srijeda, 24. kolovoza 2016.

Muha-med

Jedan osebujni srpski učenjak bio je stručnjak za etimologiju, znanost o podrijetlu riječi.
Između ostalih bisera 'pučke' etimologije, on je zaključio kako ime Muhamed dolazi od narodne poslovice - kud će muha nego na med.
Ako ste u nevjerici, jer Muhamedov otac nije govorio srpski, onda malo potražite po međumrežju i nađite drugog učenjaka koji je dokazao kako su Adam i Eva govorili srpski koji je bio jedini jezik dok nije Bog pobrkao jezike oko babilonske kule te kako su mnogi novi jezici sadržali korijene riječi od prvotnih srpskih.
Prvi učenjak je stvarno živio, drugog sam izmislio, ali ne bih se iznenadio kako je postojao ili još postoji ili će se roditi.
Dakle tema je muha u nauci Muhameda koji najvjerojatnije nije znao za srpsko podrijetlo svojeg imena, ali je u kuranu uzdigao muhu do razine onog čudnovatog magareta kojeg je uzjahao iz Meke, letio na njemu horizontalno do Jeruzalema, a onda vertikalno na prvo Nebo, onda drugo, ... i tako do sedmog.
Naravno, kako nije imao padobrana, čudnovato magare (ustvari nije magare, nego neka unikatna životinja slična magaretu) vratilo ga je u Meku.
Možda će muhamedanci reć - pa i vi vjerujete kako je Isus uzašao na Nebo i kako je jahao magare kad je išao u Jeruzalem.
Evo odgovora, magare koje je jahao Isus dok je ulazio u Jeruzalem nije letjelo zrakom niti je prešlo put od Meke, nego od predgrađa Jeruzalema.
I mala sitnica - Isus je uzašao na Nebo kao Bog, a Bogu ne treba magare da bi letio zrakom.
Ovaj tekst stvarno leti kao muha, ali obećajem da ću sada ići u srž stvari, tako da ću prepustiti riječ i sliku Davidu Woodu koji će nam dati objašnjenje misteriozne veze između muhe i Muhameda:




Sad nam postaje jasnija slika kad vidimo nekog beduina koji flegmatično sjedi i oko njega roj muha, a on stoički ih trpi. Nije nimalo stoički, nego utilitarno, jer na jednom krilu muha ima lijek za mnoge bolesti, a beduin čeka da mu lijek upadne u čaj. Dodajmo k tome pijenje devine mokraće kao lijeka kojeg je propisao Muhamed, onda znamo zašto se muhamedanci ne boje bolesti dok prstima brišu čmar nakon nužde. Treba samo pričekati da muha upadne u piće ili hranu, i farmaceutska industrija kao i zdravstveno osiguranje i tvornice toalet papira mogu staviti ključ u bravu.
Pogledajte ostale Davidove uratke o smiješnim činjenicama iz muhamedanstva i jamčim vam da ćete imati vježbu trbušnih mišića smijanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.