srijeda, 6. siječnja 2016.

Vratimo se drugim putem

Danas je blagdan Bogojavljenja. 
Kod nas puk obično blagdan naziva Tri kralja. Istočni kršćani nazivaju blagdan Epifanija ili Teofanija koja znači manifestiranje Boga svijetu, Bogojavljenje.
Ustvari tim blagdanom, koji spada u rang najsvetijih blagdana, slavimo tri događaja u kojima se je Isus Krist predstavio izabranim ljudima kao Bog, Kralj kojem se svi moraju pokloniti.
Prvi je dolazak i poklonstvo mudraca s istoka novorođenom Bogu i kralju u Betlehemu.
Drugi je Kristovo krštenje u Jordanu kad se je manifestiralo s Neba Isusovo božanstvo. Bog Otac i Duh Sveti predstavili su javno, izabranima koji su nazočili Isusovom krštenju, kao što su to pred trideset godina bili pastiri i mudraci, istinu kako se sam Bog krsti.
Treći događaj je svadba u Kani Galilejskoj kad je Isus javno manifestirao, opet izabranima - apostolima i slavljenicima na svadbi, kako je On Bog koji radi čudo pretvarajući vodu u vino.
Dragi čitatelju - nadam se da ste i vi ubrojeni u one izabrane kojima je Bog razotkrio tajnu kako je On postao čovjekom.
Netko će reć - kakva je to tajna kad Crkva već dvije tisuće godina javno navješta kako je Isus Bog i Otkupitelj?
Tajna je zato što malo tko u istinu Bogojavljenja vjeruje, odnosno nitko ne vjeruje ako mu Bog nije dao milost da povjeruje.
Kao što sam prethodno pisao, vjerovati znači pokloniti se Bogu.
Možemo postaviti pitanje - vjeruju li novoredni katolici u tajnu Bogoutjelovljenja odnosno Bogojavljanja?
Bojim se da je odgovor negativan, jer novoredna Crkva se temelji na laži kako je Isus Krist samo čovjek, doduše izvanredni koji može čovječanstvu biti uzorom i učiteljem, a nikako kako je On prvenstveno Bog, kako je On nestvoren, kako je On božanska osoba, a ne ljudska. Jer u Isusu nisu dvije osobe, nego dvije naravi. Ljudska narav ušla je u otajstvu Božića, ili još prije u otajstvu Isusovog začeća u Marijinoj utrobi, u hipostatsku uniju s vječnom božanskom naravi u vječnoj božanskoj Osobi koja se vječno rađa od Boga Oca i koja je istobitna s Njim i s Duhom Svetim.
Navedeno krivovjerje novoredne Crkve očituje se prvenstveno u obredima i u novorednoj Misi koja je protestanstko okupljanje oko stola, a ne klanjanje Bogu u otajstvu kalvarijske Žrtrve koja se mistično ponavlja na svakoj valjanoj sv.Misi.
Ponavljam opetovano, Bogu se ne može nikako pristupiti nego klanjanjem i u strahu zbog nedostojnosti svakog stvora da bude pred svojim Stvoriteljem. Tim više kao grješnici, naše klanjanje i strah trebaju biti veći od klanjanja i straha anđeoskih duhova koji nisu uvrijedili Boga nego mu radosno služe.
Ovih dana je poglavar novorednih katolika još jednom manifestirao vlastito krivojerje po kojem Isus Krist nije Bog.
Bulazneći o zgodi iz Evanđelja u kojoj su Marija i Josip tri dana očajnički i u strahu tražili dvanaestgodišnjeg Isusa, Bergoglio je izrekao blasfemiju kako se je Isus morao ispričati ili kako se je ispričao samo to nije navedeno u sv.Pismu, što se nije s njima vratio u Nazaret i tako im nanio bol i strah da su Ga izgubili.
Može li itko zdravog razuma reć kako Bergoglio vjeruje da je Isus Bog?
Kako se može Bog ikome ispričavati i kako može Bog učiniti bilo što, što nije dobro i opravdano?
Naravno, kad bi Isus bio ljudska osoba, a ne Božanska, onda je sigurno zaslužio ne samo prijekor nego i kaznu (tjelesnu) zato što je u očaj zbog svoje nebrige doveo svoje roditelje.
Ali Isus to nije, i to su dobro znali Marija i Josip i svi oni koji vjeruju u Njega. Zato Ga nisu kaznili niti su tražili da se opravda, već je Marija izrazila svojem Sinu i Bogu koliko joj je On dragocjen pa je tako bila u očaju pomislivši kako je izgubila ne samo Sina, nego i Boga.
Što im je Isus odgovorio? "Zar niste znali da mi je biti u kući svojega Oca nebeskoga." Kraj priče za Mariju i Josipa koji su već bili u neopisvoj radosti što su našli Isusa nakon tri dana potrage. Ali Bergogliju to nije dosta, on želi ili traži od Isusa ispriku zato što je bio u kući Očevoj.
Novoredni katolici, ako pratite moj blog, otvorite oči i vidite golotinju papinskog ruha kojeg nosi vaš papa.
Kako možete držati svojim svetim ocem čovjeka koji negira Isusovo božanstvo? Ako ne otvorite oči ostat ćete u mnoštvu slijepih koje slijepac vodi u bezdanu jamu.
Ako vam je Bog dao milost da stvarno povjerujete u Bogojavljenje, onda se vratite kući drugim putem, jer išli ste dosad putem koji nije put kršćana.
Tri mudraca tražili su Boga i Kralja da mu se poklone.
Vodio ih je sam Bog, koji je gospodar svega pa tako i zvijezde koja ih je vodila do betlehemske štalice.
Nakon što su se poklonili Božiću, isti Božić ih je nadahnuo da se kući vrate drugim putem. Zato da ne bi naišli u povratku na Heroda koji ih je lagao da bi se i on htio pokloniti Božiću, ali mu je stvarna namjera bila ubiti Ga.
Tko se ne klanja Istini, taj se ne klanja Božiću, taj negira da je Isus Krist pravi Bog i pravi čovjek, taj želi ubiti Božića.
Bergoglio nije ništa bolji od Heroda, štoviše On je gori jer za njim ide veća hrpa slijepaca u jamu nego što su išli za Herodom.
Stoga, ne vraćajte se istim putem kući jer do nebeske kuće tada ne ćete doći, završiti ćete tamo gdje je završio Herod i kamo vas vodi Bergoglio.
Lažna vam je utjeha što je oko vas mnoštvo (milijarda) slijepaca.
Jer niti mnoštvo drugih ljudi koji su slijepi, niti sama slijepoća može opravdati slijepca koji ne vidi Boga kojem se mora pokloniti.
A vrijeme koje nam stoji na raspolaganju da se svojevoljno poklonimo Božiću nepovratno curi kao pijesak u pješčanom satu.
Poklonimo se još jednom Božiću koji nam se je objavio, i vratimo se drugim putem u nebesku domovinu u kojoj će nam vječno blaženstvo biti u klanjaju istom Božiću!

3 komentara:

  1. Imamo pitanje: Može li itko zdravog razuma reć kako Bergoglio vjeruje da je Isus Bog?
    Ako jos bilo tko sumnja u to da Bergoglio ne vjerje da je Isus Bog evo mu jos jedan crni biser: "Bergoglio Jokes about Our Lord's Crucifixion" iz knjige o Bergoglievom zivotu iz 2010, autori Sergio Rubin and Francesca Ambrogetti objavili su knjigu: "El Jesuita: Conversaciones con el Cardenal Jorge Bergoglio, SJ ["The Jesuit: Conversations with Cardinal Jorge Bergoglio, SJ"- citat iz knjige:
    ["Cardinal" Bergoglio:] It is about a Jewish boy who thrown out of all schools for being unruly until another Jew recommends to the father a "good Catholic school." And it encourages him that, surely, there [they] are going to straighten [him out]. The father takes the advice. Thus passes the first month and the boy is very well behaved, without warning [surprisingly]. Nor has he behavior problems in the coming months. The father, won by curiosity, goes to the rector to know how he managed this transformation. “It was very simple," replied the priest. "On the first day I took him by the ear and said pointing to the crucifix, 'That was a Jew like you, if you misbehave, you will end up the same.'"

    Dakle ova kvazi-svecenicka nakaza od Bergoglia, kojega na veliku nesrecu Crkve nazivaju i "sveti otac papa" se na jedan demonski nacin sprda sa Isusovom otkupiteljskom zrtvom na krizu. Do njegove pojave ovako nesto bismo mogli ocekivati jedino od jednog neskrivenog luciferijanca.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pročitao sam prije još o toj Bergoglijevoj 'duhovitosti'.
    Bloger Mundabor Bergoglija s pravom naziva zločestim klaunom.
    Dobro si napisao Petre, vjerojatno se nikad u povijesti nije neki čovjek koji se predstavlja Kristovim svećenikom, biskupom i papom ovako luciferijanski i javno izrugivao našem Gospodinu Isusu Kristu. Jedno je biti grješnikom zbog svoje slabosti, iako ni to nema opravdanja, a drugo je drsko rugati se Bogu. Kalež Božjeg strpljenja se puni svakim danom sve više i više. Možda se još nije dogodila grozota pustoši na svetom mjestu, ali sigurno nije niti daleko čas kad će se to dogoditi. Malachi Martin, pokojni isusovac i svjedok V2 i apostazije u n.o.Crkvi, napisao je kako je za vrijeme tog koncila u Vatikanu održana Crna misa.
    Ako je to istina, onda se je Danijelovo proroštvo o grozoti pustoši na svetom mjestu već dogodilo, a sad vidimo posljedice. Danijelovo prororoštvo koje je ponovio Isus je prorečeno radi nas da bi se znali ravnati i orijentirati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da bi do kraja bilo jasno sto predstavlja Bergoglievo ruganje nema boljeg komentara od ovoga koji slijedi (jer iz njega se vidi i nemogucnost obracenja otpalog od Kristove vjere - onoga koji se ruga Isusu na krizu):
      Hebrejima 6,4-6
      Zaista, onima koji su jednom prosvijetljeni, i okusili dar nebeski, i postali dionici Duha Svetoga, i okusili lijepu riječ Božju i snage budućega svijeta, pa otpali, nemoguće je opet se obnoviti na obraćenje kad oni sami ponovno razapinju Sina Božjega i ruglu ga izvrgavaju.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.