četvrtak, 14. listopada 2021.

Brada

RKC danas slavi rimskog papu sv.Kalista.
Siguran sam da se on slavi i u Crkvi kao svetac i mučenik, kao i desetine drugih rimskih papa.
Ono na što želim ukazati pažnju je brada koju je imao, kao i brade ostalih klerika prikazani na slici ispod.


Svi su klerici, i na kršćanskom istoku, i na kršćanskom zapadu, kao i ostali odrasli muškarci nosili brade (na ikonama nema muškog sveca koji nije nosio bradu, osim ako je kao dijete ili dječak završio mučenički).
Znamo da se to ukida na zapadu pred kraj prvog tisućljeća, istovremeno kad rimski pape počinju pokazivati sve veću tendenciju da se smatraju ne više kao prvima u časti, nego kao prvi u vlasti u Crkvi.
Ima li to veze?
Ima.
Brada je simbol zemaljskog autoriteta, muževima u svojoj familiji, bilo kojem vladaru nad svojim podređenima.
I među poganima, kao i među Izraelcima, brijanje brade je bilo vrlo rijetko (šišanje da) i bizarno.
Znamo međutim da je makedonski car Alekdandar Veliki bio prvi car, ne računajući egipatske faraone koji se je redovito brijao.
Znamo i zašto, isto kao što se je među rimskim vladarima prvi počeo brijati Cezar.



Razlog je zato što se je gola brada smatrala simbolom vječnosti, faraoni su se smatrali bogovima, zato su se brijali (mislim da su brijali sve dlake na tijelu).
Anđeli se isto tako nikad ne prikazuju s bradom na ikonama.
Aleksandar Veliki se je za razliku od svojeg oca koji je imao bradu, smatrao božanstvom, Cezar isto tako, kao i svi rimski carevi nakon toga (osim par izuzetaka kod careva stoika).
Cezar je imao i naslov pontifex maximus - vrhovni svećenik, a poganski svećenici koji su pripadali nekoj vrsti kulta majke Zemlje su se isto brijali.
I rimski pape su u to vrijeme, koncem prvog tisućljeća, počeli sebe nazivati vrhovnim svećenicima - pontifex maximus, a znamo da je kasnije produbljivanje u oholosti rimskih papa dovelo do "dogme" da je rimski papa nezabludivi Hristov zamjenik kojeg nitko na Zemlji ne može suditi i osuditi, i kojem se svi koji se žele spasiti moraju podrediti kao nekom polubožanstvu, što je dakako isto što su o sebi mislili faraoni i cezari, i koji nisu imali brade.
Kasnije su rimski pape počeli zahtijevati od svih klerika da briju brade, kao i da ne budu oženjeni (dok je prije toga bilo svetih rimskih papa čiji je djed bio isto rimski papa).
Jel zbog toga RKC postala svetija i vječnija, više anđeoska?
Suprotno, sve više je tonula, sve više se feminizirala, pa imala i grdnih problema sa sodomizmom među golobradim svećenicima.

Na kraju, jasno je da moraju i bradati muškarci postati svecima, nalik anđelima.
To se međutim ne postiže brijanjem brade i simboličkim uništavanjem autoriteta koji im je Bog dao na Zemlji.
Tako je na zapadu nestalo (ne posve, jasno, ali teško da se mogu rijetki bradati muškarci na zapadu nazivati patrijarsima i pravim muževima koji imaju autoritet nad ženom i familijom) bradatih muškaraca, ali nije zapad  postao time više svet, nego feminiziran, antipatrijahalan, pa na kraju završava u novom poganstvu kao razdoblju pred pojavljivanje Antihrista.



 Video je bio inspiracija za tekst.

P.S. Posve je jasno da nije lijek za ovo feminizirano društvo da muškarci počnu ponovno nositi brade.
Brada je simbol, ona pokazuje kao i svaki simbol (pa i sakrament) koji je materijalan, na nešto nematerijalno, ali stvarno i stvarnije od materijalnog svijeta.
U ovom slučaju se radi o očinstvu-patrijahalizmu-autoritetu.
Dakle, brada da, ali prije toga ili istovremeno vraćanje na sliku i priliku čovjeka kojeg je Bog stvorio.
Jer i feminizirani muškarci mogu nositi brade kao i sodomiti.
Da ne spominjem da neke feministkinje uzimaju muške hormone kako bi dobile dlake na licu, kako bi glumile da su muškarci sa svojstvenim muškim autoritetom.
Rodna ideologija koja postaje vladajuća na zapadu (pročitajte ovaj tekst iz SAD , muški kriminalci se predstave da su žene, odu u ženski zatvor i tamo siluju prave žene kojima prijeti veća kazna ako za te kriminalce i silovatelje ne koriste ženske zamjenice) , ali se i širi na druge strane, je prvenstveno napad Sotone i njegovih ljudskih slugu na sliku i priliku čovjeka kojeg je Bog stvorio, Adama.
I muško i žensko stvori ih, žensko iz muškog, ali ne da bude kao muško, nego da mu bude pomoćnica i majka njegove djece.
Ako muškarac može reć da je žena i obrnuto, ako se može muškarac odjevati kao žena, ponašati se kao žena i obrnuto, što se kažnjava smrću prema SZ (ako se ne varam, u svakom slučaju je kažnjivo i nedopustivo), onda je to ideologija koja otvoreno ustaje protiv Boga, jer biti protiv onog što je Bog stvorio i za koje je rekao da je dobro, znači biti protiv Boga.
Brijanje brade je bio tek prvi korak prema rodnoj ideologiji i feminizmu, društvu u kojem živimo i koje nam je neprijatelj, jer je neprijatelj naše želje, htijenja i truda da steknemo vječni blaženi život.
Da bismo postali svecima, onda najprije trebamo biti pravi muškarci ako smo muškarci, i prave žene ako smo žene.

Moram primijetiti kako među novim naraštajima dječaci i mladići imaju sve više problema s nedostatkom muških hormona, što se na kraju zna ogledati i u nedostatku dlaka na licu.
Vjerojatno je fizički razlog tome trovanje kojem smo izloženi kroz neprirodnu hranu u kojoj se nalaze tvari koje tome pridonose, kao i mnogi drugi proizvodi (npr. plastični) koje nam je donijela na stol tehnologija (koja naizgled daje veću moć čovjeku nego onu koju on prirodno ima, ali pokazalo se da je to danajski dar, da su štete višestruko veće od koristi).
Duhovni je pak razlog, koji je stvarni i stvarniji od fizičkog, pobuna čovjeka protiv od Boga propisanog patrijahalizma.
Dakle, ako muškarci ne želi biti muškarcima u smislu da postanu patrijarsi, zašto je čudno da im nedostaje dlaka na licu ili više nisu tjelesno građeni kao muškarci?
Sve dolazi na naplatu, prije ili kasnije.
Djedovi (ne zaboravimo da su patrijarsi bili svećenici u svojoj familiji-rodu, dok u naše vrijeme i ono prije od naših djedova u crkvama su u pravilu žene - dakle djedovi više nisu bili pravi patrijarsi) su prihvatili feminizam i odbacili svoje dužnosti patrijarha, unuci su sodomiti ili prihvaćaju sodomizam kao nešto normalno, kao što i prihvaćaju rodnu ideologiju, i/ili nemaju bradu.

Imigranti, mahom muhamedanci, koji dolaze iz Afrike i Azije, legalno ili ilegalno na zapad, tradicionalno nose brade i patrijahalno su odgojeni.
Oni su dakle više nalik Adamu, nego zapadni muškarci koji su stoljećima malo pomalo, kao žaba koju se živu polako kuha, se feminizirali i stoga nisu sposobni oduprijeti se muhamedanskim osvajačima koji na dosad nezabilježeni način osvajaju tuđe zemlje.
Ali pokazuje se i pokazati će se da ti imigranti nisu došli na zapad da bi ga pretvorili u kalifat u kojem će biti patrijahat i šerijatsko pravo, nego da su došli radi hedonizma kojeg zapad obiluje.
Stoga će i oni, kao neka druga žaba koja se kuha, ali s bržim receptom, postati uskoro nepatrijahalni i feminizirani i slični starosjediocima (koji plaču zašto se imigranti ne asimiliraju, ali to će im se dogoditi i neće im biti nimalo lakše i bolje zbog toga, jer će se asimilirati u zlo, a niti zli ne mogu uživati u zlu dugoročno).
Nešto je trulo na zapadu i to već tisuću godina, i ne da se popravljati jer je u temeljima zapada.
Riješenje je samo u razvaljivanju tih temelja i povratku na izvorno kršćanstvo, ali se to po svoj prilici ne će dogoditi na društvenoj ili državnoj razinu, nego pojedinačno u svakom čovjeku dobre volje i iskrene potrage za Istinom.
Zato i zbog takvih pišem ovaj blog.

Na kraju, pala mi je misao vezana uz Poslanicu Rimljanima.
Bog objavljuje preko sv.Pavla da je zbog oholosti ljudske koja se ne želi klanjati Bogu, nego samom sebi i lažnim bogovima, prepustio ih zlodusima i zabludama zbog kojih 'muškarci liježu s muškarcima kao što se liježe s ženama'.
Tako se je rodio sodomizam i feminizam u poganstvu.
Rimski pape koncem prvog tisućljeća bili su 'do neba' prepuni oholosti jer su se smatrali bogom na Zemlji, i tako su odbacili nošenje brade, i prihvatili brijanje kao i faraoni i cezari.
Ali bogovima-anđelima u smislu oboženja nisu postali, nego su vodili zapad i sebe prema točki u kojoj se sad nalazimo, u novo poganstvo s opet 'cvatećim' sodomizmom i feminizmom.
Muškarac koji svjesno brije bradu kako bi postao simbolično besmrtan, ne diže se u Nebo, nego pada u Had.
I povlači za sobom mnoge.
To je put kojim je išao Zapad slijedeći obrijanog 'pontifexa maximusa'.

A sad malo vijesti s bradom.
Mnogobradati Roosh je objavio tekst o demonskoj naravi psihijatrije odnosno općenito suvremene medicine.
Slažem se i o tome sam već pisao.
Psihologija-psihijatrija etimoški dolazi od grčke riječi psiha - a to znači duša.
Dok te 'znanosti' ne predmnijevaju postojanje ljudske duše koja kao i sve ostalo ovisi od svog Tvorca, nego misle da stanje ljudskog raspoloženja ovisi u materiji, o stanju stanica ljudskog mozga i slično. 
Drugim riječima one negiraju nematerijalnu narav duše.
Svakako da neke tvari poput opijata, ali i 'lijekova', utječu na ljudsko raspoloženje, ali nikad ni nikako u pozitivnom smislu, nego one zombiraju čovjeka, one od čovjeka stvaraju nešto što sve manje liči na čovjeka.
Lijekovi ne liječe ljudsku dušu od uzroka njezine bolesti, ljudsku dušu može izliječiti samo Bog, jer je uzrok bolesti prekidanje općenja s Bogom koji je izvor svakod dobra i života.
Uzimanje materijalnih lijekova tipa opijata je neizravni grijeh jer se šalje poruka - osjećam se loše, nesretno i neispunjeno i ne želim se potruditi otkloniti pravi uzrok tome (prekid općenja s Bogom zbog grijeha) nego ću uzeti alkohol, drogu, medikament ili neku drugu ovisnost kako bih došao u stanje zomboida, meni će sad ta ovisnost biti moj bog, a ti mi Bože ne trebaš.
Stoga se suvremena medicina može smatrati kao obrnuto i naopako pričešćivanje, umjesto da se ljudska duša hrani nebeskim Kruhom ona uzima tvari koje čine da se čim više udalji od slike i prilike Božje.
Ako k tome dodamo i maksimalnu kompromitaciju medicine i zdravstva s plandemijom, onda se demonska slika upotpunjuje.
K tome htjeli ili ne htjeli, koristili ili ne koristili njezine usluge, ako smo zaposleni, medicina uzima dobar dio naših plaća.
U početku je također svima izgledalo kako će besplatno i obvezno školstvo biti svima na korist, a koristi prave nije bilo nego se je radilo o liberalnoj indoktrinaciji djece protivno volji mnogih roditelja, niti je bila besplatna jer je pokrivana porezima.
Isti obrazac važi i kod javnog i 'besplatnog' zdravstva.

Ponovno o nečem što je RKC gotovo dogmatski postavila, a nema veze s kršćanskom tradicijom, naukom kršćanskih otaca i sabora Crkve, nego je novina koju su prije RKC uveli razni heretici stoljećima ranije i koji su s razlogom bili optuženi da judaiziraju kršćanstvo.
To je korištenje beskvasnog kruha na svetoj Liturgiji.


Kao što je rečeno, kruh predstavlja život, aktivnost, dok beskvasni kruh smrt.
Beskvasni kruh su židovi obredno jeli kad su morali brzo otići i pobjeći od Egipta i to su ponavljali svake godine na Pashu koja označava prijelaz iz Egipta i Obećanu zemlju.
Gospod Hristos i apostoli nisu na Tajnoj večeri konzumirali beskvasni kruh, jer isti se je trebao konzumirati po židovskim obredima na Pashu koja je bila u subotu.
Tako su svećenici RKC bez brade uveli pričešćivanje s kruhom bez kvasca.
Kao i bez vina za laike.
I zabranili su pričešćivanje djeci.
Posljedice vidimo i znamo.

Ovaj video kojeg je učinio australijski plandemijski disident izbjegavši poveći logor Australiju (koliko sam čitao sad se nalazi u Meksiku, kao što i kaže u videu - samo ne će niti Meksiko izbjeći autralijski obrazac prije ili kasnije), govori nam ono što će uskoro biti i kod nas, bez pelcovanja ljudi će biti izbačeni iz ove propadajuće civilizacije.
Nemamo ustvari za ničim dobrim žaliti (jer to 'dobro' je bio mamac za stvarno demonsko zlo), iako dolaze teška vremena oskudice, vjerojatno i gladi za nas koji odbijamo primiti ove početne korake prema žigu Zvijeri.

4 komentara:

  1. Zakaj onda Šešelj brije bradu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Emil ovdje uzdižući brade zapravo skriveno uzdiže četnike. Otkrijo se. Emil je ćetnik. Dolje ćetnici, živila rvacka.

      Izbriši
  2. Krčki biskup mons Petanjak ima bradu, i šta reć za njega.Njegovi su prognani iz Zrina,po tome je i on...,nebi išlo.
    Ž

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I otac domovine A.Starčević nosio je bradu, Eugen Kvaternik isto, i sigurno je da su i hrvatski kraljevi nosili bradu.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.