petak, 17. lipnja 2022.

Poznati antidžihadist postao pravoslavac

Radi se o Herbertu Spenceru, vjerojatno najpoznatijem antidžihadistu u naše vrijeme koji je izdao mnoge vrlo popularne knjige o muhamedanstvu, nad kojim su izvršena dva atentata, koji, iako je pred dvadesetak godina držao službena predavanja za vojsku SAD o muhamedanstvu, sad je tamo i među svim državnim tijelima kao i u masmedijima persona non grata.
Rodio se je na Bliskom istoku, bio kršten u Pravoslavlju, ali je odlaskom na Zapad pristupio RKC.
Preneražen činjenicom da mu rimokatolički izdavači nisu htjeli izdati knjigu jer “rimokatolici vjeruju da je bog Muhamedov njihovo sv.Trojstvo”, on se je dao na istraživanje RKC i otkrio je kako je RKC odstupila od Crkve prvog tisućljeća prvenstveno radi unošenja tada nove zablude papinstva.

Uskoro će se objaviti njegova knjiga o toj tematici, o čemu govori u slijedećem razgovoru:



O tome sam inače saznao od o.Petara Heersa u videu u kojem se razmatra rimokatolicizam 1000 godina nakon velikog raskola:



3 komentara:

  1. Robert Bruce Spencer, po onom što sam pročitao, a ne Herbert.

    OdgovoriIzbriši
  2. Politički aktivist, znači nema pravo na iznošenje religijskih uvjerenja?
    Čudna logika i čudan pojam prava i pravde.
    Zar je muhamedansko nasilje samo nešto u virtualnoj stvarnosti koju je stvorio “politički aktivist” i njemu slični?
    Da, mogu se složit da je dotični radi zaštite od džihada surađivao s nekima koji ne pripadaju kršćanstvu, i koji su okrenuti štoviše protiv kršćanstva, ali to ne daje nikom pravo ako je kršćanin da sad njemu sudi za tobožnje lažno obraćenje.
    Knjiga R.Spencera protiv papizma je napisana pod okriljem Crkve, preporuča ju cijenjeni o.Heers, i sad smo u razgovoru čuli da navodi uobičajene pravoslavne činjenice o toj herezi jednom protestantu koji se je de facto složio s njim da bi se svi kršćani trebali vratiti doktrini i životu Crkve iz prvog tisućljeća, što je bez sumnje Pravoslavlje.
    Ako netko iznosi političke argumente protiv R.Spencera kao reakciju na njegovo obraćanje, onda taj sigurno nije kršćanin ili je zaboravio kako se kršćanin mora radovati svakom tko se vrati u Crkvu, a ne praviti se Sucem koji zna što je u srcu obraćenika i tobož zna da je obraćenje lažno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ista shema se ponavlja kad je tvrdio da su svi, osim rijetkih izuzetaka, hrvatski politički zatvorenici redoviti i poslušni glasači HDZ, i to kao reakciju na video prilog u kojem su dva takva stradalnika govorila kako ne osjećaju mržnju prema svojim mučiteljima.
    Otprilike je time rekao - lažu da nikog ne mrze, jer ja znam da su glasači HDZ, znam ja dobro kako razmišljaju hrvatski politički zatvorenici.
    Ovdje treba samo bratski savjetovati i upozoriti, ne sudi da ti se ne bi sudilo, ili kakvom mjerom sudiš druge, takvom će se suditi i tebi na Božjem sudu, ne nepravedno, nego Sudac ne će imati milosti prema onima koji su vidjeli trn u oku bližnjeg, a nisu brvno u svom oku.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.