petak, 20. srpnja 2018.

Boljševizam - silazak tame

Mnogi u svijetu, a nažalost i neki pravoslavci, pokušavaju zanijekati zlo koje je boljševizam učinio Rusiji.
To ide dotle da se negira holodomor, najstrašniji zločin po svoj prilici u povijesti čovječanstva.
Liberalni degenerici zapada negiraju zločine boljševizma jer je to njihova ideologija, dok neki 'rusofili' to čine jer bi se tobož u suprotnom ugrozilo jedinstvo Rusije, jedinstvo crvene petokrake i križa.
To je kao da netko kaže kako se ne smije znati istina, jer bi se tada narušilo lažno jedinstvo laži.

Pogledajte slijedeći video koji govori o zlu boljševizma u Rusiji:



I onda se netko pita kako su mogli ukrajinski seljaci s kruhom i sa solju dočekati njemačke vojnike u drugom veleratu.



Evo kako 'nacisti' zapadni Ukrajinci znaju da je zlo došlo s boljševicima, a ne sa ruskim carevima iz Moskve, pa su se spontano digli za vrijeme izvođenje himne za koju ne znam dal se igdje u današnjoj Rusiji izvodi.

P.S. Evo koje 'koincidencije' nakon što sam objavio tekst.
Čitamo vijest kako su vlasti Rusije zatvorile muzej posvećen povijesti gulaga. Opravdanje je zbog zapuštenog stanja zgrade. Pa što su čekali dosad s popravkom zgrade? Da su dali samo dijelić novca s kojim stalno slave Crvenu armiju ta zgrada bi bila od zlata. Usput, čitao sam kako mnogi 'rusofili' negiraju holodomor i gulage ili ih omalovažuju.
Po mojem sudu najvažnije pitanje je kako će se prema tom trendu postaviti RPC. RPC u izgnanstvu je prekinula odnose s ostacima RPC za vrijeme boljševizma jer su ih držali suradnicima boljševizma koje je na to mjesto postavila komunistička partija.
Nakon sloma SSSR, te dvije crkve su se ujedinile i koliko znam vodeće pozicije zadržali su kadrovi ove RPC koja se je kompromitirala s komunistima.
Ako sam u krivu, onda ću biti sretan i javno obznaniti da sam krivo procijenio, ali to znači da RPC mora jasno osuditi boljševizam i trendove u sadašnjoj Rusiji da se isti boljševizma uljepša, a negira istina o ogromnim stradanjima kršćana (i nekršćana) u SSSR.
Ako sam pak u pravu, onda RPC u izgnanstvu nije smjela prihvatiti od komunista kontroliranu RPC u SSSR, te sebe i dalje držati jedinom i pravom RPC.
Usput, kako je jedan čitatelj odlično primijetio, slavenski nazivi za mjesne pravoslavne Crkve ne bi smjeli nikako imati naziv da su to Crkve pojedinog naroda (srpskog, ruskog, bugarskog, ukrajinskog - e tu RPC reagira protiv, kao što SPC reagira protiv crnogorske, makedonske ili hrvatske PC) nego da su to pravoslavne Crkve za pojedine suverene države.
Dakle, u RH trebala bi postojati Pravoslavna Crkva Hrvatske s prvenstvenim ciljem spašavanjem vjernika, a ne zaštitom srpstva ili hrvatstva, isto tako u Srbiji, Rusiji, Ukrajini, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj ...
Etnofiletizam kao opasna hereza je duboko uzeo korijena među mnogim pravoslavcima, i to je glavni razlog zašto su isti pravoslavci bili spremni raditi kompromis s antikršćanima boljševicima, jer eto oni su naš 'sveti' narod i ne smijemo se dijeliti.
Dočim je Gospodin Isus Krist rekao da nije došao donijeti mir, nego mač podjele.

P.S.S.
Boljševizam koji je poistekao kao oružje talmudizma protiv kršćanstva, po svojoj naravi i povijesti je par excellence ljevičarska ideologija protiv tradicije, obitelji i morala. Legalizacija abortusa, razvoda, razvrata, feminizma bilo je među prvim stvarima koje je boljševizam donio u Rusiju (dakle pola stoljeća prije hipi revolucije u SAD i zapadnoj Europi, nije ništa čudno što su se vođe hipi pokreta okrenuli prema komunizmu, što su simpatizirali Lenjina, Trockog, Staljina, Mao Ze Tunga, Fidela, Chea ...).
Dakako i zakon protiv antisemitizma koji je kao i uvijek, etiketa koju talmudisti koriste protiv svih koji se protive njihovom korozivnom djelovanju na društvo. Jedina kazna po tom zakonu protiv antisemitizma je bila smrtna. Kad je SSSR došao do situacije vlastitog urušavanja, Staljin je ipak ublažio ljevičarstvo nakon boljševičke revolucije, a za vrijeme rata je potaknuo rusko domoljublje, koje je dotad bilo kontrarevolucionarno, da spasi svoje i fotelje svojih drugova od Nijemaca.
Meni se isto tako čini da je postkomunistička Rusija podstakla rusko domoljublje, kao i pravoslavlje, samo da bi ista ili slična ekipa ostala dalje na vlasti. Pitanje je samo vremena kad će se ljevičarenje, osim uobičajenog slavljenja Crvene armije, opet vratiti. Jer ne može se služiti dvojici gospodara, ne može se biti Kristov i slaviti Lenjina i Staljina, to neprirodno stanje ne može dugo trajati.
Slijedeća vijest iz komunističke Kube govori kako će se tamo legalizirati sodomija i prateći 'sodomitski brak'. Što samo dokazuje kako nema prave razlike između ljevice zapada i ljevice komunističkih država.
Kad je ljevica u komunističkim državama bila protiv sodomizma kao recimo u komunističkoj Jugoslaviji, to je bilo samo zato što su u pojedinim državama bili još primjetni tragovi i korijeni tradicionalnog morala.
Kad narod prihvati da Broz može imati ljubavnice gdje god stigne, pa i orgijati sa sestrama Paunović (njegovim 'maserkama') istovremeno što je izluđivalo Brozovu suprugu Jovanku (koja je isto bila opsjednuta, jer je mogla znati kako je Broz svoje bivše supruge prokazivao kao kontrarevolucionarke kad su mu dojadile pa je koristio NKVD u Rusiji da ih se riješi) (to je bilo za vrijeme skupa nesvrstanih u Sri Lanki kad je dripac toliko bio opsjednut tim neprirodnim bludom da se nije ni pojavljivao na sjednicama), i onda to još shvati kako je dragi vođa 'dobar matori pastuh', onda je samo korak do legalizacije sodomizma.
Dakle, ludost je nekih pravoslavaca što ulaze u neprirodnu koaliciju s boljševizmom, to je isto kao da žele istovremeno biti Kristovi i Antikristovi.
Hvala Bogu, još ima istinskih pravoslavaca:


I na koncu za one koji više vole zapadne latinske obrede.
RPCiR (Ruska Pravoslavna Crkva izvan Rusije) ima na zapadu i sv.Liturgije za 'latine' (a čini mi se kako je patrijarh Rumunjske Pravoslavne Crkve, s obzirom na rumunjski, koji vuče podrijetlo od latinskog jezika, isto zadužen za 'latine').
Poveznica na web stranicu za to je ovdje .
Dakle, jedna, sveta, katolička i apostolska Crkva ima zapadne obrede kao i u prvom tisućljeću, i koji se temelje koliko sam primijetio na Misi sv.pape Grgura Velikog, a ne na tridentinskoj Misi.
Također, bez poteškoća se sv.Liturgija daje na narodnim jezicima jer ne postoji dogma koji jezici mogu, a koji ne mogu, biti korišteni.
K tome liturgija znači zajednička molitva Crkve, ne samo svećenika, pa je sasvim normalno da svećenici mole s pukom na jeziku puka.

2 komentara:

  1. Djed patrijarha Kirila je bio svećenik i proveo je godine u izgnanstvu i raznim zatvorima od boljševika.

    Ifka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam jeli li istinito, ali ROCOR (Ruska Pravoslavna Crkva izvan Rusije) optuživala ga je kako je agent KGB.
      Po mojem sudu, RPC nije smjela priznati vlast boljševika, a to je učinjeno sredinom 20-tih prošlog vijeka.
      Trebali su ići u katakombe kao prvi kršćani, makar boljševici porušili sve crkve ili ih pretvorili u ateističke muzeje. Ionako su ih na stotine tisuća poubijali, a još važnije ne smije se dati vjernost antikršćanskoj državi, jer to je onda izdaja Krista.
      Drago mi je kako djed patriajarha Ćirila nije radio kompromis.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.