subota, 5. kolovoza 2017.

Tko sije vjetar, žanje Oluju!

U ljeto 1992. sam bio razvojačen.
Bili smo tada kao dragovoljci pomalo isfrustrirani.
Vladalo je varljivo primirje, bilo smo vojno jači u RH, glavnina sukoba prenijela se u Bosnu i Hercegovinu.
U travnju su mnogi dragovoljci otišli tamo, i mnogi su poginuli na Kupresu.
Nije se tada spustila gusta mogla, nego za tri godine kasnije u vrijeme Oluje.
U međuvremenu 1992. u RH se je počelo živjeti kao da rata nema ili da ga nije bilo.
Dezerteri su se vratili iz inozemstva ili iz podruma i uskoro su mediji ih prikazivali kao prave čovjekoljubce, a nas koji smo dragovoljno otišli u rat kao one koji uživaju ubijati i koji su zajedno sa srpskim nacionalistima uzrokovali rat.
Ne znam niti za jedan slučaj da je neki dezerter završio na robiji kako bi to trebalo biti u normalnim državama.
Vlast u Zagrebu radila je neke trule kompromise čiji nas zadah danas guši.
U međuvremenu sam godinu dana nakon razvojačenja, neplanirano i iznenadno postao načelnik Općine Vrbnik iako nisam niti bio član hrvatskih demokršćana koji su tamo dobili izbore, niti sam sudjelovao u predizbornoj utrci.
Tako je došlo ljeto 1995., kriza oko Bihaća se je rasplamsala, srpski pobunjenici su, što se je pokazalo jako dobro za nas, odbili plan Z4 koji je trebao napraviti RH kao čudovište s dvije glave.
HV i HVO uspješno su nizali vojne pobjede još od zime u BiH, pobunjena srpska krajina ulazila je u kliješta.
Nisam imao pojma niti sam slutio kako je RH pripremila Oluju.
Podignuta je mobilizacija (i opet su se neki sakrili), i svi smo napeto iščekivali rezultate velike vojne operacije.
Moj djed je bio još živ, i taj dan sam otišao prskati njegov vinograd, ali s mislima u Oluji.
I onda je Amerikanac David, koji je upoznao neku našu Hrvaticu u SAD te su zajedno došli u RH, uzbuđeno dotrčao vičući na lošem hrvatskom 'Knin je oslobođen'.
I tako smo se zagrlili i veselili dok sam na leđima još uvijek imao prskalicu.
Očekivao sam jači i dulji otpor pobunjenika, ali očito je dobar dio Oluje odrađen prije na Dinari te su pobunjenici rano shvatili kako su izgubljeni.
Malo je bilo pobunjenika poput naših boraca koji se se borili na Odžaku kad je drugi svjetski rat bio završio i kad se je znalo da je NDH poražena te je već Berlin pao, ili 'Bugojanaca' koji su išli u gotovo samoubilački poduhvat i nisu se predavali dok ih je proganjalo tisuće neprijateljskih vojnika i milicajaca.
Ubrzo sam s ostalim načelnicima s otoka Krka posjetio naše vojnike u Liki.
I ušao na područje Like kojeg smo gledali preko ciljnika ranih 90-tih.
Naši Ličani su odahnuli nakon 4 godine uzbuna, granatiranja, pokolja.
Ali problem je ostao zato što nisu svi Ličani 'naši Ličani' kakvi su bili sve do druge polovine 19.st. kad su se pravoslavci posrbili preko SPC.
Iako bi bilo daleko najbolje kad bi postali grkokatolici, izglednija je bila solucija s osnivanjem Hrvatske Pravoslavne Crkve da bi se oni opet vratili u korpus hrvatskog naroda.
Pouzdano znam da su mnogi od njih na pitanje koje su nacionalnosti odgovarali kako su pravoslavci.
Niz značajnih domoljuba u našoj povijesti bili su pravoslavci, i u generalskom zboru HOS su bili značajno zastupljeni.
I u posljednjem ratu bilo je takvih pravoslavca na našoj strani.
Ne znam dal je bila još tada inicijativa za osnivanjem ili ponovnom uspostavom HPC, ali sumnjam da bi Tuđman imao smjelosti to prihvatiti i nakon pobjede u Oluji.
Moramo shvatiti kako se iza SPC u RH ne kriju samo velikosprski interesi iz Srbije, nego njihovih povijesnih atlantskih saveznika kojima odgovara slaba hrvatska država i koju mogu uvijek bocnuti preko 'pravoslavaca'.
Dakle pitanje je koliko je Tuđman bio spreman ići na zaoštravanje odnosa s Velikom Britanijom i Francuskom.
Kako je primjeren odnos prema tom pitanju može se pogledati u primjeru poznatog poljskog heroja i predsjednika Plisudskog koji nije dozvolio da se istočni shizmatici, većinom Ukrajinci, organiziraju u Poljskoj ako se ne će zvati Poljskom Pravoslavnom Crkvom.
Ipak moramo biti fer prema Tuđmanu, jer Plisudskom tada nisu prijetile sile pobjednice prvog velerata, nego su bile s njim u savezništvu.
Uvijek su najveći neprijatelji ne oni koji su s druge strane fronte, nego oni koji su s naše strane, te ne da samo navijaju potajice za drugu stranu, nego dvolično ispod stola nastoje našu stranu obeshrabriti te širiti defetizam.
Svi oni koji pokazuju nostalgiju za Jugoslavijom su takvi.
Oni zasad ne će reći poput velikosrba kako je Oluja bila zločinačka, nego će agitirati protiv Thompsona, kao oni nemaju ništa protiv njega, nego mu zamjeraju što tobož nije platio porez.
Jedan mlađi komunjara i jugoslaven je pred nekoliko godina kad su se srušila dva hrvatska vojna zrakoplova napisao kako je šteta da nisu pali na Čavoglave za vrijeme kad se tamo slavi Oluja.
To je toliko evidentno iskaljivanje mržnje prema Hrvatima i hrvatskoj državi, tako da je činjenica kako taj skojevac nije završio par godina na robiji, dokazuje kako RH je hrvatska država samo po imenu. 
Hrvatski političari se pojavljuju javno na proslavama Oluje, ali sam siguran da se usklađuju s Briselom i Beogradom kako onemogućiti Hrvatima proslavu Oluje, a da se oni zbog toga ne pobune,
pa idu receptom žabe kojoj se polako diže temperatura u loncu dok više ne bude imala snage iskočiti iz lonca*.
Oluja je stoga nedovršena oslobodilačka akcija.
Oni koji ne podnose hrvatsku državu kontinuirano siju vjetar kao što su to činili pobunjeni pravoslavci u prošlom stoljeću.
I budimo svjesni kako su takvi istovremeno i neprijatelji Kristovi, većinom su ateisti, pristalice liberalizma i legalizacije sodomizma i ostalih perverzija, mrzitelji Crkve, kršćanstva, tradicije i naravnog morala.
Ako ih ne polomi nekakva potencijalna nova hrvatska oluja, oni drugu, ozbiljniju i najstrašniju Oluju na koncu vremena ne će izbjeći.

* Dokaz tome su privođenja ove godine zbog povika "Za dom spremni" i nikad manje ljudi na proslavi Oluje u Kninu.
Ide sve po briselsko-beogradskom planu, samo bit će velikih iznenađenja za planere na kraju.

Broj komentara: 5:

  1. Povodom Oluje moglo se na tv vidjeti one snimke pobjede, onu atmosferu nade, ideje i volje..Za razliku od srpskih vojnika koji sa crnom zastavom - sa piratskom lobanjom i odurnim pjesmama ' Slobo šalji salate, bit ce mesa, klat cemo Hrvate - ulaze preko leševa u hrvatske posve uništene gradove, Hrvatska vojska ulazi dostojanstveno u oslobođene gradove koji nisu pretrpjeli nikakvu devastaciju.(govorim o glavnini vojske, za pojedine slucajeve ne znam, buduci svugdje ima izroda, a moguce je da izolirane zlocine ucine nadnacionalni placenici zbog određenih ciljeva. I 'srpske' izolirane zlocine mogli su pociniti placenici, međutim, oni se na sluzbenim snimkama pokazuju kakvi jesu i to kao cjelina..) A nakon svega, takk je zalosno gledati kako šišmiši nakon rata izlaze iz podzemlja, kako podmuklo preuzimaju vlast, te kako onaj radosni zar u ocima domoljuba biva ukraden.. kako su obeshrabreni i razoruzani lazima, i kako ih sada policija uhicuje kad kazu da su spremni za obranu svojeg doma. Gdje su bili ti lovci na glave u danima dok su ratnici sa uzvikom 'spremni' zaista prekidali zemaljski zivot, dajuci ga za dom kršcanski. Gdje su bili miševi? Polako su izvirili iz rupa, podlo su proveli direktive - pomogli sirenje bolesti, dopustili sumnjivo zaprašivanje iz zraka, uveli diktaturu stresa i pogubnog sekularizma(naspram krunice),zaglupili djecu i predali slobodu gospodarima rata - bankama!
    No, htio sam reci sljedece:
    Sve to svi mi znamo. Ali to je tek plan i ideja u bolesnom umu monstruma. Taj plan morat ce u djelo provesti covjek -sluzbenik! Covjek ce vrsiti ovrhe na terenu govoreci kako on samo radi svoj posao. - Zato sto netko nije platio porez na kucu koja je njegova - i zasto bi platio svoje? To ce zlodjelo ciniti covjek u masci poreznika, 'procjenitelja' i 'policajca'.
    Sve je to priprema za dolazak antikrista ( toboze spasitelja), što znaci da ti sluzbenici 'NWO' sluze đavlu, te da svi do zadnjeg nisu kršcani! STOGA: svim tim drzavnim sluzbenicima (a posebice drzavnom vrhu) moraju biti uskraceni sakramenti! Moraju biti anatemizirani, makar iz ovakve crkve
    Isus je pozvao carinika Mateja da ga slijedi; i ovaj je morao ostaviti grešni 'posao' ubiranja poreza da bi vecerao s Kristom. Stoga sam uvjeren i poručujem svim poreznicima, bankarima i policajcima(koji stite sodomske teroriste u paradama) da su djeca antikrista i da nemaju prava zvati se kršcanima niti primati pricest, ni ikakve svetinje doticati! Nemaju prava na ništa Bozje i neka 'uzivaju' jos malo vremena plodove Judina drveta, dok ih njihov otac antikrist sam ne zapali kad se najzad odluči pojaviti kao spasitelj.. A zatim u pakao..
    (Na pisanje me je potknula Oluja, ali ponajviše apokalipticno uvođenje poreza na dom)
    Hrvoje

    OdgovoriIzbriši
  2. Dodatak: Svaki bi svecenik prije pricesti morao naglasiti neka pristupe samo oni koji nisu zaposleni kao poreznici, bankari.. policajci, menageri (dodao bih i učiteljice i ostale sekularne 'vjernike') i slicno. To bi morala učiniti crkva, mada je novoredna. Morala bi svima njima uskratiti sakramente i blagoslov. A ako ne ucini tako, onda se ovima pribraja.. Hm..
    Hrvoje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U svakom slucaju zanimljivo razmisljanje Hrvoje. Dodao bi da nisu problem samo misevi sta su izgmizali iz rupa posli rata nego i stakori kojima se tudman okruzija za vrijeme rata pocevsi od monstruma manolica , perkovica i nadaleko i nasiroko.

      Izbriši
    2. Ako država ne kontrolira granicu pa muhamedanci, koji su kriminalci jer svaki nelegalni prelazak granice je kriminal, ju prelaze slavodobitno tako da ih posebno pozdravlja ministar redarstva, onda takva država bolje da i ne postoji.
      Bolje je da se sami organiziramo kao 91. i štitimo svoje granice.
      Prvenstveni zadatak države je štititi vanjske granice i održavati red u državi.
      Sve ostalo je ustvari nepotrebno i daje državi ovlasti koja ona u pravilu zlopupotrebljava.
      Kad bi se to nepotrebno skinulo, porezi bi mogli biti višestruko manji, ali bi dakako državljani morali više brinuti o sebi i svojima nego dosad.
      Većina još uvijek ne želi takvu minimalnu državu iako kukaju da je država skupa te da neracionalno troši novac.
      Apropos poreza na nekretnine, mislim da isti nije nikad postojao do druge polovine 20.st.
      Isti se svodi na - ako je netko vrijedan pa ne potroši na piće, jiće i zabavu sve što zaradi, nego je to uložio u kuću, onda ga treba kazniti porezom.
      Dakle, taj porez je nepravdan, premda se mora priznati kako u RH postoji vjerojatno više kuća nego stanovnika i da su mnoga poljoprivredna zemljišta postala građevinska što se nije smjelo dozvoliti.
      Strancima se nije smjelo dozvoliti da imaju nekretnine kod nas.

      Izbriši
    3. Slazem se da vecina ne zeli takvu minimalnu drzavu jer su obicne kukavice. Strah od odgovornosti je danas posta glavni pokretac ljudi koji ce kako bi izbjegli odgovornost dat sve moguce ovlasti onima za koje znaju da ce ih zloupotriebit. A onda ce paradoksalno kukat kako ih ti isti zloupotrebljavaju. Vec odavno se pitan pa dokle smo mi to dosli kad nam se drzavotvornost svela na zaokruzivanje brojeva svako par godina. Sramota

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.