ponedjeljak, 7. ožujka 2022.

Rusija je sekularna i ekumenistička država, a ne pravoslavna

Ponovit ću što sam od prije pisao - u ratu Zapada i Rusije, ako Zapad pobijedi to bez sumnje znači da se ubrzano priprema ustoličenje Antihrista, a Novi Svjetski Poredak sa svim pratećim dekadencijama i degeneričnostima ulazi u višu brzinu (licemjerno globalisti podržavaju ukrajinski nacionalizam dok se žestoko bore protiv ostalih nacionalizama i u svojim vlastitim državama, to se može vidjeti i kod nas u RH).

Međutim, je li se Rusija obratila, je li se ona suštinski bori protiv Antihrista, NWO, a to znači da se bori za Hrista?
Nažalost odgovor je negativan.




Fotografija je iz 2017. Moskva, parada povodom pobjede SSSR u drugom veleratu. 

Rusija se nije odrekla crvenog-židovsko-boljševičkog sotonizma, ona samo pokušava napraviti ono što se nikada ne će uspjeti, spojiti Znak Gospoda Hrista sa srpom i čekićem i crvenom zastavom pod kojom je ubijeno više kršćana nego ikad u povijesti, pod kojim je uništeno više crkvi i spaljeno više ikona nego ikad u povijesti.
Mnogi stariji naraštaji kod nas i u susjedstvu imaju sklonosti prema Rusiji u ovom ratu ne zbog ruskog pravoslavlja, nego zbog sotonskog komunizma kojem su pripadali i u kojeg i dalje vjeruju.
Navijaju oni tako da Rusi pobiju čim više Ukrajinaca, oni će ih nazvati nacistima i benderistima kako bi tobož imali opravdanje na pokolj, zato što su njima Ukrajinci pojam za kontrarevoluciju i borbu protiv komunizma.
A i Putinova Rusija ih tako naziva kako bi lažno opravdali grižnju savijesti dok ih budu nemilosrdno ubijali.

Dakle ovaj rat koji se vodi u Ukrajini nije rat u kojem bi kršćani trebali stati na jednu od strana, kršćani mogu jedino imati sućuti prema stradalnicima s obje strane i moliti za mir, za obraćenje Rusije i Ukrajine te da prestane rat između bliskih pravoslavnih naroda kojih veže ista povijest i ista borba za Pravoslavlje.

A sad dva upečatljiva videa u kojem se jasno iznosi istina kako sadašnja Rusija nije pravoslavna država, da je ona država u kojoj se izjednačavaju ekumenistički sve religije, pogotovo Pravoslavlje i muhamedanstvo, u kojima se iz najviših mjesta laže o muhamedanstvu kao religiji mira i kako velike sličnosti ima s Pravoslavljem*.
K tome RPC neoprostivo šuti o tome, diže spomenik apostati patrijarhu Sergeju koji se je bio upregnuo u boljševička kola, te se tako i u naše vrijeme moskovski patrijarh slika ispod srpa i čekića.
U RPC se bilježe bogohulne scene u kojima se unose 'ikone' Staljina, u kojima se vjernici klanjaju tim 'ikonama'.
Neka nitko od pravoslavnih ne pomisli da takva Rusija ima blagoslov od Gospoda Hrista voditi bilo kakav rat u Njegovo sveto ime.


 

Zavaravaju se oni pravoslavni koji u ovom ratu navijaju za Rusiju i pokazuju mržnju prema Ukrajincima koje nazivaju nacistima, da to oni čine radi vjernosti Hristu i Pravoslavlju.
Ne, njih motivira u tome etnofiletizam jer vjeruju da će uz pomoć ovakve nepravoslavne, ekumenističke i sekularne Rusije uspjeti ostvariti svoje ovozemaljske, uskogrudne etnofiletističke ciljeve.

Trezveno razmišljenje o.Gorana iz SPC u Nizozemskoj o ovom ratu:




* Rusko pravoslavno carstvo uključivalo je zbog svojeg širenja na jugoistok Azije i muhamedanske narode, ali nije nikad izjednačavalo Pravoslavlje i muhamedanstvo, ono je muhamedanstvo toleriralo, Rusko carstvo je i dalje ostalo pravoslavno, nije se sekulariziralo i ekumeniziralo.
To je velika razlika u odnosu na današnju Rusiju koja sad koristi čečenske muhamedance kako bi se isti, poznati po svojoj okrutnosti, obračunali s ukrajinskim pravoslavcima.
To ruski car nikad ne bi učinio, ali su zbog toga i ukrajinski pravoslavci bili lojalni svom ruskom caru.

P.S.
Zanimljiv razgovor o sv.Trojici kao nastavak teme koju smo dotakli u prethodnom tekstu:


David Erhan govori o zabrinjavajućim znacima početka progona pravoslavnih na Zapadu.
Spominje kako episkopi Ukrajinske PC unutar Moskovskog patrijahata ne spominju više moskovskog patrijarha Kirila na Liturgijama, a ipak se napadaju i pljačkaju njihovi prostori u Ukrajini.
U međuvremenu se ukrajinski patrijarh nove PC koju je priznao Carigrad nalazi u Grčkoj.
Osvrće se i na izjavu patrijarha Kirila RPC o tome kako Zapad uvjetuje svakom tko želi mu pristupiti da mora održati paradu sodomita i promovirati sodomizam (što je i vlast RH učinila kako bi pristupila EU i NATO).
Čitamo kako je i ovaj novi ukrajinski patrijarh koji se nalazi sad u Grčkoj izjavio 2018.g kako se treba omekšati odnos pravoslavnih prema sodomizmu (kao da je poručio tada - eto i mi podržavamo sodomizam, priznajte nas - uskoro ih je priznao ekumenistički carigradski patrijarh Bartolomej, evidentno visoki klerik u službi Zapada, ako bi takvo bilo priznanje HPC onda je bolje da i ne postoji).
Usput možete primjetiti kako se David muči ne spominjati sodomizam i slične pojmove nego govori u "šiframa" jer u protivnom mogu algoritmi YT označiti ga i skinuti njegova videa s tobože slobodne video platforme.


"Pobunjeni" nadbiskup Vigano, bivši nuncij Vatikana u SAD, objavio je svoju deklaraciju o ratu u Ukrajini koja se posve razlikuje od narativa Zapada, a to znači većine ostalih biskupa RKC.

Danas je "međunarodni-komunistički praznik žena" (za one koji ne znaju - boljševici su odmah u početku svoje strahovlade proglasili taj praznik, a danas u firmi u kojoj radim, koja je globalna-kapitalistička, čestitaju nam taj praznik uz prateće feminističke idiotarije, što nam govori da su kreatori komunizma i kapitalizma bili isti).
Komunisti su dobro znali da ako žele uništiti tradicionalne obitelji i kršćanstvo, da moraju, kao Zmija Evu, nagovoriti žene da povjeruju kako su iskorištavane ili "eksploatirane" dok su majke i domaćice, a da će biti slobodne, ili da će postati boginje, ako to prestanu biti te ako počnu ganjati karijere i uzimati mjesto muškaraca u društvu.
Plodovi te pubune protiv Božjeg poredka su vidljivi na cijelom Zapadu (demografska i svekoliko smrt), što u ovom slučaju uključuju i Rusiju koja je de facto prihvatila Zapadnu hilijalističku ideju stvaranja raja na Zemlji kroz ideologiju komunizma.
Jedini koji brojčano rastu u ovoj tobož nekomunističkoj Rusiji koja se je tobož odrekla boljševizma su muhamedanci koji žive tradicionalno, patrijahalno i koji dakle ne slave "osmi mart".
Ako se ovako nastavi u Rusiji bez povratka na Pravoslavlje, a simbolično to znači ne raskinuti sa srpom i čekićem, crvenom petokrakom i s "danom žena" i svih bolesnih ideja koje su došle sa Zapada, ruskih žena i muškaraca više ne će biti, nego će prostore Rusije nastanjivati muhamedanci.
U slijedećem videu ruski predsjednik Putin primio je za "osmi mart" ruske stjuardese (u pravilu vidimo da su one ženstvene, ali nose također kravate, tipični muški odjevni predmet kao još jedan vid širenja ideologije feminizma) koje su mu postavljale pitanja o ratu u Ukrajini.
Vjerojatno su pitanja i odgovori bili pripremljeni.
Međutim na gornjem desnom kutu videa vidimo crvenu petokraku (doduše nije potpuno crvena, kao što i današnja Rusija nije potpuno komunistička) dok Putin ponavlja propagandu protiv "neonacista" koje treba odstraniti iz Ukrajine (iako ima solidne argumente protiv sadašnje Ukrajine koja je pristala biti pijun Zapada protiv Rusije, koja je u ustav stavila da će se učlaniti u NATO i koja se je državljanima koji se osjećaju Rusima najblaže rečeno ponašala kao maćeha i koja nije poštivala mirovni sporazum iz Minska).
Već sam pisao o tim ukrajinskim "neonacistima" koji možda nose neke ukrajinske insignije iz drugog velerata, ali oni nemaju nikakve ideološke veze s ondašnjim njemačkim nacional-socijalistima.
Nezamislivo je da bi se njemačke "smeđe košulje" borile na strani koja je posve slična po dekadenciji i nemoralu ondašnjoj wajmarskoj Njemačkoj, a sadašnja Ukrajina kojoj su predsjednik i premijer židovi smjera na Zapad koji se je u dekadenciji približio ili nadmašio wajmarsku Njemačku. 
To su dakle sve kao produžene maškare u vrijeme korizme, "neonacisti" se bore za dekadentnu EU i pod vodstvom židova, a "pravoslavni" za crvenu petokraku i održavanje "osmog marta", i svih ostavšina judeo-boljševičke revolucije.


Prigodno o "međunarodnom danu žena":




Molba ukrajinskog mitropolita Onufrija (u sklopu Moskovskog patrijahata) ruskom predsjedniku Putinu da prekine rat:



Zanimljivi izvadci iz teksta sina poznatog katakombnog ispovjednike vjere o.Vladimira Krivolutskog o neobičnom događaju 2002.g. kad se moskovskom patrijarhu Aleksiju II pojavio sv.Toedosije Kijevski upozoravajući ga da se mora pokajati (zbog sergijanizma i ostalih hereza) ili će stradati.
Kao što znamo nije se pokajao, nije javno sam sebe osudio i tražio oproštaj od Boga i vjernika zbog suradnje s boljševičkom državom, nije osudio boljševizam.
Naslov je - iz hladnih očiju ne teču suze pokajničke.



Odličan o.Arsenije, u ovom razgovoru se je dotakao i Rusije, kritičan prema ruskom ekspanzionizmu.


Roosh je odlučio prekinuti sa svojim videima. 
Iz posve razumljivih razloga - jer mu to ne čini dobro na duhovnom putu.
Hvala mu jer nam je mnoge stvari koje izgledaju danas kao normalne, pokazao kako su naopake.
Ustvari rekao je sve što se je moglo reći o naopakom svijetu, nema smisla ponavljati ili ići u detalje, stoga bismo trebali kao i on, sve manje gledati i osvrtati se na zla oko nas, nego poraditi na sebi da u sebi iskorijenimo zlo, da naša tijela zauvijek postanu i ostanu hram Duha Svetoga.

Izgleda da je sve više dokaza kako je SAD u Ukrajini razvijala biološka oružja.
Ne govori to samo "neuračunljivi Lošo".



Podsjetit ću - SAD su izvršile agresiju i uništile Irak s milijunskim žrtvama pod lažnom optužbom da Irak razvija oružje masovnog uništenja.
Poslije su priznale da to ipak Irak nije radio.
A ovdje izgleda postoje dokazi kako su SAD pred vratima Rusije to činile.
Usput neki kažu da se više ne vide chem-trailsi posljednje vrijeme.
U slijedećem videu se govori o tome, ali nažalost autor koji se negdje skriva u Ukrajini (latinoamerikanac je i rimokatolik kako kaže, ali je to najvjerojatnije samo kulturno) jer kako kaže Zelenskijevi banditi-nacisti (iako je bi trebalo biti svima jasno da takvi banditi nemaju veze s nacional-socijalizmom nego im je 'cool' predstavljati se nacistima i terorizirati ljude, pogotovo one za koje misle da su proruski orijentirani ili one koji smetaju njihovom židovskom sponzoru i multimilijarderu Kolomoiskom) ga traže da ga likvidiraju, previše prostači i psuje:


 
To još jednom ukazuje na skoro beznadežnu naivnost mnogih Hrvata koji su nekritički povezali hrvatski rat za neovisnost s ovim što je judeo-masonerija učinila u Ukrajini.
Nema niti povjesne analogije između nas, a kamoli da je RH uživala podršku SAD i NATO (osim na samom kraju kad su htjeli iskoristiti RH da se slome prekodrinske nelegalne srpske paradržave kako bi oni lakše došli u poziciju upravljanja s 'regionom', to jest da bi uspostavili vojnu bazu na Kosovu).

Jonathan Pageau primijetio je začuđujuću simboliku, ustvari sad i više ne toliko začuđujuću, kad je u siječnju 2014., u vrijeme nemira u Kijevu kad se je rušila državnim udarom organiziranim od Zapada vlast u Ukrajini, i kad je rimski papa Bergoglio na trgu sv.Petra, pred mnoštvom okupljenih i onih koji su to gledali preko dalekovidnice, uz pratnju dvoje djece, dao apel za mir u Ukrajini sa svog vatikanskog prozora.
Simbolično ili obredno dječak i djevojčica su pustili tada dvije bijele grlice kao simbol mira, i netom što su puštene napali su ih gavran i galeb pred kamerama i vjerojatno ubili.
Bog postoji, nema slučajnosti, to se nije slučajno dogodilo ili da se nije dogodilo po Božjem dopuštenju.
Mi često riječima i djelima pokazujemo drugima da smo za mir, ali srce nam govori drugačije (a tko nema Boga u srcu taj ne može biti za pravi mir).
Možda je Bog htio tim simboličnim događajem prokazati našu licemjernost i pozvati nas na pokajanje i traženje pravog mira kojeg samo Gospod Hristos može dati.


Inače će doći do velikog zla do kojeg je na kraju i došlo.
Iskoristimo zla vremena u kojima se nalazimo za naše vječno i pravo dobro.

Opet odlični o.Arsenije govori o trenutnoj situaciji.
Prvi put čujem od nekog svećenika SPC da govori kritički o zbivanjima na Kosovu, o ekspanzionizmu Rusije od Petra Velikog nadalje (kad je Rusija počela odvraćati se od Pravoslavlja i okretati prema Zapadu), o nošenju crvene petokrake umjesto križa u suvremenoj Rusiji (de facto Rusija je ušla u rat protiv Ukrajine s crvenom petokrakom kao znakom antikršćanstva na svojim odorama, tenkovima, zrakoplovima, raketama ...), o sućuti prema naivnim Ukrajincima i Albancima (to se isto može odnositi i na nas).
Hvala Bogu na monahu Arseniju!
I neka se stišaju  među svim narodima ratni bubnjevi i navijačke strasti jer one dolaze od čovjekoubojice i oca laži od početka koji želi sve ljude odvesti u rat, međusobno uništenje i u vječnu propast.
Poslušajte:



O ekumenskoj herezi Moskovskog patrijahata:


O herezi da se Crkva ne smije mješati u spolnost, i kako postoji post od spolnih odnosa u braku prije pričešća kao i u vrijeme propisanih postova:






23 komentara:

  1. Gle, ako je Rusija kršćansko carstvo, a nije nego je kako napisah sekularna i ekumenistička država, a ti još napisao kako k tome proganja i ruske nacionaliste, onda bi to carstvo bilo antiantikršćansko i trebali bi ga svi kršćani podržavati (kao i narodi koji žele biti koliko-toliko suvereni) jer s druge strane je samo globalno judeo-masonsko antikršćansko carstvo koje možemo zvati Zapadom, UN, međunarodnom zajednicom u kojem nema više suverenih naroda, i koja sustavno priprema uvjete za ustoličenje Antihrista.
    S druge strane veliki narodi kao što su Rusi, ne mogu a ne biti carstvo, moćne države, inače će ih drugi raščerupati (što je cilj Zapada u ovom ratu - da se Rusija sunovrati i dođe u poziciju 'Jeljcina' kad će judeo-bankari do kraja zgrabiti ruska bogastva i kad se više Rusi ne će suprostavljati Novom Svjetskom Poretku).
    U RH se zna da mi više nismo suverena nacionalna država, da RH uopće ne štiti interese hrvatskog naroda (da štiti onda ne bi promovirala sodomiju i rasprodaju nacionalnih dobara), nego da smo suverenost krvavo stečenu ratom predali trulom Zapadu.
    Mi smo znači samo djelić jednog antikršćanskog carstva koje planira dovesti u RH tko zna koje imigrante koji nam civilizacijski ne će biti bliski kako se ne bi mogli asimilirati, nego da bi ti došljaci uništili nacionalni identitet RH.
    Hoću reć - sadašnja Rusija, kolikogod bila nepravoslavna, je manje zlo od Zapada kojem pripadamo.
    Nas duhovno i na sve načine uništava Zapadno carstvo, a ne Rusija.
    U strahu da ne bi Rusija pobijedila i pomogla velikosrbe, mi smo spremni u ime lažne borbe za nacionalnu emancipaciju ili borbu za slobodom koju smo izgubili i prodali, biti u savezništvu s onima koji ne vide u svom carstvu niti jednog minimalno suverenog naroda, koji su nam spriječili da komemoriramo pokolj nad našim narodom 1945. u režiji istog Zapada i u suradnji s komunističkim državama.
    Dakle i oni koji nisu pravoslavni, ako vole svoj narod i žele mu kakvu takvu suverenost, nikako ne mogu biti u ovom ratu na strani Zapada.
    Dok u tekstu sam objasnio zašto pravoslavni ne bi smjeli biti niti na strani ovakve nepravoslavne Rusije koja se još nije oslobodila naslijeđa boljševizma.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hoću reći - vrijeme se bliži kraju, male suverene nacionalne države ne postoje, sve države se grupiraju u neka asocijacije koje preuzimaju od njih suverenost, znači dolazi ponovno vrijeme carstva.
    Na Zapadu se formira carstvo u kojem još nema cara (a znamo tko će biti taj car), ali po svemu drugome to je carstvo koje nameće na cijelom svojem teritoriju zakone, ideologiju, (ne)moral.
    Ukrajinci se bore da bi tobož sačuvali suverenost od Rusije, kao da ne znaju da u slučaju pobjede će je potpuno izgubiti u Zapadnom carstvu.
    K tome bi tad i vjera bila proganjana, njihova djeca odgajana u sodomističkoj ideologiji i slično.
    Pobjeda Ukrajine bila bi gora od Pirove pobjede.
    Manje zlo im je da Rusija pobjedi, a najbolje bi bilo da se napravi mir između Rusije i Ukrajine bez posredovanja i utjecaja Zapada i da se oba bratska naroda vrate Pravoslavlju.

    OdgovoriIzbriši
  3. u potpunosti se slazem sa clankom.
    putin je bolji od zapada, to nije upitno, a nije ni tesko. zapad je sotoniziran do kraja, a rusija ne. rusija ima jos dio zdravog razuma pa recimo nema transgenderizma.
    ipak, rusija ima najvecu stopu abortusa i side u europi sto nikako nije odlika krscanske drzave.

    bolje putin nego zapad, a oboje nisu krscani.

    post, molitva i cuvaj nas Boze

    JADNIK

    OdgovoriIzbriši
  4. Emile, slažem se s tvoja DVA prva komentara.
    Marinko

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako s razlogom ne vjerujem silama pobjednicama drugog velerata da su pošteno sudili poražene, to smatram da se je u Ukrajini i oko Ukrajine počelo namjerno manipulirati s "zločincima" poput Stepana Bandere. Možda je isti stvarno bio zločinac, a možda nije nego je bio ukrajinski nacionalist i antikomunist, pa mu se je priljepila etiketa naciste-zločinca jer nakon toga je de facto nepotrebno bilo njegovo suđenje.
    Međutim, ako je Bandera bio zločinac, onda to znači da ne samo njega ne bi smjeli stavljati Ukrajinci kao uzor, nego isto tako niti Rusi ne bi smjeli stavljati za uzor vođe Crvene armije kao ni samu boljševičku armiju koja je bila u cijeloj istočnoj Europi poznata po silovanjima žena većim nego u vremenima Huna, i koja je provodila nezabilježeni teror nad kršćanima.
    Rusi trebaju priznati da nije ta armija oslobođala istočnu Europu, nego obrnuto.
    Ne vjerujem da to može učiniti netko u sadašnjoj Rusiji koji je povezan s postojećom vlasti, a niti netko tko je povezan s postojećom RPC koja još nije osudila boljševizam, ili ga je samo verbalno, a ne prosvjeduje kad se uzdižu boljševički simboli.
    Vjerujem da se s ukrajinske strane ponegdje uzdižu simboli "bandere" kao reakcija na to što u Rusiji nije osuđena crvena petokraka.
    Nravno, znamo da ni na Zapadu nije osuđena, ali će Zapad licemjerno prijeći preko simbola banderizma ako će se naivci banderisti boriti protiv zasad primarnog neprijatelja globalizma - Rusije.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ali bez razjašnjenja prošlosti nema niti zdravog pogleda na sadašnjost i budućnost.
    Primjerice, neki će reć, zašto sad 'kopati po ranama' kad su neki ruski klerici postali sluge i suradnici boljševizma, štoviše vodili su i vode RPC.
    Pa zato što ako se to ne osudi, onda će i dalje RPC biti sluga nekršćanske države, biti će sergijanistička, i dok će pravilno ukazivati na dekadenciju i antikršćanstvo globalističkog Zapada, istovremeno će šutjeti kad vođe Rusije izjednačuju kršćanstvo i muhamedanstvo, ili kad neprijatelje boljševizma imenuju neprijateljima kršćanstva.

    OdgovoriIzbriši
  7. https://www.youtube.com/watch?v=bbEieaS3gFQ
    Lošo dosta zanimljiv u gostovanju na Podcastu Velebit. Spominje i hazarsku državu koju je dokinuo ruski knez Svjatoslav, čak i govori da Hazari to nikad nisu oprostili Rusima te da su zato nametnuli Oktobarsku revoluciju. Također, smatra Ukrajinu ruskom zemljom (što povijesno i je, osim zapadnog dijela koji je pripadao Poljskoj, cijela ostala Ukrajina je stoljećima bila u sastavu Ruskog Carstva i njeni stanovnici su se osjećali Malorusima, što je još jedna bitna razlika kad se rade paralele Hrvatska-Ukrajina jer 90% Hrvatske i Herceg-Bosne nikad nije bilo u sastavu Srpskog carstva Nemanjića, a kamoli da su se itijedni Hrvati povijesno osjećali Srbima). Slažem se sa dosta toga što je rekao, ali ne slažem se da je ovo rat Krista i Antikrista, jer iako je moderni Zapad antikristovski, ni sadašnja Rusija nije kršćanska zemlja, sa dozvoljenim pobačajem i slavljenjem Crvene Armije, što je ovdje već spomenuto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gledao sam i slažem se s tvojom ocjenom.

      Izbriši
    2. Emile, kako je stanje među ravnozemljašima u RH, imaš li izvješće iz prve ruke, naime, kruže glasine da je među ravnozemljašima nastala panika poslije gostovanja Loše-Domazeta kod Jurića na Velebitu koji je rekao da Putim ima razorno tajno oružje koje ruši sve pred sobom. Iz te Lošine izjave ravnozemljaši strahuju da bi u naletu bijesa što mu okupacija Ukrajine ne ide kako treba mogao to oružje upotrijebiti i probiti kupolu iznad Zemlje pa će mnogi stradati od krhotina koje budu padale. Vjerovatno za to oružje Ameri znaju pa se i ovako anemično ponašaju u vezi okupacije Ukrajine jer prvo gdje bi Putin mogao napraviti rupu na kupoli Zemlje je upravo iznad Amerike i onda bi Ameri teško postradali od krhotina. Iz provjerenih izvora znam da se ravnozemljaši u Zagrebu s Dusparom, Pintarićem i Markom Jurićem na čelu naveliko spremaju za takvo što pa užurbano traže i čiste atomska skloništa i moguće duboke pećine da sačuvaju živu glavu jer bi Putin mogao i iznad RH napraviti rupetinu zbog našeg neprijateljstva prema njemu. Što ti kažeš na ove nove činjenice i mogućnosti?!

      Izbriši
    3. Lako je tebi ti živiš na Primorju, tamo Putin neće slati rakete a u Zagreb je već počeo samo što ova nije bila jake snage pa nije uspjela probiti kupolu iznad HR već se odbila i pala na zemlju.

      Izbriši
    4. Ako već misliš da me provociraš …
      Zar ti stvarno ne vjeruješ u sv.Pismo, jer ono jasno kaže u Postanku, Psalmima i Jobu kako je Bog stvorio svod nebeski?
      Ako vjeruješ, gdje se onda po tebi isti nalazi?
      Gdje se nalaze duhovi podnebesja o kojima piše sv.Pavao?
      Gdje se nalaze mitarstva o kojima govore sveci i na kojima demoni čekaju ljudske duše nakon smrti dok se uzdižu prema Nebu?
      Ako nemaš na to odgovor, tko ti je dao pravo da se izruguješ onima koji vjeruju kao i svi sve do pred nekoliko stoljeća da je Nebo tamo kamo gledamo na gore, a da je Podzemlje ispod?
      Misliš da ti nešto vise znaš od kršćana prijašnjih stoljeća o tome?
      Ako znaš, evo ti prilika da nas proučiš.

      Izbriši
    5. Je li Zemlja ravna ili okrugla kakve to ima veze s mojim spasenjem i koji su to Oci crkve obradili tu temu tako posve bitnu za moje spasenje? Nadam se da mi nećeš navesti sadašnje 'Oce' pune 'Duha Svetoga' kao što su E. Duspara i N. Bogosavljević koji su bili dostojni 'dara' da su čak i napisali 'teološke' knjige na tu temu kao i njihove sljedbenike D. Pintarića, M. Jurić itd. koji su također živi 'sveci' naših dana kojima treba vjerovati?! Što se tiče Svetog Pisma na tu temu njega mogu tumačiti samo ljudi puni Duha Svetoga. Pošalji mi tekst nekog Oca svete Crkve iz tog vremena kojeg spominješ a koji govori o tome jer ga ja do sada nisam našao! Svetom Pavlu nije bilo dano da to zna a onda je pitanje kome bi trebalo biti dano ako ne njemu?! Isto što se tiče svega ostalog što spominješ navedi mi Oce svete Crkve kojima je dano da to znaju?! Možda sam ja nešto preskočio i nije mi došlo još pod ruku, slobodno mi pošalji a ja ću drage volje sve dobro i marljivo 'išamarati'.

      Izbriši
    6. Napisao sam ti da ne trolas glede ravne Zemlje, pa si opet nastavio, i kad sam ti postavio pitanja sad kažeš da izgled Zenlje nema veze sa spasenjem. Može imat jer je model kozmosa kojeg nam daju znanstvenici povezan s ateizmom. Ako te zanima vise o tome, čitaj tekstove od početka bloga kad sam dosta o tome pisao. O.Nikodim je po pitanju pisanja kršćanskih otaca i ove teme napisao knjigu, ako te baš to zanima.

      Izbriši
    7. Ja mislio da ćeš mi poslati nešto iz pet tomova Dobrotoljublja od nekog svetog Oca na tu temu a ti meni opet predlažeš 'oca' Nikodima za kojega 'otac'Antonije kaže da ga nikome ne bi preporučio za duhovnika. Još mi predlažeš da se educiram iz tvojih uradaka kada si vjerojatno bio inspiriran knjigama spomenutog 'oca' kao i 'oca' Duspare koji kada je sastavljao tu knjigu bio puh 'Duha Svetoga', ne znam što da kažem, nego hvala ti na trudu!

      Izbriši
    8. U knjizi “Ipak se ne okrece” autor se bavi pisanjem kršćanskih otaca o ovoj temi. Dobrotoljublje nije skup svih tekstova kršćanskih otaca, štoviše slavenska izdanje imaju neke tekstove koja nemaju grcka i obrnuto. Koliko mi je poznato Dobrotoljubije nema tekstove kršćanskih otaca o ovoj temi. Da bi se pak saznala istina o ovome, treba najprije imati dobru volju za istraživanjem i ne se sprdati s onima koji ne vjeruju tobožnjim znanstvenicima.

      Izbriši
    9. Dinko,
      Od 1:51 o.Nikodim odgovara na pitanje što su kršćanski oci naučavali o položaju i izgledu Zemlje:
      https://youtu.be/lg__-qc7bgA

      Izbriši
  8. Danas sam naletio na poruku koju je Isus dao Vassuli Ryden
    27. siječnja 2021

    Ah, Vassula! Dođi i pridruži mi se! Nisi li primijetila kako se moja ljubav prema tebi izlijeva iz mojega Srca? Koliko ljubim tebe, toliko ljubim i sve ostale! Da,[1] dopustio sam ti da u meni vidiš kako krvarim od boli i tuge za ovim umirućim naraštajem! Mnogi leže u tami bijede, u nevolji i mraku, bespomoćni i bez nade, namjesto da okrenu svoj pogled prema meni kako bi zadobili olakšanje i nadu, i ispunili svoje srce radošću. Neki i dalje igraju prkosno, ignorirajući zvuk gorčine svojega Stvoritelja...

    Danas svijet skuplja ono što je posijao, žetva je bijeda, ali mnogi od njih i ne shvaćaju zašto se osjećaju tako nesretnima i praznima. Nisu svjesni da su postali robovi i dio ovog materijalističkog svijeta! Kako da se ne osjećam tužnim? Otkrio sam svoje Sveto Lice kroz ove Poruke iz suosjećanja, ali i na različite načine da zasjam na ovaj naraštaj i probudim ga. Davao sam znakove i čudesa u svakom narodu, a ipak, unatoč svim tim znakovima, mnogi još uvijek imaju svjetovni duh, a mnogo ih više ima letargični duh. Nisu ni vrući ni hladni. Volio bih da su jedno ili drugo! Ali budući da nisu ni jedno ni drugo, nego samo mlaki, postali su robovi ovog umirućeg svijeta.

    Moja Crkva, koja bi se morala učvrstiti, još uvijek leži podijeljena, a pastiri nepomireni, gluhi na moje pozive za jedinstvom i za ujedinjenjem nadnevka Uskrsa. Jer mnogi od njih stavljaju slovo zakona ispred srca zakona. Mogu li ja biti zadovoljan s ovim pastirima koji postaju prepreka jedinstvu?

    Iz ove poruke isčitavam da se Bog ne osvrće toliko na izdaju vatikana i carigradskog patrijarha vezano za omekšavanje prema sodomiji nego je Bogu važan mali čovjek i istočni i zapadni i njegova vjera i slavljenje Uskrsa u isti dan.
    Marinko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marinko, znaš li da trenutno u svijetu među katolicima, pravoslavnima i protestantima ima bezbroj vidioca kojima se tobože ukazuju Gospodin, Majka Božja i Sveci. Svi ti misle da su upravo oni obdareni i odabrani za takvo što a ne slute da su u teškoj zabludi i oholosti, odnosno da su prevareni od Sotone koji im se jedini pod raznim oblicima ukazuje i pogubno ih zavodi.

      Izbriši
    2. Usporedi riječi koje je dao Gospod preko svojih proroka kako su zapisani u sv.Pismu, s ovim tekstovima tobožnjih suvremenih proroka.
      Preko proroka Danijela Bog je objavio simbolično-slikom kakva će se carstva izmijeniti prije kraja svijeta, a ova nova proročanstva nemaju nikakve simbolike i vrlo su opširna često s nekim detaljima kakve daju neki "starci" iz Grčke da je to vrlo ridikulozno.
      Pogledaj kakvu je objavu imao sv.Ivan i koju je napisao u Otkrivenju i usporedi je s novo-objavama.
      Intuicija bi ti trebala reći da to nije isto, da se tu radi o sasvim različitim stilovima, jedno je po Božjem nadahnuću, drugo je ljudsko motivirano s prelesti, ili s jedva skrivenom željom - evo ovako ja želim da Bog rukovodi s budućim dogođajima (primjerice - da Carigrad opet dođe u grčke ruke i to na način da ga osvoje Rusi od Turaka i onda predaju Grcima).
      Mislim da je lažno proroštvo vrlo blisko grijehu protiv Duha Svetoga.

      Izbriši
  9. Emile možeš li blokirat ovog prljavca?
    Iz Otkrivenja se vidi da će biti velikih nevolja od ratova, potresa i poplava, ali najviše od vatre koja neće doći od čovjeka.
    Ja sam za Vasullu tvrdio da iznosi istinu. Također vidim kod nekih pravoslavnih staraca da imaju zdravog duha, ali ne kod svih. Ako je Vassula iz grčke pravoslavne crkve onda zaključujem da tamo ima makar dio pravednih svećenika koji su Isusovi Ljudi. Najpravedniji mi je onaj iz Australije patrijarh koji je otvoreno progovorio o cjepivima i spominjao imenom genocidaše uključene u covid agendu. I u Americi ima pravednih pravoslavaca, kao i u RKC, npr Vigano nadbiskup, kardinal Burke koji je dobio kovid i morao je kriti gdje se liječi, da ne spominjem biskupa iz Kazahtana, biskupa Schneidera. Oni su nagovarali vjernike da se ne cijepe i da je to grijeh.
    Marinko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tog latentnog homića ne mogu blokirati jer bih inače morao uvesti da samo neanonimni komentatori mogu objavljivati.
      Tako da ostaje opcija brisanja njegovih komentara.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.