utorak, 15. kolovoza 2023.

'Nezabludivi Hristov zamjenik" kaže da ne zna zašto je Hristos umro na križu

Evo još jedne vijesti o bogatim ljudima sjeverno od Richmonda
(možemo ih nazvati yankee-ma, da se povežemo na prethodni tekst).

Mislim da je jasno zašto sam ga stavio uz bok 'sjevernim momcima'*.

Rimokatolici, znam da će mnogi od vas reći na tu vrlo implicitnu herezu - kako je besmislena Hristova Muka, kako to ipak ovaj lik nije izgovorio ex cathedra, ili ono krivo pozivanje ne sv.Pismo - vrata Paklena je ne će nadvladati, ali znam i da niste u nimalo zavidnoj situaciji budući po doktrini RKC rimski papa može dati i otvorenu sotonističku izjavu, a vi ga ne možete smijeniti.

Nadate se naravno da će poslije njega doći neki novi 'normalniji' papa, i da će onda sve biti kao i prije (a i prije nije bilo dobro, samo vi ste zatvarali oči da to ne vidite).
Ne će, ne samo zato što je ovaj postavljao diljem ravne Zemlje biskupe slične sebi, nego prvenstveno zato što živimo u posljednjim vremenima, a RKC nema veze s Hristovom Crkvom, nego će biti u službi Antihrista.

I što ćete onda kad vam ovaj ili neki budući rimski papa kaže - poklonite se Antihristu i kaže to ovaj put ex cathedra čija definicija je ustvari fiškalski trik pravnika-teologa RKC iz 19.st. u vrijeme Prvog vatikanskog sabora RKC kako bi javni heretici mogli biti na poziciji rimskog pape kloneći se da hereze ne izreknu s posebnom napomenom - ovo sad govorim ili pišem ex cathedra?

Vi nemate mehanizma za smijeniti heretičke rimske pape, jer ste u grdnoj zabludi, koju ponavlja i autor teksta s poveznice, kako Duh Sveti bira rimskog papu i onda ako bi stvarno bilo tako, onda se njega ne bi moglo i smjelo smijeniti jer je onda on nezabludivi Hristov zamjenik na Zemlji.
Pa kad će vam se već otvoriti oči pa da vidite da kardinali odnosno tko zna kakvi lobiji, i ne od ovog stoljeća, nego već više od tisuću godina, biraju rimskog papu?
Blasfemično je reći ili vjerovati da je Bog izabrao ovog lika da vodi Njegovo stado.
A vi u to vjerujete i tako hulite na Boga.
Urazumite se i stvarno vjerujte Evanđelju!
I vratite se doma, u pravu i jedinu Hristovu Crkvu!

Vijest je izgleda prenijeta od ovog rimokatoličkog vrela - Gloria TV.
Originalni tekst je odavde.
I sad sam primjetio da je reagirao neki 'naš katoliban' na YT.


* Yankee su i krvni i duhovni nasljednici engleskih puritanaca, ustvari revolucionara koje je protjerala Engleska u sjeverne američke kolonije i koji su sebe vidjeli kao kršćanske misionare (vrlo agresivne) koji će spasiti svijet.
Taj revolucionarno-misionarski duh je ostao i kad su yankee napustili kršćanstvo, oni sad imaju misiju da cijelom svijetu 'daruju' demokraciju, liberalizam, lgtbq ..., i kao njihovi preci vrlo su agresivni prema svima koji im se suprostave.
To je ustvari razlog američkom ratu u kojem je Sjever-yankee, htio nametnuti Jugu kako se oni moraju promjeniti po uzoru na njih i nikako biti samosvojni sa svojom kulturom (Sjever de facto nema folk tradicije jer se je radosno ugušio u industrijalizaciji).
Woke (anti)kultura je također nastala iz tog naslijeđa.
I dok jedan siromašni i vrijedni 'red neck' (poput Olivera Anthonya) s Juga ne želi da mu itko uništava naslijeđe i kulturu, i nije mu ni na kraj pameti da ide stanovnicima Kalifornije nametati svoju kulturu, ovi drugi smatraju kako imaju pravo to isto učiniti njemu (tako su proteklih godina rušili spomenike poznatim Južnjacima na Jugu, dok Južnjak ne bi nikad niti pomislio da isto radi sa yankee spomenicima na Sjeveru).
Kao što napisah, to je taj protestantsko-puritanski duh kojeg su Englezi potjerali s otoka jer je bio korozivan za društvo, a onda se je vratio za koju stotinu godina ne više kao protestantski pokret, nego globalističko antikršćanski.
Možemo slobodno reći da se je ideja komunizma-marksizma sasvim dobro prilagodila puritanstvu.
Bergoglio se također može smatrati yankee-jem, iako je južnoamerikanac, zato što i njega nosi ideja kako nametati iste bolesne ideje cijelom svijetu.

P.S.
Oliver-Chris Anthony još jednom me je ugodno iznenadio rekavši da je odbio milijunsku ponudu glazbene industrije da dođe pod njihove skute.
Ustvari nadao sam se da će tako odlučiti.
Trebalo bi čim više slušati muziku uživo, nosači zvuka bi trebali biti samo informacija kako neko glazbeno djelo postoji kao i glazbeni izvođač.
Kao što se ne može uživati u dobroj hrani ako ju se non stop konzumira, tako je i s glazbom.
Ljudi su nekad više pjevali i sami se učili svirati, i išli slušati uživo glazbenike jer samo tako se je moglo uživati u toj umjetnosti koja najlakše dira dušu.
Mi smo pod terorom niškoristi pop glazbe koja nas napada gdje god idemo, na poslu kolege ne mogu raditi ako im ne svira stalno radio, ne možete kupiti kruh a da vam trgovci preko razglasa ne puštaju neku idiotsku muziku, u restoranima je slično, na ulicama, na plažama isto. Ne bih se iznenadio da i oni 'astronauti' u niskoj orbiti ispod Svoda, jer više orbite i nema, slušaju non stop pop debilnu muziku.
Valjda još nije tako u pustinjama.


Protestantski pastor komentira (dobro):



Psalam 37 kojeg je čitao Oliver Anthony, u drugom videu uz zvukove saksofona:


Taj psalam je utjeha pravednicima, siromašnima i progonjenima dok strpljivo trpe nepravdu zlih.
Nije problem, kako kaže gore protestantski pastor, u bogatima, nego u bogatima (a to mogu biti i manje bogati) koji žele biti bogovi na Zemlji, koji žele upravljati nad svima, kontrolirati tko od 'robova' što misli i što radi, kako opet pjeva Oliver Anthony.
Psalam je ujedno i ozbiljna opomena zlima, jer još malo i njihovo proganjanje i ugnjetavanje siromašnih će prestati, Bog koji pazi na siromašne i pravedne, sudit će im i to će im biti kraj.
Ako imamo neke 'interesne' veze s onima koji žele kontrolirati sve, naravno uz pomoć suvremene tehnologije, medija, inžinjera ljudskih duša, sociologa, politologa, političara, novinara, filmskih i pop zvijezda, onda se pretrgnimo jer vrijeme curi, jer možemo već danas biti pokojni.
Pokajanje, pokajanje ...
I ne gubimo vrijeme i trud tražeći pravdu od zemaljskih sudaca, ili od političara, ili od revolucionara koji ili sami sebe zavaravaju, ili su licemjeri, obećavajući nam da će oni kad dođu na vlast uspostaviti pravedno društvo.
Bez križa nema spasenja, zato Bog i dopušta jedno vrijeme zlima da progone pravedne, kako bi pravedni i siromašni, prihvaćajući svoj križ posvetili se, i bez imalo mržnje ili želje za osvetom prema zlima slijedili Hrista prema vječnoj pobjedi i blaženstvu.

Iako sam nekad možda i bio militantan prema onima koji mrze kršćanstvo, sad se kajem zbog toga.
I ne osjećam mržnju i borim se protiv mržnje prema bilo kojem čovjeku.
Zato što nam je Gospod zapovijedio da ljubimo sve ljude, onda znači i neprijatelje.
Jer i oni su kao i mi stvoreni kao ikona Božja, prevedeno to znači mrziti njih znači mrziti Boga.
Neka nas Bog sačuva tog otrova duše!
Bez obzira što rimski papa dovodi u zabludu milijune ljudi, ne smijem ga mrziti.
Ako ga ovdje izvrgavam kritici ili ukazujem na sav apsurd njegovih riječi i djela s obzirom na tobožnju poziciju 'nezabludivog Hristovog vikara', u koju sam prilično siguran da i sam ne vjeruje, onda je to zato što mi je stalo do rimokatolika pa želim da se odvrate od laži i raskolničke RKC.
Ne stavljam im sol na ranu, nego im ukazujem da su kod krivog ljekara i u krivoj bolnici.
Lijek protiv mržnje je molitva, ako osjetimo da nam je netko antipatičan, ili da ga već i mrzimo, moramo se početi redovito moliti za tog čovjeka kao da se molimo za sebe.
Većina osoba za koje se molim su rimokatolici, i svi su mi dragi.
Sjetio sam se priče o jednom monahu koji nije baš briljirao pobožnošću i nekim svetim životom.
I kad je umirao bio je sav radostan, a braća monasi su se tome čudili i pitali ga zašto je tako bezbrižan u trenutku smrti.
Rekao im je, u životu nisam nikog nikad osuđivao, zato imam ovu milost.
Ako nije osuđivao, onda nije ni mrzio, nego je ljubio, makar izvana nije pokazivao pobožnost.
O tome kako trebamo sve ljude redom ljubiti bez obzira tko su i što su i kako izgledaju, govori nam iguman Trifun:




1 komentar:

  1. https://www.index.hr/vijesti/clanak/velik-uspjeh-indije-u-drugom-pokusaju-slijetanja-na-mjesec/2488256.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

    Još jedan teatar.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.