nedjelja, 24. travnja 2022.

Hristos voskrese!

Hristos voskrese iz mertvih, smertju smert poprav i suščim vo grobjeh život darovav!

Svim čitateljima koji su jučer slavili pobjedu Života nad Smrti, srdačno i bratski čestitam dan Pobjede.

Kako sam u Strastnom tjednu na blogu prilagao meditacije o.Gorana o svakom danu, tako sad dajem i za Uskrs.



Uskrsnuće Gospoda našeg Isusa Hrista ima kozmičko značenje i može se reći da je veće čudo i od samog stvaranja i Božjeg utjelovljenja.
Pjevamo "smertju smert poprav", svojom smrću uništio je samu Smrt, to jest obezglavio je staru Zmiju iz Edena koja je dobila nakon podvale sa stabla spoznaje dobra i zla, Božju kaznu da puži po zemlji, to jest da više ne bude u anđelskom nebeskom zboru i dvoru, nego da bude na Zemlji, točnije u Podzemlju, i da se hrani "prašinom" (tako piše u Postanku)*.
Adam je stvoren od zemlje-prašine i u prašinu se vraća nakon smrti (ali nije trebao imati tu sudbinu, smrt je posljedica Adamovog grijeha da je postao dragovoljni rob Zmije), i to je ta prašina koju Zmija-Smrt jede nakon što je Adam svojim neposluhom i nepriznanjem grijeha izgubio, svojom slobodnom voljom, vezu sa Svedržiteljem i Životodavcem i postao smrtan.
Ali ne samo on i njegovi potomci, sva stvorena tvar koja je stvorena radi Adama postala je smrtna-entropična, kako sv.Pavao piše - sva tvar stenje pod okovima smrti**.
Utjelovljenjem Logosa u Adamovog potomka preko Prisnodjeve Marije, Njegovom smrću na križu, Smrt je dobila plijen kojeg nije mogla progutati.
Silaskom Gospoda Isusa Hrista u Podzemlje, ili slikovito u utrobu Zmije, Smrt se je upecala jer je dobila sveti plijen kojeg nije mogla progutati, Smrt je usmrćena.
I tako su oslobođeni Adam i njegovi potomci u grobovima od Smrti.
Oslobođeni su svi ljudi, i dobri i zli***, i sva tvar od ropstva Smrti, jer sve samo čeka na Drugi dolazak kad će se stvoriti novo i vječno, nepropadajuće Nebo i Zemlja, silaskom nebeskog Jeruzalema, Boga i Njegovog dvora kojeg čine anđeli i sveci koji su zamijenili pale anđele na tom dvoru, na novu Zemlju.
Kao što kaže sv.Ivan Zlatousti rugajući se Zmiji-Smrti - Smrti, gdje ti je tvoj žalac.
I stvarno, ako vjerujemo da je Gospod Isus Hristos uskrsnuo, onda ne možemo imati straha ne samo od ljudi, nego i od demona i Smrti, ne možemo se više bojati od neizvjesnosti apokaliptičkih događanja i naizgled nesavladive moći zemaljskih moćnika koji pripremaju prijestolje Antihristu.
Oni su već pobijeđeni, a mi se priključimo vojsci Pobjednika nad Smrću.

O "različitoj" naraciji u Evanđeljima o Uskrsnuću Gospoda, susretu s mironosicama i apostolima, i zašto se ne spominje da se je uskrsli Gospod Hristos objavio najprije svojoj Majci:





* Đavao-Zmija nije ista anđeoska osoba kao i Satana, Zmija "jede prašinu" nakon Adamovog grijeha, dok je Satana i dalje bio na nebeskom Božjem dvoru, on je anđeo smrti koji je po nalogu Boga usmrtio egipatske prvorođence i neke druge neprijatelje Izraela, on je i bio "tužitelj braće" na tom Dvoru, on je Joba tamo tužio da je lažni poklonik Bogu, da se klanja Bogu samo zato što mu je Bog dao blagoslov u obitelji i bogastvu, za njega je Hristos rekao u jednom trenutku "vidjeh Satanu kako pada kao munja s Neba" ne opisujući tada neki događaj koji se je dogodio na početku svijeta, nego u tom trenutku.
Ovo ne pišem po nekom svojem razmišljanju, nego prema knjizi Stephene de Younga "The religion of the apostoles", poznatog pravoslavnog bibličara koji se opet poziva na najranije kršćanske oce u toj knjizi. Tek se je kasnije uvriježilo mišljenje da je Zmija-Đavao i Satana jedna te ista osoba.

** Crkva ne naslijeđuje zabludu platonista ili sličnih koji ne vjeruju da nakon smrti u vječnosti postoji materijalan svijet, nego vjeruju da je to neki izmišljeni svijet čistih ideja ili duhova. Bog nije stvorio materijalni svijet da bi ga na kraju uništio u vječnosti, nego da bi ga preobrazio i učinio vječnim, neprolaznim i nepropadljivim.
Mnogi imaju platonističku zabludu, čak i oni koji se zovu kršćanima, pa im je razumljiva i nadahnjujuća muka Velikog Petka (to se je uvriježilo na Zapadu nakon shizme kad je veliki naglasak dan na Hristovo stradanje i na zabludu o Muci kao naknadi Ocu za grijehe svijeta, pa je Veliki Petak de facto postao središnji događaj, a ne Uskrs), a Uskrsnuće strano, ili figurativno, a ne doslovno.
Naravno da se takvi ne mogu istinski radovati Uskrsu kad u njega ne vjeruju.

*** Ali ovi drugi će uskrsnuti ne na slavu da budu dionici nestvorene Božje energije kao djeca Božja, nego na osudu, jer će ista Božja slava-energija njima, zbog mržnje prema Bogu, biti kao neugasivo jezero ili rijeka spaljujućeg ognja.

P.S.
ovom videu autori tvrde kako je smrt od cijepiva protiv poznate plandemije uzrokovana nekom modifikacijom zmijskog otrova (ne tvrde da su znanstvenici skupljali otrove zmija kako bi zarazili čovječanstvo, nego da su naučili kako umjetno stvoriti taj zmijski otrov****) koji inače izaziva slične simptome***** (još jedan video o istom) (još jedan video) (također na net-u ima mnogo znanstvenih članaka koji povezuju simptome plandemije sa zmijskim otrovima) (još jedan znanstveni članak).
Ne možemo apriori reći kako je to izmišljotina (što je dakako i moguće ili zbog senzacionalizma autora ili da se možda gledatelje navede na lažni trag pa da pomisle, kad vide da je to bila samo "teorija zavjere", kako ustvari nema nikakve urote te da je plandemija nastala slučajno), ali možemo pouzdano reć da je plandemija u funkciji ustoličenja nadolazećeg Antihrista te da su sve svjetske političke, financijske, znanstvene i medijske elite uključene u tu urotu protiv čovjeka, a time i protiv Onog na čiju sliku i priliku je čovjek stvoren.
Ali, u svjetlu Uskrsa, trebamo si posvjestiti temeljnu kršćansku istinu - naš Gospod Hristos svojom smrću usmrtio je Smrt, usmrtio je drevnu Zmiju-Zmaja koja je držala u ropstvu podzemlja ljudske duše.
Tako da se borimo s već poraženim snagama neprijatelja i ako ostanemo vjerni Hristu, onda smo već dioničari Njegove pobjede i vječne slave. 

**** Isti umjetno stvoreni i modificirani otrov mogli su disperzirati na razne načine, puštanjem u vodovode, zaprašivanjem chemtrailsima i slično, a na kraju su ga mogli dati i u 'eliksire vječne mladosti' koje su ljudi primali izravno u svoje tijelo da bi se tobož zaštitili od plandemije, a sad umiru sa sličnim simptomima zmijskog ujeda.

***** Možemo pročitati kako ujedi azijskih zmija koje se spominju uzrokuju paralizu živčanog sustava što zna rezultirati gušenjem (zato se plandemija tretira kao respiratorna bolest), kao da je jedan od simptoma gubitak čula okusa i mirisa (to dožive i oni koji uspiju odmah usisati i ispljuniti zmijski otrov iz rane, a isti je simptom Covida-19 , broj 19 je broj otrova koji se nalaze u zmijskom otrovu).
Ako je ovo istina, u što sam sklon vjerovati nakon pogledanih videa i dokumenata s neta, onda se radi o nevjerojatnoj simbolici Zmije i plandemije u posljednjim vremenima. Također, navodi se kako se zmijski otrov koristi upravo radi toga da bi se stabilizirale mRNA molekule koje evidentno služe za promjenu genetike ljudi.
Što znači da se radi o planiranom i demonskom transhumanizmu koje se je događalo u predpotopno vrijeme koje se spominje u Postanku, a još više u Knjizi o Henoku (koja nije ušla u Bibliju, ali se na nju referiraju neke druge knjige Biblije, i ne može se staviti nikako u isti koš s apokrifnim gnostičkim "evanđeljima"), kad su "stražari", anđeli naroda se uzoholili i pobunili, predstavili narodima kao njihovi bogovi, 'mješali' se s ljudskim kćerima, dali ljudima znanje i tehnologiju, i tako stvorili himere, ljude čudovišta, nefilime. 
Znamo da je Bog vidjevši takvo zlo odlučio Potopom istrijebiti sve ljude i ta čudovišta, osim Noe i njegove obitelji koji se nisu prepustili demonskom zlu kao ostali ljudi.
Čini mi se, da kao čovječanstvo idemo u tom pravcu, s time da više ne će biti Potopa, nego će to biti kraj vremena i ovog svijeta, Sud i dolazak Gospoda Hrista sa svom nebeskom vojskom, silazak nebeskog Jeruzalema na novu Zemlju.
Izdržimo do tada u vjernosti uskrslom Gospodu Isusu Hristu.
Crkva će sve više ličiti na Noinu arku izvan koje nema spasenja od utapanja u zlu, u kojoj će biti malobrojni "čudaci" koji se ne će opiti vinom ljudskog napretka, znanosti, tehnologije, transhumanizma i izmišljenih ljudskih prava (ne postoji pravo niti jednog stvorenja ako postoji Bog koji svako stvorenje održava u bitku i/ili životu, nego su ta prava demonsko-humanistička podvala ljudima) da budu sluge demonima i svim mogućim naravnim i protunaravnim porocima.


Izgleda da ćemo protiv "ujeda zmije", kao Božji narod na putu u Obećanu zemlju, morati gledati na Zmiju-Smrt ubijenu na križu kako bi se oslobodili njezinog otrova.

2 komentara:

  1. Hristos Vaskrse....Sretan ti i od Boga blagoslovljen Uskrs-Nova Pasha Hristova.

    Abdul Mesih el Misqin

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.