ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Guba, savijest, škola

Jučerašnja čitanja na trinaestoj nedjelji po blagdanu Duha Svetoga bila su iz poslanice sv.Pavla Galaćanima 3:16-22 i Evanđelje po Luki 17:11-19:


A ova su obećanja dana Abrahamu i potomstvu njegovu. Ne veli se: "i potomcima" kao o mnogima, nego kao o jednomu: I potomstvu tvojem, to jest Kristu.
Ovo hoću kazati: Saveza koji je Bog valjano sklopio ne obeskrepljuje Zakon, koji je nastao četiri stotine i trideset godina poslije, i ne dokida obećanja.
Doista, ako se baština zadobiva po Zakonu, ne zadobiva se po obećanju. A Abrahama je Bog po obećanju obdario.
Čemu onda Zakon? Dometnut je poradi prekršaja dok ne dođe potomstvo komu je namijenjeno obećanje; sastavljen je po anđelima preko posrednika.
Posrednika pak nema gdje je samo jedan. A Bog je jedan.
Zar je dakle Zakon protiv obećanja Božjih? Nipošto! Jer da je dan Zakon koji bi mogao oživljavati, pravednost bi doista proizlazila iz Zakona.
Ali je Pismo sve zatvorilo pod grijeh da se, po vjeri u Isusa Krista, obećano dade onima koji vjeruju.


Dok je tako putovao u Jeruzalem, prolazio je između Samarije i Galileje.
Kad je ulazio u neko selo, eto mu u susret deset gubavaca. Zaustave se podaleko
i zavape: "Isuse, Učitelju, smiluj nam se!"
Kad ih Isus ugleda, reče im: "Idite, pokažite se svećenicima!" I dok su išli, očistiše se.
Jedan od njih vidjevši da je ozdravio, vrati se slaveći Boga u sav glas.
Baci se ničice k Isusovim nogama zahvaljujući mu. A to bijaše neki Samarijanac.
Nato Isus primijeti: "Zar se ne očistiše desetorica?
A gdje su ona devetorica? Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca?"
A njemu reče: "Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!"
Posljednje vrijeme pogledam na youtube pridike vlč.Jenkinsa iz Svećeničkog bratstva sv.Pia V (dakle to nije SSPX, nego je njihov akronim SSPV i oni nisu otpornici, nego sedevakantisti).
Hvala Bogu zadnje vrijeme su dosta aktivni na internetu, tako da u ponedjeljak možemo pogledati pridiku nedjeljne Mise:



Vlč.Jenkins je u starosti i čini mi se da je bio ozbiljno bolestan u posljednje vrijeme.
I u pridiki (nisam siguran da se kaže 'pridici', jer to nema veze s dicom-djecom) govori o teškoj bolesti gubolikog svijeta.
Ta guba su grijesi bluda svake vrste.
Katoličko učenje o bludu je kako taj grijeh oslijepljuje čovjeka za Boga, pravdu, ljubav, nadu, istinu i konačno za vjeru.
Niti guba ne ubija momentalno, kršćanin koji se zarazi bludom ne će odmah postati sotonist, ali na kraju sigurno hoće jer će otupjeti na pozive savijesti da se odupre duhovnom onečišćenju.
Grižnja savijesti je znak kako u kršćaninu još postoje tragovi Božji ili sjećanje na Boga.
Gubavac tada još uvijek ima ljudsko obličje, ali njegovo 'meso' je zaraženo.
Kad se tjelesna guba pokaže onda izgleda ovako:



Kad se duhovna guba pokaže onda izgleda ovako:



Ali može izgledati i najčešće  izgleda ovako:


Ako imalo pratite medije onda ste morali primjetiti posljednjih godina kako gotovo nema 'zvijezda' koje nisu tetovirani. 
Brže ćete nabrojati naše nogometaše koji si nisu unakazili tijelo, nego oni koji su ili žabe koje su digle nogu da budu potkovane kao tetovirani konji ili koji nalaze ljepotu u ružnoći.
Žaba je samo digla nogu, ali ovi su se ipak potkovali tetovažama i osim rijetkih pojedinaca, nisu zažalili zbog toga i smatraju da imaju sada ljepše tijelo nego dok je tijelo bilo čisto.
Kao što kaže vlč.Jenkins, svijet je kao otok na kojem svi imaju gubu i drže kako je lijepo i uzbudljivo biti gubav, dok oni koji su čisti u pogledu bluda, njih smatraju nečistima i gubavcima.
Potpuno izokrenute vrijednosti znak je da živimo u društvu koje je sotonsko.
Ako nam se gadi ovaj guboliki svijet, ako se sami sebi gadimo kad postenemo nečisti od bluda, onda zahvalimo Bogu što nam savijest nije posve umrla.
Ako je pak glas savijesti slabašan, jedva čujan, onda se odmah dajmo u molitvu Bogu da nam po zagovoru BDM, anđela i svetaca,
dadne milosti kako bi glas savijesti postao kao grom, i da skinemo šminku 'nečistog duha Jezabele' te vidimo u tom licu ono što stvarno jest - gubu.
Naš Gospodin nas upozorava da kad nam kuća postane čista od zloduha, ali i čista odnosno bez Boga, da će uskoro doći ne samo taj zloduh, nego da će s njim sedmorica još gorih zloduha.
To su u ovoj prispodobi devetorica gubavaca koje je Gospodin izliječio od gube i koji nisu osjećali nikakvu zahvalnost Liječniku koji jedini može izliječiti gubu i spriječiti povratak gube.
Dakle, ako se grješnik oslobodi tjelesne požude, ili neke druge, onda je to samo privremeno ako ne uredi svoju kuću da se u njoj nastani Duh Sveti.
Stanje je poslije toga gore nego prije.
Sv.Pavao stoga kaže - besprekidno molimo i zahvaljujmo Bogu na milostima.
Isus kaže - bez Mene ne možete ništa.
Bez čvrste veze s našim Spasiteljem, bez toga dan nam On ne postane zaručnik naše duše, vraćamo se vrlo brzo u okove Sotone, vraćamo se ponovno u gubu, samo ovaj put sa sve slabijim glasom savijesti i sa sve većom nakanom da uvjerimo sebe kako je 'Jezabel' lijepa i naša božica.
U poslanici Pavla se taj jedini put spasenja duše naglašava.
Zalud je zakon odnosno naša savijest da smo u grijehu, ako ne postoji netko tko će nas od grijeha očistiti, ako ne postoji Liječnik koji će ponovno naše lice i tijelo učiniti ljudskima to jest hramom Duha Svetoga.
Zakon-savijest osuđuje pravedno, a Isus oživljava.
Nema života bez vjere u Gospodina Isusa Krista.
Prava vjera je dar Božji i tko stvarno vjeruje u Isusa Krista, taj je spašen ako sačuva vjeru do kraja, do svoje smrti.
Protestanti su majstori samozavaravanja jer su se umislili da imaju tu vjeru koja spašava ako ju svojim ustima deklariraju, a njihovo srce je i dalje pod ropstvom Sotone, njihove misli, volja, čini i propusti i dalje krše Božje zapovijedi.
Nalik su gubavcu koji se je umislio da je čist i onda zahvaljuje ne liječniku, nego sam sebi što je tobož bio kod liječnika, a kod njega nije nikad bio, jer da je bio onda više ne bi imao gubu.
Luther je pozvao protestante da griješe čim više, jer ionako ne mogu izgubiti spasenje.
To je najopasnija guba, protestantizam je kao iskrivljeno zrcalo pred koje dođe gubavac i onda sebe vidi kao da je čist od gube.
Vlč.Jenkins na kraju pridike ukazuje na vjerojatno najgoru verziju protestantizma, goru od jehovih svjedoka ili mormona.
To je ona sekta koja se naziva katoličkom, a koja propovijeda kako Isus voli gubavce baš zato što su gubavci. 
Ostali protestanti barem većinom vide kršenje Božjih zapovijedi kao gubu, ali ova sekta preko 'pape' Bergoglia propovijeda da je stanje gube normalno (što ustvari ovaj svijet naviješta, zato svijet voli Bergoglia), da se sodomiti i preljubnici mogu smatrati djecom Božjom te da se ne moraju izliječiti od gube, jer ih Bog ljubi takvih baš kakvi jesu sada.
Kod klasičnih protestanata još možete naići na pastore koji kažu da je npr. sodomizam veliki i Bogu odvratan grijeh te koji ne će dozvoliti da im javni sodomiti dođu na njihova okupljanja.
Kod ove sekte to se može eventualno dogoditi u nekoj zabitoj seoskoj župi kod nekog starog svećenika, ali bih takvog svećenika volio pitati kako se može moliti Bogu i prikazivati misu u zajedništvu s onim koji duhovnu gubu drži normalnim stanjem.

Danas je inače započela nova školska godina.
Mora nam biti jasno kako će svaka slijedeća školska godina sve više nalikovati na školu Sotone.
Naivaca ima u svakom društvu, ali mislim da su rijetki i kod nas oni koji misle da hrvatski državljani odnosno roditelji odlučuju po našem ustavu koje će se moralne vrednote naučavati u školi.
O tome se ne odlučuje u niti jednoj školi, o tome se nikad ne pita roditelje, o tome se ustvari ne pita niti hrvatske političare. 
Političari imaju samo zadatak smjernice sotonske svjetske elite o obrazovanju za obraze s gubom a ne ljudskim mesom, provesti u djelo uz čim manje protivljenje roditelja i ljudi kojima je stalo do naravnog morala.
Škole i mediji su rasadnici gube.
Čak i izvanjski učitelji u školama većinom izgledaju tako.
Ne bih se iznenadio da većina učiteljica (jer su učitelji u manjini i to ne slučajno) mlađeg naraštaja ima tetovaže po svojem tijelu.
Vratit ću se nakratko opet na vlč.Jenkinsa kojeg cijenim i poštujem.
On kao i većina tradicionalnih svećenika će osuđivati francusku revoluciju, ali će i dalje zagovarati liberalni kapitalizam i sekularizam kojeg je SAD raširio svijetom.
Dakako, oni će i dalje žestoko se susprostavljati komunizmu, ali ne sa stajališta pobornika kršćanske države.
To je inače zabluda amerikanizma ili sekularizma od koje nažalost boluju mnogi tradicionalni katolici u SAD koji svoju državu smatraju idealom.
Kapitalizam nužno teče u globalizam kao i komunizam.
Nikakvog iznenađenja ne bi smjelo biti što su se kapitalističke države zajedno sa SSSR borili na istoj strani i što su te države utemeljitelji i kontrolori UN to jest svjetske države u nastanku.
Ideja odnosno zabluda kako su prava ljudske osobe iznad prava društva je ideja kapitalizma.
To je isprva bilo na području poduzetništva.
Kapitalizam je ideja kako društvo nema nikakva ili vrlo ograničena prava nad pojedincem poduzetnikom.
Posve je jasno onima koji znaju posrnulu ljudsku narav nakon istočnog grijeha kako će isti poduzetnici uskoro napraviti paralelno društvo iznad društa, kako će se stvoriti skrivena oligarhija koju obično nazivamo judeomasonerijom i koja ne će samo držati kontrolu u monetarno-gospodarskoj sferi tako da će se dozvoliti samo na najnižoj razini slobodno poduzetništvo (mali dućani, mali obrti, male tvornice i radionice), nego da će ista okultna oligarhija preuzeti kontrolu nad duhovnom sferom društva tako da će imati u svojim rukama političare, medije i kulturu.
Naravno da te oligarhije ne staju na nacionalnim granicima, njime cijeli svijet nije dovoljan.
U tom fundamentalnom pitanju nema razlike između kapitalizma i komunizma.
Oba sustava brišu organsko društvo, nacionalne granice i razlike, teže brisanju svih naroda, rasa i religija i žele imati ispod sebe atomizirane individue iskorjenjene od tradicije, kulture i predaka s kojima najlakše mogu upravljati.
Kao što sam često pisao na blogu, ovo što se sad događa na zapadu koje možemo najjednostavnije nazvati smrću zapada, rezultat je nekoliko stoljeća nepostojanja kršćanske države, a rezultat drugog velerata značio je kako je pobjeđen i nacionalizam kako prepreka za svjetsku državu odnosno realizaciju zajedničkog nazivnika kapitalizma i komunizma.
Bez ove spoznaje, a koja se ne uči u školama, ne može se znati zašto smo ovdje gdje se sad nalazimo u povjesnom vremenu, ali niti se možemo oduprijeti svjetskoj skrivenoj antikristovskoj eliti.
Nacionalni socijalizma ili nacionalizam (nacionalizam koji ne uvidi što se krije iza ideje demokracije i slobodnog poduzetništva-kapitalizma uskoro gubi nacionalnu državu što se je dogodilo kod nas) nije rješenje za kršćanina, jer se taj nacionalizam bez kršćanstva predvidljivo pretvori u idoliziranje naroda, rase i nacionalne države (to je ono što imaju istočni shizmatici o čemu sam pisao na blogu) odnosno postane poganstvo.
Ipak moramo vidjeti da je strana koja je izgubila u drugom veleratu bila protivnik moralne dekadencije, uništenja tradicije i tradicionalnih moralnih vrijednosti.
Ta strana je bila manje zlo od ove koja je pobijedila.
Mišljenja sam da je Bog dozvolio da globalistička UN strana pobijedi jer je došlo vrijeme da se da moć Antikristu koji će imati svjetsko carstvo, a ne vlast u jednoj nacionalnoj državi.
Kako je povijest učiteljica života, ili kako je Orwell napisao tko kontrolira trenutno vlast, taj piše povijest tako da bi i sutra imao vlast to jest vlast nad životima drugih, tako u toj spoznaji moramo tragati za istinom o prošlosti koja je uvijek skrivena od vladajućih medija i školskog sustava.
Posljednjih tjedana se primjećuje kako najveće svjetske tvrtke na području interneta koordinirano brišu datoteke ili čak kradu tuđe domene kako bi se onemogućilo tražiteljima istine o prošlosti da dođu do podataka koji se ne uklapaju u vladajuću sliku povijesti.
Istina o tome što se je događalo u prošla dva stoljeća mora ostati skrivena, ili dostupna samo onima koji imaju pristup arhivama (zbog toga je u Orwellovoj "1984" najvažniji posao države bio brisati povjesne dokumente ili ih krivotvoriti).
Dati ću na kraju poveznicu na jedan dugačak dokumentarni film koji se redovito sada briše s youtube, tako da je vrlo moguće da ga uskoro preko te poveznice ne ćete moći gledati.
Autori filma ruše uvriježeno gledanje o drugom veleratu, ali im nedostaje kršćanska perspektiva o tome zašto Bog kažnjava zapad ili zašto nacionalna država ili nacionalni socijalizam bez kršćanstva nije rješenje.
Poveznica je na sedmi dio tog dugog serijala od deset dijelova, i lako možete, ako ne budu skinute datoteke, sve ostale pogledati.




Ne tvrdim da je sve istinito u tom dokumentarcu, ali ako su to falsifikati i kriva tumačenja, zašto profesionalni povjesničari, plaćeni od liberalnih država, ne odgovaraju 'knjigom na knjigu' ili 'videom na video', nego se poput naših 'hrvatskih povjesničara' pozivaju na zabrane ili čak zatvorske kazne za one koji tumače povijest različito od njih?
Zašto brisati datoteke ako one iznose laži, ta imaju u svojim rukama sve vodeće medije i izvore novca, lako im je onda dokazati u nekoj knjizi ili filmu kako su to falsifikati, a vladajuće tumačenje povijesti je istinito?
Istina se ne boji laži, nego obrnuto.
Stoga, idimo uvijek za Istinom, jer On je i Put i Život.
Sve provjeravajmo, jer vlast Sotone počiva na laži.
Roditelji moraju biti svjesni da će njihova djeca u školama biti učena naopako, ne samo po pitanju morala, nego i po pitanju povijesti.
Tko će ih uputiti na istinu ako ne oni?
To im je dužnost pred Bogom i nemaju opravdanja ako to ne učine.
Da, tko slijedi istinu morat će prije ili kasnije trpjeti radi nje.
Ali jedino tako se može pokazati da se ljubi i slijedi Istina.

Broj komentara: 15:

  1. U pravu si Emile. Imam malu kcer i ozbiljno razmisljam o kucnom skolovanju. Javno skolovanje i bez ovih novih rodnih ideologija i ostalih nodernizama dovoljno potkopava roditeljski autoritet i svaka generacija je arogantnija od prethodne. Sta se tice drzavnog uredenja tu se slazem potpuno sa gospodinom Markom Franciškovicem koji je teokratsku Hrvatsku drzavu opisa u svojoj knjizi "Hrvatska knjiga opstanka" koju toplo svima preporucam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nebi želio da se ovo moje pitanje shvati kao provokacija jer stvarno nemam tu namjeru. Dakle, pitanje autoru ovog bloga, poštovanom Emilu: Jesu li za vas Hitler i Mussolini u povjesnom kontekstu pozitivne ili negativne osobe?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozitivni su u smislu što su se borili protiv boljševizma i judeomasonerije.
      Negativni što se nisu borili za Krista Kralja.
      Zbog ta dva pokreta i pobjede Poljaka nad Crvenom armijom, Europa nije pala pod boljševizam između dva rata, a bez Njemačke u drugom veleratu Crvena armija bi bila potpuno pobjedonosna (tko je malo bolje upućen zna da je Crvena armija bila u ofenzivnom položaju kad je započela Barbarossa te je i to najvažniji razlog zašto je tako naglo izgubila odmah u početku ogroman teritorij, drugim riječima Hitler je preduhitrio Staljina).
      K tome ta dva pokreta, nacional-socijalizam više, uspješno su se borili protiv dekadencije u umjetnosti, filozofiji i općenito u društvu (treba samo pogledati kakva je sodoma vladala nad wajmarskom Njemačkom, pornografija je bila legalizirana, prostitucija najgore vrste, prvi sodomistički film je tada snimljen, ili drugim rječima sadašnja situacija je bila pred sto godina u Njemačkoj i vjerojatno bi se raširila kao bolest po cijelom starom kontinentu.
      Bez ondašnje Njemačke i Italije internacionalni komunisti bi imali pod sobom Španjolsku.
      Dakle, držim sile osovine puno pozitivnijima nego sile antante koje su paktirale s boljševizmom i koje su već onda imali u planu globalizaciju preko Lige naroda.
      Ponavljam, nisu se borili za Krista Kralja, ali su se još manje za Njega borili 'saveznici' i boljševici.
      Katolici Europe, mislim da su većinom bili na strani sila osovine, i nemamo im što zamjeriti kad je druga strana bila još manje kršćanska.
      Da je druga strana pobijedila, ne bi se danas događala globalizacija, širenje perverzija, uništavanje nacionalnih država i tradicije kao i aktualna muhamedanska najezda u Europi.
      Kao što sam negdje napisao, smatram da je Bog predvidio i dopustio da druga strana pobijedi jer su se bližila posljednja vremena kad će zlo biti na vrhuncu.

      Izbriši
    2. U jednom djelu se slažem s vama. U onom da je u tadašnjem vremenskom kontekstu nacionalsocializam bio nešto manje zlo od boljševizma. Ali je ipak bio zlo, i nekako mi nije kršćanski opredjeliti se između između dva zla za bilo koje od njih. Usput evo jedne poveznice na tekst koji kratko ali jezgrovito opisuje odnos hitlera prema kršćanstvu i pogubnost opredjeljnja za tvz. manje zlo.
      http://www.catholiceducation.org/en/controversy/common-misconceptions/was-hitler-a-christian.html

      Izbriši
    3. Taj članak je neistinit.
      Jer imputira A.Hitleru da je htio istrijebiti židove.
      Jedno je istjerati nekog, a drugo je ubiti ga.
      Talmudisti odnosno sinagoga Sotonina je bila kroz cijelu povijest kršćanstva istjerivana iz pojedinih država kad se je saznalo za njihove spletke.
      Oni se nisu nikad htjeli asimilirati u narod u kojem su došli, a zbog svoje povezanosti i rasističke ideje kako im je Bog dao pravo da budu gospodari nad nežidovima, te povezano s time da su znali lako preuzeti kontrolu u tim državama, su puno puta istjerani.
      Još iz vremena arijanskih pogana koji su poharali Rimsko carstvo znalo se je da podstiču arijance da istrijebe katolike.
      Poslije su zbog istog razloga podržavali druge arijance - muhamedance.
      Nisu bez razloga istjerani iz Španjolske kad se je znalo da su peta kolona muhamedanaca te da su maranosi, lažni konvertiti na kršćanstvo kako bi tako preuzeli vlast u Crkvi.
      I iz papinske države su bili barem jednom istjerani kad je jedan židovski konvertit otkrio što piše u talmudu o Isusu, Mariji i nežidovima.
      Definitivno A.Hitler nije bio kršćanin, ali tada niti jedan vođa zapadnih država nije bio kršćanin osim u Španjolskoj Franca i u Portugalu Saleazara.
      K tome su vođe ostalih zapadnih država skoro svi bili masoni, a u Njemačkoj su masoni stavljeni u radne logore, dok je u Beču jedini put u povijesti do sad bio slučaj da je jedan Rotschild bio uhićen.
      Propaganda protiv A.Hitlera je najčešće radi toga što je on uspio izvesti ekonomsko čudo u Njemačkoj i istovremeno nemati veze sa svjetskim bankama.
      To je vrlo opasan presedan, i zbog toga istog razloga i iz istih izvora je došla propaganda protiv Sadama Huseina ili M. Gadafija.
      Ondašnja Njemačka je uspjela zapanjiti svijet tako što je od gladi, najveće nezaposlenosti i najveće hiperinflacije, u roku od nekoliko godina prešišala najrazvijenije zapadne zemlje i to za vrijeme dok je trajao židovski bojkot Njemačke te je Njemačka praktično do toga došla autarkijom, a sirovine koje su joj trebali je mjenjala robnom zamjenom za svoje industrijske proizvode i tako je barem kod sebe izbacila svjetske bankare iz igre.
      To je glavni razlog drugog velerata.

      Izbriši
    4. Krivo sam napisao 'arijanski pogani', a trebalo je 'arijanski barbari' koji su većinom bili germanski narodi poput Vizigota i Vandala u Španjolskoj i sjevernoj Africi. Židovima je odgovarala ta kršćanska hereza koja negira da je Isus Bog.

      Izbriši
    5. Nebih se složio da je taj članak neistinit. Prije bi se moglo konstatirati da nekim u stavkam nije toćan, ali moje je skromno mišljenje da je većim djelom vjerodostojan. Znate, u mojem kraju se kaže "vrag kuhan ili pećen i dalje ostaje vrag". Pozdrav.

      Izbriši
    6. Za mene su svakako veći vragovi bili Staljin, Churchilll i Roosevelt.
      Uobičajena negativna slika o A.Hitleru se temelji na laži kako je zapovijedio istrebljenje židova i da je htio osvojiti svijet.
      Ako netko napiše tekst o Hitleru i to stavi, onda je članak tipična propaganda 'saveznika'.
      Hitler je po mojem sudu postao apostat napustivši Crkvu u kojoj se je krstio i u kojoj je pohađao vjeronauk, ima tekstova u kojima se vidi kako nije vjerovao u Presveti oltarski sakrament.

      Izbriši
    7. Prvo sam mislio da možda ovo nebi trebao pričati, ali kad smo već toliko zagazili u tu temu, zašto ne. Imam neke informacije o Drittes Reich-u iz prve ruke. Naime, moj djed po majci bio je porjeklom njemac i u mladosti je bio vojnk Wehrmacht-a. Sjećam se kako mi je kao dječarcu često sa fascinacijom pičao o fenomenalnoj stezi i organizacji njemačke vojske, i nevjerojatnom redu u tadašnjoj Nazionalsozialistisches Deutschland. Poslje rata je sa kompletnom obitelji završio u logoru tvz. cvene armije u Mađarskoj. Kažem "tvz. c. armija" zato što je o njima pričao sa izrazitim gnušanjem; jer su bili prljavi, smrdljivi, zapušteni, primitivnog vladanja, često pijani... Čista suprotnost njemačkoj vojsci. Kad mi je o njima govorio imao sam pred očima raspuštenu hajdučku bandu. Čudom Božjim su nakon mučnog logorašenja svi pušteni na slobodu. Izgladnjeli, bolesni, ušljivi, ali živi. Kako je deda volio popiti često je u pripitom stanju - većinom na njemačkom jeziku - glorificirao Wehrmacht. Pošto je kao bivši vojnik Reich-a bio obilježen i pod prismotrom baka i cjela obitelj su bili u stalnom strahu da ih komunisti opet sve ne odvedu. Međutim, bila je sretna okolnost što je stari lisac bio bistar i komunikativan čovjek, a uz to je bio i odličan vinar, pa se na toj vinskoj bazi uspio skompati s udbašem koji ga je imao pod prismotrom. Godinama je hektolitrima vrhunskog vina mitio udbaša da bi se ovaj pravio gluh na njegove verbalne nestašluke. Iako je obožavao njemački nesalomljivi duh Hitlera nije volio. Smatrao ga je direktim krivcem za slom Reich-a poradi njegovih luđačkih osvajačkih apetita. To mu nije nikada oprostio. Jednom je imao priliku sresti ga na brzinu u prolazu. Navodno mu je čak uspio uhvatiti pogled koji je bio izrazito hladan, upravo nemilosrdan. Koliko dedu pamtim bio je stvarno hrabar čovjek, čak prehrabar, ali je govorio da se svaki puta naježi kada se prisjeti tog pogleda. Iako je tada Wehrmacht bio u punom naletu, gazio protivnike i gutao teritorij za teritorijem, Hitlerov mahniti pogled mu je budio neku jezivu slutnju da bi nešto moglo krenuti po zlu, a to se na kraju i dogodilo. U glavnom, u sjećanju mi je ostao opis tadašnje Njemačke države kao perfektno ugođenog švicarskg sata, i njemačke vojske kao savšenog i nezaustavljivog ratnog stroja. Podosta detalja u opisu lika i djela A. Hitlera i Nazionalsozialistisches Deutschland su sukladni dobrom djelu članka kojega vi Emile osporavate kao krivotvorinu. Ali, kao što je povijest oduvjek dokazivala, i najveće ljudskom rukom stvoreno savršenstvo koje nije u skladu s Bogom i Njegovim zapovjedima osuđeno je na propast. Iako mi je kako sam sve stariji i uviđam neke činjenice Njemačka sve manje simpatična, ali pošto krv nije voda, onaj - iako manji - postotak deutsche blut koji u meni kola ne može da ne šapuće: "Deutshland, Deutschland, uber alles". Gott mit dir, herr Emil :)

      Izbriši
    8. Hvala na toj osobnoj priči.

      Izbriši
    9. Tu cuvenu njemacku stegu i disciplinu je maks luburic pokopa u predgovoru knjige "hrvatski holokaust" dr. Ivana Prcele. Kaze maks kako su se njemci iz hrvatske u svibnju 1945 povlacili gore nego partizanske bande bez ikakve stege i vojnicke discipline. A o tzv. Crenoj armiji su sve price istinite . bili su obicni razbojnici kao i njihove kopije partizani. Englezi su( barem njihovi obicni vojnici i nizi zapovjednici) gledali na partizane kao obicnu sumsku bandu bez discipline sta su ovi ustvari i bili. Istina je voda duboka a danas je Vlasti sakrivaju ko zmija noge

      Izbriši
  3. Antisemitizam, nacizam, fašizam i rasizam su uvijek prisutni pogotovo kod vjerskih fanatika koji u religiji nalaze opravdanje za svoju zlobu i mržnju. Najljepše od svega je što sebe prikazuju kao žrtve. Tako je i Hitler sebe doživljavao. Ja svejedno ne mogu razumjeti što je to u ljudima tako izopačeno i poremećeno da u sebi gaje želju za ubijanjem ili protjerivanjem različitih od sebe. Nikako to ne mogu shvatiti. Zar je zlo toliko jako i prefrigano da ljudi za stvarno vjeruju kako imaju pravo nekome oduzeti život samo zato jer se rodio druge nacionalnosti ili vjere. A kad isto to njima netko napravi onda se smatraju progonjenima i žrtvama. Šta nitko nije nikada čuo za fair play? Ili za onu nemoj raditi drugome ono što ne želiš da se tebi radi? Šta je to tako teško za razumjeti. Baš me zanima bi li autor prihvatio da recimo njega netko uzme kao objekt svoje mržnje iz samo jednog razloga a to je taj što se rodio druge nacionalnosti? Kako bi mu bilo da recimo netko poziva da se njegov narod eliminira? Hitler mu je super bio samo je vjeru malo zapostavio. Inače to što je bio direktan krivac za rat ili to što je pobio na milijune ljudi za koje postoje materijalni dokazi to njemu ništa ne smeta. Ali isto to mu smeta kod boljševika. Pa za mene ubojica je ubojica, zločinac je zločinac i žrtva je žrtva. Kod tebe izgleda da nije. Ako ubijaju naši onda je to opravdano i OK ali ako ubijaju oni drugi e onda je to zločin. Otprilike tako ti rezoniraš i misliš da je to normalno. Ja se ne mogu načuditi da postoje takvi zločinački umovi kao tvoj. I sav se naježim pri pomisli što si ti sve u stanju sutra napraviti samo ak oti se ukaže prilika. Pitaju uvijek poslije rata pa kako su mogli djecu na bajunete nabijati? Tko bi to učinio? E pa ovakvi kao ti to su činili i činiti će i u buduće. Jer prvo to radiš je dehumanizacija onih koje mrziš. A jednom kad čovjeku oduzmeš svojstvo ljudskosti onda nije problem niti dvomjesečno dijete nabiti na bajunetu jer za tebe to nisu ljudi. To je sva tragedija u ovom tvom neonacističkom pamfletu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A zasto se ti unknown ne predstavis imenom i prezimenom kad razgovaras s ljudima? Sramis li se necega? Ili si placen za svoj jeftini "antifasisticki" i "humanisticki" pamflet? Ne baratas ni jednom cinjenicom osim bijedne "antifasisticke" tj. kultorno marksisticke propagande. Ono sta ti zoves "vjerskim fanatizmom" je ustvari zivljenje vjere. Nema nicega umjerenog i "prilagodavajuceg" ili kompromisnog u krscanstvu. Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dusom svojom i svim umom svojim. Ne kaze Isus ljubi me umjereno. Ljubi me kad ti odgovara. Radi i moli. Mozda nesto i shvatis

      Izbriši
  4. Podmećeš mi mržnju tamo gdje je nema.
    Također i šovinizam.
    Citiraj samo jednu moju rečenicu na blogu (ali ne izvan konteksta) koja će opravdati tvoje optužbe.
    Gdje sam to ja dehumanizirao nečije žrtve?
    Višekratno sam pisao kako nisam solidaran s nekim samo zato što je on je Hrvat ili što se deklarira katolikom.
    Nisam niti antisemit, jer radujem se svakom židovu koji izađe iz sinagoge Sotonine i postane mi brat u Kristu.
    Naravno da se ne slažem s tvojim očiglednim ljevičarsko-globalističkim stavom da ne postoje tradicionalno zemlje koje pripadaju nekom narodu koji tu vjekovima živi, čiji su se sinovi izborili davno da se ta zemlja zove njihovim narodnim imenom.
    Stoga, svaki narod ima pravo reći strancima koji dođu u njegovu zemlju da su stranci, da ne mogu raditi što ih je volja te da nikad ne mogu imati isti status kao domicilni narod.
    Podmećeš njemačkim nacionalnim socijalistima da su izazvali drugi svjetski rat te da su ciljano i planski ubijali ljude.
    To nije uspio dokazati niti nirnberški sud jer nema dokumenta koji bi to dokazao niti vjerodostojnih svjedoka.
    Priznanje koje je taj sud dobio je od njemačkog časnika kojem su na ispitivanju zdrobili testise i prijetili ubojstvom obitelji.
    S druge strane ne samo da postoje dokumenti, nego su i 'saveznici' izdali knjige o tome da treba sterilizirati i jednom zauvijek uništiti njemački narod.
    Ako nisi nikad ništa o tome čuo pročitaj:
    https://www.henrymakow.com/2017/09/genocidal-jewish-war-against.html
    Henry Makow je inače židov, ali nije niti cionist, niti talmudist niti židovski rasist.
    Apropos mržnje, ako čitaš moj blog onda si mogao primjetiti kako ja nipošto nisam humanist niti vjerujem u slobodno zidarsku ideologiju kako su svi ljudi djeca Božja.
    Kršćanstvo naučava suprotno.
    Isus Krist naš Gospodin nas poziva da ljubimo i molimo za naše neprijatelje.
    Kolikogod to bilo teško, ja se toga nastojim držati.
    Međutim Gospodin nam nije rekao da trebamo ljubiti Njegove neprijatelje.
    Iz Davidovog 139. psalam:
    "Jahve, zar da ne mrzim tvoje mrzitelje? Zar da mi se ne gade protivnici tvoji?
    Mržnjom dubokom ja ih mrzim i držim ih svojim neprijateljima."

    Inače sam bio u ratu i niti jednom primisli nisam nikad namjeravao ubiti ratnog zarobljenika ili civila.
    Stoga mi i tu podmećeš nešto što su tvoji ljevičari i antifašisti uvelike radili.
    Prumjerice nađi samo jedan objavljeni tekst u NDH koji je govorio kako treba masakrirati, mučiti i podaviti bez milosti neprijatelje te države.
    S druge strane imamo upute partizana u kojima objašnjavaju kako treba otrovati seoske bunare i slične stvari.
    Ivan Goran Kovačić kojeg su ubili četnici, pisao je koliko mi je poznato najsadističkije tekstove u ratu u kojima je bolesno opisivao kako partizani trebaju mučiti neprijatelje.
    Tako da mu se je ono što je govorio da treba napraviti hrvatskim vojnicima na kraju dogodilo od četnika.
    Apropos Božjih neprijatelja to su svi oni koji se javno ili tajno bore protiv naravnog morala.
    Ako se netko biri tajno, to zna samo Bog, ali tko to čini javno, njega kršćani trebaju držati svojim neprijateljem.
    Ako si ti jedan od takvih, koji recimo podržavaš sodomizam, abortuse, pornografiju, legalizaciju droga, oduzimanje roditeljima prava da odgajaju djecu kako oni žele a ne kako to želi država ili mediji i slične ljevičarsko-globalističke laži koje sve više uzimaju maha, onda se trebaš ubrojiti u Božje neprijatelje i računaj da si onda i moj neprijatelj.
    I ne brini se, ne bih te nikad mučio i zlostavljao kao ni nikog drugog.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.