subota, 12. kolovoza 2017.

Bolje rat, nego pakt, pata više nema

Zalud je pokojni Marko Veselica, nazvan i hrvatski Mandela* zbog dugogodišnjeg robijanja radi Hrvatske, govorio prije prvih izbora kako ne priznaje AVNOJ.
Jer je prije toga Franjo Tuđman rekao:
"NDH nije bila samo fašistička tvorevina, nego i povijesna težnja hrvatskog naroda za svojom državom." 
Citirao sam po sjećanju, moguće je da su upotrebljene druge riječi, ali to je bio smisao.
I taj smisao smo prepoznali (iako sam bio član Veseličinog HDS i glasao za istu stranku na prvim izborima) i ta rečenica je presudila prve izbore.
Hrvatska je na koncu komunizma bila kudikamo politički nekorektnija nego je danas.
Ako se je NDH mogla rehabilitirati onda se je to moglo izvesti tada, jer uskoro je dotad nepripremljeni Zapad počeo preuzimati kod nas medije, stvarati 'nevladine udruge građana', vršiti pritisak na hrvatske političare koji su već tradicionalno dovoljno plastični da ih se da modelirati, ali i narod nije dovoljno bio spreman i prkosan (kao recimo Srbijanci) trpjeti embargo, bojkot i pritisak sa Zapada.
Franjo Tuđman, dok se ne dobiju neki dokumenti, i dalje je enigma, barem za mene.
I dok je istina da je zapad vršio pritisak na njega da se nikako ne rehabilitira NDH niti da u vlasti budu oni koji su toj rehabilitaciji bliski što je on u nekoliko puta izjavio, pitanje je koliko je on taj evidentni pritisak iskoristio da sebe opravda što je na vlast dovodio samo bivše komuniste koju su mu bili bliski budući je i on bio bivši i to poprilično ekstremni komunist i Jugoslaven. 
Sklon sam povjerovati u ovo drugo, da je on bio kao djevojka koja tobož odbija nasrtaje nekog mladića, ali u sebi kaže - valjda ne će me poslušati i odustati.
Indikacija tog shizofrenog stanja Franje Tuđmana koje se kasnije prenilo u narod je očigledna u tretmanu HOS-a i pozdrava "Za dom spremni".
Franjo Tuđman u najboljem slučaju je kriv što nije kaznio organizatore ubojstva Ante Paradžika, ponovnog utemeljitelja HSP i HOS koji je mučki i izdajnički ubijen.
Dakle, moguće je da Tuđman nije znao da Manolić i njemu slični udbaši na vlasti koje je odabrao i stavio na vlast, planiraju ubojstvo Paradžika i drugih kako bi se obezglavio HSP i HOS.
U tom slučaju ima opet tešku odgovorost i krivicu zašto nije nakon ubojstva organizirao istragu te počinitelje i organizatore doveo pred lice pravde.
Najvjerojatnije je ovo drugo, Tuđman je znao ili čak možda naložio da se likvidira Paradžik.
Da, Tuđmanu su bili potrebni u ratu oni koji su bili za dom spremni i vidjeli su kako su zbivanja 1991. to jest srpska pobuna gotovo istovjetna onoj iz 1941., ali nakon pobjede trebalo ih je odstraniti i iz vojske, policije i političkog života.
Zato je nevoljko Tuđman pristao na legalizaciju HOS kad je izgledalo da će izgubiti rat od JNA i četnika.
Zato je dozvolio da HOS može imati crne uniforme nalik na uniforme legendarne Crne legije iz NDH te da u službenoj oznaci hosovci imaju "za dom spremni" s prvim bijelim poljem u šahovnici (znamo da je 'životinjsko carstvo' na našoj službenoj zastavi opet Tuđmanova ideja kako bi naša zastava manje sličila zastavi NDH).
Nitko zdravog razuma i čistog srca koje prezire laži i licemjerje ne može reći kako taj pozdrav nema veze sa službenim pozdravom HOS iz drugog velerata.
Stoga su ne samo licemjerni oni koji sad traže prekršajne ili krivične kazne za one koji taj pozdrav koriste kad se nisu protiv tog pozdrava borili 90-tih, nego su isto tako licemjerni oni koji taj pozdrav danas koriste ili kojima taj pozdrav ne smeta i koji kažu kako taj pozdrav nema veze sa službenim pozdravom iz NDH ili da HOS 90-tih nema nikakve veze s HOS 40-tih.
Ako je NDH bila zločinačka država, što bi tek trebalo dokazati s njezinim dokumentima odnosno arhivskom građom koja je većim dijelom u Beogradu, da je imala zločinačke zakone (zakon o državljanstvu kojeg sam čitao nije uopće zločinački, a on se najčešće spominje kao dokaz da je NDH bila zločinačka) i uredbe, da nije kažnjavala svoje ratne zločince, onda sam i kao kršćanin i kao Hrvat bez ikakvog ograđivanja spreman u ime domovine da se NDH osudi.
Drugim riječima, zbog pozdrava "za dom spremni" spreman sam osuditi "za dom i poglavnika spremni" (iako taj pozdrav nije sam po sebi zao o čemu niže pišem).
Ako ima dokaza o zločinačkom karakteru NDH, a da nije njezin krimen samo u tome što je bila na strani koja je izgubila drugi velerat.
Istovremeno osuditi Jugoslaviju na isti način zbog evidentnih materijalnih dokaza, zbog silnih kostura u jamama i rudnicima.
I tu imamo dokaze kako su jugoslavenski zakoni bili zločinački jer su njemačku manjinu koja je stoljećima bila u podunavlju stavili izvan zakona i protjerali je iz djedovskih ognjišta bez naknade.
Imamo niz dokaza kako su jugoslavenski sudovi presuđivali nekog na smrt nakon što je isti već bio ubijen.
Zanima ne dal se je u NDH ikad takvo nešto napravilo.
NDH je dozvoljavala da međunarodni Crveni križ redovito posjećuje zatočenike radnog logora Jasenovac, dok to nije nikad dozvoljavala Jugoslavija zato što je za vrijeme Jugoslavije to stvarno bio logor smrti.
I po istom načelu istinoljubivosti ispitati je li treći Reich bio zločinačka država, i istovremeno istražiti nisu li to isto bile i sile pobjednice drugog velerata.
Nije zločin kad država ide u rat, nego kad se u ratu služi s nedopuštenim sredstvima i kad ubija namjerno civile i ratne zarobljenike, što se lako odredi prema ženevskoj konvenciji.
Međutim, niti naivne sobarice ne vjeruju kako se ta istraga može izvršiti, jer primjerice Velika Britanija i dalje ne otvara svoje arhive iz tog razdoblja, kao i druge sile pobjednice.
Zbog toga i postoji metaforički James Bond, likvidirati one koji imaju dokaze o zločinima vlade 'njezinog veličanstva'. 
Grof Nikola Tolstoj (unuk slavnijeg književnika) nije likvidiran u stilu agenta 'ništa ništa sedam' nego je financijski likvidiran kad je istraživao Bleiburg tražeći dokumente o britanskoj izdaji ruskih kozaka koje je vlada 'njezinog veličanstva' predala boljševicima na milost ili nemilost. 
I tako je došao do dokaza i za sudbinu Hrvata (i Srba i Crnogoraca) koji su po istoj operaciji "Keelhaul", kojoj su saveznici najvjerojatnije dali to ime jer podsjeća na mučenje na brodovima kad su mornare konopcima provlačili ispod kobilice (eng. keelhaul), vraćeni jugopartizanima dok su imali status ratnih zarobljenika koji su se dragovoljno predali (što je kršenje ženevske konvencije par excellence).
Ustvari niti ne treba posebno istraživati da li su Velika Britanija i SAD bile zločinačke države, nego istražiti koliko su u tome bile duboko.
Primjerice, u državama bivše Jugoslavije, preciznije na područjima gdje žive Hrvati i Srbi (današnji Bošnjaci su se tada većinom izjašnjavali kao Hrvati) bilo je oko milijun i sto tisuća ubijenih koliko ih nije poginulo na preostalom dijelu Balkana,
Krivnju za to nemaju samo komunisti koji su piromani tog rata, nego prije njih britanski James Bondovi koji su organizirali vojni puč u ožujku 1941. bez kojeg bi drugi velerat zaobišao kraljevinu Jugoslaviju.
Uz vojsku koje je poveo njihov agent general Simović, organizirali su prosvjede u Beogradu uz slogane "bolje rat, nego pakt, bolje grob nego rob".
I bi tako.
Došao je rat u kojima su se više ubijali Hrvati i Srbi nego što su ih ubijali Nijemci ili Talijani.
Ali osim rata i silnih grobova, jama, tenkovskih rovova krcatih ubijenih zarobljenika, rudnika sa zabetoniranim ljudima, sloboda nije došla. 
Preživjeli su postali robovi komunizma, a danas konzumerskog zapada.
A kod nas vlada i nakon oslobodilačkog rata 90-tih pat situacija.
Domoljubi praktično nisu nikad bili na vlasti u RH, vlasti su uspjeli ih razjediniti ili kupiti ih-pacifizirati s nekim materijanim povlasticama (najčešće mirovina), ali i takva vlast u kontinuitetu de facto još od 1945. nema autoriteta i praktične moći posve zabraniti domoljublje.
Zato kod nas vlada pat situacija i nevjerojatna hipokrizija u kojoj oni koji se pozivaju na antifašizam se ustvari pozivaju i žele Jugoslaviju, a oni koji brane 'za dom spremni', ustvari žele da RH bude više hrvatska država poput NDH, samo oportunistički drže kako to ne smiju javno reći.
Tkogod pak kaže kako je protivnik ZDS zato što je to tobož zločinački pozdrav te da voli Hrvatsku i hrvatski narod, taj je lažac.
Ili zbog povjesnog neznanja ili zbog kukavičluka i stockholmskog sindroma da se svidi neprijateljima hrvatstva.
Ako je ZDS zločinački zato što su tako ustaše pozdravljali jedan drugog, onda je zločinački pozdrav "dobar dan" jer je bilo sigurno dobrih dana kad su se takvi ljudi sreli i tako pozdravili jedan drugog.
K tome nema nikakvih povijesnih dokaza koji bi ustaški pokret atribuirao kao zločinački pokret, jer nema u temeljima tog pokreta niti jedne ideje koja je sama po sebi zločinačka.
Ako je zločin koristiti se oružjem u borbi za slobodu svojeg naroda kojem su politički vođe ubijeni u parlamentu, onda je SAD zločinačka država jer su se oružano pobunili protiv tadašnje britanske vlasti koja niti nije ubila nekog njihovog predstavnika u londonskom parlamentu (mislim da je Jefferson to bio). 
Onda je i srpska država takva jer su se pobunili protiv turske vlasti. I tako dalje.
Da bi neki pozdrav bio zločinački onda isti mora intrizično, to jest iznutra, sam po sebi, biti zločinački.
Naprimjer, kad bi se i dokazalo da je A.Pavelić bio zločinac, pozdrav "za dom i poglavnika spremni" ne bi intrizično bio zločinački, jer poglavnik znači netko tko je vladar, a to nije nužno A.Pavelić. Spominjati u pozdravu vladara ne može nikako biti zlo.
Poslije 1945. jugokomunisti su nametnuli pozdrav "za domovinu s Titom naprijed".
Evidentno je taj pozdrav htio zamjeniti pozdrav iz NDH, zato se spominje domovina-dom, ali umjesto poglavnika spominje se Tito koji je osoba, a ne dužnost (osim ako nisu Tita smatrali zamjenom za riječ kralj).
K tome je ta osoba vjerojatno najveći zločinac koji je živio ikad na Balkanu, pa je taj pozdrav uistinu bio zločinački.
Jugokomunisti su nakon izvjesnog vremena shvatili kako je taj pozdrav 'opasno' sličan prethodnom pa su ga skinuli iz uporabe.
To je još jedan dokaz da su jugokomunisti njegovali kult Tita kao polubožanstva, a da to nije bio slučaj u NDH s poglavnikom Pavelićem.
Četnički pozdrav "za kralja i otadžbinu" isto tako ne može nikako biti zločinački, jer ne spominje niti jednog kralja koji je dokazani zločinac, a biti za svojeg kralja i otadžbinu koja je bolji prijevod latinske patria nego naša riječ domovina, ne može biti porokom, nego samo vrlinom.
Štoviše, biti protiv zemlje svojih očeva, djedova, predaka je očigledno izdajstvo ili bolje rečeno veleizdajstvo.
Kakav je pozdrav antifašista "smrt fašizmu, sloboda narodu"?
Nije nikako dobar jer odmah započinje s riječju smrt.
Ustvari ne bismo nikome smjeli želiti smrt, ta Isus nam je zapovijedio da ljubimo naše neprijatelje, to jest da im želimo dobro, da se obrate ako su na putu propasti, nikako da im želimo zlo ili smrt.
Neki antifašisti će na ovaj argument odgovoriti kako oni ne žele smrt fašistima, nego fašizmu.
Povjesne činjenice ih opovrgavaju jer 1945. imali su svoj krvavi pir i na zapadu i na istoku Europe, a svoje pravo lice pokazali su prije toga u španjolskom ratu.
Uzmimo da tih događaja nije bilo, da antifašisti žele samo smrt fašizma, a ne smrt fašistima (a to su svi oni koje antifašisti smatraju svojim neprijateljima, to mogu biti njihovi ideološki protivnici koji nemaju veze s fašističkim pokretima).
Kakav je to pozdrav koji umjesto da afirmira neke vrijednosti započinje s najvećom negacijom svih vrijednosti - sa smrću?
Pa niti Huni niti kanibali se nisu pozdravljali uz riječ smrt.
Apropos nedavnih uhićenja na proslavi Oluje u Kninu i optužnica u Slunju evidentno je kako vladajuće strukture u RH, dakako i EU, su naumile kriminalizirati pozdrav ZDS.
Vjerojatno je to u sklopu šire borbe protiv naroda i nacionalnih pokreta i nacionalnih država kako bi se svijet priveo stanju jedne svjetske megadržave koja na pladnju čeka Antikrista.
Domoljubi u RH i šire u Europi i svijetu moraju biti svjesni ako se zabrani ZDS, da to onda znači da je zabranjen patriotizam, jer ZDS to znači.
Apropos licemjerja, jedini iskreni po ovom pitanju kod nas su oni velikosrbi koji kažu da su protiv pozdrava ZDS zato što ne žele da Hrvatska bude država hrvatskog naroda kao u NDH te da Hrvati ne budu za obranu domovine spremni, i oni Hrvati koji ne žele zabranu ZDS te da se ispita i eventualno rehabilitira NDH.
Ne znam koliko ima onih prvih koji su toliko otvoreni i iskreni jer to znači ipak doć pod udar RH, ali takve treba cijeniti zbog toga što su iskreni neprijatelji. 
Puno gori su oni koji slijede Pupovca i slične, kojima ZDS smeta baš zato što ih asocira na vrijeme kad je postojala hrvatska država u kojoj su imali opciju ili biti joj lojalni, ili biti u otvorenoj pobuni, a nikako kao u RH da budu povlašteni nad hrvatskim narodom s dvostrukim pravom glasa, s kvotama koje im jamče višestruku zastupljenost u vlasti iznad njihovog postotka ukupnog stanovništa i s jedva prikrivenom željom da RH više ne bude neovisna nego uđe u neku uniju sa Srbijom.
Ovih drugih iskrenih hrvatskih domoljuba gotovo da nema u medijima (jedini izuzetak je Ante Prkačin i eventualno Igor Vukić, za druge ne znam).
Oni koji žive u laži lako dobiju za oca onog kojeg je Isus Krist nazvao ocem laži.
Da, RH je u paktu smrti i laži sa zapadom. 
Tom paktu nije samo cilj uništiti domoljublje, nego prvenstveno kršćanstvo i tradiciju.
Kako su kod nas, ali i inače u nacionalnim državama s kršćanskom tradicijom, domoljublje i kršćanstvo povezani, onda se napadom na pozdrav "za dom spremni" ne napada samo NDH, nego doslovno oni koji su bili za dom spremni 90-tih i oni koji to žele i danas biti i koji su ili kršćani ili kršćanstvu bliski.
Vladajući su, da bi se lakše obranili od velikosrpstva, ali i da bi uživali materijalne blagodati, udružili i sadili tikve s vragom zapada.
Moguće je da budu uskoro padale goruće tikve s neba kao u Sodomi.
Pred nama je veliki i posljednji rat u kojem će pobijediti oni koji izgube svoj život radi Pobjednika nad smrću.
Više ne ćemo stavljati 'šahovnicu' na našu uniformu, a krunicu samo kao nenužni dodatak.
Naše oružje će biti duhovno oružje koje opisuje sv.Pavao, a tko ostane u laži i pat situaciji bit će izgubljen odnosno doći će pod vlast Antikrista.
Želim i da hrvatski i srpski domoljubi, kao i domoljubi ostalih naroda, shvate kako je vrijeme da se svrstaju uz Kristov križ prije nego što bude prekasno.
Ne postoje korisne laži radi 'viših' interesa, makar to izgledalo kao interes vlastitog naroda.
Cjelokupna civilizacija sad počiva na laži i sve više se otvoreno pokazuje sotonistička mržnja prema Bogu.
Moramo izaći iz 'mreže' ili ove civilizacije prije nego što nam ona padne na glavu kad se bude rušila po Božjem gnjevu.
Pred godinu dana smo mogli saznati kako je neka sotonistica-umjetnica Marina Abramović vrlo utjecajna u SAD i koju povezuju s mnogim korumpiranim političarima, 'zvijezdama' i pedofilima.
Jučer pročitah kako je druga umjetnica Maja Smrekar ugradila u svoju utrobu životinjske stanice svog 'ljubimca', svog psa.
Prva je Srpkinja, druga je Slovenka, nadam se da se ne će pojaviti još neka veća sotonistica Hrvatica.
Valjda je barem nakon ovog (pročitajte poveznicu) nekima sinulo zašto je Bog zapovijedio - ne daj vračarici da živi.
I ne radi se o zapovijedi da ljudi pravdu uzmu u svoje ruke, nego da naravno društvo mora imati sud koji će prosuditi radi li se stvarno o sotonizmu i vještičarenju i onda po tome donijeti presudu.
Ista stvar je i sa sodomizmom ili s preljubom.
Pod krinkom lažnog milosrđa mi smo s našim neposrednim precima izbacili Boga i sad se više ne smijemo čuditi što sotonizam, makar kao tobožnja umjetnost, pokazuje svoje ružno lice.
A to se sada događa zato što su demoni procijenili kako imaju većinu ljudi pod svojom kontrolom, kako više nema razloga kriti mržnju prema Bogu, dobru i svemu lijepom.
Nema više dakle pat situacije, rat postaje otvoren, krinke padaju.
Posve je jasno ako se suprostavimo sada moćnom zlu koje je bujalo podzemno za vrijeme 'pata' i nebudnosti ili kukavičluka kršćana, da ćemo biti sameljeni i satrveni kao žrtva.
Ali drugog puta nemamo ako želimo imati vječni život u obilju Božjeg blaženstva i ne pasti u vječni grob druge smrti.
Prekjučer je bio blagdan sv.Lovra kojeg su mučili vatrom na gradelama.
Poznato je kako se je mučenik narugao pred smrt svojim mučeteljima da ga okrenu na drugu stranu jer je jedna dobro pečena.
Nije to bila samo poruga, nego i dokaz kako Bog daje milosti mučenicima da izdrže muke koje običnim ljudima izgledaju neizdržive.
Sv.Lovro je trpio velike bolove, ali je sigurno kako je bol sve više nestajala kako se je smrt bližila te ja vjerujem kako je nije više na kraju osjećao, nego je bio u ekstazi sjedinjenje s Bogom za kojeg je tako rado dao svoj život.
Imajmo to na pameti ako se odlučimo svjedočiti za Krista. 


* Premda je Nelson Mandela dokazani i osuđeni terorist kriv zbog mnogih ubijenih civila u JAR, kojeg se može vidjeti na snimkama dok pjeva terorističku i zločinačku pjesmu o ubijanju Bura. Uz to je bio i komunist. Dok se još mogu u nekim slučajevima prihvatiti metode ubijanja neprijateljskih vojnika i policajaca bez otvorenog rata, N.Mandela je organizirao terostističke akcije u kojima su planirano ubijani civili. Ono što se sad događa u Europi, prethodilo je u JAR, samo Afrikaaneri se nisu tako lako predali, te su tek nakon dugodišnjeg embarga sa Zapada predali vlast u državu koju su stvorili. Oni su tamo starosjedioci u odnosu na najbrojnije Zulu crnce koji su došli nakon njih sa sjevera (zato imaju povjesno pravo na svojoj strani). Kad je Zapad dao Nobelovu nagradu za mir Nelsonu Mandeli, to je bio jasan znak kako će uslijediti zamjena starosjedioca Europe s Afrikancima i kako će se ispuniti judeo-masonski Kalergijev plan o stvaranju nove mješane rase u Europi.

Broj komentara: 19:

  1. Zapravo, onaj tko nije za dom spreman, ne moze sudjelovati u politici. Jer, u politici, odnosno drzavnom vodstvu, mogu sudjelovati isključivo oni koji su za dom spremni - u suprotnom su nespremni, ili su spremni za sebe i svoj probitak! To se odnosi i na druge narode, a naši stari su to eto shvatili prije drugih pa su etablirali taj jasan pozdrav.
    Premijeru, ministru.. itd.. jesi li za domovinu i narod spreman? - nisi?! - onda nestani, vrlo je jednostavno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je Hrvoje.
      K tome moramo najprije biti spremni za Isusa Krista.
      To znači živjeti u istini.
      A to se ne može ako nismo spremni suprostaviti se moćnicima ovog svijeta.

      Izbriši
  2. Jasno.. domoljublje bez Bogoljublja je potpuni promašaj - to je smrto-ljublje; grobo-ljublje; i na kraju idolopoklonstvo, odnosno pakao-ljublje.
    I da nadodam: sekularni političari iliti vođe, ravni su nekom zamišljenom vođi puta u autobusu, koji se cijelo vrijeme zalaze i bori kako bi putnici imali udobne stolce; trudi se oko ugodne glazbe za putovanje; raspravlja sa kolegom oko gableca: - što ponuditi putnicima i u koje vrijeme.. Zatim se pojavi drugi koji tvrdi da je on bolji da bude vođa puta u autobusu, te kako ce on upaliti klimu itd.. Ovi jadni putnici nasjedaju na njegovu priču zato što im je vruče, drugi su zadovoljni sa prvima; a trečima ne odgovara niti jedan jer im je uvjek neudobno i voznja ih tjera na povračanje.. Medutim, nitko od tih vođa puta ne govori kamo vodi putnike.. KAMO PUTUJU?! Sve se svodi tek na organizaciju puta, odnosno uvjeta u autobusu.
    DAKLE.. - Svjetski vođe koji ne govore o cilju putovanja(teokracija) jednaki su ovim kondukterima koji plaze po prljavom autobusu, baveči se sporednim stvarima, dok pojma nemaju o smislu putovanja, a to je: dovesti ljude na cilj! U suprotnom ce autobus lutati i lutati, dok se u njemu izmjenjuju kondukteri vodiči koji se bave gablecom i glazbom (etapama puta, jer do cilja ne znaju, a niti ne smatraju kako put mora imati cilj).. i tako dok ne nestane goriva u nekoj pustinji iz koje nema povratka.
    Vođa se dakle mora baviti ciljem.. Cilj putovanja busom jest stiči na odredište gdje ce putnici uzivati u odmoru, dok je hrana i klima uređaj sporedna stvar.. Cilj pak zivota čovjeka i naroda jest stici na odrediste - smrt u nadi uskrsnuča, dok su sve druge stvari (monetarna politika.. lokalna samouprava.. turizam.. školstvo i sve drugo što slušamo u vjestima čime se 'vođe', vodiči odnosno naši kondukterčici bave svo vrijeme), tek sporedne stvari..
    ----------
    Onaj tko se kao kralj koji vlada miloscu Bozjom brine za duše svog naroda(cilj), tog mozemo prihvatiti!Ovi drugi,ovi što se bave sendvičima dok nas kao sljepci sljepce vode u pustinju da umremo, to su crvi, ili pak zmije ukoliko svjesno odvlače u prazninu. A narod, ovaj koji Boga ne poznaje i ne zeli upoznati, a vice za dom spremni ili navija sa zastavom.. taj je narod vječna karikatura sto se krevelji u podzemnoj peči.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da to je bio konsenzus 'mračnog' srednjeg vijeka, zemaljska država treba biti desna ruka Crkvi koja vodi ljude na Nebo. Sve ostalo je sekundarno.
      Lagodan život obično dovodi ljude do bolesti i slabe tjelesne snage. To je učinila suvremena tehnologija. Ovih dana sam pročitao kako djeca u posljednje vrijeme drastično više ne razgovaraju s nikime, nego su u virtualnom svijetu. Možemo očekivati još veći pad nataliteta, jer tko će se od takvih oženiti i imati djecu? Međutim, ne pada samo demografija na zapadu, to se je počelo događati i u trećem svijetu gdje je došla nova 'zabavna' tehnologija. To je žalostan dokaz kako društvo-država ne smije prepustiti znanstvenicima ili poduzetnicima da rade što ih je volja. Papa Pio IX anatemizirao je sekularizam i liberalizam, ali kao da ga nitko nije slušao, gotovo svi su hrlili u uzbudljivu neizvjestnost napredka. Sve više vidimo tko se nalazi na kraju tog puta napredka ili naprdka.

      Izbriši
  3. Ufff opsirna tema emile. U vecini se slazen. Sta se tice tudmana on je po mome misljenju zna sve sta se desavalao devedesetih i koga je doveja u vrh drzave i koga se ubijalo i sta se radilo. Ipak je u jugoslaviji bija general i dobro je zna ko je manolic , ko je perkovic, ko je ante baresic , ko je boljkovac i da ne nabrajan sve monstrume pojedinacno. Izbore devedesete je pobjedija s prvim bjelim poljen a posli toga je nadoda zivotinjsko carstvo( a da nepricama o nacinu na koji "zavesla" Veselicu i dosa na celo HDZ) . Paraga je prije izbora 92-e izjavija da ce ako ne pobjedi hsp nego hdz bit Hrvata po bjelom svjetu ko jeftino roblje. Vidimo danas da se te rieci ispunjavaju. Sta se tice ante prkacina ima san ga priliku gledat u raznim emisijama i covik stvarno zna sta govori i dosta toga dobro govori. Al mu nemogu progledat priko njegovog odobravanja muslimana kao ni predaje hos-a u sastav HV radi cega je izbacen iz hsp. I jos jedna stvar . moje je skromno misljenje da danas ima toliko jugonostalgicara jer su vecina nasih oceva ,majki i djedova polagali jos kao djeca prisege monstrumu titu. Ja osobno neznan nikoga ko je iti pomislija to ispovjedit. A o ndh bi se dalo raspravljat godinama, samo cu rec da san procita navodne " rasne zakone" i u njima nisna pronasa nista sporno sta antife sire boljsevicku propagandu. A da ne pricamo o propagandi o jasenovcu i arhivskoj gradi ndh koju skrivaju u beogradu. Sanse su male ili nikakve da ce se teokracija vrtait u hrvatsku al to neznaci d ase nemozemo borit kako bi se vratila. Ad magnam Dei gloriam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro si dodao Stipe činjenicu kako je Tuđman pobijedio sa zastavom koja se je vijorila na predizbornim skupovima i koja je imala bijelo prvo polje.
      Tuđman je znao da ne može pobijediti na izborima ako na neki način ne da zeleno svjetlo rehabilitaciji NDH.
      Tada na koncu komunizma su očito živjeli domoljubniji i manje ustrašeni Hrvati nego danas.
      Tuđmanu je evidentno bilo stalo rehabilitirati hrvatske komuniste koji su bili jugonacionalisti, a ne Hrvati, i kakav je on bio u svojim zrelim godinama.
      Kao veliki narcis, a pretpostavljam i ne pretrjerano hrabar (da je to bio onda ne bi za njega Krleža moljakao Tita), bojao se je pravaške desnice odnosno nekog tko će dobiti beću karizmu u narodu od njega.
      Tako je navjerojatnije ubijen Paradžik, Pavlovič jedini preživjeli bugojanac, Blaž Kraljević, i prilično sam uvjeren Miro Barešić koji je imao najveću karizmu.
      Isto treba znati kako je u Hercegovini bilo dosta infilitriranih udbaša Hrvata.
      Mi smo tada naivno povjerovali kako su se oni iskreno preobratili u hrvatske domoljube.
      Pojedinačne slučajeve se je moglo dozvoliti, ali uz dobru obavještajnu službu (koju nismo imali jer su je vodili opet udbaši) te da se svaki takav komunist javno ispriča i odbaci jugokomunizam.
      Kao što se povratak heretika u Crkvu uvjetuje njegovim javnim odricanjem od krivovjerja, ali se takav bivši heretik ne pripušta ne mjesto biskupa ili pape.
      Pišeš s pravom o prisegi koju su u jugokomunizmu većina dali Titu, partiji i Jugoslaviji.
      To je de facto prisega Sotoni, i žalosno je da to nismo nikad čuli od naših biskupa.
      Ja sam to učinio kao pionir, zatim omladinac i na kraju u JNA. Taj grijeh sam ispovijedio kod jednog sedevakantističkog biskupa koji mi je rekao da su kršćani tada trebali se boriti do kraja protiv komunizma ili izbjeći na zapad.
      Tuđman je glavni krivac zašto se Hrvati nisu tada kad se je mohglo nakon pada komunizma obraćunali s tim vidom sotonizma. Naravno, kako je Tito rekao 'ne pakirati Tuđamnu', ovaj je njemu uzvratio - ne mjenjati nazive ulica Tita i ne prikazivati ga kao zločinca.
      I nije to radio radi Tita, nego da opravda svoju mladost i zrele godine u kojima je bio titoist.

      Izbriši
    2. Dosta Hrvata se nastavilo boriti do kraja protiv komunizma po bespucima Hrvatskih planina i suma. S pravom su zasluzili naziv Krizari je rsu se neki od njih borili cak do 1952. U knjizi dr. Ivana Prcele " hrvatski holokaust" jedan svjedok kaze da je 1952 bjezao iz Hrvatske i da je naisao na do zuba naoruzanu skupinu mladica koji su takoder odlazili iz hrvatske i koji su mu rekli da su " bobanovci" koji su se borili na podrucju papuka ali da odlaze jer im ponestaje oruzja i podrske u narodu . Mislim da tudman cak nikad nije ni presta bit titoist. Jer da je javno bi se odreka prisege o kojoj pricamo i sigurno bi proveja lustraciju i nebi donija zakon o aboliciji pomocu kojega danas u sibenskoj skupstini u koaliciji s stipom petrinom sjedi abolirani cetnik vojnik zlocinacke sao krajne. Sama ta cinjenica dovoljna je za veleizdajnicku presudu tudmanu i svima koji su ga podrzavali.neznan jesi li znao ali 1998 je i saboru podnesen prijedlog za zakon o lustraciji na kojega se u sabornici obrudija seks i jes jedan nemogu se sjetit kako se zove i isti prijedlog je skinut s dnevnog reda glasanjem . i vise nikad nije spomenut

      Izbriši
    3. Nadoda bi kako su vjerovatno svi navedeni bili clanovi masonskih loza. 1993 u tjeku rata u Zagrebu je osnovana masonska loza od strane clana hdz koji je nedavno preminuo nemogu mu se sjetit imena. Preporucam svima da procitaju knjigu mladena lojkica "masoni protiv hrvatske " kao i par knjiga ivana muzica o masonstvu u hrvatskoj. A takoder preporucam i knjigu marka franciskovica " Hrvatska knjiga opstanka" u kojoj temeljito raspravlja o modelu teokratske hrvatske drzave.

      Izbriši
    4. Nisam znao za taj događaj u Saboru 1998.
      Moja je stalna poruka - nema korisne laži ili većeg grijeha koji opravdava manji.
      Komunizam je otpočetka antikršćanski, niti neki ustaše ako su bili kršćani nemaju opravdanja što su surađivali s komunistima na robiji.
      To neosuđivanje komunizma kad ga se je moglo 90-tih kao i Jugoslavije, dovelo je do toga da se u Kumrovcu veliča i prenosi preko medija jugokomunizam, a da se recimo ovih dana uhićuju ili prekršajno gone oni koji nose službenu zastavu HOS koja je službeno priznata u ratu (na utrci lađa na Neretvi).
      Nema druge nego priznati istinu kako HDZ od početka vodi takvu politiku, jer i Tuđman bi slao policajce na HOS-ovce koji su mu trebali samo onda kad ga je uhvatila panika da će četnici i JNA odnijeti pobjedu.
      Hrvatska država ne može imati temelj na komunizmu i ZAVNOH-u, a to je Tuđman izričito stavio u ustav.
      'Korisna' laž prije ili kasnije dođe na naplatu i uzrokuje višestruke štete nego što je bila tobožnja korist.
      Mi isto trebamo, ako je to moguće, raščistiti situaciju s biskupima i svećenicima koji su surađivali s jugokomunistima, i to je razlogom zašto je novoredna Crkva bila protiv otvaranja arhiva udbe.
      Zar oni misle da mogu vječno skrivati istinu?
      Zar se ne boje Isusa Krista koji dolazi kao Sudac i koji je Istina?

      Izbriši
  4. sveti Alojzije Stepinac je izjavio da je Jasenovac najveća ljaga i sramota hrvatskog naroda. Srbi su megalomanski udesetoručili brojih svojih žrtava tamo ali očito je da u ustaše tamo tamanili ljude. Mislim da je i dokazano da u i Sarajevu i Banja Luci na tisuće ljudi pobili. Mislim da bi mi sa svoje strane kao narod trebali tražit oproštenje od Boga a Srbi neka traže oproštenje za svoje zločine ako Boga znaju! Inače mislim da ni RH nije po volji Božjoj jer je sekularna država, nosi masonsku trobojnicu francuske revolucije i dopušta da se bebe masovno ubijaju genocidom abortusa. Prema tome, daleko smo mi Hrvati od Boga, tu i tamo koji pojedinac kao sv. Alojzije, sve ostalo je jad, bijeda i čemer...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko ja znan u jasenovcu je potvrdeno samo oko 600 zrtava a daljna iskapanja se zabranjuju.i siguran san kako arhivi ndh nebi skupljali prasinu u beogradu kad bi servi u njima imali ikakav dokaz o zlocinima. A sta se tice ovoga o nama kao narodu tu si u pravu. Devedeset posto nas se izjasnjava katolicima a drzava i vlast nan nemogu bit udaljenije od Boga nego sta jesu. Sramota

      Izbriši
  5. ne znam za točne brojke ali u arhivima grada sarajeva i grada banja luke je zabilježeno više tisuća pobijenih srba za vrijeme NDH. znači jasenovac plus sarajevo plus banja luka, sigurno i minimalno 10 tisuća ljudi pobijedno uključujući malu djecu. pa sveti Alojzije ih je pokrštavao da im spasi život. evidentno je da su ustaše vjerovale u rasnu teoriju i da su srbi nekakva poluljudska rasa čim su ih taklo olako tamanili. srbi jesu genetski povijesno vrlo lažljiv i pogan narod ali ustaška ideologija, kad maknemo pozitvnu borbu za nezavisnu državu, je očito bila demonska i zato se narod treba kolektivno pokajat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ante, Srbi su u NDH smatrani narodom arijanske rase, i nije nikakvih problema bilo da dobiju državljanstvo ako su se njihovi preci nalazili u hrvatskoj državi.
      Volio bih da mi nađeš neki primjer da je neki Srbin bio priveden na sud i osuđen na logor u Jasenovac ili bilo gdje samo zato što je bio Srbin.
      Da, sigurno je kako su mnogi Srbi iz Banja Luke ili iz Sarajeva ubijeni, samo ti previđaš činjenicu kako je od početka trajala srpska pobuna protiv NDH.
      Niti mi ne bismo smjeli recimo jadikovati i optuživati kraljevinu Jugoslaviju što je pozatvarala ili poubijala ustaške ustanike iz 1932.
      To sve države svijeta od pamtivijeka rade i imaju pravo one koji su s oružjem krenuli rušiti državu da ih onemoguće u tome.
      zar ti vjeruješ srpskoj propagandi da su časne sestre u Jastrebarskom bile uključene u ubijanje srpske kozaračke djece?
      Pa Jure Francetić i koliko se sjećam Ante Pavelić su usvojili neke od te napuštene djece.
      Potraži na youtube snimke na kojima Igor Vukić (čiji su roditelji bili u Jasenovcu kako on sam kaže zbog oružanog ustanka) govori kako je NDH spasila tu djecu, a ne da ih je ubijala.

      Izbriši
    2. i kad se malo bolje razmisli, ne treba se čudit da srbi u krajini ni pod koju cijenu nisu željeli bit u hrvatskoj državi. pa mi ćemo našim prapraunucima pričat o nekoliko stotina žrtava na ovčari, nije ni čudo da srbi imaju noćne more od ustaša koji su ih na tisuće potamanili. znam ja da su ustaše reakcija i posljedica terora srpskog kralja, ali tako i srbi racionaliziraju da je ovčara posljedica jasenovca. nikad kraja tom zakonu osvete, samo krv na krv....zato Isus ZAPOVIJEDA oproštenje, nema druge.....

      Izbriši
    3. Oproštenje svakako, samo zločinac treba najprije zatražiti oprost što podrazumijeva da ne bježi od kazne.
      Nemaju niti Srbi posebnog razloga tražiti oprost zbog pobune, kao niti mi što smo dva puta rušili Jugoslaviju.
      Pobuna nije grijeh, nego grijeh dolazi ako se u pobuni ili u slamanju pobune netko vodi s mržnjom te ubija ratne zarobljenike ili civile koji nisu sudjelovali u pobuni ili nakon pobjede bez suđenja ubija poražene bez utvrđivanja činjenica da su oni činili zločine.
      Vođe pubune obično dobijaju smrtne kazne i nema u tome nikakvog posebnog zla (tko se mača laća od mača i umire), ali ne smije im se nakalemiti zločine ako ih nisu učinili, ili ako ih nisu naložili ili ako nisu skrivali zločince od pravde.
      Nije zločinac Mile Martić zato što se je pobunio, nego zato što se pod njegovim zapovjedništvom dogodili zločine nad Hrvatima koji nisu imali oružje ili su bili ratni zarobljenici.
      Napad raketama na Zagreb koji je trebao izazvati civilne žrtve, a ne vojne, je zločin.
      Većina savezničkog bombardiranja u drugom veleratu je bila takva, namjerno su gađane stambene četvrti.
      Ako je nešto s naše strane, bilo u RH ili u NDH slično učinjeno onda je to isto zločin.
      Sve do današnjeg dana nije objektivno istraživana povijest sukoba Hrvata i Srba u 20.vijeku i kako sam napisao nije to učinjeno općenito za drugi velerat jer se pobjednici boje istine.
      Nema drugog razloga zašto ne otvaraju arhive ili zašto kažnjavaju povjesničare koji iznose dokaze kojih ne žele da ih javnost vidi.
      Potpuno isto je u mitu holokausta.
      Kad bi stvarno bilo dokaza o tome, zar bi neki povjesničari zbog toga završili u zatvoru ili u progonstvima?
      Ta dovoljno bi bilo iznijeti dokumente koji će ukazati na istinu te da takvi povjesničari lažu.
      Dok god je arhiva NDH u Beogradu i zatvorena za povjesno istraživanje i dok se ne učine iskapanja u Jasenovu, oni koji to odbijaju s pravom se sumnjiče da kriju istinu, a da održavaju taj mit kako bi se vječito hrvatski narod držao u pat poziciji ili da RH nikad ne postane hrvatskom državom.

      Izbriši
  6. ne znam, volio bi da si u pravu, ali se bojim da nije baš tako...valjalo bi to malo više istražit...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ja ante istrazujem tu temu vec par godina i nigdje dokaza o tim stradalnicima. Ne kazem da ih nije bilo ali nogdje nemma dokaza ni jednoga. A ako uzmes u obzir da se 1945 u svakom pa i najmanjem selu otvarala OZN-a i istrebljivala dokaze i stanovnistvo onda ti je jos jasnije zasto se arhivi sakrivaju. A nemali broj navodnih ustaskih zlocina su pocinili ti navodni servski stradalnici preobuceni u ustaske ili domobranske uniforme. O tome ima svjedocanstava koliko ti srce oce.

      Izbriši
    2. Evo ja ante istrazujem tu temu vec par godina i nigdje dokaza o tim stradalnicima. Ne kazem da ih nije bilo ali nogdje nemma dokaza ni jednoga. A ako uzmes u obzir da se 1945 u svakom pa i najmanjem selu otvarala OZN-a i istrebljivala dokaze i stanovnistvo onda ti je jos jasnije zasto se arhivi sakrivaju. A nemali broj navodnih ustaskih zlocina su pocinili ti navodni servski stradalnici preobuceni u ustaske ili domobranske uniforme. O tome ima svjedocanstava koliko ti srce oce.

      Izbriši
    3. Evo ja ante istrazujem tu temu vec par godina i nigdje dokaza o tim stradalnicima. Ne kazem da ih nije bilo ali nogdje nemma dokaza ni jednoga. A ako uzmes u obzir da se 1945 u svakom pa i najmanjem selu otvarala OZN-a i istrebljivala dokaze i stanovnistvo onda ti je jos jasnije zasto se arhivi sakrivaju. A nemali broj navodnih ustaskih zlocina su pocinili ti navodni servski stradalnici preobuceni u ustaske ili domobranske uniforme. O tome ima svjedocanstava koliko ti srce oce.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.