ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Zablude moderne fizike

Odmah moram napisati kako tehnologija ne ovisi o fizici, jer fizika je znanost koja se bavi proučavanjem prirodnih pojava kako bi ih objasnila. 
Ovo je važno razlikovati - objasnila, a ne opisala ili kvantificirala. Gravitacija se primjerice ne objašnjava matematičkom formulom kako je ona proporcionalna masama dvaju tijela i obrnuto proporcionalna kvadratu njihove udaljenosti. Fizika mora objasniti kako i zašto gravitacija djeluje, a ne opisivati ju samo matematičkim formulama.
To kažem zato što je uobičajena i prihvaćena zabluda kako je tehnologija dokaz kako je fizika ispravna. Primjerice konstrukcija motora s unutarnjim izgaranjem može biti napravljena bez da se znaju Newtonovi zakoni, ili računalo može biti napravljeno bez da se zna kvantna mehanika i teorija relativnosti.
Meni se čini kako je moderna fizika, od Newtona na dalje, gradila kulu u zraku.
I sada ću to pokušati objasniti. Ne kažem kako sam potpuno uvjeren da sam u pravu, to imajte na umu dok čitate.
Krenimo redom:

1. postoji prostor koji je potpuno prazan
Ne postoji, jer prostor uvijek označava nešto što je s nečim omeđeno.
A nešto ne može biti ništa.
Sveukupni prostor je ustvari omeđen i beskonačan, zato što je Bog beskonačan.
(moderna astrofizika kao slijepa kokoš pokušava pogoditi zrno, jer nam kaže kako je Univerzum konačan, ali neograničen i slične budalaštine o zakrivljenosti prostora)
Ali mi kao stvorenja ne možemo biti u beskonačnosti, u beskonačnom prostoru koje je Bog. Zato što smo konačna bića, ograničena bića koja uvijek moraju biti u nekom ograničenom-konačnom prostoru ma kako on nama izgledao velik.

2. u prirodi postoji djelovanje prirodnih sila momentalno odnosno na daljinu
To je, koliko mi je poznato, prvi formulirao alkemičar Newton sa svojom teorijom gravitacije, iako je sam pisao kako je to najslabija karika njegove teorije. Drugi znanstvenici su s pravom prigovarali kako u znanost uvodi magiju, a kojom se je inače Newton bavio. Niti u magiji nema djelovanja na daljinu, jer kad demoni nešto učine, to jest kad ih vrač angažira, oni ne mogu instantno prijeći s jednog kraja svijeta na drugi, ali može se neki drugi demon nalaziti tamo, pa se može steći dojam kako magija djeluje instantno, a tako isto i gravitacija.
Jedino Bog može djelovati instantno i na daljinu, ali kao što pretpostavljate, Gravitacija (s velikim G) je postala novi Bog.
Postoji teorija električnog Univerzuma koja prilično uvjerljivo objašnjava kako se efekti koje je Newton tumačio gravitacijom mogu tumačiti elektromagnetizmom, ali niti ta teorija ne pretpostavlja 'magijsko' djelovanje na daljinu i instantno, nego pretpostavlja postojanje etera (koji je dokazan Sagnacovim eksperimentom u prvoj polovini 20.st., međutim taj eksperiment se drži kao tajna, iako se Sagnacov efekt koristi u navigaciji većine zrakoplova) preko kojeg se elektromagnetska sila širi (slično kao kad udar u prvi vagon vlaka prijenosi istog do posljednjeg, i tu se ne događa ništa na daljinu i instantno, nego impuls sile putuje od vagona do vagona konačnom brzinom  - tako se širi elektromagnetska sila koja može izazvati svjetlost koja se širi eterom-vlakom konačnom brzinom koja ovisi o elastičnosti etera-vlaka). 
Moderna fizika zahvaljujući pop zvijezdi moderne fizike Einsteinu (dokazanom plagijatoru) izbacila je eter iz objašnjavanja prirodnih pojava i zato je sad prešla u fazu magije. Točnije rečeno 'crne' magije koja uz pomoć matematike želi dokazati kako postoji tamna(crna) materija i energija koja je prevladavajuća samo ju mi tobož ne možemo zamijetiti.



3. prvi Newtonov zakon mehanike - tijelo koje se giba pravocrtno i jednoliko nastavlja isto gibanje dok na njega ne djeluje neka vanjska sila
Ovdje je sadržano više zabluda.
Prva je u samom objašnjenju pojma brzine koje moderna fizika objašnjava kao infinitezimalna  promjena puta nekog tijela u infinitezimalnoj promjeni vremena. Infinitezimalno možete shvatiti kao trenutno.
Kojeg puta? Puta-gibanja nekog tijela u nekom koordinatnom sustavu.
Kojem? Referentnom inercijskom - to jest sustavu koji miruje ili se giba sam jednoliko pravocrtno. Zamislimo vlak koji putuje konstantnom brzinom i ravno, a vi se krećete po vagonu.
Ali štos je u tome što je Newton odnosno lopatari pretpostavio svijet-Zemlju kao Loptu, a Einstein je budalaštinu digao na višu stupanj kad je 'dokazao' kako postoji samo zakrivljeni prostor zvan prostor-vrijeme.
Dakle u lopatarskom sustavu nema nigdje jednolikog i pravocrtnog gibanja.
Čemu onda uopće prvi Newtonov zakon?
Da bi se na njemu, dakle na pijesku, nastavila graditi kula moderne fizike.
Brzina u materijalnom svijetu ne može postojati bez početne sile koja pokrene tijelo od stanja mirovanja i energije koju je tijelo dobilo da bi se dalje gibalo.
Ne postoji dakle Newtonova brzina tijela koji će se beskonačno dugo vremena gibati jednoliko i pravocrtno, jer ne postoji prazan prostor o kojem sam raspravljao pod prvom točkom.
Svako gibanje nužno podrazumijeva gibanje uz okolna tijela ili čestice s kojime se tijelo dodiruje, odnosno gubi se energija gibanja zbog trenja te tako tijelo gubi brzinu dok se ne smiri, dok ne izgubi posve kinetičku energiju gibanja.
(moderna fizika tako pretpostavlja da svjetlost putuje beskonačno dugo, ali to je kontra zdravog razuma, ništa materijalno ne može putovati beskonačno dugo, nego s vremenom gubi brzinu dok ne stane)
U 19.st. su znanstvenici 'otkrili' tzv. treći zakon termodinamike po kojem svaki zatvoreni sustav teži svoj toplinskoj smrti, odnosno prestanku svakog gibanja i pretvaranja svih formi u jednoličnu i bezličnu masu. Svaki sustav teži maksimalnom neredu odnosno smrti.
Ali to je mogao zaključiti i zdrav razum fizičara i prije, da nisu odmah na početku zaglibili sa zabludom kako postoji prazan prostor.
Brzina se dakle ne mjeri u bilo kakvim inercijskim sustavima (koji nam mogu samo poslužiti da prijenosimo veličinu i smjer brzine tijela iz jednog prostora u drugi), nego se mjeri kao brzina gibanja tijela u odnosu na okolna tijela odnosno okolne čestice koje dodiruju tijelo prilikom njegovog gibanja.
Ako čovjek hoda u vlaku koji se jednoliko giba, onda je njegova brzina uvijek jednaka (ako ulaže istu energiju u hodanje cijelo vrijeme) bez obzira u kojem se smjeru kretao, i bez obzira dal vagon bio zatvoren, ili mu skinemo krov i bočne stranice. Zato što će njegova brzina biti uvijek ista u odnosu na čestice zraka koje su u dodiru s njegovim tijelom dok se kreće. Brzina hodanja u inercijskom sustavu vlaka se može smanjiti kad čovjek hoda u vagonu bez krova, ali stvarna brzina u odnosu na zrak u kojem se giba je konstantna.
Einsteinova budalaština o promjeni duljina i vremena (pa jednom blizancu vrijeme ide sporije, a drugom brže, iako se ne može znati kojem od njih) zasnovana je na toj zabludi koju je raskrinkao Sagnac s dokazom kako svjetlost putuje kroz eter istom brzinom, kao što onaj čovjek u vlaku hoda uvijek istom brzinom u odnosu na zrak.



Dalo bi se još o zabludima moderne fizike pisati, ali zasad samo toliko.
Najgora posljedica zabluda moderne fizike je što su mnogi naivci povjerovali kako je moderna fizika doprla do tajna Univerzuma i dokazala kako se svijet može objasniti i da može egzistirati bez Boga.
Zdrav razum nam kaže kako bi sve stalo bez Onog koji omogućava gibanje odnosno život, koji konstantno daje energiju da se Sunce i zvijezde okreću oko nas. 
Kao što ne postoji besplatni ručak, tako ne postoji zatvoreni sustav u kojem će se tisućama godina Sunce okretati oko kruga Zemaljskog bez da Netko ne daje konstantno energiju kako bi se to gibanje događalo.
Ustvari fundamentalna zabluda ili nulta zabluda moderne fizike je u tome što su pokušali objasniti stvorenja i njihove interakcije, gibanje i procese, bez Stvoritelja.
Matematika je pri tom postala kao magijske riječi koje tobož dokazuju nešto što postoji samo u mašti modernih fizičara. 


P.S. Pogledajte video u kojoj moderni astrofizičari sami govore o vezi moderne fizike (čak i prije Newtona) s židovskim sotonizmom - kabalom:


2 komentara:

  1. Emile, malo je šokantno što pišeš, ali čini mi se da je blizu istine. Fizika kao prirodna znanost postaje magija. Tako na primjer, Michelson-Morleyev eksperiment je u stvari dokazao da zemlja miruje, ali tada nastupa veliki mag Einstein koji govori, ne ne to nemože biti, sve je relativno.
    Začudno je kako je to odavno krenulo, od Galilea, alkemičara Newtona itd.
    Bb, Stipan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to bi trebali znati kršćani u naše vrijeme. Jer pod tom znanstvenom 'magijom' im se je najprije prodavao ateizam, a u posljednje vrijeme deizam-panteizam-poganstvo. Najgore od svega je što onda neupućeni kršćani počinju sumnjati u istinitost sv.Pisma i nauka Crkve, ili im se kaže kako Biblija nema nikakve veze sa znanošću odnosno s fizikom, a moderna fizika se cijelo vrijeme bavi s postankom (kojeg dakako ne mogu opservirat jer je u prošlosti - ustvari onda se igraju s podvalom kako svjetlost putuje do nas milijunima godina pa onda možemo videjti što je bilo u prošlosti), dok Biblija ima knjigu Postanka koju moderni kršćani nažalost drže knjigom - bajkom.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.