četvrtak, 29. lipnja 2023.

Blagoslov oholosti

Završava lipanj mjesec.
Nekad se je zvao mjesec zaštite od požara.
Sad se zove mjesec oholih parada.
Neki griješnici, a svi smo, tada se posebno skupljaju i paradiraju glavnim ulicama gradova predvođeni gradonačelnicma i ostalim lokalnim političarima i 'uglednicima'.
Ne u pokorničkoj procesiji ili litijama, nego u oholoj paradi zato što su ponosni robovi posebno teškog i protunaravnog grijeha sodomizma.
I oni koji još nisu sodomiti dolaze dijeliti oholost s ovima koji je imaju jer se dive sebi što zloupotrebljavaju svoje i tuđe spolne organe (i one koji nisu spolni) radi svojeg bolesnog egoizma (a ne onome čime služe ti organi).
I onda takvu oholost, protunaravnost i samoživost nazivaju ljubavlju.

U zadnjem tekstu stavio sam izjavu Andya Warhola, rimokatolika i sodomita, koji nije bio sretan s ovim drugim, a možda ni prvim.


"Seks je najveće ništa svih vremena".
Mislim da je to brzo shvatio.

Kad će to shvatiti ovaj ostarjeli rimokatolički svećenik?


On doslovno blagoslivlja i ohrabruje sodomite u RKC crkvi prije nego što će ići na ulice i sudjelovati u ovom:


I kako je samo ponosno izjavio da AI - ChatGPT nije mu htjela sastaviti pridiku kad je drugi put, iskušavanja radi, tražio da bude 'antiLGTBQ'.
Najradije bi je proglasio santo subito zbog toga.

Kakvi blaženi siromašni duhom, mirotvorci, čistog srca, gladni pravde!
Svi su oni bili u zabludi, blaženi su oni koji su suprotno, koji su oholi, koji govore o miru, dok prizivaju progon i obračun s 'neponosnima', koji ismijavaju one čistog srca dok se valjaju u blatu protunaravnog bluda, koji glume da su nepravedno proganjani, dok otimaju tuđu djecu da bi ih onečistili sodomskim grijehom.

Stvarno, može li biti nadrealnije ili bezobraznije i bogohulnije, u ime Isusa Hrista, koji je bio najponiznije biće ikad na svijetu, jer je Bog koji se je maksimalno i svojevoljno ponizio utjelovivši se u čovjeka kojeg su sluge ćuškali i rugali mu se kao i razbojnik na križu, 
blagoslivljati najniže dragovoljne robove Sotone koji i doslovno ponosno idu na paradu oholosti, pride parade!!!

Ovaj svećenik se ponaša kao liječnik koji zove gubavce u bolnicu i onda im govori kako lijepo izgledaju, kako imaju lijepu kožu i neka sad ponosno idu doma, a prije neka gordo paradiraju ulicom da se svi prolaznici mogu diviti njihovoj tjelesnoj ljepoti.

Završava lipanj mjesec.
Slijede požari.
Kako je prorečeno u posljednjoj knjizi sv.Pisma.



P.S.
Poznato je da hrvatski rimokatolici gotovo nikad ne kritiziraju hijerarhiju RKC.
Kad vide da nešto "ne ide, ne ide, pa stane" onda lakonski kažu "ali vrata paklena ju ne će nadvladati".
Jedan hrvatski ozbiljniji vanjskopolitički komentator se je uhvatio teme "Katolicka Crkva umire bolnom smrću pred očima javnosti" .


Neki će vjerojatno reć kako napadam RKC, a isto ili slično se događa u Crkvi (pravoslavnoj), te da sam zbog toga licemjeran.
Trudim se da ne budem, a u ovom slučaju stvarno nisam.
Budući sam više puta i na više mjesta kritizirao pojave u Crkvi koje vode u hereze i raskole.
Spominjao sam i to da su mnogi episkopi zakazali u vrijeme plandemije, da su mnogi od njih ekumenisti, pa da čak i neki koketiraju sa sodomitskim pokretima i s antihristovskim globalizmom (hereza sergijanizma).
Međutim tako je u Crkvi od početka, još od Jude Iškariotskog i Simona Maga.
Crkva se uvijek takvih riješavala odnosno odstranjivala ih je, anatemizirala, neke odmah, neke s vremenskim odmakom.
Kako bi se inače iskušali vjernici na vjeru, ako ne i u situacijama kad se u Crkvi pojave umjesto pastira vukovi u janjećoj koži, i kad se ovce Hristove same moraju odvojiti od tih lažnih pastira, to jest i prije nego što ih sinod Crkve anatemizira?
Hristove ovce moraju samo Hristu biti slijepo poslušne, ako pastir nije poslušan Hristu, od takvog pastira treba se odmaknuti.
O tome je riječ u slijedećem videu:


Poanta je u činjenici da ovo što Crkva čini i što je kroz povijest činila s heretičkim episkopima, RKC ne može učiniti s heretičkim rimskim papom.
RKC ne može postojati bez rimskog pape koji joj je glava, a ne Bogočovjek Hristos.
To je dovoljni dokaz kako RKC nije Crkva, nego apsolutna zemaljska monarhija jednog čovjeka koji se je umislio da je nezabludiv i da ga je Hristos ovlastio da tako upravlja sa Crkvom da ga nitko ne može niti optužiti, a kamoli osuditi i izbaciti iz episkopske stolice.

Spomenuh blaženstva, pa je najbolje poslušati kako je sv.Grgur (Grigorije) Nisijski, veliki kršćanski otac, tumačio blaženstva, odnosno Hristov govor na Gori:


Vidimo da su blaženstva ili vrline sudjelovanje u nestvorenim Božanskim energijama.
To je smisao ljudskog života.
U Božanskoj Liturgiji se navode s tim razlogom blaženstva, da bi se ljudi koji ih prakticiraju (ili su zasad samo u želji) uzdigli u zajedničkoj molitvi-liturgiji k Bogu.
Koliko se sjećam toga nema u rimokatoličkoj misi.

Kad smo već kod rimokatolika, ohrabrujuća je vijest da se je bivši rimokatolički svećenik i doktor teologije Marko Pranić (i orguljaš), postrigao odnosno zamonašio u manastiru Kovilj.
Mislim da je ovo on na videu:


Pa neka bude kao u toj pjesmi, Bog te blagoslovio i čuvao!




Broj komentara: 13:

  1. Kako bi se inače iskušali vjernici na vjeru, ako ne i u situacijama kad se u Crkvi pojave umjesto pastira vukovi u janjećoj koži, i kad se ovce Hristove same moraju odvojiti od tih lažnih pastira, to jest i prije nego što ih sinod Crkve anatemizira?

    https://www.youtube.com/watch?v=YuMCRP0y2yc

    Emile, puno priče, ništa konkretno...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će konzekvenci za sve heretike.
      Nije ni Arije odmah anatemiziran.

      Izbriši
  2. Onda Emile, hoće li biti kakvih konzekvenci za ovu dvojicu episkopa (+ sveštenik) i sve druge episkope ili je to samo u tvojoj glavi?
    Jesi li se dakle ti kao "ovca Hristova" odvojio od "pastira vukova u janjećoj koži"?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hoće za 20 stoljeća ako i tad.

    Što si ti kao "ovca Hristova" učinio po tom pitanju? Jesi li se odvojio od svojih episkopa ili su to samo priče za naivne čitatelje Hrvateke?

    OdgovoriIzbriši
  4. https://direktno.hr/domovina/video-poznati-hrvatski-novinar-postao-pravoslavac-sada-se-zove-stefan-320286/

    OdgovoriIzbriši
  5. Kaže voditelj da je bio "Jevrej".

    OdgovoriIzbriši
  6. https://www.hop.com.hr/2015/11/19/margetic-titoist-tudmanovac-mesicevac-sve-prema-potrebi/

    OdgovoriIzbriši
  7. zar se taj hrvat nije mogao "pomonašiti" u hrvatskoj pravoslavnoj crkvi, nego u srpskopravoslavnoj?! većina srpskih "sveštenika" otvoreni su zagovaratelji velike srbije, dakle ideje koja radi o glavama sunarodnjaka-hrvata marka pranića, tj. monaha metodija?! ti isti srpski "sveštenici" otvoreno nazivaju hrvate "zapadnim srbima". i sad, koliko god se slagao u nekim tvojim razmišljanjima, nikad ne bi bio ni blizu institucija koja negira postojanje moga naroda, koja je blagoslivljala pokolje i krvoproliće na balkanu 90-tih, koja se otvoreno zalaže za tu sotonsku ideju velike srbije. i pitanje tebi, emile, gdje si se ti "zamonašio" ako smijem pitati?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne postoji HPC. Ako bude postojala, to jest kad bude priznata od ostalih mjesnih Crkvi, onda ću tamo biti.
      Drugo, nisu svi svećenici SPC zagovaratelji Velike Srbije i negatori hrvatskog naroda i države.
      Ali kao što znamo ima i takvih.
      Gospod sve vidi i sve zna, i kako je mene odgajao i dalje odgaja, a to u pravilu znači preko nevolja radi mojeg spasenja, tako odgaja i svećenike koji su etnofiletisti (nacionalisti u negativnom smislu).
      Konačno vidimo da je na djelu veliko mješanje svih naroda i rasa, da više de facto ne postoje nacionalne države, tako da će ili već je besmisleno biti etnofiletistom.
      To je svakako dobra strana antihristovske globalizacije.
      Jer se tada kršćani čiste od zablude etnofiletizma ako je imaju, i postaju bliži kršćanima Crkve prvih vijekova kršćanstva.

      Izbriši
    2. Nisam odgovorio do kraja.
      Kristio sam se trokratnim potpunim uranjanjem (kako je propisano u Crkvi od početka, jer baptizam je grčka riječ koja označava potpuno uranjanje, a ne polijevanje po glavi) u Ateni kod jedne od zajednica ('matejevci') istinskih pravoslavaca Grčke.
      Nakon toga sam skandaliziran daljenjim dijeljenjem istinskih pravoslavaca odlučio otići u kanonski priznate mjesne Crkve.
      Tako sam se krstio polijevanjem po glavi u zagrebačkoj parohiji BPC. U međuvermenu idem, kao što radi i svaki pravoslavac, na Liturgije u najbližu crkvu, to jest manastir sv.Jovana Preteče u Gomirju (samo jednom sam bio na Liturgiji u Rijeci kod sv.Nikole). Bio sam i na Liturgiji u Zagrebu kod rumunjskih svećenika.
      Važno je da rimokatolici shvate kako su sve mjesne Crkve dio opće Crkve (zato je Crkva katolička, to jest potpuna je u svakom dijelu i bilo gdje), te da pravoslavci bez ikakvih poteškoća idu u bilo koje kanonski priznate mjesne Crkve odnosno jurisdikcije kako se kaže u SAD.

      Izbriši
    3. Emile, ovdje cijelo vrijeme govoriš da krštenje polijevanjem po glavi nije valjano, a ti si se upravo tako krstio u, po tebi, valjanoj Crkvi. Jasno je da ta, po tebi, valjana Crkva ne priznaje tvoje krštenje kod "istinskih" pravoslavaca pa su te po *prvi put* krstili jer ne postoje dva krštenja. Budući da po tebi polijevanje vodom nije krštenje, a kanonska BPC nije priznala tvoje krštenje kod "istinskih", ti si još uvijek nekršten.

      Čudi me tvoj potpuni nesklad u razmišljanju. Po tebi, u pravoslavnoj Crkvi je sve savršeno i kad je sve krivo, a ti si uvijek "manji od makova zrna" kad treba *u stvarnosti* parohu, episkopu ili na blogu "sasuti u brk", nego šutiš i sve ostavljaš za neki sinod u dalekoj budućnosti koje se nikada neće dogoditi. Onda se uskladi, nemoj kritizirati rimokatolike u čemu si im jednak, nego radije šuti, jer tako šutiš u SPC.

      Izbriši
    4. Krštenje polijevanjem po glavi opravdano je samo kad nije moguće propisano krštenje trokratnim uranjanjem.
      Drugo, mogli ste primijetiti da stavljam na blog tekstove i govor američkih istinskih pravoslavaca, pogotovo njihovog mitropolita Demetriosa i episkopa Maksima, koji nisu 'matejevci' nego potiču od 'florinaca' i koji su po mojem sudu mnogo razboritiji. Stavio sam i govor dvojice klirika Ruske zagraničke Crkve u SAD i koji isto imaju slično razmišljenje, tim više što je ta Crkva bila desetljećima u zajedništvu s istinskim pravoslavcima Grčke.
      Predviđam da će se stoga u budućnosti, možda i u bliskoj, dogoditi ponovno zajedništvo te da će se međusobno priznati svete tajne. Matejevci će to po običaju odbiti i ostati s jednim episkopom ili njih par u sinodi.
      Ne će to prihvatiti niti svi 'kanonski' pravoslavci, pogotovo oni koji su ogrezli u ekumenizmu, novotarstvu i sergijanizmu.
      Treće, stvarno sam očekivao od BPC da će me primiti miropomazanjem, a ne ponovnim krštenjem.
      Ali sam pristao na to, i nisam ostao pobunjenik matejevac koji ne može ići na Liturgiju osim kad putuje u Grčku.
      Stoga smatram da sam kršten uranjanjem u Grčkoj.
      Četvrto, ima među kliricima SPC, BPC, RPC ... onih koji imaju slično mišljenje kao i neki od Ruske zagranične Crkve, tako da će po svoj prilici biti i tu uskoro odjeljivanja.
      Mnogi u Ruskoj zagraničnoj Crkvi smatraju greškom što su priznali Moskovski patrijahat.
      Mnogi su svjesni da ima mnogo nepravoslavnih stavova među klirom kanonskih Crkvi, tako da će se situacija dramatično promijeniti kad će oni koji su stvarni pravoslavci morati ići u katakombe.
      Prilično sam uvjeren da će među tima biti i oni čije video govore prilažem na blogu.
      A matejevcima želim da napuste krivi zelotizam i neka se ugledaju na mitropolita Demetriosa.

      Izbriši
  8. "Krštenje polijevanjem po glavi opravdano je samo kad nije moguće propisano krštenje trokratnim uranjanjem."

    Vrijeme katakombi sigurno nije tako da si se mogao, po tebi, valjano krstiti. Znači po toj doktrini ti nisi kršten.

    "Stoga smatram da sam kršten uranjanjem u Grčkoj."

    Vjernik pravoslavac (kao ni katolik) nije da nešto "smatra". Postoji jasna doktrina Crkve.

    "Drugo, mogli ste primijetiti da stavljam na blog tekstove i govor američkih istinskih pravoslavaca, pogotovo njihovog mitropolita Demetriosa i episkopa Maksima, koji nisu 'matejevci' nego potiču od 'florinaca' i koji su po mojem sudu mnogo razboritiji."

    Opet vlastiti sud i po pravoslavlju (i katoličanstvu) teški grijeh. Kao što katolik ne smije propagirati zajednice/"crkve" koje nisu u jedinstvu s Rimom, tako ni pravoslavac ne može propagirati nekanonske zajednice/"crkve".

    P.S. Gore navedeni ex Židov D.M. koliko je vidljivo primio je krštenje polijevanjem vodom i to u manastiru. Valjda bi barem oni trebali biti "konzervativni".

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.