utorak, 17. svibnja 2022.

Riječi ubojice u pomračenom umu

Ako želite svojem političkom, pa i onom nepolitičkom neprijatelju javno oduzeti ljudska svojstva (naravno da je to iluzija, ali iluzija koja prolazi u ovom propadljivom svijetu koji je umislio da može nešto oduzeti što je Bog dao i što se više ne mjenja), i time dobiti odriješene ruke da se osobno, a i uz pomoć rulje ili čak države, obračunate s njim kao s bijesnim psom, dovoljno je da javno ga optužite da je fašist ili nacional-socijalist.
Vaš neprijatelj ne mora biti dakako pravim fašistom niti mora znati što je fašizam, to mu ne pomaže.
Strijelu ste odapeli i njemu spasa više nema, prije ili kasnije strijela će ga dostići.
Zanimljivo je da su tu riječ ubojicu počeli najprije koristiti staljinisti-komunisti u obračunu sa socijal-demokratima, za njih su ovi bili fašisti jer su izdali Marksa i Lenjina, čitaj trebalo ih je istrijebiti bez milosti.
Kad su židovski marksisti frankfurtske škole vodili (anti)kulturnu i seksualnu revoluciju u SAD 60-tih godina prošlog stoljeća, svoje su neprijatelje vrlo brzo atribuirali s fašističkim pridjevom.
Pokojni predsjednik SAD Reagan bio je isto proglašavan za fašista zato što nije tako olako pristajao uz ljevičarsku agendu.
Tko god se u SAD suprostavlja antibjelačkoj histeriji, pa i ako je protiv abortusa i protiv nasilja i terora BLM i LGTBQ, proglašava se fašistom.
Na portalu "Logično" koji je kao alternativni medij, s priličnim simpatijama prema sadašnjoj Rusiji koja se nije još oslobodila od boljševičkog balasta, iznose se mišljenja i komentari koji se ne mogu vidjeti među zapadnim (to znači i kod nas u RH) državno kontroliranim medijima, i u vlasništvu svjetskih bogataša.
Međutim, ako se tamo dotaknete ovog pitanja, ako želite ukazati na to da je besmislica one koji sprovode globalnu agendu plandemije, ratova, oskudice, ukidanja papirnatog i kovanog novca i uspostavljanja digitalne kontrole, optužiti da su fašisti ili nacisti, jer je fašizam izvorni neprijatelj globalizma, a liberalizam i komunizam su izvorni globalistički pokreti, onda vam odbiju objaviti komentar.

Tako sam neuspješno pokušavao ovaj tekst objaviti, i svaki put je bio izbrisan (poslije je ipak prihvaćen):

Ne postoji nešto kao međunarodni fašist ili međunarodni nacional-socijalist.

Ne postoji nešto kao kapitalist-bankar fašist (to je lenjinističko-staljinistička prijevara da svog najozbiljnijeg protivnika prikažu kao slugu kapitalizma, dok je bilo ustvari obrnuto, bankari su financirali boljševičku revoluciju i jedni i drugi su se udružili protiv fašizma - to je valjda svakome jasno tko imalo ima pojma o povijesti).

Temelj fašizma je odbacivanje ideologije globalizma, bilo onog liberalnog-kapitalističkog ili onog komunističkog, u korist suverenosti naroda i njegovih tradicionalnih vrijednosti, religioznih i moralnih (dok liberali i komunisti u slučaju rata koriste fašističku poziciju brige o narodu jer su svjesni da ne će skoro nitko žrtvovati život za ideje globalizma - za njihovo izvornu poziciju, tako je i Staljin suočen s eventualnim porazom odjednom počeo poticati ruski patriotizam i podršku Crkvi, tako sad i židovski gospodari Ukrajine potiču ukrajinski nacionalizam, a u slučaju pobjede sve će nacionaliste baciti na margine ili pozatvarati).

Samim time što su "azovci" financirani od židova tajkuna (a židovi su uvijek globalisti osim onih koji se asimiliraju u neki narod), to ih delegitimira kao fašiste.

Samim time što su za ulazak Ukrajine u dekadentnu i degeneričnu EU (nešto kao vajmarsku Njemačku), oni ne mogu imati veze s fašizmom, makar na sebi imali istetovirano stotine fašova i svastika i pozdravljali rimskim pozdravom po cijele dane.

I da sad uđem u nešto što će izazvati reakcije čitatelja.
SPC je pred desetak godina proglasila svetim uglednog episkopa i svjetski priznatog teologa Nikolaja Velimirovića koji je jasno vidio i pisao o židovsko-liberalnoj i komunističkoj opasnosti, te je stoga u jednom tekstu pozitivno pisao o ondašnjem njemačkom kancelaru A.Hitleru.
Neki hrvatski rimokatolici, u lažnoj obrani svetosti A.Stepinca to iznose kao protuoptužbu, SPC je blokirala kanoniziranje Stepinca koji nije podržavao nacional-socijalizam, i istovremeno je proglasila svetim Velimirovića koji je to činio.
I umjesto da se stane na loptu, i vidi u povjesnom kontekstu što je to predstavljao liberalni kapitalizam-demokracija, kao i komunizam, i zašto se je i na kojim osnovama suprostavio njima fašizam (iako ima razlike između fašizma i nacional-socijalizma, ali u osnovi oni su se suprostavljali globalizmu i dekadenciji), i zašto su neki poput Velimirovića vidjeli u tim pokretima rješenje na agresiju globalističkog liberalizma i komunizma, i tako analiziraju te povijesne osobe o kojima se donosi sud, koristi se ista retorika ljevice - naši neprijatelji su fašisti, uništimo ih bez milosti, mi smo samim time opravdani u svim svojim postupcima prema njima. 
To se slično događa i u trenutnom ratu u Ukrajini.
Svaka zaraćena strana želi čim prije onu drugu stranu optužiti da je fašistička (Putina tako njegovi ukrajinsko-zapadno-nato neprijatelji optužuju da je sličan A.H. pa ga nazivaju Putler, a on ukrajinske nacionaliste optužuje da su nacisti ne bi li tako dobio zeleno svjetlo da ih ubija ne poštujući Ženevsku konvenciju o ratnim zarobljenicima, onako isto kao što je to radila Crvena armija u drugom veleratu) ne bi li tako dobili simpatije među masom ispranih mozgova diljem svijeta u kojima su smješteni holivudski ili partizanski filmovi, i koji po Pavlovljevom refleksu, grizu kao psi na svakog na kojeg im se upre prstom da je fašist.

Da bi se o ovoj tematici moglo bolje sagledati činjenice, trebalo bi pogledati na izvorni rumunjski pokret Legiju svetog Arkanđela Mihaila, zvanu i Željezna Garda, koja se isto svrstava u fašističke pokrete, ali o njima nisu snimani "dokumentarni" holivudski filmovi.
I bili su više uvjetovani religijom, to jest Pravoslavljem, nego što su to bili talijanski ili njemački fašisti.
O tome sam već i pisao, a sad samo ponavljam da je legionar živio skoro kao monah, imao je obvezu postiti sve postove, uključujući svaku srijedu i petak, nije smio zalaziti u "kafane", pijančevati i javno psovati i morao je biti spreman na žrtvu za vjeru i domovinu.
Neka netko odgovori - zašto bi legionar zbog toga bio oličenje zla?
Zato što se je borio protiv svjetskog židovstva, bankarstva i komunizma, a za očuvanje nacionalne države, tradicije, religije i morala?
Ili je zločinac zato što je bio pobožan, nije bio pijanica, razvratnik, psovač, podupiratelj feminizma, abortusa i sodomizma?

Dobro znamo u kojoj smo sad fazi Apokalipse, tko god se suprostavlja globalizmu je u narativu ovog svijeta ipso facto zločinac.
Nemojmo biti naivni i prihvatiti takve krive sudove, nemojmo slijediti masu pomračenog uma koja je izgubila vezu sa svojim precima, tradicijom, religijom, i koja je spremna linčovati svakog na koga uperu prstom svjetski mediji služeći se riječima ubojicama.

P.S.
Da je u drugom veleratu pobijedio globalizam, bilo onaj liberalno-demokratski, ili onaj komunistički, svjedoči činjenica da je pobjednička antifašistička strana u tijeku rata formirala UN i sebe je predstavljala vojskom Ujedinjenih naroda.
Ustvari ovdje su prevarili neke narode s idejom da se bore za njihovu slobodu, dok su se borili da nestanu nacionalne države i suvereni narodi, a da ostane na kraju samo jedan amorfni i poslušni globalni narod izmiješan od svih rasa, naroda i vjera, i kojeg će kao tijesto mijesiti kako im se već prohtije, ili kako će to biti bolje za ustoličenje Antihrista.

Zanimljiva razdioba ljudi s obzirom na odgovore na pitanje želite li manje ili više utjecaja države u društvu, i želite li da država bude manje ili više nacionalna:


Ovdje nije uzeto u obzir najvažnije pitanje - želite li da društvo-država slijedi više ili manje Božje zapovijedi ili da nikako ne slijedi, smatrate li da je moral apsolutan ili predmet dogovora (po mojem mišljenju to je pravi kriterij za podjelu desno-lijevo).
Sve navedene kategorije u gornjem videu koje imaju veze s marksizmom i merkantilizmom(kapitalizmom), spadaju u kategoriju onih koji se bore protiv utjecaja Boga i Njegovih zapovijedi u društvu te pripadaju ljevici i u biblijsko-eshatološkom smislu - oni se nalaze protivnu Bogu s Njegove lijeve strane na Sudu (lijeva strana nasuprot desnoj, kao i zapad nasuprot istoka označava u Bibliji simboličnu podjelu na zlo i dobro).

Sad nešto puno važnije od ovozemaljske politike, izvod iz životopisa sv.Nikolaja, sveca Turčina kojeg je Bog dotaknuo za vrijeme tursko-ruskog krimskog rata u kojem je ovaj bio general - paša, i koji se začudio i tražio odgovor na pitanje zašto zarobljeni ruski vojnici nemaju straha pred mučenjem:



P.S.S.
Autor na vrhu navedenog videa je vrlo zanimljiv kao politički analitičar (dakako da je izvan struje i da se ne može naći u masmedijima).
Ovdje je prvi dio njegovog prikaza knjige "Tragedija i nada", autora Carolla Quigleya:


Jednom rečenicom, tom obimnom knjigom, autor C.Q. koji je sam liberalno nastrojen, dokazao je (hotimično i nehotimično budući on opravda svjetsku elitu) kako su američki vladajući liberalno-bankarski krugovi podržavali komunistički SSSR prije, za vrijeme i nakon rata, a jedino su jedno vrijeme 50-tih bili uzdrmani "lovom na komunističke vještice", da bi se lijeva liberalno-globalistička naracija nastavila sa protagonistima židovske marksističke frankfurtske škole koji su podstakli (anti)kulturne revolucije 60-tih, i sad imamo situaciju da se u SAD više podržavaju komunističke ideje i nose crvene zastave nego li u postsovjetskoj, još uvijek neočišćenoj od komunizma, Rusiji. Slična situacija je i u zapadnoj Europi, to jest i kod nas u RH.
To bi trebao biti odgovor onima s "desne" strane koji se još uvijek čude kako Soroš i slični multimilijarderi podržavaju neokomunističke, prosodomitske i antikršćanske stranke, institute, sveučilišne katedre, novine, nevladine udruge.
To su isto radili i pred sto godina.
To je opisao Dostojevski u "Bijesovima" jer se je to događalo i u 19.st., a tragovi sigurno idu i u ranija stoljeća.
To je znači povijesna i duhovna zakonitost, a ne izuzetak.

Drugi dio:


I da se ne bi uzoholili kako znamo nešto posebno i da smo posebni i tako izgubili u gordosti carstvo nebesko - odlična pravoslavna lekcija o poniznosti-smirenosti:




Broj komentara: 10:

  1. Kad bih išao tvojom logikom i osjećajem za pravdu onda bih obrisao tvoj komentar kao ordinarnu glupost.
    Jer fašizam/nacional-socijalizam je bio reakcija i na globalni komunizam prvenstveno koji je zamalo ovladao cijelom Europom na svršetku prvog velerata, kao i na kapitalizam, pogotovo onaj bankarski, koji je jasno oduvijek globalistički.
    To je ono sigurno što povezuje talijanske fašiste, njemačke nacional-socijaliste, španjolske falangiste, irske plave košulje, britanske fašiste pod Mosleyem, rumunjske legionare, pa usudio bih se reći i sve nacionalno-oslobodilačke pokrete i izvan Europe. Nitko se od tih pokreta nije borio da bi njegovom zemljom vladali ili domaći ili međunarodni bankari, svi su ti pokreti imali jake socijalne crte to jest borili su se za jaku socijalnu državu, uvjetovali su poslodavcima za one prilike velika radnička prava. Niti jedan takav pokret nije ni pomišljao da ako dođe na vlast, da će slušati nekakve bankare. Što se tiće javnog ćudoređa, Njemačka se stubokom promijenila 1933., dotad je Berlin bio svjetsko središte prostitucije, pornografije i svakakve dekadencije. Ne vjerujem niti da su talijanski fašisti tu bili popustljiviji. Za rumunjske legionare sam siguran jer su bili formalno i stvarno pravoslavni vjernici.
    Što se tiče vjere u tehnološki napredak, tu svakako postoji razlika, ali to nije presudno da bi neki pokret bio fašistički, to jest protiv komunizma i protiv liberalnog kapitalizma, a za oživljavanje narodne suverene države u kojoj je ideal narodno jedinstvo povezano s tradicijom (treba vidjeti kako se je Codreanu i ostali legionari odjevali u tradicionalnu rumunjsku nošnju ne slijedeći zapadnu modu). Da, bilo je futurista u Italiji koji su prešli u fašistički pokret, ali to svakako nije obilježje fašizma.
    Vjerojatno posljednji takvi vođe su bili grčki pukovnici koji su vladali nekoliko godina u Grčkoj, bili su izraziti vjernici, neprijatelji moderne dekadentne zapadne kulture, otpisali su dugove seljaka bankama i donosili slične socijalne mjere.
    Stvarno netko neupućen će reći da su oni bili sluge kapitalista i bankara, da su bili protivnici tradicije, a pobornici modernizma.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo, Mata! Apsolutno se slažem, osobito s tim da su Saveznici stvorili karikaturu od fašista i nacista kao navodnih "branitelja" tradicije. Grešni carinik

    OdgovoriIzbriši
  3. Zar ti stvarno misliš da su pobornici tradicije bili u antifašističkoj koaliciji i da su tradicionalisti dobili rat?
    Pa rat je i izveden kako bi tradicionalisti bili poraženi i kako bi projekt NSP zaživio, kako bi se stvorili UN kao zamatak nove svjetske vlade.
    Jel to vlada u kojoj su tradicionalisti, čuvari morala?
    Jesu li tradicionalisti u SZO koji sprovode plandemiju?
    Ustvari ovaj tekst je moj odgovopr na budalaštinu onih koji kažu da su fašisti na vlasti u cijelom svijetu i da oni stoje iza svih nevolja plandemije i slično.
    To ne može biti dalje od istine, ali mase navikle na holivudske filmove drže da je akutno zlo jedna velika fašistička urota.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jedini tradicionalisti među "fašistima", koji zapravo ni nisu bili fašisti su bili španjolski falangisti, rumunjski legioari i katolički nastrojeni naši ustaše( kojih je bilo dosta, ali koji nisu činili vrh NDH, nažalost, i koji su se regrutirali iz redova katoličkih organizacija Križara, Domagoja i Orlova). Talijanski i njemački fašisti i nacisti tu potpuno otpadaju, oni su bili nadasve antiklerikalni i antikatolički raspoloženi. Čitao sam memoare I. Šibla, on opisuje vojnike Crne Legije kako jurišaju, a oko vrata im vise križići, a u lisnicama drže pobožne sličice. Jel je to bilo moguće možda vidjeti kod talijanskih fašista ili možda još bolje njemačkih nacista? Ne, jer dotični nisu bili pravi tradicionalisti, već borci za pogansku ideologiju Naroda na prvom mjestu i za svoju viziju Novog svjetskog poretka. A bilo je takvih koji su bili za Narod ispred Boga nažalost i kod nas Hrvata, i to su oni koji su radili zločine kao ustaše ( najbolji primjer je tu Ljubo Miloš, koji je V. Mačeku rekao "Znam da ću vječno gorjeti, ali to će biti za Hrvatsku"). Oni koji su bili katolički nastrojeni u ustašama siguran sam da nisu počinili nijedan zločin. Takvi kao oni su bili čelik-Hrvati, u najpozitivnijem smislu za dom spremni, poput vitezova Pera Kojakovića i Feliksa Niedzielskog, a ne oni za koje se nažalost puno više zna i slavi od njih, poput već spomenutog Lj. Miloša ili V. Luburića. Grešni carinik

    OdgovoriIzbriši
  5. https://www.youtube.com/watch?v=NmmRQ6mvsKQ&t=2383s
    M. Francišković u Balkan infu, između ostalog, govori i o Hitleru i podršci bankara i kapitalista istom. Vidjeti od 12:04. Dakle, zbilja je ridikulozno smatrati Hitlera nekom oporbom protiv Novog svjetskog poretka kad se zna da su ga financirali krupni kapitalisti i pobornici Nwo-a, Wall Street, Ford, Central Bank of England, Prescott Bush, a kako se javno zna bio je i dva puta proglašen osobom godine od strane Time-a. Osim toga, možemo postaviti i sasvim logično i zbilja zanimljivo pitanje, koje je naveo i M. Francišković u linku: ako su zbilja nacisti i Hitler bili neprijatelji Nwo-a, kako to da onda sile Antante i SSSR nisu poduzele vojnu akciju protiv Njemačke već 1933., kad su vidjele da se Njemačka kreće naoružavati i tobože "boriti protiv Nwo"? Ne samo da nisu poduzele vojnu akciju ni te 33., nego nisu sve do početka DSR, i to 1940.g., a da ne govorim o tome da su ju (Njemačku) obilato opskrbljivale i financirale, ti tobožnji "veliki neprijatelji" Hitlera i tadašnje Njemačke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema niti jedne osobe na svijetu o kojoj se negativno piše kao o A.H. Kako to ako je on radio za NSP, zašto se je moglo poslije rata tu i tamo nešto i pozitivno izreći o njemu, pa je tako i J.F.Kennedy izgovorio kako će se o njemu govoriti sve pozitivnije kako bude vrijeme prolazil, ali tu je potpuno pogriješio? Da, famozni J.F.K. koji je bio i junak drugog velerata, i ranjen u ratu, imao je pozitivno mišljenje o A.H., a što se tiče M.Franciškovića, da je on izjavio nešto slično, ne bi mogao više niti na jednom YT kanalu gostovati. Nemojmo se praviti nevješti, svi dobro znamo da ako itko negdje u nekom mediju barem jednu stvar pozitivnu napiše o A.H. taj bude isti trenutak ostraciziran. Isto se može reći i za izjavu episkopa Velimirovića. Zaključak je jednostavan - čim više vrijeme prolazi od drugog velerata, čim se više uspostavlja NSP, to se manje može kritički, bez apriornog osuđivanja nešto izreći o A.H.

      Izbriši
    2. To što se ne smije spominjati A.H. u pozitivnom svjetlu je vrlo usporedivo sa slučajem ISIL-a. I Hitlera i ISIL je stvorio Zapad radi skoro istih ciljeva (uništenja tradicije i kršćanstva te za uspostavu i sigurnost Izraela, Hitlera za uništenje Poljske i Njemačke same te kako bi Hitlerovi zločini nad Židovima poslužili kao izlika za stvaranje države Izrael, a ISIL za uništenje Sirije i njenih kršćana i muslimana-šiita koji su se zajednički odupirali Nwo i cionizmu te za čuvanje Izraela od Sirije i Irana), i oboje je demonizirao do krajnje mjere, iako su oboje puno više koristili nego štetili masonskom i antikršćanskom Zapadu. Grešni carinik

      Izbriši
  6. Poanta je kako je poražena strana u ratu u svakom slučaju bila više na strani tradicije od pobjednika.

    OdgovoriIzbriši
  7. A moj "anonimni" odgovor nije bio na tekst Mate, nego Griješnog carinika.

    OdgovoriIzbriši
  8. Naravno da nisu nikakvi fašisti na vlasti u cijelom svijetu, nisu nigdje, a ne u cijelom svijetu. I normalno, dakako da nisu bili niti nikakvi tradicionalisti u antifašističkoj koaliciji, niti su danas u SZO ili u UN-u. Zbilja, da "kopiram" Matu, odakle vam ideja da ako sam protiv fašizma i nacizma da sam automatski za Saveznike-liberale i komunjare? To je, morat ćete priznati, pomalo retardirano. A o tradicionalistima u "fašističkim" pokretima koji su bili zbilja pravi tradicionalisti sam pisao u postu dolje. Gc

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.