nedjelja, 27. listopada 2019.

Kraj eksperimenta

Na radnom mjestu slušam radio,htio ne htio.
I tako sam slušao pred nekoliko tjedana glas ostrašćenog novinara koji je jadikovao u kakvoj nazadnoj antifeminističkoj zemlji živi, gdje sudac pušta na slobodu prije suđenja sedmoricu silovatelja maloljetnice.
I to u gradu kojeg posebno mrzi, jer Zadar hrvatstvom odskače od ostalih gradova i time ga je njegova nježna globalno-liberalna dušica stavila na top listu gradova koja treba mrziti.
Istodobno su podanici svjetske vlade (u sjeni?) diljem Hrvatske održali prosvjede i konferencije za medije iščuđavajući se zašto silovatelji nisu odmah obješeni za banderu (ovo shvatiti kao hiperbolu).
Odmah sam posumnjao u utemeljenost optužnice (mediji uopće ne navode da su oni pod optužbom za silovanje, nego ih naziva silovateljima jer mediji su već donijeli i izvršili presudu*) zato što je nemoguće silovati nekog mjesecima, a ne držati ga pritom kao roba 'u okovima' cijelo to vrijeme.
"Hrvatski tjednik" koji izlazi u Zadru, u posljednjem broju iznosi činjenice koje ukazuju da se tu nipošto ne radi o silovanju.
'Silovana' je npr. sve donedavno, to jest do dizanja optužnice, na svojim stranicama društvenih internetskih mreža imala fotografije gdje se radosno druži sa 'silovateljima', svojim vršnjacima i poznanicima.
Nadalje, samo 'silovanje' je snimljeno u kojem ona kaže 'silovateljima' da prestanu pričati i da počnu napokon ...
Dakle radi se o maloljetničkom razvratu koji nije ništa novo u ovoj truloj civlizaciji, ista 'silovanja' su se događala kad sam i ja bio srednjoškolac, samo tada još nije bila 'svjetska vlada' toliko izražena, nije bilo još toliko feminizma po kojem kurva optužuje one koje je zavela da su je silovali, i po kojem može žena usred dragovoljnog spolnog čina ustvrditi da je silovana i to sud priznaje kao dovoljan dokaz (najpoznatiji primjer je svjetski poznati uznik Assange koji je postao preopasan za svjetsku elitu sa svojim wikileaksom pa su mu podmetnuli silovanje kako da ga se riješe).
Kako smo došli do ovog stanja potpunog rasapa društva?
U ovoj žalosnoj priči nisu glavni krivci 'silovana' (koja je sad na psihijatriji nakon što je sve izašlo u javnost) i 'silovatelji' nego njihovi roditelji.
I da budem precizniji, njihovi očevi su glavni krivci.
Jer otac ima konačni autoritet i samim time odgovornost za odgoj svoje djece.
Tko mu je dao taj autoritet?
Država sigurno nije, štoviše liberalna država se ponaša zakonski, pravosudno i politički kao da taj autoritet ima majka koja mora biti dokazani monstrum da bi država ocu priznala očinska prava.
Autoritet oca proizlazi od Boga.
Bog nije pitao Evu zašto je poslušala Zmiju, štoviše Bog je odbacio Adamovu obranu kako ga je Eva nagovorila na grijeh.
Adam je imao autoritet nad Evom, a ne obrnuto i samim time on je pred Bogom odgovarao i za svoj grijeh i za Evin (jer je svojim autoritetom trebao zabraniti Evi da komunicira sa Zmijom).
Ista stvar se događa u odnosu roditelji djeca.
Otac se ne će moći osloboditi odgovornosti zato što je država svojim zakonima i sudskom praksom stavila ženu na njegovo mjesto.
Tko je uostalom država da mjenja Božje zakone, pa se onda muževi i očevi oslobađaju svoje odgovornosti pred Bogom?
Štoviše, mnogim muškarcima odgovara feminizam jer onda tobož više ni nemaju odgovornosti.
Nadalje, ne odgajaju djecu više ni otac i majka, nego tehnologija, ili bolje rečeno ekrani u koje bulju roditelji i djeca.
Nije li suludo vjerovati kako otac (i majka) odgovorno kršćanski odgajaju svoju djecu, a jedni i drugi gledaju nemoralno smeće na TV ekranima koje im truje dušu ako još ima imalo 'zdravog tkiva' u duši? 
I kakav je to odgovorni roditelj ako prepušta da mediji i antikršćansko 'besplatno' školstvo radi ono što bi oni trebali raditi?
Ponavljam, ne će se moći pred Bogom opravdati - krivi su mediji i škola koji su ih tako odgojili, ili nismo ništa učinili jer bi nam država u suprotnom oduzela djecu (što se stvarno događa na trulom zapadu, ali još kod nas ne).
A zašto se niste protiv takve države i medija borili?
Gdje su vam rane koje ste dobili u toj borbi?
Te rane bi vas opravdale i posvetile pred Bogom.



U gornjem videu Peter Helland odlično prikazuje povijesni pregled 'američkog eksperimenta' odbacivanja Boga, najprije odbacivanjem autoriteta kralja, zatim i autoriteta oca (jer kraljevi su očevi naroda čiji autoritet ne dolazi odozdo, od naroda, nego od Boga, pa isto tako autoritet oca i muža ne dolazi od djece i žene, nego od Boga).
Svakako preporučam pogledati.

* U normalnoj državi koja vjeruje u Boga i pravdu, takvi novinari koji vrše presude mimo suda i onda nevine optužuju za zločine koje nisu učinili, morali bi snositi kaznu za zločin kojeg su izmislili.
Dakle novinar (ili političar) trebao bi biti toliko godina u zatvoru koliko dobije pravi silovatelj.

Broj komentara: 15:

  1. Zadar ne odskače hrvatstvom, to je samo grad u kojem je uvijek na vlasti jugokomunistička sluganska partija koja se lažno kiti hrvatstvom, tj. HDZ. A partija HDZ, to najveće zlo u hrvatskoj povijesti (ne da su SDP i ostale strančice, svi ti silni pomoćni i pričuvni HDZ-jčići išta bolji) nije isto što i hrvatstvo A neki će (ne znam je li ti) glasovanje za HDZ proglasiti činjenicom da neka sredina odskače hrvatstvom. Koješta!

    Oko ostalog što si napisao si u pravu.

    Marko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam niposto povezao HDZ s hrvatstvom. Stovise, glas za vladajucu stranku kao i vecinu oporbenih, glas je za svjetsku vladu koja je protivnik Boga i svakog naroda, tako i hrvatskog. Cak vjerujem da je glas za takve stranke grijeh, jer je svakome tko vidi i zna citati jasno da su to antikrscanske stranke, a onaj tko to ne vidi taj bi trebao sebi priznati da poznavanje politike nadmasuje njegove mogucnosti te onda prestati izlaziti na glasovanje.

      Izbriši
    2. Za koga onda glasovati?

      Uspaničena

      Izbriši
    3. Ne ću navoditi imena, ali u Hrvatskoj još ima političara koji se nisu predali novom svjetskom poretku.
      Ima ih nekoliko i u Saboru.
      Ne smijemo nipošto kalkulirati - ovi nemaju šanse, oni ne će proći izborni prag, pa ću birati manje zlo.
      Pa neka i ne prođu, onda stvarno možemo oprati ruke i reći - moj narod želi svoju propast, ali ja s time nemam veze, oni neka snose odgovornost i neka budu podanici Antihristovi, ja ne ću biti jer imam Gospoda kojem služim i od kojeg očekujem vijenac slave nakon ove borbe.

      Izbriši
    4. Ako mislite na Živi zid, Palfi i Sinčića kao na one koji se ne predaju NWO-u(kod mene ste stekli takav dojam), to je praktički već propala stranka i od onog fijaska oko EU parlamenta pokazali su kako su "protusustavni", tako da se bore protiv EU-ulaskom u EU parlament!
      Trenutno imamo Gorana Jurišića, neke od suverenista(npr. Sačić, Zekanović, Ilčić te tek možda Glasnović i Tomašić), a od ostalih čisto ne znam ima li još tko, eventualno Grmoja iz Mosta ili nestranački Marko Francišković, koji nije poitičar ali je aktivist.
      Sve u svemu, jako,jako malo. Nama treba zdrava, tradicionalna katolička hrvatska desnica, po uzoru na sadašnju poljsku ili španjolsku iz 20.st.

      Izbriši
    5. Naravno da ne mislim na demagoge iz Živog zida.
      O Jurišiću sam pisao, iznosi mnoge stvari koje nitko ne iznosi, to jest previše je radikalan za prosječnog Hrvata pa mislim da nema šanse na predsjedničkim izborima.
      S druge strane nije dovoljno samo imati dobra predavanja, onaj koji želi biti vođa naroda morao bi imati dokazane vrline vođe. Nisam siguran da to Jurišić ima.
      I na kraju moram dodati, budući se RKC raspada i puca na sve strane, da je neozbiljno tvrditi da nama treba katolička desnica.
      Zar oni koji nemaju muda reći heretiku (papa Frani i većini biskupa) da su heretici, zar takvi mogu voditi narod?
      Dobili bismo samo poslušnike Rima, i ako bi Rim tražio da prodamo svoj suverenitet do kraja (ako je što ostalo od istog) (kao što je Benedikt XVI rekao katolicima u Hrvatskoj da moraju glasati za EU na referendumu) onda bi takva 'desnica' smjerno poslušala 'svetog oca'.
      Isto bi se dogodilo po pitanju LGBTQ koji očito uz globalizam promovira 'nezabludiv Hristov zamjenik na Zemlji'.

      Izbriši
    6. Dobro da niste za ŽZ. Što se tiče katoličke desnice, mislio sam na tradiconalnu, po prilici sede vacante desnicu (koja se ne dodvorava Bergogliju), što sam i napisao ali Vi očito to ili preskačete ili generalizirate svu katoličku desnicu.

      A kakvu bi Vi desnicu? Možda pravoslavnu?! E takvo što tvrditi(biti za nekakvu pravoslavnu desnicu u HR!) je vrhunac ironije i besmisla.
      Uostalom, npr. besmisao grkoistočnjaštva( da ne kažem pravoslavlja) je izražen i u autokefalnosti Crkava, što znači da svaka od PC ima svoje vlastite, nacionalne svece koje ujedno moraju poštovati i ostale PC. Tako npr. SPC ima "sv." Milorada Vukojičića, zvanog pop Maca, četnika iz WW2 koji je po svjedočenjima ljudi iz Crne Gore ubijao i civile, a tako imaju "kanonizirane" još jednog četnika Slobodana i srenjovjekovnog viteza Miloša Obilića, za kog se ne zna ni je li postojao! I takve osobe "moraju" poštovati svi pravoslavni diljem svijeta! Svašta.

      Izbriši
    7. Hm, RKC ima svece koji su pridikali pticama i ribama (blagopokojni o.Serafim Rose napisao je esej o prelesti koja je bila kod tog sveca, dok RKC ga drži 'serafom' među svecima).
      Autofefalnost nekih mjesnih Crkvi ne znači da one ne mogu otpasti od Crkve.
      Uostalom tako je i otpala RKC.
      Koliko mi je poznato, proglašavanje svetaca u Crkvi nije nezabludivo.
      Ekumenski sabor Crkve može razriješiti sve te nedoumice, ali mislim da smo u posljednjim vremenima te da ga više ne će biti.
      Poanta je u tome da Crkva ne počiva na jednom čovjeku, kako je to kod RKC, nego na kolegiju episkopa, a to znači dok je i jedan episkop pravovjeran, Crkva postoji.
      RKC pak ne može postojati bez rimskog episkopa koji se je proglasio božanstvom tako da se nitko ne može spasiti ako se ne stavi pod njegovu vlast (papa Bonifacije VIII - bula Unam Sanctam).
      Kritizirate što postoje u pravoslavlju nacionalne mjesne Crkve, a istovremeno tražite neki izlaz za nacionalnu državu. Pri tome ste vjerni nekom kome su Hrvati zadnja rupa na fruli, koji je čak rekao, kad ga je pitao jedan novinar za stanje oko pokojnog Stepinca, da osjeća 'miris Hrvata' u tom pitanju (ne znam kako to protumačiti nego u najblažoj prosudbi kao averziju na Hrvate).
      Dakle niste konzistentni, želiti biti vjerni nekom tko služi globalizmu i kritizirate postojanje mjesnih Crkvi u Pravoslavlju, i istovremeno želite zaštiti nacionalne interese.
      Da se mene pita, najbolja solucija bi bila povratak na vlast kršćanskog cara u Carigradu, nikakva demokracija i mazanje oči svjetini.
      Simfonija Crkve i Rimskog carstva (simbolično predočena s dvoglavim orlom kojeg su kao znak mnogi neutemeljeno preuzeli), to je najbolje što je ikad postojalo u ljudskoj povijesti.
      Toga na zapadu nije nikad bilo, tamo se od cezaropapizma došlo do sadažnjeg stanja.

      Izbriši
    8. Bolje "pridikati" pticama i ribama nego biti četnički sadist ili netko tko možda nije ni postojao, a pravoslavni ih svejedno časte kao svece.
      Što se tiče tih kanonizacija, po nekim podacima, Miloša Obilića je SPC slavila kao sveca još u 19.st., a između ostalog kanonizirali su čini mi se i Marka Kraljevića( koji je bio turski vazal, pa je kao takav poginuo u bitci kod Rovina boreći se upravo protiv kršćana-pravoslavaca!), slaveći ga kao sveca još davno a ima tu još stvari koje neću opisivati(vidite sami!).
      Još k tome, slavljenje ove dvojice kao svetaca kod prav. Srba je bilo puno prije "jeresi ekumenizma", a koliko je meni poznato Vi smatrate da je SPC trenutno u "jeresi ekumenizma", ali da prije sredine 20.st. nije bila pa ne možete reći kako je to posljedica nekakvih ekumenskih i modernističkih novotarija.
      Da se mene pita, najbolji državni i politički ideali dosad su bili stari Izrael(Izraelsko kraljevstvo pr. Kr., za kraljeva Davida i na početku vladavine Salomona), zatim Sv. Rimsko carstvo Karla Velikog, Papinska država pa i donekle Španjolsko carstvo te Rimsko carstvo od Konstantina do istočne shizme.
      Toliko za danas.

      Izbriši
  2. Ti svi Ilčići, Zekanovići, Markićke, Tomašićke itd. nisu ništa drugo nego čistači cipela Nezabludivog. Mogu se oni povremeno nešto razblejati, ali kad im Nezabludivi preko svoje lokalne podružnice kaže da imaju biti "kuš", oni će se odmah smiriti i biti manji od makova zrna. Tako je to.

    Marko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to je temeljna hereza RKC.
      Vidimo da su spremni odustati od svega što su naučavali (tako unijati-grkokatolici ne moraju izgovarati 'filioque' u Vjerovanju niti u filioque vjerovati, pa je RKC čak i sv.Grgura Palamu proglasila svecem), prihvatiti će sve sekte u svoje okrilje uz jedan uvjet - da se poklone papi u Rimu.

      Izbriši
    2. Poganski Rimljani su kipove božanstava poraženih naroda donosili u Rim. To se često navodilo kao primjer "tolerancije" poganstva. Zapravo je bila stvar u tom da su Rimljani na taj način sva ta niža božanstva (koja su bila genii loci, mjesni demončići) nastojali uklopiti u rimski sustav i time ojačati Rim. Postupa li Bergoglio slično (a i njegovi prethodnici su radili donekler u tom smjeru)? Prihvatiti sve i svakoga, samo pod uvjetom da se pokloni Nezabludivom?

      Marko

      Izbriši
  3. A da nekim slučajem Europska unija naredi da se u Hrvatsku mora naseliti oko pola milijuna migranata, ako bi ih centar EU odbio primiti iz bilo kojeg razloga i odlučio ih držati u RH kao neodređenoj čekaonici, budite sigurni da bi okupacijske vlasti RH (plenkokolindinsko-esdepeovske) na to pristale, i ne samo to, nego bi i Kaptol to prihvatio i demonizirao one koji se tome eventualno protive. Asistirao bi im Nezabludivi.

    Marko

    OdgovoriIzbriši
  4. Da se u Hrvatskoj pojavi neka stvarno suverenistička opcija koja bi suverenizam kombinirala s nekim tradicionalnim kršćanskim vrijednostima (ne govorim o ovim klaunovima i pajacima koji danas sebe nazivaju "suverenistima" - to je da pukneš od smijeha), neki koji bi stvarno htjeli kritički progovoriti o zlu koje dolazi s antikristovskog zapada (bilo ono u "lijevoj" ili "desnoj", "liberalnoj" ili "konzervativnoj" varijanti, svejedno), koji bi htjeli hrvatski narod barem pokušati izvući iz ralja toga zla ili barem ublažiti njegovo djelovanje, koji bi se usprotivili služenju antikristovskom zapadu (on je takav danas otvoreno), koji bi bili i vjerni članovi Katoličke crkve - možete biti uvjereni da bi im se RKC u Hrvatskoj žestoko suprotstavila, da bi ih proglasila za najveću opasnost, da bi se udružila sa svim lijevim i desnim i centrističkim snagama da ih se uništi. Čak i kad bi ta suverenističko-tradicionalna opcija dobila potporu značajnog dijela naroda (što je ekstremno malo vjerojatno, ali dobro, poigravajmo se malo hipotezama).

    Marko

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.