ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Zašto vladika Nikolaj Velimirović nije svetac?

Ovaj tekst sam pisao prošle godine i nisam ga završio, pa ću to učiniti sada:

SPC je proglasila pokojnog vladiku Nikolaja Velimirovića svecem 2003. i slavi ga kao sv.Nikolaj Žički.
Što o njemu piše wikipedia na srpskom možete pročitati ovdje.
Što o njemu piše jedan hrvatski novinar koji se deklarira hrvatskim nacionalistom možete pročitati ovdje.
Velimirovićev citat kojeg autor koristi kao dokaz da Velimirović nije svetac glasi:

Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli: i demokratiju, i štrajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam, i sveopštu revoluciju, i kapitalizam, i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola

Pretpostavljam da na wikipedijskoj stranici nema krivih podataka.
Velimirović je kao i mnogi napustio mladalačke zablude liberalizma, sekularizma i ekumenizma i vratio se tradiciji u sklopu koje je ocijenjivao ondašnje događaje i ljude.
Problem je u tome što se nije vratio kršćanskoj tradiciji, nego svetosavlju, srpskoj nacionalističkoj ideologiji omotanoj u kršćanstvo.
On je dakle nastavio ono što su započeli katolici Nemanjići napuštajući svoju vjeru za istočnom shizmom koja im se je učinila najkorisnija radi proširenja srpske države prema tada oslabljenom Bizantu koji je trpio poraze na istoku od Turaka. 
Svi istočni shizmatici imaju svoje nacionalne patrijaršije koje su de facto samostalne i neovisne nacionalne Crkve i gotovo uvijek u službi nacionalne države.
Koliko mi se čini SPC je u tome najviše nacionalistička od svih patrijaršija.
To je 'istočni grijeh' srpskih shizmatika i zato vladika Velimirović ne može biti svecem.
Jer nije umro u jednoj, svetoj, katoličkoj i apostolskoj Crkvi i zato što je srpski narod i državu stavio ispred kršćanstva.
Gore spomenuti hrvatski novinar citirao je jedan tekst Velimirovića kao dokaz da je isti bio antisemit i samim time podrazumijeva da ne može biti svecem.
Samo, kad bi takve kriteriji stavili za dokaz da netko nije svet, onda svecima ne bi bili većina SZ proroka, apostoli, evanđelisti, kršćanski oci pa i sam Gospodin Isus Krist koji je židovima koji nisu postali kršćani (nisu povjerovali kako je on Mesija-Krist) rekao da su djeca Sotone.
Kršćanstvo odpočetka se bori s tom djecom Sotone.
Kao što su Isusa prokazali Rimljanima da Ga ubiju, tako su nakon toga prokazivali kršćanske mučenike Rimljanima.
Posve je jasno bilo da će se s uspostavom kršćanske države nakon tih stoljeća mučeništva, djeca Sotone staviti pod kontrolu tako da ne mogu više utjecati ni na kršćansku zemaljsku državu niti na Crkvu.
'Djeca' su se stoga dali svim silama na podršku ili koji put i  na iniciranje različitih hereza.
Povijesno je poznato da su židovi uvjek podržavali arijance i ohrabrivali ih u progonima kršćana.
U Španjolskoj su to bili arijanci Vizigoti i Vandali, a kad su Vizigoti odbacili arijansko krivovjerje, ubrzo su židovi našli saveznike u novima arijancima, sjevernoafričkim muhamedancima Berberima koji su napali i okupirali negdje potpuno, a negdje privremeno, vizigotsko kršćansko kraljevstvo skoro osam stoljeća.
Dakle, ono što je tobož krimen Velimiroviću je povijesna činjenica.
Iako se je kasnije M.Luther sukobio s židovima, možemo reći da je protestantska revolucija bila i te kako pomagana od strane židova.
Većina protestanata su cionisti jer su se židovi duboko upleli u ideologiju tog krivovjerja.
Rušenje starog kršćanskog poretka putem prosvjetiteljstva i revolucija ne može se zamisliti bez židovskog utjecaja.
Iluminati su bili utemeljeni od očito lažnog židovskog konvertita isusovca Weishaupta iza kojeg je stajala vjerojatno najmoćnija kuća u svijetu - Rotshields.

Nastavak:

Ovih dana neki naši 'desničari' optužuju Srbe da su zloupotrijebili 'holokaust', tobož da su nasanjkali židove da bi im se pridružili u ideologiji i vlaku bez kraja i bez voznog reda - ja sam povijesna žrtva, zato mogu raditi što god hoću, ako mi se suprostaviš onda si nacist i antisemit.
Prvo, nisu nipošto Srbi nasanjkali židove, nego su židovi procijenili kako im na području Balkana odgovara srpska supremacija jer vide da će im Srbi biti poslušni.
Ta nakon 1903. kad su Karađorđevići istrijebili dotadašnje kraljeve Obrenoviće, srpski kraljevi su usko povezani s masonerijom.
Da, Velimirović je bio izuzetak, međutim Hrvati kao katolici su povijesni i vječni neprijatelji talmudizma, te židovi tu nemaju dileme koga podržati.
Doduše dobro im dođu Hrvati poput Jakova Sedlara kako bi Hrvati sve do samog kraja imali lažnu nadu - možda će nam se svjetski gospodari židovi smilovati te stati na našu stranu u sporu sa velikosrpstvom.

Također, danas imamo vijest kako 'neofašisti' traže rehabilitaciju M.Nedića u Srbiji.
U članku je pak jasno da rehabilitaciju traže njegovi potomci kako bi dobili oduzetu imovinu od jugokomunista.
Zar je neofašizam tražiti oteto?
I opet naši naivni hrvatski 'desničari' koriste istu verbalnu artiljeriju po kojoj nam velikosrbi i međunarodna javnost negira pravo na slobodu i suverenost.
Naravno radi se o optužbi protiv koje nema obrane - vi ste fašisti.

Sad malo o samom M.Nediću.
Nakon što su četnici digli ustanak u Srbiji protiv Nijemaca, a ovi su ih potukli i žestoko kaznili, postavilo se pitanje dal Srbiju razkomadati između susjednih zemalja ili naći nekog tko će vladati Srbijom i biti lojalan Nijemcima.
Tu se pojavio taj srpski general i možemo reć kako je to bio njegov veliki patriotski čin i zbog kojeg nije rata odnosno ljudskih stradanja bilo u Srbiji sve dok Crvena armija nije došla iz pravca istoka.
I D.Mihajlović je bez sumnje bio srpski domoljub jer kad je vidio kako su Nijemci vojno premoćni te kako u odmazdi ubijaju Srbe, odlučio je svoj narod u Srbiji više ne izlagati pogibelji (ali partizani nisu bili, oni su imali lenjinističku taktiku - čim gore to bolje, međutim četnici su ih istjerali iz Srbije).

Apropos srpskih logora za židove, tu bi trebalo svakako napraviti istragu kao i za sve logore u drugom veleratu.
Trebalo bi naći dokaze kako su to bili logori smrti.
Mišljenja sam kako su ti logori bili slični kao i Jasenovac, da su se u tim logorima prikupljali židovi kako bi dalje bili proslijeđeni u njemačke radne logore (i dakako trebalo bi naći dokaze kako se mogu logori u kojima postoje tvornice, bolnice, sportska igrališta, kazalište, u kojima cijelo vrijeme funkcionira pošta s ovima izvana, smatrati logorima smrti). 

M.Nedić je izjavio u tijeku rata kako je Srbija slobodna od židova.
Međutim, gotovo svi podrazumijevaju kako to znači da su ih Srbi istrijebili u tim logorima.
Sklon sam vjerovati, budući da sam duboko svjestan kako su nam falsificirali povijest drugog velerata, da je to značilo kako su svi židovi transportirani u Njemačku.

Isus Krist je rekao kako će nas istina osloboditi.
Ne smijemo nipošto biti kao velesrbi koji imaju laž o Jasenovcu kako bi opravdali svoj projekt.
Ne smijemo nipošto pristati na židovske laži samo zato što je netko umislio da ćemo tako optužiti Srbe i staviti ih na sud međunarodnoj (židovskoj) zajednici.
Ne možemo niti opravdati Jasenovac ako se ne zna istina o njemačkim radnim logorima jer radi se o sličnim logorima.
Ne možemo reć - mi smo nevini, i onda nekakvu izmišljenu krivicu prebaciti na Srbe ili Nijemce.
Trebamo stajati hrabro za istinu znajući kako je Bog Istina, i da živimo u vrijeme najveće pobune protiv Istine te da ovaj svijet ne prihvaća istinu.
Ali što nas briga, ta nismo od ovoga svijeta koji pred našima očima propada i čeka na Sud.

Još o Nediću.
Isti je priznao NDH i nije, koliko mi je poznato, vodio akcije na destrukciju hrvatske države kako su to činili četnici i partizani.
Po tome on je je jedan od Hrvatima najsklonijih srpskih političara posljednjih stoljeća. Možda to nije radio iz uvjerenja, nego su ga prislili Nijemci, ali to je činjenica.
I bio je antikomunist, to je još jedan veliki plus za njega.
Nemojmo se stavljati u kola sa srpskim ljevičarima i perverznjacima samo zato što su oni protiv njega.
Jer oni su, kao i hrvatski ljevičari, izrodi svog vlastitog naroda i sluge Antikrista.

4 komentara:

  1. Na stranu radni logor Jasenovac i svi bljutavi mitovi o njemu. Makar da je i jedna nevina duša stradala u njemu, previše je. Jeli i Oswiecim, u kojem je poradi sotonskog sadizma jednog natzi "časnika" na iznimno okrutan način između destina tisića ostalih "nesretnim slućajem" preminulih zatvorenika izgubio život sluga Božji i veliki svetac Maximilian Kolbe, isto bio tek puki radni logor?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko sam informiran, Kolbe je ubijen zato što je sam pristao da bude ubijen za odmazdu umjesto jednog drugog logoraša.
      Mislim da se je radilo o pokušaju bijega, a pravilo je bilo da ako netko pobjegne iz neke barake, da onda bude strijeljan netko iz barake za odmazdu.
      Očito se je htjelo tako da logoraši paze jedni na druge da ne bi netko pobjegao.
      Koliko znam bio je strijeljan, a ne mučen, čak se to ne bi moglo reći da je bio mučen radi mržnje na kršćanstvo.
      Igor Vukić je u jednoj emisiji rekao kako su ista pravila važila i u Jasenovcu.
      I kako sam već pisao, devetorica ustaša su strijeljana pred logorašima zato što su slabo postupali s logorašima, zato što su ih potkradali i svaki novi stražar morao je nad njihovim grobovima dati prisegu kako ne će krasti.
      U Nirnbergu je bio svjedokom jedan njemački sudac (iz trećeg rajha) koji je presudio smrtnu kaznu zapovijedniku jednog logora opet zbog zlouporabe vlasti.
      Po meni, holokaust je najveća povijesna laž svih vremena i bez koje se ne može objasniti postojeća situacija na zapadu i svemoć židovstva kao nikad u povijesti.
      Bilo bi zanimljivo vidjeti je li Kolbe završio u logoru zato što je bio katolički svećenik ili zato što je imao veze s pokretom protiv njemačke okupacije Poljske.
      Jer ako je ovo prvo, zašto onda nisu svi katolički svećenici završili u logoru?
      Po meni katolički svećenici se ne bi stvarno smjeli baviti nacionalnom politikom, nego uvijek ju kritizirati sa stajališta kršćanstva, a ne da li se bori ili ne bori dovoljno za nacionalne interese.
      Primjerice Poljaci su katolici, ali su i zapadni Ukrajinci - grkokatolici. Poljska i Ukrajina imaju dugu povijest neslaganja i ratova, s time da su očito Poljaci imali odnos gospodara prema slugama u odnosu na Ukrajince.
      Ako će poljski svećenik zauzimati propoljske stavove, a ukrajinski proukrajinske, zar oni onda stvarno pripadaju istoj Crkvi?
      Mi trebamo težiti obnovi kršćanskih država koje ne moraju nužno biti nacionalne, nego onakve kakve su prije bile.
      Kao što sam pisao, nacionalizam je bio oružje judeo-masonerije da se uništi kršćanski stari poredak.
      Dakako to je bilo samo privremeno, jer konačni cilj je stvaranje amorfne mase gojima s kojim će 'izabrani' vladati.

      Izbriši
    2. Ovo posljednje što sam pisao može se dobro ogledati po primjeru hrvatskih svećenika u Istri nakon drugog velerata.
      Njima je važnije bilo da Istra pripadne komunističkoj Jugoslaviji nego onda koliko-toliko katoličkoj Italiji.
      K tome zapad Istre je bio tradicionalno talijanski, a središnji i istočni dio hrvatski.
      I Jugoslavija nije htjela referendum u konzultaciji s istim katoličkim svećenicima navodno zbog talijanizacije pa bi se mnogi Hrvati odlučili za Italiju.
      Nisu se ni pitali da to nije možda zato što su to katolici koji ne žele biti pod vlašću komunista?

      Izbriši
  2. http://www.gk-opatija.hr/hr/vijesti/obavijesti/predstavljanje-knjige-47-godina-zivota,84.html
    Osobno pročitao i toplo preporučam svakome.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.