subota, 20. kolovoza 2016.

Jure Zovko zove, Soroš kliče

Jure Zovko je profesor filozofije na Sveučilištu u Zadru, utemeljitelj Hrvatskih studija i pomoćnik ministra znanosti i tehnologije od 1993. do 2000.
Kolumnist je "Dnevno.hr" i tamo je jedino što od njega povremeno pročitam.
Danas sam tako pročitao njegov tekst "Crkva, politika, žena" .
Koliko mogu primjetiti on nije niti pripadnik novoredne sekte ili je od onih koji dođu na vjenčanja, 'krstitke' i sprovode u novoredne crkve.
Međutim dao si je pravo zaprijetiti novorednom teologu Ivici Ragužu kako mora pripaziti što piše o istočnom grijehu i jednakopravnosti žena, jer prima plaću od budžeta države koja se s njegovim pisanjem ne slaže. Da je ostao na dužnosti pomoćnika ministra, vjerojatno bi prijetnja bila konkretnija.
Teologu Ragužu treba pak odati priznanje kako je nasuprot ideologije i tendencija novoredne sekte, pogotovo uzimajući u obzir skoro neskrivenu želju Franja Kaosa Nereda da uvede čim prije đakonise i uskoro svećenice, izrekao kršćansku i biblijsku istinu. Pa citirajmo je i pokušajmo proniknuti u stanje duha našeg profesora J.Zovka rodom iz Širokog Brijega koji je Ragužu poručio kako je u najmanju ruku nepromišljen i da se je spustio jako nisko, uz naravno licemjerno obraćanje 'uvaženi profesor Raguž', te da je novoredna sekta u RH u stanju mizernog duha jer tolerira ovakav tekst:

"Po ženskoj neposlušnosti grijeh je ušao u svijet. Stoga je žena i danas na poseban način i dalje u velikoj napasti neposlušnosti. Neposlušnost ovdje znači da je žena u iskušenju da svoj život gradi bez Boga, da ne želi imati ‘glavu’ (Isus Krist, Crkva, muškarac) kojoj treba biti poslušna. Neposlušnost se izriče u traženju svojih prava za jednakošću koja briše razlike, u tome da žena ne želi prihvatiti da je ona od Adama, a ne Adam od nje, da je ona drugotna, a muškarac prvotan".

Primjećujem kako je najbizarnije što je naš profesor Zovko, prema podacima na wikipediji, magistrirao s temom - istina kod Platona i Heideggera, a da je sam na ratnoj nozi s istinom (s malim i velikim slovom).
Tko god zna čitati, ima pri ruci Bibliju i zdrav razum, i nije notorni lažljivac, lako može zaključiti kako prof.Raguž nije ništa napisao što nije u sv.Pismu (Knjiga postanka i poslanice sv.Pavla, ali i cjelokupni kontekst Božje objave u Bibliji).
Kako nije presmjelo zaključiti da prof.Zovko zna čitati i da mu je dostupna Biblija, ostaje nam zaključiti ili je on potencijalni vjernik u stabla-planine i mandelin učin (o kojima sam prethodno pisao), ili je notorni lažljivac.
Slobodan sam također zaključiti, dok me netko ne uvjeri u suprotno, da naš profesor posjeduje zdrav razum, kolikogod isti bio načet budalastim i beskorisnim filozofijama kojima se profesionalno bavi i koje su dovele do kolapsa zapadne civilizacije.
Dakle citirajmo notornog lažljivca:
"Nevjerojatno je kako jedan sveučilišni profesor (misli na prof.Raguža, op.) može sebi priuštiti takav interpretacijski gaf da jedan prekrasan biblijski tekst, s mnoštvom simbolike i različitih mogućnosti tumačenja, u kojem se pokušava dati mitsko objašnjenje čovjekove smrtnosti, interpretira u duhu sirovog seksizma."
Pratite ga što on želi reći. Zovko je svjestan kako ne može glumiti luđaka koji ne razumije to što pročita u Bibliji, nego iznosi tezu kako je Knjiga postanka samo mit, i ako ju se čita i razumije onako kako piše, onda se treba alarmirati Soroša i njegove jatake, odnosno na kraju državu koja je očito u rukama istog, kako se na bogosloviji u Zagrebu pojavio 'nečastivi' koji čita sv.Pismo kako je napisano i kako ga je oduvijek čitala i razumila Crkva. Jer to je seksizam, a to je za liberale haram kako bi rekli muhamedanci kojih desetak kilometara udaljeni od njegovog rodnog mjesta.
Naravno da ne ću prozivati Zovka što on proziva Raguža odnosno poziva NGO i državu da ga discipliniraju, kad javno iznosim svoju vjeru u koju je bitno uključeno nastojanje za stvaranjem kršćanske države u kojoj prof.Zovko sigurno ne bi mogao trovati studente liberalizmom i to još na trošak države.
Liberalizam je licemjeran i Zovko ne može nego biti takav, jer glumi kako postoji pravo na slobodno mišljenje i izražavanje, ali ipak neka se 'uvaženi profesor Raguž' prikloni vladajućoj ideologiji feminizma, jer slavina iz državnog proračuna mu može presahnuti ili će dobiti po prstima od novorednih biskupa kad ih Zovko prekori što su propustili začepiti usta teologu koji govori nešto što nije u skladu s modernizmom i htijenjima Frane Kaosa Nereda.
Stoga, 'uvaženi profesore' Zovko, ako ovo čitaš, molim te budi čovjek, odnosno prestani biti licemjernim liberalom. Reci otvoreno kako je liberalizam bio samo krinka, kao što jest, i da svi koji se bave javnom riječju u državi, moraju podržavati feminizam i sve ono što je dovelo do kolapsa zapada.
Budi čovjek i reci otvoreno svojim sumještanima u Širokom Brijegu kako je Biblija samo knjiga mitova, a da ćeš im ti objasniti kako moraju čitati i razumijeti te tekstove.
Usput, ako se i usudiš to učiniti svojima, onda bi bio red da odeš malo dalje do bosanskih muhamedanaca i njima objasniš kako je kuran isto knjiga mitova.

Da vidimo što još piše veleučeni profesor.
Vrsni stručnjaci za starozavjetnu egzegezu, koji su se primarno usredotočili na proučavanje pozadine nastanka teksta priče o pragrijehu (Claus Westermann, Odil Hannes Steck, Henrik Pfeiffer) uglavnom su suglasni da knjiga pokušava na mitski način odgovoriti na temeljna ljudska pitanja o fenomenu smrtnosti, problemu zla i patnje u svijetu. Riječ je, dakle, o pitanjima koja je teško dovesti u sklad s postojanjem Boga kojemu se pripisuje stvaranje svijeta i čovjeka u svijetu.

Dakle poziva se na neke druge veleučene ljude mitolovce (to su oni koji čitaju Bibliju i onda kažu heureka - našao sam još jedan mit) koji implicitno kažu kako su pisci Biblije izmislili Boga, a onda su se mučili kako objasniti postojanje dobrog i apsolutnog Boga s evidentnim postojanjem zla i smrti na Zemlji.
Tako su izmislili mit o stvaranju koji je uključivao mit o istočnom grijehu i kazni zbog tog izmišljenog grijeha. Zbog tog mita su stradale žene jer je izmišljena Eva bila zavedena od Zmije i k tome je nastala radi izmišljenog Adama i iz njegovog tijela.
Koja je dakle korist društva imati tako veleučene filozofe koji nisu nikad čuli za odgovor na to isto pitanje postojanja Boga i zla kojeg je dao sv.Augustin?
Veleučeni Zovko, Bog je dopustio i dopušta zlo radi većeg dobra kojeg u konačnici čini od zla. Sad malo mućni glavom i pokušaj nać odgovor što je to veće dobro koje nastaje od zla, ili jednostavnije rješenje, pravu knjigu u ruke.

I da te sad više ne citiram, ekspresni odgovori:

1. ne postoji proturječje između prvog i drugog izvješća o stvaranju.
2. drugo izvješće kojeg se hvataš kao slamku u obrani feminizma nigdje ne daje povoda za liberalnu iluziju o jednakosti spolova.
3. autor Petonjižja je Mojsije, vaše fantazije kako imate dokaze da su te knjige pisali različiti autori u različito vrijeme slobodno objesi mačku o rep.
4. ne znam dal voliš lagati ili si lijen za pročitati Pavlovljeve poslanice, jer on je izričito zabranio ženama naučavati u Crkvi i zapovijedio im da budu poslušne svojim muževima, tako da je pozivati se na sv.Pavla kao onog koji podržava svećenice dokaz ili da si manji lažac ako prepričavaš nešto što su oni tvoji mitolovci napisali, ili si veliki lažac koji je pročitao poslanice sv.Pavla, a onda ih izvrće kako bi tobož našao argument za svoj feminizam.
5. nikad u tebi mrskom SZ nije muž imao pravo kamenovati svoju ženu preljubnicu, jer Izrael nije bio zemlja anarhije kako se tebi pričinja, već je za sve prekršaje Božjih zakona postojao sud, i ako je žena stvarno bila preljubnica, onda ju nije kamenovao muž, nego cijela zajednica. Imamo primjer iz knjige Danijela, kad su dva pohotna starca lažno optužili Suzanu da je preljubnica, međutim kad je Danijel po Božjem nadahnuću razotkrio lažne tužitelje, isti su bili kamenovani. Stoga prestani s tim feminističkim cmizdrenjem kako je ženama bilo teško sve dok se niste pojavili vi liberali koji ste upropastili i muža, i ženu, i obitelj i demografiju i budućnost naroda. 
6. ako se zalažeš da žene moraju biti na barem polovini svih rukovodećih mjesta u državi, zašto se ne zalažeš da budu onda isto u polovini u svim onim zanimanjima koja su manje atraktivna i u kojima su u premoćnoj većini muškarci i zbog kojih su puno veće ozljede na radu i upropašteno zdravlje muškaraca (isto se pitaj zašto muškarci imaju veći broj invalidskih mirovina i zašto kraće žive). Vjerojatno se želiš svidjeti ženama zalažeći se da one budu nad muškarcima u pravima, ali ne i u odgovornostima. Riječ za to je - papučar.
7. dostojanstvo žene je prvenstveno da bude majka, a vi tobožnji zaštitnici žena učinili ste da to bude ženama otežano uz lažne priče kako se dostojanstvo žena nalazi u nadmetanju s muškarcima. Naravno uz pomoć, ne baš malu, države odnosno zakona i državnih proračuna.

Znam da pokušavaš pisati sa stajališta hrvatskog domoljuba, ali zapamti da liberali ne mogu biti domoljubi. Jer liberalizam ubija vjeru, obitelj i na kraju narod. Muhamedanci gaze Europu zato što ste je vi prije toga učinili bolesnom.
Liberalizam je autoimuna bolest.
Ako želiš sebi i svom narodu dobro, onda se vrati tradiciji, odnosno nepatvorenom kršćanstvu. Najbolje je izbrisati  iz svog uma sve krive filozofije koje su te dovele do ovog stanja.
I nadam se da si svjestan kako si na istoj strani kao i Soroš.
I to te kao hrvatskom domoljubu ne smeta?




2 komentara:

  1. Mislio sam dosad da je ovaj zovko nekakav desničar, normalan hrvat, ali očito je taj demon feminizma zaposjeo mnoge naše ljude. Ajde još shvaćam žene feministice kojima taj demon obećava moć, ali šta obećava muškarcima pa ga i oni vole, kakav je tu poremećaj u pitanju samo Bog zna

    OdgovoriIzbriši
  2. Nema vece budale od obrazovane budale.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.