ponedjeljak, 3. travnja 2023.

10 pitanja koja pravoslavni muškarac treba postaviti svojoj budućoj ženi

 Prenosim tekst od YT kanala Orthodox Shahada, nadam se da znate engleski:

1. How frequently do you Commune? • Acceptable Response: If there is nothing preventing me from partaking of the Holy Eucharist (e.g., the flow of blood, penance), then I commune whenever Divine Liturgy is served.* 2. How frequently do you communicate with your Spiritual Father? • Acceptable Response: On-going basis as I would a parent and involve him with regards to all major life decisions.** 3. Do you want marriage for the sake of having a spouse or for partaking of a Holy Sacrament? • Acceptable Response: Holy Sacrament. satan can give a spouse that will damn one to hell. But satan is not going to want a person to participate in a Holy Sacrament.*** 4. Are you engaging in contemplation of dating or courtship? • Acceptable Response: Courtship. It does not take long at all to see if we are compatible. Instead of wasting time and effort on our own personal insecurities as one does with dating, we must work together towards building a foundation for marriage from the outset.**** 5. Are you willing to abstain / work towards abstaining from all sexual intercourse for all fasting days of the liturgical calendar cycle? • Acceptable Response: Yes. Though sexual intercourse is permitted during fasting periods, the ideal is to avoid it while fasting and we must work together, be understanding of each other, and help each other towards realizing that ideal. ***** 6. How many children do you want? • Acceptable Response: However many God will bless us with. 7. Should God bless us with children, will you home school? • Acceptable Response: Yes. The modern public school system is demonic. 8. Are you willing to die a martyr for Christ? • Acceptable Response: Yes. Society is ever moving in the direction to openly persecute Christians. Orthodoxy or death. 9. Do you want a husband who happens to be Orthodox or an Orthodox husband? • Acceptable Response: Orthodox husband. The Orthodox faith must be the core of his identity and not just a cultural appendage.****** 10. Will you be obedient to me? • Acceptable Response: Yes.*******

Iako mislim da bi slična pitanja trebao postaviti i rimokatolik.
Naći ovakvu ženu je danas, blago rečeno, vrlo teško.
Isto tako je teško naći muškarca koji će iskreno postaviti ta pitanja i dodati na kraju svih prihvatljivih odgovora, spreman sam žrtvovati se iz ljubavi prema tebi kao što se je Hrist žrtvovao za Crkvu.
Ljubav spremna na žrtvu je najuzvišenija ljubav, poštovanje je također ljubav samo nižeg stupnja.
Dakle kad muž kaže ženi da je ljubi kako to zahtijeva Bog od njega, onda to podrazumijeva i da je poštuje.
Ovo pišem radi onih koji misle da ne moraju poštovati svoje žene nego samo ih ljubiti, jer takvi ni ne znaju što je poštovanje niti što je ljubav.



Netko bi mogao prokomentirati, ovo su kao mitarstva, tko će doći do desetog pitanja kad se pada već na prvom.
Onaj tko postavlja pitanja mora biti svjestan da licemjerstvo kod Boga ne prolazi, kako nema prava postavljati budućoj ženi ova pitanja onaj tko se i sam ne drži Božjih zapovijedi i kanona Crkve (naravno da to podrazumijeva pokajanje jer smo ljudi griješnici koji u svojoj slabosti kršimo Božje zapovijedi).

* Crkva zabranjuje da se žene za vrijeme menstruacije pričešćuju. To je, između ostalih, i jedan od razloga zašto u Crkvi ne postoje svećenice.
** Meni se čini da manjina pravoslavaca danas ima svog duhovnog oca s kojim se posavjetuje ili točnije posluša ga se i po ovom pitanju jer duhovnog oca se mora poslušati. Otprilike to bi bilo - djevojka se zaljubi u mladića, a duhovni otac vidi kako se to ne će dobro završiti i kaže svom čedu, toj djevojci, ostavi ga.
Ona bi ga trebala poslušati. Takva djevojka je spremna na pravoslavni brak jer je poslušna svom duhovnom ocu (više nego tjelesnom).
*** Vrlo važno pitanje, i kao što je napisano, i Sotona može dati suprugu/supružnika ako se netko želi po svaku cijenu oženiti i tako sebe upropastiti, možda i vječno.
**** Zaručništvo je tako 'demode' danas.
***** Crkva također preporuča supružnicima da za vrijeme posta nemaju spolne odnose, naravno i prije pričešća.
****** Zato što među pravoslavnima ima mnogo onih koji su to iz tradicije, a ne iz uvjerenja i svakodnevnog života, jer Pravoslavlje je način života ili bolje rečeno Život.
******* Ovo pitanje malo koji muškarac se usudi i pitati, toliko je naše društvo feminizirano. Znam za slučaj kad se je na rimokatoličkoj ženidbi trebala čitati poslanica sv.Pavla Efežanima, i nevjesta je tražila da se čita neka druga poslanica (zbog onog - žene budite poslušne svojim muževima), i svećenik je na to pristao. Mužu je bilo svejedno.

Malo uobičajenih komentara na trenutna događanja.
Ne želim biti dio nikakve zajednice država, a kamoli u jednoj državi u kojoj se ovo događa.
Kad se bolje promisli to se već događa i u RH.
Bolje je da je onda ni nema.
Kako da budem lojalan Sodomi?
Znamo da se ovo događa i u okolnim zapadnim, sjevernim, južnim i istočnim državama oko nas.
I one bolje da ne postoje.
Mislim da možemo polako zaključiti da su sve te države zrele za ujedinjenje u Antihristovsko carstvo.
Barem će tada sve biti jasno.
Onima koji nisu izgubili vjeru.

Krunoslav Olujić je bio za vrijeme Tuđmanove vlasti glavni državni odvjetnik i predsjednik Vrhovnog suda.
Sjećam se da je koncem 90-tih bio u nekoj aferi s maloljetnim prostitutkama .
ovom razgovoru se je potpuno razotkrio.
Dakle on je kao i Tuđman bio za ZAVNOH, odnosno crvenu petokraku, onda i za JBT(ita).
Zašto to nije nam rekao u lice 90-tih?
U Srbiji mi se čini da nema niti približno ovoliko ljubitelja crvene petokrake.
Možda su zato i htjeli ovi naši "hrvatski nacionalisti" ratovati sa Srbijom koja je našla sebe bližom jugoslavenskom antikomunističkom i monarhističkom pokretu.
Kao i za onu gornju vijest - dobro je da padaju maske, pa da znamo na čemu smo.

Vrlo dobar komentar o 'aferi Zambija' na  "heretičnom blogu".
Pisac je vjerojatno pravnik pa možemo saznati neke takve detalje (razlika između pravosudnog sustava Zambije i Konga ili katastrofalne greške, vjerojatno hotimične, naših sudaca i pravnih stručnjaka) koje nismo znali.
Kao i to da su vladajući u RH i Zagrebu dio iste 'ekipe' koja ima izvana zeleno svjetlo da nad nama vlada.
Kao i da je ovo tek prva prava afera koja može donekle uzdrmati vlast, budući su sve druge afere bile odrađivane od medija, redarstva i pravosuđa na mig nekih s vlasti, a u ovom slučaju su svi navedeni najprije negirali aferu, zatim su tvrdili da osumnjeničenike moramo braniti ili ih simpatizirati jer su oni naši "Hrvati", pa da je sve izvedeno po zakonu te da su ovi veliki humanitarci i plemenitaši.

Još malo i bit će 82 godina da je sedam njemačkih SS vojnika osvojilo Beograd 1941.
Čuo sam o tom događaju prije, a evo sad i članka o istom , ustvari to je prijevod ovog engleskog teksta.
To je vjerojatno svjetski povjesno-vojni fenomen, a govori i o snalažljivosti, hrabrosti i domišljatosti tadašnjih njemačkih vojnika (gradonačelnik Beograda se je ubio nakon što je spoznao da je nasjeo na blef te sedmorice).
Ono što je Zapad učinio od suvremenih Nijemaca razlog je što ne vidimo sličnost s njima osim što govore isti jezik (suvremeni Nijemci s mnogo politički korektnih novoizraza).

Aktualni vanjsko-politički vic:
Kijev je tražio povratak Rusije u granice iz ’91.
Rusi su prihvatili prijedlog i vraćaju se na granice iz 1891.

Iako neki koji su rusofili nemaju osjećaj da se to događa. 

Još malo o 'pravoslavnoj' Rusiji.
'Pamjati' (sjećanje ili komemoracija) Alistera Crowleya, najpoznatijeg sotoniste 20.st. (kojem su se divili Beatlesi, ustvari čitav rock pokret obilježen je s tim čovjekom koji je ponosno sebe nazivao Zvijeri iz Apokalipse) u Petersburgu 1995., 'duhovni otac' suvremene Rusije Dugin na toj kazališnoj predstavi čita panegirike (22 minuta od početka videa) Sotoni napisane od Crowleya.


Kako mogu stvarno pravoslavni Rusi biti u prešutnoj koaliciji s takvima i onima koji slave boljševizam?
I zar će takvoj Rusiji Gospod Hristos poslati pravoslavnog cara?

Brazil i Kina odbacili su SAD dolar u međusobnoj trgovini.
Pisao sam nekad na blogu da je SAD vjerojatno Bludnica iz Otkrivenja s kojom su bludili kraljevi (vlasti drugih država) i koju su na kraju ubili.
SAD će se iznutra urušiti ako više ne će moći "tiskati" dolare bez pokrića i mjenjati ih za robe koje se u drugim državama izrađuju, ovo je dosad (nakon drugog velerata) bila otvorena pljačka cijelog svijeta i pravim razlogom materijalnog bogatstva SAD i njezinih građana.
Ne ćemo plakati za Bludnicom koja je najzaslužnija za širenje 'bluda' (širenje nemorala, seksualnih i inih revolucija, ateizma, poganstva, feminizma, zablude demokracije, antipatrijahalizma i raznih okultnih sekti) svijetom, ali moramo znati da ne dolazi dobro stanje nakon 'ubojstva' Bludnice, dolazi Antihrist.


Drugim riječima SAD-Bludnica je kriva što su
ovi frikovi izgubili posao u cirkusu, jer je
Bludnica učinila svijet cirkusom.


Jer je svijet toliko prigrlio zlo, a odbacio Boga i Njegove zapovijedi da će Bog dopustiti dolazak Antihrista.
Inače za osobu koja spriječava dolazak Antihrista kako je naveo apostol Pavao, često se je krivo mislilo da je to rimski car, bilo onaj iz drugog Rima - Carigrada, ili trećeg - Moskve, ili kao što rimokatolici vjeruju, da je to biskup prvog Rima, rimski papa ili car tzv. svetog rimskog carstva njemačke krvi.
U videu na kraju ovog teksta je rečeno, i smatram da je to ispravno, ne radi se o osobi, nego o trojici Osoba, o Bogu (i stvarno malo je čudno vjerovati da neki griješni čovjek, ma na kojoj poziciji bio, može spriječavati dolazak Nepomjanika).
Ne smijemo se bojati jer sve što Bog ili dopušta (da se zlo manifestira, u ovom slučaju da se zacari Antihrist) ili da se nešto dobro dogodi po Njegovoj volji, je radi onih koji će se spasiti, koje je Bog predvidio prije Stvaranja da će Ga prihvatiti i iako skloni padu, željeti će i truditi će se vršiti Njegovu volju.

D.Dijanović komentira  'čudnu' situaciju u Crnoj Gori u kojoj je novog predsjednika J.Milatovića podržavala EU, SAD, Srbija i SPC.
Eto enigme koja se ne slaže u hrvatsku političku slagalicu.
Napisao sam slijedeći komentar na komentar:

Crna Gora i u 'srpskom svetu' i u EU.
Kako to, kako to?
Opet nedostatak vizije hrvatske 'elite' koja je fantazirala da će s ulaskom u EU i u NATO hrvatska država biti obranjena od budućih velesrpskih ugroza.
Samo naivci će povjerovati da će se sad velesrpski apetiti zadovoljiti kad dobijaju CG.
Zapad je pred više od sto godina (tajni Londonski sporazum iz 1915.g) obećao hrvatsku zemlju Srbiji na granici Virovitica-Karlovac-Karlobag, a mi povjerovali da se tako nešto više ne će ponoviti.
Hebrang je nedavno rekao da su europski demokršćani, dakle Zapad, prislio HDZ da uđe u koaliciju sa srpskom SDSS koju vodi Pupovac.
Dakle već jedno 20-tak godina (a nije bez veze Tuđman ubacio ZAVNOH u Ustav RH) je RH = ZAVNOH, sad se ulazi u fazu ulaska tog novog ZAVNOH-a u jugo-srpski svet pod pokroviteljstvom Zapada.
Hrvatska država je očito neželjeno dijete spremno na pobačaj.
Ali nije sve tako crno, još je crnije.
Ne će uskoro biti niti hrvatske niti srpske države, svi ti teritoriji pripadat će carstvu Antihrista, i bit će posve svejedno je li njegov namjesnik u Zagrebu ili Beogradu ili u Sarajevu.
To crnilo ipak ne će dugo trajati prema Otkrivenju, i onda dolazi sud svemu stvorenju, i ne ćemo više niti razmišljati o ovim državotvornim problemima.
Stoga predlažem sebi i vama, ne brinimo se za nešto što ne će postojati vječno, nego se brinimo o svojem spasenju i spasenju svojih najbližih.

Podsjetnik, ZAVNOH je definirao komunističku državu Hrvata i Srba koja ulazi u jugoslavensku komunističku državu.
Ako se RH temelji na ZAVNOH-u, onda su hrvatski Srbi imali pravo na pobunu jer je RH definirana kao država hrvatskog naroda, a ne više i srpskog.
To je katastrofalna Tuđmanova greška (ubacivanje ZAVNOH-a u Ustav) koja je ubačena vjerojatno iz njegove sujete što je bio u mladosti komunistički partizan, pa nije nikad jasno osudio tzv. hrvatsku zavnohovsku državu od 1945-90. kao niti komunističkog diktatora JBT.
Ne vjerujem da ga je itko od Zapada pritiskao da to učini s Ustavom, tim više što RH nije bila niti još priznata od Zapada kad je donesen Ustav RH, a Zapad je planirao prozapadnu Jugoslaviju čiji je vodeći igrač bio tada Ante Marković.
Vjerojatno sad traže nekog novog Ante Markovića, možda ga baš vide u tom crnogorskom predsjedniku koji se kune u EU i SAD.
Novinar Marko Jurič dobio je nepravomoćnu presudu kaznom od 10 mjeseci uvjetnog zatvora 'zbog govora mržnje'.
Nisam ni sumnjao da se radi o sutkinji, sudac (muškarac) je iznimka koja potvrđuje pravilo da će u zadnjim vremenima žene i djeca biti na mjestu patrijarha-očeva.
Da je ovaj blog popularniji, zbog istog 'krimena' bio bih drug njegov (uvjetni) iza rešetaka.
Nikad se ne zna što će biti, možda i budem.

Zoran Vukman prilično dobro dijagnosticira stanje RKC i Zapada koje ide antihristovskim tračnicama.
Pitanje je da li će shvatiti da te tračnice nisu postavljene nakon Drugog vatikanskog koncila RKC, nego još od vremena raskola.

Matt Walsh odlično raskrinkava sotonsku ideologiju transgenderizma:


Radi se o uzaludnoj borbi protiv Istine koja ne može do nikamo voditi do smrti, i pojedinih ljudi koji su prihvatili tu laž i cijelog društva ako se transgenderizam ne zaustavi.
Po svoj prilici ni ne će, zato je kraj blizu.
 
Za kraj, priča o Kraju povijesti (kraj povijesti u koji nikako ne mogu povjerovati ateisti je kraj vremena i ulazak u vječnost).
O.Petar Heers nastavlja predstavljati knjigu pokojnog grčkog starca o.Atanasija Mitilijanosa o Apokalipsi.
Tema ove epizode je smrt i uskrsnuće dvoje Hristovih svjedoka u Jeruzalemu za vrijeme vladavine Antihrista:


Kako je sutra Blagovijest, dobro je odslušati Akatist Bogorodici na arapskom s engleskim prijevodom.




Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.