ponedjeljak, 4. rujna 2023.

Uživaj, kasnije je nego što misliš

Uživaj, kasnije je nego što misliš.


Uživaj jer ti je još malo vremena preostalo, kaže 'vesela pjesma'.
Zapad je tako veselo sa swingom 50-tih i sa ska* ritmom 80-tih odskakao u provaliju.

Evo suvremnije verzije pjesme s pratećim ornamentima i metalima na tijelima koje dere entropija, ali oni pjevaju kao da će vječno uživati u tom stanju:




Trebalo je 'iskoristiti vrijeme na vrijeme'.
Cijena? 
Sitnica - gubitak smisla i dragocjenog vremena pokajanja i čišćenja.
Nema uživanja više, samo nostalgija kod nekih sijedih, ofarbanih ili ćelavih glava za tim vremenima.
Nema ni plesa više.
Vrijeme je iscurilo.
Blago ožalošćenima, blago onima koji su vidjeli kako je to lažno uživanje bila taština nad taštinama.
Dolazi njihovo doba koje zalaska ne će imati.

U ono vrijeme Isus, ugledavši mnoštvo, uziđe na goru. I kad sjede, pristupe mu učenici.
On progovori i stane ih naučavati:
''Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!
Blago ožalošćenima: oni će se utješiti!
Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju!
Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi!
Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!
Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!
Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!
Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas!
Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima!
Ta progonili su tako proroke prije vas!''
Ova pjesma iz videa je proročki istinita u refrenu.
Tko želi za ovog života uživati dobra ovog svijeta, neka požuri jer život je kratak. 
Međutim pravog uživanja ne će imati, jer pravo uživanje nema kraja.
Lažno uživanje izaziva glavobolju, mamurluk, ovisnost-ropstvo, grižnju savjesti, duševnu i tjelesnu bolest, slab karakter i nesigurnost, u konačnici duhovnu i tjelesnu smrt.
Tijekom tog uživanja probija se istina - ovo ne će dugo trajati, a jednom će i završiti zauvijek.
Ispod još je dublja istina - nema istinske sreće i blaženstva izvan Boga, biti pak Božji neprijatelj kršeći Njegove zapovijedi je nešto najgore što možemo učiniti.
Božje zapovijedi su radi našeg stvarnog dobra, užici koje dolaze s kršenjem zapovijedi ne mogu ispuniti prazninu koja nastaje gubitkom Božjeg blagoslova.
Čovjeku koji umre u tom stanju ne treba vatra da bi osjetio Pakao.
Pakao je neutaživa ili bolje rečeno neugasiva žudnja za užicima kojih više nema, a koji su bili jedino što je takva jadna duša osjećala da je vrijedno u životu (prispodobivo je stanju teškog narkomana, ali je utoliko gore jer narkoman može uzeti overdose i prekinuti agoniju, dok je ova agonija vječna).

Najgore vrijeme pojedinačnog čovjeka i čovječanstva kao cjeline, je vrijeme obilja i uživanja.
Tehnologija je omogućila nakon drugog velerata da se to obistini.
Stvarno blago onima koji su prezreli, neki prije neki kasnije, 'danajske darove' vrlog novog doba koje sad vidimo da zalazi.
Ili zar netko tko kaže da vjeruje u Hrista, misli da može biti u obrnutom raspoloženju od onih kojima Gospod obećaje vječno blaženstvo?
Kako ne biti ožalošćen videći svoje grijehe i slabosti, kako ne prezirati uživanje u zemaljskim dobrima koje dovodi do tog stanja?
Kako ne prezirati tehnologiju koja nas je omađijala i učinila robovima Sotone?
Stoga, ne bojmo se ako nas u posljednjim vremenima budu proganjali i držali nas izvan 'blagodati' tehnologije pa ne ćemo moći ni kupovati ni prodavati zemaljska dobra bez žiga Zvijeri.
Onda se radujmo i kličimo - velika je plaća naša na Nebesima.
Bez križa nema spasenja, bez nevolje nema pokajanja i čišćenja te dobijanja istinskih, vječnih i božanskih vrlina.

Išli su, išli plačući, noseći sjeme sjetveno: vraćat će se s pjesmom noseći snoplje svoje. 


P.S.
U ovo doba godine, moderni pogani se okupljaju u pustinji Nevade na 'svečanosti Gorućeg čovjeka' (meni se čini kao da se poručuje - u ovom mega liku spaljujemo patrijahalizam, tradiciju, kršćanstvo, dosadašnju civilizaciju kako bi se rodila nova, ustvari lošija kopija one poganske predkršćanske).
Nešto slično kao što uoči Korizme rimokatolici spaljuju Mesopusta (i ja sam u tome nekad sudjelovao).
Prije toga se poganski ludari i opija pod maskama, i 'uživa se'.
Kako toga nije bilo među protestantima koji su osnovali SAD, oni (koji se najvjerojanije više i ne deklariraju protestantima) u SAD, koji oduvijek robuju od magalomanije, organiziraju već nekoliko desetljeća taj poganski skup sa stotinjak tisuća 'uživatelja' vraćajući se na predkršćanske i tribalističke korijene.
Netko će reć - pa to nema veze s religijom, to je samo zabava.
Neki su isto tako tumačili da su LaVeyevi sotonistički sljedbenici u vrijeme 'veselih' 60-70-tih bili ateisti koji nisu vjerovali niti da Bog postoji, niti da Sotona postoji, nego su se samo zabavljali provocirajući tako religiozne kršćane.
Po plodovima ćemo ih prepoznati, a ti plodovi su svuda oko nas.
Ove godine u pustinji je bila nezapamćena kiša i pustinja se je pretvorila u jezero blata.


'Ateisti' nisu mogli niti otići iz blata, zaglavili su.
Po nekim vijestima neka bolest poput ebole se je pojavila među zarobljenicima blata.
To je slika zemaljskih užitaka, na kraju sve završava u blatu i bolesti.

Ovaj vloger objašnjava svo licemjerstvo onih koji su iznadprosječno bogati, a bore se tobož protiv kapitalizma i za zaštitu Zemlje dok sa skupim terencima, helikopterima i zrakoplovima dolaze 'uživati u eventu (da se mene pita kaznio bih svakog tko upotrebljava ovakve anglicizme) Gorećeg čovjeka' koji je prema njemu postojao kao običaj kod poganskih Kelta i kad su se u toj ogromnoj gorećoj skulpturi nalazili živi ljudi - žrtve bogovima:


Usput, privremeni grad u pustinji gdje se festival poganstva događa nazvali su Black Rock City.
Najveća tvrtka na svijetu s tendencijom da postaje jedina i koja ima u vlasništvu mnoge druge i brdo nekretnina (vjerojatno su sad vlasnici najvećeg dijela Ukrajine), zove se Black Rock.
Black Rock ili Crni kamen naziva se također pogansko svetilište u Saudijskoj Arabiji u gradu Meki za koje je Muhamed, lažni prorok, uvjerio poganske Arape (a time i sve ostale muhamedance) da je i dalje sveto i da mu trebaju i dalje hodočastiti kad se osunete i prijeđu u njegovu novu vjeru.
Dakle, i taj Black Rock doživio je nedavno oluju.




Nekad su roditelji vodili djecu, sad djeca vode roditelje na 'uživanje'.
Tako je i prorečeno u Bibliji da će na kraju biti:




Uživaj, kasnije je nego što misliš, jer se više ne možeš izvući od 'blata'.
Ako možeš uopće uživati u blatu.

Prikladna je ovom i poznata pop pjesma "Hotel California"**

Last thing I remember, I wasRunning for the doorI had to find the passage backTo the place I was before"Relax, " said the night man"We are programmed to receiveYou can check-out any time you likeBut you can never leave!"

* Pjesmu u 'ska' stilu izvode "The Specials" čiji pjevač Terry Hall je umro prošle godine. Čitamo kako je cijeli život bio u depresiji, jednom je pokušao i samoubojstvo.
Život mu očito nije bio uživanje kako je pjevao.
** Autor pjesme, koliko sam o tome čitao, pripadao je LaVeyevoj Sotonističkoj Crkvi.
Tako da riječi pjesme još tragičnije zvuče u toj spoznaji, i nadam se da se je izvukao nekako od vražjeg 'hotela'. Inače pročitao sam danas i slijedeće tumačenje teksta pjesme koje je vrlo uvjerljivo:
Hotel California is about homosexuality in California in the 1970s. If you change the pronoun "she" to "he" the song makes sense. And he lit up a candle (a metaphor for an erection), and he showed me the way. He got a lot of pretty pretty boys that he calls friends. How they dance in the courtyard, sweet summer sweat. Some dance to remember some dance to forget. Pink champagne on ice. They stab it with their steely knives, but they just can't kill the beast (a metaphor for sexuality, that can be temporarily sated, but not never permanently). We are programmed to receive (the meaning of that, when a man says it, is obvious). You can check any time you like but you never leave (Meaning that you can deny your homosexuality, but you can never ever escape it).

P.S.S.
Kako napisah, društvo se vraća na predkršćanske tribalističke civilizacije što je simbolično predstavljeno festivalom Gorećeg čovjeka, dakle ispod onog što se je zvalo svijetom antike, svijetom grčko-rimske civilizacije.
Tehnologija će postati sve moćnija, i sve više oslonjena na tzv. Umjetnu inteligenciju i robotizaciju, jer u prosjeku stanovništvo je sve zaglupljenije, manje obrazovano, s manjim stupnjem inteligencije tako da novi naraštaji više ne će moći ne samo razvijati, nego i održavati tehnološku infrastrukturu.
Postojati će elita koja će imati na raspolaganju AI i robote, dronove, i puk koji ne će biti sposoban nizašto nego će ovisiti o milosti elite, o mrvicama što budu padale s tehnološkog stola modernih high-tech bogataša.
Evo što se događa u SAD, čitaj dolazi kod nas u sličnom ili još gorem izdanju znajući kako je planirano uvezen velik broj imigranata iz Afrike i Azije s ciljem da svi postanemo bez ičega, bez korijena.


Opet slijedi citat iz komentara anonimaca pod temom kako se doslovno urušavaju škole u VB na početku ove školske godine.
Ovaj pogađa u sridu demokraciju:

In a democracy it's stupid to build anything that lasts longer than you anticipate your political career will last. If you're lucky you might even hand your enemies a huge problem.

U demokraciji je glupo graditi nešto što će trajati duže nego što predmijevaš da će tvoja politička karijera trajati. Ako dobro planiraš možeš svojim neprijateljima proslijediti veliki problem.
(tako da se to što si napravio počne urušavati kad više ne budeš na vlasti, a na vlasti budu tvoji neprijatelji).
Stvarno to je srž problema u demokraciji, oni koji dođu na vlast nemaju planova da bi dugo vladali, često im to onemogućavaji ustavi, i onda što im preostaje nego uzimati vanjske kredite, trošiti ih nemilice i dati dio od toga nezasluženog plijena stanovništvu koje će se idiotski sjećati:
"Oh, kako je bilo dobro onda, imali smo jeftine kredite ili otplata je postala smiješna s obzirom na inflaciju novca, svega je bilo i sve smo mogli kupiti, školstvo, zdravstvo, stanovi sve je bilo besplatno, išli smo svi na besplatna ljetovanja ..."

i tako se puk ponaša isto kao i pokvarena demokratska elita, poslije mene potop, "uživaj, kasnije je nego što misliš", račune će podmirivati netko poslije nas.
Očinstvo-patrijahalizam-prava ekonomija, neprijatelji su demokracije, a demokracija je u konačnici sotonska prijevara da oni nad kojima se po prirodnom pravu ima autoritet, mogu odbaciti isti i sami birati one koji će nad njima vladati (analogno kad bi stvorenja imali pravo odbaciti Stvoritelja).
Hedonizam koji je glavna tema ovog teksta uvijek proizlazi iz zablude demokracije, makar u tom društvu vladali diktatori kao u komunizmu, ali koji uvjeravaju one nad kojima nezasluženo vladaju, da imaju pravo birati i da su svi ljudi jednaki, samo su oni malo jednakiji.

Broj komentara: 6:

  1. "Netko će reć - pa to nema veze s religijom, to je samo zabava."

    "Samo zabava" ne postoji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno, kao što slušanje glazbe ili gledanje slika, filma nije samo zabava i umjetnost.
      Ljudi ne mogu imati neutralni stav prema nekom ljudskom artifaktu, ili će ga privlačiti ili će ga odbijati.
      A čovjek ili skupina ljudi koja je to umjetničko djelo napravila je ili na Putu ili je protiv Puta.
      Tako je ili nadahnuta Svetim Duhom (a to može biti i netko tko nije kršćanin jer Duh Sveti puše kamo god hoće ne bi li ljude privukao u Tijelo Hristovo), ili je nadahnuta u većoj ili manjoj mjeri s Nečastivim.
      Primjerice kad su neki slikari počeli ljudska tijela i lica prikazivati kao geometrijske likove, iako su bili vrsni umjetnici i znali su dobro crtati i slikati, počeli su se rugati ne samo ljudima, nego i Bogu na čiju sliku i priliku je stvorio ljude.
      Čovjek koji još ima u sebi naličje Božje, takve artifakte smatra ružnima i karikaturama i ne želi ih imati u svojoj blizini.
      Tako i ljudi koji imaju u sebi strah Božji i znaju što Bog drži dobrim, a što zlim, ne mogu uživati u gore navedenim poganskim festivalima, jednostavno im je to odvratno.
      Nažalost znamo i vidimo da baš zato neke ljude isto privlači.

      Izbriši
  2. Mnogi ljudi tradicionalnijeg svjetonazora, koji su zgađeni današnjom anti-civilizacijom, najradije bi se vratili na neku raniju fazu ove iste "civilizacije", jer misle da je bila bolja. Ne da hoće vratiti vrijeme (znaju da je to na svaki način nemoguće), nego bi htjeli na neki način promijeniti sadašnje društvo tako da bude kao to neko navodno bolje iz prošlosti, da se sve vrati onako kako je bilo prije. Problem je u tom, sve da je to i moguće (a nije), ne bi se time ništa postiglo, jer bi se od te ranije faze zapadnog društva došlo opet na ovu sadašnju, samo bi se ponovila cijela putanja. Ili oni misle da je moguće neku raniju fazu ove (anti)-civilizacije na neki način "zamrznuti", spriječiti je da se mijenja?
    Neki bi se htjeli vratiti na 80-e. Čini im se to manje zlo nego ovo danas. Bila su prisutna razna zla modernog načina života, ali barem još nije bilo LGBTŽNJ ideologije. Drugima (osobito američkim konzervativcima) zlatne godine su 50-e i najradije bi tako reformirali današnje društvo da ga vrate na sklop vrijednosti i način funkcioniranja iz 50-ih. Bila su to dobra, stara vremena (misle oni), u kojima se znalo za red i rad, znalo se što su Bog, obitelj i domovina, sekularizacija još izdaleka nije bila uznapredovala kao danas, a nije bilo još pilule, legaliziranog pobačaja niti se javno promicao blud, jer je to sve skupa bilo prije tzv. seksualne revolucije. Treći bi se pak vratili na period prije Drugog svjetskog rata. Osobito to vrijedi za neke istočne Europljane iz zemalja koje su se nauživale "blagodati" komunizma nakon 1945. To je kaoti bilo zlatno doba građanskog društva, prije "aristocida" (ne volim taj termin ni koncept). Četvrti bi se najradije vratili na period od prije Prvog svjetskog rata. To je još onaj tradicionalni europski svijet, starih monarhija utemeljenih na kršćanstvu (tron i oltar) i starog načina života, staleškog društva, kada se znalo "gdje je kome mjesto", starih tradicionalnih carstava, a nije još nigdje bilo ni boljševizma na vlasti itd. Nije mi poznato da netko teži povratku u još ranije faze ove civilizacije. Zadržao bi se na ovoj četvrtoj, recimo tako, najradikalnijoj skupini koja se hoće vratiti na period od prije Prvog svjetskog rata. Kakvo je to zapravo bilo društvo, to navodno još kreposno tradicionalno društvo?

    OdgovoriIzbriši
  3. Samo jedna ilustracija...nedavno sam na putovanju bio u jednom gradu na atlantskoj obali. Obilazili smo taj grad i u jednom trenutku sam se našao pored jedne velike, monumentalne zgrade izgrađene krajem 19. stoljeća. Lijepa zgrada izgrađena u tadašnjem stilu fin-de-siecle (taj se stil nekima neće svidjeti, ali se zgradi nikako ne može odreći stanovita ljepota), ogromnih dimenzija, nešto kao zagrebački hotel Esplanade puta dva, s kupolom na sredini, u nekom smislu monumentalna. Danas se tamo nalazi gradska vijećnica. Pogledao sam ploču pored zgrade, na kojoj se objašnjava povijest građevine i imao sam što vidjeti, što me prenerazilo. Prenerazila me izvorna svrha te zgrade, kojoj je služila kad je izgrađena. Naime, ta zgrada je bila casino, ni manje ni više. Ogromna i lijepa, umjetnički oblikovana zgrada, na koju je utrošeno mnogo novca, materijala i stručnosti arhitekata, graditelja i umjetnika, sve to skupa za mjesto iživljavanja najnižih ljudskih strasti. Eto, to je bio taj tradicionalni svijet od prije Prvog svjetskog rata. Casina su bila na svakom koraku. Pored casina, drugi hram tog doba, te belle-epoque (kako je mnogi zovu), bili su bordeli. Bilo ih je na svakom koraku, još otvorenije i besramnije nego danas. To je bio taj dobri stari svijet, ali samo za neke dobar. Izvaneuropsko čovječanstvo u kolonijama tretirano je kao untermenschen (to je kasnije pripisano samo Nijemcima kojima je nakon 1945. "stavljeno u zadaću" da ispaštaju za sva zla europske civilizacije, ali sve su europske kololnijalne sile bile takve, još mnogo i gore nego Nijemci u 2. svj. ratu): europske tzv. elite bile su kršćanske još samo po vanjskoj fasadi (koju su pažljivo njegovali), ali njihova prava božanstva bili su Galileo, Voltaire, Darwin i Nietzsche. Kao podljude su tretirali i industrijsko radništvo, pa se, kao potproizvod te ionako već izopačene civilizacije, pojavio boljševizam, taj "lijek" koji je gori od bolesti. Nema nikakvih dobrih starih vremena, ova civilizacija je bolesna već odavno, ne od 2000., ne od 60-ih, nego od mnogo prije....

    OdgovoriIzbriši
  4. "čitaj dolazi kod nas u sličnom ili još gorem izdanju znajući kako je planirano uvezen velik broj imigranata iz Afrike i Azije s ciljem da svi postanemo bez ičega, bez korijena."

    Jedna ilustracija. U rh se u zadnjih par godina pojavilo mnoštvo stranih radnika, uglavnom iz Azije. U Zagrebu rade u raznim trgovinama, u restoranima itd. Mnogi od njih ni ne znaju hrvatski - a neki i znaju na onoj nekoj rudimentarnoj razini koja im treba za obavljanje tog posla. Ponekad, kad im se obratiš na hrvatskom, ne razumiju te, pa im moraš objasniti što hoćeš na global english-u (to čak ni nije pravi engleski). Ja se uvijek prvo obratim na hrvatskom, pa ako me ne razumije, onda na global english-u. A primijetio sam kod čitave gomile zg-rvatića da oni, čim vide tog tamnoputog radnika, da mu se odmah obrate ne tom nekom "engleskom" (onom zg-"engleskom" od 50-ak riječi, sa zg naglaskom, onom "aj tink det..." engleskom kojim barataju zg-malograđani i zato misle da "znaju engleski"). Dakle, taj jad od rvatića je preko noći prihvatio, bez ikakvih problema, da u vlastitom gradu i u vlastitoj zemlji ne mogu u dućanu govoriti na vlastitom jeziku, nego na anglo-esperantu. Oni odmah krenu s tim svojim zg-inglišom, ni ne probaju s hrvatskim, mada neki od tih radnika znaju malo hrvatski. Eto takav je to narod rvatići. Revnosno poslušan i više nego što je potrebno, u odnosu na te svoje zle gospodare. Rvatići su već davno izgubili svoje korijene, prije dolaska tih radnika, ako su ih ikada imali...

    OdgovoriIzbriši
  5. Slažem se sa svim što si napisao.
    EB

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.