srijeda, 3. travnja 2019.

Klaunovski svijet

Za utjehu nekima koji prate ovaj blog i vide kako je njihov papa klaun, reći ću - i cijeli svijet je takav, klaunovski.
To kaže i dokazuje Roosh, Amerikanac iransko-armenskog podrijetla o kojem sam na blogu već pisao.
Evo njegovog duuugog videa, koji vam ne će biti dosadan jer Roosh je zanimljiv i duhovit pripovijedač (vjerojatno i pisac iako njegove knjige nisam čitao).



Ne bih niti pisao o njemu ponovno da nije odlučio prekinuti s hedonizmom (to se naslućivalo već duže vremena) i obratiti se Bogu.
Zato je spomenuo u videu da je kršten u Armenskoj PC.
Nažalost, znamo da to nije uistinu mjesna PC, jer se je odvojila od PC zabludom monofizitizma.
Ipak to nije smetalo RKC  proglasiti kako je ta Crkva pravovjerna (što ne smije biti iznenađenje jer se čeka da RKC proglasi muhamedanstvo pravovjernim).
Također, Roosh navodi kako su mu neke halucinogene gljive pomogle shvatiti kako je na pravom putu prema Bogu.
Slikovito rečeno - Roosh želi ići prema pravom cilju, ali je na krivim tračnicama koje do tamo ne idu.
Pretpostavljam kako mu još nedostaje i pravog pokajanja i s time usko povezane kršćanske poniznosti (da ne bi netko pomislio kako sam ja veliki pokajnik koji se hvali nad njim).
Sve u svemu, prvi korak odbacujući hedonizam i videći zlo ovog svijeta i to javno prikazujući, je učinio.
Nažalost, mnogi od nas kršćana znamo se ponovno vratiti svijetu i hedonizmu kao pas na svoju bljuvotinu.
Nadam se da se to Rooshu ne će dogoditi usprkos tome što će imati mnogo đavolskih napasti budući je (relativno) javna osoba koja elokventno i umješno opisuje svu nakaradnost modernog svijeta.
Na kraju želim naglasiti ono što Roosh iznosi, ne budite nikad u zabludi kako vam ovaj svijet želi dobro ili da vam dobro želi knez ovog svijeta kojeg izravno optužuje Roosh kao biće zla, a ne kao pojavu zla.
Svi mediji (osim ovakvih koje koristi Roosh i koji se svaki čas mogu zabraniti) su vaši neprijatelji koji vam daju u vaša usta slatki otrov (nikad protiv vaše slobodne volje zato imate/imamo krivicu grijeha), koji vas golicaju i tetoše na putu zla i propasti.
Jednostavno se ne možete spasiti ako se ne odvojite od njih i to radikalnim rezom.
Pri tome mislim i na svijet pop glazbe, filma, moderne umjetnosti, sporta i svega što je smišljeno da vam odvrati pažnju od najvažnijeg, spasenja vaše duše.
Roosh je prikazao prilično dobro sliku puta čovjeka prema Bogu u skladu simbolike u filma "Matrix".
Najprije se uzima plava tableta (u djetinjstvu iako i to je sve rijeđe) koja čovjeka čini da poštuje ovaj svijet i ljude, da ih lažno idealizira.
Zatim dolazi crvena koja obično se konzumira u pubertetu, a nekima traje do smrti, prema kojoj se napušta lažni idealizam plave tablete kojeg zamjenjuje neutaživa želja uživanja u svijetu bez obzira na cijenu. A kolektivna cijena je ovaj klaunovski svijet kojem smo svi doprinijeli, u kojem svi imamo krivicu.
I sad dolaze tablete koje neki nikad ne konzumiraju.
Prva je crna koja označava vrijeme kad se spozna kako je hedonizam ništavan, kako ne dovodi do sreće-blaženstva nego do mizernosti i depresije.
Zato je crna jer ne vidi ničeg dobrog nego samo loše posljedice plave i crvene tablete.
Na kraju dolazi, kako kaže Roosh, zlatna tableta.
Ona otvara oči čovjeku koji se muči u besmislu tako da mu se otkrije jedini i pravi smisao - Bog to jest vršiti volju Njegovu, ugađati Mu kako bi se bilo u vječnom blaženstvu s Njim, i to još ne potpuno savršeno i na ovom klaunovskom svijetu.
Blago onima koji sve preskoče i odmah dođu u taj konačni i vječni stadij.
Zbog moći medija mislim da je jako malo danas takvih.
Međutim, što je bilo kakva moć, pa bila to i moć kneza ovog svijeta, prema moći Svemoćnoga!
Zato nikad ne očajavajmo, ovaj klaunovski svijet sa svojim palim knezom davno je poražen, a porazio ga je Gospod Isus Hristos čije se Muke u ovo vrijeme sjećamo i zbog koje smo sada u Velikom postu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Komentiranje sam opet (4. svibnja 2023) dopustio videći da ima sve manje mjesta na net-u bez cenzure.