedinjava ista ideologija, ista globalistička utopija o nestanku naroda i stvaranju jednog ujedinjenog čovječanstva s jednom antihristovskom religijom.
Zato je SSSR naložio ondašnjem Moskovskom patrijarhatu da krene putem ekumenizma, te sada i vladajući u Rusiji i u Moskovskom patrijarhatu su pobornici globalizma i ekumenizma.
To što idu s različitom odnosno sporijom brzinom k tome cilju u odnosu na Zapad, ustvari je razlog ratu u Ukrajini.

Nešto sad iz naše najnaprednije (u negativnom smislu) pokrajine, Istre.



RKC tradicionalno, ali sam prilično siguran da to nije radila za vrijeme komunizma, organizira procesije Pulom za blagdan sv.Tome koji zaštitnik biskupije i grada.
Ove godine procesiji su se priključile dvije napredne (opet žene, kao i u austrijskoj katedrali, kao i pred 'klečavcima' na trgovima, ili u Argentini kad pale crkve, ...) držeći se za ruke, to su one koje smjelo hodaju naprijed u Pakao.
Odjenule su se slično redovnicama i izgleda da su se predstavljale kao svećenice sodomizma ili onih slova.
Moram ipak reći da su učinile nehotimično dobro djelo (ne računa im se u dobro djelo jer su ga učinile želeći zlo).
Zašto?
Zato što su rimokatolici (i mnogi svjetski pravoslavci) vjerovali u idola sekularne države.
Ovim svojim činom one su ga srušile.
Barem kod nekih koji znaju razmišljati i vidjeti znakove vremena.
Sekularna država nije kršćanska država, pogotovo europske sekularne države nisu nikad imale nagnuća prema Crkvi, i dok 'islamske' sekularne države nikad ne će rugati se Muhamedu i njegovim sljedbenicima, europske sekualrne države to uvijek čine Bogočovjeku i kršćanima čim im se učini da to mogu činiti bez posljedica.
Kako mogu pravi kršćani biti ne proganjani od države koja je legalizira čedomorstvo, koja propagira sodomiju i ostale perverzije, koja sprovodi plandemiju?
Međutim, oni mlaki za koje je Hristos rekao da će ih izbaciti iz svojih usta, oni žele u miru ići procesijom po javnim trgovima i ulicama gradova i države koja je neprijateljska kršćanstvu.
E teško će ići više, ili ćete se klanjati jedino Bogu i prezirati antihristovsku državu, ili ćete postati Antihristovi.
Više ne ćete moći i jedno i drugo.
Ili u katakombe***, ili u poganske hramove!

*** Turistima i neprijateljima Hristovim neka ostanu na raspolaganju svi povijesni hramovi.
I kakav je to hram u kojeg mogu ulaziti turisti, polugoli nekršćani i slično, u kojima se događaju sekularne izložbe i koncerti?
Neka im ostanu kao muzeji i koncertne dvorane.
Prije toga treba uzvući sve svetinje, ikone iz hramova i neka im ostanu goli zidovi.
A kršćani će se morati povući u katakombe ili u crkve za koje nitko ne zna osim kršćana, i moći će na svetoj Liturgiji biti kao nekad - oglašeni-katekumeni i vjernici, i nitko drugi.
I morati će biti ponovno služba vratara koji ne će dozvoliti nekršćanima da uđu (makar to platio svojim životom-mučeništvom) i koji će paziti da oglašeni izađu kad počne Liturgija vjernika-kršćana.

Pridika mitropolita Demetriosa povodom današnjeg blagdana sv.Preteče: