utorak, 25. travnja 2023.

Na krivoj strani povijesti, i bez smijeha molim

Predsjednik vlade RH A.Plenković nekoliko puta je ponavljao frazu da smo na pravoj strani povijesti* .
Velikosrbi kažu hrvatskim državotvorcima - mi imamo pravo biti državotvorci Velike Srbije, vi nemate pravo biti državotvorci**
Zašto?
Zato što smo mi bili na pravoj strani povijesti, a vi na krivoj, odgovaraju lakonski***.
A ako treba lagat će u oči i reć da je Vatikan u 19-20.st. stvorio Hrvate te da je ovaj perec od države nekad bio ili srpska država ili nikad nije bio naseljen od Hrvata kad Hrvati nisu ni postojali.
Vladajuća oligarhija to isto misli, samo ne kaže otvoreno i trudi se razmontirati i posljednje ostatke suvereniteta hrvatske države.
Jer oni koji vode hrvatsku državu smatraju, svjesno ili nesvjesno, da ona ne smije biti suverena jer su Hrvati bili na krivoj strani povijesti u dva svjetska rata (zato ili temelje RH na ZAVNOH-u koji definira hrvatsko-srpsku državu ili žele brže bolje postati vazali-sluge Zapada).
Očito da je ta poštapalica samo zamjena za riječi - vi Hrvati izgubili ste u dva velerata i nemate pravo imati svoju državu****.
Dakle tobožnja borba za slobodu naroda, a smrt fašizmu, značila je da narodi koji su pobjedili u tom 'pravednom' ratu imaju pravo na slobodu i državu***** , a narodi koji su izgubili, oni su na krivoj strani povijesti, oni su fašisti ili nacisti, i nemaju to pravo.
Ali nama za utjehu, dobro je biti na krivoj strani povijesti.
Onda ne snosimo toliko odgovornost za ovo što se događa, ovo antihristovo carstvo u nastajanju.
Veću odgovornost snose pobjednici u ratovima, oni koji su bili na 'pravoj' strani povijesti.
Ovo nije samo igra riječi, stvarno mislim da, onima koji su kršćani i pripadaju poraženima, i koliko god im izgledalo da je težak križ i stigma koju moraju nositi kao pripadnici poraženog ili 'nepovjesnog' naroda, je blagoslov takvo stanje.
Jer svaki križ ako ga se svjesno nosi (a ne primjerice da se proklinje one na 'pravoj' strani povijesti) približava čovjeka Bogočovjeku.
Uskrsnut ne mogu oni koji nisu izvanjski bili poraženi kao Gospod Hristos na Golgoti.
Oni ne moraju lagati sami sebe i druge kako bi opravdali svoje tobožnje pravo koje drugima licemjerno negiraju. 
Oni ako su pravoslavni, nemaju problema s etnofiletizmom kao ovi koji su bili na pravoj strani povijesti.
S druge strane vidimo da narodi koji su bili na 'pravoj' strani povijesti ubrzano nestaju (kao i mi 'krivostrani').
Nama je lakše jer mi smo naučeni biti poniženi i poraženi, 'under dog' kako se kaže na engleskom. 
I ponavljam, mi nemamo krivice kao oni za sadašnje stanje.
Zato što jednostavno kao poraženi, kao oni na krivoj strani povijesti, nismo imali nigdje vlast niti utjecaj da bi mogli kontrolirati ili dijelom upravljati s događajima nakon velikog rata. 

Slijedi video u kojem Jay Dyer pozivajući se na povijesne činjenice, objašnjava kako su oni koji su bili na pravoj strani povijesti još od prvog velerata, poražene prikazivali kao neljude koji nisu dostojni milosti kad ih se porazi, kako su formirali institute' poput notornog Tavistocka koji je isplanirao i rukovodio s destrukcijom sveg normalnog na Zapadu, koji je stvorio seksualne i ine revolucije, feminizam, pokrete za normalizaciju sodomizma, preodgoj djece u školama ...
Da, oni koji su na krivoj strani povijesti ne mogu snositi odgovornost za to, osim ako se nisu poput A.Plenkovića i stranaka u RH odlučili od krive strane prešaltati na 'pravu' kao dobre sluge loših gospodara.


*  Misleći na EU u duginim bojama i na strani Ukrajine u ratu, prava strana povijesti za likove poput njega je ona koja po njima ima najveću moć, zato će takvi bez ustezanja primiti žig Zvijeri (test je bio za vrijeme plandemije primanjem bocke) i stati na stranu Antihrista.
**  I onda velikodušno ponude Hrvatima državu koliko se može vidjeti od tornja zagrebačke katedrale, znači još jedan potres uz rušenje tornjeva katedrale i Hrvatska je samo između Save i Medvednice u boljem slučaju, inače je samo dio Jelačićevog trga.

*** Srbi tako imaju pravo na srpske ustanke protiv Turaka, a ako Hrvati učine isto, samo za svoj narod, onda su oni teroristi.

**** Predsjednik SAD Roosvelt je doslovno rekao da se Hrvatima više nikad ne smije dozvoliti stvaranje države. Kad bi RH stvarno bila nezavisna i suverena država i kad bi je vodili Hrvati, onda se ona ulica ili trg u Zagrebu ne bi zvao Roosveltovim imenom.

***** Ali nemaju niti oni iako sebe zavaravaju da imaju jer u tim ratovima su pobjedili internacionalisti-globalisti (liberali i komunisti) koji su i izazvali ratove da bi na kraju stvorili jednu svjetsku državu koja se u naše vrijeme ostvaruje.

P.S.
Ovaj tekst objašnjava neupućenima (pogotovo onima koji misle da je prava desnica ona koja se zalaže za liberalizam, manje poreze, čim manju ulogu države kako je to već uobičajeno u SAD) kako politička i ideološka desnica kod nas i šire u Europi prije drugog velerata, nije nipošto bila bliska američkom pojmu desnice, odnosno tvrdili su da tržište ili gospodarstvo mora bili u službi društva-naroda, nikako obrnuto (sada je to nepojmljivo, ali onda se smatrala da nije dobro kad stranci dolaze i preuzimaju tradicionalne oblike često zadružnog gospodarstva, ta desna razmišljanja su bila socijalna, bilo u korist seljaka i sela, ili radnika, nipošto 'američkog farmera' ili modernih špekulativnih i međunarodnih bankara i kapitalista).
Dodajem vezano uz moj tekst, tzv. prava strana povijesti je nakon drugog velerata krenula u suprotnom smjeru internacionalizma, bilo onog kapitalističko-liberalnog ili komunističkog koja se oba spajaju ili konvergiraju jednoj svjetskoj državi koju vodi 'prosvjećena' antihristovska elita, bez obzira zvali ju politbiro, ili masonska loža.

S istog bloga i od istog autora imamo zanimljiv tekst "Putinizam i nesuočavanje sa staljinizmom"
I tu se radi o sličnom. Ukrajinci su 'nacisti' iz razloga što traže svoju suverenu državu (dakako ne opravdavam nasilje koje su činili Rusima 2014.), oni su narod s krive strane povijesti koji nemaju na to pravo. Nije baš oportuno to izravno reć, nego se kaže da su nacisti.
I argument za to su signije ili tetovaže s nacističkim motivima kod nekih vojnika ili postrojbi, koje mogu imati ruski wagnerovci, ali Ukrajinci ne smiju. Jer su na krivoj strani povijesti.
Ali ako su na vlasti u Ukrajini nacisti, kako je moguće da imaju predsjednika vlade i države židove, da su predali svoju zemlju strancima, najvjerojatnije tvrtkama u vlasništvu židova, kako su dozvolili javni nemoral i sodomizam, kad to nikad ne bi učinili pravi nacisti, odnosno nacional-socijalisti kako su se stvarno zvali?
Oni koji su stvarno bili nacional-socijalisti ne bi nikad rekli da Ukrajinom vlada nacional-socijalizam.
A ako je argument, da, ali nacisti se koriste nasiljem, onda je to vrlo licemjeran odgovor.
Jer onda su i Rusi u ratu nacisti i svi koji ratuju su nacisti, jer svaki rat je nasilje.
Dakle stvarno je kako je navedeno u članku na poveznici, SSSR kad je vidio da ne će uspjeti svjetska komunistička revolucija, opravdao svoje postojanje time da su pobjedili u ratu najvećeg neprijatelja ljudskog roda, i zato SSSR ima opravdanje, zato se može postaviti u novim ruskim pravoslavnim hramovima koje gradi ruska država, krst i crvena petokraka, slaviti ubijen od boljševika ruski car Nikolaj i njegova obitelj, i vođa boljševika Staljin (i letjeti ruski vojni zrakoplovi sa crvenom petokrakom).
A mnogi pravoslavni diljem svijeta zatvaraju oči pred tom činjenicom, neki čak vjerujući da se Putin i elita današnje Rusije bori za Pravoslavlje.
Pravoslavlje podrazumijeva negaciju papizma, isto tako podrazumijeva negaciju boljševizma i svih simbola boljševizma (i svih ostalih hereza i neprijatelja kršćanstva).
Neka nitko ne očekuje blagoslov Božji ako to negira ili zatvara oči da ne vidi. 

Dobra vijest za svijet, a pogotovo Zapad.
Zašto je to dobro za Zapad?
Zato što u nevolji, krizi i oskudici ljudi se okreću pitanjima smisla, vječnosti, spasenja odnosno Boga.
Čim prije nestane hedonizma na Zapadu, to bolje za Zapadnjake.

Sad nastavljam s temom koja je naknadno dodana u naslov, "i bez smijeha molim".
Ispao je i zgodan naslov, na krivoj smo strani povijesti, nemojte nam se zbog toga smijati.
Jer tko se posljednji smije, najslađe se smije.

Jesu li ikad Gospod Hristos ili apostoli ili kršćanski oci započinjali govor s navođenjem šala kako bi se publika 'zagrijala' pa onda lakše primila ono što su im zaista htjeli poručiti?
Ne, nemoguće je zamisliti da se netko tko prenosi riječi spasenja služi s takvim 'trikovima' bez kojih je danas nemoguće zamisliti govor političara (u današnjoj televizičnoj demokraciji nemoguće je zamisliti političara koji se ne bi služio pošalicama, koji ne može dobro ispričati vic, ili drugim riječima koji nije dobar glumac, pa se ne trebamo čuditi da su glumci u naše vrijeme vođe naroda), bilo kakvih govornika, pa čak i znanstvenika i što je najgore mnogih svećenika i teologa.
I ne čine to oni utilitarno da bi slušatelji prihvatili njihove 'ozbiljne' poruke, nego to rade radi svoje gordosti, radi toga što žele da ih publika cijeni i voli*.
Ovdje pak je potrebno razlikovati duhovitost koja je vrlina, od isprazne želje pričanja pošalica radi svojeg ega.
Duhovitost ako je prava prenosi istinu, šaljenje prenosi taštinu.
I shodno tome čovjek kojem život prođe u pričanju viceva i neprestanom šaljenju na sebe navuče i druge strasti koje se lako na njegovu duhovnu pličinu nakaleme (očito je da se na 'šaljivđije' najprije nakalemljuje bludna strast), i ne nalazi vremena za pokajanje bez kojeg nema spasenja.
O tome govori P.Helland ovdje:


Činjenica je da ako pogledamo prijevod Efežanima 5,4 ovdje vidimo da neki prijevodi označavaju ono o čemu govori P.Helland pozivajući se na Pavla i grčku originalnu riječ "eutrapelia", dok drugi ne.
Tako je i najveći učitelj teologije RKC Toma Akvinski (slijedili su ga dominikanci , i kako mi se čini i većina modernih rimokatolika, a da se o sekularnim modernim ljudima i ne govori) shvatio, slijepo slijedeći Aristotela, da je šaljivost vrlina.
Ako pogledamo svijet marketinga koji je još jedna ne samo uzaludna, nego štetna ljudska djelatnost, onda vidimo da se temelji ili na pornografiji (naravno onoj 'mekšoj', zasad), prodaji iluzije i laži, kao i na šaljivosti.
Roba se reklamira ili potičući bludne strasti, ili prodaji magle iluzije i lažnih lijepih slika nestvarne 'stvarnosti', ili na temelju besmislene i plitke duhovitosti.
Kako bi se inače prodavalo smeće, nego na taj način?
Ako vidimo da se i naš svakodnevni život okreće oko viceva i neprekidnog šaljenja, koje ima za cilj da se nikad ne postavljaju prava pitanja smisla u moru idiotskih šala, onda se pretrgnimo i odvratimo od tog puta koje nas vodi u propast.

* Pada mi sad na pamet scena iz M.Gibsonove "Pasije" u kojoj razbojnik i ubojica Baraba, kojeg je umjesto Hrista izabrala židovska svjetina da se spasi od raspeća, odmah izvodi pred židovima scene-pošalice kako bi ih zabavio. Svjetina kao uvijek traži zabavljače, glumce, klaunove, cirkusante, a ne Bogočovjeka koji ih zove da ozbiljno shvate život, da se pokaju i nose svoj križ ako se žele spasiti. Bježimo od svjetine kad god vidimo da se skuplja, da ne bi imali dijela s njima u njihovoj vječnoj 'nagradi'.


Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.