utorak, 30. srpnja 2024.

Rimokatolička sova i svjetskopravoslavna sjenica

Carstvo koje nije ujedinjeno propada, rekao nam je Car nad carevima, Bogočovjek, Hristos.
To se događa s ekumenističkim pokretom u kojem sve članice, RKC, Svjetski pravoslavci, monofiziti i protestanti priznaju jedni drugima da su Hristove Crkve.
Međutim nisu ujedinjeni, osim ako ih Antihrist ne ujedini.
Pa tako udaraju jedni druge ispod stola jer se boje da će im druga 'Hristova Crkva' preoteti vjernike, a time i prihode.

Imamo na slijedećem videu jednog RKC svećenika koji postavlja neka prava pitanja prema Svjetskom Pravoslavlju apelirajući rimokatolicima da ne prelaze u 'Pravoslavlje' jer je tamo podjednako loša situacija kao i u RKC:


Što drugo reći nego složiti se s njim da je situacija loša i tamo i vamo (kod RKC sa stajališta tog svećenika).
I više od toga, jer niti RKC niti Svjetsko Pravoslavlje nije Hristova Crkva nego su članice Svjetskog vijeća Crkvi koje čekaju svog 'Godota'.
U međuvremenu se na niskoj razini glođu, a na visokoj, na razini patrijarha ljube.
S time da treba priznati da su svjetski pravoslavci u početnoj prednosti jer imaju tradiciju Crkve prema kojoj vjernici trebaju prekinuti zajedništvo s heretičkom hijerarhijom što je kanonizirano na prvom-drugom (dvokratnom) ekumenskom saboru u Carigradu-Trulu, dok kod rimokatolika toga nije nikad bilo budući su betonirani u papizmu, u herezi da je rimski patrijarh nezabludivi vikar Hristov kojeg nitko ne može suditi, osuditi i smjeniti, a on može svih.
Pa mi je autor videa po tome kontradiktoran kad kaže nekom bivšem rimokatoliku kojem se obraća i koji je prešao u Svjetsko Pravoslavlje - hoćeš li se boriti sad kad si ušao u Moskovski patrijarhat protiv hereza tamo kako što si se i borio unutar RKC?
U RKC ne postoji rješenje osim ubiti heretičkog papu, ili ga neprestano moljakati da odustane od hereza i apostazije, ili reći kako je stolica prazna (što je opet besmisleno jer papizam bez pape ne može postojati).
Ustvari besmislena je i posve luda ideja - boriti ću se protiv heretika priznajući heretičkoj hijerarhiji da su i dalje moji hijerarsi.
To rade papisti rimokatolici i svjetski pravoslavci i onda kao u onoj narodnoj poslovici, rugala se rimokatolička sova svjetskopravoslavnoj sjenici.
Da ima veliku glavu koja je heretična.

P.S.
Mislim da je potrebno objasniti mnogima koji su u zabludi da su 'četiri jahača apokalipse' demoni, te da nam primjerice na otvaranju OI u Parizu najavljuju dolazak Antihrista zbog prikazanog bijelog konja i konjanika.
Ne, Otkrivenje je potpuno jasno, neviđene nesreće posljednjih vremena nisu osveta demona nad ljudima, nego će anđeli izvršavati Božju kaznu nad čovječanstvom kakve još nikad prije nije bilo.
Vrlo je moguće da je i ovo divljanje 'klime' dio početka iste kazne, te da to nema veze ni s ljudima ni s demonima nego je Božja kazna.
Ta mora će od topline presušiti, zar mislite da će to biti zbog ugljičnog dioksida ili chemtrailsa ili zbog ikakve ljudske i demonske aktivnosti?
Ne, nego ljudi će žeti ono što su sijali, bolje rečeno anđeli Božji će žeti.

Još jedna vijest s istog portala.
Osiguravajuće kuće su objavile da imaju 40% više neočekivanih smrti od mladih i zdravih osoba (jer su ih osiguravali).
Znamo da je to posljedica plandemije zbog koje nitko u svijetu još nije odgovarao.
Mislim da je digitalno-elektromagnetska tehnologija, ili veliki stereoptikon kako je pisao Richard M.Weaver u znamenitoj studiji "Ideje imaju posljedice" i koju sad čitam, i na koju se često poziva još jedan znameniti američki južnjak, o.Steven Allen u "Tečaju preživljavanja pravoslavnih", glavni razlog zašto je čovječanstvo došlo u ovaj ponižavajući i robovski položaj tako da se može nekažnjeno dogoditi veliki ili možda najveći zločin, plandemija, a da nitko od planera i izvršitelja zločina nije ni bio u istražnom zatvoru, a kamoli da je dobio zasluženu smrtnu kaznu*.

* Moderni čovjek pak smatra da je smrtna kazna nedopuštena, jer moderni čovjek je tobož milosrdniji od Boga koji je rekao - onaj tko ubije čovjeka, koji je slika Božja, mora biti usmrćen jer je ubio sliku Božju. I životinje, ako hotimično ili nehotimično ubiju čovjeka, zbog istog razloga moraju biti usmrćene.
Toliko Bog cijeni čovjeka, a naši suvremenici lažu sebe ako misle da cijene više čovjeka štiteći tako iz lažnog milosrđa ubojice i ostale teške zločince.
Čovjeka se štiti tako da svaki potencijalni ubojica mora znati da će biti ubijen ako izvrši svoju nakanu.
Tako i najveći zločinci koji su isplanirali plandemiju moraju znati što ih čeka.
Znamo da takvi kontroliraju pravosuđe te ne da se ne boje od ljudske pravde, nego i prijete ili doslovno stavljaju u zatvore i progone one koji javno progovore o njihovim nedjelima.
Božjoj pravdi pak ne će pobjeći, i bili bi sretni kad bi ih samo čekala smrtna kazna.

Danas je Evanđelje Mt 13:24-33 o Hristovoj paraboli o njivi na kojoj je zasijano dobro sjeme, ali neprijatelj vlasnika njive je preko noći došao i posijao korov te je gospodar njive rekao slugama da ne čupaju korov prije žetve da ne bi uz korov iščupali i žito.
Vezano uz temu treba reći da mnogi krivi učitelji i heretici krivo tumače parabolu u smislu da je Hristos rekao kršćanima da moraju ostati pod hijerarhijom heretika u lažnoj Crkvi, a tobož na kraju vremena će Gospod odijeliti kršćane i heretike, žito i korov koji se nalaze u istoj njivi - Crkvi.
Tu laž naučava rimokatolička sova i svjetskopravoslavna sjenica u cilju da zadrži vjernike u lažnoj Crkvi pod svojom vlašću.
Stoga, veliki oprez kršćanima, jer heretici često izigravaju velike svece i naučitelje, često imaju izgled duhovnih staraca, i onda heretički tumače Evanđelje naivnim kršćanima.
Oni su ti koji preko noći siju korov na njivu po đavoljem nadahnuću.
Žetva dakle u Hristovoj paraboli kad se odnosi na naš pojedinačni duhovni život predstavlja pokajanje kad na temelju Božjeg nadahnuća (anđela) i dobre ljudske volje čovjek odluči požnjeti svoj urod, žito - dobra djela, pokajanje i molitve te ih dati Bogu u Njegovu nepropadljivu žitnicu, a spaliti sav korov, sve strasti i zla djela koja su se primila na njegovoj njivi duše a čije sjeme je došlo od oca laži i čovjekoubojice od početka i njegovih slugu, heretika.

Nešto malo o atentatu na Trumpa.


Zašto nisu angažirali američke holivudske glumice koje u filmovima rasturaju sve negativne muškarce, a to su svi koji nisu efeminizirani?
Usput, i Trump je u istoj feminističkoj agendi, lažnjak kao i svi političari.

Jeem je rekao, koliko mu je YT dopuštao, što kršćani trebaju raditi s neprijateljima Božjim, onima koji bogohule (kao što sam i ja pisao mnogo puta na blogu, posljednji tekst "Razbijati idole"):


Drugim riječima, ako licemjerno kažete da ljubite kao kršćani one koji su bogohulili na otvaranju OI, onda niste uopće sljedbenici Hristovi. Ljubiti Božje neprijatelje znači mrziti Boga.
Hristos je zapovijedio da ljubimo svoje osobne neprijatelje, a ne da ljubimo Božje neprijatelje.
Okorjeli heretici su Božji neprijatelji, niti njih ne smijemo ljubiti.
Moramo ih razobličavati i ukazivati drugima da ih se čuvaju jer su neprijatelji njihovih duša.
I moramo znati da je kršćanska država takve heretike odstranjivala iz javnog života i to je bilo dobro (ali ne kao što je činila RKC spaljivajući ih na lomači)
Pri tome moramo tražiti od Boga blagodat po kojem ćemo znati koji je heretik okorjeli, a koji je zaveden i koji se može privesti istini i kojeg ne smijemo mrziti jer sutra već može biti naš brat u Hristu.

Danas 18.srpnja po starom kalendaru (31.7 po gregorijanskom) je blagdan sv.Emilijana, mojeg zaštitnika.


Pisao sam o njemu. Živio u Trakiji, mučenički stradao za vrijeme cara Julijana Odstupnika kad je porušio preko noći poganske idole po gradu Dorostolu u kojem je bio sluga gradonačelniku. 
Sutradan se je prijavio i podnio mučeničku smrt.
Neka nas nadahne da i mi rušimo sve idole čiji smo robovi, kao i da razbijamo idole onima oko nas, a radi njihovog spasenja.

Nekoliko citata od 'svetog' Pajsija Svetogorca kojeg je heretično-ekumenistički carigradski patrijarhat proglasio svetim 2015.g. , a svjetski pravoslavci drže ga velikim svecem i prorokom (čak vjeruju i pozivaju se na njegova etnofiletističko-helenistička proroštva o posljednjim vremenima) te čak kažu poput o.Petera Heersa kako su takvi moderni sveci i kršćanski oci dokaz da se nalaze u pravoj Hristovoj Crkvi:

- 1992.g. carigradski patrijarh je izbacio iz manastira sv.Ilije monahe koji su bili povezani s Ruskom Zagraničnom Crkvom koja tada naravno nije bila u zajedništvu s Moskovskim patrijarhatom i koja je osuđivala ekumenizam. Vladika Philateros svjedoči kako je tada bio na Svetoj Gori , a bio je već 6 godina svećenik. Nagovorili su ga da ode postaviti neko pitanje slavnom Pajsiju, što je on nerado učinio. Pitao ga je neka mu da odgovor od Neba s kojim Pajsije navodno redovito komunicira: "što kaže Bog da li je dobro da on postane svećenik ili ne?"' Pajsije se je okrenuo gore prema Nebu i odgovorio - "Nemoj postati svećenik". A ovaj je bio već šest godina svećenik i nosio je svećeničku skufiju.
Prije toga je Pajsije odgovorio na pitanje nekog drugog čovjeka o protjerivanju monaha zelota koje je učinio carigradski patrijarh rekavši simbolično da je carigradski patrijarhat kao majka dojilja koja ima prehladu, te da nije u redu dijete oduzimati od takve majke i dati je majci koja ima raka, misleći pri tom na antiekumenističku Rusku Zagraničnu Crkvu.
Taj drsko-heretični odgovor isprovocirao je Philaterosa da postavi Pajsiju ono test pitanje o kojem sam prije pisao.

- 'sveti' Pajsije je ovdje izjavio kako Crkva mora uvijek gledati tolerantno na ljude ma kakvi oni bili. 
 "The Church sees everything with tolerance and seeks to help each person, whatever he may have done, however sinful he may be."
Ako je to istina onda Crkva mora s tolerancijom gledati i na Božje neprijatelje kao recimo ove koji su radili blasfemiju s otvaranjem OI. 
Jasno da je to nekršćanski stav, ali je tako blizak modernim kršćanima koji su se umislili da su milosrdniji od Boga pa ljube i tolerantni su na Božje neprijatelje.

You maintain your stand because Elder Paisios said, “Demetrios is misled by the hierarchs around him to do that which he does not want,” and “If we stop commemorating [the Patriarch] we will be outside the Church!” and much more, to which can be applied the words of Saint John Chrysostom, “All their words are foolishness, and the tales of foolish children.” These words of theirs are the fruit of a new theology, which the Phanar used in the notorious Encyclical of 1920 by calling heretics “fellow heirs of the grace of God.”
Dakle Pajsije je naučavao tipično razmišljanje svjetskih pravoslavaca i rimokatolika koji kažu - naš patrijarh-papa nije obaviješten od svojih pomoćnika što se zapravo događa. Tako su titoisti opravdavali J.B.T. - on ne zna što se događa u državi, inače bi se obračunao sa zlom.
Također ako rimokatolici/svjetski pravoslavci prestanu spominjati na misama/liturgijama papu/patrijarha onda otpadaju od Crkve, bez obzira bio papa/patrijarh heretik i apostat.
Potpuno suprotno od naučavanja Crkve i kršćanskih otaca.

- prilikom posjeta Svetoj Gori, carigradski patrijarh i notorni ekumenist Bartolomej dobio je pohvalu od 'svetog' Pajsija:

"God gave us during these difficult times the best Patriarch."
Ne znamo da li Pajsije pogledao na Nebo prije toga i dobio odgovor, ili je izrekao samo svoje heretično mišljenje da je Bog dao u našim vremenima najboljeg patrijarha.
Koji je prije toga nazvao Pajsija istinskim misionarem i pustinjskim učiteljem.
Istinski sveci nisu nikad voljeli, ali često nisu ni doizvoljali da ih netko za života uzdiže u svece i pustinjske učitelje.

- ne sjećam se točno izvora, ali čitao sam pred nekoliko godina (o tome sam već pisao na blogu), dok sam još vjerovao da je Pajsije veliki svetac, kako je vodio uspješnu borbu s demonima te da se je sažalio nad nekim demonom i molio je Boga da se taj demon obrati i pokaje.
Isto tako čitao sam kako je imao u svojoj ćeliji dvije zmije kao kućne ljubimce.
I kad su jednom došli posjetitelji kod njega tražeći od njega 'nebeske' savjete, nisu našli njega nego samo te dvije zmije koje su brže bolje ubili smatrajući da su starcu učinili dobro djelo.
Kad se je vratio starac Pajsije bio je tužan i utučen vidjevši dvije ubijene zmije.
Tada mi se je upalio alarm za duhovnu uzbunu, kako može neki kršćanin, a kamoli svetac moliti za spasenje nekog 'jadnog' demona, kad Crkva jasno naučavao da su demoni nepopravljivi Božji neprijatelji.
Naravno i ta dva puzajuća kućna ljubimca upalila su također alarm.

- pod komentarima Jeemovog videa gore navedenog imamo slijedeći komentar svjetskog pravoslavca:
Saint Paisios says that the devil knows God loves him, but he acts like a sociopath trying to force Gods's hand
Nema razloga ne vjerovati mu da je to stvarno Pajsije rekao ili napisao, budući i ostali grčki modernisti poput Romanidesa naučavaju isto - Bog je ljubav i ne može nikoga mrziti, a to što prokletnike i demone u Paklu muči je Božja ljubav koju oni odbijaju pa ih peče kao jezero ili rijeka ognjena (u što sam i ja nekad vjerovao dok sam pripadao Svjetskom Pravoslavlju).
Kao što sam već pisao na blogu, zašto ih Bog onda ne prestane ljubiti kad kao Sveznajući zna da ih ta ljubav peče ili da ih kao Svemogući uništi pa ne će se više mučiti u Paklu?
Do takvih se sve apsurda i kontradiktornosti dolazi kad se ne vjeruje u kršćanske oce i u doslovne riječi svetog Pisma da Bog zaista mrzi neke ljude kao i demone te da ih svjesno i vječno kažnjava u Paklu.
Pajsije je očito bio ne samo ekumenist, nego i modernist.

Marin Miletić jauka nad prebijenom ženom u boksačkom meču na OI u kojem je navodno (nisam gledao niti mi se to gleda, ali vjerujem da ne laže) prebijena od muškarca koji se deklarira ženom:


Prvo, ako žene misle da su ravnopravne ili jednake s muškarcima onda ne smije biti ženskih i muških sportova, pa bi žene trebale boksati i protiv muškaraca koji se ne deklariraju ženom.
Također trebale bi ići i ginuti u ratovima, ići u rudnike i obavljati ostale opasne i teške poslove koje obavljaju samo muškarci.
Drugo, boks je postao gladijatorski sport kojeg bi trebalo zabraniti bez obzira tko se boksa.
Treće, feministički vitezovi koji se bore na ovaj način za 'prava žena' su veliki dio problema i bez njih feminizam ne bi ni postojao, jer je feminizam laž i treba ju razotkriti u svojoj suštini, a ne glumiti zaštitnika jadnih žena koji se pretvaraju da su muškarci i da mogu činiti isto što i muškarci.
Takozvana rodna ideologija se ne liječi feminizmom, nego istinom.

M.R.Johnson - suprostaviti se herezi kršćanskog pacifizma:


Dakle otkud ta infantilna priča kako je kršćanstvo pacifistička religija, da kršćani moraju ljubiti sve ljude kao što i Bog ljubi, a što nije istina jer Bog ne može ljubiti svoje neprijatelje?
Od krive pretpostavke što je ljubav.
Ne određuje čovjek svojim umom ili svojim iskustvom ili osjetilima što je ljubav, nego Bog je Ljubav.
U Božjoj Objavi, u  poslanicama apostola i posebno u poslanici svetog  Ivana Bogoslova znamo da je Bog ljubav, ali istovremeno znamo iz Knjige Postanka da je Bog ljubio Jakova, a mrzio blizanca mu Ezava dok su još oboje bili u majčinoj utrobi.
Kako to pomiriti?
Tako što moramo korigirati našu krivu pretpostavku i definiciju ljubavi.
Ljubav je ono što je Bog, što Bog želi i što Bog čini, a to podrazumijeva da želi spasenje svih ljudi kako je objavljeno, ali da kao Sveznajući zna ljude koji će odgovoriti na Njegovu ljubav i one koji će je zamrziti, koji će željeti biti svoji bogovi, a to znači da će mrziti pravoga Boga.
Mi zemaljski ljudi, dok još nismo u vječnosti, patimo kad nam netko koga ljubimo jer nam je blizak ne uzvraća ljubav ili nas mrzi i čini zlo.
Bog koji je Ljubav je jedno u Trojici, ljubav podrazumijeva sjedinjavanje kao što su Otac i Sin i Duh Sveti jedan Bog, a ne tri.
Međutim mi ljubimo i one koji se ne žele s nama sjediniti i koji nisu željni sjedinjavanja jer su egoisti, zatvoreni u sebe kao što se je i Satan zatvorio u sebe misleći da je samodostatni Bog (koji opet nije jedan nego Trojica). Ta oholost i egoizam uzrok je svim zlima te je suprotnost ljubavi.
Ljubav bez spoznaje ili bez istine je bolna i tragična, i takva je ljudska ljubav.
Ali nije takva Ljubav, jer Bog ne ljubi one koji nisu dostojni sjedinjavanja s njim, a On to zna jer je Sveznajući te tako Božja ljubav nije strastna i ne izaziva patnju.
Mi ljubimo i mrzimo sa strastima i zato patimo, dok Bog po svojoj definiciji nema strasti jer strasti izazivaju patnju a Bog ne može patiti.
Bog ne može ljubiti Satana kao i one koje je Satan zaveo i odveo na put pobune protiv Boga.
Bog ne može ljubiti one koje će kazniti vječnom kaznom u jezeru ognjenom.
A vidimo u gornjem tekstu kako je više nego problematični suvremeni 'svetac' Svjetskog Pravoslavlja, Pajsije Svetogorac naučavao kako Satan zna da ga Bog ljubi pa da to zloupotrebljava.
Kako Bog može ljubiti nekoga tko se je zatvorio u sebe i ne želi se zbog toga s Bogom sjediniti?
Ali ih ne mogu ljubiti niti anđeli i sveci budući imaju istu volju s Bogom, ne može primjerice majka Jude Išakriotskog, ako je s Bogom, ljubiti svojeg sina koji je u Paklu i koji je jednak s demonima.
Ne može se ljubiti demona ili demonolikog čovjeka jer se s njima nije moguće sjediniti.
Pakao je skup užasnih duša i demona koji svi mrze jedan drugog, i samog sebe, i ne žele se s nikim sjediniti. Pakao nije nipošto ekipa za dobru zabavu nego jeziva i mučna usamljenost.
Naravno da Bog nije pokazivao i stavio do znanja Sotoni niti demonima, niti gore navedenom Ezavu da će se u budućnosti pobuniti protiv Njega te da će postati zli.
Ali je znao i nije zbog toga patio jer Bog ne može trpjeti, biti s nečime uskraćen ili oštećen, izgubiti u bilo čemu svoje savršenstvo.
Zato je i Bog objavio preko Pavla, one koje je Bog predvidio one je i izabrao za sjedinjenje s Njim, jer je znao što će se u budućnosti dogoditi. Nikoga Bog nije izabrao za prokletstvo, samo je predvidio što će s njima biti te je tako moglo biti napisano u Knjizi Postanka da je Bog mrzio Ezava i prije nego što se je ovaj rodio, a ljubio je odnosno izabrao Jakova.

Ovdje bistru vodu Biblije i općenito Objave mute marcionisti koji kažu da je Hristos ukinuo moralne zakone koje je dao Mojsiju te da treba ignorirati Stari zavjet.
Ne da ih nije ukinuo, nego ih je pooštrio. Jer sada više nije grijeh samo činiti zlo, nego i misliti i željeti zlo.
Onda oni koji kažu da Bog nije sudac koji kažnjava zlo, nego da sami sebe ljudi na Strašnom sudu kažnjavaju i po njima sami odlaze u Pakao jer ne mogu podnijeti Boga (što je istina, ali ne žele niti ući u mjesto vječnih muka).
A u Evanđelju jasno stoji da su bili iznenađeni oni koji su završili s lijeve strane Suca pa su Ga pitali - a kada ti to ne učinismo dobro ... da si nas osudio na vječnu kaznu?
K mutikašama se pribrajaju oni koji zloupotrebljavaju istinu da Bog ne mrzi griješnika (dok je u životu i ima nade na spasenje) nego da mrzi grijeh, pa onda zaključuju kako Bog ne može nikad mrziti grješnike.
Kako bi onda slijedeći tu krivu pretpostavku Hristos osudio one koji ne vjeruju u Njega na Pakao?
Sigurno je na taj način Origen promišljao i došao do zaključka - do hereze apokatastaze, na kraju vremena Pakao će biti prazan, i Satan će se na kraju vratiti k Bogu.
Kako će se vratiti k Bogu koga ne može podnijeti, i kako može Bog podnijeti u svojoj blizini zlo kad je to protivno svoj logici i zdravom rasuđivanju?
Štoviše, koliko god se naš pomračeni um i srce bunilo i negodovalo, logično je da je samo vječna kazna dostatna i pravedna okorjeloj i neizmjenjivoj mržnji na vječnog Boga od bića koja je iz ljubavi stvorio na svoju sliku da bi vječno uživali, ako ispravno iskoriste svoju slobodnu volju, u Njegovoj blagodati i u sjedinjenju s Njim.

Stoga ako želimo ostati vjerni Hristu i ne pasti pod đavolove zamke u posljednjim vremenima, moramo biti vrlo oprezni kad nas sirenski pozivaju lažni kršćani na pacifizam, ili kad nas žele implicitno ili manje implicitno uvjeriti da se Boga ne trebamo bojati jer je On 'ljubav', kad On tobož pati ako bilo tko završi u Paklu, pa će najvjerojanije na kraju Pakao biti prazan.
Hristos je eksplicitno rekao da se ne trebamo bojati onog koja nam može ubiti tijelo, nego se trebamo bojati Onog koji nam može ubiti tijelo i dušu baciti u Pakao, a to je Bog.
Strah Božji početak je mudrosti kaže Božja Objava.
Ako nam netko govori ili šapuće na uho ili ubacuje misao da se Boga ne trebamo bojati, znajmo da to radi otac laži i čovjekoubojica od početka ili neki njegov sluga.

Jedna vijest o stanju 'znanosti' u Hrvatskoj i šire.
Institut za etnologiju i fokloristiku podržao je održavanje 'rodnih studija' na Zagrebačkom sveučilištu.
Oni koji 'znanstveno' proučavaju tradiciju naroda složili su se da se gotovo potpuno ukine tradicija naroda.
Jer da su naši preci imali rodne studije, naroda i nas više ne bi bilo.
Ako je u Božjem planu nastanak kršćanskog carstva pred dolazak Antihrista, i ako RH bude dio tog carstva, ovi i slični 'znanstvenici' i inžinjeri ljudskih duša biti će ili prognani ili na optuženičkoj klupi kao za društvo i ćudoređe opasni zločinci i sluge Satanine.

I još jedna vijest iz domaje.
Predsjednički kandidat HDZ i otvoreni cionist, Dragan Primorac, izjavio je kako je kao napredni omladinac bio član komunističke partije i to smatra normalnim kao što je normalno da su građani u to vrijeme imali jugoslavensko državljanstvo.
Mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati političari na vlasti u RH koji nisu ili bili komunisti ili nisu potomci komunista koji razmišljaju kao i taj političar 'suverenist'.
I svi oni odlično su se uklopili u globo-homo elitu.
Antikomunizam koji se je osjećao koncem 80-tih i 90-tih uškopili su lažni domoljubi koje je narod odabrao kao one koji će ostvariti suverenu i neovisnu hrvatsku državu, a pokazalo se je da im je prvenstvena uloga bila zaštititi (Tita i) postojeću komunističku nomenklaturu na vlasti.
I kao što su židovi odabrali Barabu, a ne Hrista, tako su učinili moji sunarodnjaci.
I nije onda nikakvo čudo što živimo u smiješno nesuverenoj državi s kojom upravljaju stranci i koja je uništila svoje primarno gospodarstvo prepuštajući se prostituciji turizma od kojeg možda već više koristi imaju stranci koji polako ili već jesu većinski vlasnici turističkih nekretnina (što će se ubrzati uvođenjem poreza na nekretnine kojeg domaći vlasnici ne će moći plaćati pa će prodavati strancima nekretnine).
Sve duhovne bolesti Zapada koje su nekad kasnile koje desetljeće. sada se šire kod nas promptno kao što je bio slučaj s plandemijom.
Htjeli smo Barabu, biti će nam onda kao i židovima u vrijeme povjesničara Josipa Flavija.

Na međunarodnoj sceni temperatura se je izuzetno podigla nakon izraelskih atentata u Bejrutu, a posebno u Teheranu. 
Iran će sigurno reagirati odmazdom jer je ubijen vođa Hamasa koji je bio pod njihovom zaštitom i nakon posjeta tog čovjeka službenoj inaguraciji novog iranskog predsjednika.
Nekoliko dana prije toga turski predsjednik zaprijetio je Izraelu da će poslati svoju vojsku u Gazu radi zaštite Palestinaca. Po nekim neprovjernim vijestima sirijski predsjednik dozvolio je prolazak turske vojske kroz Siriju.
Zvuči kao priprema scene za velerat jer ako se ovo posljednje dogodi, onda će se sigurno umiješati u rat SAD i letjet će bombe velike razorne snage na sve strane.
Službena RH je sasvim na strani Izraela, pa će to možda spriječiti Iran i Tursku da napadnu Izrael.
Jer znaju da s nama nema šale, nego samo šegačine.

U međuvremenu, u Izraelu se vodi ozbiljna rasprava na razini izraelskog parlamenta je li legitimno sodomizirati palestinske zarobljenike.
Predlažem da se u raspravu uključi HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac.
On kao poznati znanstvenik, pošteni drug komunist i objektivni i nepristrani promatrač će sigurno izreći pravi sud o tom vojno-medicinskom pitanju.

Današnja homilija o.Stevena Allena o pitanju zla i o pravoj hrabrosti.

I za sam kraj ovog već podužeg teksta, dokaz kako nije lako biti svetogorski monah:




2 komentara:

  1. Na kojem si ti sada kalendaru? To kod tebe ide cik-cak. Malo julije, pa gregorije, pa opet julije....

    Ivica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gregorije je bilo vrlo kratko.
      Ali dovoljno za cik-cak.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.