subota, 23. siječnja 2016.

Otvoreno pismo papi Franu

Ne, nisam se umislio kako se među malobrojnima koji čitaju 'krug zemaljski' nalazi vatikanski čovjek u bijelom.
Naslov je zbog ovog.
Dakle, 'čistokrvni' Židov Pinchus Feinstein, koji je kako kaže po očevoj strani potomak kralja Davida, a po majčinoj poznatog farizejskog rabina Hillela, odlučio je napisati Bergogliju otvoreno pismo.
Pismo završava s najavom tužbe prema novorednoj Crkvi, odnosno protiv Bergoglia koji je na čelu te zajednice.
Zašto?
Ako niste kliknuli na poveznicu onda ću vam reći.
Zato što se je P.Feinstein, koji je već u godinama, krstio u Crkvi 1958., u zadnjoj godini pontifikata pape Pia XII, za kojeg mnogi sedevakantisti vjeruju da je bio posljednji papa.
Paradoks je u tome što će najbolja obrana novoredne Crkve u najavljenoj tužbi biti da kažu istinu, mi nemamo veze s pontifikatom pape Pia XII, i ne snosimo nikakve posljedice što vas je, dragi Židove za kojeg još uvijek važi Mojsijev zakon odnosno Stari zavjet, ondašnja Crkva prevarila kako vam nema spasenja bez krštenja i vjere u Isusa Krista, odnosno u nauk Crkve.
Pinchus Feinstein nadalje navodi kako je u proteklih 60 godina dao desetke tisuća dolara Crkvi, kako je svaki dan molio krunicu, kako se je svake subote ispovijedao, a svake nedjelje išao na Misu.
Sve je to radio, a nije trebao, i sad traži povrat i novaca, dakako s kamatama, i dodatnu naknadu za vrijeme koje je izgubio u molitvama, ispovjedima, Misama, a koje je mogao posvetiti svojem biznisu. Mogao je dodati zahtjev za odštetu zbog gubitka raznih ugodnosti koje 'život daje' a koje je Pinchus izbjegavao držeći se nauka Crkve kako je to smrtni grijeh.
Ako je P.Feinstein uobičajeni Židov sklon biznisu, onda se tu radi o velikoj šteti odnosno odšteti koju će tražiti.
Ako vam još uvijek nije jasno zašto će Pinchus tužiti novorednu Crkvu, onda ste očito propustili saznati bitnu odrednicu nauka novoredne Crkve po kojoj za Židove i dalje važi Stari zavjet, odnosno po nauku te sekte Židovi se mogu spasiti bez krštenja i bez vjere kako je Isus Nazarećanin Mesija, pravi Bog i pravi čovjek, jedini Spasitelj i Otkupitelj.
Konkretno g.Feinstein spominje posljednju odluku papinske komisije iz prosinca prošle godine, ali taj nauk je starodrevni, još od početka novoredne Crkve na drugom vatikanskom koncilu.

Ovo otvoreno pismo trebalo bi probuditi mnoge novoredne katolike. 
Jer i oni susprežu, ili se barem trude suspregnuti svoje nagone, izbjegavaju biti hedonistima, poste, mole se i idu na Misu kao i g.Feinstein, daju i 'limozinu' kao i on.
A sve je to bez smisla, jer po nauci novoredne Crkve ljudi se spašavaju izvan Crkve, čak mogu zanijekati Boga, biti ateistima i biti će spašeni.
Kolikogod bile bogate riznice Vatikana, one bi se ispraznile kad bi novoredni katolici imali zdravorazumsko razmišljanje i osjećaj za biznis kao i autor otvorenog pisma.

Ako mislite da je pismo ne samo bizarno nego i besmisleno, onda ne samo da nemate osjećaj za pravdu, nego i ne znate kako je kažnjivo u većini zemalja svijeta nekog dovoditi zabludu i tako od istog izvući novce i učiniti ga sebi potčinjenog.
Ako je nauk novoredne Crkve istinit, onda je ona morala urbi et orbi reć pred 50 godina kako je sve ono prije bila dvomilenijska zabluda, i Pinchus Feinstein kao i milijuni katolika ne bi gubili vrijeme, novac i trud u novorednoj Crkvi. 

Na koncu, ne mislim da je g.Feinstein imalo zažalio što se je krstio, molio krunicu, išao na ispovijed i sv.Misu, i što se nije dragovoljno prepuštao užicima i smrtnim grijesima u proteklih 60 godina.
On vjeruje kako je Stari zavjet završio i kako nema spasenja ne samo Židovima, nego nikome ako se ne krsti i ne uzvjeruje u Isusa Krista.
Upravo zbog te istine koju nam je dao Gospodin, potrebno je i ovakvim otvorenim pismima ukazivati na smrtonosne zablude koje šire oni koji se izvana zovu Kristovima ili čak nasljednicima sv.Petra. 

P.S. Prilažem snimku novoredne Mise u Brazilu na kojoj se događa nešto 'karizmatično', bolje rečeno demonsko. Više bi pristajalo staviti pod prethodne teme 'blagoslov' i 'prokletstvo'.


4 komentara:

  1. Hvaljen Isus i Marija,

    Emile, hvala na ovom otvorenom pismu.

    Bog blagoslovio brata u Kristu Pinchusa Feinsteina na njegovom otvorenom pismu Bergogliu!
    Mozda neko od idolopoklonika “novo-milosrdnika” progleda i po njegovom (mogu reci biblijskom) svjedocanstvu shvati gdje on, Bergoglio, vodi Crkvu Kristovu, jer izgleda da nema kraja ovome ludilu koje nadire iz dana u dan iz doma sv. Marte.
    Ovo ludilo samo Bog moze zaustaviti, jer kako se da vidjeti nema kardinala, nadbiskupa … koji bi se otvoreno suprotstavio “biskupu rimskom” , koji svim silama pokusava da unisti Crkvu.
    Jedna gadost, hula i blasfemija se potiskuje novom; jos se nismo povratili od jednog udara “novog-milosrdja” a novo nas zlo napada i u tome ludilu svakako ima sistema: po svaku cijenu se zeli obezvrijediti nauk koji nam je ostavio Isus Krist i zamijeniti ga sa naukom “katolicke crkve novog svjetskog poretka”.

    Najnoviji udar na Crkvu Kristovu je bogohulna (da bogohulnija ne moze biti) pricest heretika u bazilici sv. Petra nakon njihovog susreta sa Bergogliom i to na insistiranje svecenika, koji su slavili misu, na tome da im podijele pricest (However, the celebrating priests insisted on giving them communion). https://www.lifesitenews.com/news/lutherans-receive-communion-at-vatican-after-meeting-with-pope-report

    Zasto je ovo bogohulna (da bogohulnija ne moze biti) pricest? Zato sto se pricest podijelila onima koji Isusu ne vjeruju da je prisutan u Euharistiji, onima koji, dakle, Isusa koji nam je ostavio polog vjere da je On prisutan u Euharistiji smatraju lazovom, jer oni kazu da Isus nije prisutan u Euharistiji!!!

    Konacno sto reci o covjeku koji u svom bogohulnom video uratku (kojim zeli homogenizirati/utopiti Katolicku Crkvu u jednu svjetsku religiju, koju ce moguce nazvati: “katolicka crkva novog svjetskog poretka”) Krscanstvo predstavlja jednom plasticnom lutkicom bebe koja bi kao trebala predstavljati bebu Isusa pa time samo Krscanstvo? Ova podvala ima demonske inspiratore, J E R Krscanstvo NE MOZE da simbolizira jedna lutkica bebe nego jedino KRIZ, RASPELO ISUSA KRISTA!!! Ali zasto je ovo bitno i mnogo vise nego bitno, prebitno, prevazno? Zato sto je Bog, Isus Krist, JEDINI kojega ljudski rod poznaje koji je sebe zrtvovao NA KRIZU da bi nas spasio! Svi ostali “bogovi” su ili pusti kumiri ili satanske sluge, koji su odvodili ljudski rod od Boga, na put u vjecnu propast i sada, o Gospode spasi nas, jedinoga Boga, “rimski biskup” izjednacava sa kumirima ili sotonskim slugama???!!!

    Bog nam bio u pomoc. Dodji Gospodine Isuse Kriste, Maranatha!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaljen Isus i Marija!

      Pozdrav Petre,

      Pročitao sam i tu neiznenađujuću vijest o pričešćivanja finskih protestanstkih heretika u Rimu.
      Osobno sam tome svjedočio pred više godina u Rijeci, baš u ovo vrijeme kad se događaju tzv. ekumenski susreti. Išao sam tada svaki dan na sv.Misu, i ne znajući da je na 'dnevnom redu' 'ekumenska' Misa, primijetio sam oko sebe protestante koji nisu znali kako se ponašati za vrijeme Mise. Kad je došlo pričešćivanje svećenik-kapucin je pozvao sve, tako su se i oni pričestili. Bio sam bijesan gledajući to svetogrđe i nisam znao dal promptno glasno protestirati, ili sačekati kraj Mise i porazgovarati sa svećenikom. Učinio sam ovo drugo, ušao u sakristiju i ponovio fratru dogme Crkve po kojima heretici ne pripadaju Crkvi i da im nema spasenja. On je odgovorio da je to vrijedilo za ona vremena, sad su nova vremena. I takvi su gotovo svi novoredni svećenici, njima je važniji status pred biskupom ili papom, nego status pred Bogom. Računaju da ako se zamjere biskupu mogu izgubiti 'posao' i buduću penziju, a Bog može trpjeti njihove male nepodobštine koje su ustvari apostazija i izdaja Krista. Jako malo ima kršćana koji su spremni pretrpjeti malo muke za Istinu.

      Izbriši
    2. Kao potvrda svega naprijed navedenog: Bergoglio putuje u Lund, Svedska na proslavu 500 godisnjice Reformacije!
      Comunicato della Sala Stampa della Santa Sede: ... Francesco a Lund, Svezia, per commemorare il 500° anniversario della Riforma, 25.01.2016
      http://press.vatican.va/content/salastampa/en/bollettino/pubblico/2016/01/25/0052/00110.html

      Zar je moguce da on ne zna sto cini??? Da je Katolik znao bi!!!

      Izbriši
    3. A da je Katolik sigurno ne bi hodocastio ni jednom notornom bezbozniku koji je “slavan” izmedju ostalog i zato sto je rekao da je Bog obmana/zabluda i to objavio u knjizi “The God Delusion”!
      I takvom liku “novo milosrdnik” “ekumenski” hodocasti: Pope Francis to visit Oxford to celebrate atheism. http://ecclesandbosco.blogspot.com/2016/01/pope-francis-to-visit-oxford-to.html

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.