ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Seksualna subverzija u Pravoslavlju?

Znam da je Veliki Tjedan te da bi se trebali usredotočiti na događaje i svete obrede u tom najvažnijem Tjednu od postanka svijeta.

Ipak dajem poveznicu na video u kojem Patrick D. Harry zajedno s Rachel Wilson lamentiraju o onima koji su unutar Pravoslavlja, a zastupaju prosodomitske i profeminističke stavove.


S pravom je, iako nehotimično, autor videa stavio upitnik na kraju naslova.
Zato što se to događa u Svjetskom Pravoslavlju koje je priraslo ovom svijetu i ekumenizmu, a ne o Istinskom Pravoslavlju.
Kako mogu biti i dalje u Crkvi oni koji zastupaju antikršćanske i sotonske ideologije?
To je jednostavno test kojeg moraju položiti oni koji su stvarno duhom i vjerom pravoslavci, a nalaze se pod heretičkim arhijerejima koji su zaštitnici svim hereticima na nižim razinama, pa i ovima koji vrše, kako naslov kaže, seksualnu subverziju u Svjetskom Pravoslavlju.

Stoga, poruka Patriku i Raheli, i svim ostalima koji se protivite hereticima unutar Svjetskog Pravoslavlja, vodite jalovu borbu kao i rimokatolici koji se bore unutar RKC protiv sablazni koje dolaze od papa Franje*.
Ne možete ostati pod heretičkim episkopima, ili pod episkopima koji su u zajedništvu s heretičkim episkopima poput mitropolita Elpidorupija iz SAD ili Bartolomeja iz Carigrada, ili Kirila iz Moskve, ili Porfirija iz Beograda i boriti se istovremeno protiv krivovjerja koje vaši arhijereji imaju.


Nitko se nije mogao boriti protiv nestorijanizma ako je i dalje priznavao Nestorija kao carigradskog patrijarha.
Ne znam kojoj jurisdikciji pripada Patrik, vjerojatno Moskovskom patrijarhatu odnosno Ruskoj zagraničkoj Crkvi u SAD koja se je nažalost ujedinila s heretičkim Moskovskim patrijarhatom.
Nije dovoljno Patriče samo lamentirati ili prosvjećivati pravoslavne da se bore protiv krivovjerja, nego treba svojim primjerom pokazati da istinski pravoslavci ne smiju biti pod heretičkim arhijerejima.

* S time da rimokatolici imaju veće 'opravdanje' budući rimokatolici ne mogu postojati ako nemaju iznad sebe 'Nezabludivog', dok pravoslavni oduvijek imaju nauk da treba od sebe odbaciti heretičkog arhijereja, pa je to i ušlo u kanone Crkve.


I još malo ilustracije Svjetskog Pravoslavlja radi slijedeći video:


Dakle svježi konvertit na Pravoslavlje iznosi validne argumente protiv RKC koji ukazuju da ona mjenja tobožnji nezabludivi nauk s vremenom.
Pa kad je RKC bila politički jaka, papa Bonifacije VIII izdao je ex cathedra izjavu "Unam Sanctam" 1302.g. po kojoj nema spasenja onima koji mu ne poljube noge, odnosno onima koji ne priznaju da je on autoritetom iznad njih te da mu moraju biti poslušni.
Kad je utjecaj RKC oslabio, a pogotovo kad je srušena Papinska država, RKC mjenja svoju 'nezabludivu' doktrinu, više nije važno ne samo poljubiti noge papi, nego se ljudi mogu spasiti izvan RKC, pravoslavni se nazivaju braćom, kao i protestanti, muhamedanci i pogani su blizu, a ni ateisti nisu daleko od spasenja.
Kako netko zdravog razuma i bistrih očiju (da može pročitati ono što je nekad RKC naučavala) može vjerovati da je RKC Hristova Crkva koja je stub i temelj istine (jedino ako je šizofrenik koji vjeruje da se istina može mjenjati) kako je rekao sv.Pavao? 
Međutim, svježi konvertit ili ne zna ili se pravi da ne zna da se Svjetsko Pravoslavlje kojem vjerojatno pripada ne razlikuje suštinski od RKC.
Tako sam odgovorio na komentar jednog papista na video koji ima argument brojki, RKC je nekoliko puta veća od Pravoslavlja, pa se ne mogu uspoređivati.
Kao da argument - mi smo brojniji daje pravo na krivovjerje.
U odgovor sam napomenuo da je i Svjetsko Pravoslavlje na istom ekumenističkom putu kao i RKC, te da autor, ako pripada Svjetskom Pravoslavlju iznosi argumente protiv samog sebe odnosno ekumenističkih hijerarha pod kojima se nalazi.
Taj odgovor mi je izbrisan.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.