četvrtak, 31. kolovoza 2023.

Breake the Fake

Rimski patrijarh raskolničke RKC, izgleda se našao u 'nebranom grožđu'.
I tko zna po koji put službenici Vatikana diljem svijeta pokušavaju spasiti što se da spasiti od štete koju izaziva 'Hristov nezabludivi vikar'.
Naime, obraćajući se uživo skupu rimokatoličke mladeži u St.Petersbugu, Nezabludivi je pohvalio ruskog cara Petra Velikog, i caricu Katarinu Veliku rekavši okupljenima da moraju biti ponosni na te vladare, da ih moraju slijediti.


Zašto je to rekao?
Pretpostavljam zato što se želi ulagivati Rusima veličajući njihove careve, ne bi li tako uspio privoliti RPC da se ujedini s RKC, ili da barem za 1700 godišnjicu Nicejskog sabora Crkve u isti dan slave Uskrs.
Ovdje ću ponoviti onima koji ne znaju - pitanje kalendara nipošto nije dogmatsko pitanje Crkve, nego pitanje Njezinog domostroja, ekonomije.
Saborski oci su tako mogli prihvatiti i neki drugi kalendar, a ne julijanski nazvan po poganskom rimskom caru koji ga je uveo u Rimsko carstvo i koje je tada bilo službeno-državno za gotovo sve kršćane, pa nije bilo dileme koji kalendar prihvatiti kao kalendar Crkve.
To pak nikako ne znači da mjesne Crkve mogu samostalno odstupati od zajedničkog kalendara Crkve, nego ako se steknu uvjeti, primjerice ako julijanski kalendar sve više kasni za astronomskim što je činjenica, da Crkva na saboru prihvati novi kalendar.
Stoga je velika greška kad su neke mjesne Crkve pred stotinjak godina prihvatili novi kalendar bez ekumenskog sabora Crkve.
Ovako je RKC zajedno s masonima lovila u mutnom i izazvala podjelu u Crkvi koja je otad bila samo za fiksne blagdane, dok su sve mjesne Crkve (osim finske) držale se uskršnjeg kalendara prihvaćenog na Nicejskom saboru Crkve.
Po svoj prilici RKC želi da ne samo Finska PC odstupi od toga, zato je Nezabludivi placnuo jezikom ne bi li ruske pravoslavce tako pridobio.
To što se RKC nije odrekla hereza koje su uzrokovale raskol 1054. i u koje su dodali nove hereze, to za neke nije važno, važno je da su svi 'kršćani' zajedno, da se zajedno mole, da imaju zajedničke liturgije, i eto da u isti dan slave najveći kršćanski blagdan.
I da se svi pelcuju jer se nalazimo pred novom plandemijom.
I da prihvate svjetsku vladu - jer kako ćemo se u ovom globaliziranom svijetu boriti protiv siromaštva, klimatskih promjena, nepravde, bolesti, ratova, gladi, ako ne zajednički, što znači preko jedne svjetske vlade.
I da na kraju prihvate onog za kojeg se rade sve ove globalne pripreme, Nepomjanika Antihrista.

Nu, u čemu je onda problem, zar svi rimokatolici bezuvjetno ne podržavaju Nezabludivog?
Sve manje i manje, pogotovo rimokatolici iz onih Rusiji susjednih naroda koji ne žale za vremenima moćnih ruskih careva i carica.
Zato sad imamo papine odvjetnike na svim stranama koji pokušavaju ublažiti štetu među tim narodima.
Vjerojatno je Nezabludivi i računao na tu štetu da je manja od koristi pridobijanja RPC.
Kao što je bez punog razmišljanja odbio zahtjev hrvatskih rimokatolika za kanonizacijom nadbiskupa Stepinca, jer mu je kalkulacija govorila da su Hrvati mali narod, jedno vrijeme će još malo gunđati i onda prestati s tim i biti bezuvjetno poslušni Nezabludivom.
Dobitak je dobijanje simpatija od strane SPC koja nema prave argumente protiv kanonizacije, niti bi ih trebala imati jer se radi o raskolničkoj sekti iz Rima, već to čini radi etnofiletizma smatrajući zločincem svakog tko se je javno zalagao za postojanje hrvatske države na 'srpskim zemljama'.

Ipak vratimo se na navedene ruske careve.
Činjenica da je navedeni rimokatolički skup bio u Sankt Petersburgu, a ne u Svetom Petrogradu, dovoljno govori.
Dakle ti ruski carevi su bili veliki pobornici prozapadnjenja Rusije, štoviše u nekim stvarima i neprijatelji Pravoslavlja*.
Prozapadnjenje Rusije značilo je i prestanak shvaćanja Rusije odnosno Moskve kao Trećeg Rima, prijestolnica je tada i prenesena iz Moskve u taj grad koji se ne zove ruskim imenom.
I od tada se Rusija ponaša kao i sve ostale zapadne imperijalističke sile.
I tu leži odgovor zašto Nezabludivi posebno apostrofira u pozitivnom svjetlu te careve.
Jer poručuje - priključite se Zapadu odnosno Globusu kao što su to ti carevi učinili u svoje vrijeme.
Nimalo ne sumnjam da sadašnja vladajuća ruska 'elita' očajno to želi, ali da zadrži ipak neku samosvojnost, da ne bude na Zapadu-Globusu kao nepostojeća njemačka država.

Ukrajinski unijati koji se žestoko bore par stotina godina za nacionalnu emancipaciju, shvatit će, ne svi, da su njihovi preci, kao i oni sada, bili samo moneta za potkusurivanje između Rima i Rusije.
Ako se, ne daj Bože, sjedini RKC i RPC, Rim će poručiti unijatima - svoju ste ulogu odigrali, sad je kraj priče i vratite se od kuda ste i došli.
Ali tada više ne će biti RPC od kuda su došli, bit će to, ponavljam - nadam se kako se ne će zbiti, jedna mjesna Crkva u sklopu globalne Crkve Antihrista.


* Petar Veliki je tako u cilju da Rusi čim više izgledaju kao Zapadnjaci uveo veliki porez Rusima na nošenje brada, dok tradicionalno pravoslavci ne briju brade (i nisu ih brijali svi drevni narodi osim Rimljana jer se je smatralo da su obrijani muškarci feminizirani). Ti 'veliki ruski carevi i carice' koje hvali Nezabludivi, zatvarali su manastire smatrajući monahe nazadnima koji vuku Rusiju nazad. Uveli su jezuite u Rusiju i bili im zaštitnici, carica Katarina ih je tako štitila za ono kratko vrijeme kad ih je bio rimski papa ukinuo. Mislim da se u to vrijeme pojavljuju ruske ikone pomješane sa zapadnom sakralnom umjetnošću (koje onda sve manje i manje liče na ikone). Također promjenio se je i način odjevanja, ruski plemići izgledali su kao i zapadni, u tajicama (tijesno pripijenim hlačicama) i pod perikama kao pederi, napudranih lica, i koji međusobno komuniciraju na francuskom jeziku jer misle da su tako vrijedniji od onih koji govore ruski.

P.S.
Zaboravih napomenuti da se ekipa oko Nezabludivog najviše boji reakcije Poljaka, jer oni su najbrojni rimokatolički narod u Europi (i šire) i ne gaje nimalo lijepa sjećanja na ruski imperijalizam (iako su i oni u povijesti bili imperijalisti, jedne godine su zapalili Moskvu, a vladali su s današnjom Bjelorusijom i Ukrajinom).
Onaj video komentar je od poljske TV.
I stvarno, ukrajinske unijate može lako Nezabludivi otpisati i prepustiti ih Moskovskom patrijarhu, ali ako u većem broju izgubi Poljake, onda će se kula na pijesku početi rušiti.

Da o Poljskoj ne znamo puno, pogotovo o ovoj postkomunističkoj, govori slijedeći tekst.
Kod prosječnog hrvatskog rimokatolika slika o Poljskoj je - tamo se je izvršila lustracija komunističkih kadrova, tamo cvate rimokatolištvo i tradicionalni nazori na svijet, oni nam trebaju biti uzori.
Poveznica na tekst ukazuje kako je to lažna slika.

Prema nekima ukidanje papirnatog novca i uvođenje digitalnog će biti u neposrednoj budućnosti.
Uključimo li u to plandemiju 2.0, onda nam ne ginu zbjegovi, zatvori, logori, ili primiti žig Zvijeri.
Netko će reć - to nije u redu izbor, imamo dvije loše opcije i trebamo birati manje lošu.
Mučenici nisu tako gledali, mučeništvo im nije bila manje loša opcija, nego blagoslovljena i radovali su joj se.
Pokušajmo ih slijediti.

Zar se u takvoj situaciji trebamo brinuti o ekonomiji?
Uvijek se moramo brinuti o ekonomiji jer ta riječ znači brigu i dobro upravljanje s kućom, domaćinstvom, što znači i s državom (ekonomija ili domostroj nipošto ne znači da se treba brinuti samo o proizvodnji, uvozu, izvozu, plaćama, nego je to sveopća briga pa tako postoji i ekonomija Crkve, pa tako postoji i Božja ekonomija upravljanja sa svekolikim stvorenjem koja je vrhovna ekonomija u kojoj trebaju biti uključene sve ostale ekonomije).
Na tekstu koji je u poveznici autor nam kaže ekonomskim rječnikom - de facto ne postoji u RH ekonomija, sve proizvodne djelatnosti, uključujući onu najvažniju, poljoprivrednu, dramatično padaju.
Živimo samo od prodaje svoje ljepote mora i obale (ljepota koja i nije naša nego nam je dana od Boga), kao da smo prostitutka.
Ali dolazi vrijeme prostitutki kad više ne može prodavati svoju tjelesnu ljepotu, kad se bore namnože, a koža ostari i ovisi se.
To će se nama dogoditi s turizmom.
Dobro smo upravljali sa svojom kućom-državom, kao što to čini prostitutka sa svojim tijelom.
Dakako to nije boljka samo Hrvata, ali nije nam utjeha, kao da se okužen čovjek tješi da su oko njega svi okuženi.
Križ stradanja nam dolazi, htjeli to prihvatiti ili ne, račun dolazi na naplatu, ili kao u Hristovoj paraboli, Gospodar se vraća i traži od slugu što su učinili s blagom kojeg im je dao.
U istoj ili sličnoj paraboli Gospodar oprašta nevjernom sluzi zato što Ga je molio za milost.
A onda ga je strogo-vječno kaznio kad je saznao da isti sluga nije htio oprostiti svojim dužnicima.
Mi smo svakodnevno u toj situaciji, a biti će još očitije kad počne vrijeme nevolja, koje ako su posljednje, biti će takve da ih svijet nije dosad vidio.
Pokajanje i praštanje, pokajanje i praštanje ...

Neki pak brane 'rogi položaj prstiju' obrazlažući da se tu radi o znaku za gluhe osobe kad se prstima pokazuje na početke riječi IL(ove)Y(ou) to jest taj znak znači - volim te.
Ako je to istina, zašto se plazi jezik dok se pokazuje 'ljubav'?
Kao što to pokazuje ova 'rock baba':


Sudeći po onom što to danas riječ 'ljubav' podrazumijeva, a to je spolno općenje pa se već udomaćila riječ 'vođenje ljubavi' za spolni čin, onda možemo zaključiti da stvarno ti znakovi prstiju koji upriličuju rogove, odnose se istovremeno i na pozdrav Sotoni i na poruku - ljubim te, ili zajednički - ljubim te kao što te Sotona ljubi, ili kao što prostitutka ljubi svojeg klijenta.
Zašto bi i kako bi ovaj super bogati nogometaš mogao pokazivati pravu ljubav koju oboženi monasi imaju prema svim ljudima?


Nekako ne mogu povjerovati da nogometaš šalje ovaj znak svim gledateljima poručujući da ih istinski ljubi.
Svi ljudi zdravog razuma i intuicije znaju da se ničeg dobrog ne krije u tom znaku, da je taj znak sprdnja prave ljubavi.
Nogometaš ljubi one kojima šalje taj rogi znak onako kako Sotona ljubi ljude, ili kako se bludnici ljube 'vodeći ljubav'.
Radi se stvarno o sprdnji, i baš onoj majmunskoj kad Sotona oponaša Boga i izvrće smisao.
Naravno da ima i onih duboko ili plitko naivnih koji vjeruju da je to znak prave ljubavi.
Spada li u te i trenutni rimski papa raskolničke RKC?


Barem nije isplazio jezik.
Iako sam prilično siguran da vjeruje kako i među sodomitima vlada prava ljubav, odnosno da nema pojma što prava ljubav znači.
Tako vjerujem da je stvarno želio poručiti svekolikom gledateljstvu - volim vas.
Kad ne zna za bolje.

Jučer sam se sreo s prijateljem koji kao i moja malenkost sumnja da je Univerzum svijet lopti (otprilike u isto vrijeme pred 8-9 godina smo počeli sumnjati u službeni znanstveni narativ o ogromnom svijetu lopti koji se nikako ne može usuglasiti s Biblijom)
Iznio je argument o kojem nisam dosad razmišljao, i koji čini mi se, ukazuje kako Zemlja nije planet i lopta koja se okreće oko nepokretnog Sunca lopte, ali niti da je Zemlja nepomična lopta oko koje se okreće Sunce sa svojim planetima i s nebeskim svodom.
Naime radi se o nebeskom svodu ili sazviježđu kojeg gledamo.
Zamislimo da danas u pola noći za vedre noći snimimo u nekoliko snimaka kompletno vidljivo sazviježđe s naše lokacije na Zemlji - lopti.
Isto ponovimo točno pola godine kasnije, i u svijetu lopti mi bi praktično trebali vidjeti drugačije nebo osim Sjevernjače i zvijezda oko nje, jer je Zemlja prešla pola kruga oko Sunca.
Tad ćemo gledati na suprotnu stranu nebeskog svoda, zvijezde koje smo vidjeli pred pola godine sad će biti nevidljive jer bi ih mogli vidjeti samo kad je dan, a po danu se zvijezde ne mogu vidjeti.
Dakle nisam radio taj eksperiment, ali intuicija mi govori da vidimo isto nebo, odnosno iste zvijezde što ne bi smjeli u svijetu lopti.
Uostalom zašto se zove sjeverno nebo, ako nije uvijek isto, ako su u njemu jedno vrijeme jedne zvijezde, a onda za pola godine ih više nema. Sazviježđe Veliki medvjed ili Velika kola se npr. tijekom cijele godine vidi.


(ilustracija - u ovoj poziciji sa Zemlje se vidi po noći nebo koje je s lijeve strane slike, a za pola godine po noći se gleda na suprotnu stranu neba, nikako u sustavu lopti ne bi smjela biti tada ista slika neba).

3 komentara:

  1. "da su Hrvati mali narod, jedno vrijeme će još malo gunđati i onda prestati s tim i biti bezuvjetno poslušni Nezabludivom"

    Pa zar se tako nije dogodilo? Već dugo ne vidim da itko rogobori zbog nekanonizacije Stepinca. Neko vrijeme su katolički rvatići gunđali, ali gunđali su, pazi sada, na Srpsku pravoslavnu crkvu zbog toga što nije kanoniziran Alojzije, kao da je SPC ta koja odlučuje o kanonizaciji nekog RKC sveca. A nisu gunđali na Vranju Vatikanskog, mada bi na njega prvenstveno trebali, jer on je taj koji je isprva uopće odredio da će od mišljenja SPC (a zna se kakvo je ono i da drukčije jednostavno ne može biti) ovisiti kanonizacija Stepinca, što je neviđena praksa u povijesti RKC - da ti neka druga crkva, koju zapravo ni ne priznaješ crkvom, nego raskolničkom organizacijom, određuje koga smiješ a koga ne kanonizirati. Pa ipak neki su kritizirali i Nezabludivog, ali negdje na bespućima interneta i u nekim marginalnim publikacijama, nikad jako javno i nigdje gdje je to bilo imalo blizu tzv. mainstreama. Sada je sve zamrlo: nitko više ne kritizira ni SPC ni Vranju, cijela stvar je zaboravljena. Rvatići su kao i uvijek pognuli glave i pokorili se. Ili možda očekuju nekog "boljeg papu" koji će biti više "sklon Hrvatima" (čuvena fraza rvatića, stalno govore o tome tko im je sklon, a tko ne)? Inače, kada dođeš u Zg, možeš navratiti u baziliku Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Tamo ima jedna ploča koja komemorira izgrađivanje bazilike prije drugog svjetskog rata, kad je biskup bio Antun Bauer, a pomoćni biskup SVETI (baš tako piše) Alojzije Stepinac.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez obzira na pravoslavlje/rimokatolištvo, dobro je da se je dogodio slučaj Stepinac i Velimirović (u stilu dobro da pada snijeg jer se onda vide tragovi nekih za koje se prije nije znalo).
      Jer u oba slučaja, svakako manje kod N.Velimirovića, gledalo se je ne će li proglašenje svetim biti negativno ocjenjeno u svijetu poradi toga što su obojica imali kontakte, pa i one bliskije, s onima koji su izgubili drugi velerat, a po nepisanim pravilima pobjednika - poraženi su uvijek negativci.
      I ako je netko bio dobar s takvima, taj je ipso facto isto negativac. Sjetimo se naših 'rvatića' kako ti kažeš, koji nisu imali petlje suprostaviti se Nezabludivom, nego su onda pisali o SPC koji je proglasio N.Velimirovića svetim, a bio je antisemit, ustvari nije bio, ali je pisao kao i mnogi kršćanski oci o židovskoj uroti (po takvim nekršćanskim i politički korektnim stavovima većina kršćanskih otaca ni ne bi bili svecima, čak i oni koji su bili židovi poput apostola ali su kritički pisali o svojim sunarodnjacima). U jednom tekstu je N.V. nešto afirmativno napisao o A.Hitleru i to je bio krunski dokaz da je SPC zločinačka organizacija jer je takvog kanonizirala.
      Znači i jedna i druga strana ne gledaju na pravu svetost, nego im je važnije hoće li im proglašenje nekog svetim biti politički i/ili etnički na korist, ili će im to svijet zamjeriti pa je bolje zašutiti.
      Inače sam čuo da neki na vrhu SPC nisu htjeli proglasiti svetim N.Velimirovića jer su se bojali da će im to politički naškoditi zbog stavova N.Velimirovića koji u današnjem svijetu više ne prolaze.
      Po mojem sudu, u oba slučaja su pale sinode na ispitu.

      Izbriši
    2. Mislim da nekanonizacija Stepinca nema veze s antipatijom prema onima koji su imali ikakve veze s poraženima u 2. svjetskom ratu (mada u manjem dijelu je možda i to igralo ulogu), nego da je to dio one neke vatikanske "istočne politike" kojom se Rim nastoji približiti pravoslavnim crkvama kako bi ih u nekoj perspektivi apsorbirao, pri čem bi one priznale papu, a zauzvrat bi zadržale svoje "mjesne osobitosti". U tom procesu treba izbjegavati sve "provokacije" na račun pravoslavnih, a kanonizacija Stepinca bila bi, kako misle u Vatikanu, krupna provokacija na račun SPC. To je pravi razlog odbijanja da se kanonizira Stepinac.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.