utorak, 5. ožujka 2024.

Nema Neba Baronije

Famoznu rečenicu koju je navodno izrekao Galileo, rekao je RKC kardinal Baroni: "Bog nas nije učio kako ide Nebo, nego kako se ide u Nebo" i na koju se je pozivao Galileo htijući time opravdati heliocentrizam.

Zanimljivi su bili ti renesansni znanstvenici, kardinali i pape. Najprije su objašnjavali kako Duh Sveti nije htio objasniti u Bibliji kako je stvaran svijet, jer je to tobož nebitno za spas duše. 
I onda se svom dušom uputiše na proučavanje Neba kako bi otkrili ono što sami kažu da nije htio otkriti Duh Sveti nego je pisano u Bibliji mitološkim jezikom i metaforama. 
Dakle ili ergo na latinskom da bude u duhu renesanse, vjerovali su kako su planete i zvijezde i Mjesec i Sunce u Nebu koje je Nebo koje spominje Biblija. 
Išli su istraživati Nebo koje je bio kao Božja tajna koju su oni ovlašteni istraživati, i ne bojeći se time gubitka spasenja svoje duše premda Biblija jasno upozorava da onaj tko želi proniknuti u Božje tajne biti će proklet, ali do tajni ne će doći. 
I onda za nekoliko stoljeća - eureka, astronauti odletili tobož na Mjesec koji je u Nebu bio kako su svi smatrali u vrijeme renesanse, i nisu vidjeli ni anđele, ni prijestolje Božje, ničeg od tog. 
Nema Neba poruka je modernog doba kardinalu Baroniju i ostaloj sitnoj boraniji poput Galilea, vi ste mislili, barem smo tako stekli dojam, da su Sunce, Mjesec, zvijezde, planete na Nebu, a mi otišli tamo i ne otkrismo da je to Nebo. 
I onda smo se dali istraživati puno dublje i dalje, milijarde svjetlosnih godina udaljenosti, ali opet ista scena, nema Neba. 
I kao što je svojevremeno jedan Izraelac napisao humorističku knjigu "Nema nafte Mojsije", mogli su moderni znanstvenici napisati knjigu "Nema Neba Baronije". 
I čovječanstvo je s olakšanjem laknulo - kako dobro što nema Neba.
Naravno da onda nema ni Boga, jer Nebo je Božje prijestolje po Bibliji. 
I naravno da onda nema ni Pakla, udrimo brigu na veselje! 
Grijeh ne postoji jer nema Boga koji bi kaznio griješnika.
I to je bio (bez)smisao svih istraživanja znanstvenika i premudrih rasprava od renesanse nadalje - dokazati sebi i čovječanstvu kako grijeh više nije grijeh.
Znamo i sami da su većinu uvjerili kako i posebno gadljivi grijeh sodomije više nije grijeh.
I tako se je Pakao od Podzemlja podigao na površinu Zemlje.
Zahvaljujući trudu vrijednih pregalaca znanstvenika i modernih teologa judoiškariotskog tipa.
I uz malu pomoć njihove demonske braće iz Podzemlja i Podnebesja.

Ovaj tekst sam kao tekst-komentar napisao ovdje u raspravi s kršćanima slabe vjere i uma koji misle da mogu napraviti sintezu između protukršćanskog i tobožnjeg znanstvenog modela 'Univerzuma' u kojima nema mjesta za Nebo te kršćanske Božje Objave i predanja.

P.S.
A sad vijesti iz domaje.
Ivana Pavić, patologinja, objavila je izvješće kako je za 52% povećan rizik od raka za dob od 15-59 koji su uzeli pelc.
Slična vijest je iz Velike Britanije o zabrinjavajućem porastu smrti među djecom.
Znanstvenici nisu samo htjeli proniknuti u Božju tajnu stvaranja Neba i Zemlje nego i u tajnu života.
I došla je bolest i smrt onima koji su im povjerovali (jer je Bog pravedno digao svoju zaštitničku ruku od čovječanstva te tako dopustio demonima da idu na one koji su im povjerovali).
A i oni koji im nisu, imaju posljedice jer čovječanstvo i Zemlja je ista za jedne i druge.
To je i odgovor onima koji kažu da ih ne zanima što se događa između četiri zida sobe sodomita i ostalih pervertita misleći da se posljedice grijeha, koje više i ne smatraju grijehom, ne će i na njih proširiti.
Kao i da se sotonistička masovna ubojstva djece u majčinim utrobama ne će odraziti i na njihov život.

Reakcija povodom samoubojstva mladog rimokatoličkog svećenika:


Još jedna pridika za nedjelju raskajanog razmetnog sina:


Još jednom rasprava u kojoj pravoslavci iz Svjetskog Pravoslavlja nemaju validne argumente protiv Istinskog Pravoslavlja:


K tome ovaj mladi nadobudni 'svjetski pravoslavac' ispada ridikulozan optužujući istinske pravoslavce da su raskolnici, a pri tome ni ne zna koji su valjani ekumenski sabori Crkve, nego citira one koje je kasnije RKC prihvatila kao valjane, a prije toga su ih pravoslavni rimski pape držali dvjesto godina nevaljanim.
Usput, slijedeća optužba protiv istinskih pravoslavaca je da su rigorozni donatisti (to je ponavljao onaj gornji nadobudni svjetski pravoslavac), pa se ovi sami sprdajući predstavljaju da su donuts:


Svjetski Pravoslavci koliko god naglašavali da se u eklesiologiji razlikuju od RKC-papista, u praksi se ne razlikuju.
Jer vjeruju da kršćanin mora ostati u duhovnom i molitvenom zajedništvu sa svojim svećenikom, episkopom, patrijarhom iako se javno 'vidi da je car gol', da je taj koji bi trebao biti njihovni duhovni pastir nije pastir nego krivovjerni vuk u ovčjoj koži.
Tako isto rade papisti, osim sedevakantista koji onda kažu da više nema uopće pastira, jer smatraju kao papisti da ne mogu postojati episkopi odnosno Crkva bez pape, barem ne dugoročno.
Kako se može biti Hristova ovca ako se slijedi pastira koji ne vodi ovce k Hristovom toru?
Ili kako se može biti ovca, a ne slijediti onog kojeg se zove svojim pastirom?
Kako se može biti u zajedništvu s pastirom-episkopom i onda ga ne slijediti jer je evidentno kako je heretik?
To su onda neke lutajuće ovce koje ne slijede vuka kojeg zovu svojim pastirom, ali ni ne traže pravog Hristovog pastira-episkopa, odnosno Crkvu, zavaravajući sebe da već jesu u Crkvi.

Evo što sam napisao ovdje jednom rimokatoliku koji vidi da je rimski papa heretik, ali i dalje ga zove svojim papom:

Istu grešku činite kao i tzv. Svjetski Pravoslavci (ili tzv. kanonske PC) koji vide da su njihovi duhovni pastiri vukovi u ovčjoj koži koji ih vode ekumenistički u antihristovo Svjetsko vijeće Crkvi, u kojem su zajedno s RKC i protestantima, monofizitima i nestorijancima i koje jedni drugima priznaju da su prava Crkva.
I reći će javno da su im episkopi i patrijarsi heretici, kao što će to reći mnogi rimokatolici za svojeg papu jer se ovaj klanjao idolu Pachamame, odobrava sodomizam i slično, te ne mogu negirati ono što je bjelodano.
Međutim i dalje će ostati u duhovnom zajedništvu s heretičkim episkopima i patrijarsima zavaravajući sebe da onda nisu heretici bez obzira što ove zovu svojim pastirima-episkopima.
Dakle to je kontradikcija, ovca slijedi svog pastira dok ga zove svojim pastirom, i ako pastir odvodi ovce na klanje vuku umjesto u Hristov tor, onda će ta ovca tamo završiti.
Jer nije smjela hrabrosti boriti se za Istinu, za Hrista, tako da odbaci od sebe lažnog pastira i potraži pravog Hristovog pastira.
Odgovorio je:

Upravo suprotno. Molit ću za Papu, ali ga u zlu slijediti ne ću.

Također, ne ću podržavati daljnje razjedinjavanje Crkve i šizmatska nastojanja.

Nadalje, ne ću biti idiot poput muslimana koji se šakom i kapom nabacuju etiketama apostaze, što im je zauvijek usmjerilo budućnost.

Prenio sam to jer sličan odgovor bi dali i svjetski pravoslavci, molit ću se za svog heretičkog patrijarha, ali ne ću ga slijediti u ekumenizmu, međutim ne ću izaći iz Crkve zbog toga, ne ću otići u raskolničku neku sektu.
I ne vide kako to više nije Crkva, jer Crkva ne može naučavati krivovjerje kojeg naučava i javno manifestira lažni patrijarh Crkve.
Nato sam mu još jednom odgovorio, ali sumnjam da će prihvatiti, barem ne odmah, ono što sam napisao:

Kontradiktorni ste.
Jer čim netko priznaje nekog da mu je duhovni pastir-episkop (grčka riječ koja znači nadgledatelja), onda ima istu vjeru kao i njegov pastir.
Vidim da mi ne vjerujete pa dajem primjer.
Za vrijeme velike arijanske krize skoro sve episkopske stolice preuzeli su arijanci, ostalo je svega nekoliko pravovjernih episkopa, najpoznatiji je bio aleksandrijski papa sveti Atanazije koji je zbog toga bio protjeran, skrivao se je i u grobovima od progona.
I sad se zamislite u toj situaciji.
Vaš episkop-pastir uključujući onog u Rimu, postao je arijanac, nije vjerovao da su Otac i Sin jednobitni-jednosuštveni, ali sve drugo je ostalo isto, Misa-Liturgija je ostala ista, osim što se u Vjerovanju nije govorilo da su Otac i Sin jednobitni.
Što biste učinili?
Ako biste ostali i dalje u zajedništvu s tim svojim dotadašnjim biskupom, postali biste arijanac, ali i dalje biste osjećali istu ljubav prema Bogu i držali se kršćaninom.
Kršćanin ne smije slijediti lažnog pastira, niti onog pastira koji je dotad bio pastir, pa je onda postao lažni pastir.
Poslušnost koju Vi smatrate vrlinom, jer kažete da ćete moliti za obraćenje pape, ali da ćete ga i dalje smatrati svojim papom i da mu ne ćete biti poslušni u zlu kojeg propagira, je lažna poslušnost Hristu i Crkvi, a radi se o poslušnosti prema onima koji su zbog svojeg krivovjerja otpali od Crkve, bez obzira što i dalje drže u svojem posjedu sve crkve i zgrade od Crkve.
Onaj tko je bio u duhovnom zajedništvu sa sv.Atanazijem koji se je skrivao u grobu, i još s par progonjenih episkopa, taj je bio u Crkvi i nije više išao na Mise-Liturgije kod heretičkih arijanskih episkopa i patrijarha, nije bio više u zajedništvu s njima.
Jer kako kaže sv.Pavao - onaj tko s bludnicom liježe postane jedno tijelo s njom. A ovdje se ne misli samo na tjelesni blud, nego prvenstveno na duhovni.
Tko god se zove kršćaninom, a nalazi se u duhovnom zajedništvu s heretičkim episkopom, taj je u duhovnom bludu i ima jedno heretičko tijelo s njim.
Sad o drugim vijestima iz bespuća zvanog internet.

A da Mujo s Mjeseca ne bude besposlen, pobrinuti će se Rusija i Kina gradnjom nuklearnog reaktora kojeg je Mujo već jednom iskovao kao maturalnu radnju kod Hase.

Ostanimo još malo na Mjesecu, pardon, u Bosni.
Bosanski mlađahni franjevac, kojeg ne možete prepoznati da je franjevac osim ako se tako ne predstavi, jer poodavno bosanski franjevci preferiraju noviju modu, kaže između ostalog da bi RKC u RH i BiH trebala biti više za stavove papa Franje.
Znamo što to znači od pachamame do podržavanje sodomizma i travestita te onih koji mjenjaju spolove (primio ih je u Rimu pred pola godine kao posebno drage goste).
Uzorom drži nekog bosanskog franjevca koji se je 'proslavio' suradnjom s antikršćanskom komunističkom vlašću, pa bi izgleda bez problema mogao proći među brojnim sergijanistima u Svjetskom Pravoslavlju.
Nasuprot tome glavni krimen  nalazi kod Stepinca što je podržao NDH.
Valjda je očekivao da će otići u šumu s Vladimirom Nazorom, staviti crvenu petokraku i pjevati - nosim kapu na tri roga, borim se protiv Boga.
Također smeta ga javno moljenje krunice na trgovima jer to smatra napadom na neke ljude, koji su mu očito dragi, a nazivamo ih sodomitima, feministicama i feministima, zalagateljima čedoumorstava i slično.
Mislim da ga se može prozvati čovjekom za sva vremena, posebno ova nadolazeća antihristovska.
Pred njim je karijera u RKC, osim ako ne završi slično kao Oliver Frljić, koji je, ako se ne varam, također krenuo iz Bosne kao rimokatolički sjemeništarac, a završio  u kazalištu promovirajući perverzije u drugoj instituciji.
Nisam primjetio da mu je postavljeno pitanje o plandemiji, ali prilično sam siguran da znam njegov odgovor.
U suglasnosti je s obožavanim stavovima papa Franje.

Evo zašto bosanski franjevac bez franjevačkog habita što je normalno za njih u Bosni, smatra uzorom onog franjevca koji je surađivao s komunističkim satrapima, a ovaj će već naći ili je našao zamjenu za komuniste:


I sve će završiti ovako idilično, misli on:


Bolje je završiti s ovom fantastičnom obitelji Cippolari - Cotton Pickin' Kids:


Bolji od originala:



Mislio sam ubaciti još par vijesti o uvođenju digitalnog novčanika u EU, planu zelenih zombija da se kompostiraju ljudska tijela, referendumu u Irskoj koji će zasigurno proći i organizira se na Dan vještica u ovom mjesecu i po kojem se brišu tradicionalni pojmovi otac i majka, dobro znamo da smo i mi na redu, i dobro znamo, ako nismo 'beznadežni optimisti' da se ne će više nikad vratiti natrag ono 'normalnije' vrijeme te da smo sve više u 'apokalipsi zombija'* kako je netko nazva.
Ako ne želimo i sami postati zombi, i ako ne želimo pasti u depresiju zbog zombija oko nas koji nas žele nasilno zombirati, onda nema drugog rješenja nego zbližiti se s Bogom i Crkvom kao nikad do sad.
I pjesmom kako to čine braća i sestre Cippolari (oni su i autori mnogih pjesama koje izvode), jer je i Pavao rekao svojim duhovnima čedima da psalmima i pjesmom slave Gospoda.
Smisao zašto je Bog dopustio apokalipsu zombija je kazna zbog otpada većeg dijela čovječanstva, a da ostatak jasno vidi kako je ovaj svijet njima neprijateljski i demonski te da se pripremi za pravu Apokalipsu kojoj se moramo radovati i iščekivati je kao što su je uvijek iščekivali kršćani, a ovom naraštaju će, po svojoj prilici, to se dogoditi.
Maranatha!
Dođi Gospode Hriste!

* Pošast tetoviranja i unakazivanja tijela na bilo koji način, što zbog 'kozmetike', što zbog želje da se izgleda opasno-demonoliko, što zbog mržnje također demonskih korijena prema ljudskom Adamovom tijelu kojeg je Bog svojim rukama učinio, što zbog želje za promjenom spola, je jasan znak da smo ušli u vrijeme zombija.

Tako da ne pomisle transgenderisti da je njihov dan.
Dan osoba koje misle da je Bog pogriješio što je Evu stvorio od Adama**, umjesto da ona bude 'svog tela gospodar', zna biti  koban za muškarce koji ga slave.
U Irskoj je referendum, dum-dum.
Možda je trebao imati dum-dum otac kojem je država oduzela sina zato što ga nije htio zvati kćerkom.
U Srbiji mnogi zovu kćerke - sine, ali mislim da to nema veze.
Ako država uzima djecu kršćanima, nije li vrijeme da se ide u podzemlje, u katakombe?
Državni terorizam na ranču Waco, Texas bio je pred više od trideset godina.
Nije li još tada trebalo vidjeti da će se teror globalne antihristovske države proširiti i na rimokatolike, pravoslavce ... sve one koji se ne slažu s onim slovima abecede?

** Stvar je i prozaično prosta. Feministice imaju kompleks penisa, one ne žele biti one koje primaju i tako biti pasivne u spolnom odnosu, a onda i u braku i životu (one ne žele biti majke, one žele biti gazdarice muškarcima). Vrhunac feminizma je transgenderizam i sodomizam, odnosno herostratsko razmišljanje - ako ne možemo biti glavne i glave obitelji, onda neka ide sve kvragu, neka više ne postoje ni obitelji, neka nema ni djece, neka nema ni prirodnih spolnih odnosa, neka nestane i naroda i neka bude cijeli svijet jedan veliki globalni cirkus u kojem su svi klauni, a nema koga da im se smije.

Pitao sam se prošlih godina zašto 'kanonske' pravoslavne Crkve ne kanoniziraju Seraphima Rosa budući je već prošlo dosta godina od njegovog upokojenja.
Bio je daleko najpopularniji promotor pravoslavlja na Zapadu, a čitao sam da je bio omiljen i među ruskim pravoslavcima.
Živio je pokajnički i podvižnički.
Knjige su mu bile gotovo proročke.
Pred jedno pola godine Gruzijska PC ga je kanonizirala, ali sve druge su to prešutile.
Ako se zna da je Gruzijska PC izašla od ekumenističkog Svjetskog vijeća Crkvi, onda se tu naslućuje odgovor.
Svjetsko Pravoslavlje ne će nikad kanonizirati Serafima Rosa zato što je bio ne samo žestoki oponent ekumenizma, nego ih je prozivao za izdaju, bio je istinski pravoslavac.
Slijedi video s izvacima iz njegovih pisama u kojima se to vidi:


Da nisam pogriješio kad sam jučerašnji dan povezao s vješticama dokazale su one same, organizirajući noćni marš u Zagrebu (još jedan tekst s uobičajenim sotonskim porukama).
Možda sam jedino pogriješio nazivajući ga danom vještica, a trebalo je zvati ga noći vještica.
Zanimljiv je jedan komentar na transparent jedne vještice koja se protivi pravu liječnika da ne rade čedoubojstvo zbog prigovora savijesti:
Jedna na gornjoj fotki nosi parolu "ma kakav *ebeni priziv savjesti". Nadam se da su je snimili iz ureda za obranu i da već joj pišu poziv na obuku ..
Ako stvarno žele ravnopravnost, onda moraju ići u rovove i bez odbijanja zbog priziva savijesti. I radit u rudnicima i na opasnim mjestima gdje se gine, a koji su dosad bili rezervirani za tobož privilegirane muškarce.

Slijedi tekst vezano uz vojničke rovove gdje sigurno ne će ići hrabre feministkinje.
Njemački generali snimljeni su, a snimak je Rusija objavila, kako spremaju organizirati napad raketama na krimski most.
Podsjetiti ću kako su SAD slično naouružavale Veliku Britaniju, a izvana su formalno bili neutralni u ratu između Njemačke i Velike Britanije, dok Njemačka to nije htjela javno priznati da ne bi time morala ući u rat sa SAD, a što je evidentno prokomunistički Roosevelt želio isprovocirati, pa mu je uspjelo s uvođenjem pomorske blokade i embarga na naftu Japanu te prešućivanjem vojsci na Havajima da slijedi napad.
Slično ili još gore se sad događa jer onda SAD barem nisu javno govorile da su se uključile u rat, a sad Zapad kaže otvoreno da naoružava Ukrajinu, a očito je da Rusija, više nego ondašnja Njemačka, ima strpljenja izbjegnuti svjetski rat.
Budući da je taj razgovor sad Rusija objavila, onda je time rekla kako će uzvratiti, jer bi izgubila svaki kredibilitet ne samo međunarodni, nego među svojim državljanima kad ne bi sad pritisnula Njemačku ili je napala malo opasnijim raketama ako se dogodi raketiranje krimskog mosta.
Neki spominju da je dala neki ultimatum Njemačkoj do ponedjeljka, ne znam ništa o tome.
Ali znam da veliki rat može svakog trenutka započeti.
I da njemački generali ne sprovode volju njemačkog naroda i ne rade na svoju ruku, jer Njemačka nije suverena država odavno, a kamoli da vodi samostalnu vanjsku politiku.
Te je ovo bačena rukavica Rusiji od strane cijelog Zapada kojem nažalost i mi pripadamo pa ćemo snositi posljedice.
Također diletantizam njemačkih časnika od kojih je jedan bio u Singapuru dok su se 'internetski' dogovarali kako napasti most raketama, ukazuje kako netko iznad njih želi isprovocirati velerat, kao Roosvelt onomad, odnosno oni koji su stajali iza njega.

Hvala Bogu, pogriješio sam u prognozi, ljevičarsko-sodomistički referendum u Irskoj nije uspio.
I to premoćno su pobijedili birači sa zdravim razumom.
Znajući pak kako su irski glasači glasali referendumom protiv pristupanja EU, a da se se referendumi ponavljali sve dok nisu rezultati bili globalistički, bojim se da će se i ovaj referendum ponavljati.
Međutim, u normalnoj državi bi sotonisti koji predlažu referendum da se ukine normalna obitelj, bili zasluženo u prdekani.
Referendume protiv irske nacionalne države i za sodomizam ne pokreći neki opskurni tipovi, nego vladajuća antikršćanska elita iz svih političkih stranaka, tako da se može reći da je parlamentarna demokracija postala neprijatelj naroda, koliko god to neupućenima zvuči kontradiktorno.

Broj komentara: 8:

  1. "Mislim da je primjedba jasna. Evo baš sam jučer čuo da neki naši koji rade za Petrobras - Brazil osjećaju netrpeljivost prema njima zbog boje kože, previše su bijeli.
    Kud bi stigli kad bi počeli nabrajati nasilje koje su doživjeli oni bijelije boje kože posljednjih dva-tri desetljeća.
    Pokušaj im objasniti da je to u redu zato što su bijelci koji ti se gade.
    I onda se nemoj iznenaditi kad u ovom globaliziranom svijetu osjetiš na svojoj koži da si bijele kože."

    Zar nije ta cijela priča o rasama neki američki onanizam? Pokušaj da se duhovni (jedini pravi!) sukobi eliminiraju iz jednadžbe i sve svede na neku najbanalniju materijalnu stranu (boja kože)? Zar nije i to dio globalističke propagande? Takva priča (još uvijek) nije dio mainstreama, ali je dio te neke navodne alternative koja je možda kontrolirana oporba. Svatko odrađuje svoj dio posla, a na slavu globalne američke anticivilizacije. Kroz "rasi(jali)zam" ili kroz "antirasizam" ostaješ u njihovoj domeni.
    Meni se teško uživjeti u tu cijelu priču jer nisam Amerikanac i odbijam razmišljati kao Amerikanac, odbijam na temelju internetske propagande svojima smatrati neke probleme koji nisu moji. A neki misaono postaju Amerikanci pa zanemare probleme u vlastitom dvorištu. Trpim, kao i masa Hrvata, netrpeljivost cijelog života od strane jednog određenog broja bijelaca iz RH, zbog nepripadanja nijednoj komunjarskoj dinastiji koje su ovdje nekakva vladajuća rasa.

    A vidim da zapravo nisi razumio što sam htio reći. Govorio sam o kolektivnoj pripadnosti bijelom svijetu i bijeloj rasi, koja se danas očituje kroz pripadnost zapadnom vojno-političkom savezu (USA-EU-NATO). To je imperij bijele rase. Neizrečeno (i ne smije se eksplicitno reći, jer bi pokvarilo cijeli koncept mimikrije), ali tako je.
    Rekao sam da bi bolje bilo ne pripadati takvom bijelom svijetu, pa čak ni ne osjećati kolektivnu pripadnost bijeloj rasi, ako te takva pripadnost vuče EU-NATO-u (dakle, Sodomi i Gomori, Babilonu). To nisi komentirao, samo si navalio s nekim sentimentalnim pričama o nekom tko je navodno trpio netrpeljivost jer je bijelac. To me ne zanima. Zanima me kako ne pripadati Sodomi. Zemlja koja bi se odvojila od tog bijelog svijeta, ne bi se s njim poistovjetila, samim time bi ostala, ako baš hoćeš, biološki "bijela" jer ne bi bilo imigracije u nju.

    Nije nikad u povijesti bilo nikakvog "rasnog" rata niti ga sada ima niti će ga ikad biti. Te priče su američki onanizam, onanizam Velike Bludnice. Moguće je na nekim mjestima pobuditi neku netrpeljivost, manipulacijom, to da. Ali to ima vijek trajanja. Ako se pristane na logiku rasnog narativa, onda je tu kršćanstvo isključeno. Ne zato što bilo kakav "rasizam" znači "mržnju" (i slični onanizmi modernih kakti kršćana), nego zato što rasijalizam implicira odsustvo bilo kakvog izbora, bilo kakve slobodne volje, bilo kakve duhovnosti. Rađaš se u određenoj rasi i to ne možeš promijeniti. Ako se "tvoji" bore protiv "njihovih", ti moraš biti sa "svojima", makar "tvoji" bili sotonisti. Krv zove (kažu rasijalisti). Moraš biti slugan onima koji predvode tvoje, kakvi god oni bili. Sve je samo borba za opstanak. Determinizam poput komunističkog, pa i gori.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumio sam tebe i prije.
      Možemo se i složiti da je rasa temeljena na boji kože sociološki i umjetni konstrukt izašao iz SAD.
      Ali je stvaran kad crnci na ulici nokautiraju nekog njima nepoznatog zato što je bijele boje kože.
      Makar je primjerice njegova kći se udala za crnca i voli svoje malo tamnije unučiće i smatra da rase uopće ne postoje.

      Izbriši
  2. "To je i odgovor onima koji kažu da ih ne zanima što se događa između četiri zida sobe sodomita"

    Ja sam promijenio mišljenje o tom. Prije sam mislio da antisodomitski zakoni nemaju smisla, da samo treba spriječiti javnu promociju homoseksualizma, dženderizma i sličnih monstruoznosti, da ne trebaju postojati nikakva posebna LGBTŽNJ prava. Sada mislim da su antisodomitski zakoni u redu. Zanimljivo je da brojni desničari (ja ih zovem pesničari) denunciraju antisodomitske zakone u islamskom svijetu (postoje samo u manjini tih zemalja), dok isti ti desničari trpe teror LGBTŽNJ kod kuće. To se zove pogodovati svojim tlačiteljima, mazohizam na n-tu potenciju.
    Neki čak denunciraju (nepostojeće) protupederske zakone u Rusiji. U Rusiji je pederluk sasvim legalan, ali, eto, medijska propaganda je rekla da Rusija peče pedere na ražnju (u stvarnosti je samo zabranjena LGBTŽNJ propagada i odbijaju se uvesti bilo kakva posebna "prava" u tom smislu), pa ti poslušnici zapadnog narativa na temelju toga razvijaju svoju priču. Doduše, drukčija je situacija u Čečeniji, ali odbijam zbog toga osuđivati Čečeniju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako možeš i imaš vremena pročitaj knjige Vladimira Mossa u kojem je iznio njegove viđenje ljudske povijesti, a temeljeno na kršćanstvu i Bibliji.
      Države nisu umjetni i neprirodni pojam, one su nužnost zato što su potomci Adamovi naslijedili posrnulu narav te su skloni pasti pod strasti i činiti zločine.
      Pravi smisao države je kažnjavati takve prijestupnike, da bi se ostali ljudi tako zaštitili i da ne bi uzimali pravdu-osvetu u svoje ruke.
      Bog je objavio da je čovjek Adam stvoren na Njegovu sliku i priliku. Prilika je potamnjena padom zbog grijeha, ali slika nije.
      Zato je ubojstvo čovjeka veliki grijeh jer se time ubija slika Božja.
      Te je zato kazna za ubojstvo smrtna, sve ostalo je nepravda (ako je ubojstvo hotimično).
      Spolnost je Bog dao zbog razmnožavanja, nikako zbog razonode, a još gore kad je ona protivprirodna, sodomitska.
      Zato je Bog objavio preko Mojsija da je kazna za sodomizam isto tako smrtna.
      Kao i za preljub.
      Taj isti Bog je kasnije oprostio preljubnici jer je vidio da se je pokajala.
      Ali nije rekao da je nepravedno kazniti preljubnicu kamenovanjem.
      Nego je tražio da onaj tko je bez grijeha baci prvi kamen.
      Jer je došao spasiti ljude, a ne suditi ih.
      Međutim to nikako na znači da država više ne smije imati smrtnu kaznu, nikad sve do modernog doba nisu ni pomišljali kršćani, ali i nekršćani, da je smrtna kazna sama po sebi nepravedna.

      Izbriši
  3. "S tom razlikom što su domoroci napustili obiteljski i plemensko-klansko-rodovski život te ne osjećaju bliskost s ostalim domorocima nego su 'individue', pa postanu lake mete nasilja došljaka koji znaju da ne postoji neko pleme domorodaca koji im se mogu zbog toga osvetiti i istjerati iz zemlje."

    Što se može, to je "civilizacija". To je cijena svjetske moći bijele srednje klase. Trebaju im ti iz drugih dijelova svijeta.

    OdgovoriIzbriši
  4. Goran Jurišić fantazira...misli da može srušiti sotonu zaokruživanjem brojčica ne komadu papira.
    https://www.youtube.com/watch?v=5bQy1ktXV0g

    Ivica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Demokracija je demonokracija.
      Prvo zato što gordi običan puk da imaju pravo na koje pravo namaju.
      Vladar treba pomazati prorok - Crkva, na temelju proročke spoznaje kako je istog izabrao Bog.
      Vlast dolazi odozgo, a ne odolje, odolje dolaze demoni.
      Drugo, zato što je puk povodljiv i uvijek nasjeda na obmane i voli slušati laži, i u demokraciji u pravilu dobijaju izbore oni koji bolje lažu i koji imaju pod svojom kontrolom medije.
      A to je skrivena antihristovska elita, tako da je demokracija drugo ime za vladavinu rulje - ohlokracija, ili vladavinu skrivenih, a moćnih zločinaca.

      Izbriši
  5. https://www.hkv.hr/vijesti/komentari/43340-narod-hr-irski-referendum-ocekuje-li-nas-doista-irsko-konzervativno-proljece.html

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.