nedjelja, 12. rujna 2021.

Počela je druga faza plandemije

Od 1.listopada na posao će moći samo oni zdravstveni djelatnici u RH koji su se cijepili danajskim genetskim darom ili imaju potvrdu na papaja test.
To je rekao ministar zdravstva RH*, erhazije kako kaže komentator Stribor.
U nečem što se zove SAD, sad nastupaju mjere koje je potpisao predsjednik po kojima sve tvrtke od preko 100 zaposlenih moraju imati zaposlene s genetski mutirajućim cijepivom ili do daljnjeg svaki tjedan dozvoliti da im u sinusnu šupljinu vrijedni zdravstveni plandemični radnici guraju štapiće s tko zna kakvim sastojkom na vrhu.

 ** Tumačenje fotografije i poruke za neupućene.:
Jim Jones bilo je vođa protestantske sekte u SAD "Hram naroda" i koji je uvjerio nekoliko stotina svojih sljedbenika da počine suicid tako da su popili otrov koji je bio umiješan u bezalkoholnom piću Koolaid. Isto tako djeluje cjepivo protiv plandemije, ima efekta ako ga svi pripadnici plandemičarske sekte popiju, doduše elita sekte pije placebo ako trebaju reklamirati cijepljenje. Stoga je Jim Jones bio moralniji i časniji od njih, on je stvarno popio otrovani koolaid.

Pitanje je samo vremena kad će i ova bananolika, doslovno geografski i metaforično kao banana, država poduzeti sličnu mjeru.
Biden je bidan mentalno, pa će plandemijska elita ako bude uspješan otpor mjerama koje u nekim državama provode guverneri tih država, otpisati ga kao žrtvenog jarca koji je skrenuo s pameti i krenuti nekim sporijim tempom gušenja otpora i onda ponoviti sve isto.
Isto tako može jarčeve rogove i status žrtvenog jarca dobiti naš ministar Beroš, ali dobro znamo da će i dalje na vlasti i oko vlasti ostati ista plandemijska ekipa koja je starija od plandemije (a zato su krivi kršćani jer su prihvatili da im takvi antikršćani vode društvo i državu, a to je opet zato što prethodno kršćani nisu imali pravu vjeru i strah Božji prije nego što su pristali na faustovsko-mefistovsku pogodbu s klubom plandemičara).
Stoga moramo biti spremni u narednim tjednima na radikalne poteze ili plutanje nizvodno s masom kičmosavitljivih prema ponoru.
Radikalni potez uključuje sudjelovanje u svim mogućim prosvjedima pa do spremnosti dobijanja otkaza i statusa otpadnika od društva kičmosavitljivih.
Ne vjerujem kako će netko u tome moći ustrajati ako ne bude imao vjere u živoga Boga i Gospoda našeg Isusa Hrista, i pouzdanje u Njegovu providnost.
A to ne će moći imati bez svakodnevne žarke molitve.


Izgleda da južna kažnjenička kolonija prednjači u novom svjetskom poretku.
Više to ni ne kriju:

Ne zaboravimo da takav kad nečastivog dolazi ili je već kod nas.
Samo nas Bog može spasiti, kao i uvijek.


Velikosrpska propaganda radi odlično, kao i uvijek.
Ovdje možemo pročitati reakcije i rimokatolika koji bi tastaturno išli braniti Joanikija protiv komunista (jedan od takvih u komentaru je napisao "Viva Christo Rey" kao da se radi o borbi meksičkih kristerosa u osobama Porfirija i Joanikija protiv masonske meksičke vlade), ateista, fašista i neo-nacista iz Cetinja (mislim da samo neki od hrvatskih rimokatolika znaju da se ovdje radi o velikosrpstvu pod mantijama, dok ogromna većina rimokatolika diljem svijeta vjeruje velikosrpskoj propagandi, čini mi se da je Bergoglio jedan od njih isto, samo on zbog svoje pozicije nema opravdanja neznanja i naivnosti).
Dakle, oni koji ne priznaju crnogorsku državu i narod prikazali su Crnogorce, bili oni vjernici ili nevjernici i koji se razumljivo takvoj politici protive, da su kao neka kombinacija komesara iz Crvene armije i pripadnika SS (ne znam zašto u tim komentarimo nije ih nitko optužio da su ustaše iz Jasenovca - najveći zlotvori u ljudskoj povijesti, valjda nisu htjeli dozvoliti da se priča previše raširi i tako raspline).
Porfirije i Joanikije su prikazani kao nevjerojatno hrabri klerici koji se ne boje suprostaviti u lice neprijateljima Hrista.
Pa ako su stvarno takvi, onda im nije trebao helikopter i duge cijevi, onda bi stali pred barikade bez oružane pratnje i svjedočili svima da su spremni proliti svoju krv radi vjere, a vjerujem da bi se onda i mnogi na barikadama ustručavali dignuti ruku ili kamen na njih.
Primjetio sam da ima jako malo komentara koji su spremni uključiti zdrav razum, jedan od rijetkih je tako zapisao:
"This is right out of the Bible! Remember when Jesus landed on the Mount of Olives and the Apostles, armed with AK-47s, surrounded the Lord's helicopter and protected him from the Roman soldiers who wanted to crucify him? This is the real and true gospel brought to life once again, courtesy of the Serbian Orthodox Church and the sharpshooters of Montenegro. Slava!"
O koliko nam je potrebno moliti od Boga da nam prosvijetli naš um, da ne padnemo na ove trikove onih kojima je etnofiletizam važniji od Hrista, i onda svoje protivnike, bez daljnjeg isto etnofiletiste samo crnogorske, proglase Hristovim neprijateljima!
Koliko puta nismo razmišljali i slijedili Gospoda nego smo dopustili da nas vodi naše strastno srce, a to smo onda prikazivali kao slijeđenje volje Božje, a naše osobne neprijatelje (u što su uključeni etnofiletisti drugog naroda koje držimo neprijateljima jer su protiv našeg etnofiletizma) prozivali i prokazivali drugima kao neprijatelje Gospoda Hrista! 

Evo od istog portala ima novih podvala (eto patrijarh RPC koji se još nije ogradio od boljševizma daje podršku i divljenje Joanikiju i Porfiriju koje baš prema istom portalu proganjaju komunisti iz Cetinja - ali to ne će nimalo otvoriti oči čitateljima portala da vide kontradiktornost, oni imaju oči širom zatvorene) od kojih je jedna po mojem sudu i bogohulna:


Zar je Hristos puntao židove da se pobune protiv Rimljana, kao što vođe SPC puntaju Srbe u Crnoj Gori da je sruše i priključe Srbiji?
Ili zar su isti vojnici ili policajci poslije strijeljali Porfirija i Joanikija kako su rimski vojnici raspeli Hrista?
Ludost je, i ponavljam bogohuljenje, subverzivni čin Porfirija i Joanikija, koji još uvijek može izazvati građanski rat u Crnoj Gori, povezivati s nošenjem križa Gospoda Hrista po kojem smo spašeni.
Ovo što sam prenio samo je dokaz kako moramo jako, jako paziti prema vijestima ili komentarima koji dolaze do nas, jer oni mogu biti poziv na zlo koje nije odmah vidljivo pod krinkom borbe za dobro i Boga.
Budite naravno oprezni i prema onom što ja napišem, ne očekujem nipošto da mi bespogovorno vjerujete.

Kanadski policajci, vatrogasci i djelatnici hitne pomoći prosvjeduju u tišini (vrlo impresivno djeluje njihov skup) protiv obveznog cijepljenja.
Mnogi shvaćaju da je došao čas sad ili nikad, ili će se sad ljudi suprostaviti teroru plandemije, ili će ih kasnije pojedinačno hvatiti i trpati u logore.
Ovi policajci to ne će činiti, nego će ako ne uspije prosvijed, i sami biti proganjani.

Za mene ipak neočekivano brzo i tako drastično, u susjednoj Sloveniji je vlada donijela uredbu po kojoj necijepljeni i netestirani ne će moći ići na benzinske crpke po gorivo.
Nakon prosvjeda i izgleda uspješnog bojkota, jer u znak solidarnosti i cijepljeni su bojkotirali kupovinu, uredba je skinuta.
Probni baloni se inače puštaju radi ispitivanja reakcije i u manjim sredinama.
Da je drugačije završilo, vjerujem da bismo i mi bili na redu.
Plandemičari ispituju kojom brzinom krenuti u svoj antihristovski plan.

Demografski i ini problem suvremenog društva je problem (ne)djevičanstva.
Naoko i krivooko - čim više seksa to će biti više djece.
Zemlje koje su krenule ili prednjače u tome suočene su s demografskom katastrofom.
A to su gotovo sve nekadašnje kršćanske zemlje koje se napustile kršćanstvo.
Nešto o tome:





* Evo dokaza kako funcioniraju doktori plandemije. Znači radi se o lažima kojima se želi uvjeriti lakovjerne da im nema pomoći ako se ne pelcuju. Mislim da ovi doktori više ne znaju za grižnju savijesti, kao i da se stvarno smatraju časnim i vjerodostojnim ljudima koji rade za opće dobro. Ako bude svijet još trajao i stvarno bude Bog kraj svijeta i prethodni dolazak Antihrista odgodio, onda će svi oni morati odgovarati zbog teških zločina još u ovom životu (mislim da smrtna kazna ne bi bila prestroga s obzir na sudjelovanje u tako velikom zločinu, eventualno dugogodišnja robija ako se iskreno pokaju - a to podrazumijeva da im onda ne će biti neprihvatljiva vlastita smrtna kazna).
O nečem slično govori vijest iz Indije koja tuži liječnicu iz SZO da je kriva zbog smrti mnogih u Indiji jer je dezinformirala javnost o štetnosti ivermektina koji je spasio živote mnogih zaraženih kad je Indija odbila daljnju poslušnost ovoj ustanovi novog svjetskog poretka u tretiranju bolesnih.
Sud bi bez daljnjeg trebao suditi apsolutno svim političarima od sabora do vijeća najmanje općine jer su svjesno ili nesvjesno sudjelovali u plandemiji. Ako su svjesno, onda odgovarajuća robija, ako su nesvjesno onda oduzimanje imovine (to bi bila mjera za one iz sabora RH koji se nisu suprostavili plandemiji a bili su obvezni zbog svojeg položaja predstavnika naroda) i gubitak građanskih prava jer su preuzeli odgovornost upravljanja javnim stvarima, a nisu bili sposobni za to, ili nisu imali hrabrosti suprostaviti se plandemiji.
Naravno uključeni u sudsku istragu trebaju biti svi novinari iz istog razloga.
Ipak mi se čini da od toga ne će biti ništa, nego nam je vjerojatniji skori dolazak Antihrista nakon plandemije.
Dakle liječnici, političari, novinari, poduzetnici mogu odahnuti.
Ali samo jedno vrijeme, dva vremena i pola vremena biblijskim jezikom Apokalipse rečeno.

21 komentar:

  1. Može biti i to što si napisao.
    Ipak, ne vjerujem, jer cilj plandemije je cijepljenje i ono što nakon višekratnog cijepljenja slijedi, a uzimanje nekih tableta nije isto, makar one bile i neučinkovite.
    Koliko sam upućen taj lijek je jeftin i koristio se i koristi se protiv malarije.
    Kad bih obolio i imao teške simptome, vjerojatno bih se pokušao liječiti s time.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bergoglio ni nije rimokatolik. Grešni carinik

    OdgovoriIzbriši
  3. Kad se uspoređuje fotografijama Hristos dok nosi križ, s Porfirijem i Joanikijem dok policajci nose pancirno 'ćebe' koje ovu dvojicu štiti, onda se kaže da su oni slika Bogočovjeka, a ne nekih patrijarha koji se se više brinuli o tome da njihove države šire granice, od spasenja naroda koji u tim granicama živi.
    Ustvari ideal kršćanstva je da svi kršćani žive u jednom zemaljskom carstvu, Rimskom carstvu gdje više nema tko je židov, a tko Grk. I ekumena je upravo to značila, kršćansko Rimsko carstvo (zato je ekumenske-vaseljenske sabore Crkve sazivao kršćanski rimski car, a ne neki patrijarh).
    Nastajanje lokalnih malih carstva koje je započelo s bugarskim, nije dugoročno donijelo dobra kršćanima, ali niti Bugarima, kao i kasnijim drugim narodima koji su slijedili njihov primjer, pogotovo što su sada kršćani prestali biti braćom i mahali su se mača protiv nekadašnjeg brata u Hristu koji nije njihovog etnikuma.
    Da, takvih je puno bilo kroz povijest, ali to ne daje pravo Porfiriju i Joanikiju da ih naslijeduju.
    I sama ideja u koju ne vjerujem više, da će se na kraju pojaviti apokaliptični ruski car koji će se boriti protiv Antihrista i na kraju izgubiti, gubi smisao ako je posljedica te borbe za pravoslavlje tako da nestanu svi neruski narodi silom, ili da nestanu svi nesrpski narodi i države kako bi nastalo srpsko pravoslavno carstvo kao podcarstvo ili kraljevstvo unutar ruskog carstva.
    Prilično sam siguran da nas Bog kažnjava pedagoški zbog zlosretne hereze etnofiletizma koje je na kraju i uništilo ekumenu - Rimsko carstvo, a ne da Bog želi obraćenje ljudi putem etnofiletizma.
    Ono jednostavno što smo vidjeli na Cetinju nema veze s kršćanstvom, nego je suprotan primjer.

    OdgovoriIzbriši
  4. https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-fuchs-antimaskere-pred-skolom-u-zagorju-nazvao-hordom-oni-mu-okruzili-auto/2303562.aspx
    Bogu hvala pa još uvijek ima časnih i upornih ljudi, kao što su ovi koji su se okupili da podrže časnog oca koji ne želi da njegovo dijete nosi štetne i sluganske maske. A ovo je moja poruka R. Fuchsu: Fuchse Radovane, ne diraj nam djecu, ne diraj nam rane! Fuchse Radovane, ministru obrazovanja, izvuci sebe iz Plenkijevih sr*nja!

    OdgovoriIzbriši
  5. Odgovori
    1. Načelno i pravno-formalno je u pravu, taj Cetinjski manastir pripada SPC.
      Suštinski pak problem je u tome što mnogi iz SPC nazivaju Crnogorce Đilasovom kopiladi ili posprdno Milogorcima, to jest de facto ne priznaju Crnu Goru kao neovisnu državu i Crnogorce kao narod ili bolje rečeno naciju (jadna je država koja ne može zabraniti na svojem području Crkvu koja je negira kao državu, i to je bio pokušaj u Crnoj Gori koji je završio poznatim litijama koje nemaju vezu s kršćanstvom, nego s politikom ne priznavanja Crne Gore kao suverene države).
      Ali isto tako nekad su manastiri i crkve na području nekadašnje srednjovjekovne Srbije pripadali Ohridskoj mitropoliji, i sumnjam da bi u vrijeme uspostavljanja Pećke mitropolije-patrijaršije Ohridski mitropolit bio tamo dobrodošao (a on se je i pobunio kako je monah Sava Nemanjić mogao biti rukopoložen za mitropolita preskačući čin episkopski i ne tražeći suglasnost tamo nadležne Ohridske mitropolije).
      Konačno SPC je proglašen nakon prvog velerata dekretom kralja Karađorđevića, a tek kasnije se išlo pregovarati s Carigradskim patrijarhom oko naknade za izgubljeni teritorij BiH i Makedonije koji je bio dotad u nadležnosti Carigradskog patrijarha, a ne Beogradskog.
      To je bilo isto kao da predsjednik CG Đukanović proglasi ponovno uspostavljanje Crnogorske Pravoslavne Crkve, i onda kasnije ide pregovarati sa SPC oko naknade za izgubljene nekretnine koje je dobila 1920., a prije su pripadale crnogorskoj mitropoliji.
      Dakle nikako se po pitanju stvaranja nacionalnih mjesnih Crkvi ne može isključiti politika s obje strane, posve je sigurno da su sve novouspostavljene nacionalne patrijaršije zajedno s nacionalnom državom vršile svakojaki pritisak na postojeće patrijaršije da se odreknu svoje jurisdikcije na tom području i priznaju novu patrijaršiju.
      U Hrvatskoj za vrijeme Austro-Ugarske monarhije je patrijarha Srijemsko-karlovačkog birao ili potvrđivao hrvatski ban, sigurno uz suglasnost vladajućeg austrijskog cara.
      Tako da se može stvarno konstatirati da je SPC 1920. nastala radi pobjede Srbije u prvom veleratu.
      Dakle Karađorđević je učinio ono što se zamjera i prijeti Đukanoviću da ne smije uraditi, a u suštini radi se o istom.

      Izbriši
    2. I kako su nastajanjem nove države kraljevine SHS odnosno kasnije kraljevine Jugoslavije nestale stare jurisdikcije i nastala nova patrijaršija SPC od dotad postojećih, tako je trebalo raspadom Jugoslavije vratiti mjesne Crkve od kojih je nastala SPC ili priznati nove mjesne Crkve na područjima novih država.
      Nitko me ne može uvjeriti da bi to bila nepravda, kad i prema propisima Pravoslavlja mjesne Crkve trebaju pratiti državne promjene i državne granice.
      Taj argument je i iskoristio i Sava Nemanjić emancipirajući se od Ohridske mitropolije na području nastajućeg srpskog kraljevstva, vjerojatno je to iskoristio i Karađorđević nakon prvog velerata tražeći ukidanje postojećih mjesnih Crkvi i njihovim ujedinjavanjem u SPC.
      Ali tada nije nastala Velika Srbija, nego kraljevina SHS - kasnije kraljevina Jugoslavije, te je tako i trebalo nazvati novu mjesnu Crkvu na tom području - JPC - Jugoslavenska Pravoslavna Crkva.

      Izbriši
    3. Ali nije, zato što se je u ujedinjavanje južnih Slavena išlo s figom u džepu, računajući da se tu ustvari radi o proširenoj Srbiji, pa je tako i nova mjesna Crkva nazvana SPC, umjesto JPC.
      Srbija i mnogi Srbi, dakako onda mnogi u SPC, nisu prihvatili nove granice novih država nastalih raspadom Jugoslavije, nego to drže velikom nepravdom prema srpskom narodu (iako se Srbija kontinuirano širi još od balkanskih ratova, pretpostavljam da je stvarni cilj uspostava srpske države na granicama kojih su obećali u Londonu 1915. sile Antante (praktično Hrvatske, BiH, Crne Gore, Kosova i Makedonije u tom "pravednom" riješenju nema).
      Zato vidimo ogorčenu borbu s većim ili manjim intezitetom, manje otvorenu i više otvorenu, onu ispod stola i iznad, kako bi se destabilizirale države nastale raspadom Jugoslavije i onemogućilo formiranje novih mjesnih PC u okviru državnih granica.
      Međutim, svatko bi trebao znati, ako nije posve ugušio glas savijesti, da se tu ne radi o borbi za Gospoda Hrista i Crkvu.

      Izbriši
  6. Emile, veštačke , oktroisane nacije ne mogu po osnovu sticanja državnog statusa tražiti rušenje kanionskog poretka bilo koje pomesne pravoslavne crkve, pa ni SPC. Ne postoji nikakvo neotuđivo pravo da neka nacionalna, i uz to nepravoslavna država mora da stvori nacionalnu autokefalnu pravoslavnu crkvu. Takva država može oktroisati nekakvu sektu ali takva sekta nije crkva. Sveti Sava je kanonski dobio autokefalnost srpske crkve, kao i kralj Aleksandar Karađorđević obnovu Srpske Patrijaršije.Ne postoji propis niti obaveza, sa stanovišta kanonskog prava Vaseljenske Pravoslavne Crkve, da pravoslavne pomesne crkve moraju kanonski biti omeđene granicama nacionalne država u kojoj deluju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne slažemo se, sve nacije ili narodi nisu krvna-DNK kategorija, nego kulturno-jezična.
      Kao što vi mislite da imate pravo negirati postojanje Crnogoraca, tako bi Bugari imali pravo vas negirati u 12.st. jer ste nastali nekoliko stoljeća nakon njih i bili ste dotad u njihovom carstvu, a vaši knezovi njihovi vazali.
      Narodi nastaju i nestaju, i to manje više organski.
      Nadalje, ako vi držite izmišljenim narodom Crnogorce, ali nije tajna da Hrvatima smatrate samo čakavce i/ili eventualno kajkavce, onda ste vi po vlastitom priznanju potencijalni ili aktualni izazivači novih ratova i koji se ne mire s postojećim granicama, ali i sa susjednim novim državama općenito.
      I još na veću žalost, takvu proratnu politiku opravdavate pravoslavljem.

      Izbriši
    2. Neki sumnjaju da je postojala Pećka patrijaršija, da je to eventualno mogla biti najviše mitropolija.
      Postoji navodna izjava i dokument iz 16. st. u kojem istočni patrijarsi negiraju da je ikad postojao Pećki patrijarh.
      Ako te zanima potražiti ću izvore o tome na net-u.

      Izbriši
    3. Usput nije se zvala Srpska patrijaršija, nego Pećka i bila je mitropolija dok nije samozvani car Uroš-Dušan nelegalno je proglasio patrijaršijom pa je zbog toga njega i navodnog srpskog patrijarha anatemizirao carigradski patrijarh.
      Dakle to je isto kao da je Đukanović nekog proglasio Crnogorskim patrijarhom (ili možda važi ono latinski, što je dozvoljeno Jupiteru nije volu).
      Sava Nemanja je pak dobio privolu od carigradskog patrijarha za osnutak mitropolije u Žiči dok je ovaj bio u egzilu u Nikodimiji jer su Latini nakon 4. križarskog rata vladali poharanim Carigradom.
      Pitanje je dal bi Sava to dobio da nisu Latini osvojili i zapalili Carigrad, tim više što privolu za uspostavljanjem nove mitropolije nije dao nadležni Ohridski mitropolit.
      Dakle tu je i te kako bilo prljavih političkih igrica i kršenja kanona.

      Izbriši
    4. Usput kao odgovor na tvoju primjedbu da nepravoslavna država nema pravo tražiti ili stvoriti mjesnu PC.
      Austro-Ugarska nije bila izvorno pravoslavna država, ali su sve PC priznale mjesne PC koje je ustanovila nepravoslavna AU monarhija.
      Zato što je ta monarhija bila suverena država i nitko nije ni pomišljao da može svoju jurisdikciju proširiti u tu državu.
      Bilo je - ili ćete priznati našu mjesnu PC čijeg patrijarha ili mitropolita potvrđuje austrijski car, u slučaju Srijemsko-karlovačke mitropolije hrvatski ban, ili nikakve PC u tom carstvu ne će biti (usput u drevnom grbu te mitropolije je i bio hrvatski grb, kasnije je izbačen kad je Austrija počela voditi prosrpsku politiku nakon Berlinskog kongresa).
      Slično je nastupio u 20.st. između dva velerata znameniti poljski maršal i predsjednik Plisudski, i nije bilo druge nego uspostaviti i priznati Poljsku PC (ovaj nije htio dozvoliti da PC ima bilo koje drugo ime osim imena Poljske iako su tu mjesnu PC sačinjavali većinom Ukrajinci i Rusi).
      Dakle, da je Crna Gora stvarno suverena i jaka država, a ne na ivici građanskog rata, onda bi Đukanović postupio slično kao i Habsburzi ili Plisudski, i nitko se tome ne bi čudio u pravoslavnom svijetu, niti bi davao podršku SPC da ostane u državi koju ne priznaje.

      Izbriši
    5. Emile, uspostavljanje tzv CPC na kanonski način je nemoguće, bez obzira da li je RCG suverena, jaka ili ne.
      To je nešto što pravoslavni srpski narod i Srpska Pravoslavna Crkva nikada neće dozvoliti niti priznati. Isto stoji i sa tzv. HPC. Nikakva oktroisna CPC ili oktroisana HPC ,koje bi stvorile vlasti RCG odnosno vlasti RH, bez obzira na stav Fanara,u kanonskom smislu ne mogu postojati.

      Izbriši
    6. Vrijeme triježnjenja svima će nam doći.
      Kako pred sto i nešto godina nije bilo čudno da patrijarha iz Srijemskih Karlovaca bira ili potvrđuje hrvatski ban, tako se nešto slično može ponoviti.
      Znaš i sam da u tome ne može biti nikakvih teološko-doktrinalnih razloga da bi to bilo nepravoslavno.
      Pećku patrijaršiju su ponovno uspostavili Turci i nakon izvjesnog vremena je ugasili (jer su patrijarsi pokazali spremnost da surađuju s Austrijskim carstvom u ratovanju protiv Turskog carstva).
      I srpski pravoslavci su to razdolje preživjeli i nisu govorili kao ti sada - nikad to ne ćemo dozvoliti.
      I to stanje ukidanja Pećke patrijaršije prihvatili su svi ostali patrijarsi.

      Izbriši
  7. Emile, Bugari su bili azijsko pleme koje je doseljavanjem na Helm( Balkan) nametnulo ime i utopilo se u slovensko stanovništvo koje je živelo na teritoriji gde su se naselili azijski Bugari i tako je nastala nova bugarska nacija. Srbi su bili pod bugarskom okupacijom u srednjem veku ali sa svešću da su Srbi. Srbi su kao narod postojali i živeli na Balkanu vekovima pre pre nego što su azijski Bugari došli na Balkan i pre stvaranja nove bugarske nacije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bugari su "novi" narod koji je nastao svjesnim kulturno-jezično-religijskim projektom bugarskog cara Borisa (kojem možemo zahvaliti na ćirilici i crkvenoslavenskoj liturgiji i književnosti) koji je od svojih suplemenika Bugara koji stvarno nisu bili slavenski narod i bili su neka vrsta ratničke aristokracije, zajedno s naseljenim Slavenima i Tračanima stvorio bugarski narod koji govori slavenskim jezikom. Pri tom su stari Bugari koji su bili i pogani pružali otpor, ali je već za njegovog unuka cara Petra taj otpor bio beznačajan.
      Ako se ne ćemo osvrtati na povijest đeretićevsko-šarićevsku, onda moramo ustvrditi da se na području današnjeg Sandžaka oformirala kneževina koja nije ništa u nazivu nije imala srpsko, nego se je zvala Raška i njezini stanovnici Rašani.
      Najviše vremena su priznavali bugarsku vlast, ali su se znali pobuniti.
      Tako je bugarski car Simeon htio kazniti njihovu pobunu pa je poslao svoju vojsku koja nije u Raškoj ratovala nego se je ta vojska sukobila s hrvatskim kraljem Tomislavom negdje u Bosni i koji je davao podršku Rašanima (to je bila jedna od rijetkih bitaka koje je Simeonova vojska izgubila - ako ne vjeruješ u to dat ću ti poveznicu na predavanje bugarsko-makedonskog povjesničara koji upravo o tome govori)
      Vrlo je moguće da su Rašani imali veze s Hrvatima čim su u tom ratu Hrvati ratovali radi njih protiv Bugara.

      Izbriši
    2. Rašani su Srbi i bili su tada u dobrim odnosima sa hrvatskim vladarom Tomislavom, pa im je on pomogao. Rašani ili Srbi naziv za isti narod-Srbe.

      Izbriši
    3. I očito je kako je hrvatski vladar Tomislav bio tada moćniji od kneza Rašana koji je bježao pred Bugarima u hrvatsko kraljevstvo.
      Znam da mnogi Srbi negiraju hrvatsko kraljevstvo, je li i ti tako misliš?

      Izbriši
    4. Emile, ja ne negiram postojanje srednjovekovne države kneževine i kasnije kraljevine Hrvatske.

      Izbriši
    5. Kod Raške,nekoliko km prema Mitrovici ima selo Rvati. Nigdje nisam saznao šta bi to moglo značiti. Možda svašta,možda ništa. Interesantno u svakom slučaju.

      Ž

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.