srijeda, 24. veljače 2021.

Dara

Nekoliko puta sam preko bloga pozvao srpske pravoslavce kao braću u vjeri da se potrudimo saznati istinu oko povijesnih nesuglasica glede logora Jasenovac u drugom veleratu.
Ima li smisla još jednom ponavljati da će nas istina osloboditi, kad je Gospod Hristos sam rekao da je Put, Istina i Život?
Ima, jer to često zaboravljamo kad se naš um pomrači i više ne gledamo i ne okrećemo se prema Istini, nego nas vode naše strasti.
U ovom slučaju strast da ćemo sve učiniti da prikažemo i uvjerimo sebe da je naš narod nebeski narod koji nije nikad činio zločine, nego je vječito bio nevina žrtva okolnih naroda.
Mislim da teško da ima i jednog srpskog pravoslavca koji nije čuo da mi Hrvati sumnjamo u naraciju o logoru smrti Jasenovac u koju nismo smjeli javno sumnjati nakon 1945. za vrijeme titoizma i jugokomunizma.
Ne mogu stoga povjerovati u iskrenost nekih u Srbiji koji tvrde da je istina o Jasenovcu skrivana od 1945. i da je to tobož skrivao J.B.Tito kao Hrvat i latentni ustaša (i eventualno k tome istovremeno agent Kominterne i Vatikana što zahtijeva poprilični logični salto mortale u glavi koja tako razmišlja).
Pa da je taj i bio Hrvat, u što se opravdano sumnja, on je krivac najvećeg dosadašnjeg zločina nad Hrvatima u povijesti.
Ako mi ne vjerujete, otvorite oči i pogledajte Hude jame i ostala mjesta zločina u kojima su stvarni kosturi onih koji nisu htjeli Titinu, ali ni Karađorđevićevu, Jugoslaviju.
Da je on stvarno bio Hrvat, onda bi mu trebao biti interes da se spere ljaga s hrvatskog naroda i dao bi istražiti, to jest iskopati sve potencijalne jame gdje su potencijalne žrtve logora Jasenovac, dao bi da se otvori dokumentacija NDH i samog logora, konačno ne bi dao nekoliko godina nakon rata srušiti sam logor koji je to bio i nakon završetka rata.
Kao što, nadam se, svi već znaju, iskapanja sa forenzičarima su rađena 60-tih godina i onda naglo prekinuta, praktično rezultat tih sondiranja bio je državna tajna.
Recimo da je tu tajnu proglasio J.B.Tito jer su sondiranja pokazala da na Jasenovcu počiva 700.000 žrtava.
Nigđe logike, jer to je ionako bila dogma u koju se nije smjelo posumnjati, tko je javno posumnjao mogao je završiti ispod zemlje pa neka ga sondiraju.
Može biti još jedna mogućnost, sondaže su pokazale da je kudikamo više žrtava od 700.000 i onda je J.B.Tito kao Hrvat i latentni ustaša, da ipak nekako smanji zločin svojih pajdaša ustaša, prekinuo istraživanje.
Postoji još jedna mogućnost na koju mi Hrvati ukazujemo, i koja ako nije ova prethodna točna, je najvjerojatnija, u logoru ima red veličine manje žrtava od jugokomunističke dogme, i zato su se obustavila istraživanja.
Tko može, ako se smatra onim koji slijedi Put, Istinu i Život reć nama Hrvatima da je besmisleno istraživati Jasenovac, nego treba vjerovati ono što su jugokomunisti objavili kao dogmu?
Jesu li troškovi tog istraživanja veći od budućih žrtava slijedećeg rata u kojem će kao i 90-tih biti moto - osvetimo nevine žrtve Jasenovca?
Pa da se jedan život spasi, vrijedi iskopati svaki centimetar logora, a ako bi s tim istraživanjem stvarno Hrvati i Srbi bili oslobođeni Istinom, ima li to uopće cijene?
Postavlja se pitanje zašto se od 90-tih nadalje, jer više se ne može opravdavati s jugokomunizmom i s ustašom J.B.Titom, nije započelo sa sustavnim iskapanjem, otvaranjem arhiva i slično?
Sve hrvatske političare smatram u tome odgovornim ako su bilo gdje participirali u vlasti ili bili u skupštinama i nisu postavili to goruće pitanje koje je pitanje opstanka i budućeg rata - nema važnijeg pitanja u RH od tog pitanja.
Tko to ne vidi je poluidiot i ne zaslužuje da se bavi politikom, a ako vidi i ništa ne poduzima onda je čovjek bez kičme, oportunist, konformist i izdajica onih koji su ga birali.
Kome može nego onom koji je neprijatelj Istine, i koji je čovjekoubojica od početka, otac laži, odgovarati da se ne sazna istina o tom logoru, nego da se i dalje podgrijava lonac mržnje između Hrvata i Srbe dok ne eksplodira s novim ratom i tisućama ubijenih?
Tko god se naziva kršćaninom i kaže da je protiv istraživanja tog logora zbog navodne bolje budućnosti naših naroda, u lice ću mu reći da nije kršćanin nego lažac i onaj kog vodi na uzici Satan.
Tko god bi optužio, osudio i pozatvarao one koji su se počeli baviti s istraživanjem tog logora, koji bi zatvorio arhive u kojima se nalaze originalni dokumenti iz tog razdoblja, ili te dokumente uništio i to prikazao kao borbu protiv fašizma a za dobro, reći ću mu u lice da je licemjer i može me odmah ako želi strpati u sudnicu i u neki logor za nepoćudne.
Isto ću reći i onima koji snimaju 'umjetničke' filmove o Jasenovcu s uobičajenom naracijom o 700.000 žrtava, a bez da se istraži temeljito, uz jednu i drugu stranu, i hrvatsku i srpsku, istina o tom logoru.

Znamo da se nedavno u Srbiji prikazao film "Dara iz Jasenovca" i nakon filma su bile uobičajene reakcije -  moramo se osvetiti Hrvatima, ili - bilo je još i gore (kao da autori takvih komentara imaju vremenski stroj pa znaju kako je to bilo, ili da su stvarno pobjegli ispred "srbosjeka").
Jesmo li svjesni braćo u Hristu da se time logistički priprema novi rat?
Želite li biti logističari samo, ili i osvetnici u tom ratu?
Kako ćete se opravdati pred Gospodom Hristom koji je Istina, ako se pokaže da je istina bila drugačija, da ju se nije htjelo istražiti jer je nekima odgovaralo da se ovdašnji narodi međusobno pokolju?

I kako mislite, ako ste pogledali taj film u kojem ustaški stražari iz čista mira maljevima ili "srbosjekom" ubijaju logoraše na najsvirepije načine, ubaciti u taj film činjenicu i to dokumentiranu, da je na sredini logora bilo 10 grobova ustaških stražara koji su javno pred logorašima strijeljani po presudi državnog prijekog suda i na inzistiranje Vjekoslava Luburića jer su pljačkali logoraše i neke Srbe u okolici?
Ustaški stražar sav je krvav od krvi ubijenih logoraša koje ubija nonšalantno kao što neki pale cigaret i to usred bijela dana, i onda dolazi prijeki sud iz Zagreba, uhićuju ga onako krvavog, i optužuju ga da je otimao stvari logorašima i osuđuju na smrt zbog toga dok mu krv zaklanih još nije osušena na bijeloj pažljivo ispeglanoj košulji?
Ustaški stražari provode državnu politiku klanja Srba, natječu se tko će ih više i brže zaklati (umjesto da su ih odmah ubili u njihovim selima nakon predaje ako je to bio plan, ali tko obraća pažnju na takve sitnice), izmišljaju sprave kako će biti čim efikasniji (ludost zvana "srbosjek" koji je poljoprivredna alatka za rezanje strukova oko snopova i ako bi netko želio stvarno zaklati čim više ljudi onda ne bi tu alatku sigurno koristio nego bi u ruci imao nož), a onda su od prijekog suda iste države osuđeni na smrt strijeljanjem zbog pljačkanja logoraša!
Kao možeš zaklati čovjeka na najsvirepiji način, ali ako uzmeš nešto njegovo onda slijedi strijeljanje.
Država NDH ima zakon kojim se kažnjava javno bogopsovanje i prostačenje (sumnjam da je takav zakon imala kraljevina Jugoslavija, a o titinoj Jugoslaviji ne treba niti pomišljati), i istovremeno podržava najveće sadiste, samo sadisti ne smiju ništa uzeti od svojih žrtava inače idu na strijeljanje.
Pa u kojem nadrealnom filmu ili nekoj groteski takvo nešto se može zamisliti?
A ako netko stvara film o nekom povjesnom razdoblju i na određenom mjestu zbog kojeg je već izbio jedan rat (jer ne ćemo ustašama dozvoliti da opet stvaraju NDH pa da nas opet kolju kao živinu), onda mora u filmu uključiti sve ono značajno što se utvrdi dokumentima kao povijesna činjenica.
Ili neko misli da se ta činjenica može zanemariti, iako u potpunosti negira naraciju i tog filma i dogme jugokomunizma o Jasenovcu?

Ako netko misli da je ovo pitanje nevažno, ljuto se vara.
Ne vidim, ponavljam, kako se netko može zvati kršćaninom, a opstruira istraživanje logora, ili niti ne želi znati istinu, jer Hrvati su zločinci samim time što su htjeli hrvatsku državu na 'srpskim zemljama'.

Pitat će nas prije Gospoda o tom demoni u mitarstvima i reći će - ovaj je naš, nije htio saznati istinu, važnija mu je bila lažna ljubav prema svojem narodu.
Kako ćete se obraniti pred optužbom demona ako je ona istinita?
Ako pak istraživanja dokažu da je vlast NDH sustavno i planski, bez obzira na srpsku pobunu, htjela stvoriti logore smrti radi ubijanja Srba, kao i da su ubijanja bila u mjeri kako su nas učili u jugokomunizmu ili kako je to prikazano u tom filmu, 
javno izjavljujem da ću se odreći pripadnosti tako zločinačkom narodu i reći ću - ovo je bio preveliki zločin da bi mi Hrvati imali više pravo na svoju državu.

Pogledajte na kraju video Marka Franciškovića o istom:



P.S. I ovaj video istraživača o Jasenovcu R.Leljaka je isto dosta informativan:


I još jedan video o istom.
Inače sam polemizirao s Jurišićem na njegovom YT kanalu, izrekao sam mu primjedbe na njegovu zabludu anglikanskih korijena kako su Europoljani izgubljena plemena (sjevernog) Izraela kao i na samu RKC i njezinu ulogu. Dakako imam i sada primjedbu na njegovom izbornom plakatu koji stoji iza njega na videu jer se na njemu nalazi poganska ideja "Hrvatska iznad svega" koja je jednaka kao "Njemačka iznad svega" ili "Srbija iznad svega" i koja korijen ima u etnofiletizmu koji je protivan kršćanskom univerzalizmu.
Međutim, on u videu iznosi stvari za koje kaže da ima potkrijepu u dokumentima koje bacaju sasvim drugo svjetlo na vječitu temu Jasenovca i NDH.
Ne može se reći samo - Jurišiću lažeš, nego za to treba imati kontrargumente.
On kaže nešto što ima vrlo vjerojatnu činjeničnost, poglavnik Pavelić je zaštitio nadbiskupa RKC Stepinca od njemačke države koja ga je htjela uhititi zbog antinacional-socijalističkih pridika koje je ovaj javno izrekao (u jednom videu objašnjava i zašto - jer je izbjeglička vlada Jugoslavije u Londonu počela ga optuživati da je ratni zločinac, pa je na taj način htio postati primječljiv za saveznike, a hrvatski rimokatolici bi trebali odgovoriti sebi na pitanje - što je Stepinac radio u ljeti 1945. uz Vladimira Bakarića i ostali vrh jugokomunista na javnoj proslavi komunističke revolucije na Jelačić placu i što je dokumentirano fotografijama - usput tada je već bio ubijen od partizana patrijarh HPC Germogen sa svim ostalim klerom).
Tko ga je inače mogao zaštiti?
A onda rimokatolički kler u opravdanju postupka svetosti Stepinca kažu - on je bio dobar, on se je suprostavljao Paveliću, on je bio suprotnost Pavelića (gledao sam video hercogovačkog franjevca M.Knezovića koji te argumente uporno ponavlja dok osuđuje "daru" kao propagandni film).
Bez sumnje rimokatolički kler spreman se je dogovoriti i s onima koji stoje iza ovakvih "umjetničkih filmova", pristati na optužbu da je hrvatska država napravila neviđeni zločin nad srpskom manjinom, samo ako će SPC dati zeleno svjetlo za kanonizaciju njihovog nadbiskupa.
Njihov je moto, neka i nestane hrvatska država pod lažnim optužbama Jasenovca, neka Hrvati vječno imaju biljeg najvećih zločinaca, bitno je da Stepinac bude svetac RKC.




Imam tehnički problem objaviti odgovor na komentar Stribora pa ga objavljujem ovdje:

Državu stvaraju oni koji imaju moć i konsenzus ljudi na nekom području da u njihovo ime obnašaju vlast koja ima svojstvo da može stvarati zakone koji će obvezivati iste ljude, stanovnike države, koja ima svojstvo da ima ultimativna sredstva prisile prema onima koji te zakone ne će poštivati, kao i da ima sredstva sile s kojima će odvraćati druge susjedne države da negiraju granice države ili cjelokupnu državu.
Znači najvažnije je najprije imati konsenzus potencijalnih državljana da će poduprijeti tu državu, jer država u kojoj ne žele biti njezini državljani, makar imala i jako redarstvo-policiju ne može opstati.
To možemo nazvati lojalnošću državljana državi ili osjećajem zajedništva između stanovništva po pitanju države kojoj žele biti podanici.
Kad toga nema, ili kad se to izgubi, države nestaju kao kostur koji se pretvara u prah. Jugoslavija je propala u onom trenutku kad njezini državljani više nisu imali lojalnost jugoslavenskoj državi, iako je država imala moći pravosudno-policijske da nameće svoje zakone i vlast, bilo je samo pitanje trenutka kad će se stvoriti pobuna koja je jača od sile države.
Kad bi u RH recimo narastao separatizam, pa da Istrani vide svoju budućnost izvan RH, tako Dalmatinci, Slavonci ... RH bi preko noći nestala kao i Jugoslavija.
Kad  bi se slično dogodlo u EU ili Srbiji ili bilo kojoj državi, ista stvar bi bila.
A u čemu se bitnome sastoji taj konsenzus stanovništva tj. lojalnost državljana državi?
U tome da ih veže jezik, kultura, povijest, vjera u državu koja će te vrijednosti štititi.
Kad bi stanovništvo današnje RH povjerovalo velesrpskoj propagandi kako ne postoji povijesni hrvatski narod, nego da je to umjetni, recimo npr. vatikanski konstrukt kako kažu, RH se momentalno raspada i nestaje i to bez vanjske vojne intervencije.
Slično ako bi Hrvati zaključili da nisu ništa vrijedno učinili naspram tome da su bili veliki zločinci prema drugim narodima.
Ovdje ja spadam, kad bi mi netko dokazao da je ideja hrvatstva rezultirala s onim što se podrazumijeva pod pojmom Jasenovac, ja više takvu ideju ne bih podržavao makar sam bio hrvatski dragovoljac u ratu.
I meni su moralno upitni Hrvati koji bi branili hrvatsku državu i bili joj lojalni, ako je ideja hrvatstva rezultirala s takvim zločinima.

Nadalje, ti kažeš da ne postoji pravo nekog naroda na državu.
To podrazumijeva da najprije postoji narod koji želi svoju državu.
To pravo ne će moći ostvariti ako živi u državi koja mu to pravo negira i ima policijsko-vojno-pravosudnu moć da to negiranje realizira u praksi, a to je pravilo jer se onda ta država raspada ili gubi dio teritorija u kojoj će se stvoriti nova nacionalna država.
Aka pak postojeća država nema te moći, onda se kaže - taj narod je ostvario pravo na svoju državu.
Stvar se usložnjava kad oko te države postoje druge moćne države koje kažu, implicitno ili eksplicitno, ovaj narod ima pravo na svoju državu i time prave pritisak na postojeću državu da popusti što u konačnici može značiti raspad postojeće države zbog tih prava.
Najbolji primjer za to je kad su sile antante proglasile da svi narodi u Austro-Ugarskoj imaju pravo na samoopredljenje ili pravo na svoju državu (ali nisu rekli primjerice da Korzikanci u Francuskoj imaju pravo na svoju državu).
Drugim riječima - ako vas pobijedimo u ratu, vas više nema i mi na vašem teritoriju stvaramo nove države, i tako su nastale Jugoslavija i Čehoslovačka kao rezultat prvog velerata pokriven s pravom naroda na svoju državu, iako je bilo jasno da samo neki narodi imaju pravo na određenom području, da se nije pitalo sudetske Nijemce žele li biti u Čehoslovačkoj ili u Njemačkoj.
Apropos Jasenovca jasno je da se u Srbiji s državnim novcima stvaraju takvi filmovi da bi se mobiliziralo Srbe na "ispravljanje povjesnih nepravdi" i da se tako okupe "srpske zemlje" kako bi se tako tobož spriječilo ponavljanje Jasenovca, da bi se Hrvatima i dalje nametao kompleks krivice tako da oni posumnjaju imaju li pravo imati svoju nacionalnu državu (ponavljam kad bi velesrpska naracija o Jasenovcu bila istinita, ja bih bio takav) i da se tako oslabi hrvatska država kad se bude "prisajedinjenje" počelo otvoreno agresijom realizirati, i treće jednako važno, da se međunarodnim silama daju "dokazi" u vidu takvih igranih filmova kako su Hrvati gori bili od notornih Nijemaca, da je priznanje RH bila greška zapada, te da se to treba ispraviti tako da se ili uništi RH posvema, ili da se je ostavi u granicama oko zagrebačke katedrale do Cvjetnog trga.
Raspisao sam se da ukažem kako je neutemeljeno odmahivati rukom na ovakve filmove ili reć da ne postoji u međunarodnoj politici nešto što se zove pravo naroda na svoju državu s kojim je de jure uništena Austro-Ugarska i stvorena Čehoslovačka i Jugoslavija, i konačno de jure stvorena RH jer je u ustavu Jugoslavije stajalo pravo konstituitivnih naroda na samoopredjeljenje (jasno je da niti jedno pravo nije efektivno ako iza sebe nema silu, to se treba podrazumijevati).

P.S.S. I dok novi patrijarh SPC Porfirije dijeli hvalospjeve za "Daru" (iako je pohvalno što poziva da se odbaci zlopamćenje), hrvatski papistički episkopi oduševljeni su s njim. Mislim da ću u jednim od slijedećih tekstova pokušati rasvijetlili, koliko budem mogao, antiklerikalizam (mislim da bi prava riječ bila antipapizam, jer su neki istaknuti pravaši zbog toga postavli pravoslavci ili barem imali namjeru to postati) oca domovine A.Starčevića (možda i Stjepana Radića).
I dalje mislim da ne smije etnofiletizam biti iznad vjere, ali isto tako vjera, ako je prava, ne će žrtvovati jedan narod radi političkih probitaka, a u ovom slučaju se radi o višestoljetnom planu Vatikana da preko jugoslavenstva pridobije balkanske pravoslavce i dalje onda prema pravoslavnoj Rusiji.
Vjerujem da je to bio glavni razlog antiklerikalizma A.Starčevića, i o kojem se praktično ništa u hrvatskoj javnosti ne zna, nego znaju samo oni koji su njegova djela proučavali.
Evo jedan video koji govori o sličnom - želji Vatikana da ovlada Rusijom ne libeći se suradnje ni sa boljševicima:





 

Broj komentara: 36:

  1. U dokumentarnom filmu o Jasenovcu bila je izjava Slavka Goldsteina o tome kako je nadjeno cca55000 zrtava. naravno, nitko je smije objavit kojih, a jos je prije zahtjevano da se otkrije kojih (koliko ubijenih od komunista, koliko od ustasa). naravno da se to islo istrazivat ustanovila bi se istina - da su komunisti ubili vise ljudi nego ustase i to debelo vise.

    OdgovoriIzbriši
  2. "Ako netko misli da je ovo pitanje nevažno..."

    Potpuno je nevažno.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čak i da ne pripadaš niti jednom od ovih dvoje naroda koji su u prijeporu po tom pitanju, kako možeš reć da je to nevažno kad je posljedica istog krvavi obračun i rat između njih? To je isto kao da kažeš - životi sto tisuća ljudi, to je nevažno.

      Izbriši
  3. "ovo je bio preveliki zločin da bi mi Hrvati imali više pravo na svoju državu"

    Nitko nikada nije "imao pravo na državu", niti je ikad bilo da itko "nije imao pravo na državu". Države su tvorevine određene konstelacije sile, a nemaju veze s imanjem/nemanjem prava. Postojanje država nema veze sa zločinaštvom ovog ili onog. Takav diskurs svojevrsno je romantičarsko palamuđenje (s oproštenjem).

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
  4. Taj film Dara iz Jasenovca je obično antihrvatsko i antikatoličko smeće, to je svakom dobronamjernom čovjeku vidljivo na kilometar. Ne vidim drugi razlog za nastanak ovog filma nego širenje propagande među Srbima kako su Hrvati jedan zločinački i bestijalan narod, koji valjda cijeli želi po tome filmu istrebljenje srpskog naroda, budući da ne znam(ili bar nisam čuo) za nijedan spomen u filmu o tome kako su Hrvati pomagali Srbima za vrijeme Drugog svjetskog rata, jer je bilo dosta i puno slučajeva gdje su Hrvati pomagali Srbima za vrijeme WW2 (bilo je čak slučajeva da su neki ustaše spašavali Srbe od drugih ustaša, čuo sam za takve primjere iz slavonske Španovice, npr. ovaj časni ustaša, pravi naš Hrvat Stipe Larma: https://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%A0panovica#Drugi_svjetski_rat, a i čuo sam za par slučajeva iz Like, iz Brinja i Perušića da su Hrvati pomagali Srbima, između brojnih ostalih primjera). Također, film je antikatolički jer se spominje sramotno i neistinito da su časne sestre bile u Jasenovcu, dok niti jedna časna sestra zapravo nije bila u Jasenovcu(osobito ne u nikakvim ulogama preodgoja srpske djece).
    Nisam gledao film ni neću, ali po onom što sam čuo od poznanika (Hrvata!) koji je pogledao, film je najobičnija nevrijedna glupost. Ima u njemu još dosta ludorija i besmislica, npr. stražari u Jasenovcu su obučeni u odore Crne Legije koja nije bila u Jasenovcu već se borila po istočnoj Bosni i Kalniku, vidi se prikaz noža "srbosjeka" za kog se ne zna jel uopće postojao(premalo dokaza i to upitne vrijednosti), a najvjerojatnije sam autor smatra da je u Jasenovcu stradalo 700.000 Srba(što je idiotizam na sto kvadrata). Ja osobno smatram da je Jasenovac i NDH najcrnja točka cijele hrvatske povijesti i zaista najveća ljaga na nama Hrvatima, ali ono što Srbi rade od Jasenovca je čisto politiziranje i sprdanje sa žrtvama, nekrofilska propaganda kad Srbi spominju cifre od 100.000 do čak 2 milijuna stradalih Srba u Jasenovcu.
    Broj stradalih se po meni kreće od 55.000 do možda nešto više od 83.000 žrtava(i Srba, i Židova, i Cigana i Hrvata), ali spominjanje brojke od 700.000 ubijenih ("samo"!) Srba je čista nekrofilija i priprema za nove ratove.
    P.S. Sramotni (očiti) velikosrbin Gaga Antonijević daje ovakve izjave o strašnim srpskim logorima u Bosni:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sramne-poruke-iz-srbije-reditelj-dare-iz-jasenovca-i-tv-voditelj-ismijavali-logore-u-prijedoru/210223052
    Ljigavac.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Ja osobno smatram da je Jasenovac i NDH najcrnja točka cijele hrvatske povijesti i zaista najveća ljaga na nama Hrvatima..."

      Ne, najveća ljaga na Hrvatima je ova današnja pedersko-globalističko-sotonistička erhazija, sa svojom dominantnom (ne)kulturom, medijima, sekularizmom, malograđanskim moralizmom koji to sve opravdava i "narodom" koji to u većini podržava.

      Čemu se uopće toliko baviti događajima od prije 80 godina, kad živimo ovdje i sada u živom zlu? Čemu se uopće obazirati na neki bezvezni film koji će nakon dva mjeseca biti zaboravljen kao da ga nikad nije ni bilo (kako inače biva u ovom digitalnom svijetu)? Uhvatili ste se na udicu, i ti i Emil, a donekle i mudri Marko (to što ga zovem mudrim ne znači da opravdavam njegovu sadašnju vjersku orijentaciju).

      Stribor

      Izbriši
    2. Grešni carinik:
      "Broj stradalih se po meni kreće od 55.000 do možda nešto više od 83.000 žrtava(i Srba, i Židova, i Cigana i Hrvata), ali spominjanje brojke od 700.000 ubijenih ("samo"!) Srba je čista nekrofilija i priprema za nove ratove."

      Po čemu se ti razlikuješ od ovih koji kažu da je 700.000?
      Zar se tu radi o trgovini, Srbi kažu više, Hrvati manje, cjenkanje se nastavlja i onda negdje na pola rukuju se jer su postigli cijenu koja im odgovara?
      Umjesto da se započne sa sustavnim istraživanjem, identificiranjem svih kostura, pregledom svih releventnih dokumenata, ti biš da se nastavi s licitiranjem, i da, nekrofilijom koju kao odbacuješ.

      Izbriši
    3. Gluposti. Na više sam mjesta ne samo ovdje rekao da sam za sustavno istraživanje Jasenovca.
      A koliko je po Vama žrtava, možda 10, i to 10 su bili ustaški stražari koje su drugi ustaše smaknuli zbog pljačkanja Srba u Jasenovcu? Aha, znači Jasenovac je bio zapravo nešto kao prenoćište za Srbe, Židove i Cigane, a najveće žrtve Jasenovca su zapravo sami jadni ustaše jer su se oni brinuli o Srbima i ostalima u Jasenovcu, pače i strijeljali svoje za loš odnos prema logorašima, a onda su odjednom optuženi za strašne zločine protiv logoraša?! Eto, tako izgleda Vaše rezoniranje.

      Izbriši
    4. Stribor:
      "Čemu se uopće toliko baviti događajima od prije 80 godina, kad živimo ovdje i sada u živom zlu? Čemu se uopće obazirati na neki bezvezni film koji će nakon dva mjeseca biti zaboravljen kao da ga nikad nije ni bilo (kako inače biva u ovom digitalnom svijetu)?"

      Posebno sam radi tebe napisao dugi odgovor u samom tekstu, ne znam da li si ga pročitao.
      Evo zašto si u krivu:
      http://shoebat.com/2021/02/22/serbian-orthodox-church-elects-new-patriarch/
      Jutros sam na to naišao - dakle ljudi širom svijeta imaju mišljenje o nama Hrvatima temeljem "umjetničkih" filmova poput "Okupacija u 26 slika" koji očito nije ostao zaboravljen nakon 40 godina (a ti naivno misliš da to pada u digitalni zaborav), sad će se to samo pojačati sa danajskom "darom".
      Možeš ti odmahnjivati rukom, ali je relativno velika vjerojatnost da kad razgovaraš s nekim strancem, i onda mu kažeš da si Hrvat, ovaj će promijeniti o tebi mišljenje sjećajući se nekog teksta kojeg je pročitao o Jasenovcu ili općenito o NDH ili je gledao neki propagandni antihrvatski film.
      Možda ćeš reć - pa što nas briga o tamo nekom anonimcu koji ima predrasude prema nama.
      Ne radi se samo o nekima, nego o mnogima, a budući da ih je mnogo, onda će slično razmišljati i njihovi politički predstavnici i onda ako se budu jedan dan ponovno preslagivale međunarodne karte, netko će reć, a ostali prihvatit, zar nismo obećali u Londonu 1915. na tom području veliku Srbiju, a 90-tih smo tamo priznali nacionalnu državu genocidnih Hrvata, ispravimo tu grešku.

      Slažem se da je RH s trenutnom vlašću de facto sotonska država, i da su to praktično sve države oko nas.
      Razmišljaš eshatonski, što je u redu, ali to te ne opravdava da si indiferentan prema međunarodnom ocrnjivanju jednog cijelog naroda, i to tvojeg koje na kraju može završiti s velikim zlom sličnim onim u rudarskim zabetoniranim oknima Hude jame.

      Cijeli ovaj moj tekst nije okrenut prema Hrvatima, nego prema pravim srpskim pravoslavcima koji po svojoj definiciji moraju slijediti Istinu kao pravoslavci bilo kojeg naroda.
      I kad bi se obistinio velesrpski plan objedinjavanja "srpskih zemalja" i opet zazidalo u rudnike Hrvate koji se ne će s time složiti, nikakvog Božjeg blagoslova takva "oslobođena Srbija" ne bi imala, nego naprotiv prokletstvo.
      Toga moraju biti svjesni, i bez ikakvih računica, kao i mi Hrvati, tražiti istinu ma kakva ona bila, jer Istina će nas osloboditi.
      Ponavljam po tko zna koji put, kad bi bila naracija o Jasenovcu koju slušamo od 1945. nadalje istinita, digao bih ruke od hrvatske države i bio bi apartid, kršćanin bez svojeg naroda i svoje narodne države, kao kršćanski lutajući židov.

      Izbriši
    5. Grešni carinik:
      "A koliko je po Vama žrtava, možda 10, i to 10 su bili ustaški stražari koje su drugi ustaše smaknuli zbog pljačkanja Srba u Jasenovcu?"

      Ja ne licitiram brojem žrtava, nedostojno je po meni baviti se time, to je kao klađenje - ajd reci koliko vjeruješ da ima žrtava, a onaj tko bude najbliži taj dobiva okladu.
      Prestani s tim nekrofilnim glupostima.

      Izbriši
    6. Stribor, ako nisi našao u onom tekstu o čemu sam mislio - tamo je tema o izboru novog patrijarha SPC, a komentator daje poveznicu na Zafranovićev film i optužuje nas Hrvate da smo genocidni.
      Eto ne može se ni napisati tema o SPC, a da nas ne dohvate.
      Ovdje je poveznica na taj film, pročitaj malo komentare i onda reci sam sebi - što nas briga da nas prikazuju takvima, što nam prijete istrebljenjem, što otvoreno kažu da je Bleiburg i križni put bio premalo ... zbog takvih "umjetničkih filmova" događali su se zločini 90-tih jer su mnogi vjerovali da se svete zbog tih scena u autobusu (a istina je da su svi viđeniji Dubrovčani pokupljeni i likvidirani na otoku Daksi kad su partizani "oslobodili" Dubrovnik).
      Ovaj film je eklatantni primjer "drž'te lopova", i ovaj redatelj ima na svojim rukama krv svih onih koji su ubijeni 90-tih u ime osvete.
      https://youtu.be/a3eFw0gjF6U

      Izbriši
    7. Sve sam pročitao, i tvoj dugi odgovor meni, odgovorit ću kasnije.

      Stribor

      Izbriši
  5. Dakle, ona tvoja primjedba da bi se odrekao hrvatstva kad bi se uvjerio da je onakva priča o NDH kakvom se predstavljala u SFRJ (i kakvom je dan danas predstavljaju Srbijanci) točna, dosta mi je neobična. Sjetim se okruženja (obiteljskog) u kojem sam odrastao (kraj 80-ih), a koje je u potpunosti bilo hrvatsko. Koliko se sjećam, mi smo uglavnom vjerovali u službenu verziju o NDH, ali se nismo zbog toga okrenuli "protiv prava Hrvata da imaju svoju državu" (štogod to značilo). Naravno, nismo u sve vjerovali. Recimo, smatrali smo priču o 700.000 glupošću, kao i one groteskne, bolesno-nekrofilske opise toga što su navodno sve "ustaše radili" (srbosjeci i te besmislice), ali službenu verziju nismo dovodili u pitanje u glavnim crtama. Isto tako i drugi koje znam, a nisu se zato odricali hrvatstva. Zato mi je to jako čudno. Kakva je to nacija/narod kojih se "odričeš" zbog priča o zločinačkoj prošlosti. Nikad u povijesti narodi nisu tako funkcionirali.

    Čuo sam da je UN poslao pismo Erdoganu u kojem ga poziva da hitno pristupi raspuštanju turske države. Razlog? Zaključeno je da su zbog armenskog genocida Turci izgubili pravo na državu.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Velika je razlika između Turaka i Hrvata u broju, pogotovo ako usporedimo odnos Turci/Armenci Hrvati/Srbi i kad dodamo k tome da Turci imaju manje više otvorenu ili prešutnu podršku muhamedanskih zemalja, a Armenci gotovo nikakvu onih koji se zovu kršćanske (a tek da uzmemo u obzir vojnu snagu između njih).
      Konkretnije, koliku bi međunarodnu podršku dobili Armenci da traže da se vrate na teritorij na kojem su bili kudikamo prije Turaka u sadašnjoj Turskoj, da traže recimo pravo veta u Turskoj što praktično sada imaju Srbi u RH, da imaju pravo na fiksni broj zastupnika u turskom parlamentu, da imaju pravo na svoje škole i svoj nastavni program, da imaju pravo na dvostruko glasovanje ... nikakvo.
      Dakle ovo gore sam naveo bez osjećaja za pravdu, nego kao realno političko stanje.
      I sad se stavljam u poziciju nekog, a ima ih, turskog pravoslavca koji je svjestan i zna da su Turci učinili genocid nad Armencima i drugim kršćanima u maloj Aziji, pogotovo na području sadašnje Sirije.
      Ako nije etnofiletist, ne vidim razloga zašto ne bi rekao - smatram da je moj narod učinio genocid nad kršćanima koncem prvog svjetskog rata i u godinama nakon, i držim da bi se Turska zbog toga trebala povući iz tih teritorija i predati ih Armencima.
      I sad, ako je hrvatska država učinila genocid nad Srbima, onda i ja razmišljam poput tog turskog poravoslavca s tom razlikom što ja smatram besmislenu hrvatsku državu oko tornja zagrebačke katedrale i držim za razliku od Starčevića, da ne treba takva hrvatska država niti postojati.

      Izbriši
    2. I da još malo ilustriram.
      RH je praktično dala pravo veta Srbima pod pritiskom međunarodnih sila, što zbog njihovog interesa da RH drže u pat poziciji, što zbog naširoko prihvaćene slike kako je NDH izvršila genocid nad Srbima.
      Roosvelt, predsjednik SAD je čak izjavio da se Hrvatima nikad više ne smije dozvoliti pravo na svoju nacionalnu državu.
      Što znači da nije bio koncem 80-tih raspad komunističkih država, da bismo mi mogli svoje pravo na državu objesiti mačku o rep.
      I kako vrijeme prolazi vidimo da iste međunarodne sile našu suverenost i nacionalni karakter RH brišu, te da će im "dare" dobro doći kao argument za nastavak iste agende.
      Naravno, isto žele raditi i u Srbiji, jer radi se o silama globalizma kojima vrlo vjerojatno odgovaraju sukobi Srba i Hrvata kako bi demontirali i Hrvatsku i Srbiju.

      Izbriši
    3. "RH je praktično dala pravo veta Srbima..."

      U nekom smislu da.

      Stribor

      Izbriši
  6. Što se tiče "prava naroda na državu", pa potvrdio si ono što sam ja rekao. Riječ je o frazi koju rabe oni su naumili već ionako stvoriti državu, oružanim ili drugim putem. Jednom kad je uspostavljena država, ne vidim razloga za daljnje pozivanje na "pravo naroda na državu".

    Ti koji hoće stvoriti državu mogu biti neka velika sila ili sam taj narod koji uzme oružje u ruke da to ostvari. Naravno, preduvjet mora biti da u dotičnom narodu postoji barem dio ljudi, nekakva elita, koja "želi državu".

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pravo naroda na svoju državu je kao i svako drugo pravo, kao što sam napisao u odgovoru, prazno slovo na papiru ako iza sebe nema dovoljnu silu da to pravo sprovede u djelo.
      I ne mora ta sila biti u tom narodu, sila može biti u moćnim okolnim državama koje će to pravo sprovesti u djelo (kao što su rasturili Austro-Ugarsku monarhiju u prvom veleratu).
      Ali uvije mora biti sila jača od sila koje niječu to pravo.
      Dakako da ako dva naroda smatraju da na istom teritoriju imaju pravo na državu, što je slučaj između Hrvata i Srba, onda je sukob neizbježan (ako glavnu riječ vode etnofiletisti koji nemaju osjećaj za pravdu i prema drugom narodu nego sve gledaju kroz egoističnu nacionalnu prizmu).
      I ono na što želim ti staviti naglasak, ne postoji nešto što se zove - mi imamo svoju državu koja će uvijek trajati jer je međunarodna zajednica priznala našu državu.
      I Armenci su nekad imali moćno kraljevstvo, i imaju neku sad državu na Kavkazu koja je izgubila rat od Azerbejdžana i Turske, i može u slijedećem ratu i preslagivanju karata posve nestati.

      Izbriši
    2. " mi imamo svoju državu koja će uvijek trajati jer je međunarodna zajednica priznala našu državu..."

      Eh, sada dolazimo do najvažnijega. Je li ovo država, ova erhazija? Ova lokalna podružnica globalne pederanije? I "imamo" li je mi ili je ima gnjusna kasta plenki-milanovića, komunjarsko-globalističkih oportunista i sitnih kriminalaca? S oproštenjem, ja ne uspijevam sebe dovesti u stanje duha da budem "zabrinut" za ovu podrtinu, kaoti zabrinut time što je ona kaoti ugrožena od "velikosrpske propagande". Jednostavno ne mogu, gotovo je jače od mene. Zato me ne impresionira nikakvo nizanje linkova s tim tko je što u svijetu rekao u vezi NDH, ustaša, Hrvata itd.

      Jer, ovo što ti govoriš spada u kategoriju tzv. zabrinutosti za Hrvatsku. Ima jedna škola misli u Hrvata koja smatra da je Hrvatska vječno ugrožena (od velikosrpstva) i da postoji opasnost da je netko "ukine", pripoji Srbiji ili što li već. Po toj školi misli, Hrvati moraju živjeti u vječnoj atmosferi izvanrednog stanja, moraju imati sindrom ugroženog plemena. A znaš što je najgora posljedica toga? To da takav stav savršeno odgovara kakistokraciji koja vlada ovom zemljom. Jer, ako su narod i država ugroženi u samoj svojoj opstojnosti, onda nije vrijeme da se dovodi u pitanje vladavina sadašnje političke mafije nad državom. U vrijeme "smrtne ugoženosti" naroda, cijeli narod treba zbiti redove i podržavati sotonistički režim jer, ako se svađamo unutar sebe, propast ćemo. Onda u tu klopku padaju i brojni kršćani pa podržavaju izopčeni sotonistički režim. I zato ove priče o "ugroženosti" Hrvatske od velikosrpske propagande odlično dođu ovom odvratnom režimu, mada to nikada otvoreno neće reći. Oni tu priču onda "autsorsaju" raznim udrugama i pojedincima s tzv. desnice, ali to je sve dio iste igre. Eventualno unutarnje nezadovoljstvo među Hrvatima (kakve god vrste) treba dokinuti time što će se sve preusmjeriti na (tobožnji?) sukob Hrvati-Srbi.

      A demonizacija naroda? Molit ću lijepo, kojeg naroda? Ja ne vidim nikakav narod, samo amorfnu skupinu podložnika bezbožnog režima, prestrašenih zombija koji su ili povučeni u sebe ili papagajski ponavljaju fraze s režimske tvornice laži HRT. Ne rađaju se djeca, iseljavanje je poprimilo značajke pošasti (sada malo usporeno zbog pandemije, ali je sva prilika da će se nastaviti kad pandemija prođe), ovaj režim smrti podržava većina Hrvata. O kakvom ti narodu govoriš? Hrvati su još donekle funkcionirali kao narod u 90-ima, od 2000. i neke sve manje.

      Za što da uopće budem zabrinut, za ruglo od države i nepostojeći narod (koji je sam sebe ukinuo)?

      Prije desetak godina sam mislio kao ti sada, tada bih možda i ja gledao što se u svijetu govori o Hrvatima i sl., ali sam sada došao do zaključka da je to sve skupa irelevantno, da ne vrijedi truda. Da oko nekakve Dare ne treba trošiti vrijeme, da je baviti se time čak i štetno jer pogoduje bezbožničkom režimu na način koji sam objasnio. Pored ovog današnjeg režima, najgoreg u povijesti, sve drugo blijedi.

      Stribor

      Izbriši
    3. Osim toga, ako bi se teza o ugroženosti Hrvatske od Srbije shvatila doista ozbiljno, onda ne bi bila dovoljna samo PR-ofenziva, trud da svijet (što god to značilo) bolje misli o Hrvatskoj i Hrvatima nego što misli. Trebalo bi jačanje vojske, kolektivne svijesti, demografskog potencijala, određena koncepcija gospodarstva, uz međunarodne veze. Pod uvjetom da bi ova država bila nešto vrijedno branjenja (a nije, kako sada stvari stoje).

      Još jedna nevjerojatna stvar: ti desničari će često ustvrditi da ovu državu "brani NATO" (hajdmo za sekundu zanemariti vrijednosni sud o NATO-u, a moj je negativan), pa će onda opet zabugariti o tom da je Hrvatska kao ugrožena od Srbije i Vučića. Pa dobro onda, brani li ih NATO ili ne??? Cijeli taj diskurs o ugroženosti Hrvatske je često pun kontradikcija, štoviše kretenizama. Služi li ta priča samo kao puka fraza sadašnjem HDZ-SDP režimu kao sredstvo za održanje vlasti (s tim da je pristup SDP-a drukčiji, podijeljene su im uloge) i potpore među pučanstvom? Onim jednim dijelom pučanstva koji se hvata na tu udicu.

      Nadalje, kad pogledam činjenicu da i Vučić i Plenki-Milanović služe istim globalnim gazdama, onda mi priča o sukobu Hrvatske i Srbije bude još smiješnija. A da ne govorimo o činjenici da nijedna od dviju država nema ljudski "materijal" za ratovanje, osim ako uzmemo tezu da se rat može dobiti samo tehnologijom i specijalnim jedinicama. Sve i da bi rat došao na dnevni red, što je mogućnost ravna nuli. Godine 1990. bio je to sasvim drukčiji svijet, drukčije društvo, ljudi su preko JNA znali rukovati oružjem. A pogledaj današnjeg prosječnog građanina RH: može li itko zamisliti da bi itko htio ili bio u stanju ratovati? Osim one nekolicine koji se obučavaju kao specijalci da bi mogli služiti Imperiju smeća na mjestima kao što je Afganistan.

      Ne, to je sve smiješno, to je kao neki matrix, Platonova pećina, manipulacija, obmana režima, ta priča o navodnom sukobu sa Srbijom.

      Stribor

      Izbriši
    4. Lagao bih ako bih napisao da pretjeruješ u procjeni.
      Činjenica je kako je ista situacija i u Srbiji, kao i u drugim tobožnjim suverenim državama.
      U prijašnjim tekstovima sam napisao da bi se kršćani trebali ujediniti bez obzira na granice, narode i rase, jer pravi odgovor na sotonski globalizam nije etnofiletizam i jalovi pokušaj zatvaranja u svoje nacionalne države.
      Ali kako ćemo se ujediniti sa braćom srpskim pravoslavcima koji jednako vide kao i mi opasnost od sotonskog globalizma, ako oni ili mi vidimo u njima nekog tko nas ugrožava kao narod, ako mislimo da su oni genetski zločinci koji jedva čekaju da nas 'genocidišu'?
      Stoga se slažem s tobom oko ocijene situacije sotonskih država u kojima živimo, ali smatram da moramo odbaciti kosti koji neki bacaju između nas da bismo opet ratovali, i tako iscrpljeni ili međusobno pobijeni postali zajednički njihov sotonistički plijen (a ta kost je upravo taj film koji bi trebao potaknuti požar međunacionalne mržnje kao pretpostavke za novi rat).
      Slažem se da smo 90-tih bili naivni očekujući da ćemo biti sigurni i blagostojeći ako dobijemo tobožnju demokratsku nacionalnu državu, a to je kao da se netko raduje da će dobiti praznu školjku u kojem nema ni bisera ni jestivog mesa, nego otrov.
      Normalna država mora unaprijed imati rješenje ili antitijela za otrov koji nam je EU dala kao uvjet da uđemo u 'zemlju meda i mlijeka'.
      Narod mora biti spreman 'jesti travu' ako želi biti stvarno slobodan i ne u službi Sotone, a narod kojemu je glavna djelatnost turizam to sigurno ne može.
      Trebalo je još ranih 90-tih o tome voditi računa, ali mi nismo imali vođe koji bi to ne samo učinili, nego da bi znali o čemu se tu radi.
      Pa F.Tuđman, po svjedočenju Mužića, nije ni znao što su to masoni, jer je bio odgajan i obrazovan marksistički.
      A kako će biti ne znam, samo znam da bismo trebali tražiti savezništvo ili bratstvo s kršćanima drugih naroda, pa i onima koji nisu kršćani, ako vide koje zlo dolazi iz sotonskog, antihristovskog globalizma.
      Za rat je potrebno dvoje, ali i za ljubav.

      Izbriši
    5. "Još jedna nevjerojatna stvar: ti desničari će često ustvrditi da ovu državu "brani NATO"

      To je jadnije da ne može biti jadnije.
      Svoju djecu dat ćemo pederima, računajući da će nas oni koji podržavaju pedere, a vjerojatno su i sami, braniti od vanjske agresije.
      Pred nešto manje od godinu dana pisao sam o pravim desničarima (ako je normalno uopće govoriti o podjeli lijevo-desno) a to su bili četvorica grčkih pukovnika koji su u Grčkoj izvršili državni puč jer su vidjeli da će zapadni liberalizam ubiti narodni duh Grka, uništiti im vjeru i budućnost.
      I kad su došli na vlast banke su natjerale da otpišu dugove seljacima i malim obrtnicima, zabranili su zapadnu dekadentnu pop glazbu i utjecaj, brinuli su se o prostim ljudima iz naroda, jer su i sami bili sa sela i iz siromašnih, ali religioznih obitelji.
      Takvih desničara koji bi bili spremni nešto učiniti nema u RH, barem se za njih javno ne zna.

      Izbriši
    6. Ono s čime se ne slažem s tobom Stribore je da treba odbaciti erhaziju kako kažeš, jer nju treba reformirati, pa makar i radikalnim mjerama, a ne srušiti je, pa ćemo molit Boga da na ovom teritoriju dođe neka strana država koja će se dobro brinuti za nas.
      Ona četvorica grčkih pukovnika nisu srušili grčku državu, nego su je reformirali jedno vrijeme dok nije SAD uz pomoć turske invazije na Cipar srušio ih s vlasti.
      Može se u suprotnom dogoditi da nam nakon rušenja nacionalne države bude gore nego prije, a inače se rušenje nacionalne države smatra nacionalnom izdajom.
      Mjenja se režim, mjenja se ustav i ustrojstvo, može se promijeniti republika u monarhiju, ali to je de facto ista nacionalna država koja je radikalno promijenila ustrojstvo.

      Izbriši
    7. Kao primjer navodim Rimsku državu koja je trajala od 753 g. prije Hrista do 1453.g poslije Hrista (to je najdugovječnija država na svijetu), kad je pao drugi Rim, Carigrad.
      I bila je republika, i carstvo, i poganska država i kršćanska država, ali je cijelo vrijeme se smatralo da je to jedna te ista država koja je mjenjala svoje forme.
      I kad je Cezar srušio republiku i uspostavio carstvo, on nije srušio rimsku državu, nego joj radikalna promijenio ustrojstvo, i kad je Konstantin pretvorio pogansku rimsko carstvo u kršćansko rimsko carstvo, on nije uništio rimsku državu.
      Stoga oprez, s prljavom vodom se ne baca dijete.

      Izbriši
  7. Mogao bih se okladiti (kažem samo simbolički, inače se ne kladim) da će ovaj film biti zaboravljen za nekoliko mjeseci. Jer to je zakon po kojemu sve fuknkcionira u ovom digitaliziranom svijetu.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
  8. "Ono s čime se ne slažem s tobom Stribore je da treba odbaciti erhaziju kako kažeš, jer nju treba reformirati..."

    Da, naravno, idealno to treba, no ja sam nekako došao do zaključka da je to nemoguće.

    I nisam rekao da ovu državu treba "srušiti i dovesti neku drugu" (gdje sam to rekao?), rekao sam samo da ne treba "brinuti" za opstanak ove države jer su takve misli, pa i trud (recimo, da "svijet dozna istinu o Hrvatskoj", kako već ide ona neka otrcana fraza), nešto isprazno, to je gubljenje vremena. A ne samo što je isprazno, nego je i štetno, jer time se na neki način hrani zvijer. To ide na ruku ovom režimu, kako sam već objasnio. Ne treba se tim stvarima uopće baviti. O nekim stvarima ("velikosrpska propaganda", "što svijet misli o Hrvatskoj i Hrvatima") je bolje ne razmišljati. Ima nekih situacija u životu kod kojih stvari treba pustiti da teku svojim tokom i to je najbolje što se može napraviti. Nekima je to teško pojmiti, no tako je. Osobito je teško pojmiti kad se razmatra s točke nekakve moderno-zapadne filozofije života, koja je sva u aktivizmu ("nešto se mora napraviti"), no ima nekih stvari u životu i situacija kod kojih je bolje ne poduzimati ništa, čak se ni mentalno ne angažirati! Jer od toga samo šteta, skreće pozornost s važnijih stvari. Naprotiv, mislim da bi se trebalo suprotstaviti ovom sotonskom režimu i svu energiju usmjeriti na to. Govorim o otporu raznih vrsta (poglavito pasivnom). I još energiju treba trošiti na spašavanje duša i privođenje Bogu, za poboljšanje funkcioniranja malih kršćasnkih zajednica (ako takve postoje), a ne za "spašavanje države" od nekih imaginarnih, nebuloznih tobožnjih opasnosti iz budućnosti.

    A inače sam došao do zaključka da je ovakva država kakva je sada nekakav korov, ona raste i održava se sama od sebe, ne treba se brinuti za nju ni zalijevati je. Štoviše, ako ga zalijevaš, taj korov bi mogao narasti i ugroziti te više nego što je potrebno.

    Naravno, treba kršćanska etika, treba pomagati ljudima koji su u nevolji, treba se truditi da se gladne nahrani itd., ali ne, molit ću lijepo, brinuti se za državu.

    Nekad sam i ja razmišljao kao ti. Recimo, ljutio bih se kad bih pročitao da je netko u svijetu rekao to i to o Hrvatima i Hrvatskoj itd. Ali prije nekog vremena, nekoliko godina, došao sam do zaključka da to nema smisla. Zašto bih se ljutio na to što netko govori ovo ili ono o Hrvatima kad uopće nije jasno tko su to uopće "Hrvati" i žele li oni sami postojati ili biti zombi-kreature (što su danas). U ime čega ili koga bih se "ljutio" ili "bio zabrinut"? Bez veze. A znam masu ljudi, nekih i iz moje rodbine, koji i dalje silno ustrajavaju na toj nekoj "brizi" za Hrvatsku i Hrvate, vezano za ugroženost od Srbije, i znao sam polemizirati s njima. Valjda će doći pameti i uvidjeti da je to štetno i besmisleno.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Zašto bih se ljutio na to što netko govori ovo ili ono o Hrvatima kad uopće nije jasno tko su to uopće "Hrvati" i žele li oni sami postojati ili biti zombi-kreature (što su danas)."

      To se i ja često pitam.
      Borio sam se za one koji su brže prodali to za što sam se borio, za nacionalnu suverenost i slobodu koji su oni odlučili prodati za 'pristupne fondove EU', neki za sinekure, neki su bili prestrašeni da će izgubiti mirovine ako ne prodaju krvavo stečenu slobodu, neki koji su se preplašili da ne će moći prostituirati se turizmom ako ne prodamo suverenost EU.
      Mislim da smo svjetski fenomen, borimo se stoljećima za svoju državu, i onda kad ju dobijemo, onda ju brže bolje prodamo.
      Doduše kad kažem 'mi', mislim na sadašnji naraštaj kojeg se vjerojatno mrtvi preci srame.
      Najveći fenomen su pak oni koji su se srčano borili, bili ranjeni, ostali invalidi zbog toga, i onda prolili kantu s mlijekom kojeg su sami izmuzli.
      Možda bi im bilo bolje da su poginuli.

      Izbriši
    2. "I nisam rekao da ovu državu treba "srušiti i dovesti neku drugu" (gdje sam to rekao?),"

      Nisam se možda dobro izrazio, mislio sam reći da ne postoji teritorij na kojem ne postoji niti jedna država.
      Ako nema RH ovdje, bit će neka druga, nema vakuuma.
      Iako bih se trebao ispraviti i nadopuniti, u stvarnosti ovdje nije RH nego lokalna samouprava za komunalna pitanje EU superdržave za područje nekadašnje RH.
      A i ta komunalna pitanja se moraju riješavati prema smjernicima i standardima EU.
      I tako u svim bivšim nacionalnim država oko nas.

      Izbriši
    3. "O nekim stvarima ("velikosrpska propaganda", "što svijet misli o Hrvatskoj i Hrvatima") je bolje ne razmišljati. Ima nekih situacija u životu kod kojih stvari treba pustiti da teku svojim tokom i to je najbolje što se može napraviti."

      Uvjerio si me u to od kad komentiraš ovdje.
      Hvala.
      Dodat ću da je ovaj tekst, kao i neki prethodni, više upućen srpskim pravoslavcima da se distanciraju od etnofiletizma.
      Iako ima najviše čitatelja iz RH, zatim BiH, onda iz Srbije (prema statistici bloga).
      Naravno da isti problem imaju i hrvatski etnofiletisti, i ja moram priznati da ponekad se stavim u tu kožu, a onda vidim da ne mogu pomiriti vjeru u Boga koji je Otac svih ljudi koji vjeruju u Njega, i preveliku brigu o sudbini mog naroda, kojeg kao što si napisao, sve manje i manje mogu prepoznati od kad se je prodao za mrkvu iz Brisela, od kad je spreman svoju djecu dati pederima na odgajanje, samo da bi pederi dolazili ljeti na naše more ili da nas ne bi stavili na neku listu gdje se zbog političke korektnosti ne smije ljetovati.

      Izbriši
  9. "A kako će biti ne znam, samo znam da bismo trebali tražiti savezništvo ili bratstvo s kršćanima drugih naroda, pa i onima koji nisu kršćani, ako vide koje zlo dolazi iz sotonskog, antihristovskog globalizma."

    Potpuno se slažem, to je bolji stav danas, nego bilo kakav nacionalizam. Jer nacionalizam ojačava državu, a sve države su kotačići u funkcioriranju antikristovskog globalistana.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
  10. "Ona četvorica grčkih pukovnika nisu srušili grčku državu, nego su je reformirali jedno vrijeme dok nije SAD uz pomoć turske invazije na Cipar srušio ih s vlasti."

    Te "desne" diktature iz 20. stoljeća su baš primjer za to kako NE TREBA raditi. Dakako, napravili su neke dobre stvari, slažem se (govoreći o tim grčkim pukovnicima), ali njihova temeljna greška je bila što su bili vezani s Amerikom. Tko god je vezan s Amerikom (ili šire, s tim anglo-svijetom), taj propada prije ili kasnije, ispljunu te nakon što su te prožvakali. Govorim o režimu, vladajućoj kasti anglo-svijeta, svjestan sam da u anglo-zemljama ima mnogih koji se s tim ne slažu (ali ima i premnogih koji se slažu).

    Svi ti desni režimi pali su i nakon toga je došla demo(n)kracija gora od prethodne, vezana s ekstremnom degenerijom.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apropos grčkih pukovnika, ne vjerujem da su bili toliko povezani sa SAD tim više što su zabranili zapadnu pop glazbu, filmove i sve ono što je na kraju rezultiralo s ovim stanjem u kojem živimo (oni su izgleda bili 'borci protiv vjetrenjača' ili borci protiv neumitnog pada jer su mislili da će skrenuti kotač povijesti koji ide u provaliju).
      Praktično nisu imali vanjske saveznike nigdje, bili su antikomunisti, cijeli komunistički istok je bio protiv njih, bli su antizapadnjaci, cijeli je zapad bio protiv njih.
      Ne znam previše detalja, a ovo što iznosim je sjećanje iz jednog video predavanja koje je održao jedan američki pravoslavac škotsko-ukrajinskih korijena.
      Zato ih navodim kao desničare za koje naši tobožnji desničari vjerojatno nikad nisu ni čuli, i koji misle da biti desničarem znači biti okrenut prema zapadu.

      Izbriši
  11. "...ali smatram da moramo odbaciti kosti koji neki bacaju između nas da bismo opet ratovali, i tako iscrpljeni ili međusobno pobijeni postali zajednički njihov sotonistički plijen..."

    Apsolutno se slažem! I dio tog napora, da ne glođemo kosti koje netko među nas baca, je i da se ne bavimo imaginarnim opasnostima po naciju i državu, imaginarnim sukobima. I da se pretjerano ne komentiraju neki trećerazredni filmovi. Ja u stvarnosti u sadašnjem trenutku ne vidim nikakav "sukob" između Hrvatske i Srbije, niti između Hrvata i Srba. Ali ako režimi i njihovi glasnogovornici (to mogu biti i novinari i umjetnici i tko zna tko) stalno govore o nekom sukobu, mogao bi on i stvarno izbiti. A režimima to odgovara jer to njih jača. Ratni sukob je nemoguć (objasnio sam zašto), ali je mentalni i verbalni hladni rat i te kako moguć (uz neke incidente). Time se onda skreće pozornost s antikristovskih režima koji nas sve tlače.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Ratni sukob je nemoguć (objasnio sam zašto)"

      Bilo je ratnih sukoba u povijesti i s manjimm brojem vojnika s obje strane (slažem se da RH nema nikakvu strategiju u slučaju rata jer vidimo da uopće ne reagira na činjenicu da patrijarsi SPC stavljaju Hrvatsku na razinu Slavonije i Dalmacije, da predsjednik Srbije daje odlikovanje jednoj dužnosnici općine u RH za zasluge srpskom narodu ...).
      Iako se slažem da je teško očekivati ratni sukob između sadašnje RH i Srbije, ali ako se dogodi neki lančani sukob koji će prijeći u velerat, onda mi se čini da te dvije kvazisuverene države će biti na suprotnim stranama, i ako pobijedi "istočna strana", da će u tom slučaju Srbija dobiti granicu o kojoj sanjaju 200 godina.
      Radi se i o nekom proročanstvu da će ponovno se u Rusiji ustoličiti car koji će povesti rat u zaštitu pravoslavlja (ali njegova vladavina ne će biti duga jer nakon pobjede cara dolazi Antihrist), i ima nekih u Srbiji koji bi u taj rat ušli ne samo radi pravoslavlja, nego u nadi da će taj pravoslavni car nakon pobjede dati Srbima da okupe sve 'srpske zemlje' u jednu kraljevinu koja će biti vazal ruskom caru.
      Sve više sam mišljenja, ponukan tvojim pisanjem, da se uopće više ne brinem o tome.
      Ako se taj rat dogodi u idućih 10 godina, vjerojatno ne ću biti više niti vojno sposoban, i što je najvažnije - nakon iskustva 90-tih, nemam razloga za ratovanje, osim protiv demona koji se bore protiv mene da bi me odvukli u pakao.
      Vjerojatno isti demoni tjeraju i Srbe i Hrvate da se međusobno zamrze, da rade filmove u kojima će druga strana biti demonizirana, tako da se stvore uvjeti za ponovno 'klanje', iako autori takvih filmova kažu da rade takve filmove da se takve stvari ne bi više ponovile.

      Izbriši
  12. "Vjerujem da je to bio glavni razlog antiklerikalizma A.Starčevića..."

    Čini mi se da je Stari bio antiklerikalac (ali NIJE bio moderni bezvjerac!) jer mu je smetalo što crkvena hijerarhija bezrezervno podržava Austro-Ugarsku.

    Stribor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je bio i prilično naoštren protiv đakovačkog biskupa Strossmayera zbog njegovog širenja i podržavanja jugoslavenstva.
      Kad bih imao izvore i vremena dao bih se na istraživanje povezanosti Vatikana i ilirizma-jugoslavenstva.
      Hrvatski rimokatolici trebali bi već imati spoznaju da svaki njihov biskup ne ovisi o tome što oni o njemu misle, ima li on autoritet i kredibilitet, nego njegov položaj jedino ovisi o rimskom papi koji ga može u svakom trenutku smijeniti, i nitko drugi (zato se može primijetiti da biskupi uvijek citiraju tekućeg papu u svojim pridikama da bi mu i na taj način pokazali poslušnost i vazalnost, one bivše pokojne pape malo se spominje).
      To čak u vrijeme Starčevića nije bilo u takvoj mjeri, nego tek nakon prvog vatikanskog koncila, i ne bih se iznenadio da je tad Starčević podupro Strossmayera koji je održao časnu ulogu na tom koncilu suprostavljajući se apsolutnoj vlasti rimskog pape.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.