ponedjeljak, 4. travnja 2022.

O.Serafim Rose o posljednjim vremenima

Mnogoštovani i blagopočivši o.Serafim Rose napisao je gotovo proročki pred 40-tak godina, za vrijeme SSSR-a i hladnog rata, kad je malo tko i maštao da će pasti komunizam na istoku, kako će preobraćena i pravoslavna Rusija odigrati ključnu ulogu u posljednjim vremenima.

Rusija se još nije potpuno obratila jer nije odbacila i osudila boljševizam (što znači da se velike promjene moraju dogoditi i u RPC), iako u Rusiji vjerojatno ima manje štovatelja komunizma nego na Zapadu koji pokretač svake dekadencije, sotonizma, pa tako onda i komunizma.

Mi Hrvati zbog lude "vjernosti rimskom papi" podržavamo većinom isti Zapad koji je monstruozno dijete papizma, pa tako onda i tradicionalniji hrvatski rimokatolici,  iako vide i priznaju činjenicu kako sotonizam dolazi iz tog smjera, ostaju vjerni takvom neprijatelju kršćanstva, i to čak u ime kršćanstva. Eto koliko smo zemlja i narod apsurda zbog vjernosti onome koji se lažno poziva da je zamjenik Gospoda Hrista. Neka nam se Bog smiluje da odbacimo od sebe to idolopoklonstvo koje izravno vodi prema Antihristu, jer su rimski pape, od kad se smatraju nezabludivim zamjenicima Hrista, samo ikone pravog dolazećeg Antihrista.     

Prema nekima, sadašnja vlast u Rusiji, koja je između ostalog vrlo bliska talmudistima, ali i muhamedancima, će ovaj rat izgubiti i nakon toga će Rusija prevratom postati pravoslavno carstvo koje će biti jedno vrijeme jedina prepreka vlasti Antihrista.

Mislim da tada, ako se uopće budućnost bude tako odvijala (neki kažu da Gospod ne će dati Rusima cara-pomazanika ako se među njima ne dogodi pokajanje u kojem će biti odbačene zablude komunizma, sergijanizma, ekumenizma), ne će biti više treće pozicije, niti za pravoslavno carstvo, niti za Antihrista.

Tko ne bude za buduće pravoslavno carstvo, biti će nesumnjivo na strani Antihrista.

Među takvima će biti i mnogi Hrvati koji imaju krilaticu 'i s vragom ako je isti za Hrvatsku'. Danas razmišljaju 'i s Zapadom iako vidimo da truje našu djecu sotonizmom i perverzijama, uništio nam je suverenost i jeftino pokupovao nacionalna bogastva, jer nama je uvijek najveći neprijatelj Istok'.

A sam Gospod Hristos je rekao da će doći s Istoka, i u našim crkvama makar bile latinske, oltar je uvijek na istoku. Kao što je u Pismu desna strana uvijek ona prava strana, pa se i u našem jeziku desno kaže pravo, tako je i Istok uvijek pojam Božje strane, a Zapad one suprotne, vražje, pa se tako i novokrštenik u svetoj tajni krštenja okreće prema zapadu (prema izlazu iz crkve) i pljuje u tom smjeru, simbolično (ali to ne znači da je to nešto nestvarno)  tako govoreći kako se odriče Sotone.



P.S.
Ovaj tekst iznosi činjenice kako je sadašnja Rusija potpuno uključena u plandemiju, veliki reset i stvaranje NSP.
Toliko da ne budu u zabludi oni koji misle da se sad Rusija bori za Gospoda Hrista i Pravoslavlje.

Šest činjenica o ekumenskim saborima Crkve koje bi trebali znati protestanti i rimokatolici (ali u pravilu ih ne znaju, jer da znaju razmislili bi o tome da li pripadaju Crkvi - meni je npr. prvi znak bio da to upitam kad sam saznao da rimski papa nije nikad sazivao ekumenske sabore Crkve):


Sad nešto o tumačenju Otkrivenja i nekim novim neprovjerenim proroštvima posljednjih vremena koji proriču velike prirodne kataklizme u neposorednoj budućnosti (primjerice veliki vulkan će proraditi u Atlantskom oceanu i tako će se potopiti i uništiti SAD i zapadna Europa u cunamijima i u velikom potresu).
Mnogi tako tumače kako će u bliskoj budućnosti Eufrat presušiti kako je rečeno u Otkrivenju i da će onda vojska Goga i Magoga preći preko Eufrata, a to će biti po njima kineska vojska koja će ići u obračun s Rusima koji će osloboditi Jeruzalem.
To je vrlo prozirno i naivno tumačenje, kao da moderna vojska ne može prijeći preko neke rijeke, nego će to tek učiniti kad rijeka presuši.
Pa na konjima je nekad vojska išla preko rijeka, bilo na splavima, bilo brodovima, bilo plivajući, a kamoli to isto ne mogu organizirati moderne vojske.
Drugo, Otkrivenje je očito tako napisano da se pravi smisao otkriva neposredno ili u trenutnim događajima, ili se tek vidi retroaktivno koje je značenje bilo.
S druge strane Kinezi nisu analfabete pa da ne znaju za Bibliju u dijelu kad se kaže da će Eufrat presušiti, pa da će vojska Goga i Magoga prijeći preko presušenog korita i na kraju izgubiti rat.
Zar su Kinezi onda idioti koji će svjesno učiniti taj samoubilački korak identificirajući se s Gogom i Magogom?
Nadasve je u Otkrivenju prisutan jezik simbola koje tek treba dešifrirati, tako i u ovom slučaju - zar Eufrat koji se spominje u proroštvu iz sv.Pisma stvarno označava rijeku koja protječe kroz Siriju i Irak ili izraz "presušivanje Eufrata" ima neko drugo simbolično značenje?
U slijedećem videu (kažu da je to tumačenje nekih pokojnih svetaca i mučenika ruske katakombne Crkve, ali sklon sam povjerovati da je istinito), zli kraljevi istoka Gog i Magog koji su krenuli na zapad nisu nitko drugi nego sotonistički boljševici koji su išli širiti komunizam na istočnu Europu pred 80 godina, a danas se tumači i na Zapadu i u Rusiji da su išli "oslobađati" te krajeve (uključujući i Hrvatsku), pa i Ruska "pravoslavna" vojska ima tako danas na sebi insignije crvenih komunističkih sotonista, a u Moskvi se je pred nekoliko godina podigao "hram" RPC i ruske vojske koji ima na ikonama simbole komunizma (ne u negativnom smislu, nego u afirmativnom). 


Eufrat je tako bilo nešto što je spriječavalo boljševizam (kraljeve Istoka) da krenu osvajati Zapad, iako je i Zapad u istom smislu Babilon kao i boljševizam (pada mi na pamet da bi Eufrat mogle biti poražene snage drugog velerata, ali vjerojatno griješim).
Prihvatimo ako ništa drugo poruku videa na kraju (poruka sv.Irineja) - ne gubimo se u tumačenjima proroštva jer možemo lako zalutati i mogu nas lažni proroci navući na gubitak spasenja tako da se izgubimo u maštarijama i u nepotrebnom strahu paralizirajući se u onom što je najvažnije, a to je naše pokajanje.
Ipak, vremena su više nego ozbiljna, stoga se potrudimo intezivirati naše kršćanstvo i poslušnost Božjim zapovijedima.
Ako je nužno za naše spasenje znati simboliku Otkrivenja, onda će nam ju naš Gospod Hristos dati za našeg života.
Ako nije, onda ćemo ju saznati nakon smrti u vremenu kad vremena više ne će biti, i kad će se doznati sve ono što je bilo tajno i sakriveno.
Ipak, znajmo da je često duhovna oholost i duhovna iluzija - prelest, ta koja nas motivira da tražimo nešto prije vremena u kojem će nam biti data spoznaja odozgor.
A to je velika opasnost za naše spasenje i to koristi naš najveći neprijatelj, naš "Gog i Magog".

Broj komentara: 14:

  1. https://www.index.hr/vijesti/clanak/ruski-patrijarh-ukrajina-mora-biti-unistena-kao-nacisticki-reich/2353230.aspx?index_ref=clanak_procitaj_jos_d

    Emile, neki komentar?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kiril će biti maknut sa svoje stolice kao heretik sergijanist.
      Kad dođe pravo vrijeme.

      Izbriši
    2. Inače, kako to da pratiš istovremeno ovaj pravoslavni blog i antipravoslavni portal "IndexHR" koji je portal trulog i dekadentnog Zapada, koji je odvajkada antihrvatski nastrojen, a sad naivne domoljubne Hrvate želi pridobiti na stranu protiv Rusije i za Novi Svjetski Poredak?

      Izbriši
    3. Kiril je uz to i pobornik lažnog ekumenizma, sastajao se je s rimskim papom kao da je isti stvarni patrijarh Crkve odnosno rimskog patrijahate, a ne heretik i raskolnik.
      Čini mi se da je također podržavao plandemijske mjere protiv one kineske gripe ili kako ćemo je već zvati.

      Izbriši
    4. Da, mnogi, mnogi Hrvati su zasljepljeni mržnjom prema Istoku (koja ima veze s "vjernošću svetom ocu iz Rima" kako napisah), tako da su spremni ući u zapadno kolo sa sodomitima, antikršćanima, globalistima iako posvjesno predosjećaju - ako Rusija u ovom ratu bude poražena morati će skinuti svoje gaće sodomitima, staviti opet brnjice i pelcovati se nekoliko puta na godinu, zaboraviti na odlazak u crkve bez distance i nevedene brnjice i imati samo u svojem sjećanju kako smo nekad mislili da imamo suverenu nacionalnu državu.

      Izbriši
  2. "..." će biti maknut sa svoje stolice kad dođe pravo vrijeme.

    Emile, tebi je život u pravoslavlju stvarno high life. Za sve što ne valja (a ništa ne valja), koristiš gornju citiranu rečenicu, a umjesto "..." ubaciš ime.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tradicionalni katolici su za ovakav Zapad? Ma dajte. Ja prvi nisam, a znam da nije ni bloger O dosta toga i što dublje, ni mnogi tradicionalni katolici koji se okupljaju na blogu Tome Blizanca a ni dosta Novus ordo katolika nije za ovakav Zapad.
    A što se tiče pravoslavnog carstva, po nekim katoličkim proročanstvima bit će u posljednjim vremenima francusko katoličko i rusko pravoslavno carstvo, te će ruski car biti instrumentalan u vraćanju francuske monarhije. Ali, čak i da bude samo pravoslavno carstvo(u što sumnjam), svakako da bih podržao takvo moralno carstvo protiv carstva Antikrista, tako jasno. Ali, ne znam koliko bi pravoslavaca podržalo katoličko carstvo protiv Antikrista, ili bi se vodili onom blasfemičnom " bolje turban nego papinska mitra" pa bi rekli "bolje novi Babilon, nego katolički Rim". Grešni carinik

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najprije treba istražiti povijesne događaje, pokrete, svjetonazore koji su doveli do ovog stanja Zapada (to je odlično prikazao o.Seraphim Rose, konačno stanje Zapada je nihilizam), i onda se lako zaključi kako je sadašnja situacija na Zapadu posve logičan slijed koji je došao od temeljnog uzroka - papizma, otpada rimskog patrijahata od Crkve koji ima svoje doktrinalne posljedice koje su dovele do ovog stanja Zapada.
      Pitaš da li bi pravoslavci podržali neko rimokatoličko carstvo u borbi protiv Antihrista.
      Ne bi, zato što je na čelu svakog rimokatoličkog carstva ne car tog carstva, nego mali Antihrist iz Rima koji se pravi da je zamjenik Hristov i da ima vlast nad svim kršćanima, da ima pravo svakog suditi i smijeniti, pa i tog cara, a njega nitko.
      To bi značilo da se dva Antihrista bore međusobno tko je od njih pravi Hrist, tko je od njih car nad carevima.
      Znači i kad bi neki novi rimski papa posve okrenuo priču drugovatikansku i bio po volji sedevakantista, on bi i dalje ostao mali Antihrist koji je umislio da je gospodar svijeta, da može recimo u svakom trenutku smijeniti bilo kojeg biskupa.
      Je li to tebi u redu da rimski papa ima takve ovlasti, da može k tome proglašavati nove dogme i slično jer je tobož nezabludiv?

      Izbriši
    2. A što ste zaguljeni! Bog se smilovao vašim jadnim dušama, koje ne znaju razlikovati dobro od zla. Ja po Svemilosti Božjoj razlikujem dobro od zla, pa bih tako podržao pravoslavno carstvo protiv Antikrista, ali vi ne bi katoličko protiv Antikrista. Ništa čudno onda da su katoličke monarhije imale zakone protiv heretika, kako protestanata, tako i pravoslavaca. Grešni carinik

      Izbriši
    3. Možda si me krivo shvatio, pravoslavni nemaju ništa osobno protiv pojedinih rimokatolika, konačno zapovijeđeno nam je da moramo ljubiti i svoje neprijatelje, a kamoli ne one koji žele biti u Crkvi i ljubiti Hrista, ali su u zabludi.
      Međutim upravo radi ljubavi prema takvima moramo im reći da kad god se bore da neki narodi ili države postanu rimokatolici, time povećavaju i šire zablude po svijetu i time nehotimično pripremaju teren za Antihrista.
      I da budemo na čistu, kako su rimokatolici spremni se podvrći rimskom papi kao zamjeniku Hristovom, to znači da su spremni podvrći se nekom tko se pravi Hristom, a to je Antihrist.
      Kad bi konklava kardinala izabrala za rimskog papu pravog i konačnog Antihrista, rimokatolici bi ga prihvatili kao nezabludivog Hristovog vikara.
      Kad bi isti Antihrist dao neke tradicionalnije izjave, prihvatili bi ga za svog gospodara i cara i vi tradicionalni sedevakantisti.
      A tako će se i ponašati Antihrist u prvoj polovini svoje vladavine, glumiti će Hrista i dobrotu, a u drugoj polovini pokazat će svoje pravo lice.
      Rimokatolici su jednostavno neotporni i ne mogu detektirati Antihrista, jer oni su već tisuću godina pripremljeni bespogovorno slušati rimskog papu kao Hrista, i spremni su zažmiriti na oba oka na sve prljavštine i skandale koje ti tobožnji vikari čine.
      Antihrist će rimokatolicima biti samo jedan od ekstremnijih rimskih papa, i ako isti bude stvarno rimski papa, rimokatolici nemaju mehanizma s kojim bi ga sudili i izbaciti s tog mjesta.

      Izbriši
    4. Antikrist neće biti papa, ni u jednom proročanstvu se to ne govori, ne lupetajte gluposti. A čak i kad bi bio lažnim papom, svi katolici bi ga po djelima i plodovima njegovim prepoznali. Gc

      Izbriši
    5. Antihrist ne znači samo netko tko će biti protiv Gospoda Hrista, nego netko tko će sebe predstavljati kao Hrista, kao pomazanika Božjeg, kao cara nad carevima koji je iznad svih ljudi.
      Stoga je u ljudskoj povijesti bilo mnogo antihrista, iako će na kraju biti najveći s prvim velikim slovom.
      Čim je prvi rimski papa sebe predstavio kao vikara Hristovog koji je iznad svih ljudi i kojeg nitko ne može suditi, a on može svih, takav papa je postao antihrist (to znači da je svaki rimski papa od tada mali antihrist).
      Uostalom tako je sveti rimski papa Grgur Veliki ili kako mi kažemo Grigorije-Grgur Dvojeslov odgovorio carigradskom patrijarhu koji se je htio postaviti kao biskupom svih biskupa - takva pozicija je antihristovska.

      Izbriši
  4. Emile, vrlo si slab s Otkrivenjem. Ovog papu je opisao jedan prorok Starog zavjeta, a sljedeći će papa vjerojatno biti istinski antipapa. On može utjecati politički da se instalira Antikrist i hoće utjecati.
    Svejedno crkva katolička do prvog vatikanskog je imala u sebi najviše Krista. Sad ima istinsku nauku Kristovu sažetu u Katekizmu KCe. Zato su katolici privilegirani kod Krista jer imaju KKC i imaju dogmu o Bezgrješnom začeću Marijinu.
    A šta ima pravoslavna crkva. Ima svetaca kao i katolička crkva, ali je i navezana na svezu oltara i trona i to svaku pravoslavnu crkvu slabi. Neće više biti nikakvih kršćanskih carstava do dolaska Krista. Onda će pri kraju njegovog kraljevstva tzv tisućgodišnjeg kraljevstva biti pušten sotona i zavest će narode- Goga i Magoga. To nema veze s Eufratom. S presušivanjem Eufrata ima veze Harmagedon, a to je vremenski dosta blizu najviše desetak petnaest godina. Rekao bih ti tajnu presušivanja Eufrata koja je skrivena u jednoj rečenici jednog od velikih proroka, ali kako ću ti takve stvari govoriti kad si se zabarikadirao u evanđeosku rečenicu da će samo kršteni biti spašeni, a druge poruke iz evanđelja o spasenju ne vidiš ili namjerno ignoriraš. O drugim torovima npr. Ima još. Evo npr neki se čovjek utapa u rijeci, na mostu stoje dvojica, jedan vjernik pravoslavac i jedan ateista. Ateista skoči i spasi čovjeka i recimo sam se utopi. Da li je takav čovjek spašen? Je li kršten voljom koja se sjedinila s Kristovom rečenicom da je najveća ljubav dati svoj život za prijatelje ili čak za nepoznate ljude ili čak za neprijatelje.
    Marinko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me spasavaju se dobri ljudi, nego oni koji su postali ud Hristovog Tijela - Crkve. Ono dobro stavi pod navodnike jer samo Bog je dobar.

      Izbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.