ponedjeljak, 15. veljače 2021.

Prijatelju, izdajniče

Gusle su kod epskih dinarskih Hrvata epski instrument.
I vrlo su politički nekorektne, vjerojatno se zato ni ne prikazuju u glavnim hrvatskim medijima.
Pa eto prilike da ih čujemo u intrigantnoj,  suvremenoj to jest vječitoj temi izdajstva.
Nekako mi se čini da ovaj guslar ima veću pjesničku dušu nego svi naši moderni književnici.
A o pogađanju u sridu bez straha hoće li to nekom na vlasti ili iz svjetskih središta moći zasmetati ne treba davati usporedbe.


Možda će netko reć da je ovo samo obrnuta strana svetosavlja kojeg sam u prethodnom tekstu kritizirao.
Kad bi guslar negirao postojanje drugih država i naroda, sigurno ga ne bih stavio ovdje.
I posve je jasno da guslara ima i među Crnogorcima, da su gusle, s još nekim foklornim obilježjima zajedničke od Like pa do Albanije, ali je povjesna činjenica da su se od tog drevnog ilirskog naroda formirali narodi koji sad postoje i svako ekskluzivno prisvajanje ilirske tradicije je povjesna laž budući sad    oni koji imaju ilirske krvi govore slavenskim jezicima.
Licemjerno je pozivati se na ilirstvo i tako tobož dokazivati svoje domorodstvo, i onda drugim slavenima, recimo Rusima, govoriti kako smo s njima slavenska braća.
U Srbiji se takav trend osobito primjećuje posljednjih godina.
Povijest bi zaista trebalo isključiti iz politike ako se ima volje za mirom.
Ne treba niti posebno objašnjavati da pravi kršćani ne bi smjeli sudjelovati u tim lažnim povijesnim dvobojima kojima nije cilj istina, nego supremacija jednog naroda nad drugim.
A ako već govorimo da živimo u posljednjim vremenima, ako najavljujemo Antihrista i progon Crkve, onda nam sve to pada u vodu kad nam je preče dokazati da smo mi pravi Iliri i starosjedioci u ovom dijelu jadranskog zaleđa.
Očekujemo Gospoda Hrista i spremni smo ponovno ući u rat radi ispravljanja tobožnjih povijesnih nepravdi, kao da blasfemično očekujemo od Njega da će se On boriti za nas u našim nacionalnim ratovima*.
Onda mi ne čekamo Hrista, nego Antihrista kao i židovi, samo oni misle da će se on boriti za njih, a mi za nas.
Dođimo pameti braćo u Hristu, u pravim rovovima (za razliku od ovih koje spominje guslar) biti će kršćani svih naroda i svih rasa, a onaj tko će s podozrenjem gledati na nekog kršćanina zato što je iz drugog naroda, taj će biti pravi izdajnik, Juda posljednjih vremena.

* Primjerice neki pravoslavni Grci vjeruju da će Gospod Hristos učiniti da Carigrad ponovno dođe  njihove ruke, ili da će se Rusi i Turci zaratiti  te će onda nakon turskog poraza Konstantinopol postati ponovno grčki grad. Onda vjeruju da su to neki atonski starci prorokovali. Ne vide da se upravo na taj način ponašaju kao farizeji očekujući Mesiju koji će im ostvariti njihovo zemaljsko carstvo. Da im se ne bi na kraju dogodilo kao s farizejima, da Turci postanu kao nekad pogani većinom kršćani, a oni otpadnu od carstva nebeskog.

P.S. Odskačem od teme i vraćam se na plandemiju. Dr. Nada Jurinčić gostovala je u emisiji Bujica (ne sviđa mi se uopće senzacionalistički ton voditelja, njegovo primitivno pozivanje da se sugovornici osobno obračunavaju s nekim trećim neprisutnim osobama, njegovo nepotrebno prekidanje govornika, štoviše on ih prekida kad iznose najvažnije argumente ... ali barem on ugoštava one koji se ne mogu pojaviti u glavnim medijima) i vrlo je razložno obrazložila prijevaru plandemije, kao i šuplju teoriju o virusima.
Pogledajte:


Poveznica na tekst dr.Lanke o zabludi zvanoj virus.




I još jedno skretanje s teme radi koristi rimokatolicima.
Video o povijesti povijesnih krivotvorina koje je Rim koristio da bi opravdao svoju faraonsku poziciju.
Dakle, dragi moji rimokatolici, logika je vrlo jednostavna.
1. Pretpostavka - rimski papa je nezabludivi vikar Gospoda Hrista kojeg nitko ne može suditi, niti sabor Crkve, a on može svih (to je temeljna dogma RKC, bez te 'dogme' nema RKC).
2. Pretpostavka - iako o tome nema riječi u sv.Pismu, to je tradicija Crkve koja se može naći u dokumentima Crkve u prvim stoljećima.
3. Činjenica - čak i RKC priznaje da su povjesne krivotvorine dokumenti koji bi trebali dokazivati prve dvije pretpostavke, npr. Konstatinova darovnica (o ostalima u videu) i na koje su se rimske pape pozivali da dokažu svoju vlast nad svim kršćanima.
4. Gore navedena činjenica dokazuje kako su prve dvije pretpodstavke krive, jer nitko ne će krivotvoriti svoj vlasnički list ako je on stvarno vlasnik nekretnina koja se nalaze na tom dokumentu, rimski pape da su stvarni nezabludivi Hristovi vikari se nikad ne bi pozivali na krivotvorine, nego bi ili pokazali stvarne nekrivotvorene dokumente, ili bi rekli - nema dokumenata jer u to su oduvijek svi vjerovali, uključujući apostole (što znamo da nije slučaj, jer ako i nategnemo pretpostavku da je rimski biskup ekskluzivni nasljednik sv.Petra, sveti Petar nije nikad zauzeo poziciju nezabludivog Hristovog vikara kojem trebaju biti podložni svi apostoli, koji je iznad sabora Crkve odnosno sinode apostola).
5. Nekolicinu rimskih papa je osudio i izbacio iz stolice rimski car, neke je anatemizirao sabor Crkve čiju anatemu su prihvatili i neki drugi rimski pape, što opet negira prve dvije pretpostavke, jer da su one istinite, rimski papa bi samo rekao - ne priznajem vaš sud, jer mene nitko ne može suditi, ja sam Hristov vikar i to nezabludivi.

Nadam se da mi ne će neki od onih koji vjeruju u dokazane povijesne krivotvorine reći - prijatelju izdajniče.
Jer ja nisam nikog izdao, ja sam bio prevaren s lažima i krivotvorevinama da bih držao shizmatičkog i heretičkog rimskog patrijarha polubožanstvom koji ne može naučavati zablude i kojem se svi trebaju podložiti ako se žele spasiti.
I želim da i vi progladate da se tu radi o najvećoj povijesnoj laži nakon Zmijine na stablu spoznaje dobra i zla.
Nikog ne želim suditi, ali ipak upozoravam da ćete morati odgovarati Gospodu Hristu zašto ste vjerovali u jednu veliku laž, iako ste imali pregršt dokaza da je to bila laž.
I Gospod vjerujem, s Bergoglijem (ali i prethodnim papama koji su se pozivali na krivotvorine ili recimo ljubili kuran ili vjerovali u magiju-horoskope ...) pokazuje svim ljudima dobre volje kako je laž da je On njega izabrao za svojeg zamjenika na Zemlji.
Dokad ćete imati širom zatvorene oči?


I sad kad ste otvorili oči, saznajte što je to Crkva:


Evo vijesti od jučer, 18. veljače 2021. Vatikan upozorava svoje zaposlenike da se moraju cijepiti protiv nepostojećeg uzroka plandemije, inače mogu dobiti otkaz.
Ne bih se iznenadio da istu poruku pošalju i neki pravoslavni patrijarsi.
Jel znate u čemu je razlika rimokatolici?
Mi ćemo te sekulariste anatemizirati i izbaciti iz Crkve, a vi vašeg tobožnjeg nezabludivog Hristovog vikara na Zemlji, kojemu se svi moraju podložiti ako se žele spasiti, ne možete.
Jer on je temelj vaše krive Crkve, vi njega držite stijenom na kojem počiva vaša Crkva.

Nakon izbora dosadašnjeg zagrebačkog mitropolita Porfirija za patrijarha SPC, mislim da je najbolje poslušati cijenjenog arhimandrita Nikodima Bogosavljevića o istom:


I još jedna dobra i duhovita fotografija s tekstom:
"Kad uzmete mRNA cijepivo moći ćete ponovno ići u kafiće"




Broj komentara: 25:

  1. "ali i prethodnim papama koji su se pozivali na krivotvorine ili recimo ljubili kuran ili vjerovali u magiju-horoskope..."

    Ili npr. nazivali taldumske židove "izabranim narodom" (trend od 2. Vatikanskog).

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
  2. ispravak: talmudske

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
  3. sve dok smo jedina institucija koja cuva brak tj obitelj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno smo već puta pisali o tom.
      U zabludi si glede toga.

      Izbriši
  4. mogu biti u krivu (nisam).
    mogu biti i protestanti u pravu (nisu).

    ni 100% nije u pravu netko tko tvrdi da je brak nerazrjesiv pa kaze da se mozes zeniti 4 puta.

    al u pravu ste, nema smisla o tome dalje.

    ovo moje je bio odgovor na vase provokativno pitanje na kraju objave.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nadam se da mi ne će neki od onih koji vjeruju u dokazane povijesne krivotvorine reći - prijatelju izdajniče.
    Jer ja nisam nikog izdao, ja sam bio prevaren s lažima i krivotvorevinama da bih držao shizmatičkog i heretičkog rimskog patrijarha polubožanstvom koji ne može naučavati zablude i kojem se svi trebaju podložiti ako se žele spasiti.


    Interesantno, dok si bio sedevakantist nisam te držao izdajicom. Otkad si pravoslavac doista te držim izdajicom.
    Od početka te držim prijateljem. Ne naravno u smislu da smo skupa "izili vriću luga i uže dlaka", jer se nismo poznavali toliko, nego u onome instinktivnom ljudskom smislu koji prepoznaje "dobrog čovjeka" ili čovjeka koji drugome želi dobro. Tako mislim i sad, bez obzira na zastranjenje u pravoslavlje. Dok si bio sede od tebe sam puno naučio. Međutim, sad si iza one granice koja je po meni normalna. Otprilike ovako: ravnozemljaštvo može trezvena čovjeka zabavljati, Bujančevu gošću kao sličan primjer 'vidjelice bijelih miševa nepostojanja virusa' sam prestao gledati u prvim minutama. Pa i to se dade podvesti pod zabavu. Međutim, prijelaz s katoličanstva stoglavoj aždaji...jest izdaja. Povremeno ipak svratim i pročitam jer čekam kad će tvoj izvještaj o obilasku Ćabe u Meki. Živ bio!
    P.S. Karikatura je zanimljiva. U kavezu vidim tebe i Nadu Jurinčić kako jedno drugome klimate glavama i šaljete kušlece. Problem s cjepivom jest da ih se treba odbaciti zbog korištenja tijela namjerno ubijene djece prije 40 i više godina za razvijanje staničnih linija koje se koriste u njihovoj proizvodnji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
    2. Emile, nadam se da ćeš brisati bolesne komentare.

      Izbriši
    3. Ne znam tko, ali uvijek na isti način vrijeđa.
      Nisam uvredu prije pobrisao jer sam tek sad otvorio blog.

      Inače, Dizmo nisi niti jedan validni argument dao kontra Crkve.
      Sad ćeš možda reć da ti pripadaš Crkvi, kako ćeš onda protiv Nje.
      Istraži povijest Crkve prvog tisućljeća pa ćeš znati da RKC nije Crkva.
      Daleko najveći problem iskrenim hrvatskim rimokatolicima za pristup Ckvi je postojanje mjesne SPC unutar RH, jer je ova de facto deklarirana ne kao mjesna Crkva, nego nacionalno-etnička Crkva koja drži granice nepostojeće srpske krajine granicama srpskih zemalja.
      U Srbiji su svi Cincari, Vlasi, Bugari, pa vidimo i sad Hrvati-Bunjevci asimilirali i pripadaju srpskoj naciji.
      I to je dobro i normalno, asimilirati se, a ne držati fige u džepu te čekati kad će opet dogoditi se neka međunarodna nestabilnost i eventualni rat, pa vratiti 'otete zemlje matici'.
      I ja bih volio da ti stvarno pripadaš takvim hrvatskim rimokatolicima koji imaju slabo i krivo, ali ipak nekakvo opravdanje, da ne priznaju javno istinu o Crkvi i RKC.
      Oni koji bi osnivali HPC kao pandan SPC su isto u zabludi, ako bi držali takvu mjesnu Crkvu etničkom Crkvom Hrvata.
      I u tome jedino Crkva treba priznati zabludu posljednjih dva stoljeća (iako je formalno etnofiletizam osuđen u Carigradu sredinom 19.st., ali bez većih praktičnih anatema etnofiletista) kad su se formirale nacionalne mjesne Crkve i tako se izgubila u izvjesnoj mjeri univerzalnost kršćanstva.

      Međutim, ti Dizmo nisi takav papist, ti si kao oni iz ZG kaptola i Vatikana koji se raduju što u RH postoji SPC, jer tako možeš uvijek meni i ostalim Hrvatima koji su ušli u Crkvu reći - vi ste izdajnici hrvatskog naroda.
      Ispravi me ako sam te krivo procijenio.

      Izbriši
    4. Evo dopuštam da sam te krivo procijenio Dizmo.
      Ali neka te to ne raduje.
      Jer ako ne koristiš zločesto postojanje SPC u RH da biš hrvatske pravoslavce osudio da su izdajnici, onda si jednostavno slijepac koji ne vidi kolosalnu prijevaru "nezabludivog Hristovog vikara za Zemlju".
      Nisi glup, ali u ovome si gori od toga, sve ti ukazuje kako je papizam velika laž (jesi li preskočio ono o povjesnim kroivotvorinama iz Rima kao dokazima papizma, koje i sadašnji vatikan priznaje da su krivotvorine?), ali ti zbog oholosti (ne vidim drugi razlog) to sebi ne želiš priznati.
      A nama koji smo otvorili oči kažeš da smo izdajnici.
      Neka ti bude, neka sam izdajnik kluba slijepaca.

      Izbriši
    5. Međutim, ti Dizmo nisi takav papist, ti si kao oni iz ZG kaptola i Vatikana koji se raduju što u RH postoji SPC, jer tako možeš uvijek meni i ostalim Hrvatima koji su ušli u Crkvu reći - vi ste izdajnici hrvatskog naroda.
      Ispravi me ako sam te krivo procijenio.


      Ne mogu razabrati kako si me procijenio, pravo ili krivo. Nikako te ne držim izdajicom hrvatstva nego katoličanstva. Crkva nije nešto što ja trebam izučavati. To je područje moje vjere. Ne mogu ja danas ili 40 godina moliti da vjerujem u Crkvu (rimokatoličku), a onda se odjednom sjetiti da to nije ta Crkva nego neka druga. Nije zabranjeno proučavati, ali proučavanje ima svoje mejaše. Svjestan sam kakvog papu imam i koliko je Crkva naopako krenula od Drugog Vatikanskog koncila, međutim, napustiti Crkvu zbog toga ili postati sedevakantist je stvar manjka vjere. Kao npr. ostaviti ženu kad te prođe zaljubljenost nego vidiš da je puna mana. Svatko može 'voljeti' 'savršenu' ženu i 'vjerovati' u 'savršenu' Crkvu. Nije mi bitno ako je netko pravoslavac je li Srbin ili Hrvat. Srbin katolik mi je bliži nego ti otkad si pravoslavac. S obzirom na to da je SPC zapravo politička organizacija, kao hrvatski patriot se pitam što ta organizacija ima raditi na tlu Hrvatske. Dok ju se ne suzbije hrvatski narod (shvaćen u sekularno-masonskom ili pak katoličkom smislu) ne će imati mira. Dosta dobro si razlučio svetosavlje od pravoslavlja na drugoj temi. Jedino što ne uspijevaš vidjeti je da glave stoglave aždaje izviru iz hereze za koju tvrdiš da je osuđena. To je kao da čovjek osuđuje blud a svaku noć spava s drugom. Eto, neka se to tvoje pravoslavlje nađe na bilo kakvom Koncilu. 🤭

      Izbriši
    6. Aka si odlučio pričati u slikama, onda ću ja nastaviti.
      Jer nije RKC bila moja zakonita žena, budući me je prije stupanja u brak prevarila da je ona prava i istinita Hristova Crkva.
      To i prema kanonima RKC znači da braka-ženidbe nije nikad ni bilo kad jedna strana zataji nešto drugoj, a ovdje se radi o temeljnoj stvari.
      Nisam ja nju prevario kad sam našao pravu Crkvu, nego je ona mene varala skoro pola stoljeća.
      Apropos SPC, hvala Bogu i to sam pokazao u onom članku da tamo ima pravoslavaca koji odbacuju etnofiletizam,
      Ne treba s prljavom vodom baciti dijete.
      Pokazalo se ipak da pravoslavci u višeetničkim državama poput SAD mogu lakše, bez obzira na nedostatak tradicije, živjeti pravoslavlje jer nisu opterećeni s nacionalnim granicima i obranom svog naroda pod svaku cijenu.
      Mislim da se globalizam ovosvjetski-judeomasonski ne može suzbijati etnofiletizmom, nego kršćanskim univerzalizmom (ali nikako lažnim ekumenizmom koji je samo priljepak judeomasonerije).
      Ovo je svjetska borba u kojoj je ludost biti sa strane dok rat ne dođe na naše granice ili je ludost ne biti zajedno s braćom kršćanima drugih naroda.
      Ali uvjet da bi se to dogodilo, je napuštanje etnofiletizma i stoga još jednom apeliram pravoslavnima koji čitaju - molimo Boga da nas oslobodi nacionalne uskugrudnosti, jer nema više Grk ili Židov, Hrvat ili Srbin ... ako smo Hristovi.

      Izbriši
  6. "Evo vijesti od jučer, 18. veljače 2021. Vatikan upozorava svoje zaposlenike da se moraju cijepiti protiv nepostojećeg uzroka plandemije, inače mogu dobiti otkaz."
    Bergoglio nije papa, baš kao ni "njegovi prethodnici" od Roncallija pa nadalje. Zadnji pravi papa je bio Pio XII., koji je umro 1958. i vi to dobro znate kao bivši sedevakantist, ali sad provodite propagandu za pravoslavlje pa vas razumijem(iako to nije ni pošteno ni časno).
    Za usporedbu, mogu se i ja recimo obući u vojnika i doći u vojarnu služiti ali će se zasigurno ubrzo otkriti da nisam vojnik budući da nemam nikakvih vojnih vještina, a tako i onaj klaun, heretik Bergoglio se može obući u papinsko ruho pa to, zbog Bergoglijevih hereza nikako ne znači da je pravi papa poput Pija X. npr., već da je Uzurpator Bergoglio gol(iako preobučen u papinsko ruho).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram te razočarati kao bivši sedevakantist s dužim stažem od tebe.
      Budući priznaješ da je Pio XII bio pravi rimski papa, onda priznaješ (valjda?) da je to bio i Pio IX koji je priznao validnim prvi vatikanski koncil u kojem je deklarirano da postoji i postojati će neprekinuti kontinuitet rimskih papa, od prvog do posljednjeg to jest do svršetka svijeta.
      Jedini izlaz iz te mat situacije je da kažeš sebi kako ni Pio IX nije bio papa, što sam ja učinio.
      A onda sam vidio da je bilo papa heretika u renesansi i ranije (pisao sam na više mjesta o MRI koji je ukazao da su rimski pape desakralizirali crkve s golotinjom i veličanjem poganskih idola), i tako ćeš doći do 1054.g. kad će ti biti jasno tko se je od koga raskolio.

      Izbriši
    2. Priznajem da je časni Pio IX bio pravi papa kad je bio pravi papa, naravno, kao i Prvi Vatikanski koncil. To prizna većina sedevakantista.
      Što se tiče Vašeg argumenta,već smo raspravljali o tome ako se ne sjećate, i ja sam Vam kopirao tekst sa bloga O dosta toga i što dublje gdje je spomenuti bloger dao svoj odgovor na isto pitanje kao i Vaše jednom čini mi se podržavatelju FSSPX-a.
      Mislio sam da neću opet naći tekst, no nakon prekopavanja po arhivi bloga, Dobrom Bogu hvala i slava, ipak sam našao odgovor na citat jednog FSSPX-ovca o tome da će biti trajnih nasljednika Sv. Petra. Evo odgovora blogera O dosta toga i što dublje:"Što se tiče prvog, treba shvatiti navedenu tvrdu u smislu da je volja Božja, dakle da je po "ustanovi samoga Gospodina Krista, ili po Božjem pravu, da blaženi Petar u prventsvu nad čitavom Crkvom ima trajne nasljednike" izražena Božja volja da tako bude. Ali ovisi o ljudima da to i prihvate. Kao napr. kod sakramenta ispovijedi. Bog oprašta, ali ako se priznaju grijesi i postoji kajanje. Ako se ne ispune ti uvjeti, onda sakramenat nema efekta. Zašto bi onda pisao Pavao IV onu bulu o nevaljanosti heretika kao Pape? Zašto bi crkveni oci govorili da heretik ne može imati nikakvu funkciju u Crkvi, i zašto to Bellarmino preuzima?" Odgovor je bio na ovaj citat:"Tko dakle kaže, da nije po ustanovi samoga Gospodina Krista, ili po Božjem pravu, da blaženi Petar u prvenstvu nad čitavom Crkvom ima trajne nasljednike; ili da rimski prvosvećenik nije nasljednik blaženog Petra u istom prvenstvu, neka bude kažnjen anatemom." (I. vatikanski sabor, Pastor aeternus)"
      I evo Vam link pa u komentarima provjerite:http://odostatogaistodublje.blogspot.com/2017/09/da-li-je-kardinal-burke-dobro-odmjerio.html#comment-form

      Izbriši
    3. Prvi Vatikanski sabor 1870.g. Prva dogmastka institucija "Pastor aeternus",
      2. poglavlje (u Denzingeru točka 3056)
      "Što je pak Prvak pastira i veliki Pastir ovaca, Gospodin naš Isus Krist, u blaženom apostolu Petru ustanovio za vječno spasenje i vječno dobro Crkve, to po istom ustanovitelju
      mora sigurno trajati u Crkvi, koja je utemeljena na stijeni i koja
      će čvrsto stajati do kraja vjekova."

      Ovime je RKC odbacila unaprijed sve sedevakantiste jer je dogmatski rekla da stolica rimskog pape mora trajati do svršetka svijeta.

      Ono što citiraš Grešni cariniče je slaba fiškalija, kao Gospod je obećao da će Njegov vikar iz Rima biti do kraja svijeta, ali to ne mora biti, jer ako to ljudi ne prihvate onda ništa od vikara.
      Pa tko onda bira vikara, Onaj čiji je on zamjenik-vikar ili ljudi?
      Aka kažeš ljudi onda odbacuješ papizam, što je istina, jer Gospod nije nikad izabrao svojeg zamjenika nego su se neki rimski pape prelestili i rekli ostalim episkopima i patrijarsima da su oni iznad njih, jer je njih tobož izabrao sam Gospod Hristos za svoje zamjenike.
      Aka kažeš Gospod, onda blasfemiš jer kažeš da je Gospod izabrao javnog heretika i skoro otvorenog sotonistu za svog zamjenika što znači da traži od kršćana da ga slušaju i stave mu se pod autoritet.
      I još jedno - ako se tako fiškalski papisti žele izvući da to može i ne mora biti jer sve ovisi o ljudi, onda u istom kontekstu možemo reć - Gospod nam je obećao da vrata paklena ne će nadvladati Crkvu, ali možda i nadvladaju ako to budu htjeli ljudi u Crkvi.
      Pa kakvo je to onda obećanje???
      Da biste obranili papizam od Boga radite lažova, i nadam se da ne znate što činite, jer mi se čini da se tu radi o grijehu protiv Duha Svetoga.

      Izbriši
    4. Svašta ste ovdje napisali, treba se to sve prvo pročitati i razumijeti, ali da krenemo.
      Kao prvo, čini mi se da se u izvatku iz "Pastor aeternusa" govori o papinstvu kao svetoj instituciji koja će trajati do kraja vjekova, ali ovdje moramo zapaziti da se govori o papinstvu kao instituciji koja će trajati do kraja vjekova, a ne o tome da će nužno svih godina do kraja vjekova biti papa. Dakle, sada nema pravog pape ali papinstvo (pravo i neokaljano) kao sveta institucija postoji, i postojat će do kraja vjekova(a vjerojatno je da će biti i još pravih papa, tako se npr. u nekim katoličkim proročanstvima kao od Ane Marie Taigi spominje da će Sv. Petar i Sv. Pavao imenovati novog (pravog) papu nakon 3 dana tame). Toliko o tome i Vašoj praznoj tezi da je Sveta Katolička Crkva odbacila sedevakantizam.
      Zatim nadalje. Gospod Isus Krist preko ljudi-kardinala bira svoga vikara na Zemlji tj. pravog papu, ali ne može (jer bi to bilo blasfemično) izabrati nikako, sačuvaj Bože i Majko Božja heretika za papu( a svi uzurpatori od Roncallija nadalje su bili heretici i prema tome nisu bili pravi pape, dakle ja ne priznajem Bergoglija koga spominjete za papu jer kao đubre heretičko J.M.B. to nije, i uistinu bi blasfemio kad bi tvrdio da je Krist izabrao takvog antikatoličkog i antikršćanskog smrada za papu). Što se same svete Crkve tiče, ljudi ima u Crkvi i Crkva je zajednica ljudi-vjernika tako da ne znam čemu čuđenje da je potrebna ljudska volja da bi netko bio uz neizostavnu Božju Pomoć izabran za papu. Ono o vratima paklenim što ste napisali nije ni za komentiranje.
      I na kraju krajeva, ja znam da sam grešnik, sam sebe smatram jednim od gorih grešnika ikad na Zemlji(bez pretjerivanja) jer znam kakav sam smrad od čovjeka bio kad sam bogohulio i tukao slabije od sebe(prije dosta, dosta godina)i nažalost, moram reći da ne znam gordije osobe od sebe samog, ali ono što nikad ne bih od mog obraćenja ni pomislio je strašni grijeh blasfemije, grijeh protiv Blagoslovljenog Duha Svetoga. Trojedini Bog, Čista i Jedina Istinska Dobrota oduvijek mi je na prvom mjestu, prije svega i nikad mi nije palo ni na pamet da bih činio od Dobrog Boga lašca, ni mnogo strašnije bogohule, a također nikad ne bih niti bogohulio protiv Majke Božje i Svete Kristove, Katoličke Crkve. Ako sam pak učinio grijeh bogohule(a ja se duboko nadam i vjerujem da nisam), onda se odričem mog bogohulnog pisanja ili bilo kojeg drugog predmeta bogohuljenja, ali opet, uvjeren sam da je katoličanstvo prava Kristova Crkva i da ste u zabludi.

      Izbriši
    5. "sigurno trajati" sigurno ne znači "malo će trajati, pa onda ne će, pa se onda nadamo da će opet početi trajati".

      Ako uzmemo hipotetski da je Gospod Hristos ustanovio Crkvu koju na Zemlji vodi preko svojeg vikara iz Rima koji ima monarhističku vlast nad cijelom Crkvom, tako da ako se netko ne podvrgne autoritetu vikara odlazi u Pakao (papinska bula "Unam Sanctam" Bonifacija VIII kojeg je inače Dante strpao u Pakao), onda bi stvarno trebalo "sigurno trajati" to vikarstvo do kraja vijekova.
      I kakav bi to bio Gospod Hristos koji bi za svog nezabludivog vikara birao takve ljude kojih su njihovi suvrmenici, pobožni rimokatolici poput Dantea, smjestili u Pakao?
      Pobožni rimokatolici traže dobrog vrhovnog pastira-vikara, a Gospod im pošalje heretike i zločince?
      Zato ti kažem, opetovano, da je samo papinstvo u svojoj suštini blasfemično, iako toga većina rimokatolika nisu svjesni.
      Rimski pravoslavni papa Grgur Dvojeslov (rimokatolici ga zovu papa Grgur Veliki) pisao je carigradskom patrijarhu koji je tada želio biti iznad svih patrijarha, da ima u sebi duh Antihrista jer želi sebe staviti na mjesto Boga.
      I upravo to su za nekoliko stoljeća počeli tražiti rimski pape, okuraženi ili vjerojatno vođeni Francima koji su tako željeli steći dominaciju nad svim kršćanima jer su neizravno kontrolirali i birali rimskog papu.

      Izbriši
  7. I još nešto: Vi zbilja jeste izdajica Kristove Crkve, ali to ste si sami krivi još od onog trenutka kada ste prestali smatrati prave pape poput Pija IX. za pape. Ne služi Vam na ponos i Vašem mjestu to što ste prešli na pravoslavlje, ali sami snosite krivnju i odgovornost za svoje postupke. Hrvatski izdajica niste, ali zapamtite da dok je katolicizam davao nama Hrvatima snagu za oprost i nastavak života i borbe za Hrvatsku u ratu, pravoslavni popovi su skoro svi ravnodušno gledali krvavo orgijanje velikosrpsko-jugoslavenskih hordi po Hrvatskoj i BiH. Dok je kardinal Kuharić zazivao mir i oprost, dotle je ovaj četnik Nikanor huškao svoje pse na mržnju prema nevinim Hrvatima: https://www.youtube.com/watch?v=L26QurCtUG4
    Eto, a sad su vam srpske vladike pa i Nikanor braća po vjeri, Vama koji ste svojevremeno bili časni hrvatski dragovoljac, kao i M. Franciškoviću balijski "šehidi" iz Uzdola i Viteza. Krasna li svijeta, majko mila... ali svatko bira sebi društvo i svatko misli za sebe, svojom glavom. A Vi promislite, što braća Srbi misle o Vama kao o bivšem branitelju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel znaš kako zvučiš kad pišeš da sam ja izdajica RKC zašto nisam priznao za papu Pia IX, dok ti ne smatraš za papama pape koje milijardu rimokatolika drže papama?
      Tko te ovlastio za suca koji će presuditi koji je papa valjan, a koji nije?
      Reći ćeš da sam ja sada presudio da su svi rimski pape nevaljani od raskola, pa zašto onda tebi to spočitavam, a radim isto?
      Nije isto, jer to je stav Crkve objavljen 'urbi & orbi' da su svi rimski episkopi od tada raskolnici i heretici.
      Kako se zove tvoja Crkva, tko je u sinodu tvoje Crkve koje je proglasilo da je Pio IX pravi papa, ali Ivan XXIII nije?
      Znaš i sam da to ne postoji nego samo sebe zavaravaš.

      Drugo, ako je taj Nikonor s kojim veze nemam, pozivao na mržnju i ubijanje, onda svakako on nije moj brat po vjeri.
      Njega je onda preuzeo Sotona, osim ako se nije javno pokajao, jer strašni javni grijeh je počinio i tko zna koliko duša je pozvao da s njim pređu Sotoni, traži i javno pokajanje.

      S druge strane ovdje, na javnom blogu s imenom i prezimenom, prozivam one u SPC koji njeguju korov etnofiletizma i koji može prouzročiti nove ratove i nove nikanore i more krvi.
      Ti tek trebaš pokazati što činiš (javno imenom i prezimenom), ako meni spočitavaš da sam ja sudionik tog zla.

      Izbriši
    2. "Kako se zove tvoja Crkva, tko je u sinodu tvoje Crkve koje je proglasilo da je Pio IX pravi papa, ali Ivan XXIII nije?
      Znaš i sam da to ne postoji nego samo sebe zavaravaš."
      Izmišljate kao po starom. Moja Crkva je Kristova Jedna, Sveta, Katolička i Apostolska Crkva, a onaj koji je odredio da heretik ne može biti papa je PRAVI papa Pavao IV. svojom bulom o nevaljanosti heretika kao pape. Sa wiki:https://en.wikipedia.org/wiki/Cum_ex_apostolatus_officio
      Također, mnogi crkveni oci su govorili o istoj temi, a i veliki crkveni naučitelj Bellarmino govori o tome da heretik ne može biti papa, a zna se i za Bergoglija i za npr. Roncallija da su još prije lažnog "pontifikata" bili heretici i sa antikatoličkim stavovima(Bergoglio se družio sa komunistima prije nego što je postao Uzurpator, dok je Roncalli imao liberalne stavove još kao svećenik prije nego je postao Uzurpator).
      Što se tiče etnofiletizma, ne, Vi niste etnofiletist i mora Vam se priznati da se borite protiv etnofiletizma, kako srpskog, tako i hrvatskog i to je sasvim dobro i u redu. Ali, zar nije licemjerno da istovremeno dok ste Vi protiv etnofiletizma tražite da Hrvati katolici (i možda muslimani i ateisti koji su domoljubi) podrže HPC, što bi onda bio veliki etnofiletizam sa katoličke strane jer bi onda mi katolici podržavali zarad hrvatskih "interesa" jednu raskolničku Crkvu? E to je stvarno licemjerno.
      P.S. Ja se borim za Kristovu Svetu Katoličku Crkvu, i za poštenje i čast hrvatskog naroda, eto što činim, a moje ime i prezime(oboje je hrvatsko i katoličko) nije uopće bitno. Štoviše, pametnije je biti anoniman u ovo doba interneta kada razne tajne službe i sluge Novog svjetskog poretka rade na kontroli i praćenju mogućih protivnika NSP, pa bi tako i Vama mislim pametnije bilo da ste ostali anonimni.

      Izbriši
    3. Izmotavaš se.
      Pa jasno je da se od početka zna da heretik ne može biti kršćanin, a kamoli klerik (smiješno je što se ti pozivaš na bulu nekog pape iz 16.st. kao da to nije istina Crkve od početka nego je to trebao najprije deklarirati rimski papa).
      Trebalo bi znati što znači pojam heretik.
      Heretik nije onaj tko ne vjeruje u neku dogmu ili vjeruje u neku herezu, nego onaj tko uporno odbija vjerovati u dogmu i kad mu Crkva jasno to kaže.
      Heretik znači - odoh ja svojim putem, nije me briga što Crkva naučava.
      To znači da se svakog potencijalnog heretika mora upozoriti da mora korigirati svoje ponašanje što se tiče dogme, ili da više riječima, pisanim ili usmenim, ne negira dogmu.
      To možeš i ti učiniti, ali znamo da to nije dovoljno.
      Gospod kaže da drugi put dođemo s još jednim bratom u vjeri da uvjerimo heretika da se vrati u krilo Crkve.
      Ako i tada ne posluša, onda kažemo Crkvi (svojem parohu ili episkopu i onda episkopi sazovu sinod Crkve).
      Ako i Crkvu ne posluša, onda neka nam je kao carinik, to jest onda je anatema na njemu, onda je on izbačen od Crkve izvan koje nema spasenja.
      Stoga dragi moj sedevakantistu, vi ste samo individualci, možda imati samo jednog episkopa-vladiku (ja sam imao pokojnog Oravca iz Slovačke, a imaš li ti kojeg ili si samo internetski sedevakantist?), ali nemate sinod Crkve koji je instanca Crkve koja će javno anatemizirati heretika.
      Budući da ste papisti, vi ni nemate mehanizma da anatemizirate rimskog pape budući je on po papizmu iznad svake sinode.
      Zato sam vam rekao da ste ili u pat ili u mat poziciji.
      Ti možeš reć da je Bergoglio heretik, i ne ćeš u tome pogriješiti i ako prekineš općenje s njim, ali vi kao sedevakanstisti nemate mehanizma s kojim biste rekli Bergogliju - sveti sinod Crkve pod vodstvom Duha Svetoga zaključio je da si zbog toga i toga heretik, dajemo ti šansku da se javno pokaješ i opet vratiš u Crkvu, ali ako to ne učiniš, anatema.

      Izbriši
    4. "Ali, zar nije licemjerno da istovremeno dok ste Vi protiv etnofiletizma tražite da Hrvati katolici (i možda muslimani i ateisti koji su domoljubi) podrže HPC, što bi onda bio veliki etnofiletizam sa katoličke strane jer bi onda mi katolici podržavali zarad hrvatskih "interesa" jednu raskolničku Crkvu? E to je stvarno licemjerno."

      Nadam se da si primjetio da sam napisao kako bi hrvatski pravoslavci pogriješili kad bi stvorili HPC kao pandan SPC, pa umjesto mjesne Crkve srpskog naroda, stvorili mjesnu Crkvu hrvatskog naroda.
      Mjesne ili kako Srbi kažu pomjesne Crkve ne bi smjele imati uopće nacionalno-etnički karakter, nego bi trebale biti ono što sama riječ kaže - mjesne Crkve.
      I tako je bilo sve do 19.st., i to treba ispraviti prije nego što Gospod Hristos drugi put dođe, jer će reći etnofiletistima koji su umjesto širenja ljubavi među narodima širili mržnju i borbu za granice, ne poznajem vas.

      Izbriši
    5. Nisam primjetio dobro što si htio reći.
      Ne, nikad nisam pozivao niti hrvatske rimokatolike niti hrvatske muhamedance da podrže HPC.
      Bugarski svećenik kojeg je izgleda BPC raščinila, Aleksandar koji se predstavlja patrijarhom nepriznate HPC, i koji čini mi se u nekim stvarima iznosi neke istine o SPC, je baš primjer kako ne smiju pozivati pravoslavci u svoje sporove rimokatolike kao svoje saveznike.
      On nije nikad, što sam ga ja vidio i čitao njegove tekstove, osudio RKC kao shizmatični i heretični rimski patrijahat, on nije nikad javno pozvao hrvatske rimokatolike da napuste shizmu i vrate se Crkvi, i u tome je on isti kao i novi patrijarh SPC Porfirije, obojica slijede herezu ekumenizma, a čini mi se i etnofiletizma.

      Vjerujem da će Gospod Hristos učiniti uskoro kraj tim ludostima kad se bude sve više očitavalo vrijeme Antihrista, kad će pravi hrvatski kršćani s pravim srpskim kršćanima biti zajedno mučeni, i to od svoje 'braće' Hrvata i Srba koji će htjeti primiti žig Zvijeri.

      Izbriši
    6. "Pa jasno je da se od početka zna da heretik ne može biti kršćanin, a kamoli klerik (smiješno je što se ti pozivaš na bulu nekog pape iz 16.st. kao da to nije istina Crkve od početka nego je to trebao najprije deklarirati rimski papa)."
      Nego što da je jasno, vidite da Vam ne moram ni govoriti. Također, znam značenje riječi heretik i ne morate mi to Vi objašnjavati.
      Što se tiče Uzurpatora od Roncallija do Bergoglija, jasno je kao dan da su heretici i time mogu biti samo klauni preobučeni u papinsko ruho, ali pravi pape nisu. Jednom kada dođe pravi papa, vjerujem da će sve(ili većina nedoumica, jer recimo Sv. Bellarmino govori da i pravi papa može pogriješiti u nabrajanju svojih prethodnika dakle reći za nekog Uzurpatora da je bio pravi papa jer to nije ex cathedra naučavanje)nedoumice biti riješene i pobožni katolici, narod Božji poučen u pravoj i spasonoj vjeri i Crkvi Katoličkoj, a heretici i Uzurpatori razobličeni i odbačeni. Imamo recimo proročanstvo bl. Bartolomeja Holzhausera o sedam perioda crkvene povijesti, koje nevjerojatno točno opisuju za Holzhauserovo doba buduće događaje, pa tako i naše doba(mi po svemu sudeći živimo u 5. od 7. doba crkvene povijesti). Ovo doba je opisano kao doba nevolja ili iskušenja(tribulation), prije sjajnog 6. doba, doba pobjede Sv. Katoličke Crkve i Dobroga Boga. U ovom razdoblju su sve moguće smutnje i nevolje, konfuzija među vjernicima ali na kraju ovog razdoblja dolazi Veliki katolički monarh i sveti ,pravi papa koji uz neizostavnu Božju i Marijinu Pomoć slamaju globalističke vlasti ovog svijeta i uspostavljaju red i zakon, Katoličko Kraljevstvo koje će trajati oprilike od 20 do 40 g., ako ne i više. Sa foruma hercegbosna.org:https://hercegbosna.org/forum/religija/katolicka-prorocanstva-t17682.html
      Posebno obratite pažnju na citat Sv. Atanazija, na poglavlje o 5. i 6. periodu crkvene povijesti i na ono što kaže Sv. Nikola iz Flue te Sv. Ivan Bosco. Ovo ne može biti slučajnost, svi ovi događaji i kriza u Crkvi Katoličkoj koja se sada dešava prorečeni su davno prije Božjom Milosti od strane katoličkih svetaca i mistika.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.