nedjelja, 18. srpnja 2021.

Baci bombu, goni "latinsku" bandu ... iz RKC

Pred par dana je "nezabludivi Hristov vikar kojem se svi moraju staviti pod autoritet ako se žele spasiti" objavio osobni izvršni dokument (motu proprio) kojeg je poznati tradicionalni rimokatolik dr Taylor Marshall protumačio kao bacanje bombe na latinsku misu:


Time je de facto poništio motu proprio prethodnog "nezabludivog" Benedikta XVI po kojem se je nakon 40-tak godina u Zagrebu, kao i u mnogim drugim RKC eparhijama diljem svijeta, opet pojavila toliko slavljena latinska misa od tradicionalnih rimokatolika.
Ubuduće će svaki episkop RKC moći odobriti ili neodobriti latinsku misu, a svi novo zaređeni svećenici će morati dobiti posebnu dozvolu (koja se dakako može i odbiti) da služe latinsku misu.

Iako sam pripadao tradicionalnim rimokatolicima i mogu suosjećati s njima zbog ove promjene, njihova pozicija je ridikulozno kontradiktorna.
Najprije oni svi, uključujući i sedevakantiste, prihvaćaju nezabludovost rimskih papa i nužnu poslušnost njima po svim pitanjima vjere i morala, ali i šire, jer bespogovorna poslušnost nije prva put izražena na Prvom vatikanskom koncilu RKC, nego u dalekom srednjem vijeku kad je rimski papa Bonifacije VIII u buli Unam Sanctam definirao da nema spasenja niti jednom ljudskom stvorenju ako mu nije poslušno (dakle rimskom papi).

Sedevakantisti će reći - da, mi prihvaćamo Unam Sanctam, ali ne priznajemo da postoje rimski pape od Pia XII, mi bismo se rado i odmah stavili pod autoritet rimskih papa, ali ih više nema.
I tako su se stavili u jednu čudnu poziciju polupravoslavaca i poluprotestanata, ali nikako rimokatolika.
Jer prema kanonima dvokratnog Carigradskog ekumenskog sabora Crkve, vjernici, znači laici i kler, mogu prekinuti općenje sa svojim nadređenim hijerarhom ako imaju sumnju da je isti javno zastranio s iznošenjem hereza (iznošenje i bivanje pred poganskim kipom Pachamame je više od hereze, to je već otvorena apostazija), trebaju to javno objaviti i prijaviti nadležnoj sinodi episkopa koja treba njihovu optužbu staviti na dnevni red, pozvati osumnjičenog hijerarha da se o optužbi izjasni i eventualno obrani.
Sinoda tada donosi pravorijek, ili oslobađa hijerarha optužbe ili ga raščinjuje ako je optužba istinita.
Ako se raščinjeni odbija maknuti iz svoje stolice, onda reagira car-država i izbacuje ga silom.
Dakle, sedevakantisti imaju optužbu protiv rimskih papa u posljednjih pola stoljeća i sami presuđuju, jer u RKC nema sinode koja bi raščinila "nezabludivog" zato što je isti tobož Hristov zamjenik, njega može samo Hristos raščiniti (prema zabludi papizma koja je temelj shizmatične i heretične RKC), jer ga je On tamo i tobož postavio, da bude Njegov zamjenik sa svim ovlastima.
Time su sedevakantisti slični protestantima koji sami prosuđuju u pitanjima vjere što je istina, a što je zabluda, odnosno koji je rimski papa "nezabludivi Hristov zamjenik", a koji nije.

Naravno da nema odriješenja od tog gordijskog rimokatoličkog čvora, jer niti je sv.Petar bio postavljen od Hrista kao Njegov nezabludivi zamjenik, a kamoli da su to rimski pape (i ponavljam da je Petar postavio najprije antiohijskog episkopa, a kasnije aleksandrijskog - sv.Marka Evanđelista, a upitno je da li je sv.Petar ili je sv.Pavao ili su obojica rukopoložili prvog rimskog episkopa).
Znamo kako se gordijski čvor jedino može razrješiti - mačem, u ovom slučaju s odbacivanjem zablude papizma.
"Normalni" rimokatolici će i dalje prihvaćati "pachamamu" i sve degeneracije koje se događaju na službenim redovnim novorednim misama, tradicionalni rimokatolici koji su dosad išli na neke dozvoljene latinske mise sad će se morati vratiti na novoredne, SSPX i sedevakantisti će i dalje držati istu jalovu i besmislenu poziciju papista koji odbijaju slušati papu ili negiraju da papa postoji (i biti farizeji koji misle da je latinska misa sveta i bolja zato što je na latinskom jeziku kojeg ne razumiju, i koji ne znaju da je jednom i latinski pučki jezik ušao u svetu liturgiju nakon grčkog jezika, kao što je poslije toga ušao i slavenski jezik kojeg nazivamo crkvenoslavenski).

Mnogi će nastaviti sa starom mantrom koju predlaže i autor videa - "RKC vrata paklena ne će nadvladati", prema tome će nastaviti po starom makar se ustoličio u Rimu Antihrist kao "nezabludivi".
I jedni i drugi i treći rimokatolici će uporno ponavljati mantru, osim onih koji će proučiti povijest Crkve i čitati kršćanske oce i prepustiti Svetom Duhu da ih vodi u Tijelo Hristovo.

P.S. Vrijedna i zanimljiva rasprava o stanju RKC.


U komentarima je naveden jedan vrijedan citiranja:
The Latin Mass has become to the Trads what the Ark of the Covenant became to the Israelites as they went out to face the Philistines. Now, just as the Ark, it has effectively been stolen. Don't idolize the rites; seek after Truth and the Church that is the pillar and ground of that Truth.
Latinska misa je postala tradicionalnim rimokatolicima ono što je Škrinja zavjetna bila Izraelcima kad su odlazili sukobiti se s Filistejcima. Sada je latinska misa, kao i Škrinja zavjetna, de facto oteta.
Ne idoliziraj obrede (latinsku misu), traži Istinu i Crkvu koja je stup i temelj Istine. 
Odlična slika i usporedba s događanjima kad su Filistejci oteli Izraelcima Škrinju Zavjeta.
S time da latinska misa nema tu vrijednost niti približno, nego se tradicionalni rimokatolici tako ponašanju prema njoj (idoliziraju je).
I da su Filistejci bili otvoreni neprijatelji Izraela, dok tradicionalni rimokatolici mole za obraćenje "svetog oca" koji je po njima izgubio vjeru.
Kako može nezabludivi i vrhovni učitelj vjere na Zemlji izgubiti vjeru, kad njega nitko ne može smijeniti s te stolice jer je Hristov zamjenik kojeg nitko osim Hrista ne može maknuti?
Sjećam se da sam tako i ja osjećao i razmišljao pred desetak godina.
Novoredne mise postale su cirkusi, rimski papa poljubio je kuran i molio se je sa predstavnicima svih lažnih religija u Asiziju i tražio sam objašnjenje kako su se te nezamislive činjenice dogodile ako je RKC prava religija, odnosno ako je rimski papa nezabludivi Hristov vikar na Zemlji.
Vrlo je ljudski, ako je netko rimokatolik od koljevke, ako su mu svi preci bili isto tako, da je zadnje u što će posumnjati ono najednostavnije i jedino ispravno objašnjenje - papizam je hereza.
I onda smo (budući tradicionalni rimokatolici) preko interneta naišli na portale tradicionalnih rimokatolika obično iz SAD, vidjeli kako se pobožno ponašaju na latinskoj misi, kako imaju jake tradicionalne poglede na moral i politiku i rekli u sebi - ovi su pravi rimokatolici, latinska misa je pravo i jedino bogoslužje, RKC živi u njima i dolazi vrijeme kad će se ukinuti cirkuska novoredna misa i opet će sve biti u redu s RKC.
Bio sam međutim od onih radikalnijih kojem nije rješenje bilo samo u povratku latinske mise, nego sam logično zaključio da heretični i apostatski "nezabludivi" nije Hristov vikar nikad ni bio, nego da je "sveta stolica" prazna.
Ispravno bi bilo da sam zaključio - ta stolica je prazna od početka, štoviše ona nije nikad ni postojala, nikad nije Hrist postavio stolicu za svog vikara, kad ni vikara nije nikad ni postavio.
Tako da sam za razliku od većine tradicionalnih rimokatolika deklarativno odstupio od "novoredne RKC" i bio na prvoj latinskoj misi kod pokojnog slovačkog sedevantističkog biskupa Oravca.
Nakon njegove smrti samo još jednom sam otišao u Slovačku i onda sam odlučio početi s pisanjem bloga na sedevakantističkim osnovama.
Ipak sam odlučio odlaziti na latinske mise bratstva SSPX u Zagrebu (jednom sam bio u Splitu i više puta u Rijeci kad je njihov svećenik počeo obilaziti veće gradove) jer sam držao da je to dopušteni kompromis (SSPX drži rimskog papu svojim papom, ali mu odbijaju poslušnost jer je heretik što nije samo mali kompromis nego je kontradikcija) da bih dobijao svete sakramente.
Znao sam tada reći entuzijastički oduševljenim tradicionalnim rimokatolicima koji su držali da je sve u redu time što imaju latinsku misu, da tražim biskupa. 
Oni su tada imali dvojicu, ali niti jednog pravog. 
Prvi im je bio novoredni Bozanić kojeg su ignorirali (oni koji su iz Zagreba, ali isto je i s drugim biskupijama), drugi prema kojem su se ponašali kao prema pravom biskupu je Felley koji je tada vodio SSPX (možda vodi i sada, ne znam, jer ne pratim što se s tom bratovštinom sada događa) i koji niti formalno nije imao eparhiju na području Hrvatske, odnosno nije je imao nigdje kao što je nema niti jedan "tradicionalni" biskup nigdje (nitko nije formalno od SSPX ili od sedevakantista imenovao nekog biskupa za neku biskupiju).
Imati dva biskupa na istom području i koji jedan drugog ne priznaju, znači u najmanju ruku da je netko od njih u šizmi.
Rim kaže da je SSPX u šizmi, SSPX drži da je Rim i dalje njihov autoritet i da nije u shizmi.
Čovjek koji normalno razmišlja može jedino ispravno zaključiti da je SSPX u shizmi od Rima (rimskog pape, ali je rimski papa u shizmi od Crkve tako da se tu radi o shizmi od shizme) kojeg priznaje svojim papom, a ovaj im kaže da su u šizmi.
SSPX je u tom šizofreničnom položaju od svojeg početka, a ja sam to znao, samo sam htio dobiti svete tajne od njih budući mi nisu bili nigdje u blizini sedevakantistički svećenici.
Daleko od toga da sam se osjećao potpuno zadovoljan sa sedevakantistima, osim što nisu bili u blizini.
Oni jednostavno nemaju prave sinode, nego su u pravilu organizirani u organizacijama sličnim kao SSPX (većinom su i nastali odvajanjem od te bratovštine). Dijele se na konklaviste, one koji su se sastali i izabrali nekog ridikula za rimskog papu koji živi negdje s druge strane svijeta od Rima i kojeg nitko ne drži papom osim roditelja i šačica konklavista, i onih koji to nisu nego čekaju ili da se rimski papa kojeg ne priznaju obrati i pozove ih natrag, ili čekaju da će Bog nekim vanjskim čudom postaviti nezabludivog vikara iz Rima, ili da više ne će biti rimskih papa do svršetka svijeta (i tu su u kontradikciji ako priznaju Prvi vatikanski koncil koji je definirao da će rimskih papa biti u kontinuitetu do svršetka svijeta, ako ne žele kontradikciju onda moraju praktično uzeti stav starokatolika kojih drže hereticima i šizmaticima - dakle apsurd do apsurda u svijetu RKC).

Kao što je Gospod Hristos rekao - tražite najprije carstvo nebesko, sve drugo će vam biti dodano.
Vjerujem kako bi Bog uslišao molitvu svakog iskrenog rimokatolika, koji vidi da nešto nije u redu s RKC, te da kaže - Gospode Hriste, vidiš moju nemoć i neznanje, rekao si da tražimo carstvo nebesko i samo to od tebe tražim, pokaži mi put prema tom carstvu. Rekao si da će i nepravedni sudac uslišiti neprestane vapaje i molbe potrebitih samo da mu više ne dojaduju, a kamoli ne će Otac nebeski molbe svoje djece. Toliko sam očajan da i ne znam više da li sam Tvoje dijete, ali Te ne ću prestati moliti uporno svaki dan i svaki čas da mi pokažeš put prema Sebi, da mi pokažeš gdje je Tvoja Crkva koja je Tvoje tijelo čiji ud želim i ja biti.

Evo još jednog teksta o temi:
On the sorrowful anniversary of Rome's separation from the Orthodox Church in 1054, Pope Francis has issued a new directive that restricts the use of the Latin Rite Traditional Liturgy and enables liberal and Marxist Roman-catholic bishops to eradicate the traditional form of worship from their jurisdictions. This coincidence is not an accident. It only proves that the Sacred Tradition cannot survive outside the Orthodox Church, from which Rome and it's followers have separated almost 1000 years ago. The Liturgical abuse of the protestant new rite "Novus Ordo" is the ultimate rebellion against God and His apostolic rites. The Latin rite was slaughtered by the unlimited power and obedience that was given to the Bishop of Rome. Once the reformers captured the See of Rome: the apostolic rite, apostolic disciplines and apostolic faith never stood a chance against the charlatan and his clique. Orthodox Church cannot be in communion with those who use unapostolic rites. Although we are aware that mild and minor Liturgical changes do happen over time, these changes always must act as an upgrade, as an addition. So in time the Liturgy becomes more beautiful and more decorated. But to write the new Liturgy and suspend the old one, is the most impious and daring act that belongs only the most mad of heretics. In year 600, Saint Gregory the Great, the Pope of Rome, wrote a very small and beautiful addition to the Roman Liturgy, Rome's Orthodox Population of that time, which did not believe in absolute power and obedience to the Pope of Rome, almost killed St. Gregory for daring to touch the Sacred Liturgy. In time, Rome's heresies corrupted the faith of the western faithful, and in the 20th century Faithful offered little to no resistance to the most impious and blasphemous Liturgical reform. Even if an angel from heaven would come down and offer us new Liturgy (doctrine), we wouldn't accept it.
Dakle koja razlika u Rimu u vremenima kad je tamo bio patrijarh sv.Grgur Veliki kojem je život bio ugrožen od rimskih vjernika zato što se je usudio dodati nešto u svetu Liturgiju, do papizma u kojem rimski papa može proglasiti obveznim da svećenik na misi nosi masku klauna, a pobožni rimokatolici to moraju prihvatiti jer se rimskog papu mora slušati inače se gubi spasenje!
Dodat ću još jedno zapažanje koje je izneseno u gornjem videu.
Kako bi omogućili papizam i da bi ga opravdali (krivom) logikom, rimokatolički teolozi su uveli pred kojih stotinjak godina definiciju kako postoji Izvanredovno i Redovno učiteljstvo u RKC.
Izvanredovno je ono kad rimski papa svečano i javno proglašuje neku dogmu.
Redovno je sve ostalo što naučava trenutni rimski papa s trenutnim svojim pomoćnicima biskupima (kojih on bez imalo teškoća može smijeniti kad mu nisu poslušni, zato su mu oni pomoćnici, a ne biskupi u pravom apostolskom i tradicionalnom smislu).
Potka je u tome što oba učiteljstva rimokatolici moraju slušati, pa čak i kad im se učini i kad stvarno vide da se redovno učiteljstvo, poput klanjanja idolu Pachamame, suprostavlja onom dogmatskom izvanredovnom, oni opet moraju biti poslušni rimskom papi, jer samo on ima vrhovno pravo da tumači dogme i doktrine RKC.
Drugim riječima ako neki tradicionalni rimokatolik kaže da osuđuje klanjanje rimskog pape idolu Pachamame, rimski papa mu ne treba niti odgovoriti na te optužbe jer nitko nema pravo suditi rimskog papu.
Ali mu i može odgovoriti tako da kaže kako se tu ne radi o poganstvu, nego o brizi prema "majci Zemlji" koja je metaforički predstavljena u kipu Pachamame.
Može dodati kako se baš na taj način daje slava Bogu koji je stvorio Zemlju.
I tako može papa Franjo uvesti klanjanje Pachamame u RKC, a rimokatolici nemaju izbora nego klanjati se Pachamami (suštinske razlike nema klanjati se rimskom papi kao vikaru Hristovom ili klanjati se idolu Pachamame).
U sukobu s jansenistima u 17. st. RKC je anatemizirala tezu jansenista da se u RKC mora biti nužno poslušan samo u dogmatskim pitanjima, u onom što je kasnije nazvano Izvanredovno učiteljstvo, a da se u ostalim pitanjima može odbiti poslušnost rimskom papi kad se vidi da je doktrina ili mjere koje donosi rimski papa štetna vjeri i moralu (redovno učiteljstvo).
Takozvani tradicionalni rimokatolici sad su u poziciji jansenista, iako sam siguran da zdušno podržavaju mjere, prilično okrutne, s kojima je rimski papa uništio jansenizam.
Ili su na pozicijama starokatolika koji isto nisu držali da se u svemu mora biti poslušan rimskom papi tim više što ga nisu držali nezabludivim.
Ili su na pozicijama anglikanaca i galikanaca koji su isto tako nisu htjeli rimskom papi priznati apsolutnu vlast.
Ili su na pozicijama pravoslavaca koji su se prvi usprotivili antihristu iz Rima kad je htio da mu dadnu vlast nad Crkvom koncem prvog tisućljeća (pravoslavci su prvi sedevakantisti u širem smislu riječi).
Tradicionalni rimokatolici koji su ustvari duhovni potomci ultramontanista u čijoj režiji je održan Prvi vatikanski sabor RKC, i koji su bili protivnici svih navedenih pravoslavaca, starokatolika, anglikanaca, jansenista i galikanaca, stigla je sudbina onih kojih su proganjali.
Osim što je ovaj udar papa Franje izvanredna prilika rimokatolicima da se osobno riješe shizme, onim najtvrđima u koje sam sam spadao ovo je i poetska pravda da na svojoj koži osjete moć nezabludivog koji to nije, i kojem su se klanjali i držali ga stubom kršćanstva.
Vrijeme je trežnjenja.
.
Objasnio sam da su pripadnici RKC dužni na poslušnost papi iako su uvjereni da je papa heretik. 
Da, takva je eklesiologija RKC, ako bi sam Sotona postao papa papisti bi mu morali biti poslušni.
Ako mislite da pretjerujem, onda ću navest da je to izjavila svetica i naučiteljica RKC Katarina Sienska. Ne samo papu, nego i običnog seoskog svećenika ako bi sam Sotona bio utjelovljen u njemu.


Ista naučiteljica RKC je rimskog papu nazivala "slatkim Hristom na Zemlji" (zato što je doktrina RKC da je rimski papa nezabludivi Hristov zamjenik na Zemlji, pa je on slatki Hrist dok se pravi Hrist ponovno ne vrati - ovdje možete slobodno umjesto "slatki" reći "anti")..
Što drugo nego zaključiti da je sam Sotona ili neki drugi demon instruirao ili inspirirao rimske pape da stvore tako naopaku religiju pod krinkom kršćanstva.
Da je u mentalitetu rimokatolika sotonska slijepa poslušnost papi, biskupima i svećenicima sam sam se uvjerio nebrojeno puta.
I autor prvog videa prije lamentiranja oko gašenja TLM poručio je rimokatolicima da nikako ne dižu tenzije ili ne daj bože bune, nego da se mole i sve će biti u redu.
Obey, pray & pay, kako kažu neki autoironični tradicionalni rimokatolici u SAD.
Budite poslušni, molite i plaćajte "desetine" RKC i sve će biti u redu, makar bili poslušni Sotoni.
Takvu Crkvu ne da će vrata paklena nadvladati, nego su je vrata paklena ustrojila.
Iako će slijepo poslušni rimokatolici, bez obzira kakvu sotonsku podvalu učinio rimski papa, bez obzira što mogu svojim očima vidjeti da je naučiteljica RKC i mnogi drugi (siguran sam za utemeljitelja jezuita Ignacija Loyolu) naučavali slijepu poslušnost papi makar papu vodio Sotona, bez prestanka ponavljati mantru "vrata paklena ne će RKC nikad nadvladati".
Eventualno će tome dodati besmisleno opravdanje kako je RKC sad na križu kalvarije (pa eto ima opravdanje da može širiti svakojake hereze i otvorenu apostaziju), ili da će "Gospa Fatimska ili Međugorska ili neka treća" na kraju ipak trijumfirati.
Tako da mi se čini da je treća neotkrivena fatimska tajna - obey, pray and pay.


Nešto drugačije sad - žestoka kritika feminizma s ženske majčinske strane i iskustvo obrazovanja djece kod kuće koje nije dozvoljeno kod nas, jer svemoćna država ima veće pravo na odgoj djece nego roditelji:



Već se nekoliko mjeseci broje prirodne nesreće diljem kruga Zemaljskog.
Posljednje su zabilježene u Kini.







Broj, intezitet i raširenost daleko nadmašuje prijašnja desetljeća (možda i stoljeća).
Netko bi pomislio da to uzrokuju neki ljudi urotnici koji time pripremaju svijet za prihvaćanje jedne svjetske vlade koja će se boriti protiv "klimatskih promjena".
Već je najavljeno da će svi "fosilni" energenti imati porez veći za četvrtinu kako bi se s tim novcem Zemljani borili protiv klimatskih promjena i sve više odbacivali fosilna goriva.
Svi značajniji svjetski proizvođači najavili su da će kroz ovo desetljeće prijeći potpuno na proizvodnju električnih automobila (da, samoupravljajućih koji će biti svi pod kontrolom neke moćne računalne AI).
Netko mora biti posebno nenadaren ili udaren da ne vidi kako se sve to događa sinkronizirano, a samim time se implicira da je upravljano s jednog središta.
Gdje je to središte i tko je u tom središtu urote?
Vjerujem da je Bog zapovijedio anđelima da oslobode Lucifera-Sotonu jer smo ušli u posljednja vremena (Sotona je okovan onda kad je Bogočovjek sašao u Pakao).
Samo takva dijabolična osoba može sve ovo isplanirati (Sotona ima samo jedan problem, što god isplanira Bog oduvijek zna tako da i ono što Sotona planira, organizira i radi ulazi u Božju providnost) i organizirati (i plandemija je tu uključena).
Ne vjerujem da neki ljudi na Aljasci s nekim velikim i moćnim antenama (HAARP) uzrokuju sve ove poplave, tornada, suše i požare.
Svi nacionalni stožeri za borbu protiv plandemije ili oni koji će biti tek formirani za borbu protiv klimatskih promjena, ili za borbu protiv onih koji su neodgovorni pa se ne žele cijepiti sumnjivim cijepivom, biti će koordinirani iz jednog mjesta i iz jednog uma koje nje ljudsko, nego demonsko.
Demoni mogu, ako im Bog dopusti, izazvati sve ove nesreće koje nazivamo da su prirodne.
Neki zombirani kažu da se to priroda osvećuje zbog zagađenja.
Pa ni životinje se ne mogu osvetiti (one mogu nekog ne podnositi i odmah napasti, ali to nije osveta koja podrazumijeva um i slobodnu volju koju životinje nemaju), a kamoli se može osvetiti neživa tvar koju zovemo prirodom. Samo osobe se mogu osvetiti, priroda nije osoba.
I još jedno što mislim da je važno znati.
Kad je Bog odlučio kazniti faraona i pobiti egipatske prvorođence onda je na njih pustio anđela smrti, zatornika.
To je demon (po mojem sudu koji u ovom slučaju može biti kriv), to je pobunjeni anđeo koji ima strast ubijanja Božjih stvorenja, pogotovo onih koji su stvoreni na sliku i priliku Božju (koji su osobe).
On ili oni to čine samo ako im Bog dopusti, a Bog to dopušta kad Njegova providnost kažnjava ljude zbog pedagoških razloga ili samo zbog pravde kad je vrijeme milosti isteklo.
Tako mislim da je sad došlo vrijeme najavljeno u Otkrivenju kad će Bog zbog velikih opačina čovječanstva dopustiti demonima da uništavaju Zemlju i ljude raznim, naizgled slučajnim događajima (koje se navode u Otkrivenju kao trube ili kao različiti jahači konja apokalipse), koji se krivo nazivaju prirodnim nesrećama.
Tehnologija je bez sumnje postala ubojita i moćna, ali će se i stvoriti privid da neki ljudi upravljaju superiornom tehnologijom kojom uništvaju svijet (ala HAARP) dok su stvarno u pozadini demonske sile i demonski um.
Pripremajmo se duhom za još gore "prirodne nesreće" koje će prerasti u oskudicu i glad, ratove.
I onda će tek doći najgore, jer će se ljudi zaželiti mira i prijašnjeg komfora te će prihvatiti jednu osobu koja će im to obećati, ali ne će to moći ispuniti.
Antihrist.
Tek tada dolaze najveće nevolje na Božje neprijatelje, jer će krug Zemaljski postati užarena peć (ne će više ni oceana biti od visokih temperatura), a ljudima ne će biti dopušteno, to jest ne će moći, niti samoubojstvo počiniti (nešto kao pakao prije Pakla).
Ne pitajmo se koliko nam je vremena ostalo da počnemo sa stvarnim pokajanjem, jer može biti danas već kasno.
Počnimo to odmah.

Još jedno zapažanje.
Uvijek sam se pitao kako se može obistiniti proroštvo o Žigu Zvijeri u Otkrivenju bez kojeg se ne će moći ništa kupovati ni prodavati, jer je to toliko očiti znak da će svatko tko je ikad čitao Bibliju ili samo načuo o tome reć sebi - aha, evo ovo je baš onako kako je opisano u Otkrivenju i ne ću to uzeti jer ću onda biti zauvijek proklet od Boga.
Ili kako ne će ljudi vidjeti da se pred njihovim očima obistinjuju zla koja su znakovi Antihrista i skorog dolaska Hrista, i kako onda ne će svi zdravog razuma i zdravih očiju duše vidjeti o čemu se radi i odbaciti grijeh, Antihrista i Žig Zvijeri?
U tome i leži odgovor, čovjek koji je rob strasti i grijeha je svojom slobodnom voljom sebi pomračio um i izvadio oči duše, on ne želi Boga, pa ne želi vidjeti ni znakove koje mu Bog šalje.
I sad kad se bude pokazalo da se bez cijepiva ne će moći ne samo putovati, nego raditi, ići u dućane, kupovati namirnice nužno potrebne za život, čovjek zarobljen strastima ne želi to povezati sa Otkrivenjem.
I da stvarno zvijezde s Neba počnu padati kako je prorečeno u Bibliji, naravno da zvijezde nisu ono što naučava suvremena znanost, opet će čovjek oslijepljenog uma reći sebi - aha, zvijezde nisu baš što su me učili, a znanost nije dogmatska ona će uvijek naći novu teoriju, a odbaciti staru kao staru čarapu, pa će biti zanimljivo kako će ta nova teorija o zvijezdama izgledati, zašto zvijezde i Sunce nisu onako ogromni kako smo prije mislili da je istina.
Dakle takva grijehom zombirana osoba ne će niti s jednom mišlju povezati činjenicu da je Gospod Hristos navjestio u posljednjim vremenima da će zvijezde padati na Zemlju baš kako će ljudi viditi svojim očima i ne će vidjeti prorečeni znak, nego će znanstveno proučavati od čega se to zvijezde sastoje skupljajući ostatke zvijezda sa zemlje.
Eto tako će se dogoditi Apokalipsa sa svim znakovima, i samo oni slobodni od strasti moći će ispravno vidjeti te znakove, a oni slijepi još više će biti slijepi i bit će većina.


U gornjem videu o.Stephan de Young, koji izuzetno dobro tumači sv.Pismo (preporučujem da pogledate nešto od toga ovdje na njegovom YT kanalu) razgovara s američkim crncem o Pravoslavlju. Korisno je za pogledati svima.

Sad još nešto o najnovijem potezu Nerona RKC Bergoglia.
U najnovijoj poruci hrvatskoj pastvi sedevakantistički svećenik Arnold Trauner poručio je kako bi trebalo pjevati Te Deum.
Slažem se s njim, treba Bogu zahvaliti što će neki papisti shvatiti zbog ovog Neronovog poteza da je papizam poguban za spasenje duše (kao što kaže - vjera je važnija od liturgije).
Samo A.Trauner zajedno sa svim sedevakantistima misli da pravi papa nikada ne bi zabranio TLM.
Kao što je Pio V s jednim potęzom pera zabranio sve ostale zapadne obrede i rekao da je svatko pod prokletstvom Petra i Pavla ako bi zabranio, nešto oduzeo, ili nešto dodao u TLM koju je on tada u 16.st. "kanonizirao".
Taj netko je bilo tko osim "nezabludivog", pa je Pio X kojeg je RKC proglasila svetim, izmijenio TLM te po sedevakantistima, onima iz SSPX, kao i novorednim papistima, nije pod prokletstvom.
I ako Pio X nije pod proklestvom, onda nije i Pavao VI koji je zabranio TLM, pa nije ni Neron koji je sada mnogim papistima onemogućio TLM.
Sedevakantisti su sa svom svojom dušom za dolazak nekog ultramontanističkog pape kakvi su to bili u srednjem vijeku, to jest ako nisu dobri glumci oni misle da pravi papa mora povratiti trostruku papinsku krunu-trijaru koju je Pavao VI ostavio UN, a ovi je prodali nekom zlataru, što znači da mora se praktično postaviti kao netko tko ima apsolutnu i suverenu vlast u cijeloj Crkvi i nad svim zemaljskim vladarima i vladama i nad svim ljudima (ako to odbiju - opa, izgubili su spasenje i završavaju u Paklu, a prije toga će papa poslati nekog svog vazala da ih ratom izbaci s vlasti i adekvatno kazni zbog drskosti neposlušnosti Nezabludivom).
Zaboravili su da je to isto pokušao Pio IX i na kraju je plakao kako je zatočenik u Rimu, i da je papizam zapravo ponovno oslobodio (ali dakako ne potpuno) Mussolini, davajući papi komadić Rima kao državu Vatikan.
Sedevakantisti su dakle slični onima koji vjeruju da je stvarno moguće obnoviti svijet Tolkinova "Gospodara prstenova", da je moguće povratiti srednji vijek s papama pred kojima je njemački car bos nekoliko dana klečao u snijegu moleći Nezabludivog da ga primi u pokajanju i da više nikad ne će poduzeti neki državnički potez koji ne će biti po volji Nezabludivog.
Moguće je pak da su sedevakantisti i u pravu, pojaviti će se netko tko će se praviti da ima apsolutnu vlast kao srednjovjekovni pape, i pravo ime će mu biti Antihrist.
Ako su toliko slijepi na Istinu i željni služiti "svemoćnom i nezabludivom" pružiti će im se tada, to jest uskoro prilika.
Očito nisu čitali ili dobro pročitali "Braću Karamazove" od Dostojevskog u unutranjoj priči o "Velikom Inkvizitoru".
Jer bi onda znali da Nezabludivi nema veze s Hristom, ali ima s Antihristom.




Broj komentara: 5:

  1. Gledat cete zdravim ocima i necete vidjeti, slusat cete zdravim usima i necete cuti. Nismo tek sad u ovoj fazi vec su nastupili gorki plodovi te faze. Zasto je svijet tako brzo dospio u ovaj period kad vise ni ne pokusava vidjeti ni cuti? Upravo zato jer nema vise ni zdrave oci ni usi. Jer je odbio Duha Svetog koji je trebao upucivati u svu istinu. Istina je sam Bog. No ljudi su vise ljubili svijet koji je laz, jer prolazi svijet i njegov sjaj, i htjeli biti od ovoga svijeta nego Bozji. Znamo da smo upozoreni da je ljubav prema svijetu neprijateljstvo prema Bogu i da je glup svaki onaj koji nije upoznao Boga. Bez poboznosti nitko se ne moze svidjeti Bogu. Slobodna volja koju je Dobri Bog neponistivo dao covjeku je kamen spoticanja koji nas je doveo do ovoga. Da te volje nestane onda bi ili svi bili izgubljeni ili spaseni a Bog nas nije stvorio na propast. Ovako je pred nas stavio blagoslov i prokletstvo da uzmemo slobodnom voljom ono sto zelimo. Iz povijesti Izabranog Naroda znamo kako su prosli svaki puta kad su se iznevjerili Bogu. Interesantno da su uvijek znali da iza svake nesrece koja ih je snasla stoji Bozija kazna. Nisu govorili kad ih je progutala zemlja na tisuce zbog bluda da je to zbog sljeganja tektonskih ploca, ili kad ih je pobila kuga da nisu prali ruke sapunom. Uzak je put koji vodi u Kraljevstvo Bozje i malo ih je koji njime idu. Uzak je put kojim su isli 40 godina pustinjom da bi uslo samo njih troje u Obecanu Zemlju. Svijet je sirok put i mnogo ih je koji njime idu u propast. Stvarno sljepac sljepca vodi i doveo ga je do provalije a oboje imaju zdrave oci. Zbog okorjelosti ljudskog srca koje se nece promijeniti bez obzira na sve ubrzano se odvijaju dogadjaji koji su proreceni. Bas kao sto se ono sto su proroci navjescivali stoljecima odvilo u tri sata na Krizu tako se i evo sad sve ubrzano i nezaustavljivo odvija. Jednom je dosao i taj dan kad se moglo reci sutra ce se roditi Krist, ili sutra ce umrijeti Krist, ili sutra ce Uskrsnuti Krist. Tako ce i neki moci reci sutra ce doci Krist.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobar tekst.
      Ipak dodajem da čovjek ne može biti spašen niti izgubljen bez slobodne volje, već čovjek ne može postojati bez slobodne volje, ili slobodna volja je u čovječjoj naravi, kao što je u anđeoskoj i božjoj. Zato što je imamo, zato možemo reć da nas je Bog stvorio sličnima Njemu.
      Slobodna volja ne prestaje onda naravno ni u vječnosti.

      Izbriši
    2. S tom razlikom što će u vječnosti slobodna volja ljudi i anđela biti nepromjenjiva ili prema Bogu ili protiv Boga.
      Kako može slobodna volja biti nepromjeniva, nije li onda ona prestala biti slobodnom voljom?
      Ne, jer slobodna volja podrazumijeva da onaj tko je ima nije primoran od nikog da želi nešto što to ovaj ne bi želio.
      Božja slobodna volja je nepromjenjiva, On nikad ne će zaželiti zlo.
      Anđeli i sveci imaju slobodnu volju to jest Bog ih nikad ne će prisliti da Ga ljube, ali oni nikad ne će Boga prestati ljubiti.
      Tako oni u Paklu nikad ne će biti od nikog prisiljeni da Boga mrze, ali mrzit će Ga uvijek, i u tome je njihova muka jer se od nestvorenih Božjih energija nikamo ne će moći sakriti, to znači djelatni i ljubeći Bog je i u Paklu, i to što On ljubi i demone, to njima izgleda kao neugasiva vatra koja ih muči.

      Izbriši
    3. Ljudski život je praktično vježbanje u dobru ili u zlu.
      Nakon izvjesnog vremena, netko prije, netko kasnije, dobit će naviku ili da ljubi Boga i mrzi svoje grijehe i kaje se za njih baš radi ljubavi prema Bogu, ili će Boga nepovratno zamrziti zavoljevši nepovratno grijehe.
      Ni u prvom ni u drugom slučaju nije nestalo slobodno volje, nego je ljudsko srce konačno odlučilo što smatra da je za njega dobro, a što je za njega zlo.
      Iako oni koji su se odlučili za Boga nikad ne smiju smatrati da su već spašeni kao zaluđeni i prelešćeni protestanti, da im nije više potrebno pokajanje i oprez pred demonskim napadajima.
      Tako je i sv.Pavao upozorio kršćane - neka pazi onaj tko misli da stoji, jer lako može opet pasti.
      S druge strane znamo za desnog razbojnika koji se je pokajao i obratio pred samu smrt, to jest u zadnjim trenucima svojeg života slobodnu volju je nepromjenjivo u ljubavi vezao za Hrista koji je umirao do njega.
      Desni razbojnik nije sigurno računao - obratiti ću se pred samu smrt, da je tako razmišljao ne bi se sigurno obratio i na križu.
      Stoga oprez svima nama koji odlažemo pokajanje i izmirenje s Bogom za neka buduća vremena, jer ako smo tako nemarni, tih vremena možda i ne će biti.

      Izbriši
  2. Drvo pada na onu stranu na koju je nagnuto. Dobri Bog bi bio najveci tiranin kad bi nekoga prisilio da Ga mora ljubiti. Takodjer za one moderniste koji tvrde da je Pakao prazan zar bi Bog koji te je cijeli zivot pustio na miru davsi ti slobodnu volju pod kraj zivota tu tvoju slobodnu volju ponistio. Hocu reci ako si cio zivot zivio po svom bez Boga, zar bi Bog na kraju zivota te prisilio da cijelu buducu vjecnost zivis s Njim protiv tvoje volje. Sam si izabrao stranu vec na ovome svijetu pripremajuci se za buduci. Neki bi sada zivjeli bez Boga, a u vjecnosti sa Njim. Sa nekim kog ne poznaju ni pitaju za Njega zivjeli bi odjednom cijelu vjecnost. Kakva bi to onda bila slobodna volja ako nemas mogucnost izbora. Kako bi Bog poznao svoje ako ih ne bi kusao premo slobodne volje. Zato je slobodna volja jako opasna stvar. Pred tebe stavljam blagoslov i prokletstvo, zivot i smrt, za onim sto zelis pruzi ruku. Kad bi Bog ukinuo slobodnu volju ne bi imali slobode izbora. Slicna je stvar prica o sudbini. Glupost svijeta je fraza uzmimo sudbinu u svoje ruke. Proricanje sudbine ili takva mu je bila sudbina je novi poganizam kod onih krscana koji mantraju da su sve vjere iste. Krscanska karma. Pismo kaze da je nasa sudbina u Bozjim rukama i Bog je Gospodar sudbine. Na nama je staviti nasu sudbinu u Bozje ruke. Ne mozemo govoriti da vjerujemo u Boga a zadrzati svoju sudbinu u svojim rukama ili ju predati djavolskim slugama. Ako si predao sudbinu i svoju volju Bogu u ruke ti si ju Njemu samo vratio. Time pokazujes da si Bozji i da zelis da tvoja volja bude ono sto Bog zeli. Kad dodjemo do toga da smo uskladili svoju volju sa Bozjom ustvari smo postigli ono sto Bog zeli za svakoga od nas a to je da se svi ljudi spase. Na zalost mnogi traze postici neko spasenje kojeg nema jer je mimo jedinog Spasenja.
    Robelar, potpis i iznad prvog posta

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.