četvrtak, 16. lipnja 2016.

Katekizam novoredne Crkve - što je to ispovijed

Najbolji odgovor može dati na to pitanje onaj tko je vrhovni učitelj novoredne sekte, njihov papa, a trenutno je to jedan Argentinac koji pokazuje praznovjerje numerologije jer ne želi primiti humanitarnu donaciju argentinske vlade budući iznos novca ima u sebi tri šestice. Iako je baš taj iznos tražila novoredna sekta, jer toliki je proračunski manjak jedne njihove novoredne ustanove.
Moguće je i da je Bergoglio ovim potezom 'odbacivanja Antikrista' ustvari umješao se u argentinsku političku arenu u korist oporbene ljevice, a protiv vladajućih.
Dosta nagađanja, nego pitajmo Bergoglija što je to njihov sakrament ispovijedi kojeg službeno zovu sakramentom pomirbe?
Evo odgovora novorednog pape:

"What is reconciliation? Taking one from this side, taking another one for that side and uniting them: no, that’s part of it but it's not it ... True reconciliation means that God in Christ took on our sins and He became the sinner for us. When we go to confession, for example, it isn’t that we say our sin and God forgives us. No, not that! We look for Jesus Christ and say: 'This is your sin, and I will sin again'. And Jesus likes that, because it was his mission: to become the sinner for us, to liberate us. ... "Christ became sin for me! And my sins are there in his body, in his soul! This it's crazy, but it's beautiful, it's true! This is the scandal of the Cross!"

Nisam se bavio proučavanjem pisanja M.Luthera, ali kad sam čitao taj citat, sa jednog drugog portala, mislio sam da citiraju začetnika protestantskog krivovjerja.



Luther je, kao i sva njegova duhovna djeca-protestanti, poznat po tome što je čak otvoreno pozivao ljude na grijeh, jer ako vjeruju u Isusa, onda ne mogu izgubiti spasenje. 
Čuli ste sigurno više puta protestantsko pitanje - jeste li spašeni, što podrazumijeva da osoba u tamnom odijelu koja vas to pita ima već pripremljenu ponudu koju se ne može odbiti - reci da je Isus Krist tvoj osobni spasitelj i onda si spašen sigurno. 
Ova pak osoba u bijelom odijelu, točnije haljini, i s bijelom kapicom na glavi, kaže suštinski isto. 
Da, formalno je Bergoglio rekao da se tu radi o ispovijedi, ali znamo dobro kako novoredna sekta naučava da se svi ljudi spašavaju bez obzira dal vjeruju u Isusa Krista, bez krštenja i bez ispovijedi.
To je najveća razlika između osobe u tamnom odijelu i novorednog pape, prvi kaže da morate samo vjerovati u Isusa Krista, drugi pak kaže da ne treba niti to, da će čak i ateisti koji negiraju postojanje Boga, biti od Istog spašeni.

Treba uistinu postaviti pitanje zdravog razuma novorednim katolicima.
Njihov vrhovni zemaljski učitelj kojeg nazivaju svetim ocem im kaže da su riječi kajanja na ispovijedi samo farsa, da je prava ispovijed kad se kaže grijeh svećeniku i odmah doda - opet ću taj grijeh učiniti, i taj grijeh nije moj, nego Isusov jer On je ponio sve grijehe svijeta na križ. 
I čovjek u bijelom (a možda i šmrče bijelo, ne bi me to nimalo iznenadilo) dalje kaže - Isus to voli.
Novoredni katolici će po tko zna koji put to prihvatiti kao da nisu nikad čuli da je pred zakonom i pravdom isto kriv onaj tko je čuo da se priprema zločin, a nije planirani zločin prijavio redarstvu ili ga nije spriječio.
Ovo što je Bergoglio izjavio je veći zločin nego bilo koji masakr, jer grijeh prema Bogu, blasfemija, nemjerljiva je s bilo kojim drugim grijehom.
Njihov papa predstavlja Isusa kao mazohistu koji uživa primati udarce zbog tuđih grijeha, a oni se tom blasfemičaru ne će suprostaviti. U nekom svojem ludilu misle da Kristov vikar na Zemlji ima veću vlast od Krista, da može Krista pljuvati, a nitko ne smije stati tome na kraj i reć da je čovjek u bijelom spreman za bijelu košulju koja se zakopčava sa stražnje strane.
Njima je katoličanstvo biti prijatelj sa sodomitima, prigrliti muhamedance i sve druge neprijatelje Kristove, ali stati na kraj s javnim blasfemijama prema Gospodinu, to je za njih pokazivanje mržnje prema 'svetom ocu'.
Kao da nisu nikad čuli da postoji grijeh propusta koji je sličan onom gore što sam opisivao. 
Ako netko predamnom govori neistinu o Kristu, Crkvi ili iznosi blasfemije, ja moram na to reagirati inače sam isti s onima koji iznose blasfemije. Ja se od blasfemičara moram odijeliti, makar mi to bio najbliži, jer u suprotnom sam i sam blasfemičar.
Milijarda novorednih katolika ima na sebi krivnju grijeha blasfemije, jer njihov papa javno izriče bogohulne izjave.
Kad bi barem malo o tome razmislili.
Kad bi barem malo dobili natrag zdravi razum i strah Božji.
Kad bi barem malo shvatili da to oni sami sebe zavaravaju kad kažu da je 'Crkva' danas na križu, te da je ne smiju napustiti.
Kao da je Isus dok je bio na križu bogohulio ili negirao istinu, naučavao pogubne zablude što čini novoredna sekta koja se smatra Kristovom Crkvom. 
Da, bogohuljenje je uspoređivati Kristovu muku s apostazijom koja se događa u novorednoj sekti.
Kad bi barem malo novoredni razmislili, da ako su roditelji, da bi to bilo u ludilu ili u totalno disfunkcionalnoj obitelji kad bi im dijete koje je učinilo neku nepodopštinu došlo pred njih i hladno im reklo u lice - da, ja sam to učinio, i opet ću učiniti, a vi to morate trpjeti zato što ste mi roditelji.
Ili da u prispodobi o raskajanom sinu, isti nije raskajan, nego dolazi gordo kod oca inzistirajući da mu mora otac dati još novaca, više od polovice imanja koju je već dobio, i onda ocu u lice reći da će te novce potrošiti na pijanstvo i na kurve, te da će se nakon toga ponovno vratiti tražeći nove 'pare'.
Eto, 'sveti otac' kaže da je to novoredna ispovijed. 
Dalje notorni blasfemičar kaže kako su njegovi grijesi (Bergoglijevi) u Kristovom tijelu, u Kristovoj duši.
Opet đavolsko podmetanje, jer ići umjesto razbojnika u zatvor ili na vješanje, znači da se dragovoljno ili nedragovoljno preuzima kazna, ali ne i krivica. 
Isus Krist je dragovoljno umjesto nas podnio žrtvu-kaznu, ali On nije time postao grješnik kao što smo mi bili prije nego što nas je opravdala Isusova žrtva križa.
Ovaj mjesec je 'čak i' novoredna sekta imala blagdan Presvetog Srca Isusovog i siguran sam da je Bergoglio negdje 'misio' (možda je to bilo tamo gdje nije htio kleknuti pred Presvetim, a muhamedancima i transvestima kleči dok im pere noge bez da ga bole križa ili koljena).
Kako se to novoredni katolici misle klanjati Presvetom, ako njihov papa kaže da Krist ima grijehe u tijelu i u duši?
Bog je presvet zato što je Bog, što nema grijeha i ne može učiniti grijeha, a Isus je Bog i čovjek koji je bez grijeha.
Zato se klanjamo Presvetom, zato se Njegovo Srce zove presvetim.
Bergoglio kaže da se novoredni katolici klanjaju nekom tko je prepun grijeha, nekom tko dakle nije svet, a kamoli presvet.
Nemojte više imati zajedništvo s blasfemičarem, jer inače ćete dijeliti njegovu sudbinu, inače i sami kažete sve ono što Bergoglio bogohuli.
Vremena nije ostalo mnogo za odijeliti se od zla.



1 komentar:

  1. Hvaljen Isus i Marija!

    Emile, tvrd je tvoj govor ... tvrd (za mnoge i pretvrd) ali nazalost istinit.

    Vjerujem da mnogi ovo ne mogu da shvate (i prihvate kao istinu) jer se granici sa nemogucim. I zaista, tko nije sposoban da oslobodi svoj duh od svim mogucih okova, koji su strahovito vjesto, demonski, obavijeni i stegnuti oko ljudskog roda, taj ovu istinu ne moze da spozna (ili da je prihvati) jer je ta istina strasna, pa je mnogima izgleda lakse zivjeti ignorirajuci stvarnost zabijajuci glavu u pijesak misleci da ce sve samo od sebe proci, nesvjesni da se moraju svrstati: ili sa Bogom ili protiv Boga!

    Ako ovo sto si ti napisao ne oslikava kraj ove paklene civilizacije onda ne znam sto bi to moglo biti, jer tkz. papa nedvosmisleno propovijeda anti evandjelje. On otvoreno truje ljudske duse luciferijanskim, zmijskim, naucima koji neminovno vode slijepe i gluhe duse u vjecnu propast!

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.