petak, 20. siječnja 2017.

Povijest sukoba Lopte i kruga Zemaljskog i problem fantaziranja

Eric Dubay ima velike zasluge što se je ideja ravne Zemlje revitalizirala u ovom tisućljeću.
Međutim, on je zatrovan s istočnom filozofijom-religijom.
Ipak, da biste dobili dobar povijesni pregled sukoba dviju suprostavljenih ideja o izgledu Zemlje koji je započet u davno doba s Pitagorom, pogledajte njegov video:



Ima naznaka kako se uvelike brišu videa s tematikom ravne Zemlje, vjerojatno u sklopu akcije svjetske elite protiv 'fake news'.
Elita je shvatila da uvelike gubi ideološku kontrolu nad pučanstvom, zato očekujmo da će doći vrijeme kad će se ovakvo pisanje i ovakvi video uratci smatrati zlim izmišljotinama koji se protive napretku te da ih je opravdano ukinuti ili onemogućiti.
Drugi video kojeg preporučam je video odličnog autora "the Truth is stranger then fiction" koji me je ponovno oduševio:



Kako sam prethodno pisao, autor ne skriva kako probleme o kojima i ja pišem, gleda u perspektivi kršćanstva, odnosno Biblije.
Ovdje se je osvrnuo na tzv. znanstvenu fantastiku i/ili fantastičnu znanost koje se u suštini ne razlikuju jer su dio iste luciferijanske laži na koju je nasjela Eva - da će postati bog.  
Sada jabuka više nije sa stabla, nego se nalazi u 'svemiru' koji je čista fantazija.
I ja sam bio u mladosti oduševljen kao i on odnosno kao i milijuni mojih vršnjaka sa znanstveno-fantastičnim filmovima i knjigama.
Ovo se može proširiti na samo pitanje fantastike ili fantaziranja bilo u osobnom životu, društvenom (stvaranje nemogućeg raja na Zemlji) ili kao posebna književna ili umjetnička vrsta.
Nemojmo misliti da su bezazleni romani J.Verna, oni su poručili kako nema granice čovjekovom napretku i osvajanju sveg postojećeg, a to je stara edenska prijevara omotana u tobožnje znanstveno ruho.
Fantaziranje nije dobro koliko god se onaj tko fantazira samozavarava kako zna da je to fantastika. 
Jer u svakom takvom latentna ili manje latentna ostaje želja kako ta fantastika koja nas oduševljava postane stvarnost.
Ne samo da takvi onda više nisu 'posve na Zemlji', nego im se duh nalazi u imaginarnom svijetu koji, ako se skinu holivudske kulise, više liči na Pakao nego na Raj.
U znanstvenoj-fantastici ili onoj fantastici tipa 'gospodara prstenova' ili u ideji komunizma-liberalizma-globalizma nema mjesta za pravoga Boga, ali zato ima mnogo bogova-izvanzemaljaca-čarobnjaka-vođa koji su samo uljepšani demoni.
Odbacimo fantazije, budimo s obim nogama na krugu Zemaljskom, a srcem i duhom na Nebu koje beskonačno natkriljuje sve luceferijanske fantazije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.