ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Pomrčina Bergoglia nad Latinskom Amerikom

Otpornici mogu lako pregoriti.
To se je dogodilo kolumbijskim otpornicima koje je novoredna vatikanska sekta ekskomunicirala.
Nisu to obični otpornici, to su profesori i intelektualci koji su poznati u toj državi i koji imaju vlastite TV emisije (a možda i TV postaje*).
Ovdje možete pogledati emisiju koja je izgleda ponukala kolumbijske novoredne biskupe da im zabrane pristup sakramentima.
Koji ionako nisu valjani, ali otpornici ne žele niti istražiti** zašto je to tako.
Serija emisija se zove "Na kavi s Galetom", a naslov posljednje je "Barka Crkve se potaplja", povod koje je pismo 'pape' u penziji Ratzingera koje se je čitalo na sprovodu njemačkog kardinala koji je bio jedan od 'četveročlane bande' koja je postavila Bergogliju napisana pitanja oko famoznog dokumenta "Amoris Laetitia" koji dopušta preljubnicima pričešćivanje i zbog kojih se Bergoglio pravi kako mu pismo nije poštar dostavio.
Tako je Ratzinger spomenuo opet svoju dragu sliku novoredne sekte kao barke koja se potaplja.
'Opet' zato što je istu sliku objavio u javnom pismu kad je umro kuranoljubac Woytila i koje je bilo kao predizborna kampanja za buduću konklavu na kojoj je izabran za Woytilinog nasljednika.
Sve izgleda kao da Ratzinger želi izaći iz penzije, a Bergoglia staviti u penziju, iako je već u dubokoj starosti.
Ne vjerujem da to osobno želi, nego je vjerojatnije da daje lažno nadu mnogim otpornicima koji, kao u ovoj emisiji, čas Bergoglia zovu papom, čas prorečenim lažnim prorokom Apokalipse, a zatim kažu kako se katolici moraju moliti za Bergoglia da mu se ne bi nešto dogodilo i da dugo živi na Zemlji.
Toliko konfuzije mogu imati samo otpornici.
I dok u toj emisiji u nekim dijelovima dobro dokumentiraju aberacije u novorednoj sekti, ipak ne žele preći 'Rubikon' i donesti zdravorazumski zaključak kako nije Bergoglio ništa radikalno novo napravio u novorednoj sekti a što već nije bilo u drugovatikanskim dokumentima ili što već nisu ranije činili Bergoglijevi prethodnici.
Premda se mora priznati 'novost i doprinos' Bergoglia u negiranju šeste** i devete Božje zapovijedi koje prethodnici nisu izravno napadali.
Tako da konzervativni novoredni katolici ne smatraju problematičnim što je recimo Woytila na skupu u Asiziju negirao prvu Božju zapovijed, jer to što nije rekao kako se preljubnici i sodomiti mogu pričešćivati čini ga 'papom santo subito' i braniteljem pravovjerja.
Kao kršćani moramo se ipak zapitati - ako se Petrova Barka nije potopila, gdje se ona sad nalazi?
Odlika te Barke na kojoj se nalaze oni koji se ne će potopiti u moru krivovjerja jest nazabludivost koja proizlazi iz Objave da je glava Crkve sam Gospodin Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek koji ne može biti u zabludi niti širiti zabludu.
I u ovome će se složiti i istočni shizmatici, a  mnogi protestanti.
Prijepor nastaje kad se počne objašnjavati mehanizam kako Isus Krist koji više nije na Zemlji te ne daje izravno smjernice, dogme i anateme hereza, djeluje i jamči da Njegova Crkva ostane nezabludiva ili biblijskom slikom - Njegova čista i neporočna Zaručnica.
Mi katolici vjerujemo da su sv.Petar i njegovi nasljednici pape ti koji osiguravaju nezabludivost Crkve. To se temelji na Objavi prema kojoj je Petar vodio i zaključio prvi jeruzalemski sabor Crkve, kako je uvijek bio vođa apostola ne po svojoj volji nego po Kristovoj, kako je Isus posebno za Petra molio da ostane u vjeri i onda ostalim apostolima ispravi ili učvrsti vjeru, kako je Isus tri puta zaredom nakon uskrsnuća pitao Petra dal Ga ljubi, i svaki put mu je naložio nakon Petrovog odgovora da pase Njegove ovce.
Ima i detalj iz čudesnog ribolova apostola kad je Petar vodio apostole u ribolov i nisu ništa uhvatili po noći (koja je uvijek prijetvorna i okultna), te su ujutro na Isusovu riječ i protivno zanatu i znanju ribara bacili mrežu i ulovili toliko mnoštvo riba da apostoli nisu mogli mrežu dignuti na barku, ali je Petar sam istu mrežu odveo na obalu gdje je bio Isus.
Dakako, taj istiniti događaj pun je simbolike, jer obala na kojoj je Isus je vječno kraljevstvo nebesko, apostoli-ribari su oni koji šire riječ Božju i hvataju ribe u mrežu, a Petar ima ključeve nebeske, on ulovljene ribe, to jest kršćane, predaje Isusu Kristu na Nebu.
Protestantima ništa ne znači što je Isus Petru dao ključeve Crkve, te redke sv.Pisma oni namjerno na brzinu pročitaju tako da im um ne stigne reagirati.
Istočni pak shizmatici priznaju prvenstvo Petrovo, ali onda ili negiraju da je uloga 'Petra' naslijedna kao što ostali biskupi naslijeđuju ostale apostole, ili kažu kako nije nezabludiv 'Petar' - papa, nego ekumenski sabor Crkve, ili pak kažu kako je nezabludivost papa davno izgubljena u bizantskoj shizmi 1054.g.
Istočni shizmatici koji drže ovo posljednje (ne smijemo zanemariti činjenicu kako među istočnim shizmaticima nema jedinstvenog vrhovnog učiteljstva - nema pape, pa se tako stavovi mnogih među njima razlikuju) mogu vrlo lako napustiti shizmu i postati katolicima.
Jer oni priznaju ulogu Petra, a spor je samo kad je i koji nasljednik sv.Petra 'iskočio iz Stolice' i svi naredni 'pape' za njim zato što ga nisu osudili, nego su nastavili sa zabludama.
Suštinski odnosno doktrinalno nije važno dal se je to dogodilo 1054. (pa smo onda mi shizmatici, a ne oni) ili kad je postao 'papom' Roncalli (Ivan XXIII) u što vjeruje većina sedevakantista, ili negdje između (u koje ja spadam, ali primjećuje se trend da kako je kriza sve duža, tako sve više katolici se pitaju kad je ona zapravo započela).
I ako sam se 'narugao' na muci otpornika na početku teksta, onda se ista ili slična muka nalazi i kod sedevakantista, a vjerujem i kod istočnih shizmatika i protestanata ako poznaju povijest Crkve i ako ne čitaju na preskok Bibliju.
Ne trebamo piti kolumbijsku kavu s otpornicima da bi se zapitali gdje je ta vidljiva Crkva koja će u malom broju dočekati Isusa Krista na kraju vremena.
Ako Crkva ne može postojati bez živućeg pape, onda je Crkva prestala postojati za vrijeme velike zapadne shizme u 14.st. za vrijeme koje (četrdesetak godina) bilo istovremeno dvoje suprostavljenih papa (jedan u Avignonu, drugi u Rimu) da bi se na kraju pojavio i treći papa u Pisi.
Problem je riješen tako da je car sv.Rimskog carstva naložio Sabor Crkve koji je skinuo s vlasti svu trojicu i izabrao novog papu kojeg su onda svi priznali.
Možete pogledati slijedeći video kojeg je napravio protestantski profesor povijesti teologije, ali vjerujem da nije ništa falsificirao:



Možemo uzet objašnjenje kako je prvi papa koji je stolovao u Rimu bio pravi papa, a ostala dvojica antipapama, ali opet ostaje činjenica kako je Sabor Crkve u Konstanci sazvao antipapa iz Pise, te da je papa Alexander VI (Borgia) iz oficijelno priznate rimske linije uzeo ime nakon antipape Aleksandra V koji je bio iz linije Pise.
Očigledno su presudni za početak zapadne shizme bili suprostavljeni interesi francuskog kraljevstva i nekih moćnika s Apeninskog poluotoka, a možda i šire, zato što imati 'svog čovjeka' na stolici sv.Petra je značilo imati vrlo jaku polugu vlasti u Europi u svojim rukama.
Jedino moćni papa s jakim autoritetom može spriječiti ratove među kršćanskim kraljevstvima ili srušiti nekog kralja koji bi donio nepravedne i protukršćanske zakone.
Moćni papa može pak vrlo lako zloupotrijebiti svoje moći i duhovne i zemaljske.
Papinstvo je dakle poput dvosjeklog mača.
Da se vratimo na pitanje nezabaludivosti Crkve i papa.
Novoredna Crkva, zajedno s većinom istočnih shizmatika, vjeruje kako su nezabludivi Sabori Crkve, a ne papa.
Međutim sad dolazimo do problema kad nastavljamo tekst nakon pauze od više tjedana i ne znamo koju smo misao imali za nastavak tada na umu.
U međuvremenu je bila najavljena pomrčina Sunca nad SAD koji se po svoj prilici raspada i ako to bude naglo nakon ove pomrčine, vjerojatno ćemo moći zaključiti kako je ta država bila Babilonska Bludnica iz Otkrivenja.
Također, ekipa koja pije dobru kolumbijsku kavu objavila je novi video na youtubu:



I tu je poveznica jer oni Bergoglia nazivaju apokaliptičnom zvijeri.
Retorika je oštrija nego u prvoj emisiji.
U ovoj možete pogledati niz video snimaka koji dokazuju kako je Bergoglio bio heretik i prije nego što je rekao 'Buona sera!' na balkonu pred trgom sv.Petra 2013.




Rekao je doduše prije 'fratelli e sorelle', ali znajući kako on pripada Rotarijancima, a vjerojatno i onima koji su iznad njih, to bi se moglo razumijeti kao:
'Braćo i sestre slobodnozidarke, dobra večer!'.
Čitamo pak danas kako je izjavio da su 'prava' imigranata važnija od nacionalne sigurnosti , pa je vrlo vjerojatno kako će Bergoglio imati pomrčinu i među starim starosjediocima Europe i zapada.
Baš ga briga, on je ionako na strani mladih, pogotovo ako su oni muhamedanci i kriminalci.
Takvima ide onda prati noge za Veliki četvrtak u zatvor. 
Preferiraju se oni iz crne Afrike i k tome transeksulaci (ovo nije šala, poguglajte i nađite tu scenu).
Ovo posljednje pisanje možete shvatiti kao iskorištavanje jadnog Bergoglia da izbjegnem nezgodno pitanje - gdje je sada Crkva.
Kao posebni sedevakantisti koji znaju da niti sedevakantistički biskupi nemaju legitimitet od pape da zauzmu neku biskupiju, nismo u puno boljoj poziciji i u manjim mukama tražeći odgovor na to pitanje od kolumbijskih kavopija.
Prijatelj iz SAD koji uređuje portal "Our Lady's Resistance" "skeptičan je prema pomrčini nad SAD jer se puno toga okreće oko masonskog broja 33 (provjerite na tom portalu) i u tome on vidi prste masona (dakle sumnja da to nije prava pomrčina, nego nešto izvedeno preko demona - koji to mogu izvesti ako to Bog dozvoli).
I onda mi je u emailu poslao 33 redak iz 33 poglavlja Ezekiela:


Ali kad sve ovo dođe - gle, već dolazi - znat će da prorok bijaše među njima!
Možda je tu odgovor na naše teško pitanje.
Možda ćemo se uskoro skupljati oko proroka Henoka i proroka Ilije koji moraju doći prije kraja.
Isus kaže u Mateju 24:28

"Gdje bude strvine, ondje će se skupljati orlovi."
To je odgovarao na pitanje apsotola kako će izgledati posljednji dani.
Neki tu rečenicu tumače kao naš izraz "gdje ima dima ima i vatre", ali se to ne uklapa u kontekst teme posljednjih vremena.
Isus tu govori o lažnim Kristima i prorocima koji će raditi velika znamenja (pomrčinu Sunca?) i čudesa tako da bi bili i izabranici Božji zavedeni kad bi to bilo moguće.
I kakve onda ima veze rečenica 'gdje ima dima ima i vatre'?
Očito, barem po mojem sudu, preostali kršćani to jest izabranici Božji ne će se povesti za velikim čudima za kojima će se svi povesti, nego će kao orlići letjeti na pravo mjesto.
I sad mi je tu pala na oči rečenica iz Otkrivenja kako će Henok i Ilija biti ubijeni i njihova tijela će biti izložena javnosti.
Možda je dakle slika strvine oko koje se okupljaju lešinari (jer zapravo orlovi ne jedu strvinu)  ustvari slika ta dva Kristova svjedoka oko kojih će se okupljati kršćani.
Vrijeme će pokazati (znači nemamo definitivni odgovor gdje je i gdje će biti Crkva u posljednjim danima), a mi budimo spremni svaki čas umrijeti i/ili svjedočiti za Krista.
I neka da Bog milosti svima koji Ga traže da pronađu čim prije Crkvu, a da se oslobode svih veza s lažnim papama, biskupima i krivovjerjima koje isti promiču.
Posebno neka bude milostiv dr.Galatu i njegovim suradnicima koji uređuju navedene TV emisije.

* Kasnije sam saznao da njihova TV se gleda u 35 zemalja svijeta (vjerojatno u kojima se govori španjolski) i dolazi do 53 milijuna domova. Dakle nije to baš mala pomrčina Bergoglia nad Latinskom Amerikom.

** Barem meni nije poznato i ne vidi se to u tim emisijama. Najčešće je oholost glavna zapreka da ljudi ne idu tragati za istinom, pogotovo ako su već u zrelijim ili kasnijim godinama. Ne žele istraživati da ne bi si morali priznati kako su dobar dio života bili zavedeni.

*** Woytila je sa svojom 'teologijom tijela' bio i tu veći revolucionar nego Bergoglio.

1 komentar:

  1. Je li to što ste Rodriga Borgiju nazvali papom greška koja vam se potkrala?

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.