petak, 27. siječnja 2017.

Vodič nežidovima-gojima za svjetsku povijest

Skoro tri sata traje video.
Ipak svjetska povijest traje duže.
Zato vam se isplati pogledati ga:



E.Michael Jones je glavni vodič, ali nije jedini.
Doista, ne možemo razumijeti sadašnjost, ako ne znamo za misterij talmudizma, religije koja je nastala nakon kršćanstva i koja je nastala radi borbe protiv kršćanstva.
Video je nesinkroniziran, zvuk kasni za slikom.
Nemojmo ni mi kasniti u spoznaji povijesti i vremena koje nas čeka.
Crvena nit E.M.Jonesa je njegova tvrdnja kako su talmudisti postali svjetski revolucionari, to jest rušitelji reda, od kad su ubili Riječ-Logos na Kalvariji (nije važno što su Ga formalno ubili Rimljani kad znamo da su Ga isti htjeli osloboditi, ali židovi su po svaku cijenu nastojali da se ubije).
Teza je zanimljiva, ali može imati i negativne posljedice.
Zato mi je upitna.
Jer, davati naglasak na Um-Logos, a ne uzimati u obzir činjenicu istočnog i ostalih grijeha koji pomračuju ljudski um, znači dovesti se u zabludu racionalizma ili možda doći na pozicije renesanse, ponovnog rođenja grčko-rimskog poganstva.
U videu možemo tako slušati Jonesovo izlaganje o pogubnosti kamate odnosno bankarstva koje je ponovno započelo isto tako s renesansom. Također afirmativno navodi grčke poganske filozofe kao one koji su slijedili Logos. Upravo je ta zabluda koja je započela sa skolastikom i uzdizanjem Aristotela dovela na kraju do renesanse, oživljavanja poganstva, kamatarenja to jest rodilo je moderni vijek.
Naravno, oživjelo je isto tako Loptu, jer je Aristotel naveo nekoliko krivih argumenata u korist Lopte (kao npr. da brodovima koji plove prema pučini jarbol se zadnji vidi - što pada u 'vodu' danas kad imamo teleskope i vidimo brodove koje ne bismo smjeli vidjeti ako je Zemlja lopta). 
Nažalost nekim teolozima je bio veći autoritet um Aristotela nego Um koji se je objavio i utjelovio.
O tome sam već pisao - neprihvatljivo je tvrditi da bez grčke filozofije ne možemo protumačiti Bibliju i Objavu.
Tko krene tim krivim 'logosom' začas zaluta u renesansu, okultizam, poganstvo, humanizam i sve drugo zlo koje je renesansa donijela.
Stoga smatram da talmudisti nisu u nekoj posebno težoj situaciji od grčkih pogana koji su tobož slijedili Um, a talmudisti su svjesno išli protiv Uma.
Tko god čini grijehe, bez obzira na njegovu erudiciji i koeficijent inteligencije, ratuje protiv Uma i konačno protiv samog sebe.
A kako nema čovjeka koji nije počinio grijeh, to znači da nam niti jedan čovjek ne smije biti konačni autoritet niti da se možemo prepustiti svojem umovanju bez potvrde istog u Objavi Uma-Boga.
U renesansi (i kasnom srednjem vijeku) su se učeni ljudi divili egipatsko-grčkom Hermesu Trismegistusu* zbog njegove tobožnje velike spoznaje i uma. I to ih je dovelo do otpada od kršćanstva odnosno do otpada od Uma-Isusa Krista.
Učeni ljudi, ako su kršćani, trebali bi biti svjesni da su izloženi velikoj demonskoj obmani ako se uzohole i počnu klanjati se svojem ili tuđem umu.
Bez obzira na ove primjedbe, E.M.Jones je dobar, ako ne i ponajbolji američki suvremeni intelektualac koji uz to ima hrabrosti suprostavljati se već desetljećima onima koji vladaju svijetom.

* Namjeravam nešto napisati o okultizmu rensanse koji je zaživio preko židovske kabale i drevnih misterijskih religija. Tu je neizbježan spomenuti Hermes Trismegistus. Očita je povezanost starog i modernog poganstva i magije, ali moramo znati kako su znanstvenici poput Newtona bili nasljedovatelji iste magije i alkemije. Također, moderna znanost i drevna magija i okultizam imaju velike dodirne točke.
Pogledate video o tome.





Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.