ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Ogledi o Božiću

Apostoli nisu 'stali' i ostatak života gledali u nebo čekajući da se Isus vrati na oblacima u slavi.
Jer dobili su svetu zadaću od Gospodina na Ga navještaju do nakraj kruga Zemaljskog i do konca svijeta i vremena kad će On doći.
A trebalo je poput Marije, u srcu i u sjećanju, prebirati po uspomenama o Onom koji je bio, koji jest i koji dolazi.
I ne samo radi novih kršćana koji će povjerovati, nego i radi sebe.
Jer tajna sjećanja je tajna vremena, onaj tko se može dobro unijeti u sjećanje, svoje ili ono koje su mu drugi dali, može se misteriozno vratiti u prošlost.
Ili možemo reći u vječnost, jer u vječnosti svo vrijeme pretvoreno je u vječno sada i čija neopisiva dubina je nedokučiva našem ovozemaljskom životu.
Evanđelje stoga, ako je praćeno djelima i darovima Duha Svetoga, otajstveno oživljava u ljudskim srcima Gospodina Isusa Krista.
Liturgijska godina je ciklus po kojem možemo uvijek iznova otići u to sveto sjećanje, pratiti Isusa od rođenja do smrti na križu, uskrsnuća i uzašašća.
Bez toga naša ljubav i vjera brzo bi ohladila i okopnila, tim više što smo izloženi neprijateljskoj vladavini svijeta koji se je pobunio protiv Stvoritelja i Spasitelja.
Rođenje Isusovo u Betlehemu pred dva tisućljeća je sjećanje koje nas može najbrže dovesti do poklonstva djetetu koji je naš Gospodin, naš Otkupitelj, naš Spasitelj.
Jer samo čovjek pod izravnim utjecajem Sotone ne će zastati, zadiviti se i zaželjeti i izreći blagoslov i zaštitu nad novorođenim čovjekom koji ne mora biti s njim u krvnoj i emocionalnoj vezi.
Svi vukovi iz čopora raduju se vučićima, a kamo li se normalni ljudi ne će radovati novorođenom djetetu.
I svi se ponašaju prema njemu kao da je kralj čije želje treba ispuniti, čiju tugu i plač treba rastjerati, a sve one koji mu prijete zatrti bez milosti.
'Ja sam koji jesam' se takav pokazao Mariji, Josipu, anđelima, pastirima, mudracima i svim ljudima dobre volje u koje ubrajam vas koji ovo čitate.
Nemoćno dijete koje podrazumijeva našu zaštitu i brigu je Onaj koji je svemu gospodar. 
Anđeli su zapanjeni nad tim prizorom u betlehemskoj štalici.
Ono što izgleda nemoguće dogodilo se. 
Po vjerovanju kršćanskih otaca, navještaj tog događaja sablaznio je Lucifera i pomračio mu um pretvorivši ga u Sotonu.
Zar se Svemogući može poniziti toliko i roditi se kao nemoćno dijete koji ovisi o svojoj majci, kojeg čak griju svojim dahom vol i magarac?
Prizor je to koji je napravio čudo u pastirima, kao i u svim drugim ljudima dobre volje koji proživljavaju Božić u ovo doba godine kad dan pobjeđuje noć, kad svjetlo zasije u tami i tama ga ne obuze.
To čudo zove se rođenje Isusa u ljudskim srcima, i nema pravog kršćanina, kojemu oko ne će zasuziti svake godine kad se nađe pred misterijem Božića.
Pokloniti se mladom kralju, a što drugo! 
Do poda prostrijeti se pred Njim i onda Ga uzeti u naručje kao Marija, kao Josip, ili kao što vidimo na slikama i kipovima da Ga drži sv.Ante, a znamo da su Ga držali tako svi sveci Gospodnji.
Znamo kako je ovaj svijet izokrenuo smisao Božića i ne ću sad opisivati nakaradnosti koje su se nekad zvale poganske saturnalije, a sad se zovu 'sretni blagdani' da se ne bi više ni spominjao Bog iz betlehemske štalice.
Takvo krivo slavljenje Božića izaziva kod mnogih osjećaj otuđenosti, deprimiranosti. 
Zato jer se osjećaju usamljenima ako nisu imali ovaj dan oko sebe svoje bližnje kojih možda više nema ili ih nikad ni nije bilo.
Ali prava radost Božića nije u kući u koju se vrate drage osobe ili u darovima koji se nalaze ispod 'drveta', ili u obilju i vrsnosti jela i pića za stolom.
Prava radost je otići u sjećanju u prošlost koju nismo osobno doživjeli na ovozemaljski način, nego koju smo misteriozno doživjeli u društvu anđela i pastira.
Božić je kad ljudima sije i kad ih grije mlado Sunce Pravde koje je zasjalo u Betlehemu da se više nikad ne ugasi.
Raznesimo sve 'chemtrailse' ovog svijeta koji nam skrivaju to Sunce.
To vam od sveg srca želim dragi čitatelji!
Neka vas sada i uvijek prati blagoslov Božića!
Upoznajmo Božića, uzmimo Ga u naručje! 


P.S. Znamo kako je novoredna sekta pretvorila Božić u blagdan humanizma i svih lažnih religija. 
Ne možemo upoznati dijete iz betlehemske štalice ako primamo na sebe 'blagoslov' apostata tako da pripadamo sekti koja se u ime Božića bori protiv Božića.  
Pogledajte i poslušajte odličan tekst Novus Ordo Watch-a  koji dokazuje kako 'otpornici' ne mogu biti pravi kršćani dok apostatu Bergoglia i njegovu sektu drže Kristovim vikarom i Kristovom Crkvom, makar im pružali 'otpor'.



Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.