petak, 17. lipnja 2016.

Katekizam novoredne Crkve - što je to ženidba

Kao i uvijek, najtočniji odgovor dat će nam novoredni sveti otac, njihov vrhovni zemaljski učitelj. 
Kad je u nekoj zemlji podijeljenost oko nekog tumačenja zakona, onda vrhovni sud, recimo da se zove ustavni sud, ima ovlast mjerodavnog tumačenja zakona. 
Tako je to i u novorednoj Crkvi u kojoj je papa vrhovni naučitelj. 
Da, mnogi novoredni katolici će reć kako je njihov vrhovni učitelj Isus Krist, a kad ih pitate kad su zadnji put s Njime razgovarali, kad su zadnji put Ga pitali nešto što im nije bilo jasno iz sv.Pisma ili iz katekizma novoredne Crkve, ne ćete dobiti odgovor.
Ili ste možda te 'sreće' da pred sobom imate nekog novorednog katolika karizmatsko-protestantskog tipa koji će vam odgovorit da je njemu vrhovni učitelj Duh Sveti i da mu upravo sad šapće na uho što vam govori.
Dakle, vratimo se Bergogliju, novorednom vrhovnom učitelju i pitajmo ga što je to novoredni sakrament ženidbe.
Za divno čudo, on je jučer već znao (vjerojatno prati 'Krug zemaljski', pa se tu ne radi o pravom čudu) da pišemo o katekizmu novoredne Crkve te da obrađujemo sakramente, pa je tako isti dan, na pastoralnom kongresu novoredne rimske biskupije o tome govorio. 
Onda čujmo ga kako odgovara unaprijed na naše pitanje:
"I heard a bishop say some months ago that he met a boy that had finished his university studies, and said ‘I want to become a priest, but only for 10 years.’ It’s the culture of the provisional. And this happens everywhere, also in priestly life, in religious life"
Frane, nismo te pitali o novorednom sakramentu svećeničkog ređenja. I usput znamo da nemate prave svećenike.
Ne okolišaj, nego odgovori što je to ženidba.


"It’s provisional, and because of this the great majority of our sacramental marriages are null. Because they say “yes, for the rest of my life!” but they don’t know what they are saying. Because they have a different culture. They say it, they have good will, but they don’t know."

Sad je već jasnije zašto si Frane krenuo najprije govoriti o falšim novorednim svećenicima. Jer su isto tako falše novoredne ženidbe. Barem to je tvoj sud, a ti si mjerodavan u novorednoj Crkvi. Znači većina ženidbi u novorednoj Crkvi nisu važeći, ništavni su, zato što su novoredni katolici toliko mentalno retardirani da ne znaju što znači 'do kraja života' kad kažu svoj 'da' na ženidbi. Izgleda da ti, papa Frane, imaš lošije mišljenje o svojim vjernicima nego što ga o njima imaju ateisti koji stalno ponavljaju kako su inteligentniji od novorednih katolika. Mjerodavan si, valjda znaš bolje od ateista s kakvim se problemima susrećeš vodeći milijardu ljudi koji ne znaju što znači 'do kraja života'. Nije ti lako.


He spoke of his encounter with a woman in Buenos Aires who “reproached” him. She said that priests study for the priesthood for years and can get permission to leave the priesthood to marry and have a family. For the laity, this woman said, “we have to do the sacrament for our entire lives, and indissolubly, to us laity they give four (marriage preparation) conferences, and this is for our entire life.”

Bilo bi zanimljivo imati vremeplov pa vidjeti i čuti kako je papa Frane odgovorio toj 'simpatičnoj' Argentinki koja mu se požalila da se svećenici godinama pripremaju za novoredni svećenički red, a onda dobiju dozvolu da ga napuste, dok je ona jadna imala samo četiri novoredne konferencije u pripremi za sakrament ženidbe, a očekuje se od nje da bude cijeli život vjerna svojem mužu i bude u braku s njim.
Možemo barem reći da Argentinka nije toliko mentalno retardirana, da ipak zna što znači 'do kraja života'.
Nekako mi se čini da mi vremeplov ukazuje kako je papa Frane ohrabrio tu ženu rekavši kako zna kako će joj pomoć.
Reći će da je mentalno retardirana i da nije znala što znači 'do kraja života'. Slično kao što fiškali brane zločince na sudu pokušavajući sud i porotu uvjeriti kako su njihovi klijenti ili mentalno retardirani ili psihički bolesnici ili im se baš taj dan nešto dogodilo te se ne mogu okriviti za zločin koji su učinili.
Vrhovni učitelj novorednih katolika pokazuje kako je 'vrhunski' fiškal kad treba obraniti interese svojih novorednih ovaca.
Ali pred kime ih treba obraniti?
Pred Bogom, jer i u novorednom sakramentu ženidba se sklapa pred Bogom, budući supružnici daju doživotno obećanje jedno drugom pred Bogom.
Grdni problem papa Frana, uključujući milijardu ovaca koji ga slijede, je što Bog nije i ne može biti korumpiran kao neki suci koji prihvate fiškalsku lažnu obranu, niti je glup da ne bi vidio kako fiškal koristi lažne i prazne argumente.
Štoviše Bog oduvijek zna kako će Bergoglio koristiti ove tako providne fiškalske trikove i da će ga i dalje slijediti mnoštvo novorednih katolika kao 'svetog oca', čak je i dao proročanstvo sv.Pavlu i drugima kako će onima koji se zovu kršćani, a ne ljube ni ne slijede istinu, poslati za kaznu lažnog učitelja i pastira koji će ih voditi u vječnu propast.
Idimo dalje, papa Frane što nam još možeš reći o novorednim ženidbama?


He recounted his encounter with a man engaged to be married who was looking for a church that would complement his fiancée’s dress and would not be far from a restaurant.

Kako je riješio taj problem argentinski fiškal?
Zar je rekao Argentincu - ti nisi za ženidbu jer si papučar kojeg je konkubina poslala da traži crkvu koja će odgovarati njezinoj vjenčanici i da ista ne bude daleko kako se njezina vjenčanica ne bi zgužvala na dugoj vožnji do restorana? 
Pa fiškal je i sam papučar koji se klanja ženama zato što su žene i želi im omogućiti da budu svećenice.
Dakle, sumnjam da je Argentinac odbijen od ženidbe, ali je vrlo vjerojatno njemu i njegovoj budućoj ženi omogućen fiškalski način da se poništi njihov, pred Bogom sklopljeni brak -  niste znali što 'znači do kraja života' jer ste tražili crkvu koja odgovara kroju vjenčanice i koja je blizu restorana. 


"It’s social issue, and how do we change this? I don’t know," the Pope said.

A sad se ti papa Frane praviš mentalno retardiranim.
Tobož ne znaš kako se taj društveni problem ne može riješiti, a maloprije si rekao kako je većina brakova ništavno.
Zar si kao i tvoja pastva koja ne zna što znači 'do kraja života'?
Ne, papa Frane želi da jadnici na toj pastoralnoj konferenciji rimske biskupije dođu sami do zaključka - ako je toliko, odnosno većina brakova ništavnima, onda ubrzajmo i pojeftinimo još više proceduru za formalno deklariranje da su ti brakovi ništavni, a u međuvremenu dozvolimo da se preljubnici mogu pričešćivati.


He noted that as Archbishop of Buenos Aires he had prohibited marriages in the case of “shotgun weddings” where the prospective bride was pregnant. He did this on the grounds there was a question of the spouses’ free consent to marry.




Ova fotografija nije sa 'shotgun weddings', nego bi ju se  moglo opisati kako argentinski fiškal blagoslivlja konkubinat i predbračne spolne odnose u ime novoredne Crkve. Osim toga sablažnjivo je što stranac-muškarac stavlja svoje ruke na utrobu trudne žene iako se isti nastoji maskirati pa nosi bijelu haljinu kao i mladenke trudnice.
O tom događaju osvrnuo se je "Tradition in Action". 


"Maybe they love each other, and I’ve seen there are beautiful cases where, after two or three years they got married," he said. "And I saw them entering the church, father, mother and child in hand. But they knew well (what) they did."

Prvo, Crkva ne dozvoljava da mlade glume mlade koje to više nisu.
Bijela boja označava nevinost, a ako mladu gladi po trbuhu 'sveti otac', onda ta žena više nije nevina i ne može nositi više bijelu vjenčanicu. 
Drugo, da su se stvarno ljubili 'mlada i mladoženja', onda bi ostali nevinima dok njihovu ljubav ne blagoslovi Bog u sakramentu ženidbe. Papa Frane romantizira spolne griješne predračne odnose što je skandalozno, ili bi trebalo biti onima koji drže Božje zapovijedi i imaju straha Božjeg.


“They don’t know that it’s indissoluble, they don’t know that it’s for your entire life. It’s hard,” the Pope said.

Ako ste slučajno zaboravili da su novoredni katolici mentalno retardirani, papa Frane vas na to podsjeća, kao da ste to i vi, kao da ne možete zapamtiti što je rekao pred par minuta.


He added that a majority of couples attending marriage prep courses in Argentina typically cohabitated.
“They prefer to cohabitate, and this is a challenge, a task. Not to ask ‘why don’t you marry?’ No, to accompany, to wait, and to help them to mature, help fidelity to mature.”

Evo još jednog recepta papa Frana za mentalno usporene.
Ne smije se onima koji žive u grješnom konkubinatu reć - zašto se ne ženite, nego neka nastave dalje u grijehu kako bi provjerili sebe da su vjerni jedno drugom. 
Kad da se onda ožene? Pa kad dobiju djecu ili unuke, kad budu sigurni da su vjerni jedno drugom, kad postanu spolno nemoćni pa im preljub više ne će biti na pameti.

He said that in Argentina’s northeast countryside, couples have a child and live together. They have a civil wedding when the child goes to school, and when they become grandparents they “get married religiously.”

Ako ste mislili da sam pretjerao, pročitajte što je papa Frane ovdje iznad izjavio retardiranim rimskim ovcama.
Prethodne izjave se sasvim uklapaju u ovu priču o romantičnim sjeveroistočnim Argentincima.

“It’s a superstition, because marriage frightens the husband. It’s a superstition we have to overcome,” the Pope said. “I’ve seen a lot of fidelity in these cohabitations, and I am sure that this is a real marriage, they have the grace of a real marriage because of their fidelity, but there are local superstitions, etc.”

Papa Frane slavodobitno uništa. 
Zaključio je kako su konkubinati pravi brakovi koji imaju milost.
Zašto? Zato što su grješnici koji u njemu žive vjerni jedno drugom.
Kako to papa Frane može znati?
Prvo, Bog mu to ne može nikako objaviti, jer Bergoglio ne vjeruje u Boga i Bog ne može nikako odobriti život u grijehu.
Drugo, ako je to papa Frane saznao dok je ispovijedao bludnike koji žive u konkubinatu desetljećima, kako ih je papa Frane mogao odriješiti od grijeha kad oni ni nemaju nakanu osloboditi se od grijeha, oni su grijeh prigrlili i zavolili?
Odgovor je vjerojatno u jučerašnjem tekstu u kojem je papa Frane rekao kako je novoredna ispovijed reći učinio sam grijeh bluda, ali ću opet, jer to nije moj grijeh, sve moje grijehe preuzeo je Isus Krist na križu.

Kako vidimo raspletljavanje situacije u novorednoj sekti na čelu s papa Franom iz zemlje u kojoj se u novorednoj Crkvi žene bake i djedovi, vodi prema tome da se izbace riječi mlada i mladoženja, njih treba zamijeniti sa riječima stara i staroženja. Ili da stare riječi dobiju novi smisao suprotan pravom smislu kao što to inače radi ovaj svijet.
I ovo nije nova priča, nego ponavljanje stare priče iz Edena u kojoj je u ulozi zmije čovjek koji se predstavlja Kristovim vikarem na Zemlji i koji kaže da nije istina što je Bog objavio da će Ga moći gledati samo oni koji su čista srca, nego da retardirane ovce trebaju živjeti u nečistoći te da će tako postati bogovima. 
Nešto slično kao što je zmijski progovarao Woytila u teologiji tijela.
Možemo zaključiti kako je novoredni sakrament ženidbe formalizirana ili operativna primjena heretične teologije tijela.



"Novus Ordo Watch" je efektno postavio u komentaru na Bergoglijev govor rimskim ovcama o ženidbi gore stavljenu fotografiju s tekstom koje izgovara 'sveti otac':
"Zbogom sakramentu ženidbe!"
Mislim da se prije toga dogodilo - zbogom zdravi razume, dobrošla mentalna retardiranost koja će nas 'opravdati' pred Bogom zbog kršenja Božjih zapovijedi i slijeđenja lažnog pastira i lažne Crkve.
Bog se ne da izrugivati, Bog se na kraju posljednji vječno smije i izruguje onima koji su se drznuli Njega izrugivati tako da su se pravili bedastima.
Kad bi barem novoredni katolici došli do te spoznaje.



P.S.
Usput poznajem jednog starijeg novorednog svećenika s otoka Krka koji argumetira isto kao i Bergoglio - većina brakova su ništavni.
Siguran sam da ima mnoštvo takvih novorednih svećenika.
Znam da je dolazio kod preljubnika koji žive u konkubinatu i da im je to rekao. 
Drugim riječima, umjesto da im kaže otvoreno kako žive u grijehu te da trebaju hitno s time prekinuti, on im kaže, jedva da bi se moglo reći uvijeno, neka nastave i dalje.
Jer ionako je prethodni brak u kojem su bili ništavan, iako nije i formalno preko suda novoredne Crkve tako presuđeno.
Usput takav sud je smijurija, jer se u njemu stvarno prihvaća Bergoglijev argument - supružnici su mentalno retardirani i nisu znali što znači 'do kraja života'. 
Drugi argumenti koje sud prihvaća su slični.



2 komentara:

  1. Kada Katolici shvate da J.M.Bergoglio nije Katolik nego Novus Ordo katolik i kada to budu javno ocitovali oduzece ovom masonskom intruderu snagu kojom na vjecnu propast zavodi mnoge sireci antievandjelje.

    Pogubno je za dusu smatrati ovog uljeza Katolickim papom!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zapravo moglo bi se reci da je: “Bergoglijev argument - supružnici su mentalno retardirani i nisu znali što znači 'do kraja života'” dosao, mozda, za neke njegove idolopoklonike kao slamka spasa, jer tko normalan moze da slijedi ili da vjeruje onome koji vas proglasava idiotom, a vi hocete da slusate i slijedite glas svoga pastira Isusa Krista.

    Za one koje ovaj “Bergoglijev argument” ne otrijezni moze se sa pravom reci da su i zasluzili ovakvog “papu”, a to sto ce mnogi prihvatiti njegov “argument” i dobiti “razvod braka” u “Novus Ordo Crkvi”doci ce im kao propast na glavu, ako se ne odreknu ovoga zla puta koji im poravnava masonski, zlikovacki, intruder u Crkvi, , jer su zanijekali sveti Sakrament!

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.