ponedjeljak, 19. rujna 2016.

Gospa iz La Salette - Rim će izgubiti vjeru i bit će stolica Antikrista

Točno pred 170 godina, 19. rujna 1846. naša Gospa, Presveta Djevica i Bogorodica Marija, objavila je dvojoj djeci - pastirima Melanie i Maximinu, poruku kršćanima (neizravno i cijelom svijetu).


Ne znam iz koje godine je ta fotografija s vidiocima, ali pretpostavljam da je snimljena nekoliko godina nakon ukazanja (sredinom 19.st. je tek počela praktičnija uporaba ondašnjeg novog izuma - fotografije).
Ako znate engleski, ovo vam je poveznica na tekst o ukazanju koje je 1879. izdano u Lecce s imprimaturom biskupa Zolae.
Što znači da ako netko vjeruje da je u 19.st. Crkva bila vidljiva, odnosno imala je hijerarhiju, da je ovo ukazanje uz ono iz Lourdesa, priznato kao autentično od Crkve.
Međutim, niti približno nije bilo popularno kao Lourdes, niti onda, a kamoli u 20.st. kad su se trebala obistiniti proroštva koja je Gospa objavila po toj djeci.
Zašto?
Zbog ove rečenice iz objave:
Rim će izgubiti vjeru i bit će stolica (sjedište) Antikrista.
U objavi je rečeno kako će Sveti otac - papa patiti, i taj izričaj se je ponavljao u nekim ukazanjima u 20.st. u koja ne vjerujem.
Između ostalog zato što su pape 19.st. doista patili i bili zatočenici u Rimu, ali niti jedan od onih koji su se zvali papama u 20.st. nije patio.
Osim ako ne ćemo reć kako je neki papa patio zato što je imao zubobolju ili neki drugi zdravstveni problem. Niti Woytila nije patio, jer patiti znači kontinuirano trpiti bol koju netko hotimično nanosi. Dakle tvrditi kako se objava iz La Salette o patnji pape odnosi na nekog papu 20. st. i sve do danas, znači ridikulizirati istu objavu Bogorodice. 
Papa koji pati označava papu koji pati od neprijatelja zato što je vjeran Gospodinu i Stolici sv.Petra, a ne one 'pape' koji su prešli na drugu stranu makar na njih bio izvršen atentat.
To isto znači zamagljivati objavu koju sam gore podebljanu stavio.
Marija, Melanie i Maximin. 
Ništa nije slučajno pa ni to da svima njima započinje ime sa slovom 'M'. 
U svim (što ja znam) jezicima majka započinje sa istim slovom.
Kad su djeca ugledala sjajnu svjetlost i u njoj najdražu Majku, nisu se uopće prepali nego su bili privučeni ljepotom i blagošću k Njoj. 
Ovo pišem zato što je 'anđeo' napao Muhameda kad je prvi put dobio 'objavu' tako da je 'prorok' osjećao stravu te se je namjeravao i ubiti zbog toga, a tako su i međugorski vidioci, koji su lagali da su išli čuvati ovce, a išli su potajice pušiti*, osjetili strah kad su vidjeli nešto nadnaravno na Podbrdu.
Ako niste čitali onaj tekst na poveznici onda nešto o istom.
Melanie je bila dijete anđeo (usporedite to s vidiocima iz Međugorja koji se zaklinju pred Raspelom kako će govoriti mostarskom novorednom biskupu istinu, a onda lažu kako su išli čuvati ovce). Melanie priča sa cvijećem o Bogu, Maximina koji je mlađi poučava o istom i oni se igraju tako da na livadi od cvijeća rade nebeski raj.
Kad im se je pojavila Gospa oni su oduševljeni s Bogorodicom, s Njezinim izgledom, ljupkošću tijela i duha koji kaže - ja sam vaša Majka.
Ali Majka plače, niz obraze joj teku svete suze. Zašto?
Zbog što se Njezin Sin vrijeđa u životima mnogih nedostojnih svećenika i Misa koji oni daju na nepobožan način. Tada nije bilo novorednih misa u kojima novoredni svećenici mogu improvizirati više nego u jazzu, Misal nije dozvoljavao odstupanja, svaki korak, svaki gest, svaka riječ, njezina glasnoća kao i pokret u Misalu je definiran. 
To znači da je na mnogim misama izvana izgledalo kao da misi sv.Petar, ali unutra, u srcima koje Bog vidi bio je trulež obijeljenih grobova kako je Isus opisao farizeje.
Nedavno sam imao raspravu o tome pod drugim naslovom, pa sad još jednom ponavljam. 
Ako znamo pouzdano kako svećenik misi s neispovjeđenim grijehom kojeg se ne želi riješiti, onda smo sudionici groznog blasfemičnog čina dočim smo na takvoj Misi i ako druge na isto ne upozorimo (a treba najprije sa svećenikom razgovarati, ako odbije, onda s biskupom ..., što danas otpada kad nema hijerahije Crkve).
K tome, ako trebamo tražiti mišljenje nekog iz 'hijerarhije' jel to svetogrđe ili nije, onda bi to izgledalo kao da su Melanie i Maximin rekli Gospi - "O.K. - to je tvoje mišljenje. Mi sad idemo kod našeg župnika ili biskupa provjeriti ima li takvih nedostojnih svećenika, možemo li ići na Mise takvih svećenika, i pitat ćemo ga jel se može reć da će Rim izgubiti vjeru i postati sjedište Antikrista, jer je to najvjerojatnije krivovjerje. 
Kako može postojati Crkva bez pape i hijerarhije? Sutra dođi ponovno ovamo, a mi ako se ne pojavimo, znaj da smo poučeni od župnika i biskupa kako naučavaš besmislice."
Za stotinjak godina od objave Gospe, gotovo svi katolici prihvatili su novorednu misu koja je ista kao i ove zbog koje plače Marija i zbog koje je Gospodin kaznio svijet ratovima, epidemijama i drugim nesrećama.
Razlika je u tome što je onda barem izvana bila pobožnost koju je diktirao Misal, a sad je više nema niti izvanjski.
Mnogi nazovi katolici su novorednu misu prihvatili zato što su još ranije prihvatili antikristovsku humanističku ideologiju. Njima je nova misa značila usklađivanje s ideologijom i religijom humanizma čiji su vjernici bili.
Mnogi su se i čudili promjenama, ali računali su -  
"pa valjda papa i biskupi znaju što rade, ne bi nas oni doveli u zabludu. Moramo ih slušati jer to je kao da slušamo Gospodina. I kako ćemo dobiti Gospodina u Sakramentu ako ne budemo na ovim novim misama, a rekao nam je da Ga moramo blagovati jer je On kruh koji je s Neba sišao i da nemamo života vječnoga ako Ga ne blagujemo."
Takvima treba reć u lice - vi biste išli i na crne mise kad bi tamo bila pričest i kad bi ta misa bila nedjeljom da se ispuni obveza nedjeljne mise.
Ako je velika, odnosno po kršćanskim ocima stravična, uvreda Bogu kad svećenik sa smrtnim grijehom misi, makar ministranti i puk bio izrazito pobožan, kako je tek na novorednoj misi koja nije ni sa svojim izvanjskim činima pobožna?
Ne vjerujem da se na novorednoj misi događa pretvorba zbog izmjenjenog teksta sakramenta, i vjerujem da je to u konačnici dobro da se još više ne vrijeđa Gospodin koji bi bio stvarno prisutan tamo.
Ali znamo da je grijeh u zloj volji, a ne u činu, tako je crna misa sotonska bez obzira bila s novorednom hostijom koja je samo kruh, ili sa posvećenom Hostijom u kojoj je Gospodin u svojem božanstvu i čovještvu.
Zamislimo da kralj pozove svoje podanike radi važne stvari, a oni dođu i okrenu se jedan prema drugom tako da kralju okrenu leđa. 
Kako bi kralj na to reagirao osim da pozove dvorsku stražu i te bezobrazne nazovi podanike baci u tamnicu?
A novoredna sekta je pred četrdesetak godina porazbijala oltare i svetohraništa kako bi se svećenici okrenuli prema ljudima, a jedni i drugi Bogu u svetohraništu okrenili leđa jer su Ga makli u neku sporednu lađu crkve?
Zar može prava Crkva s pravim papom, biskupima i svećenicima donijeti odluku da se Bog hokejaškom drugovatikanskom izmjenom pošalje na klupu?
Oni koji tako razmišljaju dosad nisu još ni bili udom Kristovog tijela - Crkve koja je sveta i koja ne može dovesti kršćane u zabludu bilo riječima, djelima i propustima (znači Crkva ne može donijeti misal ili red mise koji bi bio nepobožan, koji bi u središte stavljao čovjeka, a ne Boga).
Jesu li se ispunila sva proročanstva iz La Salette?
Dakako da nisu, jer se ona tiču do Sudnjeg dana.
Vjerujem da su se mnogi odazvali pozivu za molitvom i pobožnošću pa je odgođena za izvjesno vrijeme Božja kazna s ratovima, epidemijama, glađu i drugim katastrofama. Ali ne zadugo, jer za dvadesetak godina buknuo je rat Francuske i Pruske u kojoj je Francuska bila sramno poražena, zatim su buknula dva svjetska rata, dogodio se je i komunizam koji se isto može smatrati Božjom kaznom kao i aktualna muhamedanska najezda.
Engleski kardinal Manning bio je suvremenik objave iz La Salette.
Posve je jasno zašto novoredna sekta favorizira umjesto njega kardinala Newmana ako se pročitaju njegove knjige.
U jednoj je napisao kako je papinstvo prepreka Antikristu o kojoj je pisao sv.Pavao Solunjanima (i o čemu sam pisao ).
Dakle kardinal Manning nije mogao biti svecem novoredne sekte kad je jasno u 19.st. napisao kako će papinstvo nestati prije dolaska Antikrista (koji mora doći prema sv.Pismu prije drugog Gospodinovog dolaska, bez obzira dal se pod Antikristom podrazumijeva svjetska ideologija-religija ili osoba ili jedno i drugo), a novoredna sekta praktično naučava kako bez pape Crkva ne može postojati i tako drži neke, koji se ne žele uputiti u istraživanje nauka Crkve ili zbog lijenosti ili se boje posljedica istine, pod kontrolom.
Crkva postoji i postojat će bez pape, odnosno hijerarhije.
Proročanstvo iz La Saletta je u tome ispunjeno.
Neka nas nebeska Majka brižno prati svojim majčinskim očima koje su i radi nas bile suzne i vjerojano još uvijek jesu, te neka te suze budu zalog i posredovanje našeg blagoslova i obilja Božjeg milosrđa u vremenima kad će svjedočenje vjere biti dokazivano krvlju!




* Prema knjizi "Ogledalo pravde"  novorednog biskupskog ordinarijata u Mostaru koja je izdana 2001.g. Citat s 41-42 str.:
U početku samih međugorskih "ukazanja", 1981. biskup je Pavao (biskup Pavao Žanić - op. E.B.) bio prilično otvoren, zainteresiran za zbivanja, osobno išao u ispitivanja, snimao, bilježio, nalazio "vidioce" u protuslovljima i neistinama. Njegov prvi pohod Međugorju bio je 21. srpnja 1981. Ostavio  nam  je  zabilježen  snimak  i  papir:
"Mjesec  dana  nakon početka  'ukazanja'  otišao  sam  u  Međugorje  ispitati  'vidioce'.  Sve sam  ih  zakleo  na  križ  da  mi  moraju  govoriti  istinu (snimljeno  na magnetofonskoj vrpci).
Prva je bila Mirjana: 'Išle  smo  tražiti  ovce  i  najednom...' (kapelan  u  župi  me upozorio da su išle pušiti, skrivale su to pred roditeljima).
'Čekaj,  Mirjana,  ti  si  pod  zakletvom.  Jeste  li  išle  tražiti ovce?'
Stavila je ruku na usta, 'oprostite, išle smo pušiti'.
Pokazala mi je i sat na kojem se dogodilo 'čudo' jer su se kazaljke pomrsile. Uzeo sam ga, odnio uraru koji reče da je sat pao  i  dobio  defekt.  Vratio  sam joj  ga  i  rekao  da  nikome  ne  govori da se čudo dogodilo.
Na  kasetama  koje  je  kasnije  snimala  vidio  sam  da  je  i dalje  govorila  da  se čudo  na  satu  dogodilo,  i  dalje  je  pričala kako su išle tražiti ovce"

Broj komentara: 15:

  1. Otjud vam informacija da su vidjelice u Međugorju išle pušiti a ne čuvati ovce ?? Jeste li ih vi vidjeli tada ??! Ovo što ste napisali je kleveta, osim ako niste bili svjedok tom događaju. I zašto vi mislite da znate procijeniti koje ukazanje je lažno a koje nije ? Pa i Mojsihe se prepao u početku kad mu se Bog objavio. Mislite li da je i to bilo lažno ?! Uvjereni ste da će papa Franjo biti ili već jest Lažni prorok. Ok, ali nijednu dogmu nije ukinio. Vrime će pokazati jeste li bili u pravu. Ne budite apsolutno sigurni u to. Samo tražite način da odbijate poslušnost papi, da ne slavite svetu misu i euharistiju. Vrag želi da se ljudi tako ponašaju,da budu oholi i da odbijaju poslušnost i autoritet. Što ako vi Emile griješite ? Ne dao Bog da umrete u smrtnom grijehu, odvojenosti od Boga. Jel se vi uopće ispovijedate ??

    OdgovoriIzbriši
  2. Josipe, dodao sam citat iz knjige "Ogledalo pravde" o događaju laganja vidjelice biskupu P.Žaniću i to dok je bila pod zakletvom na križ, što je snimljeno na magnetofonskoj vrpci prema toj knjizi za koju nemam razloga sumnjati kako širi laži.
    Nigdje nisam napisao da je 'papa' Frane lažni prorok iz Otkrivenja, ali sam negdje napisao kako mi se ne čini previše inteligentnim da bi bio Antikrist. Ne vidim da je 'papa' Frane bitno različit od prethodnih 'papa', on jednostavno radi slijedeći korak na putu koji je započeo s drugovatikanom.
    Kako svijet tone u sve veće perverzije, tako svaki slijedeći novoredni papa svijet prati, a često nažalost i vodi pravdajući perverzije s tolerancijom i lažnom kršćanskom ljubavi.
    Nadam se da je jasno kako ne će niti jedan 'papa' urbi et orbi objaviti kako ta i ta dogma više ne važi. Ali je iz dokumenata V2 posve jasno da ne važi više dogma EENS - izvan Crkve nema spasenja (između ostalog čim se protestanstki heretici nazivaju kršćanima), zatim nezabludivi nauk protiv sekularizma-liberalizma. Moramo biti svjesni da netko negira EENS čim kaže kako postoji Kristova Crkva izvan katoličke Crkve, čim ide u zajedničku molitvu s hereticima i shizmaticima, čim takve naziva kršćanima, čim poljubi kuran ili ode u sinagogu ili džamiju ili poljubi kamen u Meki ili ide na skup svih religija u Asizi koje ne organizira nitko drugi doli 'pape'. Frane izričito, za razliku od svojih prethodnika, negira dogmu o grijehu bludnosti i preljuba. Ne osuditi sodomite - 'tko sam ja da sudim', ili ih pozivati i primati u Vatikan (dvije sodomitkinje iz Španjolske, ali i par sodomita koje je primio i zagrlio kad je bio u SAD-u) te im tako davati podršku, poljubiti i oprati noge muškarcu koji se pretvara da je žena za Veliki četvrtak su grijesi koji vape u Nebo za Božjom kaznom i ujedno znače negiranje dogme o deset zapovijedi Božjih, jer tko negira šestu i devetu zapovijed (s pripuštanjem na pričest razvedenih i ponovno oženjenih), negira i sve ostale. Zašto se pravite da to ne vidite? I veći grijeh ima Frane nego sodomiti i preljubnici, makar Frane ne imao niti jedan sodomistički blud, zato što Frane u ime toga što se predstavlja Kristovom vikarom na Zemlji, dakle u ime Krista kaže kako sodomizam i preljub nije grijeh. Veći je grijeh javno širiti krivovjerje kako sodomizam ili preljub nisu grijeh, nego non stop biti u orgijama i preljubu.
    Josipe, imaš pregršt primjera i dokaza kako novoredni pape negiraju dogme Crkve, a ti valjda očekuješ kako je 'papa' papa dok eksplicitno ne kaže - ja sam heretik (ili lažni prorok ili Antikrist) i odbacujem ovu dogmu. Uostalom nije niti M.Luther ili bilo koji drugi povijesni heretik za sebe rekao da je heretik i da odbacuje bilo koju dogmu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apropos mojeg ispovijedanja, unazad nekoliko godina sam se ispovijedao kod pokojnog biskupa Oravca u Slovačkoj, kao i biskupa Rodrigueza koji se brine za tradicionalne katolike Slovačke i Češke nakon smrti biskupa Oravca. Zatim sam se ispovijedio kod jednog starog novorednog svećenika (zato što nije zaređen po novom dubioznom obredu ređenja), a nakon toga sam se ispovijedao kod svećenika SSPX koji je zaređen po novom obredu i nisu mu dali uvjetno ređenje po 'starom' obredu kako se je radilo dok je mons.Lefebvre bio živ. Moguće da mi zbog toga ispovijedi nisu bile valjane te ću se ponovno ispovijediti slijedeće godine kad biskup Rodriguez ponovno dođe u Europu (ili ranije ako bude Bog poslao kojeg pravog svećenika u moju blizinu).
      Nadam se da je poznato kako sakrament ispovijedi ima učin otpuštanja krivice grijeha čim se grješnik iskreno kaje zbog grijeha i odluči da će se prvom prilikom ispovijediti.
      Tako da mjesta panici nema, japanski katolici su stoljeće bili bez svećenika. Možda je u nekim slučajevima tako i bolje, jer se neki više bore protiv grijeha i požuda znajući kako mjesecima ne će imati priliku za ispovijed kod svećenika.
      Uostalom, jednom moramo postati svecima bez grijeha ako ćemo vječno gledati Ga licem u Lice, ili ćemo to postati na Zemlji, ili ćemo u Čistilištu. Prilično sam siguran da su sveci koji su odmah poslije smrti išli u Raj, i ako su se ispovijedili prije smrti, ispovijedili samo lake grijehe.

      Izbriši
  3. Dobro, ali ja možda ne vjerujem u tu knjigu koju ste citirali. I tko je onda u pravu ? Da se razumijemo, ne mogu odobravat neke stvari papi Franji ako su se doista dogodile. Ovo što ste napisali je grozno i smatram da je to isto za osudu. A papa Ivan Pavao 2. je bolji papa od Borgie po mom mišljenju bez obzira na ljubljenje Kurana. Meni je isto zasmetalo kad je papa Franjo rekao da i ateisti mogu u raj. To je onda kršenje dogme "Izvan Crkve nema spasenja". Vi mi ostavljate dojam sličan farizejima. Pa Isus je uglavnom i bio sa siromašnima, grešnima, bolesnima, te odbačenima. Nije na zemlju došao zbog pravednika. Tada je bilo drugačije, možda bi on danas isto oprao noge transseksualcu i sl. Ali bi se taj obratio i Isus bi ga izliječio od toga. Papa Franjo to ne može, a da li želi, to je upitno. Mislim da se on zna nespretno izrazit u krivom trenutku i onda masovni mediji neke stvari izvuku iz konteksta ili iskrive riječi.Vidit ćemo još narednih godina kako će se ponašat. Moram se ipak složot da je dosta reformatorski nastrojen i kontrovezan, a to nije dobro za papu. Nijedan dosad nije imao takve izjave i stavove ko papa Franjo. Bar koliko ja znam....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne pravim se svecem niti izbjegavam ljude koji su kao i ja, grješni. Ne znam po čemu bi to bio sličan farizejima.
      Apropos Woytile, ja njega smatram onim koji je puno više štete donio nego Bergoglio. Jer ovaj je bio u vremenima kad je još bilo tragova tradicije među ljudima, nije još bilo otvorenog sodomizma i sotonizma, kad su još živjeli ljudi poput moje bake koja je nekad molila s ostalima krunicu da 'nestane turske vere'. Puno više danas ljudi, ne samo katolika, nego i protestanata i shizmatika, kao i ateista, vide kako je Bergoglio ćorak. To međutim nije bilo s Woytilom, jer je ovaj bio svjetska zvijezda i pojam hodajućeg sveca. Zato je i mogao tolike ljude zavesti tako da primi na sebe blagoslove vrača pred kamerama, poljubi kuran i organizira najvažniji događaj stvaranja jedne svjetske religije u Asiziju, a da je samo šačica ljudi u svijetu osuđivala to kao manifestiranje bezakonja, grozote pustoši i Antikrista.
      Ne znam Josipe kako možeš zamisliti da bi Isus prao noge transeksualcu. Isus je prao noge samo apostolima i to ne javno, nego u Cenakolu. On je Mesija i Bog i nije Mu nimalo smetalo kad su Mu se ljudi klanjali, jer je to dostojno i nužno za spasenje i ne može biti drugačije kad je On Bog. Mislim da smo mnogi nasjeli na slike Isusa hipika i nekog tko tolerira zlo kao suvremeni SJW.
      I ako su oko Isusa bili grješnici, onda ne smijemo nikako smetnuti s uma da su to ili bili raskajani grješnici ili oni koje će On preobratiti i izgnati demone iz njih. Ne smijemo zaboraviti da je Isus Bog koji sve zna. I zato je onako žestoko napao farizeje jer je znao kako ljube grijeh, a prave se svecima. Ili, zar misliš da bi Isus spasio preljubnicu da nije znao da će se ona pokajati i da se je najvjerojatnije već tada kajala? Jer ako je nastavila i dalje s preljubničkim životom te je uništavala i druge brakove, onda bi joj bolje bilo da je bila kamenovana. Možemo sa sigurnošću reć kako je Gospodin spasio preljubnicu koja je postala svetica.

      Izbriši
  4. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne znam, papa Ivan Pavao II. je proglašen svetim. Jel vi smatrate da proglašenje ljudi svecima je neki oblik poganizma ? Slažem se da je Isus Bog i da je unaprijed znao da će se ti ljudi pokajati ili oni izlječeni da će povjerovat u Njega. Zato i kaže: "Vjera te tvoja spasila." Htio sam reć da je Isus danas među nama, vjerojatno bi on isto "izliječio" sodomite i transeksualce i oni bi se preobratili. Ali Isus je Bogočovjek, a papa samo čovjek. A bi li prao noge takvom čovjeku, ne znam. Vjerojatno ne bi ali to niko ne zna. Ja ne vidim po čemu je tradicionalna misa na latinskom, svetija od ove na narodnom jeziku. Doduše, nisam nikad prisustovao na tradicionalnoj misi. Ali vidio sam na internetu. Puno toga ovisi o svećenicima. U to sam se uvjerio iz prve ruke. U moju župu je došao neki mladi svećenik koji napravio (pozitivne) promjene samo u 5 godina koje njegov prethodnik nije u 20 godina . Ja mislim da ti sedevakantisti su isto sekta kao i Jehovini svjedoci, protestanti, adventisti, anglikanci, mormoni, itd. Ne znam jel sebe percipirate kao sedevakantista ili kao (rimo)katolika. Isus je rekao: Ti si Petar Stijena i na tebi ću sagraditi svoju Crkvu. I vrata paklena je neće nadvladati. Koja je to crkva ili sekta danas ?? Jel to moguće bez pape, pošto je sv. Petar bio prvi papa ?? Ja i dalje vjerujem da je to rimokatolička crkva. Šta vi mislite o tome ?
    Oprostite što skrećem s teme, ali ne želim se svađat. Smatram da dobra rasprava potiče obje strane na razmišljanje i propitkivanje vlastitih stavova.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad Crkva proglasi nekog svetim, onda to učini zato što je taj svetac uzor.Kakav uzor može biti čovjek koji je rekao kako se je Isus utjelovljenjem sjedinio sa svim ljudima, kad znamo da je On u onima koji su bez smrtnog grijeha (znači nužno kršteni)? Kršćanski uzor koji je poljubio kuran, primio 'blagoslove' poganskih vračeva, svećenika i svećenica iz Azije, Afrike i Amerike, koji je sazvao molitveni skup svih religija u Asiziju?
      Pitanje tradicionalne i novoredne Mise nije uopće prijelomno po pitanju jezika liturgije. Suštinska razlika je što je novoredna misa okrenuta oko čovjeka, a ne oko Boga. Ona je napravljena po uzoru na anglikanske heretičke mise i u njezinoj izradi sudjelovalo je šest heretika protestanata. Ona je tako napravljena da katolici koji na nju idu izgube vjeru i postanu jedna od sekti protestantizma. Isus i danas kao i uvijek liječi.Ali Isus je i onda i danas Bog, a Bog se ne klanja i ne pere noge ljudima. Ako ljudi shvaćaju da se je Bog htio poniziti dok je prao noge apostolima, onda su u zabludi. Isus je apsolutni Kralj. Sedevakantizam nije nipošto sekta nego stanje Crkve u kojoj nema pape. Katolici koji su svjesni te činjenice ne moraju se slagati u drugim stvarima, oni nisu nipošto neka sekta koja ima svoj credo i svoju hijerarhiju. Kad Crkva nema papu, onda ni nema hijerarhiju.Jesi li pročitao poruku Gospe iz La Sallete? Rim će izgubiti vjeru i postati će sjedište Antikrista. Sv.Pavao Solunjanima kaže da postoji netko i nešto što spriječava dolazak Antikrista. Kardinal Manning, a mislim da nije jedini, kaže da je to bio papa odnosno papinstvo.Znamo da je Antikrist(ideologija) došao i da dolazi kao osoba.Prema tome Crkva je bez pape, a za to ne treba znati na kog je sv.Pavao mislio, nego znati Božju istinu kako heretik ne pripada Crkvi, a prema tome ni ne može biti papom. Katolik ne može poljubiti kuran, otići u sinagoge i džamije i reći kako su heretici protestanti kršćani i niz drugih stvari koje katolik ne može učiniti a da ne izda vjeru i ne postane heretik i apostat. Pročitaj moje druge tekstove koji o tome govore.

      Izbriši
    2. O Misi ukratko. Misa je Žrtva, a novoredna misa je napravljena kako bi se čim više izblijedilo i ignoriralo to što je najvažnije na Misi.

      Izbriši
  6. Da, uvik mi je bilo čudno vidit na slikama i snimkama papu koji slavi obrede drugih religija. Ali nisu židovi i muslimani imali vođe koji su slavili misu, koju vi zovete novorednu. Neka proročanstva spominju Pergam kao prijestolje Antikrista. I u vizije jedne svetice (ne pamtim ime točno) stoji da će Antikrist biti čovjek sa turbanom na glavi koji dolazi sa istoka.To se poklapa sa Maitreyom, duhovnim učiteljem kojeg promovira poznati new age medij Benjamin Creme. Možda će ovaj papa doista biti zadnji prema Malahijinim proročanstvima. Ja mislim da je ovo stoljeće zadnje i da će se pojavit Isus u njemu. Možda smo već u posljednim vremenima, mnogi znakovi su tu. Ali ima još neke stvari da se ispunu. Hvala vam na odgovorima i strpljenju, te objašnjenju nekih stvari. Svako dobro!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molim.
      Ipak još jednom - Crkva odnosno papa ne mogu naučavati zablude. Ako je novoredna sekta prava Crkva, onda nas je Gospodin prevario kad je rekao da ju (Crkvu) vrata paklena ne će nadvladati. Kad bi Crkva naučavala zablude-krivovjerja onda bi to bio znak kako su je vrata paklena nadvladala. Vrata paklena = krivovjerje. Krivovjerja su ulaz u Pakao.

      Izbriši
  7. Hmm, prorok Danijel piše da će sigurni znak dolaska Antikrista biti ukidanje svakodnevne žrtve. Možda je to Euharistija u današnjem značenju. Možda je Isus mislio da će se Crkva održati usprkos svemu, pa i gubitku vodstva. Jer su već bili progonjeni i katakombama, tada nema hijerarhije i organizacije. Ali Isus smatra Crkvom sve kršćane, ne samo Vatikan i sveukupno kler. Dakle dok god bude katolika, vjernika koji će slavit Njegovu Riječ i poštovati Njegove zapovijedi, dotad će biti i Crkve. Ali isto tako u jednom trenutu kaže: Hoće li Sin čovječji naći vjere na zemlji kad se vrati sa neba ? Dakle, malo će bit onih koji će se spasiti i koji će ustrajati do kraja. Bit će očito veliki otpad kršćana, možda još jedan raskol i nove sekte predvođene lažnim mesijama. Zanima me, koja je istinita religija (denominacija), koji ogranak kršćanstva po vašem mišljenju ? Jesu li to oni koji sve ravnaju po Bibliji i tumače je doslovno ? Iako znamo da danas ne postoji original, mnogo je toga krivo prevedeno i prepisano. Bilo da je namjerno ili greškom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne postoje kršćanske denominacije. To je izmišljotina protestanata. Od onih koji su kršteni postoje samo kršćani-katolici koji su pripadnici Crkve izvan koje nema spasenja(i koji moraju vjerovati u tu dogmu), te shizmatici i heretici. U novorednoj sekti nitko ne vjeruje u dogmu EENS, jer da vjeruje onda bi se sukobio s njihovim klerom-učiteljstvom i na kraju izašao iz sekte jer to učiteljstvo ne odustaje od negiranja EENS. Svakodnevnu Žrtvu odnosno Misu ne mogu davati heretici ni shizmatici (kako treba). Prvi ne mogu zato što nemaju više svećenika(protestanti) ili zato što su izmijenili sakrament svećeničkog ređenja (novoredna sekta i anglikanci). Drugi-shizmatici ustvari mogu jer imaju svećenike, ali ta Misa nije Bogu ugodna jer su se odijelili od Crkve.
      Kako napisah prethodno, Crkva sad živi bez hijerahije, postoje pravi biskupi i svećenici koji daju Mise, ali hijerarhija Crkve ne može postojati bez pape. Dakle sve izgleda ili teži prema vremenima koje je prorekao Danijel i naš Gospodin. Dobro si primjetio - Danijel je prorekao kako više ne će biti Žrtve-Mise. To znači da više ne će biti svećenika. Ne znam jesmo li već stigli do tog vremena. Ali znam da se ustrajno moramo moliti, puno više nego u vremenima kad je bila Crkva s hijerarhijom. Svaki katolik bi morao moliti krunicu svaki dan pogotovo s molitvenom nakanom da zadrži vjeru u vremenima za koje je rekao Gospodin da će se skratiti kako bi ostalo još vjernika kad drugi put dođe.

      Izbriši
  8. ne lupaj, izvan Crkve postoji spasenje. ne spsava Crkva vec Isus Krist.
    i na drugom vatikanskom koncilu je to receno(da van crkve postoji spasenje)
    iako to se zna i bez toga. I sam Isus je rekoa kad su ucenici htjeli napast nekoga koji u njegovo ime izgoni lijeci propovjeda a NIJE BIO S NJIMA , znaci u njihovoj Crkvi i hodao sa njima UČENICIMA I gospodinom,ISUS IM KAZE: NE BRANITE MU!!!!!!

    Rjesite se tog sektaskog duha i religioznih zloduha koji su vas opsjeli, vidim klasican prmjer onoga koji se naziva krscaninom, filozofira satima gubi vrijeme i nergiju na stvari koje mu pred Bogom nece znaciti nita. Iznenadit ces se kad vidis sve one za koje si osudjivao i govorio da se nece spasiti kako stoje u raju (pretekose vas bludnice u kraljevto bozje ") a ti van njega.

    Spasava te slijedneje ISusovih zapovjedi od kojih je ljubav najvca a ne krunice ni svete mise ni Crkva ni filozofije.
    To ti govorim ko katolik, samo Isus i slijdenje njegovih zapovjedi.
    Pripazi da nebi i ti bio jedan od odnih koji ce kucati i govoriti ali gospodine ja sam isao u crkvu, branio tradiciju, pricescivao se a Gospodin ce ti reci odlazi , ne poznam te.

    Mnogi krscani ce to dozivjeti, sto im je Gospod ovdje jasno pokazao a ti ides sigurno prema tome. Radi na plodovima Dha Svetog i ostavi se besplodnih rasprava, gubis vrijeme kojeg nemas puno. pozz

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.