petak, 17. kolovoza 2018.

Zamirotočila Sola Scriptura

Nečastivi ima smisla za humor.
Pa kad protestanti nemaju niti ikona niti relikvija niti križeva iz kojih bi teklo sveto ulje ili mirišljava mast, onda mu ne preostaje ništa drugo nego da iz protestantske biblije poteče miro (na dnu teksta je objašnjenje riječi).
O tome je snimljem video:


Eto dokaza s 'Neba' kako je istinita Lutherova "Sola Scriptura".
Problem je samo, a kojeg protestanti očigledno ne vide, kako su stoljećima prije Luthera mirotočile ikone u Crkvi, a izgleda da sada 'mirotoče' i 'pobožni' predmeti i kod budista i hindusa (a moguće i kod muhamedanaca, samo se još čeka da iz groba Lenjina poteče ulje).
Na videu možete, ako niste nikad još, vidjeti kako teče osim ulja, uobičajena protestantska 'sveta liturgija' grljenja, držanja za ruke i ostalih jeftinih emocija dok sviraju 'sveti' instrumenti pop glazbe.

Dakle, moguću su samo dvije opcije:
- mirotočenje je izvorno bilo u Crkvi, a zatim je Bog dozvolio Sotoni (ili možda nekima koji izvode trikove) da izvodi lažno čudo mirotočenja kako bi se oni koji iskrena srca ne žude za istinom Objave, još više učvrstili u svojoj lažnoj religiji,
- mirotočenje je uvijek bilo lažno čudo Nečastivog i/ili trik nekih ljudi.
Osobno vjerujem u prvu opciju.

Vidim da i hrvatski grkokatolici (a ne samo srpski pravoslavci, vjerojatno i bugarski i ruski) koriste izraz mirotočenje , dok riječ miro dolazi od riječi smirna - mirišljava i skupocjena smola-pomast koja se skuplja od nekih drveća u Arabiji i s kojom su pobožne žene (mironosnice) u uskrsno jutro htjele pomazati Gospodina Isusa Krista.

Nije li nam rečeno kako će Antikrist i njegovi izvoditi u posljednjim vremenima lažna čuda te da ako se ta vremena ne skrate, i kad bi to bilo moguće, Božji izabranici bi bili izgubljeni?
Lažna čuda lažnih religija govore nam da smo u tim vremenima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.