nedjelja, 19. veljače 2023.

Pravoslavno-monarhistička kritika Chestertona

 


Dug razgovor, ali vrijedan pozornosti.

I ne govore sugovornici samo o Chestertonu.

Možda ću se kasnije osvrnuti na izrečeno, a sad se vraćam u domaju.
Pravobraniteljica RH Ljubičić optužila je rimokatolike, kojima treba na tome odati priznanje i koji javno na Jelačićevom trgu mole krunicu klečeći, da su:

"aktivističke kampanje skupina koje se zalažu za očuvanje tradicionalnog poretka, a koje u Europi i Hrvatskoj poprimaju obilježja dobro organiziranih društvenih pokreta temeljenih na općim načelima vjerskog fundamentalizma, nerijetko dolaze u formi vjerskih obreda prijavljenih kao okupljanja na javnim površinama."

Optužuje ih se da su pobornici patrijahalizma, kao da je patrijahalizam neko zlo (a obrnuto je istina, sve ono što ne podržava očinstvo koje dolazi od Boga Oca je od Sotone).

Babi treba poručiti - kako ćeš reagirati kad saznaš da su po naravi svi pravoslavni vjernici (osim onih po imenu kao što je primjerice Pupovac i oni koji se druže s AP i koji trguju politikom) ne samo zagovornici patrijahalizma (što nisam baš primjetio kod rimokatolika, barem ne kod onih koji nisu tradicionalni) nego i monarhisti, to jest pobornici patrijahata-očinstva na razini naroda?
Da, to znači i da nisi izjavila sve nečisti koje si dosad izgovorila, branila sodomizam i trgovinu crnom djecom, ostaješ bez posla ako se uspostavi pravoslavna monarhija*.
Ako se i ne dogodi monarhija koja jedina može raščistiti sva ova javna zla koja su postala vrlinom i koje drugarice pravobraniteljice brane (trebale bi se zvati zlobraniteljice), vaš "kurvin pir" ne će dugo trajati, jer se bliži Drugi dolazak.

* Žene se vraćaju u svoju Bogom danu ulogu u obitelji u kojoj se osjećaju ispunjeno i zaštićeno, a ako neki državni službenik povrijedi u nekom svom postupku neko monarhovo dijete (svi u narodu su djeca monarha) tada se isto lako može potužiti svojem ocu koji je dakako i vrhovni sudac. U monarhiji kao i u nebeskom carstvu nema mjesta za državne pravobraniteljice.

Pred godinu dana bila je ova dobra homilija pri početku Velikog posta:



Pravoslavna kritika heliocentrizma i darwinizma - o.Nikodim Bogosavljević:

Jer još nije osudila sergijanizam i ekumenizam.
Čišćenje od tih zabluda unutar RPC može učiniti samo potencijalni budući ruski car (ako ga bude), u sadašnjoj Rusiji koja kuje krst sa čekićem i srpom to je nemoguće očekivati.

(Pravoslavna?)  kritika o šutnji država i medija o prekomjernim smrtima od pelcovanja koje poprimaju zabrinjavajuće razmjere:





Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.