utorak, 20. prosinca 2016.

Sretni krvavi blagdani

Tehnologija ubija ostatke ostataka ljudskog društva.
Pisao sam višekratno o tome.
Tehnologija odnosno način iskorištavanja znanja o prirodi kako bi korisnik tehnologije dobio snagu i moć koju sam po sebi nema, je postala jedan od najevidentnijih poluga Sotone, zato je i u mnogim ljudskim izumima i otkrićima zakona prirode bio umješan Nečastivi.
Tehnologija me često podsjeća na zabranjeni plod sa stabla spoznaje dobra i zla.
Prvo što želi čovjek koji dobije 'tajno' znanje je iskoristiti to u izradi tehnologije koja će mu dati moć nad drugim ljudima. Gotovo uvijek nove tehnologije kreću kao nova oružja.
Drugi motiv je iskoristiti tehnologiju za vlastito bogaćenje. Posve je jasno da bogaćenja ne će biti ako svi budu imali tehnologiju.
Zato se tehnologije štite autorskim pravima, patentima, to jest najčešće su povezane sa sebičnošću.
Tako možemo lako dešifrirati modernu krilaticu kako živimo u informatičkom vremenu ili da je informacija najbolji kapital. Živimo u vremenu sebičnosti i opće otuđenosti koja su potaknuta tehnologijom i koje naši suvremenici nazivaju eufemizmom - informatičkim dobom.
Treći motiv je lijenost, iskoristiti tehnologiju da se više ne treba raditi.
Sva tri motiva su duhovno problematična i zato su demoni zainteresirani prenijeti nekim ljudima znanje o prirodi, bez kojeg nema nove tehnologije.
Iako često daju i krivo znanje koje opet daje poluge tehnologije. 
To je zato što bi neko znanje o prirodi previše čovjeka upućivalo na Boga.
Prvenstveno tu mislim na pravu narav elektromagnetizma i ono što nazivaju kvantnom mehanikom izbjegavajući mogućnost da čestice ne postoje, nego samo valovi u eteru.
Takva kombinacija poluistinite znanosti i tehnologije u kojoj dominira elektromagnetizam i medij slika (zato što je ljude najlakše zavarati slikom, odnosno stvaranjem iluzije) je postala glavni okov Sotone za porobljavanje čovječanstva. 
S takvom tehnologijom čovjek se je odvojio i od svoje obitelji, od svojeg naroda, od svojih predaka i tradicije, te što je najgore, odvojio se je od Boga, Crkva mu više nije važna, jer arka spasenja ona to više njemu nije.
Prihvatljiva arka je samo barka ukrašena božićnim lampicama na trgovima nekadašnjih kršćanskih gradova koja tamo ne bi smjela biti za vrijeme Adventa.
O tome ću se poslije vratiti, a sad još malo o tehnologiji.
Dakle, ljudi više skoro ni ne pišu jedni drugima, i da nema papirnatih računa i isto takvih reklama, zatim pisanih poziva na sudove, policiju i slično, poštari više ne bi imali što nositi ljudima u poštanske sandučiće.
Tako sam ovaj mjesec dobio račun za mobitel usluge i na omotnici mi je multinacionalna kapitalistička informatička tvrtka zaželila sretne blagdane. 
Smetalo bi mi da su mi i zaželjeli sretan Božić za vrijeme Adventa.
Kako pak takve velike tvrtke, a vjerojatno i puno manje, ne mogu i ne žele ne biti politički korektni, onda budimo svjesni da nam oni nikad više (kao 90-tih nakon sloma jugokomunizma) ne će zaželjeti blagoslovljeni Božić.
Ništa zato, ali ću im vjerojatno odgovoriti da sam kršćanin koji ne želi da mu netko umjesto Božića čestita 'ni vrit ni mimo blagdane' koji su tu samo da bi se umjesto pravog Božića slavilo poganstvo, konzumerizam i hedonizam (vjerojatno i još neki 'izam').
Kao kršćani morali bismo s indignacijom odbiti sudjelovanje, makar i pasivno, u tom izrugivanju Božića. 
Konačno, još uvijek je vrijeme Došašća u kojem su kršćani nekad 40 dana postili.
Jučer smo mogli vidjeti i pročitati kako muhamedanci isto ne vole tu lakrdiju od Božića. 
Naravno, ne radi toga što vjeruju da se je u Betlehemu rodio Isus Krist, Božić, iako dijete ali pravi Bog i pravi čovjek, nego zato što preziru Boga u toj mjeri da i kao izbjeglice u tuđoj zemlji žele s nasiljem ukloniti svako spominjanje i pokazivanje na pravoga Boga.
U Berlinu se je pred nešto manje od trideset godina rušio notorni 'berlinski zid' kako bi se tako srušio komunizam i podjeljenost Njemačke, a u isto godišnje vrijeme sada se ruše 'božićni' štandovi na velikom berlinskom trgu.
Rušio ih je muhamedanac iz Pakistana kojeg je udomila suicidalna i eutanizirana njemačka nacija, tako da je najprije nožem ubio poljskog vozača kamiona, a zatim se s istim kamionom zaletio protiv njemu mrskih 'božićnih' štandova i 'drskih' Nijemaca koji glumataju da slave Božić u vrijeme Adventa.
Zasad kažu da ih je devetero ubijeno, a puno više ranjenih.
Kakve veze to ima s tehnologijom o kojoj sam pisao na početku?
Da nema tehnologije 20. i 21.st. Nijemci, barem oni južnije u katoličkoj Bavarskoj, ni ne bi dozvolili da itko stavlja štandove i komercijalizira Božić pogotovo za vrijeme adventskog posta.
Muhamedanaca iz Turske i Bosne ne bi bilo u Njemačkoj, a kamoli iz Pakistana.
Jer nitko normalan u organskom društvu ne će dozvoliti (mirno bez rata) da na njegovom povijesnom području na kojem su stoljetni grobovi njegovih predaka dolaze i naseljavaju se stranci, a pogotovo ne druge religije i rase koji se ne mogu asimilirati.
Suvremena tehnologija ljude odvlači jedne od drugih, ubija tradiciju i organsko društvo.
Nijemci ne bi bili u ovom stanju dekadencije bez da nisu uzeli zabranjeni plod stabla spoznaje koji im je pružio lagodan život teleta kojeg se tovi za klanje.
Današnji otuđeni Nijemac nema veze sa svojim precima.
Nijemci i Skandinavci su samo ekstremi, ali svi europski kršćanski narodi, makar živjeli u Americi ili Australiji, imaju svoje izmišljene virtualne prijatelje na internetskim socijalnim mrežama, dok ne vide pred sobom svojeg brata ili susjeda, a za grobove predaka ni ne žele znati gdje se nalaze.
Zahvaljujući đavolskoj tehnologiji virtualno društvo ubilo je ono pravo društvo. 
Virtualne zvijezde pop kulture, koja dakako ovisi o eletromagnetskoj tehnologiji, ubile su u očima naših suvremenika prave junake i svece koje bismo trebali naslijeđivati.
Europsko liberalno-sekularizirano društvo ubilo je u svojoj duši Božića.
Nakon toga u toj duši ostala je samo praznina.
Ne vjerujem da će se kotač povijesti vratiti natrag te da ćemo mi, ili budući naraštaji dobiti prilike ispraviti ovu grozotu koju vidimo.
Duh đavolske tehnologije pustili su pred više stoljeća prosvjetitelji iz boce, i istog samo Bog može vratiti natrag (jer zamislimo da neki narod postane svjestan zla kojeg nosi suvremena tehnologija i da odluči ne koristiti tehnologiju - kako će se obraniti od napada nekog tko će tu tehnologiju koristiti?).
Bog, pa nazvali Ga i malim Božićem iz Betlehema, ne da se izrugivati.
I strašno je kad Bog ne reagira na javno bogohuljenje.
Jer je to znak da čeka da se prelije kalež strpljenja.
Stoga, nadajmo se kako nam Bog samo šalje znakove da se sklonimo od ovog svijeta koji se gotovo otvoreno sukobljava s Njim.
Ako ništa drugo, shvatimo ozbiljno da je ovo još uvijek vrijeme posta i iščekivanja Božića, to jest uskladimo svoje ponašanje, misli, molitve s liturgijskim vremenom kako bismo dočekali dostojno našeg Kralja.
Berlinska adventska tragedija neka nam bude upozorenje.

Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme.
Vrijeme rađanja i vrijeme umiranja; vrijeme sađenja i vrijeme čupanja posađenog.
Vrijeme ubijanja i vrijeme liječenja; vrijeme rušenja i vrijeme građenja.
Vrijeme plača i vrijeme smijeha; vrijeme tugovanja i vrijeme plesanja.
Vrijeme bacanja kamenja i vrijeme sabiranja kamenja; vrijeme grljenja i vrijeme kad se ostavlja grljenje.
Vrijeme traženja i vrijeme gubljenja; vrijeme čuvanja i vrijeme odbacivanja.
Vrijeme deranja i vrijeme šlijenja; vrijeme šutnje i vrijeme govorenja.
Vrijeme ljubljenja i vrijeme mržnje; vrijeme rata i vrijeme mira. (Prop. 3)
P.S. Pogledajte ovo video predavanje. Nije ništa iznenađujuće. Rečeno nam je kako slijedeća tehnologija ne će trebati uopće čovjeka. Ima li boljeg dokaza da je tzv. znanost i pripadajuća tehnologija od početka bila sredstvo Sotone, čovjekoubojice od početka? Znamo pak da Bog uvijek sve drži pod kontrolom i vjerujem da dopušta da se takva sotonska tehnologija razvije i primjeni samo radi kazne čovječanstvu koje se je pobunilo protiv Njega. Ne, ne ćete samo imati vozilo koje ne ćete trebati održavati niti upravljati s njim, nego ćete biti primorani ući u to 'vaše' vozilo kad to vozilo od vas zatraži, odnosno kad to zatraže demoni koji će upravljati s tehnologijom, a vi ćete misliti da je to neka grješka u umjetnoj inteligenciji robota. Osobno vjerujem da do toga ne će ni doći, jer Gospodin dolazi prije toga.


Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.