ponedjeljak, 18. svibnja 2020.

Istina nema cijene

Kao što sam pisao na početku bloga, pišem ovdje politički nekorektno.
Ne radi toga što želim biti buntovan i tako pokupiti nečije zanimanje, nego zato što sam duboko svjestan kako je suvremeno društvo temeljeno na laži, te svatko tko ljubi istinu mora biti politički nekorektan.
Svi smo manje ili veće žrtve laži, a koji put nismo niti žrtve nego svjesno stajemo uz laž radi neke varljive i truležne koristi (bilo osobne, bilo našeg roda ili naroda).
Ako smo pak kršćani, ako nam je gospodar Gospod Isus Hristos, onda Ga svaki put izdajemo kad radimo kompromis s laži, ili kad zbog lijenosti i oportunizma ne želimo istražiti istinu.
Razmislite trenutak i odgovorite si na pitanje - koja je to sveta krava modernog društva koju se nikada ne smije dovesti u pitanje u javnom životu jer onda se cijela lažna piramida društva ruši.
I ne radi se samo o našoj državi, nego o svim državama (možda postoje izuzeci-države za kojih ne znam).
Tumačenje povijesti prije drugog velerata i za vrijeme rata, i događanja na samom kraju tog rata je najveća sveta krava u koju ne smijete posumnjati u javnom životu.
Jer tada vas više nema, nekad bi vas noć progutala, u sadašnje vrijeme biste nestali iz javnog života, a po svoj prilici opet se vraćamo u vremena kad su se 'krivovjernici' kažnajavli smrću ili robijom.
Ne smijete nikako posumnjati da su pobjednici tog rata bili anđeoska vojska, a s druge strane je bila vojska demona, i nikad tako velikog zla nije bilo u ljudskoj povijesti nego u državama u kojima su na vlasti bili ti 'demoni' koje su 'anđeli' pobjedili i zatrli.
Pa kad se već implicitno uključuje pitanje dobra i zla, anđela i demona, onda moramo zaključiti (ako je temeljna dogma modernog društva istinita) da su anđeoski pobjednici rata nakon pobjedonosnog rata uspostavili ponovno dobro na Zemlji, donijeli slobodu i pravdu narodima, uspostavili zakone i provodili ih u skladu s Dobrom, odnosno činili ono što Bog hoće i kako Bog hoće da izgledaju države i ljudsko društvo.
Jer oni su anđeli koji su pobijedili demone, dok anđeli prvenstveno provode Božju volju koja je po definiciji dobra.
Znamo pak dobro da nije tako bilo nego je bilo obrnuto, pa ili to nisu bili anđeli, ili su se 'anđeli' pobunili protiv Boga što je teološki nemoguće, jer anđele je Bog učvrstio nakon presudnog izbora i to je u naravi anđeoskoj, oni koji su se pobunili protiv Boga ne mogu prestati s pobunom i zlom, dok ovi drugi koji su ostali u svom anđeoskom stanju ostaju u njemu vječno.
To da na pobjedničkoj strani u drugom veleratu nisu bili borci za dobro a kamoli anđeli, znao sam još u srednjoškolskoj dobi jer sam svojim očima vidio kako su nemoralni i još uvijek zaraženi s mržnjom i zlom. I snosio sam posljedice zbog toga jer sam to i javno izrekao 80-tih godina prošlog stoljeća.
Ono što me danas šokira je, ne činjenica da se većina ljudi ponaša kukavički i ne žele reći antifašističkom golom caru da je gol, nego što to rade i oni koji ispovijedaju vjeru u Gospoda Hrista.
Da, ta istina o događajima u prošlom stoljeću će vas koštati i možete zaboraviti na političku karijeru u društvu pobjednika drugog velerata, a vjerojatno ćete imati i druge neugodnosti, možete ostati bez posla, možete ako se obistine najave ostati i bez slobode i bez glave, ali ako vas progone zbog istine, ako ne radite truli kompromis s 'anđelima' koji to nisu, onda ćete steći vijenac vječne slave kojeg vam nitko ne će moći skinuti jer će vam ga dati sam Gospod Hristos.
Ako slijedite Hrista, kako možete vjerovati da su anđeli oni koji su pjevali 'nosim kapu na tri roga, borim se protiv Boga' koji su gdje su god mogli ubijali klerike Crkve, koji su ubili i posljednjeg kršćanskog cara i mučenika Nikolaja, koji su uspostavili sadašnje demonsko društvo u kojem je dobro postalo zlo, a zlo dobro?
Kako možete raditi kompromis s takvima radi nekog lažljivog osobnog ili nacionalnog probitka?
Kako možete opravdavati 'anđele' koji su protivno svim normama ratovanja poubijali bez suđenja zarobljenu vojsku i civile koji su tražili spas od 'anđela' s petokrakom na zapadu?
Ne može Staljin biti na ikonama RPC, jer ako se to dogodi onda je to znak da se je izdaja Crkve zvana sergijanstvo nastavilo i nakon pomirenja Moskovskog kompromitiranog patrijahata i RPC koja je nastavila djelovati u izbjeglištvu.
I koja je bila i na našem području, i čiji su neki klerici ubijeni 1945. jer su sačinjavali HPC.
Koji su to krimen imali ako su služili vjernicima u državi koja je izgubila rat?
I nije li proglašeni svetac SPC vladika Velimirović bio prilično otvoreni neprijatelj judeokomunizma (kudikamo eksplicitniji od Stepinca), i kako se onda mogu u toj Crkvi pomiriti oni koji slave ubijanje antikomunista 1945. i oni koji su zbog vjernosti Gospodu bili antikomunisti poput Velimirovića (čiji Ohridski prolog nastojim čitati svaki dan i kojeg cijenim kao odličnog duhovnog pisca, i kakvog nisam našao među njegovim suvremenicima u hrvatskom narodu)?
I zar je bilo zlo vidjeti istinu kao što ju je vidio Velimirović, da njemački nacionalsocijalisti onemogućuju katastrofalnu dekadenciju i zli utjecaj judeomasoneriji i komunizma, a da na drugoj pobjedničkoj strani toga nije bilo, nego baš obrnuto?
Tko je dakle onemogućio da se razvrat i totalno rušenje društva uz promociju sodomizma i svih nastranosti učini u to vrijeme, a tko je napravio obrnuto (ako je u jednoj državi zakonom zabranjeno psovanje, zar možemo olako tu državu proglasiti zločinačkom ili je naša 'istina' - tko god je izgubio rat taj je zločinac i ne zaslužuje život)?
Ili, zar je dopušteno kao pse ubijati antikomuniste ako nisu iz našeg naroda, žive ih sazidati u rudarska okna, samo zato što su bili naši neprijatelji na nacionalnom planu? 
To je sve zli plod etnofiletizma kad se toleriraju naši komunisti i naši antikršćani ako su u našim redovima u nacionalnim ratovima, a onima koji su s druge strane u istom ratu ne prašta se makar bili kršćani.
Komunisti ne bi nikad došli na vlast u ovom dijelu Europe da nisu iskoristili nacionalni sukob kojeg su često poticali kako bi dobili 'meso'-vojnike za svoju sotonsku revoluciju.
Zato me žalosti kad čujem da su oni koji se nazivaju kršćanima spremni ući u kolo sa Sotonom ako misle da će od toga imati osobne ili nacionalne koristi.
Ili koji su spremni ponavljati do beskraj propagandu pobjednika drugog velerata, i osuđivati svakog povjesničara koji to stavi pod znak pitanja, što znači da odobravaju ratne zločine koji su se dogodili kad je rat bio gotov, i koji bi ih očigledno ponovili nad onima koji sumnjaju u svetu kravu pobjednika.
Kao što osuđujem zločine koje su boljševici činili nad Srbima kad više rata nije bilo ili kad su primjerice tisuće beogradskih mladića poslali u sigurnu smrt pred njemačkim mitraljezima na srijemskom frontu, isto tako očekujem s pravom da braća u vjeri sa srpske strane osude krvave pirove koje su činili 'osloboditelji' hrvatskom narodu 1945.
I dodat ću iako ne prvi put, osuđujem i zločine ako ih je netko učinio u ime mog naroda i hrvatske države prema Srbima koji nisu bili u pobuni prema hrvatskoj državi.
S druge strane je posve jasno da svaka država ima pravo oružjem suzbiti one koji su s oružjem ustali protiv te države.
Kad su ustaše 1932. podigli lički ustanak, nitko nije mogao reći jugoslavenskim vlastima - nemate pravo oružjem odgovoriti na ustanak.
To bi bilo licemjerno, ali je isto i tako licemjerno reći i za vlasti NDH.
Ili ako je ondašnja vlast sustavno i planski htjela istrijebiti pravoslavno stanovništvo, onda ne kažem kako je to nemoguće, ali tako tešku optužbu koja opravdava ustanak, treba jasno dokazati i ja ću odmah ovdje napisati kako bih u tom slučaju nedvojbeno rekao da je NDH bila zločinačka država koju je trebalo srušiti bez obzira što je imala moralne kršćanske zakone pa je kažnjavala bogopsovke i prostačenje (mislim da bi se moglo reći kako je ta država bila 'ekumenistička' prije vremena, jer su sve 3 vjere bile ravnopravne, Stepinac piše da zamjera Paveliću što je s većim počastima dao dočekati patrijarha HPC Germogena, nego njega - očito je Stepinac očekivao da će NDH biti privilegirano rimokatolička država, kao što se je nadao, kao solunski dragovoljac, da će u jugoslavenskoj kraljevini većina pravoslavnih se brzo pounijatiti zbog 'jače' teologije RKC).
I ta stvar bi se mogla jednostavno utvrditi, postoje ustaška načela koja su napisana 30-tih godina prošlog stoljeća, postoje knjige koje su pisali ustaški ideolozi, postoje publikacije koje je izdavala NDH, postoje zakoni koje je ta država donosila i provodila, postoje i pisane zapovijedi koje donose vojni zapovijednici, i ako je stvarno NDH zločinačka država onda ne bi bilo velikog posla naći dokaze za tu tešku optužbu.
Ja za takve dokaze ne znam.
Ne može se izbjeći i pitanje Jasenovca. I o tome sam pisao na blogu.
Ako je povijesna činjenica da je deset ustaških stražara strijeljano pred logorašama zato što su pljačkali logoraše, a slučaj je započeo kad je jedan ustaša ukrao neku robu od jednog Srbina koji i nije bio u logoru, a ovaj se požalio vlastima koji su poslali vojnog suca da ispita slučaj, pa je dokazano da je to istina i da su još neki ustaše krali logoraše, donešena je navedena presuda na kojoj je inzistirao Luburić, iako je predsjednik suda tvrdio da je prerigorozna, onda je bez sumnje upitna jugoslavenska propaganda o stotinama tisuća zaklanih u tom logoru, i ako je onima koji se nazivaju kršćani stalo do Gospoda Hrista koji je Istina, onda se oni ne mogu više zvati kršćanima ako ne traže da se te grozne optužbe ispitaju na vjerodostojan način, da se u prvom redu izvrše iskapanja na cijelom području i otvore sve arhive NDH koje o tome postoje.
Ponovit ću - ako bi to istraživanje bilo vjerodostojno, i optužbe dokazane s materijalnim dokazima, promptno ću urbi et orbi objaviti da je NDH bila magazločinačka država te da je zbog toga hrvatski narod izgubio pravo na svoju državu i slobodu.
I sad vezano za svetu misu koja se je u Sarajevu služila za žrtve iz 1945. koji su svirepo pobijeni bez suđenja.
Kad bi se i dokazala optužba da je NDH zločinačka država koja je imala program istrebljenja pravoslavaca te da je tom cilju služio sustav radnih logora koji nisu bili radni, nego logori smrti, to opet ne opravdava bilo koga da zabrani mise, ali niti da kaže kako su ubijeni bili zločinci.
Zločini se trebaju dokazati na sudu, i ako netko poubija razoružanu vojsku i civile, pa makar ovi bili nedokazani zločinci, sam je postao ratni zločinac.
Kako netko tko je Hristov može opravdavati zločince sa crvenom petokrakom?
Ne može nitko u ime Gospoda Hrista zabraniti ili braniti da netko daje mise ili svete liturgije za nekog koga su ubili komunisti ili iz mržnje prema kršćanstvu ili iz mržnje prema onima koji su se borili za svoju nacionalnu državu.
Ovo je velika mrlja na savijesti mnogih kršćana, puno gora od zla kojeg nam je donijela izrežirana 'pandemija', i ne možemo očekivati blagoslov Boga koji je Istina dok se svjesno služimo s lažima ili dok kao papagaji ponavljamo tuđe laži bez obzira što čujemo glasove da su to laži.
Ako nam je važniji naš narod od Boga pa ćemo raditi kompromis s ocem laži, ne ćemo učiniti ničeg dobro ni za svoj narod,  a još manje za sebe.

Broj komentara: 86:

  1. Kad sam vidio sliku Nikolaja Velimirovića nekako mi bješe toplo i milo oko srca i samo mi se otme uzdah: "Ah koliko je ljubio Hrvate"!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja je teza da je RKC glavni krivac da se nije Hrvatska formirala u 19.st., ali i ranije kao suverena država.
      Prvo, RKC dokazano zna cijele narode koji joj daju slijepu poslušnost koristiti u svojoj globalnoj diplomatskoj igri.
      Sad imamo slučaj Stepinac u kojem se uopće ne raspravlja o svetosti, nego jedni ga apriori proglašavaju za sveca zato što je rekao onu znamenitu rečenicu na jugokomunističkom sudu da bi bio ništarija da nije osjetio 1941. bilo svojeg naroda za slobodom i državom, dok ga drugi upravo radi iste rečenice smatraju zločincem.
      RKC je iskoristio taj slučaj da dobije na svoju stranu one pravoslavce u Srbiji koji se protive hrvatskoj državi.
      Od dolaska Turaka kad je utemeljena krajina prema Turcima otprilike pola stanovništva na tom području bilo je pravoslavne vjere (ne ulazim sad u raspravu jesu li ti došljaci bili vlaškog ili srpskog podrijetla).
      RKC nije mogla dozvoliti da se proširi utjecaj pravoslavlja na području nekadašnjeg hrvatskog kraljevstva, tako da je ili utjecala da se vrši unijaćenje pravoslavaca, ili kasnije kad to nije uspjelo, da se hrvatski narod identificira s rimokatolicizmom.
      Kad je E.Kvaternik digao rakovičku bunu za stvaranje samostalne hrvatske države, pola ustanika su bili pravoslavci.
      Pola stoljeća nakon toga pravoslavci su dobrim djelom prestali se osjećati djelom hrvatskog političkog korpusa.
      Znamo da je takvu politiku vodila i Austrija koja je bila najbliža saveznica Srbiji do 1903., da je takvu politiku vodio mađaronski ban Hedervary, ali manje se zna o tome kakvu je politiku u tome igrao najmoćniji igrač u to vrijeme, a to je RKC.
      Ipak znamo da su u Rimu utemeljeni od isusovaca 'ilirski' zavodi i projekti, puno prije nego što je Napoleon htio ovdje osnovati 'ilirikum' odnosno puno prije ilirskog pokreta.
      Mislim da bi povjesno istraživanje potvrdilo moju tezu kako je cilj Vatikana već nekoliko stoljeća ujediniti narode u ovom dijelu Balkana dajući im zajednički jezik (puno prije Karadžića isusovac B.Kašić piše gramatiku štokavskog jezika kojeg ne zove hrvatskim jezikom, nego ilirskim), i onda ih ujediniti u papizmu.

      Izbriši
    2. Kao Hrvat i autohtoni "Dalmatinac" sam presretan što su moje pretke "okupirali" Vatikan i Italija, kao što i fetivog Zagbrepčanina Austrija. Jadan onaj koga Srbi okupiraju...

      Izbriši
    3. A sto ces kad se Vatikan, Italija i Srbija dogovore oko podjele Hrvatske?

      Izbriši
    4. Ja u Italiju, ti u Srbiju. Prosto ko pasulj.

      https://hr.wikipedia.org/wiki/Božo_Milanović

      Najpoznatiju ulogu imao je kao jedan od predstavnika Istre na Mirovnoj konferenciji u Parizu 1946. godine na kojoj se odlučivalo o sudbini Istre nakon rata. Podatke koje su prikupili mons. Božo Milanović, Zvonimir Brumnić i drugi hrvatski svećenici bili su jedan od glavnih argumenata zašto je Istra pripala Hrvatskoj koja je bila dijelom Jugoslavije. Granice su dogovorene Pariškim mirovnim sporazumom 1947. godine po etničkom načelu, pa je zbog toga načela Trst pripao Italiji, a Istra Hrvatskoj. Glavni dokument po kome se u Parizu postupalo bila je Spomenica hrvatskog svećenstva u Istri Savezničkoj komisiji za razgraničenje Julijske krajine donesena u Pazinu 12. veljače 1946. godine. Spomenicu je donio "Zbor svećenika sv. Pavla za Istru", a potpisali su je predsjednik Tomo Banko, tajnik Miro Bulešić, odbornici Božo Milanović, Leopold Jurca, Josip Pavlišić, Antun Cukarić i Srećko Štifanić, kao i 48 članova odbora. Svećenici su u spomenici prikazali sve strahote koje su od Talijana podnosili Hrvati naročito svećenici od 1918. do 1943. godine, ali je Istra i pokraj toga ostala nastanjena u velikoj većini Hrvatima, pa zbog toga treba zauvijek pripasti jedino Hrvatskoj.

      Neka se zovem Ante.

      Ante

      Izbriši
    5. I ako cemo o tom slucaju, onda s pravom talijanski svecenici zamjeraju hrvatskim da su se prodali komunistima. O tome je ovaj cijeli tekst. Ako je tim svecenicima bila vaznija Jugoslavija (ne bulaznimo nije Istra po tom medjunarodnom ugovoru pripala nepostojecoj hrvatskoj drzavi koja je nestala 1945. nego komunistickoj Jugoslaviji). Ubrzo su ti s kojima su isli u kolo rimokatolicki istarski svecenici poceli proganjati vjernike, a potpisnika M.Bulesica su zaklali. Krscanin izmedu domovine koja je neprijatelj Bogu i strane drzave koja ne proganja Crkvu ne smije imati dileme. Jesmo li za Istinu, ili cemo malo trgovati sa sotonskom lazi? I na kraju ne mislim da je bilo posteno da cjelokupna Istra pripadne Jugoslaviji, jer je zapadna Istra bila pretezno talijanska, uostalom tako je i bila pidjeljena na zonu A i B. Ne zaboravimo - oteto prokleto, to vazi i za nas.

      Izbriši
    6. Hvala vam ljubljeni hrvatski svećenici koji ste i pod cijenu "krvave kupelji" ostali sa svojim narodom.

      "Krscanin izmedu domovine koja je neprijatelj Bogu i strane drzave koja ne proganja Crkvu ne smije imati dileme.!

      Da, Talijane i Hrvate u "foibe"/vrtače i u barke preko mora, a Srbe u Istru i Dalmaciju. Neostvarena svesrpska željica.

      "jer je zapadna Istra bila pretezno talijanska"

      Da kao što su Talijani Michael Buble, Wilma Goich, Lidia Bastianich itd. Samo u librima drukčije piše.

      Ante

      Izbriši
    7. Mislim Ante da ces uskoro biti brisan. Jer bezobrazno lazes. Jer su ti ljubljeni hrvatski svecenici usli u kolo s ovima koji su bacali ljude u fojbe, a to su bili domaci hrvatski partizani koji su i na Krku bacali ljude u jame. U nasim primorskim krajevima to su radili nasi komunisti, a ne ustase ili cetnici. Uci s takvima u kolo veliki je grijeh tim vise sto se znalo sto su komunisti cinili u Rusiji i Spanjolskoj. Potpuno si isti kao i cetnici koju su stavili petokrake, nije vazno sto punili fojbe, vazno je da su nasi, a krivnju za fojbe prebacit cemo na Srbe. Zato imas razumijevanje za svecenike koji su se borili da Istra pripadne komunistickoj Jugoslaviji, moze dakle i Sotona, samo da je Hrvat.

      Izbriši
    8. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
  2. Ne znam zašto je Velimirović završio u njemačkom logoru, ako je bio žestoki antikomunista.
    Ovaj video prilog će možda objasniti zašto je puno lakše bilo Veliroviću nego Stepincu.
    https://www.youtube.com/watch?v=7TF13uyYaYQ

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Velimirovica su tajne jugoslavenske sluzbe ubili u SAD. Ne znam po kojoj osnovi je bio u njemackom logoru. Znam da nije vise mogao biti u Ohridu jer se je ta eparhija vratila u BPC kojoj je i prije balkanskih ratova pripadala.

      Izbriši
    2. Emile, Srbi ne spominju nikakvo ubojstvo tajne jugoslavenske službe nego da je umro "u ruskom manastiru Svetog Tihona u Saut Kananu u Pensilvaniji".
      Također pišu da mu je u logoru bilo super, da je bio de facto tri mjeseca na g.o., da je imao povlašten tretman i da je tamo pisao protiv Židova.

      Samo prenosim sa srpskih "nazadnih" stranica.

      A da ti objaviš neku romansiranu hagiografiju na hrvatskom jeziku?

      Ante

      Izbriši
  3. Zaboravih upitati, da li Kaptol priznaje autentičnost (zaboravih prikladniji izraz) HPCa?
    Još jedno pitanje, ako znaš. Koliki je postotak stradalo Njemaca iza 2. velerata?
    U vezi teme: po meni najbolji dosad, film o bleiburgu, američki naravno
    https://kamenjar.com/pogledajte-dokumentarni-film-bleiburg-titova-dozvola-za-genocid/

    Marinko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo je oko milijun njemackih vojnika stradalo 1945. Na obalama Rajne jer su ih "andjeli" zapadni drzali na otvorenom bez hrane i vode proglasivsi prije toga da Zenevska konvencija o zarobljenicima za njih ne vazi. Nimalo bolje nisu prosli ruski antikomunisti kojih su dogovorom, a protivno opet pravilima ratovanja, predali boljsevicima. Grof Tolstoj je napisao knjigu o Bleiburgu jer ga je kao Rusa zanimala tragedija njegovih sunarodnika. Iz bivse Jugoslavije su gotovo svi Nijemci sto istjerani sto pobijeni u logorima. Naravno imovina koja nije bila mala jer su to bili najnapredniji seljaci, im je oduzeta bez naknade. Ista sudbina im je bila u cijeloj istocnoj Europi. Narod kaze - oteto prokleto. Samo izgleda da uzrecice postoje samo kad se odnosi na neke druge.

      Izbriši
    2. HPC je bila priznata od nekih mjesnih Crkvi, mislim da ne svih. Nazalost, mjesna Crkva za neku drzavu ne moze nastati ako iza te inicijative ne stoji drzava. Svaka suverena drzava to trazi, tako je nastala i BPC, i SPC, i RPC ... Dok nisu novi narodi raskomadali Rimsko carstvo mjesne Crkve nisu imale nacionalna obiljzja i neka Bog da da se takvo stanje vrati jer etnofiletizam je razoran za Crkvu. Mislim da dolazi vrijeme katakombnih Crkvi kada ce ovo pitanje, kao nekada u pocetku kad nije bilo vazno tko je Grk a tko Zidov, vise ne ce pistavljati, a oni kojima je narod vazniji od Boga, ce ostati u sluzbenim Crkvama i bit ce sluge nacionalnih elita koje ce se brzo pokazati da su dio globalne antihristovske elite.

      Izbriši
  4. "Ponovit ću - ako bi to istraživanje bilo vjerodostojno, i optužbe dokazane s materijalnim dokazima, promptno ću urbi et orbi objaviti da je NDH bila magazločinačka država te da je zbog toga hrvatski narod izgubio pravo na svoju državu i slobodu."
    Eto, upravo to je nešto najlošije što se može ljudima dogoditi kada saznaju istinu o NDH, to da počnu osporavati svom vlastitom narodu pravo na državu i slobodu, upravo kako ste napisali ili da postane neki anacionalni ili polunacionalni ljevičar i liberal(kakav je npr. Pilsel). Naravno, postoji i druga mogućnost, koja je normalna po meni, a to je da se osudi ustaški režim i ustaški pokret, ali, definitivno važno za primijetiti, nipošto ne ni sve, nego ni većinu običnih vojničara UV i osobito vojnika Domobranstva ne(jer velika većina vojnika-ustaša i domobrana, u to sam uvjeren nisu činili nikakve zločine), baš kao ni samu ideju hrvatske DRŽAVE. Inače, obično se zna i dogoditi ljudima koji su se prije previše vezali za NDH i ust. pokret da nakon što saznaju istinu o mnogim teškim mrljama iste napuste i ustaštvo, ali i hrvatstvo, što je potpuno pogrešno. Po meni, svaki narod ima pravo na svoju državu, pa makar i njegovi pripadnici činili teške zločine i stvari u prošlosti, narod ima pravo postojati i junačkim činovima ponovno zasjati i probuditi staru čast, kao i državnost. Po ovoj vašoj rečenici mogli bi reći da npr. Mongoli nemaju pravo na svoju državnost, jer su eto divljački napadali i porobljavali druge države i narode u 13.st.,sve do Europe pljačkajući, paleći i ubijajući, u čemu su preci mnogih današnjih Mongola sudjelovali(ali ne svi). E sad, je li to znači da Mongoli ni sad, u 21.st. ne zaslužuju svoju državu? Naravno da ne. Svi znamo da današnji Mongoli nisu isto što i oni iz 13.st., da je to danas ugl. miran narod i jasno da zaslužuju svoju državu. A sad nešto bliže nama. Ako je jedna njemačka politička stranka(pomagana od moćnika NSP) dolaskom na vlast htjela i provodila genocid nad židovskim narodom a također htjela prevlast nad svijetom, i kojoj je dosta Nijemaca pomagalo, zar je to razlog da se uništi njemačka državnost? Naravno da ne. Mi znamo da je bilo itekako i puno Nijemaca koji se nisu s time slagali, dapače koji su pomagali progonjenima i odbijali ići u krvavi masonski rat, a još više da nacistički stavovi nisu bili prirodno njemačko mišljenje, već umjetno napravljeno od masonskih utjecaja i financijera Hitlera(Prescott Bush, Rockefelleri, Wall Street...) te da današnji Nijemci nemaju veze sa nacizmom po stavovima. Dakle, imaju pravo na državu. Isto tako i mi Hrvati imamo svoje povijesno pravo na državu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Štogod mislio, NDH su u ogromnoj većini Hrvati s oduševljenjem prihvatili. Broj onih koji su bili zadojeni komunizmom i/ili jugoslavenstvom je bio kudikamo manji.
      Stoga, ako je NDH bio zločinački projekt, ponovit ću, to može biti samo ako postoje materijalni dokazi u programskih dokumentima ustaškog pokreta, u tekstovima zakona i propisa, u državnim dokumentima, onda je ljaga na svim Hrvatima koji su prihvatili NDH.
      Ali ja za takve dokaze ne znam, vjerojatno ih ne znaš niti ti, nego se ide naopakom logikom - NDH je bila saveznica ondašnjoj Njemačkoj, koja je bila zločinačka država (i to treba dokazati jer je evidentno da su bolješvici i zapadni saveznici u kudikamo većoj mjeri kršili Ženevsku konvenciju) pa je prema tome i NDH zločinačka, pa je prema tome i ustaški pokret zločinački (za jugoslavene i velikosrbe je zločinački zato što su oni apriori protiv hrvatske države i jadni su oni Hrvati koji su domoljubi i tu istinu ne vide nego osuđuju borce za hrvatsku slobodu prošlog stoljeća samo zato što je to politički korektno i što to od nas sile pobjednice - 'anđeli' očekuju i traže).
      To je logika - izgubio si rat, prema tome zločinac si i budi sretan da te nisu pobjednici zatukli bez obzira što si se predao i nisi osobno počinio nikakav zločin, već si poštivao Ženevsku konvenciju.
      Treba prilična doza hrabrosti zanijekati 'svetu kravu'.
      To vidimo da i nedostaje u RKC, to jest u onima koji vode postupak za kanonizaciju Stepinca. Oni se silno trude dokazati kako Stepinac nije bio simaptizer ustaškog pokreta (zato je 'nestao' njegov dnevnik), jer znaju da ga sadašnji papa i Vatikan ne će proglasiti svecem ako postoji dokaz da je bio na drugoj, poraženoj strani u drugom veleratu.
      Zato misle da će neko veliko dobro učiniti ako blate NDH i fabriciraju 'dokaze' kako bi Stepinca prikazali simpatizerom barem zapadnih saveznika, ako već ne boljševika. Neka strada istina, ako ćemo dobiti hrvatskog sveca.
      Neka se stotine tisuća Hrvata proglase zločincima ako ćemo dobiti sveca. Neka se na kraju krajeva ocrni hrvatski narod što se na kraju svodi na negiranje naše suverenosti i državnosti, ali ćemo imati sveca.
      Ne samo da je to ludo, nego to nije istina (dok se ne dokaže ono o čemu pišem i što tražim da se ispita).

      Izbriši
    2. Grešni carinik:
      "Ako je jedna njemačka politička stranka(pomagana od moćnika NSP) dolaskom na vlast htjela i provodila genocid nad židovskim narodom a također htjela prevlast nad svijetom, i kojoj je dosta Nijemaca pomagalo, zar je to razlog da se uništi njemačka državnost?"

      Pa zar ti misliš da je sadašnja država između Francuske i Poljske njemačka država?
      Ona je to samo u imenu, i dan danas je zabranjeno u toj državi održati referendum jer su se 'saveznici' bojali da bi odluke tog referenduma bile protivne njihovim ratnim ciljevima.
      Možda će se referendum odobriti kad više Nijemci ne budu većina u toj državi između Francuske i Poljske.
      I čime je to opravdano?
      Ne mogu reć 'anđeli' - borili smo se da se uništi prosperitetna njemačka država koja nam je bila smetnja za dominaciju u Europi pa imamo to pravo jer smo pobijedili, nego se implicira - ako se dozvoli suverenost njemačkoj državi, opet će se veliko zlo holokausta dogoditi, a Nijemci će htjeti ponovno osvojiti svijet (a dokaz tome je holivudski film Chaplina "Veliki diktator").
      I jedno i drugo je laž kojeom se služe 'anđeli' kako bi sakrili činjenicu da su oni gospodari svijeta.
      Ovako naivcima kažu - morate se pokoriti našoj propagandi i našoj svetoj kravi, inače će se veliko zlo dogoditi.
      I dični F.D.Roosvelt. predsjednik SAD koji je izazvao rat s Japanom kako bi moćnu SAD uvukao u drugi velerat, koji ima trg u Zagrebu, izjavio je da se više nikad Hrvatima ne smije dozvoliti stvaranje suverene države.
      I ništa drugo veleposlanstvo SAD ne radi u RH nego se trudi da RH ne bude suverena (zato podupiru Pupovca i nelojolne Srbe jer znaju da time ruše suverenost RH, a ne da imaju neke posebne simpatije prema hrvatskim Srbima).
      A ti ovdje vjeruješ da su oni anđeli koji su se borili protiv demona koji su bili u antikomunističkom paktu (da taj pakt se je zvao antikomoniternski, dok su na zapadu surađivali s komunistima i omogućili im preuzimanje pola Europe).
      I naivno vjeruješ da anđeli podržavaju hrvatsku državu.
      Nisu imali potpunu kontrolu kad se je rušio Sovjetski savez i s njime komunistička Jugoslavija, zato se je nekako iztoleriralo stvaranje hrvatske države.
      Ne budi hrvatski hlebinac, a takvi su većina Hrvata.
      Jasenovac ne će nikad biti najvjerojatnije istražen, ne zato što je Srbija moćna pa će to spriječiti, nego zato što se rušenjem mita o Jasenovcu stavlja pod upitnik i radne logore u Poljskoj i Njemačkoj, a to 'anđeli' ni pod koju cijenu ne će dozvoliti, jer njihova zemaljska moć počiva i na toj laži.

      Izbriši
    3. Znam itekako dobro da su Hrvati u ogromnoj većini s oduševljenjem prihvatili NDH, i nipošto ne smijemo kriviti domoljube i običan puk, ali ni inteligenciju hrv. naroda za to, jer je NDH, kako god mi okrenemo, bila hrvatska država: Hrvati su joj bili na vodstvu, u ministarstvima, vojsci itd., bez obzira što je to (po meni) bila najgora hrv. država. Pa, mora neka biti i najgora, zar ne? Na kraju krajeva, i 6 ili 7 članova moje uže i šire obitelji se borilo na toj strani, u domobranskim i ustaškim postrojbama, koji su zbilja bili tadašnja hrvatska vojska i ja bih se isto, da sam rođen u to vrijeme, bez dileme pridružio tim vojnim formacijama. E sad, što je onda problem sa NDH? Kao prvo,ja sam osobno bio u poratnim godinama nakon zadnjeg rata pristalica ustaške, ili bolje rečeno ideologije HSP-a: Hrvatska do Drine i Zemuna, Srbe treba istjerati u potpunosti, muslimani su Hrvati itd. U to vrijeme nisam mogao smisliti Srbe kao narod, štoviše kritizirao sam ih na svakom koraku pa čak i one za koje sam znao da nisu imali veze sa ratnim strahotama. No, s vremenom, htio sam saznati istinu o svemu tome, i još danas pokušavam, pa sam išao provjeravati i čitati raznu literaturu o tome, od ustaških izvora (časopis Drina, knjige S. i E.D. Kvaternika, sjećanja Rojnice itd.), preko nekih modernih, stranih i domaćih izvora pa sve do starijih stranih(Jozo Tomasevich, na primjer). Vjerovali ili ne, nisam čitao knjige od Goldsteina, Klasića, Jakovine, niti bilo kakve partizanske koje se bave sa NDH, osim one od F. Jelić-Butić, jer sam smatrao da nisu previše pouzdane za donositi ikakve zaključke, te da se moraju vidjeti argumenti obje strane. Kakogod, ipak sam na temelju tih veoma objektivnih izvora, ustaških i stranih, i fotografija donio zaključak da je stvarno ustaški vrh planirao očistiti Hrvatsku od srpske populacije, dok su anti-židovski i anti-ciganski propisi donešeni naknadno, pod utjecajem Nijemaca. Nakon toga, napustio sam ustaštvo, ali sam ostao hrv. nacionalist i počeo više cijeniti Tuđmana i njegov rad za vrijeme mandata(iako još uvijek smatram da bi možda bolje bilo za Hrvatsku da je Paradžik izabran za predsjednika, ne Tuđman niti Paraga).
      Tko je činio zločine u NDH, pitate? Prvenstveno oni koji su čuvali logore Jasenovac, Gradišku, Danicu, a to je bila Ustaška obrana i Ustaška nadzorna služba, koje nisu bile vojne formacije niti pripadale niti bile podložne Ustaškoj vojnici i Hrv. domobranstvu, već se radilo o para-policijskim grupama čiji je jedini zadatak bio čuvati logore i likvidirati logoraše, bez milosti. Bilo je i zločina od strane Ustaške vojnice, npr. od strane Crne legije, ali definitivno najteži i najveći zločini su bili izvršeni od tzv. Obrane, ili luburićevaca, koji su "branili" hrvatski narod tako što su ubijali i nevine i krive(prvih je bilo dakako više) po logorima, dok su se normalni ljudi borili za svoju domovinu na frontu. Dakle, takve moramo osuditi, zbog pravde i istine, i na kraju krajeva i zbog svih onih poštenih ljudi u HOS-u, koji nisu zaslužili da se ljaga baci na njih, i zbog nas Hrvata samih, a ne da nakon spoznaje o NDH krenemo osuđivati sve koji su se borili za tu državu.

      Izbriši
    4. I ne, ne držim partizanske zvijeri iz 1945. nikakvim anđelima, niti sam ih ikada tako nazvao. Kako bih mogao đubrad koja je silovala i onda bestijalno pilom rezala udove Grozdi Budak i koja je pobila desetke tisuća hrvatskih zarobljenika i civila baš u ovom mjesecu nazvati dobrim ljudima, a kamoli anđelima?! Nemojte podmetati. Uostalom, imam osobnih razloga da ih ne podnosim, jer su isti oružjem unovačili jednog mog pradjeda u svoje redove, dok su u selu drugog pradjeda nakon rata pucali po crkvi(od koje su danas nažalost ostali samo temelji).
      Moj je stav da su u DSR sve strane bile kontrolirane od svjetskih masonskih moćnika, a imam dobre razloge za to vjerovati. Dakle, politički gledano nema pravih strana, osim Francove Španjolske koja je poslala dobrovoljce na Istočni front i poljske Armije krajowe, koja se morala boriti, što je skoro jedinstveno u povijesti DSR, i protiv komunista i nacista.
      A evo vam jedan dokaz o ustaškom ponašanju i ideologiji koji je visokopozicionirani ustaša Dido Kvaternik napisao u svojim memoarima, Sjećanja i zapažanja 1925.-1945., naklada Ivan Starčević, urednik Jere Jareb, i to u emigraciji:
      "Cjelokupna je povijest N.D.H.
      strašna, mnogo strašnija nego je mnogi zamišljaju, jer je sude samo po strašnim vanjskim
      manifestacijama. Naša je dužnost, da tu povjesnu istinu iznesemo. Hrvatski narod imade
      pravo znati zašto je poginulo stotinu tisuća njegovih sinova i kćeri, i zašto i kako je
      povjesna prilika 10. IV. 1941. upropaštena."
      I:
      "U ime hrvatstva odbacili smo sve naše moralne, vjerske, pravne, političke i kulturne tradicije, koje su naši pređi ljubomorno sačuvali kroz tisuću godina teške prošlosti. Zatajili smo sadržaj hrvatstva i prihvatili tuđinsku ideologiju divinizacije autoritativnog idola. Dozvolili smo da taj idol – duševno neuravnotežen Balkanac (govori o Paveliću, op. R) – izobliči naše borbene revolucionarstvo u obično balkansko divljaštvo, a ustašku revoluciju, koja je mogla promijeniti pravac hrvatske povijesti, pretvori u kaos, anarhiju i katastrofu. Zato, našu odgovornost pred poviješću neće moći nitko izbrisati."
      Ima još nekoliko citata,i od Luburića i Moškova koje neću sad zbog dužine ovdje stavljati. Vjerujte mi, nakon što pročitate ovako nešto od samih sudionika događaja odmah spoznate da nešto debelo i duboko nije bilo u redu sa tim sustavom. Kasnije se "klupko" samo više širi.

      Izbriši
    5. Imam dvije knjige o Jasenovcu, jednu od Vukića drugu od Leljaka.
      Obje negiraju pozivajući se na dokumente da je Jasenovac bio logor smrti.
      Volio bih vidjeti na temelju koje knjige i dokumenata si zaključio suprotno.

      Izbriši
    6. Jozo Tomasevich-War and revolution in Yugoslavia, 1941.-1945. Occupation and colaboration, Fikreta Jelić-Butić-Ustaše i NDH 1941.-1945., Ilija Jakovljević-Konclogor na Savi, A. Ciliga-Jasenovac, ljudi pred licem smrti, s tim da su Jakovljević i Ciliga svjedoci.

      Izbriši
    7. Svjedoci znaju biti i te kako upitni.
      Jel znaš da su nakon drugog velerata stradali neki logoraši iz Dachaua iz bivše države jer su im postavili vrlo logično pitanje - bili ste u logoru smrti, a preživjeli ste, kako? jeste li bili kolaboratori? kako ste inače mogli preživjeti?
      Dakle potpuno sam siguran da su logoraši imali vremenske kazne te da su neki i prije isteka pušteni. Ima ih koji su višekratno pušteni, pa opet uhvaćeni u protudržavnoj djelatnosti (kako je to moguće u logoru smrti?).
      Bijeg se je kažnjavao smrću, ali ne samo oni koji su pokušali bijeg, nego oni koji su bili u istoj baraki s njima, a nisu bijeg prijavili (preporučam ti da pogledaš neke emisije s časnim Igorom Vukićem koji donosi dokumente o takvim slučajevima što sve negira mit o logoru smrti, da ne kažem da je apsurd da logor smrti nadzire međunarodni Crveni križ koji je obilazio logor).
      Neki su strijeljani zato što su dobili smrtnu kaznu sudskom presudom. Neki su vjerojatno i bez suda, primjerice četnički vojvoda Đurišić pri koncu rata nakon bitke u Ljevča polju.

      Izbriši
    8. I nisam mislio da mi samo navedeš naziv knjige i autora, nego izvorno dokumente u tim knjigama koji će biti materijalni dokaz da se radilo o logoru smrti.
      Usput, nema takvih dokumenata, koliko mi je poznato, niti za njemačke logore.
      U Nirnbergu je zapovijednik logora žestoko mučen i na kraju je svjedočio (zašto su ga mučili ako su imali dokaze da je Njemačka ustrojila logore smrti?), ali je to bilo apsurdno svjedočenje u koje nitko nije mogao povjerovati (pretpostavljam da je namjerno izvodio karikaturu).
      Njemački sud je za vrijeme rata jednog zapovijednika osudio na smrt jer je terorizirao logoraše, sudac koji ga je osudio na smrt nije mogao biti svjedok obrane u Nirnbergu.
      Taj sud je prebacio krivnju za pokolj poljskih časnika i intelektualaca u katinskoj šumi na Nijemce, iako je Njemačka, kad je otkrila rovove s ubijenim Poljacima pozvala međunarodne forenzičare da ispitaju uzrok i vrijeme smrti (tek nakon sloma berlinskog zida je Rusija priznala da je pokolj učinila Crvena armija).
      Poznati zagrebački forenzičar je bio tamo, i to je bilo dovoljno da ga 1945. partizani strijeljaju.
      Tko dakle može čiste savijesti vjerovati takvim sudovima i takvim povjesničarima?
      Na Nirnbergu nije čak bilo dopušteno optuženima da ispituju svjedoke optužbe, to je bio možda najsramotniji sud poslije Pilatovog.

      Izbriši
    9. Emile, Jakovljević i Ciliga su bili hrvatski domoljubi, s tim da je osobito Jakovljević bio katoličkog svjetonazora i predratni HSS-ovac. Štoviše, najvjerojatnije je ubijen 1948. u Beogradu, u zatvoru Glavnjači od strane jugokomunista koji su mu potom pripisali samoubojstvo. Ne znam po čemu su oni obojica upitni, zar je možda jedan novinar Novog lista vjerodostojniji od njih, koji su bili zatočeni u Jasenovcu i S. Gradišci?
      Znam za Vukića, gledao sam neke emisije i čini mi se da je on prihvatio, kao čovjek hrvatsko-češko-srpskog podrijetla konačno hrv. domoljublje, ali je nažalost upao u neke stranputice. Dakle cijenim ga kao hrv. domoljuba, jer on to je, ali mnoge stvari iz njegove biografije su mi jako čudne i ne znam kako ih objasniti.
      Uostalom, znamo da je 7 kat. svećenika pogubljeno u logoru, našto je Stepinac rekao da je čitav Jasenovac sramotna ljaga za NDH. Kako onda može reći Blanka Matković da se mi trebamo ponositi "humanosti" u Jasenovcu? Da nisam Hrvat i katolik, ovdje bi koristio puno gore riječi, ali zato neću.
      Nego, želim čuti komentar na Kvaternikove memoare. Da je sve bilo tako super i dobro kao što tvrde Vukić, Matković i Razum, zar bi on tako pisao? Usto, čak je i on (Kvaternik mlađi)nazvao Jasenovac sramotom.

      Izbriši
    10. Gresni carinik, kad kazes da je Njemacka htjela biti svjetski vladar(a i da je, kao sto nije, zasto bi to pravo imala VB ili SAD, i nitko drugi?) te da je ucinila tzv. holokaust, jednostavno sam zakljucio da imas velike rupe u poznavanju povijesti ili da jednostavno ne zelis znati nesto sto su povijesni revizionisti napisali i zbog toga zavrsili mnogi od njih na robijama. Tako nisi spreman niti prihvatiti druge izvore i to dokumentirane o logoru Jasenovac, pa cak i pises gluposti da sumnjas u namjere Igora Vukica. Pozivas se na Didu Kvaternika koji je ocito bio razocaran sto je izgubio vlast u NDH, te je onda pisao negativno o istoj, ali gdje su u toj njegovoj knjizi arhivski dokumenti o klanjima i strijeljanjima koje ti navodis da su bili u masovnom broju. Navodis i Ciligu, ali i on je kao i mnogi bio pusten iz radnog logora nakon isteka kazne. Ako je on po tebi izvorni svjedok da je Jasenovac bio logor smrti, a ne radni logor za protudrzavne osobe, kako je on onda ostao ziv? A nije pobjegao nego je pusten. Ajde bas bih volio vidjeti citate iz njegove ili Kvaternikove knjige po kojima znas da je Jasenovac bio logor smrti.
      Spominjes zatim 7 svecenika koji nisu bili u logoru zato sto su svecenici, nego zato sto su bili osudjeni da su se bavili antidrzavnom djatnoscu i bili su Slovenci. Zagrebacki kanonik Rittig bio je pak veliki pobornik partizana i kasnije je zdusno propagirao jugokumunizam, da je on zavrsio na sudu i u Jasenovcu, jel bi to tebi bilo ustasko proganjanje katolickih svecenika.
      Makabejci u SZ takvog svecenika izdajnika vjere bi sigurno osudili i usmrtili. Krv 600 i nesto vise klerika RKC koje su ubili jugokomunisti iz ciste mrznje prema krscanstvu, na rukama je tog Jude.

      Izbriši
    11. Preferiram termin genocid,ne holokaust, ali činjenica je da je nacistička Njemačka željela i provodila taj stravičan zločin nad židovskim narodom...znamo za "Konačno rješenje", za svjedočanstva ljudi o tome, za časne Nijemce Schindlera koji je spašavao Židove i također sv. Maksimilijana Kolbea(Nijemac otac) koji ih je spašavao, i ubijen u Auschwitzu... kako onda možete reći, bez srama da je laž ??? Prihvaćam mogućnost da je bilo manipuliranja, preuveličavanja, nenamjernih i namjernih grešaka, pa moguće i zlonamjernih lažiranja zbog tko zna kojih interesa, što najoštrije osuđujem(ako je takvih slučajeva bilo), ali ne ide mi u glavu kako možete bez dokaza osporavati zločine nad tim narodom(koji ipak zbog svoje izdaje Krista prije mnogo stoljeća još ne zaslužuju svoju državu), zvali mi to genocidom ili masovnim istrebljenjem.
      Nadalje, iako je Dido Kvaternik bio drugi najmoćniji u NDH, u toj državi je apsolutnu moć imao SAMO Pavelić, pa stoga ne znam odkud vam smiješne tvrdnje da je Kvaternik bio razočaran time što je izgubio vlast u NDH, kad nije nikad bio poglavnik, a nakon 1942. više nije bio drugi čovjek NDH, to je postao netko drugi, a tko, otkrijte sami. Inače, da je to bila dobra i sređena država,humana kako ju predstavljaju Vukić i Matkovićka, zar se on, Kvaternik ne bi i u emigraciji ponosio njome i svojom ulogom u njoj, bez obzira na razočaranje zbog ratnog poraza? Nisam čuo slučaj da je ijedan ruski >bijeli< emigrant ili francuski rojalistički iz 18.st., imao vlast ili ne pisao protiv Ruskog Carstva ili Francuskog, a znamo da su obadva skršena revolucijom i građanskim ratom. A evo i dokaza, tj. citata koji ste tražili:
      "Po ponašanju i izjavama Luburića u svibnju i lipnju 1942. razabrao sam da je on teško bolestan, i da se u logoru događaju stvari koje se ne može opravdati. Tada sam Paveliću – a znao je to i dr. Artuković – predložio, da se Luburića odmah pošalje u Slovačku na odmor, logorska straža povuče i zamijeni s oružništvom. Bez uspjeha. Dva mjeseca kasnije svratio sam ponovno pozornost dr. Pavelića na potrebu raspusta logora, koji je već postao javni skandal i prava narodna sramota. Odgovor je bio uvijek isti: logor je državna potreba'. 'Ustaštvo je', dodao je kasnije Kvaternik, 'bilo samo tragična farsa pravaštva. Ante Pavelić bio je negacija i antipod Ante Starčevića. Ustaštvo je odbacilo državno pravo i, namjesto njega, postavilo totalitarnog idola, koji nas je preko Rimskih ugovora i Vinice, odveo ravno u Bleiburg."
      Također, Kvaternik je napisao još ovo:"Ali u Hrvatskoj, politiku je vodio samo jedan, i to dr. Pavelić. A ovamo spada i politika nepoštivanja ljudske osobe za vrijeme sve četiri godine NDH. Ona je osobina svake despotske vladavine gdje vladajući jedan, sam, bez zakona i bez pravila, povlači za sobom sve svojom voljom i svojim hirovima".




      Izbriši
    12. Inače, još da napomenem, u "arsenalu" o pravoj prirodi NDH imam još dosta izvora Kvaternika Eugena Dide, ali i Slavka Kvaternika, A. Moškova, pa čak i Luburića, Višnje Pavelić, Ive Rojnice, Vilka Begića i još ostalih. Nemam vremena za sve to, ali kao zaključak mogu reći da je to bilo iznimno tužno razdoblje za sve tada i da je nama Hrvatima najbolje da se okanimo NDH i loših primjera iz iste. Trebamo isticati samo one dobre, pozitivne primjere i one mučeničke, kao npr. Petra Rajkovačića, Krunu Devčića, Stipu Javora, Franju Šimića... a pustiti Pavelića, Luburića, Bobana i ostale. Što se tiče Jasenovca, ja sam za to da se vrše iskapanja, jer bi se tek tad mogla potpuna istina saznati, ali po onom što sad imamo ipak mi se čini da je to bio logor smrti i da se broj stradalih okvirno kreće od 59 do ev. nešto više od 83 000. Nisam povjesničar, ali to su otprilike moji zaključci.

      Izbriši
    13. Grešni carinik,
      Ne, nema dokaza da je Njemačka vidjela konačno rješenje židovskog pitanja istrebljenjem židova.
      Kad bi nekakav dokument o tome postojao, u Nirnbergu bi s njim mahali.
      Konačno rješenje značilo je asimilaciju pokrštenih židova koji su bili izmješani s Nijemcima (mislim da ih je bilo oko 30.000 u njemačkoj vojsci), a ostali su trebali biti iseljeni iz Njemačke. To nije ni genocid, a još manje holokaust.
      Inače židovi obavljaju godišnje alamanahe u kojima se svake godine navodi koliko ih ima u cijelom svijetu. I ako je mit o holokaustu istinit, onda nešto nije u redu s matematikom.
      Njemačka je, nakon što su još 1933. židovi svijeta objavili rat Njemačkoj i oglasili to u najvećim novinama, počeli iseljavati židove u Palestinu, a u igri je bio i Madagaskar. Neupitna je činjenica da je to odgovaralo i Nijemcima i cionistima, ima koliko god hoćeš fotografija, medaljona i sličnih artifikata koji to potvrđuju.
      Židovi pak nisu bili u logorima dok nije započeo rat.
      I to su dakako bili radni logori, iz mojeg sela su bili neki u Aušvicu koji su tamo radili u tvornici. Jasenovac je isto bio radni logor u kojem su se proizvodili lanci, kožni predmeti, cigle, ali i oružje.
      Na zagrebačkom sajmu bio je poseban paviljon s proizvodima koji su se tamo u Jasenovcu proizvodili (i o tome možeš čuti od Igora Vukića kao i pogledati originalne fotografije).
      Zašto je pak Njemačka kad je buknuo rat stavila židove u logore?
      Zato što ih više nije bilo moguće iseljavati dok traje rat, a znalo se je dobro da su nepouzdani, da su proveli boljševičku revoluciju u Rusiji, i neuspješnu u Njemačkoj.
      Kao što su u SAD internirani Japanci, tako su u Njemačkoj židovi, s veliko razlikom što su se Japanci htjeli asimilirati, a židovi nikad osim onih rijetkih koji su se pokrstili, kao što su bili naši Frank-Kvaternik i koji su sudjelovali u ustaškom pokretu i prije rata.
      Nikakvih plinskih komora za ubijanje nije bilo, niti je bilo politike istrebljenja.
      Ako si istinoljubiv možeš potražiti fotografije iz Aušvica na kojima se vidi bazen, mogu se naći fotografije na kojima logoraši igraju nogomet, izvode predstave i slično.
      Najviše je stradalo logoraša pred kraj rata kad su uslijed bombardiranje prestale komuninkacije i logistika, a famozni Ciklon-B se je koristio zbog originalne namjene, a to je ubijanje ušiju, pa ja na kraju došlo do epidemije tifusa.
      Poanta je u tome da su saveznici nakon završetka rata učinili mnoge zločine prema Nijemcima, rekao sam da je milijun zarobljenih njemačkih vojnika umrlo na otvorenom, zatim dogodili su se zločini nad folksdojčerima, a to je trebalo opravdati.

      Izbriši

    14. Zato je nastao mit o holokaustu, a u našem slučaju o Jasenovcu po kojem je trebalo opravdati Bleiburg i sve jame koje su se punile s onima koji nisu bili za jugokomunizam.
      Dobro znaš da je o ovome zabranjeno govoriti u Njemačkoj, pred pola godine je tamo jedna 90-godišnja starica završila na robiji jer je javno izjavila da ne vjeruje u mit o holokaustu.
      Kad to ne bi bio mit, onda se ne bi takvi trpali na dugogodišnje robije. Istini ne treba batina i zatvor.
      Pogledaj što su saveznici učinili od jadnog njemačkog naroda.
      Taj narod mrzi sam sebe i svoju povijest.
      To isto pokušavaju i nama.
      A ti umjesto da se stvarno daš na ispitivanje dokumenata o Jasenovcu, vjeruješ sumnjivim i ne pravim svjedocima nego iznosiš njihovo mišljenje (tako citiraš D.Kvaternika koji ne navodi nikakav dokaz nego svoje mišljenje da je Jasenovac bio logor smrti).
      I dosta je više rasprave o tome, treba iznositi materijalne dokaze, iskopati uzduž i poprijeko logor Jasenovac, ustvrditi kako su mogli iz logora smrti izlaziti logoraši, ili kako su mogli neki steći tamo zanate, a to je sve dokumentirana istina koja nije kompatibilna s onim što ti pišeš i u što vjeruješ.
      Ne služi ti to na čast, a pogotovo kad ističeš da si hrvatski domoljub.
      Jesi li uopće svjestan da se uporno već više od pola stoljeća širi o nama u svijetu laž da smo najgori ljudi na svijetu koji su imali logore smrti za djecu, da smo poubijali skoro milijun logoraša, da smo izmislili nož srbosjek (dokazano je da je to poljoprivredna alatka, ali naši neprijatelji su samo još jednu laž dodali u svom nizu) i itd., a ti kažeš - istina je, ali to su činili ustaše, mi nemamo veze s njima.
      Ili si totalni naivko pa ne vidiš da nas ne žele nikad izvući iz optužbe da smo genocidni, ili si stvarno postao nacionalni mazohist. Mi ćemo biti opet dobri za njih kad se odreknemo svoje države, svoje povijesti, svojeg identiteta, kad nestanemo. I ti to nažalost ne vidiš nego s našim neprijateljima udaraš u istu tamburu laži.

      Izbriši
    15. I još jedna važna povijesna činjenica.
      Utjecajni židovi pri vladi SAD objavili su planove (i publicirali to kao knjige) o tome da treba uništiti njemački narod, od toga da treba osuzeti im svu industriju (a toliki narod ne može samo živiti od poljoiprivrede), pa do toga da ih se sterilizira. Postoje dakle dokazi o planiranom genocidu, ali ne židova, nego Nijemaca.
      General Patton, najbolji američki general, kad je vidio što se događa u Njemačkoj, napisao je da su se borili protiv krivog neprijatelja. Uskoro se je sudario s kamionom i umro u bolnici.

      Izbriši
    16. Na koncu dodat ću ovo:
      - da smo kojim slučajem izgubili posljednji rat, završili bi po jamama kao i vojska NDH, a o nama bi se pisalo da smo najveći zločinci koji su hodali zemljom.
      Nažalost, mnogi to znaju, i opet su spremni pokloniti se našim neprijateljima i osuditi one koji su se prije nas borili za našu slobodu, ali su izgubili rat jer je to bio svjetski rat, i našli su se na poraženoj strani.
      Zašto bespogovorno vjerovati onima koji ni dan danas ne žele izraziti pokajanje da su činili ratne zločine nad razoružanom vojskom nakon svršetka rata kao i sa civilima?
      To se može jedino opravdati grdnim strahom pred moćnicima ovog svijeta koji ne žele da se istraži njihova uloga u drugom veleratu i zločinima koji su se tada činili.
      Kad bi bili to ljudi od istine onda ne bi trpali u zatvore i ostracizirali one koji posumnjaju u njihovu naraciju o tom ratu.
      Mislim da će se istina o ovim događajima tek znati kad se pojavi Istina i kad sve tajne od početka svijeta pa do njegovog kraja budu izašle na vidjelo.

      Izbriši
    17. Mazohist, a pogotovo nacionalni nisam nikad bio, a niti ću postati. Štoviše, neki ljudi koji me znaju su me znali optuživati da sam, pazite vi to, ustaša i ultranacionalist samo zbog toga što tvrdim da su Herceg-Bosna i Boka povijesne hrv. zemlje, a što neki Hrvati(koji se čak domoljubima smatraju!) ne mogu smisliti. Inače, bio sam stvarno prije pristalica nekih ustaških ideja, ali u tom trenutku više ništa nisam imao s tim.
      Definitivno se slažem s Vama da bi Jasenovac trebalo prokopati i uzduž, i poprijeko i do dva metra u zemlju, jer je istina prijeko potrebna svima, napose nama. Također, i meni je sumnjiv taj srbosjek i ne vjerujem u to sve dok netko ne da dovoljan dokaz za postojanje istog. Ali, iskustvo me naučilo da se za razumijeti neku ideologiju treba prvo proučiti njene stvaratelje i predstavnike, a ne potencijalne apologizatore ili kritičare. Zato prije vjerujem Kvaterniku no Vukiću ili recimo Jakovini.

      Izbriši
    18. I još da na kraju nadodam-nije i ne mora svaki domoljub biti i ustaša. To je jedna propala ideologija, a ja sam čitajući njene ideologe shvatio da su je dobrim dijelom oni sami osudili i nema smisla više je potencirati. Raskrstimo s tim i gotovo. Neka se istraživanja vrše, ako bude dokaz da je NDH ipak bila humana država i logori isto tako, ja ću prvi ovdje i inače bilo gdje reći:Slava ustašama, Paveliću, Bobanu itd.! Ali, ne vjerujem da će do tog doći.

      Izbriši
    19. Smiješno je govoriti da postoji ustaška ideologija.
      Jel VMRO imala ideologiju, ili jesu li srpski ustanici protiv Turaka imali ideologiju?
      To je jednostavno ustanički('revolucionarni') pokret za rušenje jugoslavenske kraljevine i uspostavu hrvatske države.
      Da, kasnije je Pavelić pisao o nedostacima liberalizma i kapitalizma, kao i komunizma, ali nitko nije prišao pokretu zbog ideoloških razloga.

      Izbriši
    20. Ustaštvo se temelji na izokrenutom pravaštvu. To što su mnogi pristupili tom pokretu zbog oslobođenja Hrvatske je druga stvar, ali taj pokret je upravo ono o čemu govori Kvaternik-tragična farsa pravaštva, čiji je idol od blata bio Pavelić-ovo zadnje je napisao Luburić a ja sam prepisao sa jednog web izvora. Inače, ne trebamo brkati UV i pokret, jer znam da su mnogi HSS-ovci pristupili Vojnici i Domobranstvu koji nisu bili članovi pokreta, čisto zbog domoljublja, pa tako i dva strica moje bake, od kojih je jedan kao vojničar 3. karlovačkog zdruga poginuo na frontu.

      Izbriši
    21. O ovome se ne smije pisati u kontroliranim medijima:
      https://russia-insider.com/en/allied-sacking-defeated-germany/ri28321

      Izbriši
    22. Također i o ovome o čemu sam pisao u komentarima:
      http://ihr.org/other/RooseveltBritishCollusion

      Izbriši
    23. Za kraj, evo što kaže Višnja Pavelić, kći Ante Pavelića o Maksu Luburiću u dokumentarnom filmu Jakova Sedlara:
      “Titovi komunisti nisu htjeli napraviti atentat na mog oca Antu Pavelića. Oni su htjeli izručenje. Ali tu je bilo svega, s Maksom Luburićem, koji je bio luđak, umno bolestan čovjek.”Aludirajući na hercegovačko porijeklo Vjekoslava Maksa Luburića Višnja Pavelić, gledajući u kameru i Jakova Sedlara, rekla je: “Vi ste iz Dalmacije. A ono je Hercegovina. I to su strašne stvari. On je ubijao ljude. Njega nitko nije mogao kontrolirati. Nije tati bilo lako.”
      Možda još možete naći cijeli video intervjua na yt, ja sam samo našao neke dijelove intervjua, ali znam da je prije bio cijeli intervju i da su izrečene ove riječi. Inače, ovo sam kopirao sa web stranica Jutarnjeg lista, u kojem je jedan novinar pričao i komentirao sa Sedlarom njegov intervju sa V. Pavelić. Također, znakovito je da se Višnja Pavelić nikad nije izjašnjavala o zločinima u NDH, što isto pobuđuje određenu sumnju.
      I Glaise von Horstenau govori o konc. logorima(ne znam točno je li ovo o Jasenovcu, neki logor svakako je):"Otišli smo u tvornicu koja je pretvorena u koncentracijski logor. Zastrašujući uvjeti. Nekoliko muškaraca, puno žena i djece, bez odjeće, spavaju na zemlji, kašlju, stenju i plaču. Zapovjednik logora je - unatoč lijepoj tituli poglavnika – obična propalica. Ignorirao sam ga i rekao svojim ustaškim vodičima: 'Ovo je da se čovjek pobljuje."
      Nakon svega ovoga, ako ste intelektualno pošteni, nipošto nećete ignorirati da kći Ante Pavelića, dakle njegova KĆI govori da je Maks Luburić bio luđak koji je ubijao ljude i da ga nitko nije mogao kontrolirati. Također, opet ponavljam, ako vam je stvarno do istine onda nećete ignorirati ni memoare drugog najmoćnijeg čovjeka NDH do 42., ustaškog pukovnika i šefa UNS-a Dide Kvaternika, koji je jasno rekao da razabire da je Luburić teško bolestan(i Pavelićka je rekla da je bio umno bolestan), i da se u Jasenovcu događaju stvari koje se ne mogu opravdati. Na kraju krajeva, ni svjedočanstvo generala njem. Wehrmachta Horstenaua o ustaškim zločinima i grozotama ne ostavljaju puno mjesta sumnji o naravi NDH i ustaškoj vlasti i vrhušci.
      Na vama je odabir: vjerovati suvremenicima DSR i NDH, dužnosnicima i političarima iste i svjedocima poput Jakovljevića ili Cilige, ili bivšem novinaru Novog lista miješanog podrijetla koji iz nekog razloga želi opovrgnuti zločine u Jasenovcu, te ostalim povjesničarima čiji se rad treba provjeriti i vidjeti je li istinit.
      Također, moram reći da je bilo potpuno glupo i neukusno isticati od strane V. Pavelić Luburićevo hercegovačko podrijetlo kao neki pokazatelj njegove agresivnosti ili zločina po pretpostavljenom mentalitetu, jer su velika većina Hercegovaca pošteni i hrabri ljudi i pravi domoljubi, iako je naravno i među njima bilo ološa, poput M. Luburića. Također, sam Pavelić je rođen u herc. općini Konjic i prema jednom tekstu njegova obitelj, premda lička starinom potječe iz Hercegovine, kao bunjevačka što ne bi bilo čudno pa je i licemjerno od V. Pavelić da to navodi kao dokaz ili pokazatelj nečeg strašnog ili lošeg mentaliteta.

      Izbriši
    24. Grešni carinik,
      Opetovano ti pišem da je dosta navoditi tuđa mišljenja, treba raspravljati o materijalnim dokazima, o kostima kojih nema (ni približno u broju o kojem se govori u jasenovačkom mitu), o dokumentima koji govore da je Jasenovac bio radni logor, o poznatim zanatlijama u poslijeratnom Zagrebu koji su u 'logoru smrti' stekli zanat ...
      Ali kad si već dotaknuo se svjedočenja V.Pavelić onda treba nešto znati o povijesti sukoba Pavelić-Luburić i to može objasniti zašto je ona takav stav imala o Luburiću.
      Pavelić nakon 1945. nije vodio emigraciju onako kako je htio Luburić, a to je aktivno se boriti protiv komunističke Jugoslavije. Mislim da je Pavelić na to bio 'uvjeravan' i od SAD (tako se je sastao sa Stojadinovićem u Argentini i potpisali su sporazum o rušenju komunističke Jugoslavije, dok sam pred nekoliko mjeseci gledao jedan srpski video u kojem govornik hvali Stojadinovića kako je tako izvukao Pavelića da bi se moglo izvršiti atentat na njega - pa ti ljudi onda uopće nemaju osjećaj za čast i ponose se prijevarom!).
      Nasuprot njemu, Luburić je bio aktivan, tiskao knjige, borio se je u domovini dok nije u jednom okršaju bio ranjen i krenuo opet kao u mladosti preko Drave u Mađarsku.
      Tadašnje jugokomunističke vlasti su ga se bojali jer je bio vješt gerilac (dakako da nije bio sam) i kažnjavo je one koji su kolaborirali s jugopartizanskim vlastima.
      Pavelić više nije bio državni neprijatelj br.1 Jugoslavije, nego Luburić.
      Od Luburića je i potekla ideja o pomirenju djece ustaša i partizana, naravno na ideji stvaranja suverene hrvatske države.
      Nije bio slijepi poklonik zapada, pa je uspostavio konatakte sa SSSR-om (bilo je tada i nekih hrvatskih emigranata koji se stvarno bili komunistički nastrojeni) te je ponudio, ako bi SSSR podržao rušenje Jugoslavije i uspostavu hrvatske države, da će hrvatska država dati SSSR-u pomorske baze na Jadranu.
      Mislim da su se tada i neki u komunističkom Beogradu uplašili, i ne treba zaboraviti da je iza Titine Jugoslavije stajao više Zapad, nego komunistički istok Europe.
      Zato je Luburića trebalo žurno likvidirati, i našli su nekog Stanića, sina Luburićevog suborca kojeg su partizani ubili, da glumi kako je pobjegao u Jugoslavije radi borbe za Hrvatsku i da osveti oca.
      Istog je Luburić primio kao svog sina, a ovaj mu je jedne nedjelje ujutro, dok su Luburićeva žena i djeca otišli na misu, stavio neku drogu u kavu i ubio ga čekićem.
      Kasnije je u Jugoslaviji ubojica dobio velike privilegije i imovinu, ali gle 'čuda', početkom 90-tih je bio među osnivačima HDZ u Sarajevu (nije čudo jer su HDZ u RH isto organizirali udbaši i izdali nas) i branio se je da je ubio Luburića jer je ovaj nešto loše rekao o njegovom ocu.
      Luburić je vrlo zanimljiva osoba čijeg oca su ubili četnici negdje u istočnoj Hercegovini, te su ga izbacili iz mostarske gimnazije, a on je čuo da se negdje u Mađarskoj nalaze ustaše, te krenuo pješke tamo. Uhitio je V.Mačeka za kojeg je rekao da bi život dao dok je bio u maloljetan u Hercegovini, i našao mu na stolu ukrašeni pištolj-dar kojeg je Mačeku dao Ribbentrop (uhićen je zato što su vlasti NDH saznali da Nijemci s Mačekom pregovaraju oko ponovne uspostave Jugoslavije s Mačekom na čelu, dakle vraćanje na pozicije kad je Jugoslavija pristupila Trojnom paktu).
      Zato je Maček završio u Jasenovcu, ali nije bio kao ostali primoran na rad. Kasnije je Maček živio u Zagrebu u istom stanu s Luburićevom majkom (Luburić je isto tamo povremeno stanovao), a u emigraciji (bijeg mu je osigurala NDH jer bi ga vrlo vjerojatno jugokomunisti ubili) je umro s jugoslavenskom zastavom i fotografijom jugoslavenskog kralja.

      Izbriši
    25. Samo Bog zna kakav je bio Luburić u srcu, ja ne mislim da je bio luđak kako govori V.Pavelić, ali sam siguran da je bio beskpomromisniji od Pavelića, protivio se povlačenju prema Austriji (i oragnizirao obrambene linije od Bosne do Jadrana, ali je to sve napušteno zbog odluke da se ide prema zapadnim saveznicima jer Crvena armija je već hitala prema Beču kroz Mađarsku), ali je postavljen za zapovijednika te posljednje akcije HOS-a (slovenski partizani iz Celja su htjeli spriječiti prolazak, ali kad im je Luburić zaprijetio brzo su se makli), ipak se nije predao nego se je vratio u domovinu i nastavio boriti mislim do 1947.

      Izbriši
    26. Možda još jedan detalj - dok su s Mačekom Nijemci pregovarali, Luburić se je s njima sukobio negdje u Bosni. Ne znam koji je razlog bio, ali Luburić je izrešetao mecima njemačku zastavu.
      Zato je Njemačka tražila od NDH da joj se izruči Luburić kako bi mu sudili.
      Pavelić na to nije pristao, što nam samo govori da je NDH bila suverenija od RH koja je svoje generale predala stranom sudu koji je bio politički sud s ciljem da se izjednači krivnja svih strana u ratu i da se tako opet 'zbliže' države nastale od bivše Jugoslavije.

      Izbriši
    27. Dokumenti, dokumenti, dokumenti... zar vama ljudska riječ, ljudsko svjedočenje ništa ne znači? I to od onih koji su bili suvremenici NDH i logora, štoviše na visokim položajima? Ali dobro, evo vam onda jedan pisani svjedok vremena, ustaški proglas o iseljavanju svih Srba po prezimenima iz Mostara, pod prijetnjom najstrože kazne ukoliko bi se oglušili o to. Evo i linka:http://www.blogger.ba/galerije/post/2693425/296730
      I što ćete sad reći? Da je to humano i opravdano, iseliti sve Srbe zbog ustanka četnika ili partizana u blizini? Da je ovo krivotvorina? Nemojte biti naivni.

      Izbriši
    28. I inače, ne shvaćam čemu uporno inzistiranje da se tipovi poput Luburića prave nekim herojima ili ne znam što. Ako ćemo tražiti heroje sa prezimenom Luburić, vrlo lako ćemo ih naći, a to je njegov otac Ljubomir kog su velikosrbi ubili čini mi se u Trebinju, a koji je po tvrdnjama samog Vjekoslava L. bio iskreni hrv. domoljub, koji nikom ništa nažao učinio nije. Dakle, eto, njegov otac je hrvatski junak, a ne Maks Luburić.

      Izbriši
    29. I tako 'grešni carinik' navodi za svjedoka nekog njemačkog generala, pa se čudim kako se nije sjetio staviti za svjedoka onog talijanskog diplomatu (ili novinara?) koji je pisao da mu se je Pavelić pohvalio i pokazao mu na kancelarijskom stolu staklenku s očima zaklane srpske djece.
      I pitam se kako da to navodi iste 'argumente' kao i oni koji nas svugdje blate gdje god stignu, negirajući naše postojanje kao naroda, negirajući našu povijest, naše kraljeve, priznajući nam da smo samo pokatoličeni Srbi koji su najviše pobili Srba (vjerojatno nisu svjesni da time impliciraju da su Srbi najgori ljudi na svijetu, jer mi smo Srbi).
      Jednom na youtubu naiđoh na neku video seriju koja uspoređuje razne jezike. Pa je tako jedna emisija bila o sličnosti i razlikama između hrvatskog jezika i čini mi se, perzijskog.
      U komentarima je više bilo komentara koji su 'stručno' objašnjavali ne samo da ne postoji hrvatski jezik, nego da ne postoje ni Hrvati, nego da su to pokatoličen Srbi koji su najveći zločinci na svijetu uz dakako spominjanje Jasenovca, logara smrti za djecu, noža 'srbosjeka' ...
      Grešni cariniče, ne vidim bitne razlike između tebe i njih.
      Za razliku od tebe ja ću opet ponoviti, ako su naši preci podržali NDH koja je planski i sustavno činila ono za što je ti i naši neprijatelji optužuju, onda nismo zaslužili da imamo državu i ne treba nam dozvoliti da ju imamo.
      U te lažne optužbe nisam vjerovao ni za vrijeme Jugoslavije, a ti koji si vidio ili čuo da je ustanak 1991. i 1941. bio de facto isti i iz istih razloga, kako možeš zaključiti onda da se radi o nečem posve drugom?
      Ako je istina ono što vjeruješ o NDH, onda su se srpski pobunjenici 1991. s pravom pobunili i rušili RH, jer kako vjerovati hrvatskom narodu koji je počinio nad njima genocid u drugom veleratu?
      Ta nije prošlo od tog rata 800 godina kao od provale i zločina Tatara pa se Mongolima može oprostiti i dati ima pravo na državu kako veli jedan komentator.
      Ne možeš imati kolač i pojesti ga (jer ga onda više nemaš).
      Ako je NDH zločinačka država, onda je legitimitet RH kao hrvatske države nikakav i upitan.
      I u tome je sav smisao laži o drugom veleratu.
      RH se je već uspostavila kao nastavak ZAVNOH-a koji nije stvorio hrvatsku državu, nego teritorijalnu jedinicu u Jugoslaviji u kojoj postoje dva naroda koji su ravnopravni i imaju ista prava odlučivanja, Hrvati i Srbi (ispravno bi bilo nazivati Republika Hrvatska i Srpska).
      To praktično već postoji, zato dolazi vrijeme u kojem se više ne će moći spominjati žrtve partizanskog terora, jer RH je očigledno nastavak partizanskog ZAVNOH-a (havala onom mućku od partizanskog generala Tuđmana koji nam je to podvalio u ustav, onemogućio obračun s titoizmom i spriječio lustraciju), a na putu prema nekoj novoj balkanskoj federaciji.
      Ovo dakle nije obračun s povijesnim ustaškim pokretom koji više ne postoji, ovo je obračun s idejom za koji se je taj pokret borio, za suverenu hrvatsku državu.
      I ako ti toga nisi svjestan, a stvarno si hrvatski domoljub, onda biš trebao zatražiti stručnu pomoć (bez uvrede radi se onda o stockholsmkom sindromu koji je i te kako prisutan među suvremenim Hrvatima).

      Izbriši
    30. Vjerovali ili ne, vi meni sličite na velikosrpske nacionaliste(a njima je dakako potrebna stručna pomoć), koji pod svaku cijenu žele obraniti četnički pokret, pa tako negiraju Moljevića, Homogenu Srbiju, a slave dokazane koljače Dangića(kažu da je 8.000 muslimana poklano od nj. četnika), Đurišića(pokolji u Čajniču i Sandžaku), a da ne govorim o "humanosti" dinarske četničke divizije M. Đujića i Mane Rokvića. Na potpuno isti, dakle POTPUNO isti način vi želite opravdati Luburića, Francetića, Bobana, Pavelića, naglašavajući da su se borili za hrv. slobodu, a istovremeno negirate povijesna svjedočenja i dokumente(gore sam vam priložio jedan iz Mostara, želim čuti komentar). Evo, i ja kažem bez uvrede ali kod vas kao da se radi o opsesivno-kompulzivnom poremećaju kada stalno branite ustaše i nastojite vući paralele između 41. i 91., koje svakako nisu iste.

      Izbriši
    31. I inače ne, ne vjerujem u gluposti o očima na Pavelićevom stolu, to su notorne gluposti koje može prihvatiti samo potpuno zaslijepljeni čovjek ili četnik, ali je ono od Horstenau-a barem po meni autentično i lako moguće. Dok, ono od Talijana je teška kleveta i teška smijurija bez premca.

      Izbriši
    32. Grešni carinik:
      "I što ćete sad reći? Da je to humano i opravdano, iseliti sve Srbe zbog ustanka četnika ili partizana u blizini? Da je ovo krivotvorina? Nemojte biti naivni."

      Usporedi to onda s onim katolicima i muslimanima koji nisu niti dobili upozorenje da se moraju iseliti, nego su na svakakve načine ubijeni prije datuma na tom plakatu, a na području sjeverne Dalmacije, južne Like i zapadne Bosne (jednog svećenika su živog pekli na ražnju), i taj datum se slavio u Jugoslaviji kao dan antifašističkog ustanka u kojem niti jedan metak nije ispaljen niti prema Talijanima niti prema Nijemcima.
      Japanci nisu digli ustanak u SAD pa su završili u logorima.
      Nijemcima se je čini mi se slično dogodilo u SSSR, ali i Tatarima, Čečenima svima za koje se je sumnjalo da su saveznici, makar i potencijalni, s Njemačkom.
      I ako ćemo ulaziti u meritum stvari, onda su zakoni NDH jamčili državljanstvo svima (osim židovima i ciganima koji se povjesno dokazano ne žele asimilirati) koji su naraštajima živili u Hrvatskoj, ali ne i onima koji su se doselili nakon 1918.
      To je inače vrijeme kad je buknuo ustanak i mnogi zločini su se dogodili i bilo je pretjerane reakcije, bilo je i osvete koja se je kasnije kažnjavala. NDH je formirala prijeke sudove koji su takve kažnjavali, znam za slučaj jednog katoličkog svećenika iz Bosne koji je osuđen na smrt jer je pozivao narod na osvetu. Takve ljude se je nazivalo divlje ustaše, jer većinom oni ni nisu pripadali ustaškom poretku nego su širili anarhiju s motivima osvete.
      Inače kako možeš protumačiti da je bilo među generalima HOS-a pravoslavaca, da je bilo ministara u vladi?
      Isto kao i danas kad se velikosrbi čude kako su neki Srbi bili dragovoljci u HV, pa čak i u HOS-u.
      Ne treba stvari zamagljivati, ovdje se već stoljeće i pol vodi bitka hoće li ovaj teritorij biti hrvatska ili srpska država (a neki vide riješenje u jugoslavenskoj državi), to nema nikakve veze s vjerom, pa niti etničkim podrijetlom, jer svatko od nas sigurno ima predaka koji su pripadali raznim etnikumima.

      Izbriši
    33. Uostalom, kako smo vidjeli, vi niste dali ni jedan jedini dokument koji bi osporio da nije Jasenovac bio logor smrti. Samo ste dali sumnjive iskaze o strijeljanju deset ustaša u Jasenovcu zbog pljačke te nekakve uvide o tome da su logoraši učili zanat u njemu(???), i to sve iz jedne jedine knjige(možda dvije). I to bi trebali biti neki dokazi. A također, čak i da je to istina, kao da je Jasenovac bio jedini logor i kao da nije bilo ubijanja po selima i gradovima. Mene zanima istina, dajte više izvora i recite više otkud Vukiću ti uvidi koje sam gore spomenuo.
      I još jedna stvar, kako vi kao kršćanin i kao pravoslavac(sa ovim drugm se ne slažem)možete opravdavati Luburića, koji je jednom prilikom rekao da je spreman ići u savez sa đavlom zbog Hrvatske, i državu čiji je proglasitelj bio mason?

      Izbriši
    34. Grešni carinik:
      "I inače ne, ne vjerujem u gluposti o očima na Pavelićevom stolu, to su notorne gluposti koje može prihvatiti samo potpuno zaslijepljeni čovjek ili četnik, ali je ono od Horstenau-a barem po meni autentično i lako moguće. Dok, ono od Talijana je teška kleveta i teška smijurija bez premca."

      Posve je jasno zašto ti želiš vjerovati tom navodnom svjedočenju njemačkog generala, a je ne.
      Imaš svoju 'istinu', kao i ja moju, i ono što se slaže s tom pretpostavkom je za tebe autentično, objektivno i istinito.
      Ja pak ne želim vjerovati što sam više puta objasnio, ako je NDH bila takva kakvim je oslikavaju tvoji 'autentični' svjedoci, a hrvatski narod je takvu državu podržavao do samog kraja (jasno da je nisu podržavali Hrvati komunisti i Hrvati četnici-jugoslaveni), a takve zločine je nemoguće sakriti, onda nam se više ne smije dozvoliti da budemo suvereni u svojoj državi, eventualno da se država zove hrvatskim imenom, ali ima veze s hrvatskim narodom kao što to ima sadašnja Njemačka s njemačkim narodom (a to je zamalo slika današnje RH).
      Možemo reć - što se je babi htilo, to se je babi snilo.
      Ja ne bih htio da je stvarno NDH bila zločinačka država, ti pak to želiš, eventualno kažeš da ćeš povući svoje optužbe ako se primjerice dokaže da Francetić ili Boban nisu bili zločinci. To znači da potpuno vjeruješ onome što su o njima učili nas u jugokomunističkim školama.
      Ono što je kod tebe nerazumno, osim ako se ne pretvaraš, je da vjeruješ da će nam svijet, a pogotovo Srbija koja je kudikamo utjecajnija od RH u svijetu, progledati kroz prste ako osudimo NDH i reći nam - mi nismo zlopamtila, eto vam vaše suverene hrvatske države zato što ste osudili NDH.
      Pa i sramotni Valerijanov memorandum kojeg je izdala SPC u ljeto 1941. imao je za cilj izmisliti srpske žrtve kako bi i Nijemci, ali i zapadni saveznici srušili hrvatsku državu, ali ne samo radi Pavelića i ustaša, nego generalno.
      Ti si mlad pa se ne možeš sjećati da su hrvatski komunisti S.Šuvar i I.Račan bili optuživani da su ustaše zato što su se protivili potpunoj srbizaciji Jugoslavije.
      Znači da se i NDH, i ustaški pokret, i mit o Jasenovcu koristi i u dnevnopolitičke, a još više u dugoročne ciljeve, a to je ovladavanjem sadašnjeg terotorija RH.
      U svojoj naivnosti ti misliš da će te potapšati po ramenu neki velikosrbin ili netko od prestavnika 'antante' i reći - cijenim te što si osudio NDH pa za nagradu dajemo vama Hrvatima pravo na državnost i suverenost - drugim riječima dajemo vam ono za što se je borio ustaški pokret i država NDH.
      Moraš biti okorjeli hlebinac da biš u to vjerovao.
      Čemu služi priča o nožu srbosjeku ili o tim očima u staklenki, nego da se ovdje stvori srpska država a ukine 'ustaška'?
      Nadam se da ne ćeš jedan dan čuti:
      - dobro si raskrinkao grešni cariniče ustaše, a sad nauči da si pokatoličeni Srbin, ne misliš valjda kao ustaše da postoje Hrvati te da mora zbog nepostojećeg naroda na vjekovnoj srpskoj zemlji postojati hrvatska država? da nisi mpožda i ti skriveni ustaša?

      Zaključujem, želim i volio bih da se dokaže s materijalnim dokazima da NDH nije bila zločinačka država kao i da je Jasenovac bio radni logor.
      U suprotno ne vjerujem dok mi se ne dokaže.
      Ako se pak dokaže, smatram da mi Hrvati, zato što su naši preci u ogromnoj većini podržavali NDH koja je genocidna tvorevina, nemamo pravo na državnost i suverenost.
      Sud (međunarodni i javni) treba biti uspostavljen koji će to utvrditi, barem po pitanju Jasenovca, izvršiti forenzička ispitivanja uzduž i poprijeko, ispitati vjerodostojnost svih dokumenata po kojima je Jasenovac bio radni logor, a ne logor smrti.
      Odričem bilo kome do tada pravo da me prisiljava da vjerujem drugačije, da pišem drugačije i da govorim drugačije.
      Meni je stvarno željena domovina Nebeska, a ne neka zemaljska, ali se isto ne ću odreći svoje zemaljske domovine iz straha pred moćnicima ovog svijeta, ali ako se dokaže ono što sam prije naveo, onda ću se javno odreći takve zemaljske domovine.

      Izbriši
    35. Ne navodiš više nikakve nove argumente grešni cariniče (i oni prethodni su problematični jer su svjedočenja ljudi koji nisu imali izravan uvid, ali su imali nešto protiv onih koji su upravljali logorom, zato njihova vjerodostojnost u svjedočenju je upitna).
      Ja ne branim Luburića kao kršćanina, nego dok se ne dokaže, ne ću ga osuditi zbog navodnih zločina u koja ti vjeruješ (dakako da ne vjerujem jugokomunističkim sudovima ili onima koji su izdali Valerijanov memorandum ili onim 'zapadnima' tipa Nirnberg).
      I sad te molim prekini s raspravom jer novosti u njoj više nema.
      Dokumenti o kojima sam ti govorio nalaze se pretiskani u dvije knjige Vukića i Leljaka, i ako ti je stalo do istine potrudi se doći do njih.

      Izbriši
    36. "Ono što je kod tebe nerazumno, osim ako se ne pretvaraš, je da vjeruješ da će nam svijet, a pogotovo Srbija koja je kudikamo utjecajnija od RH u svijetu, progledati kroz prste ako osudimo NDH i reći nam - mi nismo zlopamtila, eto vam vaše suverene hrvatske države zato što ste osudili NDH."
      Za Srbiju me apsolutno nije briga, niti me zanima što misle njihovi predsjednici-vojvode i huškači, a također me nije briga što misli svijet o Hrvatima i našoj državnosti i povijesti. S njima ne bi trebali ni imati dobre diplomatske odnose sve dok se ne riješi pitanje nestalih, ratne odštete, povuče "bunjevačka" i "šokačka" propaganda protiv Hrvata u Vojvodini i ne prizna pravo hrvatskom narodu na državnost. Ono što mene smeta je to što mnogi hrv. domoljubi, u želji da opravdaju hrvatski narod, a neki i ustaški pokret posežu za sumnjivim, a često i lažnim fragmentima koji su u suprotnosti sa mnogim svjedočanstvima i dokumentima koji već postoje. Nadalje, vjerujte, ja bi bio puno sretniji od vas da se dokaže da je NDH bila humana država i volio bih da to tako bude, jer su se moji preci borili za nju(ali nisu zbog toga zločinci) ali po onom do čeg sam došao ne vjerujem da će se to dokazati.
      I, za razliku od vas, ja se nikad ne bi odrekao niti svoje domovine, pa čak da se dokaže da je Pavelić imao na stolu dječje oči ili da su ustaše imali prvenstvo u klanju srbosjekom, u što ni ja ni vi ne vjerujemo, niti svoje svete katoličke vjere. Vi ste se svete katoličke vjere odrekli, domovine niste, ali ste rekli da ste spremni i na to ako bi se dokazalo da je NDH bila zločinačka država. I što reći na to... to više govori o vama, nego o ustašama ili NDH, to je kukavički i sramotno odreći se tisućljetne povijesti Hrvatske zbog četiri godine zločina i strave, koji je učinila manjina u hrv. narodu. Uostalom, znamo da je spiralu zločina na našim prostorima pokrenula Srbija Garašaninovim Načertanijem, i velikosrpskim planovima te da, iako i mi Hrvati imamo dobar dio odgovornosti na nama, Srbi imaju prvotnu i od nas veću odgovornost zbog svega od 19.st., KJ, Domovinskog rata pa do danas. Dakle, ne vidim razloga za odricanje hrvatstva ni kod sebe, ni kod vas, ni kod bilo koga. Ali i inače ste se vi pokazali kao ekstrem koji vidi Zemlju ravnom i prelazi na pravoslavlje po svojoj volji mimo katoličke istine pa me ne bi začudilo.

      Izbriši
    37. Zamolio sam te da prestaneš raspravu.
      I ovim posljednjim tekstom si još jednom ukazao na svoju naivnost i neznanje.
      Hrvatski narod nije ni velik, ali niti ustrajan (dao sam suprotan primjer Afganistanaca) da bi mogao reć ono što si ti napisao - nije nas briga što svijet misli o nama, mi smo suvereni.
      Da biš bio suveren moraš imati najprije moćnu vojsku koja će štiti sve granice od neprijatelja koji primjerice negiraju našu suverenost i državnost.
      Moćnu vojsku više nemamo, većina onih koji bi mogli nositi pušku, nikad nije pušku držala u ruci, a kamoli da ima neko vojničko znanje i iskustvo (mislim da je i moral katastrofalan kod novijih naraštaja, ali to nije samo kod nas).
      Drugo, naše su granice tako razvučene da smo na toliko mjesta pretanki da bi se branili, osim ako ne bismo imali neku stvarno jaku vojsku koju nemamo niti ćemo je imati pod ovom ZAVNOH-ovskom državom.
      Treće, da bi vojska bila operativna, mora imati osim borbenog duha (kojeg u ZAVNOH-u nema) i moderno oružje i logistiku, a toga nema ako država nema jako gospodarstvo i ako nema svoju vlastitu proizvodnju oružja jer je ludost ovisiti o milosti nekog vanjskog proizvođača oružja.
      Ćetvrto, država mora biti koliko-toliko autarkična da bi opstala u slučaju vojno-ekonomske blokade, a to je nepoznat pojam u državi u kojoj je glavni prihod prostitucija to jest turizam.
      Stoga je tvoja tvrdnja - nije me briga kakvu sliku o Hrvatima i njihovoj povijesti ima svijet, jer mi smo suvereni i slobodni, je prvorazredna naivnost, da ne kažem budalaština.
      Ako hrvatska država želi opstati, bolje rečeno hrvatski narod jer RH nije hrvatska država nego Republika Hrvatska i Srpska, onda se žurno mora raskrinkati Jasenovački mit koji je u svijetu stvorio sliku o nama kao o zločinačkom narodu, a tu je samo jedan koračić da se na nekom novom međunarodnom preslaganju karata kaže - gotov je eksperiment s RH jer znamo da su Hrvati zločinački narod kojem se ne može vjerovati.
      To je konačno javno izjavio američki predsjednik F.D.Roosvelt.
      Ono što radi časni igor Vukić kojeg ti sramotno omalovažavaš jer u svojoj oholosti ne želiš priznati da si možda u krivu, vrijedi više nego sve ono što čine hrvatske vlade od 90-tih pa do danas.
      Nedavno je iznio dokumente o tome kako su partizanski zločinci bez valjanog razloga ubijali Zagrepčane kao golubove nakon 'oslobođenja'.
      Ti ćeš reć - ali i ja to osuđujem.
      Koga to briga?
      Bitno je ono što misli prosječni Joe iz SAD ili Ivan iz Rusije, a oni sustavno slušaju propagandu o srbosjeku, o milijun zaklanih, o dječjim očimam u staklenki, o časnim sestrama s naoštrenim noževima, i vjerojatno će reć - nije baš to bilo u redu, ali imamo razumijevanje, to je osveta zbog Jasenovca.
      Konačno tako se službeno tumači u ovoj Republici Hrvatskoj i Srpskoj sramotni pokolj nakon završetka rata razoružane vojske i civila NDH - ionako su bili zločinci samo ih se nije stiglo staviti na sud.
      E hlebinče, dok je takvih kao što si ti, ovdje će biti Republika Hrvatska i Srpska koja sluša naloge što iz Budina, što iz Beograda, što iz Brisela (a prije Beč i Budimpešta, stvarno što se događa s tim mjestima koji započinju sa tim slovom da im hrvatski hlebinci hrle).

      Izbriši
    38. Grešni carinik:
      "Vi ste se svete katoličke vjere odrekli,"

      Ne, ja vjerujem u jednu, svetu, katoličku i apostolsku Crkvu.
      I vjerujem u sve ostale dijelove Simbola vjere u koje ti ne vjeruješ ako si papist, jer ti vjeruješ da rimski episkop ima pravo promijeniti Simbol vjere (pa ga je i promijenio - filioque), da je on iznad kršćanskih otaca i svetih sabora Crkve te dogmi i kanona koje su ti sabori proglasili.
      Ja sam dakle nakon duge potrage našao Crkvu, a prije toga sam bio zaveden s papizmom.

      Izbriši
    39. "E hlebinče, dok je takvih kao što si ti, ovdje će biti Republika Hrvatska i Srpska koja sluša naloge što iz Budina, što iz Beograda, što iz Brisela (a prije Beč i Budimpešta, stvarno što se događa s tim mjestima koji započinju sa tim slovom da im hrvatski hlebinci hrle)."
      A Brusić hrli u Berlin. I što vam je Budin(nikad čuo da postoji)???
      Ja naivac nisam nego ste prije to vi jer mislite da će svijet vjerovati Vukiću ili Leljaku. Kako možete pretpostaviti da će svijet vjerovati njima, koje kao ljude cijenim i ne omalovažavam ih(pitam koji su im interesi, s tim da protiv njih nemam apsolutno ništa, osobito prema Leljaku kojeg više cijenim zbog radova o Bleiburgu, no Jasenovcu)kad ne vjeruju ni onima koji žele dokazati prave pravcate istine, da je časni falangistički i karlistički šp. pokret htio dobro svojoj državi i borio se za moral, Crkvu i domovinu, da je tzv. Francuska revolucija bila revolucija zla, da komuniste zapravo nije briga za radnička,seljačka prava, da u DSR nema pravih strana, da je u PSR pobijedila kriva strana... da je Jasenovac i zločini NDH laž. Pogledajte na wiki članke o tome na drugim jezicima, nijedan to ne opovrgava. Mi moramo širiti dobar glas o nama,da, a to se sigurno ne radi tako da ćemo Židovima ili Srbima trljati sol na rane i davati im alibi da nas optuže da smo "krvožedne ustaše koje bre opet smeraju novi velegenocid nad srpskom nejači bre" i da ćemo"isterati sve Srbe i napraviti novu NDH". Ne, Emile, to se tako ne radi...mi trebamo prestati pričati o NDH, osuditi to ako nas tko pita za mišljenje(osobito od stranaca), ali se definitivno nećemo zbog toga svaki dan, mjesec i minutu posipati pepelom. Ja prvi neću, jer nisam kriv za to i o ovakvim temama počinjem tek kad vidim da netko drugi piše ili u mom društvu priča o tome. E a sad, kako onda proširiti dobar glas o nama? Imamo zbilja puno aduta, ali evo nekoliko njih:uspjesi cijenjene nogometne i rukometne reprezentacije, pokazivanje junačkih primjera držanja Hrvata u trenucima naše uglavnom slavne prošlosti, kao npr. stogodišnje hrvatske borbe protiv Turaka, pobjede nad Bugarima, Srbima i Talijanima kroz povijest,Domovinski rat pa i junačko držanje Hrvata u DSR(ali ne zločinaca, ne moram to ni spominjati), hrvatska kultura koja je ogromna(katedrale, stari dvorci, Dubrovnik, Split, Ero s onoga svijeta, Nikola Šubić-Zrinski, himna, pjesnici, književnici,alka, narodne nošnje,pjesme i običaji...do kraja tjedna bi mogao nabrajati), mentalitet i ponašanje našeg naroda, ljepota naše zemlje... toliko primjera, pregršt njih. A vi zapeli u 41. i NDH...jadni vi. I da, ohol sam i to priznajem, i to mi ne ide na čast i volio bih biti ponizan, ali moja oholost nema veze sa ovim o čemu sad pričamo. Vi ste isto oholi, ali baš ne želite to ovdje spominjati, nego optužujete druge da su oholi, i druge komentatore. Ipak, pohvalit ću vas da ne cenzurirate ljude(osim ako vrijeđaju ili pišu provokacije) i da imate strpljenja te da nastojite odgovoriti na većinu upita.
      Umoran sam i ja od ove rasprave, i ovo će biti zadnje što ću ovdje na ovoj temi napisati. Sve ono što sam pisao otprije i držao su moji stavovi, i takvi ostaju sve dok se istinito kao npr. o NDH ev. ne opovrgnu. Uvijek sam bio ponosan na moj narod i neću ga nikada izdati, baš kao ni kat. vjeru. Nisam od onih koji se javno busaju u prsa, jer ja u prsima imam dovoljno ljubavi i ponosa za Hrvatsku pa se ni ne trebam javno ikome opravdavati niti busati. Takvi su bili moji preci, takav jesam i biti ću i ja. Također, nisam "hlebinac" makar to vi mislili o meni, ali ne ću vam to uzeti za zlo, jer bi i ja na vašem mjestu moguće tako razmišljao. Ni vi ni ja nećemo znati potpunu istinu dok se Jasenovac ne prekopa i istraži te dok ne dođe neka domoljubnija vlast, i tu se slažem s Vama. Ja imam svoje argumente i dokaze, vi svoje. Vrijeme i istina će pokazati svoje. Vi ste već pogazili dva svoja prethodna stava. Svako vam dobro i Božji blagoslov bez obzira na raspravu, i dao Bog da svi nađemo istinu, koja je jedna, kakva god bila.

      Izbriši
    40. Korektan post.
      Dodajem, Hrvati sigurno ne započinju teme oko NDH, Jasenovca, kao što niti Nijemci (osim mazohista) oko tzv. holokausta. Oni koji to nikako ne žele skinuti s dnevnog reda čine te zato što im je to najjače oružje s kojim ili žele izmusti financijski neki narod, ili ga vječito držati u pokornosti, ili i jedno i drugo. Nijemci su preveliki narod da bi se tek tako njemačka zemlja podijelila susjednim zemljama, kod nas koji smo mali upitna je naša egzistencija kao države i naroda, i zato se mit Jasenovca koristi da bi nas se dotuklo i ovdje postavilo granice koje su obećale sile Antante Srbiji u prvom veleratu.
      Kad su 2000-te bili izbori ondašnja oporba je imali neki reklamni crtić čija je poruka bila - dosta je više podjela na ustaše i partizane, dosta je o ratu.
      Tada sam naivno povjerovao da su u tome iskreni.
      Čim su osvojili vlast krenuli su sa osudom NDH i povratkom na ZAVNOH i Republiku Hrvatsku i Srpsku, uz toleranciju i podršku revitalizaciji titoizma.
      Od onda više ne vjerujem onima koji kažu - dosta je povijesti, okrenimo se budućnosti.
      Jer Orwell je izjavio veliku mudrost - onaj tko kontrolira sadašnjost, taj kontrolira prošlost. Onaj tko kontrolira prošlost, taj kontrolira budućnost.
      Dakle ne smijemo biti naivni, ako se naša prošlost bude tumačila propartizansko-zavnohovski uz osudu NDH (opet titinom generalu Tuđmanu hvala), to znači da nam je budućnost bez nacionalne i suverene države.
      To je cijena ne raskrinkavanja mita o Jasenovcu, i koliko mi je poznato niti jedna politička stranka u RH se za sveobuhvatno ispitivanje dokumenata i prekapanja bivšeg logora ne zalaže.

      Izbriši
  5. "Ponovit ću - ako bi to istraživanje bilo vjerodostojno, i optužbe dokazane s materijalnim dokazima, promptno ću urbi et orbi objaviti da je NDH bila magazločinačka država te da je zbog toga hrvatski narod izgubio pravo na svoju državu i slobodu."

    Vrlo apsurdna tvrdnja, ne razumijem logiku koja stoji iza toga. Ako je NDH bila zločinačka, Hrvati nemaju pravu na državu za vječnost?!? Što je to, nekakva "genetska odgovornost"? Po tome onda ni Mongoli ne bi "smjeli" imati državu, a ni Nijemci (kako je već zamijetio Grešni Carinik). I mnogi drugi. Kažeš da današnja njemačka država zapravo nije njemačka, ali ostaje činjenica da postoji određena teritorijalna cjelina koja se zove Njemačka, u njoj je službeni jezik njemački itd.

    Stvarno čudna logika, zvuči talmudski čak.

    A i inače narodi dobivaju državu najčešće ne putem apstraktnog pozivanja na pravo naroda na slobodu, nego se ta sloboda izbori s puškom u ruci. Kao npr. Hrvati 1991.-1995.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kazes izborili smo slobodu s puskom u ruci. Tada je bila i u mojoj ruci. Zaboravljas da Hrvati nisu Afganistanci koji ce ratovati i 100 godina i jesti travu, ali se s okupacijom ne ce pomiriti. Jako malo nas je bilo tada takvih, sad jos i manje. Vrlo je oportuno napadati u RH ustase, a oni su bili 'afganistanci' prema danasnjim Hrvatima. Dakle, da bi dobili medjunarodno priznanje morali smo priznati status quo, to znaci priznati silama pobjednicama ww2 da su nam nadredjene i da nikad ne cemo dovoditi u pitanje njihovu vodecu ulogu, a te sile nam doslovno diktiraju kakve zakone cemo donijeti, tko moze doci na vlast, kome ce se dati mediji na upravljanje ... mi smo kudikamo manje suvereni nego NDH, a da nije bila onako konfuzna situacija s rusenjem berlinskog zida, pa smo mnogo oruzja dobili od istoka, ne bi bilo ni puske za stavit na rame. Nista se nije promijenilo od vremena kad je Radic obilazio uzaludno zapadne sile pobjednice trazeci podrsku za nase pravo na slobodu i drzavu. Mi smo bili 1991. neusporedivo slabije organizirani nego 1941., a da ne ukazujem na cinjenicu kako je hrvatska udba organizirala HDZ tako da se na prste jedne ruke mogu nabrojati ministri koji nisu bili komunisti. Stoga je lustracija planski onemogucena od samog pocetka, titoizam nastavljen kao da ne postoji hrvatska drzava, nista nije ucinjeno da se skine propaganda u svijetu da smo koljaci male djece, da smo poklali stotine tisuca Srba u logorima za kojih nema materijalnih dokaza, dok ima toliko otkrivenih jama s ubijenim Hrvatima nakon zavrsetka rata, a uskoro se vise ne ce moci to ni spominjati u javnosti. Imamo prijateljske odnise s drzavom u kojoj se negira nase pistojanje, nasa povjestnost i prisvajaju nase zemlje, velikosrpstvo se siri kroz mjesnu Crkvu koju financira hrvatska drzava, a sve se cini da se ne oformi HPC. Je li RH uopce hrvatska drzava, i ako nije tko nas je tako grdno prevario dok smo krvarili na bojistu, a on ili oni su ustrojavali nehrvatsku hrvatsku drzavu po mjeri titinih partizana?

      Izbriši
  6. Inače ne razumijem tvoje nježne osjećaje prema fašizmu/nacizmu. Zar i ta ideologija (fašizam i nacizam nisu isto, ali ovdje ih, pojednostavljivanja radi, stavljam u isto koš) nije samo jedna od triju modernih, materijalističkih, bezbožničkih i protukšćanskih filozofija (druge dvije su demokratsko-liberalno-kapitalistička i komunistička)? Fašizam/nacizam su isto bili nasljednici ideja Francuske revolucije i engleskog racionalizma, protukršćanskog građanskog društva 19. i početka 20. stoljeća. Fašizam/nacizam je zapravo bio ništa drugo nego obrambena reakcija građansko-liberalnog društva na opasnost od komunizma. Inače nastavlja antikršćansku (ne)kulturnu orijentaciju građanskog liberalizma.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zašto ih ne poslati dođavola (tj. do Đavola, jer od njega dolaze) sve te tri ideologije? Sve tri podjednako? A ti misliš da je fašizam/nacizam kompatibilniji s kršćanstvom. Nije!

    Danijel

    (ja sam autor i prethodnih dvaju unosa, samo sam se zaboravio potpisati)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj sud je kao i tvoj. Fasizam ili narodni socijalizam je reakcija prvenstveno na destrukciju internacionalnog komunizma iza kojeg su stajali medjunarodni judeobankari koji su jos i Marksa financirali, i reakcija na kapitalizam koji je opet po svojoj naravi globalan i unistava svako organsko drustvo kao i komunizam. RKC nije bila ozbiljna oporba tim globalizmima kao sto nije ni danas. K tome Rotschildi su financirali Vatikan jos u 19.st. Tako da je jedina prava oporba bilo rusko pravoslavno carstvo, jer u svakoj demokraciji svjetski oligarsi dodju prije ili kasnije na vlast. Nakon sto je ubijen posljednji ruski car, nikakve ozbiljne oporbe, doli nacionalnog socijalizma nije bilo dekadenciji i destruktivnosti globalizma i pratece nekulture. Primjerice degenerativna umjetnost, feminizam, seksualna revolucija bile su sprijecena u zemljama narodnog socijalizma, dok vidimo da u zemkjama parlamentarne demokracije nikad ne vlada narod kao sto narod nije nikad vladao, eho neka elita. Kad vise nije bilo careva da skresu krila judeomasoneriji, to su cinile elite koje su vodile zemlje narodnog socijalizma. Nemojmo misliyi da su to bile samo ondasnje sile osovine, mnoge zemlje Azije i Afrike kad su se oslobodili kolonijalizma imali su narodni socijalizam, primjerice Naserov Egipat, Sirija, Irak, Libija. S vremenom su sve te zemlje kapitulirale pred globalnim kapitalizmom ili komunizmom jer ista svjetska oligarhija, koja upravlja i ovom igrom pandemije je rusila najprije krscanskog cara, a onda i nacionalne vodje koji nisu htjeli uci u 'klub'. Ne znam iz kojeg to moralnog razloga bih trebao imati sklonost prema vladavini svjetske i to otvoreno antikrscanske oligarhije koja je u demokraciji kao riba u vodi, u odnosu na vidje narodnog socijalizma koji su ako nista drugo borili se protiv dekadencije i javnog nemorala. Krscanska demokracija je, to bi trebalo biti sad svima jasno, samo smokvin list za vladavinu globalne judemasonerije. Pravo rjesenje je ponovna uspostava krscanskog carstva, ali mi se cini da ce prije doci kraj svijeta. Ne postoje vise ni zemlje narodnog socijalizma, globalna oligarhija svugdje vlada, i u Kini.

      Izbriši
  8. John Kennedy je u memoarima napisao da je Hitler bio dobar čovjek. Potpisao je mirovni sporazum s britancima, ali je sve uništio mason i monstrum Winston Churchill. Mislim da je poslao avione na Berlin pa je Hitler poludio. U ovo zadnje nisam siguran, ali mislim da je to prikazano na HTVu.
    PS. Uvjeren sam da je on, pored Tita odgovoran za genocid nad Hrvatima.
    Marinko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šest puta je Churchill poslao bombardere na Berlin, orije nego što je Hitler zapovijedio da se isto tako napadnu britanski gradovi. Kod Dunkerka je pustio da oko 300.000 britansko-francuskih vojnika izađu iz obruča na što su njemački generali bili preneraženi, ali to je opet bila ruka pomirnica prema Britaniji. Konačno, Hess - Hitlerov zamjenik i eventualni nasljednik odletio je zrakoplovom u mirovnu misiju u VB, a ovi su ga uhitili i držali u zatvoru do smrti.
      Tako da dileme nema tko je bio ratni huškač, a tko je želio mir.
      I na našem području rata ne bi bilo (ali ne bi bilo niti NDH) da nisu tajne službe VB izvršile državni udar u ožujku 1941. u Jugoslaviji.
      Njemačka nije imala nikakve planove, barem ne ratne za područje Balkana, ali tu su se Talijani peretvarajući da su neka sila zaratili s Grčkom i gubili rat, a opet VB je tada htjela u Grčkoj napraviti aerodrome s kojima bi tukla naftna postrojenja u Rumunjskoj koja su bila vitalna Njemačkoj.
      Tako su Britanci prenijeli rat na naše područje (kad je kraljevina Jugoslavija pristupila antikominternskom paktu nije niti imala obvezu da propusti kroz svoj teritorij njemačke trupe).
      Hess je letio u VB s prijedlogom da će se Njemačka povući iz Belgije, Nizozemske i Francuske što jasno govori da Njemačka nije imala ekspanzionističke ciljeve na zapadu.
      Međutim, uzrok i povod ratu je nepravedni Versajski mir koji je Njemačkoj oduzeo povezanost s istočnom Pruskom, i tu su opet zakuhali Britanci. Jer Njemačka je tražila da se napravi koridor prema istočnoj Pruskoj kao što je bio poslije 1945. prema zapadnom Berlinu, ali Poljaci su tada imali imperijalne planove i dobili su uvjeravanja da će im VB dati vojnu pomoć ako uđu u rat s Njemačkom.
      Uzrok rata je bio, što se u službenoj histiografije ne smije spomenuti, pogrom i masakr Nijemaca u Poljskoj.
      Sličana je stvar bila i s Nijemcima u Sudetima. Njemačka nije doživjela poraz u prvom veleratu, niti jedan engleski ili francuski vojnik nije kročio na njemačko tlo tijekom rata, i obećan joj je pravedan mir, međutim nakon Versaja oduzeti su joj mnogi teritoriji i prinuđena je plaćati enormno velike ratne odštete. U tome je uzrok drugog velerata.
      S druge strane Njemačka je imala iskustvo neuspješne komunističke revolucije, i znala je dobro da će prije ili kasnije komunisti opet započeti revoluciju ili napad iz SSSR-a. To su znali i Rumunji i Mađari, zato su i oni pristupili antikominternovskom paktu.
      Rumunji su pravoslavci (i to najbrojniji nakon Rusa i Ukrajinaca), i nisu vidjeli nikakvu izdaju vjere priključiti se antikomunističkom paktu kojeg je vodila luteransko-katolička Njemačka koju su vodili nacionalni socijalisti.
      I pokazalo se je kakvu su pošast donijeli boljševici kad su pobijedili u tom ratu, i to prvenstveno zato što se je SAD uključio u rat sa svojim ogromnim vojno-industrijskim potencijalom.

      Izbriši
  9. Braćo....

    Puno je napisano i izrečeno...ali...jednostavno...da se sada pojavi partija sa bilo kakvim nazivom, može i nacionalnim ili vjerskim...i ubije "samo" deset ljudi, civila, u ime svoga cilja i programa..bi li ste joj pristupili ???

    A komunisti ,ustaše i naci fašisti su ubili, Bog zna koliko žena,djece i staraca u ime svojih ciljeva...Kako itko tko sebe zove kršćaninom može simpatizirati bilo koga od njih. Bez obzira na povijesne okolnosti,uvjete i sve ostalo...Ne ulazeći u povjesne istine i neistine..to su pokreti koji su ubijali ljude, ne kao vojnici iz rova. Iz rova u ratu na žalost ubijaju svi..O tome ne govorim, nego zarobljene ili uhvaćene planski...Čemu ovolika rasprava o jednostavnim stvarima.

    Abdul Mesih el Misqin el Qubrisi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izbrisao sam komentar gornjeg posta u kojem je primjećeno da Abdul spominjući 'zločince' nije spomenuo četnike.
      Ostavio bih post da nije uslijedila na kraju uvreda.
      Vjerujem da nije Abdul hotimično njih zaboravio spomenuti.
      Usput ću i odgovoriti na post.
      Komunisti imaju u svojim teorijskim temeljima ubijanje 'klasnih neprijatelja' kao i uništenje religije, pa i morala kao nečeg buržujskog, tako da ne postoji nevini komunist, svaki od njih u normalnoj državi treba biti uhićen i poslat na preodgoj dok se ne izliječi od sotonizma (jer komunizam je samo vid sotonizma), a ako je okrvavio ruke, zaslužuje smrtnu kaznu.
      Što se tiče ostalih, poput nacional-socijalista, fašista, nacionalista poput pripadnika ustaškog i četničkog pokreta (a tu možemo pribrojiti slične pokrete poput VMRO, IRA, nacionaolno-oslobodilački pokreti u Africi, Aziji, Americi, ...), oni nisu (osim ako nisu prihvatili marksizam) u teorijskim postavkama negirali niti religiju, niti moral, niti su propagirali ubijanje neprijatelja osim onih koji s oružjem spriječavaju nacionalnu slobodu.
      Stoga nitko tko je pripadao takvim pokretima se ne može smatrati zločincem zato što je pripadao tom pokretu, nego jedino ako mu se dokaže da je osobno učinio neki zločin (ubio nedužne civile tako da je podmetnuo negdje bombu ...).
      Nadalje, ne smijemo smetnuti s uma da su svi nacionalno-oslobodilački pokreti imali svoje jatake koji nisu bili u oružanim formacijama te se ne mogu isti smatrati žrtvama ako su bili uhvaćeni od nekog protivničkog pokreta ili države protiv koje su dignuli ustanak.
      Nadalje, u ratu Ženevska konvencija o ratovanju ne štiti pripadnike gerile to jest partizana, jer oni nisu pripadnici regularne vojske neke države.
      Primjerice, kad je vojska kraljevine Jugoslavije kapitulirala (kao i cijela država) onda je ženevska konvencija štitila zarobljene jugoslavenske vojnike (što je i bilo), ali ne i one koji su nastavili s borbom i gerilom (četnike).
      Ista je stvar bila s HOS-om nakon kapitulacije na blajburškom polju, s tom razlikom što je VB direktno s predajom te vojske partizanima prekršila ženevsku konvenciju, ali na žalost do dana današnjeg nije snosila posljedice to jest kaznu.
      Nikako se ne smije isto suditi stvarnog zločinca i onog tko je sudjelovao u nekom ratu i nije osobno počinio zločin (a kod nas vrijedi (ne)pravda - ako je netko bio ustaša, taj ne zaslužuje niti suđenje nego metak ili nož pa u jamu).
      To je onda nova nepravda i ne može se nikako sakriti pod vidom kršćanskog pacifizma.
      Kršćanstvo nije nikad apriori osudilo rat i ratnike, niti je ikad Gospod Hristos pozvao vojnike da odbace oružje i napuste vojsku. To nisu radili niti kršćanski oci, pa onda niti Crkva.
      Imamo niz velikih mučenika koji su bili rimski vojnici i visoko postavljeni časnici i časno i hrabro su služili istu vojsku, ali su mučeni na kraju zato što nisu htjeli zanijekati svoju vjeru.

      Izbriši
    2. Brate Emile.
      Ma naravno...Četnike nisam spomenuo jer nisu bili spomenuti u tekstu...isto mislim i o četnicima i o svima koji rade zločine...Onaj čovjek nije zdrav..po meni,na njega ne treba gubiti energiju. Bog mu bio na pomoć

      Abdul Mesih el Misqin el Qubisi

      Izbriši
    3. "Ženevska konvencija" je bijedan izgovor za masovne zločine.

      Miroslav

      Izbriši
    4. Miroslav:
      "Ženevska konvencija" je bijedan izgovor za masovne zločine."

      Nisam govorio o masovnim zločinima, jer oni, ako su dokazani, su zločini zbog kojih se moraju kazniti vinovnici, ako su još živi.
      Ako je bilo koja postrojba u ratu ubijala civile koji nisu imali veze s ratom (i to treba dakle uzeti u obzir, ako je neki 'civil' sudjelovao u ustanku, on više nije nedužni civil, vojnik regularne vojske neke države ima pak drugi status) onda za to trebaju odgovarati zapovijednici te postrojbe i izvršitelji.
      I još jedno, ako jedna strana u sukobu uzme taoce, onda to nipošto ne znači da je druga strana zločinačka zato što je uzvratila istom mjerom.
      Isto tako bi bilo nepravedno reći da je netko zločinac zato što je bombardirao gradove, a prije toga je druga strana bombardirala njegove gradove.
      To je isto kao u dvoboju, ako jedna strana prekrši pravila dvoboja, onda više ni druga strana nije obvezna se držati pravila. Primjerice dvoboj je mačevima, a netko izvuče pištolj, onda i ova druga strana više nije obvezna da se sučeljava samo mačem. Isto tako je u ratu ako jedna strane odluči ne više poštivati ženevsku konvenciju pa uzme civile za taoce.

      Izbriši
  10. Brate Emile.

    Imaš li možda informaciju...Kada Rumunji služe u Zg, ima li igdje raspored bogosluženja... i jesu li još uvijek u Voćarskoj ?

    Hvala unaprijed.

    Abdul Mesih el Misqin el Qubrisi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost nisam nikad bio na sv.liturgiji kod njih. Ako saznaš nešto molim javi mi, jer bih volio doći (emil.brusic@gmail.com).
      I nadam se da nisu prihvatili 'korona' mjere, jer na liturgije u kojima će vjernici nositi maske ili će pričešće biti bez obje prilike ili s dezinficiranjem žličice ne bih išao.
      Pozdrav

      Izbriši
    2. Ako nešto saznam svakako ti javim...Bog na pomoć.

      Abdul Mesih el Misqin el Qubrisi

      Izbriši
  11. Čuo sam da je Velimirović pohvalio instituciju javnih kuća, smatrajući da one čuvaju brakove i obiteljski život? Jer, kad mužu dosadi supruga i obiteljski život, može se ići malo "proveseliti" u javnoj kući, s nekom prostitutkom, pa se onda, osvježen i smiren, može vratiti svojoj zakonitoj supruzi. A da nema javne kuće, muž bi otišao od žene drugoj ženi, čime bi se razbila obitelj, a djeca ostala bez normalnog života s oba roditelja. Evo, ne znam je li to stvarno rekao Velimirović, ograđujem se. Čuo sam to od Ljubodraga Ducija Simonovića (on je rekao da je to Velimirović rekao odnosno napisao). Ako je to stvarno rekao Velimirović, to je onda strašno i neshvatljivo. "Shvatljivo" jedino sa stanovišta nekakve ekstremne cinično-pozemljarske perspektive, a nikako kršćanske. Osim toga je to i heretično, jer bi svaki kršćanin, tu nema razlike između rimoktaolika i pravoslavaca, trebao smatrati da su spolni odnosi izvan braka grijeh.

    Miroslav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inače je grijeh prijenositi neprovjerene glasine, a koji put je grijeh prijenositi i provjerene, ako od njih nikakve koristi ne će biti, nego imaju za cilj blatiti nekog čovjeka.
      Pa sad smatraj svojom kršćanskom dužnošću da se opravdaš, navesti gdje, i kad je to Velimirović napisao.
      O takvoj laksativnoj etici je inače pisao B.Pascal u svojim "Provincijskim pismima" jer su se s njome koristili isusovci koji su po tome bili onda poznati, ali i danas (oni su nositelji modernizma u RKC).
      Ekonomija nam kaže da se sve ljude i njihove strasti ne može isto tretirati i liječiti, kao što isti lijek ne djeluje na sve ljude jednako. Ali nikad se ne može preporučiti u ime ekonomije nekom kršćaninu da počini neki 'manje' teški grijeh, tako da ne bi počinio neki 'veći'.
      Svaki blud je intrizično zao, tu nema ekonomije pa se u nekom može progledati kroz prste, kao što bi se moglo recimo nekom tko pati od strasti prejedenja preporučiti da umjesto preobilne hrane popije nekoliko čaša vina (ali opet da ne bude pijan).
      U ovom slučaju jedenje nije intrizično zlo, nego je zlo samo ako se radi o prejedenju, dok blud je zao bez obzira na količinu i vrst (iako dakle postoji gradacija zla i u tom grijehu).

      Izbriši
    2. Nisam to ja direktno pročitao, nego je to rekao Ljubodrag Duci Simonović. Od njega sam čuo.

      Miroslav

      Izbriši
    3. Pa to sam ti i rekao. Širiš neprovjerene glasine, a onda se samo pravdaš da nisi kriv, nego samo ih prenosiš.
      I da se vratim na taj slučaj. Ako je stvarno Velimirović poručivao muževima da idu kod prostitutki ako već ne mogu svladati strast bluda, onda je njegova svetost upitna.
      Onda se stvarno o tome ne bi smjelo šutjeti, jer ovako (ako je ta glasina istinita) se širi sablazan i netko može stvarno otići u blud sa prostitutkom misleći da je to dopušteno jer je to savjetovao svetac.
      Ako ovo čita netko tko pripada SPC, molim ga kao brata u Hristu, da se raspita kod svojeg paroha ili episkopa je li ova glasina istinita, i onda neka se stvar do kraja ispita.

      Izbriši
    4. "Ako je stvarno Velimirović poručivao muževima da idu kod prostitutki ako već ne mogu svladati strast bluda, onda je njegova svetost upitna."

      Sve je oko njega upitno. Ne bi patrijarh Pavle tek tako bio protiv njegove kanonizacije.

      On je "svetac" cijelog pravoslavlja i nemoj prebacivati na Srbe ono što se i na tebe odnosi. Nije valjda da se moliš samo bugarskim svecima... Pročitaj na gornjoj poveznici koga je sve SPC proglasila svecima. Dno dna. Imaš dovoljno materijala za stvarno reagirati, a ne samo biti velik na riječima.

      D.

      Izbriši
  12. Istina nema cijene.

    https://slobodnadalmacija.hr/kultura/cudni-kriteriji-srpske-pravoslavne-crkve-stepinac-ne-moze-biti-svetac-a-koljaci-i-pedofili-mogu-431554

    Emile, ako istina nema cijene, onda budi istinoljubiv.

    D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. https://www.telegraf.rs/vesti/910771-hitlerov-orden-cigarete-antisemitizam-sve-o-vladici-nikolaju-velimirovicu

      Patrijarh Pavle se protivio njegov kanonizaciji

      D.

      Izbriši
    2. Odgovorio sam već po pitanju 'nacista' Velimirovića, a to se onda odnosi i na optužbu da je bio prijatelj Ljotiću.
      Njemački socijalizam odnosno ondašnja država jedina se je suprostavila efikasno judeomasoneriji, međunarodnim bankarima-lihvarima, suzbila je dekadenciju u kulturi i umjetnosti, spriječila širenje sodomije i razvrata, činila je ono što je nekada činio krščanski car.
      Zato je ne samo kukavički pljuvati sad po Velimiroviću jer je to vidio i o tome pisao, nego je i negacija kršćanstva.
      Jel to znači da vi želite tolerirati ili širiti dekadenciju i svu ostalu sotonsku agendu, jer simpatizirate židovske profesore tzv. frankfurtske škole koje je Njemačka istjerala, a ovi su u SAD pokrenuli seksualnu i antikršćansku revoluciju čije plodove sad vidimo?
      Tko je to na zapadu zabranio i maknuo sa scene te promotore zla? Nitko. Zato su ne samo Velimirović, nego i drugi kršćani vidjeli ondašnju Njemačku kao nadu da će se spriječiti zlo koje je posebno buknulo koje desetljeće nakon 1945.
      Lako je sad tući mrtvog konja s batinom političke korektnosti.
      Baš jučer sam slušao esej o vojnoj hunti u Grčkoj 1967-1974. Nju nisu vodili generali, nego mlađi pukovnici koji su bili djeca sa sela, u pravilu pobožni, i vidjeli su da liberalizam pomješan s komunizmom vodi Grčku u propast.
      Također vidjeli su da sa zapada dolazi dekadencija i degenaracija. Zapadna pop kultura bila je zabranjena, klasična glazba i grčka folk glazba se je njegovala i slušala.
      Može li i jedan iskreni kršćanin koji vidi do kojeg ponora je dovela pop kultura (to je bilo oružje židovske frankfurtske škole) zamjeriti nešto tim pukovnicima?
      Kad bi se pojavio kršćanski car isto bi napravio.
      Dodat ću samo da je vojna hunta odmah poništila dugove grčkih seljaka, i nastojala pomoći razvoju sela, i malih poduzetnika, ali ovi međunarodno-špekulativno-bankarski nisu bili nimalo zadovoljni s tom huntom.
      Ne treba niti posebno objašnjavti da je SAD bio isto protiv njih, te da je turska invazija Cipra bila podržana od zapada.

      Izbriši
  13. Ljubodrag Duci Simonović:


    https://www.youtube.com/watch?v=AqujxHeX_Zc&t=29s

    5:25 - 6:00

    Miroslav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://www.e-novine.com/feljton/123834-Ubice-crkvenom-kalendaru.html

      D.

      Izbriši
  14. Emile, Sveti vladika Nikolaj je napisao delo Zemlja Nedođija. Glavni lik dela je srpski ratni zarobljenik Spaso Spasović, sužanj u nemačkom logoru. Evo, šta je Sveti vladika Nikolaj napisao o prodaji ljudskog tela , kroz reči glavnog junaka njegovog dela:

    "Prvi sudija: U nekoliko gradova u okupiranoj Srbiji izdala je bila nemačka vojna komanda naredbu opštinskim vlastima da otvore javna bludilišta za nemačke vojnike. Ti si se nenadležno upleo u ovu stvar i rasturao si letak, u kome si pretio da ćeš ubiti svaku Srpkinju koja ode u te javne kuće. Time si osujetio jednu sanitarnu meru nemačke Vrhovne komande. Šta na ovo odgovaraš?
    Spaso: Postupio sam potpuno nadležno i kao srpski ratnik i kao hrišćanin. Držao sam se principa, da niko ne može prodati svoje telo ljudima a da ne proda svoju dušu đavolu."

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. https://www.youtube.com/watch?v=3FAENXvi3v8

      SVETI NIKOLAJ VELIMIROVIĆ O DRAŽI I NEPRIJATELJU

      ("Svetac" proglašava "sveca")

      D.

      Izbriši
    2. Istina nema cijene.

      https://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/hrvatska/15881-nikolaj-velimirovic-duhovni-inspirator-cetnilckoga-koljackog-pokreta

      D.

      Izbriši
    3. I meni je cudno da bi Velimirovic propagirao prostituciju kao manje zlo. Nisam sklon vjeorovati nekom Duci Simonovicu na rijec. Ova stvar se vrlo jednostavno rijesava, gdje i kada je Velimirovic opravdao prostituciju. Nismo zasad dobili odgovora od onih koji ga optuzuju.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.